Direktlänk till inlägg 30 juni 2015

Ensam hemma

Av Carina - 30 juni 2015 17:00

Då mina damer åkte blev det tomt, ingen familj eller vänner utan bara jag. Det blev så tyst… men jag har valt det själv så det är bara att bita i det sura äpplet. Jag tog sovmorgon och tog det lugnt på morgonen men det var fint väder även idag så då tömde jag förrådet i garaget. Vi har redan rensat i detta förråd så det är inte mycket som ska slängas men det ligger huller om buller. Så nu åkte allt ut och sen in igen i rätt ordning. Nu ligger alla fritidssaker i tre fack, för det räckte inte med två som jag hade tänkt. Nu ska kanske inte allt ligga där inne, för vi ska sätta upp hyllor och ta bort garderoben. Där kan vi ha vissa saker. Jag kastade lite och det blev två kartonger glasburkar och ett gäng pärmar som jag ska lämna till dagis.

Det var så varmt så det blev jobbigt att röja. Jag fick ta på mig sommarkläder och ändå ville jag bara sitta i skuggan. Det blev lite glass och mycket saft. Jag äter så dåligt då jag är själv. Det gjorde jag innan också då jag bodde själv men jag har blivit så bra på mat men så fort jag är själv fuskar jag. Jag vill ju helst bara äta mackor men det är inte så nyttigt men så gott!

Till slut tog orken slut och jag lät några saker ligga kvar som jag inte riktigt visste vart jag skulle ha. Det skulle vara fint väder även imorgon så jag brydde mig inte om det. Tänkte klippa gräset men det är bättre jag väntar tills på tisdag så det håller tills jag kommer hem.

Det blev soffhäng under kvällen. Ångrade mig vid elva tiden då det kom svarta moln. Då var det riktigt skönt ute. Packade då ihop det sista och stoppade in det innanför dörren. Får ta tag i det då resten av familjen kommer hem.

Det blev mycket riktigt regn. De hade lovat regn på eftermiddagen men det regnade redan då jag vaknade. Jag började städa barnens rum och det var nog ett tag sen. Jag ska köpa en hel dags städning i höst. Storstädning typ, att de torkar lister och allt annat som man själv inte gör i en vanlig städning. Tänk att få det grundstädat rejält. Nu hinner man inte för innan man hunnit runt i huset är det bara att börja om i andra ändan. Efter lunch åkte jag till Norderön. Jag skulle hämta Mias kofta och så lämnade jag över glasburkar och pärmar till dagis. Mamma ringde så jag pratade både med henne och sen med syster Pernilla. Måste ju hålla mig lite social. Thomas hinner knappt ringa och då han ringer är barnen i uppror. Vi har bestämt att han ska ringa på eftermiddagen då de fikar men barnen är inte så intresserade av att prata med mig. Det fungerar inte med facetime här uppe, det är för dålig anslutning.

Då jag kom hem tog jag itu med kylen. Det är så lätt att stoppa in saker men inte lika lätt att ta ut. Nu slängde jag en massa gammal mat och mat som inte kommer att äta upp. Jag undrar vem som tar dit senap, vi har massa senap som ingen använder. Det är synd att slänga men vi kan ju inte heller samla… jag tog ut allt. Diskade alla hyllor och lådor. Torkade av överallt och sen började jag stoppa in igen. Det blev några kompostpåsar fulla med det som jag kastade och ytterligare lite glasburkar. Då jag var klar med det var jag helt slut och kollade på tv istället och vilade mig i form.

På tisdagen höll jag mig hemma. Det är tråkigt att vara hemma själv men man får saker gjort och framförallt i fred. Jag skulle kunna vara hemma hela veckan men jag saknar familjen och de saknar framförallt mig. Thomas skulle helst vilja bygga hela tiden men nu får han ta barnen en del och så alla myror. De sov bara första natten i stugan sen hittade de en myra till nästa kväll och vägrade sova där så de flyttade in till farmor. Jag städade köket, torkade golv och röjde undan en massa saker. Jag har ide om hur vi skulle kunna få det bättre med förvaring men behöver Thomas till hjälp för att flytta möbler. Jag behöver också en fungerade dörr till hobbyrummet. Just nu är den utan gångjärn upptill och de skulle behövas. Jag passade också på att klippa gräset och gick till brevlådan så det blev många steg idag. Det blir så fint då gräset blir klippt. Jag kunde inte gå och lägga mig så sent idag då jag ska iväg tidigt imorgon. Packade väskan och gjorde iordning fika och satte mig vid tv till Allsång på Skansen. Det var både Tomas Ledin och måns Zelmerlöw. Efter det gick jag och badade och sen la jag mig. Det har varit underbart att vara själv och skulle vilja vara själv ett tag till och fått mer gjort men nu längtar jag också mycket efter familjen.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Av Carina - 8 februari 2017 21:24

Lite mer reflektioner! I maj/juni är det tre år sen jag blev sjuk, eller sen jag fick min dom.  Jag var ju troligen sjuk länge innan jag fick domen, åtminstone drygt ett halvår innan. Fast det är ganska lång tid sen så har jag fortfarande inte förl...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Kära Gabriel med Blogkeen
Följ Kära Gabriel med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se