Direktlänk till inlägg 16 oktober 2012

Oj, nu var det ett tag sen...

Av Carina - 16 oktober 2012 15:42

...och det har hänt en del! Det var riktigt skitväder första helgen och er pappa fick lite gjort ute. Det är ju en del som ska göras innan vintern och den kan ju dyka upp i oktober. På söndagen åkte vi till Ljusdal. Jag skulle träffa mina ljusdalsdamer och då passade vi på då er pappa ändå skulle till Bollnäs och jobba. Vi åkte redan på morgonen och vi fick vända efter en mil för vi hade glömt Ingegärd. Då Irma och Elvira fick nallar i 1-års present ville Signe också ha en nalle, och helst Irmas. Då letade jag upp hennes nalle och sen dess har hon burit omkring på den. Nu var det tårar så jag vände. Då vi kom till Ljusdal hoppade jag av och åkte vidare med de andra till Mia. Min lilla familj åkte och handlade lite lunch och sen var de hos Fredrick hela eftermiddagen och lekte med barnen.

Jag hade ytterligare en barnfri stund. Det blir oftare och oftare men det är välbehövligt. Då vi träffas Maggan, Linda, Mia och jag tar samtalsämnenen aldrig slut. Vi kan nog träffas en vecka utan att sluta prata. Tiden är alltid för kort. Nu skulle vi prata om boken vi läst men det verkar bara vara jag som stryker under och kan citera. Nu bestämde vi att Linda hade ett underlag vi skulle hålla oss till då vi läser nästa bok. Den har jag valt och det är Magdalena Grafhs bok, det skulle vara ett nöje att döda dig.

Vi fick en god smörgåstårta till lunch och en ännu godare blåbärspaj till efterrätt. Vi fick några barnfria timmar tillsammans och nu dröjer det inte så länge förrän vi ska ses här hos oss. Vi är ju alltid här till julmarknaden.

Vi åkte vidare till Bollnäs, checkade in och fick åka till Max för att äta mat. De hade ingen mat på Scandic på söndagar. Vi bor otroligt bra på Scandic i Bollnäs men denna gången var det party... Det var lite hålligång på söndagsnatten men rejält på måndagkvällen och natten. Det var någon innebandyturnering där det var fest... er mamma och pappa var vakna men tack och lov sov barnen.

På måndagen hade vi Lena på besök på frukosten. Det har jag inte tänkt på att man kan komma och äta frukost med oss. Vi gick sen till Hamrelund och hälsade på och det var kul. Träffade några som jag aldrig träffar annars. Vi åt lunch där och sen åkte vi buss tillbaka till stan. Dagens höjdpunkt enligt Signe. Där fikade vi med Berit och Malin och det var också trevligt. Irma och Elvira var lite kinkiga på att sova men Elvira sov innan fikat och Irma efter.

Er pappa blev klar ganska tidigt så han kom till hotellet då vi också kom. Så vi hade sällskap till Britt-Marie. Där fick vi god middag och trevligt sällskap. Även här fick vi god paj, denna gång rabarber paj. Signe och Britt-Marie lekte med Barbie dockor och det gillade SIgne.

Nästa dag skulle vi åka tåg till Kilafors och Inga-Britt. Signe har sett så framemot att få åka tåg. Hon säger ofta att hon ska åka tåg, till Inga-Britt. Nu var det banarbete och fick åka buss. Dessutom fick vi åka turistbuss och vagnen kunde vi inte ta in på bussen, den fick hamna i bagaget. Irma och Elvira hade bara sovit en halvtimme då jag fick väcka dem... fick hjälp upp med vagnen. Det är så noga att ha barn bältade i bilar men hur är det i buss då? Nu bältade jag Signe och Elvira i ett och jag och Irma i ett annat. Men det är inte så säkert och Irma skulle ju krossas om vi krockade!! Signe var jättebesviken men då vi väl hamnade på bussen gick det bra.

Vi fick en tidig lunch hos Inga-Britt. Barnen hann dra fram alla hennes leksaker och de gillade att det var nya saker. De små tjejerna somnade fort då vi gick ut efter lunch. Det var inget vidare väder så vi gick in så fort de somnat. Bara Signe fick gunga hos grannen först. Vi fikade och pratade och till slut fick jag väcka barnen.

Er pappa och Kjell kom hem och vi åt middag och fikade lite på det. VI fick lingon som vi ska frysa in då vi kommer hem. Det kommer blir en del lingon till dagis. Vi hade otur för de somnade ju naturligtvis i bilen och det blev en sen kväll.

Sista dagen kom Britt-Marie och roade oss. Hon kom och hjälpte till med frukosten och sen gick vi ut. Signe lekte i lekparken men det var inte varmt så vi gick hem då småtjejerna skulle vakna. Vi lekte lite på rummet innan vi åt lunch på Scandic. Britt-Marie skulle på möte på eftermiddagen och åkte efter lunchen. Jag började packa ihop och er pappa kom ovanligt tidigt så det blev en tidig tur hem. Vi stannade i Åsarna och åt middag och även denna kväll blev sen. Det är inte lätt att få barnen att låta bli att sova.

På torsdagen var det sista babysimet och sen var er pappa ledig på eftermiddagen. VI handlade mat och hämtade sen alla barn på dagis.

På fredagen var grannarna här på kaffe och vi hade bakat kakor. Det var en stressig förmiddag. Vi städade, hade visserligen börjat lite dagen innan men det är mycket...

Under helgen har det tömts i carporten, fixat med värmen, fått saker på plats inne och så är alla grönsaker uppe ur landet. På söndagen var vi hos tvillingfamiljen och firade grabbarna. De fyller 1 om två veckor. Vi fick god middag och en ännu godare paj. Barnen lekte och vi fick lite vuxenprat. Det är ju sen synd att barnen sover på vägen hem och vi får en sen kväll.

Nu sover barnen bättre på nätterna och hade inte Signe skrikigt på nätterna hade kanske de små sovit ännu bättre. Hon drömmer mycket.

Igår var jag på dagis och hade insats och det är alltid lika kul. Jag gillar det, man får vara med Signe en hel dag och se vad hon har för sig om dagarna. Vi gjorde prinsesskronor, lekte, läste, var ute på eftermiddagen, fick god mat och sen hade jag alla barnen med mig hem. På kvällen hann jag mycket, eller vi. Er pappa fick igång lysena ut mot vägen och jag gjorde äpplemos, inlagda rödbetor och fick upp kläderna tillfälligt i skrubben.

Idag har er pappa varit i Sollefteå för samtal med chefen, jag hos tandhyginisten och vi träffade Stina och Moa på stan. Vi åt lunch tillsammans och sen passade hon tjejerna på jag var hos tandhyginisten. Årets första snö kom idag... mycket snö!

Elvira går mer och mer. Hon gillar det nu, innan kröp hon hellre. Irma verkar inte intresserad. Idag har de lekt så med varandra, tittut och så har de sprungit runt bordet. Elvira går och Irma har något som hon kan putta framför sig. Gulliga ungar. Tänker igen... tänk att jag fick så fina ungar!!!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 5 februari 2022 16:42

Undra om jag skulle ta och uppta mitt bloggande igen. Jag har varit på gång några gånger men har inte kommit till skott. Tror att jag skulle må bättre av att skriva av mig här. Nu har det gått några år och vi har fått stora barn. Signe blir snart 1...

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards