Direktlänk till inlägg 15 januari 2015

Nya grannar

Av Carina - 15 januari 2015 22:27

Idag har vi varit på stan. Hade tid på banken redan kl. 9 och han ringde en till oss efter 19 på kvällen för att fråga något. Oj, vilka arbetstider han har!! Handlade en födelsedagspresent till Signe och så fick hon en leksaksmotorsåg. Det är för att hon har somnat själv nu i en månad. Skulle på Jula men de hade stängt för inventering så vi fick göra lite andra ärenden innan och äta lunch på stan. Då vi väl kom hem tog vi en kopp te/kaffe och sen gick Thomas ut för att fixa el till garderoben i kallgaraget så vi kan börja lägga in saker där. Jag åkte och hämtade barnen. Åkte en färja tidigare för jag hade ändå inget för mig.

De håller på att ploga för isväg så vi hoppas den öppnas nästa vecka. Nu blåste det mycket idag så det är inte lätt att få snön på plats. Igår var det -21 grader då jag hämtade barnen idag var det -1! Vi körde lite skidor igår kväll. Jag åkte tio minuter så det räknas nästan som träning för mig. Än så länge åker jag fortare än Signe, men vi får se hur länge… Vi hade tänkt köra lite längre idag men det var inte alls skönt men Signe körde lite. Jag fick gå in med två andra tjejer som inte ville vara ute.

Vi har bestämt oss för att ha torsdagar som städdagar. Så idag var det premiär för det. Barnen fick plocka undan på sina rum och så dammsög jag. Thomas städade toaletterna och sen blev det inte mer. Vi har inte plockat bort julen ännu och håller på att flytta ut saker i den nya garderoben så det blev som det blev men nästa vecka blir det nog bättre. Nu har vi startat åtminstone.

Vi har den del nyheter som vi ska försöka inför i år så vi ska få ett ordningsammare liv. Vi tänker hela tiden att om ett år kommer allt att bli lättare, kanske redan om ett halvår. Sen går det ett år och så tänker vi, om ett år kommer nog allt att bli lättre… En stor fördel nu är att alla barnen kan ta på sig tumvantar, att få tummen i vanten. Det är ett rent helvete innan de lärt sig det. Att de sen inte alltid vill sammarbeta är en helt annan sak.

Jag har fått tid hos doktorn. Fick en tid ena dagen och ett nytt kuvert från sjukhuset nästa dag. Då kom direkt skräcken över att det var en röntgen. Jag vill ju gärna göra en röntgen och se att allt ser bra ut men om det inte gör det då? Det är min stora oro nu. Att de hittar något annat och får operera det istället för att ta bort stomin. Nu känner jag ju ändå att jag är på väg mot ett friskare liv. Men jag tror att jag alltid kommer att vara rädd för cancern och att den ska komma tillbaka. Kanske inte i tarmen för jag har en viss oro över att de kanske inte hittat modertumören. Jag måste börja skriva ner alla mina frågor till doktorn nu så jag kommer ihåg dem. Förra gången var det mest fokus på när jag skulle operera stomin. Nu är det mer frågor i själva cancern. Hur länge jag har haft den där? Jag har upptäckt nu sen operationen att jag inte haft problem med magkatarr som jag jämt har haft. Hur kommer det sig? Jag skulle också vilja veta vilken typ av cancer jag har. Inte bara rektalcancer utan vilken typ om de nu vet det? Fick en tid en fredag då barnen är lediga men de ska vara på dagis den dagen. Känner att jag inte vill ha med mig dem och så om vi kan få barnvakt vill jag kunna tänka fritt efteråt och få vara orolig innan.

Något som är spännande nu är att vi håller på att få nya grannar. De har hållit på med grunden under veckan och igår kväll kom fyra husdelar. De är ett Älvsbyhus och det kommer ju färdigt. Så nu väntar vi på att de ska sätta upp det.

Sitter här och hör hur vinden viner. Ska nu gå och byta stomipåse, gå och lägga mig för att vara pigg på jobbet imorgon. Ska dessutom köpa en barnspark imorgon!!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Av Carina - 8 februari 2017 21:24

Lite mer reflektioner! I maj/juni är det tre år sen jag blev sjuk, eller sen jag fick min dom.  Jag var ju troligen sjuk länge innan jag fick domen, åtminstone drygt ett halvår innan. Fast det är ganska lång tid sen så har jag fortfarande inte förl...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8
9
10 11
12
13
14 15
16
17
18
19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Kära Gabriel med Blogkeen
Följ Kära Gabriel med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se