Direktlänk till inlägg 1 augusti 2015

Storsjönrunt

Av Carina - 1 augusti 2015 20:45

Det är regn, regn och regn mest hela tiden. Visserligen är det några dagar som är soliga men sällan har det varit över 20 grader i sommar. De dagarna är lätträknade. Så denna fredag var inget undantag. Jag åkte och handlade själv på förmiddagen. Barnen fick en kompis från dagis på besök och Thomas förberedde sig för Storsjön runt som han ska köra imorgon, 22 mil! Nu äter han ju inte kolhydrater så det blir svårt att kolhydratladda, han har fått kolla upp andra alternativ. Chefen ringde och vi ska träffas nästa vecka för att kolla min planering inför hösten. Annars blev det inte så mycket gjort igår men än att bara vara. Äntligen kom barnen i badet och blev riktigt rena, vi har så sena kvällar nu att vi inte hinner…


Funderar mycket på varför jag är så arg. Nu har jag varit lite lugnare denna vecka men det bubblar ändå i mig. När ska det gå över? Jag har ju en dold sjukdom. Det är lätt att tro att jag bara är hemma för jag inte vill jobba och att jag hittar på så mycket roligt men riktigt så enkelt är det inte. Jag önskar många gånger att jag hade ett gips eller ett stort bandage så jag såg sjuk ut. Jag tillbringar mycket tid på toa, fortfarande och håller jag mig då jag är iväg får jag sitta extra länge sen. Så hade jag börjat jobba hade jag fått sitta på toa under stor del av min fritid. Nu ska även mina hjärnspöken sätta igång på riktigt då jag ska göra röntgen om knappt tre veckor. Jag har ont i halsen och inflammerade ögon, jaha har det spridit sig? Det är så hela tiden. Jag hittar ovanligheter på min kropp och tänker det värsta. Den oron kommer jag nog aldrig att kunna släppa. Jag läser Kristian Gidlunds bok och jag känner igen mig i så mycket. Jag tror många som får en cancer diagnos går igenom samma oavsett farlighet. Det är själva sjukdomen som skapar hjärnspöken inte omfattningen på sjukdomen.


Jag trodde det skulle bli bättre med bajseriet. Det har det visserligen men nu verkar jag ha ett litet återfall. Jag blir akut nödig och det har varit så i några dagar nu. Det är värst på morgonen och efter måltider. Ska du på toa nu igen säger barnen. Jag har företräde till toan.


Jag läste för alla barnen och Thomas somnade med Elvira. Hon fick sova i min säng och somnade direkt. De andra två somnade också ganska fort. Jag satt och kollade på tv och njöt av ensamheten en stund. Dock blir det för länge ibland, jag orkar helt enkelt inte gå och lägga mig.


Thomas var uppe i ottan och åkte iväg till loppet. Han hade med sig Anna och Pernillas bil. vi tog sovmorgon och skulle haft tittat då han körde förbi oss men visste inte riktigt när och då vi tittade ut kom det lite cyklister och vi struntade i det. Vi gjorde inte så mycket här henna. Jag försökte lösa melodikrysset utan framgång. Barnen var ute och lekte. Vi åt lunch med picknick ute på gräsmattan, korv med bröd. Det gillade barnen, jag hade tänkt mig att gå iväg mot skogen men barnen tyckte att gräsmattan var lämpligare. Det var varmt och skönt idag och jag njöt där på gräsmattan med mina älskade barn. Vi klädde på oss och sen åkte vi iväg.

Vi körde först till stationen och hämtade upp Pernilla. Vi körde henne till deras bil och sen åkte vi till Björkbackaparken där Anna Fridh och barnen var. De hade med sig en familj till. Vi stannade där och lekte någon timme. Tog en paus och åt glass. Barnen är blyga och det är så jobbigt i början då vi är någonstans. De vill att jag ska vara med hela tiden och det vill inte jag… det löser sig ofta till slut.

Jag försökte följa Thomas via nätet. Så när han hade passerat sista kontrollen åkte vi. Det var ett öde målområde. Det stod några till där och väntade på sina cyklister och någon funktionär. Vi fick stå där kanske tio minuter innan han kom. De var en hel klunga som kom tillsammans och mitt där i var vår favorit. Tänk att han körde 22 mil då han bara kört 25 mil innan uppdelat på flera gånger. Vi hade köpt en present till honom. Den öppnade han då vi kom in på arenan och han fått lite fika i sig. Vi hade köpt en mugg med cyklar på! Han blev glad och efter en stund körde vi och handlade mat och tankade. Vi orkade inte göra så mycket till mat så det fick bli något enkelt.


Jag hade velat gå på Ledin på Yran ikväll men ingen vill gå dit med mig. Hade jag bott i Skåne hade jag inte varit själv… jäkla norrlänningar. Jag hade helst velat gå hela kvällen, nu var den en dum kväll då Thomas cyklade men ändå. Man vet ju aldrig när han tänker lägga av. Så jag var lite ledsen över det under hela kvällen. Skulle kunna åka till Gävle med Linda men då är jag kanske i stugan och plockar blåbär, får se hur jag gör.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Av Carina - 8 februari 2017 21:24

Lite mer reflektioner! I maj/juni är det tre år sen jag blev sjuk, eller sen jag fick min dom.  Jag var ju troligen sjuk länge innan jag fick domen, åtminstone drygt ett halvår innan. Fast det är ganska lång tid sen så har jag fortfarande inte förl...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Kära Gabriel med Blogkeen
Följ Kära Gabriel med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se