Direktlänk till inlägg 8 januari 2017

Jullov 2016/2017

Av Carina - 8 januari 2017 17:07

Det är härligt med lov! Synd bara att de är så korta. Jag kan inte säga att jag längtar tillbaka till jobbet.

Jag jobbade ända in till jul och gick på ledighet den 23/12. Träffade då familjen på Jamtli för att fika och sen gå ner till tomten för att se om han hade någon säck till oss? Farmor var med för första gången. Det var ovanligt lite folk och vi behövde inte vänta så länge innan det var vår tur. Vi hade tur i år igen och det fanns en säck för oss. Irma frågade tomten hur nissarna kunde göra alla julklappar de som var så små? Tomten berättade då för barnen att nissarna var så flinka i fingrarna att de kunde fixa många och stora paket. De hade även koll på alla moderna grejer som tomten själv inte hänger med på. Vi knallade hem och firade farmor som fyllde år och så öppnade vi säcken innan det var läggdags.

På julafton blev barnen överlyckliga över att hitta klappar i deras strumpor. Det är så underbart att de fortfarande tror på tomten. De vet att vi köper paket till varandra men efter julkalendern är de övertygade om att det även finns tomtevättingar som lägger små paket här och där. De är tydligen kompisar med våra möss på vinden!!

Efter frukosten knallade vi ut och åt lunch ute. Vi grillade korv, det hade kommit snö på natten så det var riktigt juligt ute! Barnen är lika glada för Kalle Anka kl 15.00 som jag så det är en viktig tid att passa. Vi fikade lite glögg och julgodis till! Efter julmaten blev det julklappsutdelning. Nu kan barnen själv läsa några av lapparna och de hjälpte till att dela ut. Det var mycket julklappar och barnen fick öppna först.

Det var en lugn och skön julafton. Visst är barnen lite paketnojiga men det är väl de flesta barn. De är nöjda med vad de får och somnade gott, visserligen inte så tidigt… men ändå. Nöjda och glada, då är även deras mamma nöjd och glad.

Det blev inte mycket annat gjort under julhelgen. Vi var på rean och shoppade lite men annars gjorde vi så lite som möjligt. Farmor och farfar åkte hem den 27/12 och vi åkte till Bydalen dagen efter. Det fina vintervädret skulle bli skånsk vinter så vi fick passa på att åka innan det skulle bli plusgrader. Barnen fick åka släplift upp till barnområdet. Vi måste lära dem åka släplift i vinter. Jag och Thomas tog var sitt barn och så lånade vi ut Irma till en skånekompis. Barnen var lika duktiga som ifjol. De åker bra, plogar ner och är duktiga på att svänga. Elvira var inte lika glad för att åka. Hon trillade några gånger i liften, ena gången fick de trycka på nödstopp… men det gick bra och alla tre barnen åkte i guppen innan vi åkte hem. Då vi kom ner gick vi till värdshuset och fikade med Calle och Marika.

Dagen efter var vi på julvandring på Jamtli och sen var vi där inne och lekte lite. Jag tror barnen har saknat Jamtli lite, vi är inte där så ofta längre.

Vi firade nyår i Ås, som blivit som en tradition. Vi åkte dit redan på eftermiddagen och började med fika. De har ju barn i vår ålder så det är 6 barn som är födda inom två år. Det är lite action om jag så säger, men nu leker de bra med varandra. Vi hade med oss förrätt och efterrrätt och värdparet fixade huvudrätten. Vi gjorde snittar till förrätt och konserverade päron med after eight på och det var gott. Till huvudrätt fick vi kött och ugnsbakad blomkål, det var mycket gott, cole slaw och ris. Det var en mycket god middag. Tiden går långsamt då alla vill att klockan ska vara midnatt så man kan få se raketer. Vi sysselsatte oss med att titta på Loranga och att äta ost. Vi brukar åka hem innan tolv så vi ser tolvslaget på Frösön. Då ser vi fyrverkeri från alla möjliga håll. I år var alla barn vakna och de två minsta och jag stod ute och kollade. Det var ju plusgrader så det var inte så kallt…

Vi fick snö redan i november men innan dess blev det riktigt kallt så det blev tjäle i marken. Så vi har fått behålla snön, det har minskat men inte försvunnit helt. Fast det har varit uppåt +9 grader, regn och halvstorm men på nyårsafton orkade inte snön hålla sig vid liv längre. Då försvann den sista snön och det var bara is och grön gräsmatta kvar. Vi hade värmerekord i december, det var varmast i hela landet i Jämtland. Det rekordet vill vi inte ha, vi vill ha mest snö och kallast… nu hade vi tur att det kom ny snö på nyårsdag och att det blev minusgrader igen – hurra!!

På nyårsdagen kom Astrid och Magnus och sov över. Det uppskattades av oss alla men framförallt av barnen. De älskar att busa med Magnus. Hade tänkt att åka till stugan dagen efter med städet skulle komma på tisdagen så vi var hemma och åkte på rea igen, och plockade undan. Det är underbart att sen få komma hem till ett städat hus. Det var likadant till påsk!

Vi åkte upp på tisdagen, kom iväg rekordtidigt. Vi hade tänkt stanna i strömsund och kolla i alla affärer. Ofta åker vi upp på kvällen och allt är stängt. Nu var det kallt!! Vi är inte vana vid kyla längre och det var -11 grader där. Vi har ju ytterkläder i stugan så vi åker upp lättklädda. Barnen hade bara en stickad tröja och jeans så det var inte så varmt och skönt att gå på shoppingrunda. Vi gjorde en affär  och sen blev det Ica. Så vi kom upp till farmor ganska tidigt.

Det är så skönt att vara i stugan. Här kan man verkligen koppla av. Det är synd att det ska vara så kallt bara. Vi hade tänkt att åka ut på fjället med skotern, åka längdskidor och åka slalom. Istället är vi inne och myser. Jag är inte helt pigg, har någon förkylning i kroppen och har ont i halsen. Så energin är borta och det gör ju inte att man blir mer sugen på att gå ut då det är så kallt. Det är skönt i alla fall att vara här. Det finns inte så mycket måsten här. Dessa dagar har jag ägnat mig åt att lägga pussel. Jag hittade ett pussel men inte bilden så det är lite svårare, nu är det mycket gissning men jag har kanske lagt 80 %. Kommer inte att hinna lägga klart det men då får jag väl göra det nästa gång…

Dessutom frös vattnet, två gånger… men det kom tillbaka igen. Det är längesen det var -29 grader i stugan då vi varit där. Nu är Thomas inne på att ha värme på stugan året runt, det har jag önskat länge, men först vill han fixa så vattnet inte fryser. Så i sommar ska ha gjuta där och fixa med en ny värmekabel.

Sista dagen skulle det bli mildare så då satsade vi på skotertur. Då vi vaknade var det halv storm så vi tog en liten tur och sen åt vi middagen inne. Vi körde lite längdskidor efter lunch, barnen och Thomas hade dragit spår. Vi packade och stängde ner stugan och efter att ha ätit en tidig middag hos farmor åkte vi hem. Det är skönt att komma hem en dag innan vardagen börjar igen, och det är bättre att komma iväg på kvällen än att vänta tills nästa dag. Då kommer man ändå inte hem förrän på kvällen. Eftersom att vi åkte en lördag kväll var det lite trafik.

Idag har vi ätit lunch på Max och varit på bio och sett Bamse. Det var en mysig dag men man blir förundrad över vädret. Ena dagen -25 och sen någon dag senare +5. Nu trodde man att vintern var på gång men idag undrar man ju. Det är också så att det är kallt på dagarna och varmt på nätterna… nu ska det vara halvvarmt några dagar men sen ska det tydligen bli kallare igen och det ska komma mer snö. Blev lite besviken för jag trodde det hade kommit mer snö här hemma men vi får väl vara nöjda.

Imorgon börjar jag arbeta igen, visserligen bara halvdag. Hade tänkt vara ledig men min kollega som arbetat för mig hela lovet ska vara ledig denna vecka. Signe har studiedag så Irma och Elvira får också vara ledig. Så vi får hitta på något kul imorgon eftermiddag!!

Jag ska försöka komma igång och blogga igen, jag tror att jag mår bättre av det. Mina tankar far omkring och är inte alltid så positiva. En sak är säkert och det är jag måste få tid för träning, eller prioritera det. Innan jul hade jag högt blodtryck och nu under lovet har jag inte rört mig överdrivet men ätit gott!! Men har ju lite ont i halsen men ska börja promenera. Nu har badet i Brunflo öppnat så jag ska börja simma där efter jobbet och så ska Signe och jag börja på Friskis. Förhoppningsvis kan vi åka lite skidor och skridskor här i vinter så jag blir piggare!!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 5 februari 2022 16:42

Undra om jag skulle ta och uppta mitt bloggande igen. Jag har varit på gång några gånger men har inte kommit till skott. Tror att jag skulle må bättre av att skriva av mig här. Nu har det gått några år och vi har fått stora barn. Signe blir snart 1...

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards