Direktlänk till inlägg 10 januari 2015

Slut på energi

Av Carina - 10 januari 2015 23:09

Nu har vi gjort en premiär av vältning av skoter. Jag har vält förut med Ann-Catrin flera gånger men Thomas har aldrig vält med mig. Då jag och frun välte var det mycket snö som var lös och när skoter vek av lite så släppte jag handtagen och vi välte. Jag är ju den som är mest erfaren förare av frun och mig men jag har ju inte mycket erfarenhet alls…

Denna gång välte vi då vi stod helt still i princip. Pulkan bak stod upp som vanligt men vi låg ner. Jag blev sen lite skeptisk över att han skulle välta igen. Det är andra som kört med en annan skoter innan oss och så har det frusit. Då blir det mindre spår än våra och det blir lite vingligt. Vi välte för någon dag sen och nu är det mycket bättre nerkört så nu går det mycket bättre och känns säkrare.

Igår var det helt underbart uppe på fjället. Vi kan ju inte åka så långt bort då solen går ner tidigt. Vi tog samma plats som förra gången och där var ju redan sittplatser till oss. Signe har grävt en grop som hon fortsatte med. Det var kallare idag -8 men det är otroligt varmt för att vara i januari och här uppe. Solen sken och det var så fint, snön gnistrade. Livet är bra härligt då man sitter där uppe och det ger så mycket energi. Då är det trist att barnen ska gnälla. Irma är en gnällspik. Hon äter så dåligt och har ingen energi. Men vi var kvar till solen försvann bakom granarna. För då blir det kyligare.

Jag är inte helt pigg. Min förskylning vill inte släppa utan snarare bli sämre. Så då vi fikat hos farmor gick jag upp och la mig och sov nästan en timme. Det behövde jag. Elvira är så rädd på nätterna och väcker oss. Hon ser saker och är rädd för allt möjligt. Vi får inte henen att sova i sin/deras säng för där var det myror i fjol i juni och det minns hon. Hon har sovit där flera gånger sen dess men nu är hon inne i en period där hon är rädd för allt. Hon verkligen ser saker som hon blir rädd för. Det gör att vi också sover dåligt.

Läggningarna har gått ganska bra. vi har tagit en kväll var och läser för dem och sen lägger sig Elvira i vårt rum på madrassen och de andra somnar i sitt rum. Igår ville de höra saga på band och det gick ju bra. Elvira ville dock inte sova. Dagen innan låg pappa inne hos henne tills hon hade somnat. Så nu blev det förstört med läggningen. Innan dess hade hon somnat själv varje dag men icke igår. Jag var trött och inte alls på humör och hon utmanar verkligen mitt humör. Hon skulle inte sova på madrassen, inte själv i sängen och inte i mitt knä. Till slut då klockan var halv tio tröttnade jag. Tårarna kom, borsta tänderna och la mig med henne och var ledsen. Tårarna gick inte att hindra. Då vaknade Thomas till och sa att han kunde lägga henne. Då var det försent. Jag hade tänkt mig titta på ”På spåret” och äta lite gott men så blev det inte.

Jag är inte så pigg som jag tror. Jag har nog hållit inne med tankarna och levt i en liten bubbla. Den sprack igår kväll. Jag vet inte om det är för jag har börjat skriva i bloggen eller inte. I så fall gjorde det inget. Det måste ju ut någon gång. Jag tycker väl att jag är piggare än vad jag är. När man tänker efter så har december gått i 200 knyck. Vi har farit omkring och stressat för att allt skulle bli klart till jul. Vi har fortfarande inte bakat upp pepparkaksdegen. Inte gjort något julpyssel heller för den delen. Jag har svårt för att vila då hela familjen är hemma. De tycker dessutom att jag är som vanligt igen men så är det inte.

Arga mamman har kommit tillbaka och jag undrar om Elvira har väntat på detta utbrott för hon frågar ofta: Är du glad mamma? Ja, svara jag oftast men nu är jag ett argt moster som är så elaka mot mina barn. De triggar igång min sämsta sida genom att vara gnälliga. Mitt tålamod är nästan noll så jag reagerar direkt. Ändå har jag försökt skärpa mig men igår och idag har det inte fungerat.

Det är sista dagen här idag då vi ska åka hem imorgon. Så vi ville utnyttja den dagen och åka upp på fjället igen. Det snöade visserligen men vad gör det. Barnen ville bara in till farmor… så vi struntade i skoter och tog istället lunch med oss och gick upp till Astrid och Magnus och tänkte åka pulka/snowracer.

Jag var fortfarande på dåligt humör och var så rädd för att diskutera gårdagen med Thomas för då skulle tårarna komma igen och jag hade varken lust eller ork till det. Så jag höll mig för mig själv lite. Mitt dåliga humör smittar naturligtvis av sig på de andra. Signe hon är glad över att få vara ute. Hennes energi är outtömlig. Full rulle hela tiden, hon drar upp pulkor till sig och sina systrar. Åker ner springer runt i snön klättar på snö högar och äter däremellan lunch.

Irma sitter hela tiden och gnäller och fryser. Men ska inte ha vantar på sig för inte vill. Äter inte korven om ketchupen är lite på sidan… allt ska vara så perfekt. Blir arg då grädden inte smälter i den varma chokladen och blir lika arg om den smälter. Denna mammas tålamod tålde inte det idag… till slut tog jag min korv i ena handen, hann inte äta klart och Irma i den andra. Dessutom drog jag två snowracer. Tröttnade på Irma och gick själv. Då kommer Elvira bakom springande, hon ville också komma in. När vi nästan var hemma skrek Elvira. Då visade sig att hon höll ett ägg i handen och ingen vante och hon frös. Då blir man ju lite rädd att hon förfryser sig men är samtidigt så jäkla arg och trött. In med alla ungar och Elvira bara skrek och skrek. Lämnade alla kläder i hallen på golvet och satt mig med henne och hade hennes hand inne i min varma socka. Hon bara skrek men till slut började hon få upp värmen i den.

Då kommer det dåliga samvetet och lägger sig ovanpå det dåliga tålamodet och man känner sig som världens sämsta mamma. Sätter mig i soffan och berättar för sina barn hur mycket jag älskar dem men att jag blir arg och besviken då vi inte kan åka på utflykt utan gnäll. Jag var så arg och sa massa dumma saker då vi gick hem till stugan. Jag blir så besviken på barnen som gnäller så och ännu mer besviken på mig själv för att jag inte klarar av barnen då de är gnälliga. Jag behöver vara själv…

Vi åt resten av lunchen inne och farmor kom upp. Vi hade bestämt redan vid frukost att det inte blir fika idag och inget lördagsgodis heller. De äter så dåligt. Irma äter mest bara fika. Jag hoppas det vänder så de börjar på dagis igen, att de börjar äta ordentligt. Ingen av dem äter direkt någon frukost. Då har de ingen energi till lunch och de är ju hungriga långt innan lunchen. De vill mest bara ha frukt.

Det gick ändå ganska bra idag. Ville helt bara krypa ner under täcket och ligga där hela dagen i min ensamhet. Det fungerar inte så bra med en liten familj. Det gör ju också att det inte går att gräva ner sig helt heller, som tur är. Vi åt middag hos farmor och lekte på efter det. Ikväll åt Irma upp sin mat så det blev lite fika efteråt. De fick dock vara utan lördagsgodis idag.

Elvira somnade själv idag men det tog tid. Hon ville dock sova på golvet och det är en framgång. Signe ville höra på saga på band men det ville inte Irma. Så lite stökigt blev det och jag som ville se på Stjärnorna på Slottet!!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 5 februari 2022 16:42

Undra om jag skulle ta och uppta mitt bloggande igen. Jag har varit på gång några gånger men har inte kommit till skott. Tror att jag skulle må bättre av att skriva av mig här. Nu har det gått några år och vi har fått stora barn. Signe blir snart 1...

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8
9
10 11
12
13
14 15
16
17
18
19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards