Direktlänk till inlägg 18 september 2014

Sjukhus

Av Carina - 18 september 2014 22:57

Igår hade jag och Elvira en heldag för oss själva. Vi skulle båda till sjukhuset. Jag hade tänkt mig en sovmorgon men eftersom vi var uppe och hjälpte de iväg de andra hade hon väl piggat på sig. Hon låg sen och försökte sova och jag somnade väl en liten stund men sen började hon: mamma jag vill gå upp nu! Jag försökte att hon kunde gå upp själv och leka men det var inte aktuellt. Så vi gick upp och åt frukost. Vi kollade lite på tv och jag fixade lite tvätt innan vi åkte till stan.

Nu är det vinter på förmiddagen och sommar på eftermiddagen. Det är sådan dimma och igår lättade aldrig dimman här hemma hos oss men i stan blev det fin väder på eftermiddagen. Vi åkte in och tog en tur på stan först innan vi åt lunch på Törners. Hon ville ha syltkaka till lunch men det pannkaka till henne och sallad till mig. Det var så mysigt att bara vara med henne. Vi handlade lite kläder till stora syster och träffade Maria Westman på Åhléns och det var kul att få lite info om jobbet. Då vi hade ätit klart gick vi till sjukhuset. Jag hade först tänkt ta med lilla vagnen men ångrade mig och det gick ju bra ändå. Hon är duktigt på att gå och vill gärna gå.

Thomas kom och hämtade henne då jag var på undersökning. De åkte och köpte virke till vinden på garaget som håller på att i ordningsställas. Så vi kan få till förvaring och tömma garaget. Jag var i god tid och döm om min förvåning att jag kom in innan utsatt tid. Jag trodde jag skulle göra en skiktröntgen så jag blev lite förvånad när det inte var det. Fick ta av mig alla kläder och fick en rock. De skulle spruta in kontrast via baken för att se om det ”läckte” något från tarmen. Det var två kandidater som var med så jag passade på att lyssna lite extra. Jag trodde ju att de skulle kunna se mer på denna röntgen och har ju varit orolig för att de skulle hitta något nytt. Nu var detta bara lokalt där de opererat. De har sytt ihop med agraffer även där. Så jag har massa metall i magen. Undrar om de ska sitta kvar. Hon visade mig bilden på tarmen hur de hade sytt ihop mig. Det har blivit som en blindtarm där sidan om, undrar just varför? Det blir lite fler frågor till doktorn. Hon sa till mig att det såg tätt ut men hon skulle studera lite noggrannare och skulle sen meddela doktorn jag ska träffa nästa vecka. Det är inte samma doktor som opererade mig men det var han som träffade mig under hela tiden på sjukhuset. Det gick ganska fort och jag blev klar innan Thomas var klar. Han kom sen och slängde av Elvira i en korsning så han kunde åka hem och vi kunde strosa vidare.

Vi gick och åt syltkaka på Wedermark´s. Även jag åt en syltkaka och vi satt där och mös. Hon tyckte nog ändå det var ganska mysigt att vara iväg med mamma. På förmiddagen var hon besviken för att hon inte fick åka till dagis. Jag vill också vara på dagis, jag vill inte till sjukhuset!! Vi gick in och handlade den nya Mamma Mu boken och fick den inslagen. Den skulle hon få då hon var duktig hos doktorn. Vi gick tillbaka till sjukhuset igen och hon blev väldigt glad över alla leksaker. Hon gick på toa men kunde inte vänta på mig utan gick ut och lekte själv medan jag var på toa. Vi hann leka en stund innan sköterskan kom. Hon skulle ta vikt och längd på Elvira och sen ett EKG. Elvira var lite skeptiskt men det gick bra. Hon fick sitta i mitt knä då hon tog EKG. Vilken duktig personal. Sköterskan pratade bara med Elvira. Hon fick sen välja ett klistermärke för hon var så duktig. Då tog hon en hel näve full… men jag sa att man fick ta ett. Då valde hon en grävmaskin.

Vi hann leka lite till bara innan doktorn kom och hämtade oss. Elvira hade fått behålla några grejer på armen och benet för nästa undersökning. Nu tyckte hon inte det var lika kul. Hon skulle ligga på britsen och doktorn satte på en film. Hon tyckte filmen var läskig och hon gillade inte salvan. Doktorn visade henne allt hon gjorde och hon fick känna på alla saker. Jag fick trycka ner henne lite nätt så hon kunde ligga ner då doktorn undersökte henne. Hon gillade inte salvan som de har då de gör ultraljud men hon låg snäll och snyftade lite. Doktorn var nöjd och hon fick fina bilder. Nu visade det sig att hålen hade växt ihop. Så nu blev hon friskförklarad och vi behöver inte gå på fler kontroller. Även nu fick hon välja något ur en burk och hon slet den till sig… hon valde en silvrig liten ödla. Hon vinkade glatt till doktorn då hon gick. Det var samma doktor som gjort undersökningen tidigare och som var med även på neonatal.  Då vi ringde till pappa när vi kommit ut i väntrummet sa Elvira: Jag var jätteduktigt, mamma! Och det var hon och hon var så nöjd. Men jag var också ledsen, för jag gillade inte salvan.

Vi gick till bilen och åkte hem. Det var skönt att få dessa goda besked men det tar på mina krafter. Jag fick ta värktablett innan vi åkte in till stan för det onda släppte inte. Då vi kom hem fick Elvira paketet och fast hon var med då vi handlade den blev hon förvånad då hon öppnade. Hon berättade glatt för sina systrar om vad hon varit med om. Vi åt middag och bakade lite muffins. Jag skulle ha styrelsemöte med dagis här och så skulle vi fira att Elvira är friskförklarad. Vi hade möte i uterummet och det gick bra. Då det var slut hörde jag Signe snyfta på ovanvåningen. Thomas låg hos Irma och Elvira som inte ville sova. Jag satte mig med Signe som jag nästan gör varje kväll. Hon får sitta i mitt knä och vi pratar om mardrömmar. Hon vill inte sova för hon vill inte drömma läskiga drömmar. Vi får diskutera detta varje kväll för annars gråter hon sig till sömns varje kväll. Därefter tog jag ett bad och slappade framför TV.

Jag känner att jag har provat leva ett vanligt friskt liv nu i några dagar och det har inte riktigt gått så bra som jag tänkt mig. Jag har varit ovanligt trött och har haft ont. Jag har inte ätit värktabletter på länge nu men nu gick det inte längre. Samtidigt är det svårt att bara vara hemma och vila för livet har annat att bjuda på. Jag måste hämta mina barn, handla, gå till kurator och andra undersökningar på sjukhuset. Jag kan inte bara vila hemma.

Idag har jag varit hemma och inte gjort många knop. Vaknade med smärta i magen och den har varit där hela dagen. Jag tog värktablett till frukost och sen har jag vilat så mycket jag kunnat. Fixat lite tvätt och så men inte gjort mycket. Såg på Go´kväll i tv och där pratade de om ett träningsprogram som jag funderade på att hänga på. Inte det med styrka men det med kondition. Under åtta veckor ska man under ca 30 minuter två gånger i veckan göra ett program. Man ska testa sin kondition innan och efter så det ska jag prova i helgen. Nu gick jag ut efter lunch i 30 minuter. De sista 10 minuterna var inte kul. Jag hade ingen ork och hade ont. Jag blir så ledsen och besviken. Nu var jag inte i toppform då jag blev opererad, det hade ju klart varit lättare att komma tillbaka då man är vältränad men jag trodde inte det skulle ta sådan tid.

Jag hämtade barnen och Irma och jag lagade mat idag. Då jag låg på sjukhuset och inte kunde äta och kräktes hela tiden läste jag i en mattidning jag fått. Jag tyckte allt såg så gott ut och då bestämde jag mig för att prenumerera på den tidningen. Sagt och gjort och idag lagade jag och Irma fisk ur den tidningen. Det blev jättegott.  Efter maten åkte Thomas till dagis på föreningsmöte och jag och barnen åkte till Stina. Det var kafferep ikväll och det skulle varit klädvisning av Me and I men hon var sjuk. Linus var lekfarbror så jag kunde sitta och vara social. Det var trevligt! jag fick rycka in lite då och då men barnen lekte bra. Thomas skulle kommit och hämtat dem men han kom inte hem förrän vi åkte hem. Barnen var trötta och vi åkte vid nio tiden. Signe somnade innan jag hade läst klart första sagan.

Nu sitter jag här ensam i soffan. Visserligen fick jag och Thomas sitta här en stund tillsammans idag. Det var längesen. Vi har beställt en skorsten och rökrör till vedspisen i köket. Så nu ska den installeras innan vintern. Jag har ont men vill inte ta mer medicin. Jag ska lägga mig jag med. Vi får sovmorgon imorgon, tjejerna och jag och det ska bli skönt. Vi hade inga barn i sängen i natt och det är skönt då man får sova hela natten i fred. Speciellt jag som behöver vilan.

Nu när jag lekt helt frisk upptäcker jag ju att jag inte är det. Jag har ju börjat lyfta barnen så mycket mer nu. En sa på kafferepet, att ha tre barn och vara frisk är tröttsamt, hur är det då inte då man är sjuk. Jag känner ju att man ligger efter med allt. Jag skulle bara vilja städa upp och fixa överallt men orkar inte och skiter i det. Det är ju också skönt att kunna släppa det. Då mina styrelsekompisar var här i igår kväll sa de; oj så skönt att se att andra också har det stökigt. Det kändes skönt fast jag hellre hade haft det städat.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 5 februari 2022 16:42

Undra om jag skulle ta och uppta mitt bloggande igen. Jag har varit på gång några gånger men har inte kommit till skott. Tror att jag skulle må bättre av att skriva av mig här. Nu har det gått några år och vi har fått stora barn. Signe blir snart 1...

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards