Alla inlägg under januari 2015

Av Carina - 3 januari 2015 23:59

Idag blev äntligen garderoben på loftet på garaget klar. Det är längesen vi började på den och nu så äntligen. Dörren och listerna kom upp innan lunch och efter utflykten städade Thomas och Signe upp där uppe. Så imorgon ska vi fylla den…

Det är ju skitväder här nu. Det har ju varit varmare här än i Skåne och all snö, nästan har farit. Vi hade tydligen varmare till nyår är vad det var i midsommar, då var det kallt! 7 plusgrader kring nyår det är inte väntat. Det hade dessutom varit -25 grader två dagar tidigare. Men nu är det is och då gäller det att utnyttja det. Det låg på nollan igår och även idag. Så det går bra att åka skridskor. Det är nog 10-15 cm tjock is i viken och det är bottenfruset på flera ställen.

Vi kom igång sent och varit inte framme förrän halv två. Så det blev först till att grilla korv och banan. Irma var gnällig och Signe satt bara och ville ut och åka skridskor. Hon for ut och åkte med Nils långt innan vi kom ut. Man satt och hoppades att de inte skulle trilla i… till slut var det dags för Irma och Elvira att få åka. Varken jag eller Thomas tog på oss skridskor. De åker och lutar sig bakåt och far bakåt ner i isen. Försökte ha en pinne men det hjälpte inte. Irma sa, pappa får komma och bära mig… nej, du! Nu åker vi. Till slut fick jag dem att få balans och tog ett kort då de stod stilla på isen. De var nöjda. De åkte långt men det är vi som mer eller mindre drar dem. Men så länge de håller sig på benen så är man nöjd.

Igår var vi med den andra tvillingsfamiljen på Djungelhuset. Deras barn for upp och lekte hela tiden förutom en liten stund då de fikade. Signe for också iväg direkt och klarade sig själv. Hon ville helst inte att vi skulle vara med henne utan ville utforska allt själv. Irma och Elvira var vett skrämda och stod bara och höll oss i benen. Till slut tog både jag och Thomas oss upp med alla tre barnen. Vi tvingade de att gå in i alla gångar fast de inte ville. Då de kom ut halv skrämda sa jag till dem att de var så modiga. Men till slut så fixade de det själva. De sprang upp och åkte ner för rutschkanan och var så nöjda så Elvira ville dit idag igen. Så de har fått mycket självförtroende boost dessa dagar.

På kvällen blev det köttfärssås och spagetti och fredagsmys. Ja, jag vet att det är lördag men vi glömde bort det igår och många andra fredagar också för den delen. Barnen var så nöjda över att vi satt hela familjen och kollade på Saltkråkan och åt popcorn.

Nu har alla barnen fått cd-spelare så de lyssnar på sagor då de ska sova. Först läser vi och sen hör de själva. Nu har Irma fått för sig att vi ska sjunga så mycket. Vi har böcker där de vanliga barnvisorna är och vi har nog 15 olika böcker och sånger och hon vill helst sjunga alla… men det är ju bra för dem att få sjunga så vi sjunger ganska mycket.

ANNONS
Av Carina - 2 januari 2015 22:32

Jaha, då var det redan 2015! Hur gick det till? Hur var då 2014?

Det började illa med att det inte blev vinter… första snön kom efter jullovet och barnens snowracer och skidor som tomten kom med fick vänta på sig. Det visade sig sen att det inte blev mycket till vinter här hos oss åtminstone. Det blev ingen isväg och då Signe fyllde år, 28 februari var det nästan snöfritt!!

Mormor och morfar var på besök helgen innan och då hann vi med två skoterturer innan vi packade in den för säsongen. Jag hade köpt mig en ny som jag inte hann köra med. Tror jag var ute på fem turer med den hela förra vintern!! Thomas hade tur att ha VAB med friska barn som kräkts lite och de var ute på lite utflykter och fick några turer till. Vi hade tagit ner ena skotern från stugan då vi skulle få lite skånegäster under vinter men de användes inte. Farmor och farfar kom då Signe fyllde år men då gick det bara att köra på isen men det gick inte att komma dit! Första helgen i mars kom Helena och Anders och då var snön borta…

Vi hade dock bättre tur med vädret i stugan och där var vi ute och åkte mycket skoter och skidor. På min födelsedag åkte vi slalom i Borgafjäll och då var det varmt och soligt. Det var en meter snö på fjället. Så sportlov och påsklov hade vi vinter på!!

Helgen då Signe fyllde år var jag dålig i magen och upptäckte blod i avföringen. Blev riktigt rädd och ringde doktorn. Fick komma in men de hittade inget. Fick en återbesökstid till stafettläkaren jag var hos. Han hittade fortfarande inget men tyckte jag var för ung för att inte skickas vidare. Fick en tid till en skiktröntgen av tjocktarmen. Hittade något och det blev fler undersökningar.

Vi åkte till Skåne på släktträff. Skulle varit borta i två veckor med husvagn men det blev några dagar på hotell. Vi hade köpt en ny husvagn för att den gamla för var lite och opraktiskt för oss. Det blev några oroliga dagar men vi hann med att åka på Astrid Lindgrens värld och att bo på pensionat med hela min familj innan vi åkte hem igen.

Det visade sig att jag hade en elakartad cancer i ändtarmen!!! Livet vändes helt upp och ner! Det blev operation två veckor efter beskedet. Jag blev så dålig… hela den sommaren som var den varmaste i mannaminnet låg jag! Jag har aldrig kräks så mycket förut!! Mamma och Thomas kom upp och hjälpte oss, farmor och farfar var här då jag låg på sjukhuset i 1½ vecka. Lite senare på sommaren kom både Anna, Ann-Catrin och Helena med familjer vid olika tillfällen. Vi försökte hitta på saker men jag orkade inte mycket. Vi var ute med husvagnen en del och den är vi mycket nöjda med.

Operationen blev lyckad och jag läktes ihop bra och fick stomi. Efter ca 2 månader började den fungera bra och nu märker jag inte mycket av den. Jag känner inte att jag fångar dagen mer nu än innan för det gjorde jag redan då. Började jobba 25 % i slutet av oktober. Jag har mått mycket dåligt psykiskt och varit en elak mamma och fru. Nu börjar det bättra på sig.

Sommaren var varm men det blev inte mycket gjort då jag var sjuk. Barnen fick dock en lekställning gjord till sig av Thomas. Jag fick en ny rabatt men det blev inte några nya träd. Vinden på garaget fick golv och väggar under året. Snart är även en stor råttsäker garderob klar där uppe.  Vedspisen i köket som vi köpte 2008 installerades äntligen under hösten.

Under hösten hände inte så mycket mer än att jag och Linda åkte till Stockholm för en tjej helg.

Thomas blev utköpt på sitt jobb i samband med en omorganisation. Helt oväntat och ologiskt. Så nu blir det väl en del byggande innan han förhoppningsvis hittar sig ett bättre jobb. Kanske utan så många resor. Min käre man har lagt om kosten och blivit en smalare och piggare man.

Barnen har växt och blivit både 4 och 3 år. Signe har lärt sig åka skridskor och cyklat. Irma och Elvira har slutat med blöja, välling och napp under hösten. Så nu har vi stora tjejer. De är det sötaste och underbaraste som finns. De ger oss både gråa hår (skojar, jag har ännu inga gråa hår…) och otroliga glädjestunder.

Det var et t axplock ur 2014. Vad bjuder då 2015 på?

När vi pratade om det idag sa Elvira. Det är ett nytt år nu! klok ungen.  Jag undrade vad vi skulle ha för mål under året. Då ville Elvira lära sig åka skridskor! Signe ska gå i skidskola och lär sig förhoppningsvis att åka slalom. Irma vill naturligtvis också lära sig att åka skridskor och till hösten åker kanske alla tjejerna cykel.

Jag vill komma igång att röra på mig. En gång i veckan är mitt mål. jag känner att jag inte är i tillräckligt bra form för att motivera mig till träning och viktnedgång men jag ska göra ett tappert försök.

Det blir en ny operation under våren förhoppningsvis efter påsk. Den hoppa jag går bättre och jag inte blir lika sjuk.

Jag hoppas vi får en riktig vinter innan dess och att även sommaren i år blir varm och skön då jag missade den ifjol.

Jag hoppas Thomas får ett bättre jobb och att jag under hösten kommer att komma upp i full tid.

ANNONS

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8
9
10 11
12
13
14 15
16
17
18
19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Kära Gabriel med Blogkeen
Följ Kära Gabriel med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se