Direktlänk till inlägg 10 juli 2014

Sista dagen med gänget!

Av Carina - 10 juli 2014 22:00

Igår var det en månad sen jag opererades. Jag trodde aldrig att jag skulle bli så dåligt. Inte ens i min vildaste fantasi. Det är svårt att tänka sig att man är dålig då man är pigg och frisk. Nu äntligen börjar det ljusna igen och att det skulle ta en månad. Dessutom säger stomisköterskan att efter ytterligare en månad känns det helt okej med stomi också. Det går ju bra med stomin eller för att jag måste. Jag byter den ju varje kväll varken jag vill eller ej. Det går lite på rutin men det är inte så att jag vill vänja mig. Det värsta är att den sitter mitt på magen och är i vägen hela tiden. Jag vet inte vad jag ska ha för några byxor. Nu är det så varmt att den fastnar längs kroppen men det blir väl bättre då det är vanlig Jämtlands sommar. Så nu hänger den ofta utanpå byxorna men det ser ju inte så trevligt ut då man är ute bland folk. Jag kan inte heller ha byxor och dra åt skärpet för då blir det mitt över stomin. Fick ett recept på en gördel som jag ska ha då jag badar länge. Den skulle jag väl haft men nu tar det en vecka innan den kommer till apoteket. Jag har även beställt två andras om jag kan ha till vardags men de får jag själv betala. De har semesterstängt och är åter på måndag. Jag hade gärna haft någon gördel redan nu.

Idag var vi på Andersön och hade lunch med oss. Mamma och barnen badade flera gånger men jag låg på min solsäng och brände benen. Tur jag smörjde in barnen åtminstone. De är tåliga mot solen men jag smörjer in dem nu när det är så här solig väder. Jag var trött idag efter turen till Hara igår och fast jag inte gör något blir jag trött över att vara lite aktiv. Jag ligger ju inte så mycket mest lite på förmiddagen en sväng och sen innan middagen. Värmen tar väl också på mig liksom på alla andra. Vi i Jämtland är inte vana vid sådana här tropiska somrar. Det var ju 8 grader varmt till midsommar. Det är i alla fall härligt att se mormor och barnbarn leka och njuta så i vattnet. Det är en fröjd för mamman också fast jag inte kan vara med. Vi hade med oss kycklingsallad som vi åt och sen åkte vi hem till fikat.

Thomas och Thomas har byggt på lyften och min Thomas är otroligt nöjd med vad de har hunnit. Han hade inte fixat det själv. De var ju glada över att vi var borta halva dagen både idag och igår. Vi grillade till middagen och fick sitta på skuggaltanen. Det är inte ofta men det går knappt att sitta i solen nu när det är nästan 30 grader varmt. Efter maten badade jag, mamma och barnen. Jag tyckte det var för kallt och gick istället in för att duscha. Jag känner att orken är på väg tillbaka. Det är nästan så jag skulle kunna duscha utan stol nu men jag har den som säkerhet. Nu är jag lite sugen på att prova badkar. Jag känner mig inte riktigt ren om jag inte badar.

Signe sitter här sidan om mig och vill inte sova. Hon fick titta på Ernst och sen ville inte hon sova. Nu åker mormor och morfar hem imorgon och hon fick vara uppe. Thomas somnade men Signe var vaken. Mamma och jag hade glömt äta mozzarella och skinka så det gjorde vi då jag skulle ta medicinen vid 22.00 Det var gott! Jag har haft ont i ryggen ikväll. Jag undrar om det är för jag går lite framåtböjd hela tiden. Jag har ju lite ont men det känns bättre då jag kura ihop mig med stomin. Jag hoppas det blir bättre då jag får en gördel. Försöker sitta med rak rygg men det går lite dåligt.

Nu åker vår värdefulla hjälp men jag har piggat på mig mycket bättre och Thomas har fått lite byggt. Så nu ska det väl fungera bättre här hemma. Utan denna hjälp hade vi varit trötta och gnälliga. Nu fick jag dessutom se till att komma på fötter för att jag också ville göra något roligt då de var här. Vi åkte däremot inte till fjälls som var planerat och inte sov vi i husvagnen men det finns fler somrar.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Av Carina - 8 februari 2017 21:24

Lite mer reflektioner! I maj/juni är det tre år sen jag blev sjuk, eller sen jag fick min dom.  Jag var ju troligen sjuk länge innan jag fick domen, åtminstone drygt ett halvår innan. Fast det är ganska lång tid sen så har jag fortfarande inte förl...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5
6
7
8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Kära Gabriel med Blogkeen
Följ Kära Gabriel med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se