Alla inlägg under juli 2012

Av Carina - 9 juli 2012 13:30

Idag gick vi ut till friggeboden då vi började bli hungriga. Elvira vaknade vid halv sju men fick sova hos mig så vi sov en timme till. Då vi gick upp kollade vi lite på tv och sen kom Signe upp. Jag började tömma diskmaskinen men sen blev jag hungrig och tog på Signe stövlar och jacka och sen gick vi ut till friggeboden.  Då sov de två där ute och vi väckte dem för vi ville ha frukost. Signe tyckte det var spännande att vara där ute och Irma och Elvira lekte lite på golvet. Efter frukosten svor jag över min dator igen… den är nästan död. Snart om inget annat för jag kommer nog att kasta ut den genom fönstret eller tvätta den i maskinen. Nästan alltid står det Programmet svarar inte. Får vänta hela tiden på att få upp internet, word, mail… och sen svara det inte och jag får vänta igen. Det gör mig förbannad.  Er pappa skulle kolla vad vi ska handla till skotergaraget. Vi får ju hjälp nästa vecka och behöver handla virke och lite annat. Jag gick sen ut i garaget och började flytta kartonger. Jag tänkte ha allt i varmgaraget så jag kan rensa där. Gjorde ett tillfälligt bord som jag kan ha där så länge. Er pappa kom in med Signe, småtjejerna somnade direkt i vagnen. Signe och jag var och gav rådjuren och hönorna mat. Vi hade bröd hemma som vi inte tänkte äta upp. Vissa var gamla, andra inte goda och de sista blev inte bra igår då jag bakade. Jag rensade bland böckerna och nu har jag många påsar som ska till loppis. De andra ska jag ha ute i garaget och ta fram då jag har tid att läsa. Signe är inte riktig pigg och hänger på mig som ett plåster. Det är jobbigt då jag inte kan göra något utan att jag har henne runt benen. Då jag var klar med böckerna och hade stoppat kläder i soppåsar så gick vi in och gjorde lunch. Signe åt med god aptit så det verkar ju lovande.

Stina ville ha fika sällskap och vi hängde på. Er pappa ville så gärna handla virket idag fast jag tycker vi kunde vänta. Nu såg han sin chans. Han följde med och fikade men sen körde han och handlade. vi fikade och sen var vi ute och Signe och Nils fick leka. Det var en rolig rutschkana där, gungor och en lekstuga. Det var inte varmt idag och jag frös. Jag gödslade igår men sen har det inte kommit så mycket regn. Nu höll de tom på att klarna upp. Vi stannade för länge, Signe somnade på vägen hem och det trodde jag var behövligt men i efterhand skulle hon inte fått sova så länge. Då vi kom hem började jag med maten och undrade vart er pappa tog vägen. Inte svarade han i telefon heller och tiden gick. Då han äntligen kom hem fick han ta över och jag gick ut för att klippa gräsmattan. Vi har ju gödslat gräsmattan tidigare och där växer det. Nu när det har regnat så har det växt ännu mer. Jag fick passa på att klippa nu när det inte regnade. Jag fick pausa för mat men sen gick jag ut igen. Alla i familjen åt fläskpannkaka. Småtjejerna äter bättre om de får samma mat som oss. Signe åt en stor portion igen. De andra kom ut då jag höll på att klippa och nu har även pinnarna kommit ner till träden. Gräsmattan är också klippt. Nu hoppas jag bara att det ska regna så gödningen inte bränner gräset.

Då vi kom in blev det kvälls fika. Våra små tjejer äter mycket på kvällen. Först middag, sen gröt och sen välling på det. Inte så konstigt att de inte är hungriga på morgonen. Vi tänkte att de fick vara upp tills de stupade idag. För nu är det Elvira som somnar först, både Irma och Signe har svårt för att komma till ro. Det gick inte bra med läggningen idag. Signe rev i sönder papper då jag matade Elvira och jag blev förbannad på henne. Hon tar ofta i sönder saker, är klåfingrig och tar i sönder böcker och mycket annat. Jag blir så besviken på mig själv då jag tappar tålamodet med henne. Ibland retar denna tvååring mig till vansinne. Hon är som ett plåster på mig och låter mig sällan vara i fred. Hon är otroligt mammig fast jag så ofta blir arg på henne. Idag hade jag svårt för att hålla tårarna borta då jag var så arg inombords och samtidigt besviken på både mig och henne. Jag hade svårt att inte visa det och hon kände säkert det och därför blev hon väl ännu trotsigare. Jag berättar för henne att jag älskar henne men inte hennes förstörarmani. Hoppas morgondagen blir bättre. Min mp3 spelare fungerar i alla fall idag, tack och lov.

Av Carina - 8 juli 2012 13:30

Regnet det bara öser ner… hade vi vetat att det skulle regna så här skulle vi haft lagt ut gödning på gräsmattan. Skulle också haft lagt på mer gräsfrö där det saknas gräs men det är lätt att vara efterklok. Även i natt har Signe varit vaken men Irma har sovit som en stock. Jag hade lite otur för både Elvira och Signe var vakna samtidigt. Till slut sov vi alla tre igen och sen sov vi gott. Er pappa och Irma kom in men det hörde inte vi. Efter frukosten åkte er pappa och Signe till stan för att handla en mdf skiva. Vi ska göra klart kring kyl och frys. Irma har hittat plasten och tuggar i sig den längs golvet. Små tjejerna sov så jag tänkte få lite gjort men de vaknade lagom till de andra åkte. Innan dess hade jag sytt klart den lilla gardinen i köket klart. Då de kom tillbaka åt vi lunch. Irma och Elvira hade fått lite majs och ärtor innan som de åt. Det gick sådär… många hamnade på golvet men övning ger färdighet.

På eftermiddagen blev det inte mycket gjort. Jo, jag sydde klart sovrumsgardinen och er pappa tog hand om köket. Vips var det dags för mellanmål igen. Efter det gick vi ut hela familjen. Jag höll på att baka bröd samtidigt. Irma och Elvira sov, men inte länge. Stina och barnen kom förbi och lekte lite. Signe är inte pigg så det blev lite gnäll. Jag passade på att gödsla gräsmattan då det var uppehåll och jag hade barnvakt. Er pappa tömde boden som vi ska göra om till skotergarage. Stina körde hem och vi åt middag. Det har ändå blivit lite gjort idag och äntligen har vi gardiner uppe. Nu ska vi bara hitta tyg till vardagsrummet. Vi kan inte ha längder då våra barn hänger i dem. Jag gödslade klart efter maten och er pappa ritade lite på ritningen till alla rör i garaget. Signe ville bada och då hon badat klart blev det kvälls fika. Våra söta flickor har lite svårt att komma till ro nu för tiden. Undra om det känner på sig att det är sommarlov. Irma som alltid brukar somna så ätt gör det inte nu längre. Irma och Elvira var så gulliga ikväll. Signe och jag satt i soffan och de kom krypande sida vid sida men Irma tryckte in Elvira i skänken och vann. Det är ofta så att Irma tar saker och nappar från Elvira, eller så lägger hon sig över henne. Det är så kul att de far omkring, Irma reser sig upp mot saker och de är inte så små längre…

Till slut somnade alla barn och jag hoppas på att regnet ska komma tillbaka. Det ska ju regna flera dagar nu. Nu har vi bokat upp lite till veckan men imorgon ska vi vara hemma och göra lite nytta.

Av Carina - 7 juli 2012 12:30

Regn, regn och åter regn… det skulle inte regna idag men så blev det. Vår gräsklippare står ute på gräsmattan och väntar på att få användas men det verkar dröja en vecka! Kollade på vädret och det ser inte lysande ut. Signe är inte pigg, undra just om hon ska bli förkyld nu lagom till dess att Anna med familj kommer i veckan. Så idag blev det innegöra. Jag röjde i köket och er pappa var i garaget och gjorde klart grindarna till altanen. Nu är de klara och målade men de får torka någon dag, det verkar vara en seg torkad färg. Småtjejerna sov gott ute i regnet och Signe var inne med napp i munnen hela förmiddagen och ville inte klä på sig. Efter lunch sydde er mamma gardiner till köket och det tog hela eftermiddagen och ändå blev bara två klara. Ska sy klart den andra imorgon. Er pappa städade golvet i köket och vardagsrummet. Han torkade även golvet och vi har skitigt hemma. Det är bra för immunförsvaret. Småtjejerna far omkring här nu hela dagarna och kräks och dreglar på golvet. De torkar visserligen upp det själv också med kläderna. Så det blir ju en del tvätt.

Alla tre tjejer somnade i sina vagnar då er pappa städat klart. De fick först gröt. Ska börja en ny vana idag tror vi. Om de får gröt innan de sover på eftermiddagen blir det inte så sent med mellanmål. Signe ville också sova ute och för att hon skulle somna fortare gick jag med henne till brevlådan och hämtade tidningen. Fortsatte sen att sy och er pappa var ute i toan i garaget och kopplade vatten. Vi ska ju få igång värmen där i sommar och nu kopplar han lite varje dag. Snart ska han börja sätta ihop rör och då syns det bättre. Får vi värme där är det lättare att jobba där i vinter. Jag har ju börjat rensa ut i lådor. Vi har skickat iväg till loppis, fyllde hela bakluckan, halva baksätet och även i framsätet. De blev överlycklig över att få barnkläder. Det är tydligen många fattiga här och de tar 5 kr plagget så alla har råd att handla. Kul att det kan komma till nytta. Jag känner att jag gärna vill röja ut i garaget. Jag har börjat lite smått även i skotergaraget. Er pappas moster och morbror kommer och vi ska få hjälp med att bygga ut skotergaraget. Så det måste vara tömt innan dess. Vi ska också tömma kallgaraget så vi kan få upp råsponten på väggarna där så det rummet också blir klart. Det är ju mycket lättare att göra detta på sommaren. Där kommer det ju inte bli varmare även om vi får värme i garaget.

Idag lagade vi något helt nytt och det smakade bra. Irma och Elvira är inte så glada för barnmatsburkar och det är ju kul. Det var tvärtom med Signe. Hon ville bara ha barnmatsburkar. Så nu försöker vi göra mat som även de kan äta men idag skulle vi ha rökt skinka och det ska inte de äta. Så de fick lax som var över sen igår. Vi saltar inte mycket mat nu och klara oss faktiskt utan bra. Vi kryddar istället. Er mamma hoppade upp i badet och er pappa plockade undan efter maten igen… det har han tydligen gjort alla måltider idag. Då jag kom ner fixade jag jordgubbar till oss och gröt till Irma och Elvira. De fick även de jordgubbar till. Vi trodde vi skulle få en enkel kväll men det blev inte så. Barnen ville inte sova. Igår fick er pappa komma in och hjälpa mig och få Elvira att somna då Irma somnat. Det är svårare att få Signe lugn. Idag ville inte Irma och Signe somna. Vi provade med allt och länge. Elvira somnade och till slut somnade även de andra två. I natt sov Signe hela natten. Jag var uppe med nappen några gånger till Elvira men hon åt inget. Då klockan var kvart i sju så skrek hon så mycket att hon fick sova hos mig. Då var hon nog hungrig. Hon var inte vaken men gnällde hela tiden. Irma åt bara en gång och det var halv sex eller sju. Det har gått snabbare att vänja av Irma vid mat än vad vi trodde. Så de kan kanske flytta in snart igen.

Av Carina - 6 juli 2012 12:30

Vilken dag detta blev, vem hade anat det då vi vaknade. Jag hade bestämt att vi skulle göra en utflykt i eftermiddag för det skulle bli bra väder. Trodde inte då att det skulle bli så bra väder. Sitter här 23.45 och det stramar i ansiktet efter solen idag. Det är fortfarande varmt ute, härligt! Vi började dagen bra med frukost på altanen på framsidan. Där är det soligt på morgonen och det var kanske tom lite varmt för mig. Efter frukosten fixade er pappa en grind till altanen. Vi ska ha två grindar nu så länge småtjejerna inte fixar trappor. Den ena blev klar, vi satte upp den men vi ska måla den en annan dag. Jag skulle flytta bräder från grannen till oss men det var så varmt att jag bestämde mig för att vi skulle utflykta oss hela dagen. Jag hade skickat ut ett mass sms till mina vänner och undrat om de ville fika med oss på Frösövallen. Det var ingen som ville hänga på men vi fick andra förslag. Så vi åkte till Norderön och åt mat på Tivars gård. Det var grannarna på andra sidan vägen som var där med båten. Vi fick även med Stina och hennes familj.

Det var otroligt god mat. Så det var helt rätt beslut att äta lunch där. Vi åt kycklinggrillspett och jag blev riktigt mätt. Signe åt varken frukost eller lunch, bara lite frukt. Undra just vad det är med henne. Hon är gnällig men har ingen feber. Hon sover dåligt på nätterna, skriker eller har krupp. Det känns som att det är något på gång. Jag var uppe i natt igen och till slut gav jag upp och la henne hos mig och hon somnade. Elvira var vaken en gång och åt. Vi har sagt att de får äta en gång per natt men inte mer. Det går bra för Irma och er pappa. De drar ut på maten och från att ha ätit 330 ml per natt åt hon bara 110 ml i natt. Men hon gör inte det med glädje, er pappa får trixa med vatten, napp och så ligger hon oss honom ibland. Vi stannade kvar och åt glass innan vi åkte hem. Då hade jag bjudit in grannarna på middag på kvällen. Vi åkte direkt till Ica och handlade. Vi har inga blöjor till de små. Vi som jämt brukar ha mycket blöjor hemma.

Vi började med maten direkt. Er pappa städade grillen och jag började marinera köttet. Barnen fick mellanmål, visserligen sent men det är bättre än inget. De är hungrigare nu och även Irma vill ha mat och skriker efter det och det är glädjande. Vi tog upp våra egna potatisar och till nästa år ska vi sätta fler potatisar tidigt för det är roligt att ta upp egna efter hand. De kom och vi åt och det smakade bra. De har två tjejer som är lite äldre än Signe men de lekte jätte bra. Middagen tog lång tid, det är så då alla vuxna och barn ska äta. Er pappa och grannen åkte iväg på ett ärende och vi tog in disken och dukade till efterrätt som grannarna hade tagit med sig. De kom tillbaka lagom som kaffet var klart. Vi fikade och Signe var helt full med blåbär, både händer, ansikte och delar av kläderna men så lycklig hon såg ut. Det blev en lång och mycket trevlig middag. Signe är lite taskigt mot sina kamrater ibland och det blev lite gråt. Hon vill ju bestämma hemma hos henne själv. Då de gick hem blev det pyjamas på alla och lite undan plockning. Er pappa läste lite sagor för Signe medan jag försökte somna Elvira. Det gick inte bra. Så jag hade henne med mig då jag skulle läsa för Signe och det gick inte heller utan jag måste somna Elvira först. Er pappa kom in och jag sa att så här kan vi inte ha det. Han fick sätta babyvakten hos Irma och somna Elvira då jag läste för Signe. Det gick bra och till slut sov alla barnen. Trodde jag… Elvira vaknade och åt upp resten av vällingen. Jag satt sen en stund innan jag också gick och la mig. Sådana här dagar ger energi och är minnesvärda. En riktig bra semester dag och sommarlovsdag.

Av Carina - 5 juli 2012 12:00

Vi trodde det skulle bli er pappa som skulle ta det tyngsta passet i natt men så blev det inte. Det hade varit lite kämpigt med Irma men hon fick sova hos er pappa då hon inte fick mat. Hon var inte nöjd med bara nappen. Inne hos mig var det mer hålligång. Elvira var inte nöjd och hade svårt att komma till ro. Till slut kräktes hon rejält på både henne och mig och sig själv. Efter det somnade hon till slut. Så min lugna kväll blev inte så lugn för då hon väl somnat var det dags för mig också att sova. Jag fick sova någon timme sen började det… Signe fick krupp och jag fick sitta med henne ett tag. Tredje gången jag var uppe med henne vaknade Elvira. Hon var på väg ur sängen, vi måste ta ner den. Signe fick medicin och så gick vi ut och satte oss på altanen. Efter det somnade hon och sov resten av natten. Elvira däremot var pigg som en lärka. Hon var på väg ur vår säng då jag tittade till Signe. Hon fick sova där så jag också kunde sova. Jag vågade inte ha henne i sin säng då hon är på väg ut. Så till slut somnade vi efter några timmar vakna.

Er pappa och Irma kom in till oss halv nio och då hade vi precis vaknat. Signe sov fortfarande. Er pappa var nöjd med natten så han tar nästan natt i friggeboden. Signe är inte så nöjd med honom på nätterna. Vi åt frukost och sen åkte er pappa och Signe till tippen och slängde massa saker och så lämnade de till loppis. De hade blivit överlyckliga över alla barnkläder. Skönt att det uppskattas att man skänker dem. De handlade också lite virke till grindar på altanen. Jag hade klippt gräset, det som var kvar. Vi skulle behöva börja om gräsklippningen från början imorgon. Jag hade tvättat och hängt tvätten, kapat ved och rensat bort ogräs så nu ser vi rabarberna. Vi åt lunch då de kom och sen var er pappa inne i garaget och kopplade vatten. Jag sydde klart väskan. Janita kom förbi och fikade med oss. Det blev en sen fika men vi måste få lite ordning på mellanmålen för barnen. Det blev ytterligare en kärra med ved och lite mer vattenkopplingar fixade innan middagen. Idag grillade vi hel kyckling och det blev lite bränt med gott. Jag har blivit bra på att hitta på dressingar så nu äter vi inte bara creme fraiche med vitlök i. Vi har ätit alla måltider förutom frukost ute idag. De har varit varmt och i förmiddags var det även soligt. Er pappa tog hand om disken och er mamma städade ute. Jag tog pyjamas på alla barnen och sen gjorde vi gröt till dem alla. Er pappa fixade fika till oss och nu när er pappa och Irma försvinner ut så blir det viktigt med lite fika tillsammans. Fick idag veta att er pappas moster och morbror kommer om en och en halv vecka och ska hjälpa till att bygga om skotergaraget. Helt plötsligt kände er mamma att semestern håller på att ta slut. För då de åker hem åker vi till fjället och sen är nästan semestern slut.

Idag ställde Irma sig upp i hagen. Flera gånger dessutom, och hon håller sig bara med en hand. Elvira är inte så mycket för att resa sig men ibland provar hon. De får vara i hagen på gräsmattan men jag släppte lös dem innan lunch. Irma ville in och kröp mot entrén och hon kröp även på stenen. Det gillade hon inte, det gjorde väl ont. Det är hur häftigt som helst att de är så nyfikna. De kryper efter oss och så kryper de iväg på upptäcksresor. Det var så varmt idag och de hade svårt att sova men då jag klätt av dem så blev det bättre. Er pappa och Signe, med docka tog en cykeltur ner till byn och lånade ett verktyg. Det gillade Signe. Hon försöker bygga pussel. Det är ett pussel på 9 bitar och hon har inte knäckt koden ännu men det går ändå bra. Idag sa hon att jag kan många saker och det kan hon verkligen. Hon kan själv. Hon ska alltid ta upp mat själv, hälla själva, klä på sig själv ja, göra allt själv. Kan hon inte så frågar hon om hjälp. Hon blir ju duktigare på allt för varje dag.

Av Carina - 4 juli 2012 11:45

Idag har vi varit inne. Det har regnat mer eller mindre hela dagen. Vi trodde det skulle bli fint väder så vi bokade halvt om halvt in en utflykt till Hara men det blev inte av. Istället gick er pappa och Signe ut i garaget och började med rören till vattnet i garaget. Det är mycket som ska kopplas och det kommer att ta tid men man måste ju börja någonstans. Så nu börjar han planera hur det ska kopplas och han fixar lite här och lite där. Er mamma tänkte gå ut i garaget jag med för småtjejerna sov men det gjorde de inte så länge till. Elvira var pigg som en lärka så jag tog in henne och skrev i bloggen istället. Jag är ju back sen Skåne resan. Er pappa och Signe kom in och gjorde mat. Då hängde jag tvätta och tvättade mer. Jag fixade lite då er pappa lagade mat. Vi måste börja äta mat som Irma och Elvira äter men idag blev det korv. Så de fick barnmat. Irma var inte så sugen men Elvira äter bättre. Ändå är hon så mycket smalare. Jag ska nog väga dem imorgon och se hur mycket de väger. Det skiljer säkert mer än ett kilo på dem.

Efter maten åkte jag och Signe till Jeanette. Hon skulle klippa Signe för hon är så långhårig. Hon satt så fint då hon klippte och var knäpptyst. Hon var så duktig och fick lite röda slingor i håret efteråt. Då hon var färdig klippt gick vi in och fikade lite och då hade hennes dotter vaknat och de skulle kunna leka. Det gjorde de inte men det går säkert bättre nästa gång. Vi åkte sen hem och fikade med er pappa.

Elvira sitter mycket bättre nu och äter bättre. Men hon kräks då och då efter att han har ätit välling på kvällen. Hon ska nog ha gröt istället på kvällen. Signe ville inte sova men fick gröt och somnade sen. Hon har lite svårt att komma till ro på kvällen. Fasta vi läser sagor så kommer hon upp igen. Det är bara om hon är riktigt trött som hon somnar själv. Er pappa och Irma flyttade ut i friggeboden, nu ska våra barn sluta äta mat på nätterna. Irma skriker så otroligt högt då hon är hungrig så de får flytta ut. Vi hade tur att sängen gick både ut här och in i friggeboden utan att ta itu den. Det blev lite akut idag. De skulle flyttat ut igår men då blev det sent och det passade egentligen inte idag heller men nu blev det av ändå. Hoppas det går bra för honom. Imorgon är det min tur att sova där.

Av Carina - 3 juli 2012 11:45

Vilken dag det blev! Det blev sovmorgon idag och det var ju tur det. Elvira somnade 00.45 och Irma 01.15 så att de vaknade halv nio passade bra. Irma åt bara två gånger i natt men det var ju inte så konstigt hon sov ju inte första vanliga målet. Halv sex vaknade jag av att Elvira tittade över sängräcket och log sitt sötaste leende. Det var bara att ta över henne i vår säng och meddelade henne att det var natt. Vi somnade om! Det blev en sen start med det var skönt. Jag tömde lite på ovanvåningen. Stoppade ner alla kläder och kartonger och tog ner tre säckar som ska till loppis. Imorgon kommer Anticimex och de ska in och kolla skrubbarna och nu kommer de dit. Signe och jag gjorde oss sen iordning för att åka till stan. Vi skulle äta lunch med Lena och Carl. Vilket väder, helt underbart och vi träffades i badhusparken. Barnen lekte lite där och jag träffade en Bosökompis, vi ska ju ha återträff i september och pratade lite om det. Vi åt sen lunch på Törners. Vi fick plats ute och det var härligt i solen. Då de skulle iväg gick jag och Signe också iväg. Jag har letat en barnhandduk till Signe, en sådan man torkar sig med på toa. Det finns bara badlakan. Så jag köpte en rosa och en gul som kan bli hennes. Jag hade ingen vagn med mig och hon var så duktig och gick och sprang överallt. Handlade lite men det var det lilla idag. Vi åkte istället rulltrappor! Vi började på H & M. Vi gick upp till optikern och undrade om det fanns en tidigare tid och det fanns det så den tog jag. Vi hann då åka ytterligare några rulltrappor. Först i Mittpunkten två trappor ner, fick titta lite i bokhandeln för syns skull. Upp igen och in på Stadium, åkte ner och upp. Kollade regnkläder till småtjejerna och sovsäckar. Det är inte lätt att hitta sovsäckar till små barn. Upp till nästa plan och där tog vi en bonus åkning, åkte upp en våning till och ner igen sen var det dags för optikern. Det blev i alla fall 9 vändor!!

Mina ögon var prima, mådde mycket bra och jag kunde kvittera ut samma linser igen. Signe var så duktig och satt stilla och väntade medan de undersökte mig. Hon hade tjatat en del på att få gunga igen så sen gick vi ner dit. Hann bara med en affär till. Tydligen ska inte små 9-månaders bebisar ha regnställ!! Inte jackor heller för den delen, men små mysiga fleeceoveraller går bra. Hur ska de då krypa runt ute?? Signe gick runt hela dagen utan att klaga. Vi gick lite balansgång på kanten på trottoaren och hoppade över lite plattor. Det blev lite gungning och rutschkaneåkning innan vi åkte till Ica maxi. Vi handlade och sen körde vi hem. Då hade vi varit iväg i 5 timmar på egen hand. Er pappa och småtjejerna hade fått mycket gjort hemma och er pappa var nöjd.

Vi var bjudna till Stina och Linus idag på Halvåtta hos mig. Stina kom med detta förslag för längesen men vi har varit borta. Nu bjöd de in idag på förmiddagen så det blev en överraskande kväll. Då vi kom hem från stan packade vi om och tog cyklarna och cyklade iväg. Det är ju underbart väder och Signe gillar att cykla. De hade dukat fint på verandan och vi fick först lax med pepparrotsvisp. Hon hade gjort goda pinnar till och det smakade bra. De hade dukat speciellt för Nils och Signe. Det blev flygande Jakob till middag och det är ju er pappas favoriträtt och även det var jättegott. Barnen lekte och Irma och Elvira var på gräsmattan och roade sig. Irma reste sig upp mot trappen och ville kliva upp på trappsteget. Hon blev så arg då det inte gick. Det är kul nu när de rör sig mer. Till efterrätt fick vi chokladkaka och den var också god. Vi blev mätta och vädret var helt underbart. Det var nog första riktigt underbara kvällen. Barnen lekte hur bra som helst alla men till slut var vi tvungna att åka hem. Vi måste komma i säng i tid någon dag. Så vi cyklade hem och nu var tjejerna slut. Signe kom först i säng och sen fick Irma och Elvira krypa sig trötta och då de väl fått vällingen somnade de som stockar.

Av Carina - 2 juli 2012 11:45

På söndagen var vi bara hemma och påtade på i trädgården och i garaget. Vi har många projekt på gång och skulle vilja ha många fler timmar på dygnet eller att barnen sov fler timmar. Nu är de stora och det är ju härligt. De är mycket mer med nu och följer oss överallt. De kan sitta i vagnen en stund och titta på då vi gör saker men inte för länge.

På måndagen åkte vi till Järvsö. Det blev en heldag där. Vi åkte tidigt och kom iväg tidigare än vad vi hade tänkt oss. Irma blev trött på bilåkande så vi stannade i Färila och handlade lite barnmat som vi glömt att handla igen. De fick lite fika där alla barnen för vi ska ju äta lunch då vi kommer till Järvsö. Eftersom vi var så tidiga hann vi in till Ljusdal och handla halskedjor till småtjejerna. Jag var inne på Guldfynd och kollade vad de kostade där och om de hade ett litet hjärta. Det hade de inte men hon tog fram artikelnummer till mig så kan jag själv kolla. Gick istället in till den lokala guldsmeden, där vi köpte våra förlovningsringar. Där är det service. Jag kunde sälja mitt gamla guld oavsett hur mycket jag hade. Nu hade jag så mycket att det räckte nästan till en halskedja. Handlade även lite lokalt odlade jordgubbar.

Vi kom till Lill-Babs Caffär samtidigt som Britt-Marie och Svante. Vi åt lunch där och det smakade mycket gott. Det var helt underbart väder, vilken tur för det kunde lika gärna varit skitväder. Då grabbarna slukat sina mackor drog de ner till Järvsö och kollade på fyrhjulingar, motorcyklar och andra motorfordon. Vi andra stannade kvar. Irma och Elvira fick krypa på marken och få gräsfläckar på klänningarna, härligt. De var överlyckliga i gräset. Signe var inne i ladan och lekte lite där det finns massa leksaker i trä. Gubbarna kom tillbaka och vi åkte till outlet utanför Järvsö. Där fanns inte mycket men vi hittade var sin vindoverall till Irma och Elvira och ett par vindbyxor till Signe. De fick även var sin pyjamas.

Sen var dags för dagens höjdpunkt, Moläta på Stenegård. Vilket väder, vi satte oss på bänkarna och sen gick vi runt och kollade vad man kunde äta. Man köper matbiljetter och så får man en smakportion. Jag åt pärgröt och fläsk, lax och ostkaka till efterrätt. Det var gott, Signe gillade också maten men hon var trött. Hon låg på gräset på en filt och myste. Vi satt kvar länge och pratade och njöt av det fina vädret. Vi tog oss sen en tur omkring och tittade och sen åt vi en glass innan vi åkte hem. Vi åkte inte förrän vid åtta tiden och det gick bra hem. Signe var lite less efter Svenstavik och sen då hon ser grannarnas hästhagar blir hon så glad. Då vet hon att vi är hemma. Det var en lång dag men härlig. Jag är så glad över att vi likväl åkte fast det inte var lite turer fram och tillbaka. Synd bara att Maggan inte kunde komma med.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards