Direktlänk till inlägg 20 januari 2017

Ännu en vecka har gått

Av Carina - 20 januari 2017 22:06

Nu är det helg igen och det är riktigt skitväder. Jag förstår inte vart vintern tog vägen, den måste ha missat Jämtland. Det kommer först snö och är kallt och sen blir det tö, regn, storm och blidväder. Innan jul var det så omväxlande men sen skulle det bli kallare och det blev det men vips blev det flera plusgrader igen och blåst. En kväll i veckan blev det isigt ute bara på några timmar – SKIT!!

Veckan började bra med träning. Jag och Signe var på Friskis & Svettis. Det är tur att hon drar iväg mig för jag hade lätt kunna hitta på någon undanflykt. Så jag fick åka lite tidigare från jobbet för att hämta Signe, Thomas fick sätta in fläskpannkakan i ugnen innan han hämtade Irma och Elvira så vi kunde äta direkt då de kom hem. Fast vi var i god tid fick vi stressa i slutet. Jag lämnade över Signe till en granne nere i byn som var ledare. Det kändes tryggt. Själv fick jag springa in och börja gympa utan att ha betalt för de hann jag inte med. Det var lite kändisar där på gympan och det var många där… det var lite trångt. Jag hade tänkt redan från början att jag inte skulle göra alla övningar och skulle jag inte fixa det tänkte jag hoppa av. Nu var det så att jag klarade det mycket mer än vad jag trodde. Vissa övningar hade jag svårt för men de gjorde jag andra. Till slut tänkte jag att vid nästa styrkepass går jag på toa, då visade det sig att det inte var fler styrkepass utan det var dags för avrundning… härligt. Jag kände mig riktigt stolt då jag var klar. Det var en tjej till som var stolt och nöjd då hon var klar.

Vi fick stanna kvar och ställa oss i kö och betala. Signe var så nöjd att hon ville gå på gympa varje kväll och det känns kul. Mina sju klipp jag hade kvar sen förra omgången hade fryst inne… men jag fick köpa nya klipp.

Jag hade träningsvärk och ont i både axel och ländrygg sen skidåkningen på söndagen så därför var jag inte så sugen på att träna men eftersom Signe ville så fick jag hänga på. Tänkte länge bara promenera men jag får ont i ländryggen av det också så det blev ändå gympa. Det kändes bättre i kroppen efter gympan än innan och det känns ju bra. Men för att förebygga träningsvärken blev det ett varmt bad hemma istället för en dusch på friskis.

Jag startade bra men träning men sen blev det inte mer… på tisdagen var det så fullt upp att jag inte hann gå ut och promenera. På onsdagen tänkte jag köra skridskor men då blev det tö, i onsdags tog jag en liten promenad på en kvart och idag skulle varit och badat men då tjejerna varit tussiga i veckan fick vi hoppa över det.

I onsdagsmorgon kräktes Irma slem utan att vara sjuk. Elvira har däremot hostat ett tag men denna gång var det oväntat Irma. Men eftersom att det bara var slem skickade vi väg dem till dagis men Thomas hann knappt hem förrän de ringde från dagis och sa att hon hade kräkts upp slem två gånger till och så kändes hon varm. Det var bara att åka och hämta dem igen. Jag och Signe tog lite sovmorgon för jag skulle på möte i stan. Då jag lämnat Signe åkte jag och hämtade upp maria och två tavlor. De hade hittat mina tavlor i källaren på mitt gamla, gamla jobb. Den ena tavlan mindes jag inte, men den hade pappa broderat till morfar då han fyllde 80 på skåne och den andra har jag letat efter. Det är en tavla jag fått av Thomas Landqvist som jag saknat så men två katter på. Nu ska jag hänga upp den här så de inte kommer bort om jag byter jobb igen!!

Eftersom Thomas skulle iväg på ett möte, han fick ju vabba med barnen men behövde iväg på ett möte, fick jag åka hem direkt efter lunchen och jobba hemifrån. Det gick bra för barnen lekte så bra för sig själv hela tiden.

Det har varit en tuff vecka med personalmöte två eftermiddagar och möte med alla kollegor, det tar på energin. Samtidigt ger det ju energi. Det har varit långa dagar och idag fredag hade jag tänkt att sluta tidigare. Nu blev det inget bad och då är det skitväder så jag jobbade lite längre.

Tvättstugan har nästan blivit klar under veckan. Alla lister har äntligen kommit upp. Det har aldrig suttit lister i tvättstugan men nu äntligen. Nu saknas det en lampa i taket, tvättkorgar (som vi inte köpt ännu), handtag på dörrarna och botten på vasken. Den hade inte hängt med då vi köpte vasken så vi fick beställa en ny som är på väg.

I helgen ska vi ta ut julen, äntligen säger vissa men redan säger jag. Vi hade ju bestämt oss för att vara fysiskt aktiva varje helg men denna helg går vi bet. Det ska regna och vara flera plusgrader imorgon och sen bara plusgrader på söndag. Det blir så halt och är inte kul att åka skridskor och skidor då det är sånt här väder. Därför åka julen ut istället.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 5 februari 2022 16:42

Undra om jag skulle ta och uppta mitt bloggande igen. Jag har varit på gång några gånger men har inte kommit till skott. Tror att jag skulle må bättre av att skriva av mig här. Nu har det gått några år och vi har fått stora barn. Signe blir snart 1...

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards