Alla inlägg under juni 2015

Av Carina - 11 juni 2015 10:00

På onsdagen åkte jag och mamma med barnen till Malmö museum. Jag hade redan innan planerat in ett besök där men vi har inte hunnit med. Nu skulle Thomas och Thomas åka och laga lite släpkärra och annat. Det var helt otroligt väder och varmt och skönt. Vi började gå runt lite museet men det var inte mycket att se och barnen tyckte det var tråkigt. I källaren däremot fanns ett akvarier. Det var ett rum fullt med olika akvarium med alla sorters konstiga fiskar och andra djur i vattnet. Det fanns även djur på golvet som barnen kunde leka med, inte riktiga dock! Barnen tyckte det var kul att leta efter alla djur men det gick rätt så fort att ta sig igenom det.


Mormor bjöd sen på lunch ute i det gröna. Det var ju så härligt väder att man knappt ville vara inne. Maten var god och sen åkte vi och handlade lite. På eftermiddagen fick vi besök. De kunde inte komma på festen så de kom nu istället. De bodde granne med oss i Flyinge men flyttade redan då jag var 6 år. De har en dotter Christel som är lika gammal som mig och så Magnus som är 5 år yngre. Vi höll sen kontakten och vi träffades alltid då vi fyllde år och var hos varandra på lov och helger. Det höll i sig tills vi blev ca 20 år och flyttade hemifrån. Vi såg inte sen på jätte många år men 2003 eller 2004 hälsade vi på dem igen och jag var med. Mamma har träffat föräldrarna men inte jag och Christel. Då vi bodde i stugan i kämpinge hälsade vi på dem igen för de bodde bara några km bort. Nu var det dags igen. Christel kom med och stannade en stund innan hon behövde åka hem. Det var kul att träffa dem och det blev en lugn och ganska tidig kväll. Det är vi inte vana vid.


På torsdagen hade de lovat strålande väder men det var kallt och molnigt. Vi hade bestämt träff med Malin på central stationen kl 10.00 Vi åt en andra frukost där på Espresso House. Hon hade minstingen med sig men inga av våra barn var intresserade av att leka med varandra. Då vi fikat klart gick vi till rundan. Vi skulle åka med rundan, en båt i Malmös kanaler. Det hade varit mycket trevligare att åka om det varit solsken men nu fick det bli som det blev. Det är en trevlig tur och man åker under många broar och får se mycket av Malmö. Efter turen tackade vi Malin för sällskapet och skulle gå till bilen.


Mitt utanför centralen i storstaden Malmö blev mina barn akut kissnödig. Nöden har ingen lag och jag hittade en liten ramp ner precis i en korsning men där fick de kissa. Då vi gick därifrån blev jag så där akutkissnödig igen som jag blivit tidigare i veckan. Jag försökte verkligen knipa men det gick dåligt. Jag gick med benen i kors ett kvarter bort men sen gick det inte längre. Då vi kom till parkeringen fick jag med hjälp av barnen som skydd sätta mig ner och pinka. Hur har det blivit så här? Så kan jag ju inte ha det!! Det var så jobbigt och skämsigt.


Thomas hade varit hemma och städat i husvagnen. Vi skulle åka norrut dagen efter och nu när vi bara har bott i den så har allt hamnat på soffan och bordet. Alla kläder som vi tvättat låg framme och allt annat. Så han fick den lotten, eller han gjorde det frivilligt. Vi åt lunch hemma hos mormor innan vi åkte hem till Ann-Catrin och Rickard.

De har ju byggt pool och då hade jag önskat att det var strålande solsken det var det inte. Visserligen kom solen fram en liten stund så Rickard badade men vattnet var för kallt för mig. Jag berättade för Ann-Catrin om att jag inte kan hålla tätt och hon sa att det kunde bero på mensen och övergångsåldern. Okej, vilken tur att jag fått en tid på kvinnokliniken då vi kommer hem. Jag hade trott att det berodde på min operation men det är kanske fler orsaker.


Vi började med att fika och sen gick vi iväg till en lekplats. Hundarna fick följa med och barnen gillade naturligtvis dem. Signe och Elvira hjälpte mig att hålla i Isa som är sen otroligt lugn hund. De fick leka där en stund och sen gick vi hem igen. Barnen lekte med hundarna, speciellt den lilla. De kastade grejer till henne som hon sprang och hämtade. Barnen hade nog velat bada men eftersom ingen annan badade kunde inte de bada för det är 1,50 djupt. Den var otroligt fin poolen och men ett härligt trädäck runt så jag hoppas att det är bättre väder nästa gång vi kommer. Elin var hemma och ritade med barnen. Hon är deras stora idol och det är kul att hon vill vara med dem då vi kommer. De hamnar i himmelriket. Vi åt god mat. Vi får alltid så god mat där, frun är fin på matlagning. Det är trist att vi bor så långt ifrån varandra. Jag hade velat ses oftare. Nu stannade vi kvar extra länge för att hinna ses då Ann-Catrin slutade tidigt. Vi hann med lite kaffe/te och kaka innan vi skulle åka hem.


Jag hjälpte mamma med att lägga över bilder vi hade med oss från barnens dop och andra bilder. Även alla bilder som togs då vi hade fest i lördags. I jämfört med mamma är jag ett teknikunder!! Så det känns bra att kunna hjälpa henne. Det känns lite jobbigt att vi ska åka hem igen men vi måste ju det. Jag skulle även vilja bo närmare familjen. Pernilla sa häromdagen att vi knappast hinner ses och jag saknar er redan innan ni åkt. Ändå har vi träffats mycket denna gång tycker jag, jag har prioriterat familjen. Men visst skulle vi velat stanna i flera veckor till men vi har ju ett annat liv att sköta hemma. Det är ju på ett sätt trist att jag flyttade men samtidigt vill jag inte flytta tillbaka. Jag har mitt liv och familj i norrland och där trivs jag bäst.

Av Carina - 9 juni 2015 10:00

Idag hade jag och Thomas bokat hotell i stan och lämnade över barnen i mormor och morfars hand. Signe var inte helt nöjd och tyckte inte att jag behövde åka bort. Jag har upptäckt att hon är rädd för att jag ska försvinna. Jag har ju varit rädd för att dö då jag blev sjuk och jag har ju berättat att jag varit så sjuk. Nu visar det sig att hon är rädd för att jag ska dö och försvinna. Vi pratade om det då jag kom hem igen och då visade sig att jag hade rätt. Jag berättade att jag inte skulle dö förrän jag var 100 år men det nöjde hon inte sig med utan jag ska leva lika länge som henne, ca 140 år!! Så får det bli.


Vi fick skjuts av Thomas till stan. Vi började med att äta lunch på Lilla Torg, vi gick runt och kollade på olika matställen och fastnade för ett ställe. Det var god mat men då vi skulle dricka kaffe/te på maten visade sig att det bara fanns kaffe. Ville man ha te fick man betala extra. Jag brukar inte klaga men nu blev jag upprörd. Vilka glesbygds fasoner… på glesbygden kan man inte alltid få te men mitt i Malmös stadskärna borde man väl ändå kunna uppbringa en kopp påste åtminstone. Så jag gick sur därifrån efter att jag skällt på servitören. Vi strosade lite överallt i stan och shoppade. Det var så lagom rea och då blir det billigare. Hittade mycket billiga böcker och köpte en liten verktygslåda till husvagnen med innehåll.

Då vi stod inne på Lindex blev jag helt plötsligt utan förvarning så kissnödig att jag inte kunde hålla mig. Jag försökte hur länge som helst med benen i kors men det gick inte så vi fick knalla hem till hotellet och jag fick ta en dusch. Jag undrar om detta har med min operation att göra. Jag har ju inte skött magen via rumpan på nästan ett år. Fick ta på mig en binda om det skulle hända igen. Vi klädde oss fina och så gick vi och åt middag. Thomas föreslog tidigare på dagen bio men vi var för trötta för det och det gick ingen jättebra film heller. Vi åt gott och sen gick vi till ett café och tog oss en kaffe/te på maten. Det var härligt sommarväder och vi njöt av att vara ute och ensamma. Visst är det konstigt att inte ha barnen med, man tror de går bakom en hela tiden. Vi behöver kanske öva oss på detta och vara ensamma mer och ofta. Då vi kom till hotellet visade sig att det inte var något kul på tv så vi sov istället. Jag ville helst inte dra ner rullgardinerna. Det var en helt blå himmel och vi bodde på 5 våningen så vi såg himmeln så vacker från sängen men jag vill inte vakna så tidigt att ljuset så vi fick dra för.


Vi ställde klockan så vi skulle hinna med en lång hotellfrukost. Det var det bästa med hotellvistelsen. Att slippa laga mat och diska. Efter frukosten gav vi oss ut igen på shopping, Thomas klagade inte ett dugg varken på att vi åt ute hela tiden och fikade och inte heller för shoppingen, det är ovanligt. Vi hade hittat ett lchf lunchställe dagen innan så dit gick vi och åt. Vi hade förlängt vår tid på hotellet men efter lunchen fick vi gå och checka ut och ta med all vår packning… vi hann ta en kopp kaffe/te innan Thomas hämtade oss igen. Det har varit två lugna dagar och vi behöver dem säkert fast jag inte alltid känner det. Jag trivs så bra med att vara hela vår lilla familj. Nästa gång vi åker bort ska vi åka på spa och vara borta en hel helg.


Vi hade varit efterlängtade mest av Signe. Hon hade inte velat äta på kvällen, satt bara i hammocken och ville vara själv. De lät henne vara men var ute och pratade med henne ibland. Mamma såg att hon tittade in mot väggen då de kom men då de gick såg hon efter dem så hon ville ju ha kontakt. Till slut kom mamma ut och sa att nu får du komma in och äta. Irma och Elvira hade redan hunnit ätit och badat och kollade nu på film. Då följde hon med och var lika glad som vanligt. Signe fick välja vart de skulle sova och hon ville sova i husvagnen så mamma sov där med dem. Irma och Elvira somnade inne på soffan och de bar ut dem. Mamma läste sen saga för Signe i husvagnen och det tyckte Signe var mysigt, bara hon och mormor. Efter den episoden i hammocken var Signe som vanligt men var extra kramig då vi kom.


Vi gick till moster Pernilla och Ian sen och fick middag. Vi hade köpt springcyklar till barnen som de kunde ha med på semestern. Vi hade dock inte använt dem någon gång men tog fram dem så de kunde köra med dem till lekparken men mormor och morfar. Det gick bra för Signe men Irma och Elvira fixade det inte lika bra. Så då vi skulle gå till moster ville bara Signe sparkcykla. Det gick fort!! 


Vi åt god mat och barnen lekte bra. Signe och Ian ville gå till lekparken som ligger precis där de bor för den hade fått nya lekställningar. De lekte en stund men kom ganska snart tillbaka. Elvira var otröstlig för att hon inte fick följa med. De var inne en stund och sen gick de ut igen. Då mormor och morfar skulle gå ringde de och sa att de inte var på lekplatsen!? Pernilla tog cykeln och cyklade iväg för att leta efter dem. Hon hittade tillslut dem på en annan lekplats mycket längre bort. Det var svårt att skälla på Signe för hon visse ju inte att de inte fick gå dit. Skönt att de kom tillrätta. Efter det tackade vi för oss och gick hem.


Av Carina - 7 juni 2015 10:00

På söndagen blev det sen frukost och sen rymde vi från städningen. Vi åkte till Lomma och till Helena och Anders. Det är inte lätt att få till träffar med mina vänner då vi kommer. Ofta kommer vi då ingen annan har semester. Så nu blev det lunch hos Helena. Försökte äta lunch med henne innan vi veckan men då kunde hon inte. De hade gjort en brunch som var barnvänlig och det uppskattas. Det blir lite väl konstig barn för barnen då vi äter ute och går på fina middagar hela tiden. Då vi ätit gick vi ner till stranden och det var synd att det inte var så fint väder. Det var kallt och solen höll sig bakom molnen men barnen plockade lite snäckor men det var för kallt så vi gick hem igen. Vi stannade ett och snackade lite skit innan vi åkte vidare.


Vi åkte en tur för vi skulle bli tidiga till nästa ställe hos Malin. Hon fyllde år och vi bjöd in oss på middag. Vi åkte och handlade en blomma till henne och ett spel till oss. Det som är lite spännande att det händer så mycket i Skåne då jag är borta. Det kommer upp nya vägar och hus överallt och man känner inte igen sig. Vi tog en ny tur inne i Flyinge igen, jag vill gärna se hur det ser ut. Helst skulle jag vilja vara inne vi mitt gamla hus men det får bli något annat år.


Det var kul för det kom lite fler folk hos Malin som jag inte träffat på länge. Vi fick tacos och barnen åt bra. De var nöjda för de fanns massa leksaker som de lekte med så de var inte så sugna på att åka hem. Jag hann inte prata så mycket med Malin då de andra gästerna var kvar så vi fick stanna en stund till. Vi skulle inte komma hem så sent men det blev det ändå. Det var kul att fått träffa både Helena och Malin idag.

Av Carina - 6 juni 2015 23:30

Mamma fyllde 70 år och det var därför vi åkte ner. Det firade vi i dagarna fyra. Vi valde också att komma hem en dag för tidigt för vi skulle bli bjudna på middag hos morbror Johan och Suss i deras nya lägenhet. Det var den enda dagen de kunde. De har hållit på att renovera den i flera år men nu är den så pass att man kan laga mat där. Köket är långt ifrån färdigt men vi vet hur man kan klara sig utan ett riktigt kök. Min bror är duktig på att laga mat och han kokar inte makaroner och steker falukorv utan det är fin mat som gäller.


Vi åkte till Lund efter frukost. Jag måste åka till Lund då jag är i Skåne. Annars mår jag inte bra, jag saknar den staden och skulle mer än gärna ha haft en övernattningslägenhet där. Nu var det dessutom fint väder och det gör det ännu mer attraktivt. Skulle kanske ha tagit en öl på en uteservering men jag hoppade det. Handlade te i massor och lite små presenter till mormor. Vi åt lunch och köpte fika med oss hem.

På kvällen åkte vi till Johan och Suss och barnen såg mest framemot att få åka buss. De bara längtade efter det. Till slut var det dags att ge sig iväg. Moster och Ian kom med och vi åkte äntligen buss. Johan bor på våning 6 och 7 utan hiss och det är inte kul. Jag hade gjort efterrätt som vi hade med oss. Det är ingen barnvänlig våning och inga leksaker. Jag borde ha varit klokare och tagit med pussel eller spel men det var jag inte. Vi bjöds först på hummersoppa men ångad fisk och det var jättegott. Barnen var vrålhungriga men de blir ju tröttare än hungriga efter ett tag men Irma åt soppa. Därefter fick vi kalvkött, potatis, sås och massa goda tillbehör. Det var otroligt god mat. Jag hade gjort citronfromage till efterrätt och det var så gott men för lite… Vi tog bussen hem strax innan 23.00, vi har nattugglebarn.


Nästa dag fyllde mamma år på riktigt. Hon visste inte riktigt vad som skulle hända den dagen och vi började redan på morgon med att överraska henne. Irma sa till henne att man måste ligga kvar i sängen då man fyller år! Jag hade fått dit Pernilla, Ian och Johan förutom oss då. Det hade hon inte väntat sig. Så vi sjöng och Thomas Landqvist spelade dragspel. Barnen hade packat in några paket till mormor som hon fick och hon blev glad. Pernilla och Ian stannade på frukost men skulle Ian till skolan och Pernilla åkte hem. Efter frukost latade vi oss igen. Mamma fick ett kort av sin Thomas där det stod att hon skulle stå ombytt och snygg 16.45 och hon började undra vad det var. Hur ska vi få mat idag? Det fixar vi sa jag. Barnen badade i poolen fast det var kallt. Dock hade vädret blivit så mycket bättre sen vi kom till Skåne, man kan säga att vi kom med det fina vädret.


Mamma fick en tur runt Malmö i en limousine. Vi andra fick ta bussen ner till stan där vi skulle träffa Johan på Kramer, en välkänd fin restaurang i Malmö city. I väntan på mamma satte vi oss på uteserveringen och drack lite. Det var underbart väder och mysigt att sitta där och kolla in folk. Det var mycket folk ute för det var sommar och skolavslutning. Det märks att det är en storstad vi är i och inte Östersund. Där är det dött efter sex på kvällen. Till slut kom mamma och Thomas och de hade visst druckit lite väl mycket champagne under färden. Vi gick sen in och beställde mat. Jag passade på att äta en trerätters. Mamma satt som i ett lyckorus hela kvällen. Vi avslutade middagen med att sjunga för henne och med en crème bryle med fyrverkeri i. Ännu en dag som slutade sent men barnen var lyckliga för de får åka buss hela tiden, oavsett tid på dygnet.


Dagen efter var det handling som stod på mammas schema. Den stora festen skulle vara dagen efter så hon skulle handla all mat och dricka. Jag hämtade Pernilla och så åkte vi och shoppade. Vi åt lunch tillsammans och fikade innan vi åkte hem igen. Det var kul att få en stund själv med henne. Thomas fick vara hemma med barnen. Då jag kom hem igen åkte han och den andra Thomas och hämtade tältet som de sen satte upp. Barnen badade i poolen och de fick leka mycket själv då vi höll på med förberedelser inför morgondagen. Det skulle packas upp glas, koppar, tallrikar och fixa med sittplatser. Det blev även en sen kväll denna dag, det är mer vanligt än ovanligt nu. Det är svårt att få barnen att vakna på morgonen.


Så kom den stora dagen. Mamma var helt lugn och det trodde inte jag. Pernilla behövde skjuts med att hämta bilen som hon hade lämnat in. Hämtade även hem Ian och det blev lite stressigt men det gick. Då vi kom hem hade barnen badats och de som skulle hjälpa till under kvällen hade kommit så det var full fart i köket.

Klockan 16.00 kom de första gästerna, sen dök de andra upp en efter en. Jag var hovfotograf och både filmade och tog kort. Så jag var tvungen att hälsa på alla gäster och det var kul. Jag känner ju de flesta men vissa hade jag inte träffat förut. Barnen och Ian lekte hur bra som helst hela kvällen och det kändes bra. De klara sig själv bra och så länge de håller sig i trädgården är det bra. Det som är så trist med kalas är att man inte hinner prata med de man vill. Jag var dessutom lite medarrangör så jag kunde inte sitta hela tiden. Det blev lite sponta tal och sång. Vi hade hyrt in en speleman. Han var helt otrolig, bruka spela på kasinon i europa och spelade precis sådan musik som mamma gillar. Han var både söt och duktig, oavsett vad man tyckte om musiken så är livemusik allt bättre. Han gick omkring och sjöng bland gästerna. Han fick även hjälp med lite duetter, oväntade sådana. En av dem var min kära syster som sjöng hur bra som helst.

Det är ju en 70-års fest och folk var trötta. Så det var många som gick hem tidigt men festen höll på till halv fem på morgonen. Då hade jag sovit i många timmar. Det var en lyckad fest och vi hade tur med vädret. Det regnade på förmiddagen men solen kom lagom till eftermiddagen och sen var det finväder hela kvällen. Det var en bra dag och mamma såg så nöjd ut hela dagen.

                                  

Av Carina - 2 juni 2015 23:00

Semestern har varit underbar men jag har varit glad över att ha nära till toaletten. Jag har fått mycket energi som jag behövde men jag trodde nog att magen skulle ha blivit bättre under denna tid men det har den inte. Jo, den har blivit bättre men är inte bra. Det händer fortfarande för ofta att en fis inte är en fis…


Vi var på Astrid Lindgrens värld. Ian blev sjuk så han och Pernilla kom inte och det var tråkigt. Mormor och morfar kom först och vi hade tur med vädret. Vi kom visserligen först och satt och hörde på Prussiluskan Allsång. Även Kling och Klang var med och Signe fick sjunga i den ena polisens mikrofon. Det var tufft gjort av henne!! Då blev mamma stolt. Vi gick en sväng innan vi åt lunch på pannkakshuset. Inte de som äter Lchf förstås, men vi andra. De hade en häftig pannkaksmaskin. Smeten rann ur slangar på ett rullband som sen körde in dem i värmen och de kom ut stekta på andra sidan – häftigt!! Man fick tre sorters sylt, grädde, strössel, chokladsås och kolasås till. Det var så gott!!

Morbror Johan och Suss kom sen men de åt riktig mat… vi gick sen runt tillsammans och kollade på Pippi och Emil och allt det andra. Vi fikade och barnen hade helst gungat hela dagen. Det var en bra dag!


Alla följde med hem till vår husvagn. Vi bodde på Astrid Lindgrens camping, en mysig camping. Där fick vi äntligen ta oss en dusch och sitta på riktiga toalettstolar. Johan och suss stannade och kollade på husvagnen men sen åkte de hem då de skulle jobba dagen efter. Mormor och morfar stannade kvar och vi grillade. Vi fick använda våra nya stolar och bord och sitta ute. Vi hade tur och kunde sitta ute trots regnskurarna. Efter middagen åkte de hem och vi gick en tur runt campingen. Då vi kom tillbaka hittade barnen en kompis som de lekte med. Det är första gången det händer och de var så glada för det. De pratade om det resten av semestern.


Även nästa dag var vi på Astrid Lindgrens värld. Vi började kolla i affärerna och sen tog vi andra hållet. Vi åt även idag på Pannkakslandet och det var lika gott idag. Det fanns gott om toaletter där och det var välbehövligt. Efter lunchen råkade vi höra att de övade på Ronja och gick dit. Hade tur att få se den föreställningen under repetition. Innan vi åkte hem var vi inne och handlade. Barnen ville ha var sin katt och ett munspel. Vi satt vid utgången och åt var sin chokladpeng och slutade dagen bra. Vi startade sen vår resa söderut. Vi hade tänkt semestra lite till innan Skåne men vädret ville inte det så vi körde till Osby på kvällen. Trodde barnen skulle vara trötta och sova men icke.


Dagen efter åkte vi först till Hässleholm och kollade lite. Hade fått för mig att det skulle vara trevligt där men det var inget speciellt där. Så vi åkte vidare, åt lunch på vägen och kom sen till Flyinge. Körde först in och kollade vårt gamla hus och sen parkerade vi uppe vid silosen. Ville inte köra in och inte komma up på plantskolan. Regnet öste ner så vi skyndade oss in. Vi började med att fika i Smedjan. Det var ett mysigt ställe. Vi handlade sen lite blommor till mig och mormor. Barnen fick välja var sin blomma.


Vi körde en bit till i Flyinge och hälsade på Calle och Marika. Vi brukar oftast ses i jämtland men nu passade vi på. Barnen lekte bra och vi åt kvällsmat innan vi begav oss till Malmö och mormor. Det hade äntligen slutat regna då vi åkte iväg.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards