Alla inlägg under september 2012

Av Carina - 12 september 2012 21:04

Vilket väder det har varit idag. Det var lite kyligt på förmiddagen men sen var det hur härligt som helst. Det har varit fint väder hela veckan och då gäller det att njuta. Humöret är också mycket bättre då solen skiner och man får mer gjort. Det som är mest otacksammast är att mitt jobb inte alltid syns... idag har jag rensat i barnens garderober och det märks inte. Om man inte tittar in där förstås och det är mest jag som gör det. Ibland vill Signe välja kläder själv och då tittar hon också in. Då väljer hon alltid klänning. Igår hade hon klänning som hon själv hade valt, jag valde resten av kläderna så vi båda blev nöjda. Hon var så nöjd så då hon kom hem igår och hade klätt av sig ytterkläderna kom hon in i köket och sa stolt, jag har klänning idag!! Då hon kommer hem klär hon av sig i hallen, duktigt... och sen vill hon först krama Irma och Elvira innan jag får en kram, gulligt!            

Jag har både tvättat, dammsugit lite (det nödvändigaste), plockat undan leksaker (som barnen genast plockar ur igen), lagat mat och plockat hallon. Idag har er pappa varit hemma och jobbat i garaget så han hade koll på Irma och Elvira då jag gick på hallonjakt. Har ju plockat de som jag ser längs vägen så jag somnar barnen. Nu hittade jag ett hallonparadis, stort område som vårt sovrum. Jag blev helt lyrisk och ångade mig att jag inte hade en större hink med mig. Jag plockade den full och sen gick jag lycklig hem igen, ska dit imorgon igen... nu har vi 7 dl hallon i frysen, det blev 3 till idag. Tänk om det då varit ett hallonår... imorgon kanske jag hittar fler områden. Ska på hallonjakt imorgon.

Det har blivit mycket gjort i garaget och er pappa har svetsat kopparrör i toan. Äntligen ska vi få vatten och värme där inne. Han ska vara ledig en dag till, fick ju jobba lite på semestern... och sen kanske det blir klart innan vintern. Idag har Irma och Elvira bara sovit på eftermiddagen. Jag hoppas det gör att de sover på nätterna. Elvira var vaken en timme eller två i natt medans Irma sov hela natten. Det gick ganska bra att hålla dem vakna men kvart i elva fick de börja med lunchen. De fick lite kalla potatisar och var nöjda med det. Efter lunchen sov de sen i nästan två timmar (medan jag plockade hallon).

Vi har ett fadderbarn via SOS barnbyar i Siem Reap i Kambodja och varje gång vi får brev från honom känner jag att det dåliga samvetet kommer krypandes. Jag borde skicka ett brev till honom. Så idag började jag på ett brev till honom, om varför vi blev faddrar och lite om vår lilla familj och hur vi bor och lever. Då hoppas jag kommer att skicka iväg det inom kort.

Det går bra med matsedeln denna vecka. Idag förberedde jag lite innan jag åkte och hämtade vildarna på dagis. Vi hämtar ju två andra barn också nu då fröken har ledigt. Så maten var klar då vi kom hem. Vi har ätit innan fem hela veckan och det fungerar mycket bättre. Då kan vi äta kvällsfika redan vid sju och då kommer barnen tidigare i säng. Nu lägger jag Signe och läser för henne och hon får somna i vår säng och sen bär er pappa in henne till sin säng. Då stör de små tjejerna inte henne. Pappar har de små och ger de välling, en och en för Elvira vill inte samsas.. ofta skriker en och den andra äter. Varken Signe eller den andra systern verkar bry sig och det är ju bra.

Elvira börjar klättra överallt. Idag klättrade hon upp på en korg med lock, vips kommer hon att trilla ner. De leker med varandra på ett helt annat sätt än SIgne och hennes kompisar. De gillar gåvagnen, en sitter i och en kör! Där kommer också att trillas mycket. Jag försöker få dem på bild då de leker så bra tillsammans men då blir Elvira linslusen mer intresserad av att bli fotograferad. Jag ska även försöka filma dem.                   

Av Carina - 11 september 2012 21:38

Jag tänkte mig att vardagen skulle komma på nu men vi är ju aldrig hemma och kan känna efter. Idag var det babysim, men innan dess hann vi med lite annat. Signe var som vanligt arg innan hon kom iväg till dagis, hon blev hämtad här idag och jag fick hjälpa henne. Irma och Elvira sov ända tills er pappa gick upp, helt otroligt. Däremot var jag uppe och gav Signe napp en gång och mitt i natten vaknade jag av att hon stod vid kakelugnen och började ropa efter mamma. Hon fick sova hos mig resten av natten.

Småtjejerna vaknade redan vid sju men det får väl vara okej då de sover hela natten och de somnade ju ganska tidigt igår. Då de hade somnat på förmiddagen gick jag för att plocka hallon. Hittade några deciliter men det var svårt att plocka. Jag fick verkligen gå över stock och sten, men det var det värt. Ska kolla lite mer imorgon. Så det blev inte så mycket gjort hemma idag...

Då tjejerna vaknade, eller jag väckte dem åkte vi till Max. Där var redan er pappa och sen kom även Stina och Moa. Vi åkte sen till babysim. Idag bytte vi barn och Irma var lite gladare idag men ingen av de vill ligga på rygg. Der verkar i alla fall tycka att det är roligt. Nästa gång ska kanske Linus följa med och ta kort. Jag och Stina stannade kvar och fikade lite. Hämtade vagnen så jag kunde ta barnen själv. Vi måste kolla på en sulky för två som är lätt att ta med. Hittade n på blocket som vi kanske ska köpa.

Jag började röja lite i köket då vi kom hem och sen kom er pappa hem så vi hann fika lite innan han åkte för att hämta barnen. Irma och Elvira fick gröt och sen lekte de så bra. De lekte tillsammans och verkade ha så roligt.

Då er pappa och syster kom hem var maten klar och vi åt. Det var en ny rätt men barnen verkade inte gilla den så vi får se om vi gör om den.

På kvällen så spelade Signe och er pappa lite spel, Irma och Elvira lekte vidare och jag rensade lite i hallen. Nu är det mesta på plats men en del ska upp på ovanvåningen och en del till Röda Korset. Er pappa fixade med gåvagnen och den lekte småflickorna med sen. Irma körde och Elvira satt i... det kommer att bli mycket gråt men hjälp av den vagnen. Elvira ska klättra upp på allt, hon kommer att hänga i gardinerna en dag! Jag har alltid trott att det skulle bli Irma som skulle bli den vilda av dem två men er pappa har trott på Elvira och kommer nog att få rätt...

Nu måste vi få Signe att somna tidigare och idag somnade hon innan nio efter att jag kanske hade somnat först... även Irma och Elvira sov innan nio så er pappa sov halv tio!!!

Imorgon ska er pappa vara ledig för att jobba med värmen i garaget. Vi skulle fått igång den innan era småsystrar föddes men nu kanske det nästan är klart tills de fyller ett. Så vi ska vara inne och pyssla på. Jag ska försöka låta de vara vakna och inne på förmiddagen. Sover de inte bra i natt så ska vi försöka få dem att sova mindre på dagen och då blir det kanske förmiddagen man ska hoppa över. Vi får väl se hur det bli i natt och hur vi gör imorgon.

Det blåser otroligt mycket ute men det är ändå 17 grader varmt ute så det är ljumma vindar. Undra hur det ska bli imorgon, kanske kan jag klippa gräset.

Av Carina - 10 september 2012 22:28

Jag hittade mycket skojigt i frysen men det skapade merarbete. Jag har gjort körsbärssaft och plommonmarmelad idag. Det var meningen att det skulle bli saft men då jag tittade in i två burkar som jag också hittade i frysen var det plommon i dem, också dem från Ljusdal. Så nu ikväll kokte jag lite plommonmarmelad då barnen somnade tidigt. Ja, jag borde också ha lagt mig men då hade ju plommonen blivit förstörda.

Småtjejerna sov bara en gång i dag och inte så länge så de var trötta. Signe har lekt hela dagen och var också trött. Först på kyrkis och sen hemma hos Nils. De hade lekt så bra idag och det är kul. Vi kom dit och fikade lite då Irma och Elvira hade vaknat.

Än så länge följer jag matsedeln... och har duktigt tagit upp det som ska med i morgondagens middag. Imorgon är det babysim men hoppas det blir gjort något imorgon.

Det börjar bli bättre och bättre här hemma. Vi gör småsaker med jämna mellanrum och vissa saker blir riktigt bra. Som krokarna i köket, tänk att det skulle ta så många år för att få upp krokar till handdukarna och förkläden. Idag har det även kommit upp krokar på garderoben i tvättstugan. Där ska barnen ha sina kläder hängandes. Men just nu är det fullt av Signes kläder. Vi har alla fått var sin låda på hyllorna ovanför byrån. Er mamma och pappa har var sin stor och barnen har var sin mindre. Jag har börjat fylla dem och rensa ut bland alla ytterkläder. Det mesta ligger i högar på golvet, kanske morgondagens problem? Det är i alla fall klart vad som ska hänga på alla krokar. Det kanske blir bra till slut.

Nu dricker jag en kopp te, har provat tre gånger under kvällen utan att lyckas men nu så...

Av Carina - 10 september 2012 12:45

Nu är vi hemma igen och vardagen är tillbaka igen efter en lång men kall sommar. Er pappa har varit ledig i omgångar så sommaren har blivit extra lång. Idag har vi varit på kyrkis och jag har haft alla barnen med mig. Det är lite lätt. Jag funderade själv då jag åkte dit, hur orkar jag? Nu gör jag inte det alltid men ändå... jag gör ju det. Det är underbart med tre söta ungar men också jobbigt. På kyrkis blev Signe blyg och ville sitta i mitt knä och Irma och Elvira kröp åt var sitt håll. Det gäller att behålla lugnet och att hoppas på att de andra föräldrarna stoppar mina barn om de hittar på för mycket bus eller hjälper dem om de blir ledsna. Det är omöjligt att hålla koll på alla tre samtidigt. Irma och Elvira brukar ju sova gott på förmiddagen men idag blev det ingen sovning på förmiddagen så de sover förhoppningsvis gott i eftermiddag.

Vi hade det skönt i stugan och gjorde rätt så lite. Jag bakade, er pappa fick igång traktorn, vi fick lite fixat i stugan, Signe var med farmor och plockade och rensade bär. Det är så lugnt i stugan men tjejerna sov som krattor. De har redan sovit bättre sen vi kom hem. Vi åkte hem på fredagen och körde då till Härnösand. Vi var inom Sollefteå för jag ville handla Ledin vin och de hade flaskor hemma så jag behövde inte beställa. Denna stad verkade vara mysig så här får vi komma hit igen en gång.
Jag skulle gå i skolan på kvällen så viåt en tidig middag hos Lotta, och en god middag. Vi fick lax och Irma och Elvira gillar fisk och äter mycket men Signe är skeptisk. Jag undrar om vi ska döpa om det så hon inte märker att det är fisk. För hon smakar inte ens. Lotta följde mig till skolan men vi kunde inte hitta lokalen. Jag försökte få hjälp på Universitetbiblioteket men ingen där heller kunde hjälpa mig. Jaga fick telefonnumret till läraren och fick tag på honom och han visade vägen.
Jag hade förväntat mig en föreläsning med ganska många elever men det visade sig att jag var nr två. Det var en kille där och sen blev det bara vi två. Det var snopet! Jag som mest gick dit för att hitta någon att skriva uppsats med! Nu fick vi en specialundervisning, och det gick ju bra. Den andra killen hade redan påbörjat en uppsats så han kunde jag inte skriva med. Vi fick uppgifter för denna kurs men jag väntar ju på att få besked på om jag kan tillgodo räkna mig dessa poäng. Läraren trodde det skulle bli så för det var inte så länge sen jag läste, inte mer än 10 år... så det känns lite onödigt att läsa på så otroligt mycket om jag inte behöver. Då är det bättre om jag lägger allt krut på uppsatsen, som kommer att bli tuff att göra ändå.

Lotta kom och hämtade mig, vi slutade en timme tidigare än vad som var bestämt. Vi satt uppe länge för vi bestämde oss för att åka hem redan på lördagen för jag skulle inte till skolan då som jag trodde. Det är bara på fredagkvällar. Vi är trötta efter att ha varit borta nästan en vecka, dessutom är alla lite snoriga och förkylda. Det var lite synd för det är så trevligt att vara där men vi får komma tillbaka igen då vi är piggare. Vi satt och pratade hela kvällen efter fikat. Er pappa somnade de små barnen. Irma somnade tidigt och lätt och sov sen i fåtöljen. Elvira och Signe var dock pigga och gjorde allt för att inte sova. Vi drack Ledin vin och det gillade tom jag. Kizz vinet vi provade i veckan gillade er pappa men inte jag men detta var gott så det ska jag handla fler gånger.

Vi sov i gäststugan och Signe sov med mig. Irma och Elvira somnade igen då vi burit ner dem.

Dagen efter sov Kenneth som jobbat natt och vi gick iväg till en rolig lekplats. Så Signe fick lite egentid och lektid med oss. Irma och Elvira sov som stockar. De vaknade lite väl tidigt... Det var en annorlunda lekplats och mycket att undersöka. Lotta hade fika med till oss och det var skönt att få i sig lite varmt för det var kallt ute.

Vi åt lunch och sen packade vi ihop. Vi åkte hela bunten till Birsta i Sundsvall. Först var vi på Ikea men sen åkte de andra vidare och vi åt middag där innan vi gick till kassan. Vi handlade till hallen så vi ska få plats med mer förvaring.

Efter maten gick vi till kassan och då vi höll på att packa in i bilen kom Lotta och de tillbaka. De funderade just om vi skulle få in allt i bilen, det fick vi... men det var inte med mycket marginal. Vi hade ju fullt i bilen redan efter att ha varit borta i en vecka. Vi sa hej igen och åkte norrut.

Signe satt hela vägen hem och ropade från baksätet. Jag vill inte åka hem!!! Jag vill inte åka hem!!! Det är ju roligt att höra. Undrade vart hon ville åka, jag vill till stugan! Nu blev hon ändå glad över att komma hem när vi väl kom hem.

Igår fick vi upp hyllor i hallen och ytterligare ett skoställ på höjden. Det blev mycket bra, nu är alla skorna på plats och det känns bra. Nu ska vi bara fylla lådorna på hyllorna, det gäller att komma på vad som ska vara i vilka lådor.

Idag har vi börjat vårt nya matsystem. Udda veckor gör jag matsedel och inköpslista och alla jäman veckor är det er pappa som gör det. Nu hänger den på kylen och jag och SIgne var och handlade igår. Nu får vi se hur det går.

Av Carina - 6 september 2012 21:59

Vi har bestämt oss för att få tjejerna att sluta äta på nätterna, men vi orkar inte... vi är helt slut. Jag har sovit max två hela nätter på snart ett år och det tar på en. Nu när vi ändå sover bättre än vad vi gjort tidigare så är vi så nerkörda att vi inte orkar något alls. Jag känner ofta att jag bara tar hand om barn och hem och är som en rikigt hemma fru men riktigt så är det inte men jag upplever det så. Jag skulle verkligen behöva mycket egentid. Samtidigt skulle jag behöva sova så fort våra barn somnar... vet inte hur den ekvationen ska gå ihop.

I natt sov er pappa på soffan. Då var det två barn och en fru i sängen, tydligen några för många. Jag fick sova i mitten, Signe somnade ganska fort men inte Elvira. Hon var pigg som en lärka. Till slut somnade hon nog för då jag vaknade sov båda barnen. Klockan fem tycker jag är för tidigt. Er pappa hade varit uppe med Irma tidigare på natten. Hoppas de slutar att äta mat av sig sjävl på nätterna eftersom vi inte orkar. Ofta sover ju Signe själv för hon vill helst sova i sin egen säng.

Idag har jag plockat hallon och blåbär precis runt knuten. Det kallar jag lyx. Det fanns även lingon men det lät jag bli. Signe fick äntligen åka traktor. Jag städade också stugan. Torkade golven och det behövdes. Nästa gång vi kommer upp ska jag städa ur en garderob. Vi har ju fått upp lite hyllor som hjälp men det ska upp en lampa och två krokar till. Det blir lite gjort varje gång vi är här.

Imorgon åker vi till Härnösand och jag ska börja i skolan. Det är distansutbildning och första träffen är nu på fredag-lördag. Vi ska bo hos er pappas kusin så det blir lite sociala aktiviter också. Vi ska åka till Lotta säger jag, och Kenneth säger SIgne. Det ska bli spännande att börja plugga igen, började ju läsa lite nu men jag är dålig på att koncentrar mig, hoppas det blir bättre.

För en stund sen kräktes Elvira upp all mat på mig... fick byta alla kläder efter en dusch. Hon var lika pigg efteråt fast hon också fick byta alla kläder. Hoppas hon sover gott sen ikväll!

Av Carina - 4 september 2012 15:59

I söndags åkte vi upp till stugan och farmor och farfar. Signe hade längtat några dagar, imorgon åker vi... ska bara sova sen åker vi, imorgon... Nu är vi här i alla fall. Idag är det regnigt, regnar mest hela tiden. Er farmor och jag har bakat tunnbröd idag. Er farmor har lärt er mamma att baka. Jag kavlade  och hon gräddade. Jag tror det var en bra uppdelning. Så nu kommer vi ha fullt med tunnbröd i höst. Signe kom och bakade lite i slutet. Då fick jag grädda så hennes blev lite brända i ena ändan och ogräddade i andra ändan... men vad gör det. Signe gjorde också en bulle, vet inte om det blir så gott. Hon hade dessutom fyllt den med mjöl så de knappt höll i hop men det ska visa sig ikväll för då ska vi smaka.

Vi har fått upp en efterlängtad hylla i barnens sovrum och det kommer en hylla till innan kvällen. Jag har hittat ett pussel som jag lägger. Er pappa är ute och leker med sin nya hobby trakor så då kan jag också leka! Nu har han fått liv i traktorn och har flyttat den till lagården. Han ska ta hem kylaren och laga den hemma.

Signe hon är inte mycket hemma hos oss i stugan. Hon kan komma hit ibland och visa upp något men annars ska hon gå till farmor och farfar igen. Igår ville hon inte komma hem på kvällen men till slut fick farfar följa med henne hem vid halv nio. Er pappa var inne för att hämta henne tidigare men då ville hon inte följa med hem, hon skulle äta macka. Idag fixade farfar lunch till henne då vi bakade och er pappa hittade på annat.

Elvira kommer nog snart att gå. Hon ställer sig upp och står en stund. Hon verkar så glad över att hon kan men vill man att hon ska gå så sätter hon sig ner. Även Irma börjar ställa sig upp utan stöd nu så det är inte långt borta nu. Det kan väl bli bra för de är ju ändå ganska säkra på benen och ibland är det jobbigt då de båda hänger i kjoltyget. De vill stå hela tiden och helst att man ska gå med dem.

Resan upp hit gick bra. Er pappa körde lastbil och vi kom till Strömsund först. Vi skulle handla lite på Dollar Store och jag hade tre ungar. Fick hämta en kundvagn och sätta ner alla tre i den. Det gick ju bra men man kan inte handla för mycket! Det blev mest städgrejer, tandborstar till tjejerna och så hittade jag ett fint durkslag som vi behövde hit.

Vi stannade bara i Strömsund för att handla och äta lunch sen körde vi direkt. Vi blåste iväg före er pappa och alla tjejerna sov tills vi nästan var framme.

Vi börjar få lite i ordning här i stugan. Vi ska ju få plats med så mycket mer nu och vi har dåligt med förvaring. Nästa gång vi kommer hit måste vi få till väggen som bara är färdig inmot barnens rum. Nu trycker småtjejerna så väggen bågnar. Vi måste också köpa ett kaminskydd. Elvira öppnar kaminen nu och vi kan inte elda för det finns risk att de kommer att bränna sig. De leker ju precis sidan om kaminen.

Av Carina - 1 september 2012 22:45

Ska september bli så här fin som det var idag så kan man kanske förlåta sommaren! Det var helt underbart, soligt och t-shirtväder! Så idag har vi varit ute mest hela dagen. Jag har målat runt garageportarna och stolparna i carporten. Det blev bra att få dit det vita kring garageportarna för det har jag retat mig på läng men det som gjorde mest skillnad var stolparna i carporten. De målade jag röda och det gjorde verkligen skillnad. Kul!

Signe valde kläder idag, eller delar av dem. Hon kan ju själv... så hon valde en klänning som er moster Pernilla hade då hon var lite, tror inte jag har haft den. Hon fick ha jeans till för vi skulle vara ute. I vissa lägen var hon riktigt lik Pernilla då hon var liten. Vi har ju gjort äggdonation och visst letar jag efter likheter med mig. Det kändes så otroligt häftigt att se likheten med er moster idag. Hon och jag är ju helt olika men tydligen har vi lite likheter. Senare under eftermiddagen dåjag klippte gräset stod hon i fönstret och när hon flinade där såg hon ut som jag gjorde då jag var lite. Härligt med sådana likheter, det känns bra för en mamma som jag!

Elvira kommer nog att gå före Irma. Det har jag sagt hela tiden. Hon reste sig senare och då vi går med henne viftar hon med benen och är för ivrig och Irma är mycket stadigare. Men Elvira står stilla utan stöd nu och så försöker hon ställa sig upp från stående på knä. Vi får väl se, nu ska vi åka till farmor och då kommer hon att gå med dem hela tiden.

Er pappa packade lastbilen. Det är lite saker vi ska med oss upp till stugan, som en snickarbänk till farfar, en gungstol som vi inte får plats men och lite annat. Vi får ju passa på då vi har lastbilen och lasta på. Jag har packat lite inne, allt som vi ska ha med oss.

Jag bakade dessutom blåbärsbullar, som Elsa bjöd på och som var så helt otroligt goda. Det blev mina också, tur att vi har mycket blåbär i frysen. Det blev enkel mat idag, ingen lyxig lördagsmiddag. Vi gjorde däremot efterrätt, marängsviss igen. Signe är inte lika godisglad som sina föräldrar. Hon ville dock ha mörkchoklad och bananerna men ville helst ha äpple. Er mamma och pappa åt däremot. Undra om Elvira inte gillar gröt längre? Hon vill inte ha gröt, det verkar gälla alla grötsorter, hon ville inte ha mannagrynsgröt idag heller. Så ikväll fick hon lite macka också. Hon har ju börjat äta så mycket på nätterna, det kan ju vara för hon äter för lite då hon inte äter gröt. Hon är ju dessutom pigg på nätterna!

Det har varit en lugn och skön dag idag. Jag har fått klippt gräset och det är det bästa för mig. Då behöver jag inte göra något annat, bara klippa gräs och lyssna på sommar i P1. Just nu lyssnar jag på sommar från 2010 tror jag. Jag plockade ju i sönder min nya och den gick inte att laga. Så nu anväder jag min gamla och där fanns dessa gamla som jag lyssnar på nu.

Livet känns bra då vädret är soligt och man får saker gjort. Jag har även packat ganska mycket idag så vi kanske kommer iväg i ganska bra tid imorgon!

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards