Direktlänk till inlägg 1 juli 2014

Glädjande besked - jag är friskförklarad

Av Carina - 1 juli 2014 20:32

Fy fabian ytterligare en tuff natt. Nu vaknade jag av att jag hade så ont i magen kring stomin. Jag var uppe och tog lite värktabletter men det tog likväl 1,5 timme innan jag somnade igen. Vaknade sen redan vid sju och kunde inte sova mer. Då vaknade även Thomas så jag hade lite sällskap. Jag gick upp för att äta frukost men fick inte ner en hel äggmacka. Vilade mig sen i form för sjukhusbesöket. Thomas körde och lämnade mig först så jag kunde anmäla mig. Nu fick jag även rabatt för jag hade kommit upp i högkostnadskort. Jag tog ut lite pengar så vi har om vi ska till Hara brygga och fika imorgon.

Satte mig sen och väntade utanför kirurgmottagningen. Thomas körde och lämnade barnen i badhusparken där Anna skulle passa dem. Det gick bra att lämnade dem hos henne och Thomas kom till mig innan jag fick komma in. Då vi satt där började jag må illa och spydde. Jag hade med mig en spypåse. En sköterska kom och skulle kalla in en patient och fick se mig där. Hon fixade så jag fick komma in tidigare på ett rum och få lägga mig. Stomisköterskan kom först och kollade på stomin. Hon tog stygnen som var kvar och tyckte att den såg bra ut. Även bajset som kom var hon nöjd med. Jag fick en tätningsring och ska få fler utskrivna. Hon bytte stomi till mig och så ska jag få en ny tid om en månad för uppföljning. Jag ska få utskrivet ett bälte som jag kan ha över stomin om jag ska bada länge. Jag får även en broschyr om andra bälten jag kan beställa själv. Som jag ha till vardags som håller stomin på plats.

Doktorn kom och jag berättade att jag mådde skit. Han trodde att det hade med Ipren att göra och tyckte att jag skulle sluta med den. Jag försökte med att de skulle ta prover och se om jag var uttorkade eller något men hade tyckte inte det behövdes. Jag låg hela tiden då jag mådde så illa. Han berättade då nyheten att jag är friskförklarad. De hade tagit ut 17 lymfkörtlar och det fanns ingen spridning i dem. Själva knölen vara bara 1 cm så den var inte så stor och jag kom in tidigt och det känns bra. Så jag behöver inte cellgifter. Det kändes bra men det hade jag nästan förväntat mig då han sa redan efter operationen att jag troligen inte skulle behöva cellgifter. Nu blev jag inte så glad eftersom jag mådde så dåligt och det känns lite tröstlöst just nu.

Efter doktorns besök så gick vi på apoteket och där väntade två stora påsar på mig men stomimaterial. Jag var slut så jag orkade knappt gå till bilen. Vi tänkte äta lunch med Anna men jag ville bara hem. Jag orkade knappt åka hem och for in i sängen så fort vi kom hem. Då kom frossan… jag låg och frös under täcke och filt. Då jag ville ha värme av min man sa han att jag redan var varm. Så jag frös inombords. Thomas satte på en film till barnen och jag somnade. Då jag vaknade var jag varm.

Jag har gått två varv runt huset idag och tagit lite ogräs. Det blev ju sommar idag och jag la mig i solsängen men det var för varmt. Fick ställa in den i skuggan. Det var skönt att få vara ute i friska luften. Till middag blev det en varm korv. Kräkkänslan ligger på mig hela tiden men jag vill helst inte kräkas.

Jag har fått otroligt många positiva glädjerop idag och det känns bra. Jag hoppas jag kan njuta av min friskhet snart. Ikväll kommer mamma och jag trodde jag skulle vara piggare då. Jag var ju beredd på att bi inlagd idag. Det var nog bra att jag inte blev det för jag vet inte om jag blivit piggare där. Det är lite deprimerande att vara där. Det känns bra att mamma kommer och barnen längtar. Idag sa Irma, detta är min mormor och pekade på Signe. Så de leker redan att hon är där. De ska få åka på utflykt imorgon och så får vi se om jag hänger med eller inte. Det ska bli fint väder imorgon!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Av Carina - 8 februari 2017 21:24

Lite mer reflektioner! I maj/juni är det tre år sen jag blev sjuk, eller sen jag fick min dom.  Jag var ju troligen sjuk länge innan jag fick domen, åtminstone drygt ett halvår innan. Fast det är ganska lång tid sen så har jag fortfarande inte förl...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5
6
7
8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Kära Gabriel med Blogkeen
Följ Kära Gabriel med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se