Alla inlägg under maj 2012

Av Carina - 8 maj 2012 22:15

Tänkte skriva här i morse men då gick det inte att logga in. Tyckte vi hade en sådan härlig morgon! Signe åker med en fröken nu på morgonen och hon har lite sovmorgon. Vilket gör att jag lämnar henne vid färjan. Idag skulle hon kanske åka med åtta färjan så er pappa fick hjälpa till lite imorse. Han väckte mig, jag sov hos Signe och vi åt frukost tillsammans, Singe kom upp och åt lite gröt. Hon gillar inte att äta frukost direkt. Småtjejerna låg på golvet och sprattlade. Er pappa tog sen på alla tjejer kläder innan han åkte. Nu blev det halv nio färjan så vi hade lite tid på oss och mysa. Er mamma har så söta barn, vi mös tillsammans och vips blev det bråttom.

Jag skulle slänga skräp på tippen så vi hade fyllt släpet. Skyndade ut med alla barn och lite skräp till som jag samlat ihop. Lämnade Signe och sen åkte vi till återvinningscentralen. Det var lite folk och gick fort att tömma, vidare till Coop. Där var också lite folk och jag kunde parkera nära trots släpet. Även här har de kundvagnar för två barn, en som ligger i typ bilbarnstol och en som sitter sidan om. Vi handlade och åkte sen hem. Pratade med barnmorskan och fick en tid imorgon. Har sådana problem med blödningar, har mens jämt... Vi ska ändå till Bvc så det passade bra. Vi har en extra vägning av de små tjejerna för sist vi var där tyckte jag de åt så dåligt. De äter väl bättre nu men de äter hattigt och inte då vi vill. De är duktiga på att äta riktig mat, duktiga kanske är fel ord men de är intresserade. Så ofta äter de frukost, lunch och middag med oss. Men tillägg är de sämre på, inte på natten och inte på kvällen men på dagen. De vill inte ha, fast man trugar men då de väl hamnar i vagnen för att sova eller i bilbarnstolen skriker de efter mat som om de aldrig hade fått någon. Trots att jag har erbjudit fem minuter tidigare. Ska fråga om det imorgon.

Tömde tvättstugan då jag kom hem. Det blev så rörigt där nu när er pappa satte upp skåpet. Dammsög och satte in några saker. I kväll har er pappa silikonat på ett ställe där vi hade glömt och så har han förankrat skåpet i väggen och satt tillbaka trådbackarna. Nu ska det bara bli ordning i backarna så blir det nog bra.

Signe och jag planterade blommor då hon kom hem och så sådde jag lite grönsaker efter middagen. Signe var på krigsstigen men det gick över då vi gick på kafferep. Vi var bara på andra sidan vägen så vi tog vagnen. Vi missade renarna så går här, har aldrig sett dem fast de går över täkten framför huset!! Alltid trevligt med lite kafferep och tjejsnack.

Igår åkte farmor och farfar hem, de var hemma med småtjejerna då jag lämnde Signe vid färjan. Då de åkte hem körde vi till kyrkis och sen var vi hemma men eftersom tjejerna inte ville sova samtidigt så blev det inte mycket gjort, men då vi hämtat SIgne fyllde vi släpet med skräp. Som vi var och slängde idag. Då vi ätit gick er pappa och SIgne ut och bytte till sommardäck på gamla bilen, jag var inne och fixade lite.

Imorgon blir det mvc, bvc, hämta julklapp från kommunen, lunch, kvartsamtal på dagis och sen hem och förbereda mer inför resan och städa undan. Vi har som mål denna gången också att ha skinande rent innan vi åker... men vi skulle behöva städa undan för vi ska lägga på ett nytt lager vax på golvet i köket precis innan vi åker.

Av Carina - 6 maj 2012 22:11

Igår var det dags för vår nästan årliga Dansfest och jag var inte där... Dels trodde jag inte det skulle bli någon fest i år för det bestämdes sent att det skulle bli och dels skulle vi inte kunna gå dit ändå. Vem vill ta hand om tre små barn? Jag har ändå varit med på ett hörn med inbjudan och anmälningar. Så jag har följt resan till dagen D men fick inte vara med. Jag trodde inte jag skulle tycka det var så jobbigt att inte vara där som det blev. Jag tänkte hela tiden från 17.00 igår tills jag la mig på festen. Nu väntar de på att folket ska komma, det är lite stressigt i köket och förväntningarna är höga, nu äter de den goda helstekta grisen, nu blir det dans, kaffe, dans sen somnade jag. Det var riktigt trist att jag fick stanna hemma, hoppas jag kan vara med nästa år  

Vi har haft farmor och farfar här, de är kvar men åker hem imorgon förmiddag. Det har ju varit så trist väder så igår var vi inne mest hela dagen. På förmiddagen åkte jag, SIgne och farmor och handlade växter i snöovädret. Jag fick ett presentkort ifjol som jag handlade för. Det blev svarta vinbär, röda vinbär, hallon, havtorn, sättlök och några fröer. Det snöade hela tiden vi var där och vi frös alla. Jag kollade om man kunde plantera växter nu och det kunde man men det vore bättre om man väntade en vecka. Signe körde med både farmor och farfar. Er pappa satte upp en grind på ovanvåningen och sen började han med skåpet i tvättstugan. Vi ska ju bygga in ventilationen som kyler otroligt mycket på vintern. Nu när det var snö väder passade det att börja med den.

Idag blev det bättre väder och vi har varit ute en del. Er pappa har byggt en ram runt mitt trädgårdsland. Vi har grävt ner alla buskar utom hallonen och så har jag satt en massa påskliljor runt min äpplebuske. Jag vill inte ha dit rådjuren. Vi rensade i jordgubbslandet coh tog bort alla smultronplantor, eller många av dem iaf. De hade ju spridit sig otroligt. Det blev lite nya jordgubbsplanor av reven så nu ska det bli mycket jordgubbar i sommar. Jag ska så senare i veckan. Det var härligt då vi kunde vara i trädgården all samtidigt.

Igår bakade jag bröd och muffins och så satte jag en deg som jag bakade idag. Det blev mest pannkaka men det blev ganska gott. Dock var det för salt, men jag ska frysa in dem och då får vi se.

Signe har varit i sitt esse i helgen, farmor, farfar, farmor, farfar...

Irma var främmad för dem då de kom. Hon blev ledsen så fort de tittade på henne, Elvira bara log. Irma blir lite främmad har jag upptäckt nu den sista tiden. De äter mat och nu börjar det lite lättare för Irma men inte bra. Däremot äter de dubbelt så mycket tillägg på kvällen som i vanliga fall. Vi blandar välling och tillägg och hoppas snart vi kan gå över till välling. De vaknar ofta bara en gång på natten och vill ha mat.

Denna vecka blir det packning, packning och packning. Det ska också blir ordning här hemma!!! oj, oj, oj...

Av Carina - 2 maj 2012 22:17

Idag var det vardag igen, härligt med långhelg. Vi får mycket gjort ute men inget inne. Idag hade jag tänkt åka till stan men så blev det inte istället blev det rensning. Jag började inne i garderoberna och tog bort sådant som är för litet. Det är jobbigt tycker jag. Jag vill ju att de ska bli små jämt så de kan ha vissa söta kläder. Ändå vill jag ju att det ska bli stora och klara sig själv... rensade även ute lite hos Signe. Där behövs det inte göras så ofta, hon växer inte lika fort men nu i vinter har hon växt en del. Jag tog bort vinterkläder, fast det har lovat snö i helgen så ska de undan nu. Gjorde om i byrån i hallen så Signe kläder är underst så hon kan nå dem själv.

Gick upp på ovanvåningen då tjejerna sov på förmiddagen. Till flugväldet... där låg hur mycket döda flugor som helst. Fick dammsuga innan jag gjorde någon nytta. Vi tänkte ringa hit anticimex för flugorna men det har lugnat ner sig nu. Jag har slängt upp mycket kläder på ovanvåningen som jag nu stoppade ner i lådor, men långt ifrån alla. Däremot har jag kollat och tagit ner kläder i storlek 74. Våra flickor är lite små, så de har fortfarande mest 68 men även storlek 62. Nu ska vi ju till Skåne så vi måste ha lite mer vårkläder för vi hoppas ju på vårväder. Jag får fortsätta där en annan dag. Er pappa ska få bära ner lite kartonger som ska ut i garaget, för de är lite tunga.

Vi åkte för att hämta Signe tidigare idag, tänkte vi skulle äta i god tid. Er pappa är i Sundsvall. Så blev det inte. Jag gjorde mat då vi kom hem men under tiden den stod i ugnen kom bonden och skulle kolla vad vi behövde hjälp med i trädgården. Han ska ta bort stubbar, betong, och annat skräp nere på naturtomten. Jag tog ett eget beslut, som inte var helt populärt hemma, om att ta upp lite stubbar. Men det blir säkert bra. Då vi hade ätit, alla barn och mamma, och er pappa hade kommit hem så var vi ute och kollade på tomten. Det blir säkert bra. Vi ska ha en lekpark och en grillplats där nere. Vi ska sätta ner gungan och gjuta fast den och lägga sand under. Vi ska också bygga en större sandlåda och ta ner rutschkanorna. Så småningom ska vi göra en lekställning, vi har plats och kunskap.  Vi kollade lite grillplaster nu i helgen och troligen murar vi upp en eldstad med stenar. Gör sittplatser av stockarna och så ska vi göra ett ute kök sidan om där man kan stå upp och laga mat på murrikkan. Detta blir projekt i sommar.

Er pappa meddelade att er farmor och farfar kommer på fredag, lite oväntat. Er farfar har haft lunginflammation och vi trodde inte har skulle orka komma. Nu måste vi städa... oj, sa jag!! Jag ska vara borta både imorgon och på fredag så jag vet inte när vi ska hinna städa och handla. De kommer ju redan på fredag eftermiddag och vi är ju borta fram till dess. Men det löser sig säkert och det ska bli kul med lite besök. Trist bara att det ska bli vinter!!

I natt var det en ovanligt bra natt. Jag försökte ta lite av er pappas jobb då han skulle upp tidigt. Signe ville ha nappen en gång och Irma och Elvira åt var sin gång. Irma hostade räligt med jag höjde huvudändan och då blev de bättre. De vaknade tidigt med somnade om i vår säng så jag fick sova till halv åtta. Hoppas det blir lika bra imorgon!! Tänk när vi får sova en hel natt!! Längtar dit.

Har gjort lingonsylt idag, undra just om den blev bra. Den ser lite rå ut... men... vi hade ingen sylt till fläskpannkakan idag och det gick bra. Signe saknar inte sylten men hade jag tagit fram den hade hon velat ha den.

Fick sätta in våra potatisar i hinkarna som vi odlar i garaget. Det ska ju bli frost i natt!!

Nu ska jag sova - godnatt!!

Av Carina - 1 maj 2012 10:47

Jaha, då var det maj tiden springer iväg men nu längtar man ju efter värme och sol så maj är välkommen. Jag älskar snö men då vintersäsongen är slut så vill jag att det ska vara skånsk vår direkt med blommor, sol och värme. Isen på Storsjöflaket släppte tydligen igår och det är nog rekord. Här kom vinter sent och försvann tidigit. Hoppas det ger en lång och härlig sommar. Isen släppte 17 dagar före medelsläppningsdagen och la sig 3 veckor senare än vanligt så i år var det 114 dagar med is på Storsjön istället för 152 som är normalt. Så sent som igår hade vi is på delar av viken utanför oss men idag är det borta. Vi har några snöhögar kvar på tomten men det är inte mycket kvar. Däremot så gror det överallt. Jag fick ju jord i fredags och nu ska jag hinna så innan vi åker till Skåne. Vi har satt lite potatis i hinkar så vi kan få lite tidig potatis.

Igår var det Valborgsfirande i byn. Jag är med i festkommittén och var arrangör. Jag skulle baka kaka till kaffet och lite vinter till lotteriet. Det fixade jag på förmiddagen då er pappa körde allt vårt ris från slyet till en annan plats där de ska hämta och göra flis av. Det var fint och skönt väder så vi klädde oss inte så varmt. Vi åkte till Stina och åt middag innan och sen då vi kom till bålet var det iskallt... det blåste och var inte skönt alls. Vi bestämde oss för att inte bränna bålet utan vi gjorde en liten brasa sidan om istället. Det är otroligt att det ändå kommer så mycket folk. Vi sålde lotter, kaffe, kaka, korv och kolbulle. Våra barn var lite gnälliga. SInge lekte med Nils men till slut blev det för kallt och hon för trött så hon hamnade i vagnen. Det var verkligen kallt jag höll på att frysa ihjäl. Men det var trevlig ändå. Er pappa gick hem med småtjejerna och Signe och jag körde bil. Det tog lite tid innan vi blev varma igen. Jag hade tänkt bada men klockan var halv tolv innan barnen sov och då sov jag också.

Idag är det soligt igen men kallt i luften. Vi ska iväg och grilla lite korv men sen blir vi hemma och sliter idag med. Imorgon är det ju jobb igen. Då ska er pappa till Sundsvall och ska till Ikea och köpa lite mer...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23
24 25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards