Alla inlägg under mars 2012

Av Carina - 8 mars 2012 09:42

Vi har ju Signe på ett dagis på en ö och i vanliga fall åker vi vägfärja dit men nu på vintern är det isväg. Då vi åker färja tar det 1 timme och en kvart att åka och lämna eller hämta. Då det är isväg är det mindre än halva tiden så visst är isväg bra. Jag gillar också isvägen och vi var överlyckliga då den öppnade. Den öppnades ovanligt sent i år och troligen stängs den ovanligt tidigt också.

Den kollas två gånger om dagen av vägverket och är säker. Det har inte åkt ner någon i vattnet så länge vägverket har den öppen. Däremot har väl några kört i vattnet då den har varit stängd och man har chansat. Så det borde vara säkert att köra på den och jag litar ju på vägverket.

Nu blev det ju töväder och regn förra veckan och då var det lite läskigt. Det mest läskiga var då vi var på väg till Signes födelsedagsmellis. Rätt som det var kom det ett helt svart område och jag trodde min sista stund var kommen. Jag har helt säker på att det var en vak... hjärtat kom upp i säkert 400 slag i minuten och det tog en timme innan jag andades lugnt igen. Det var en riktig nära döden upplevelse. Då vi körde hem gick det bättre för där var inget svart område.

Nu visar det sig att troligen var det kärnis där och ingen snö som var inblandad. Alltså ett ovanligt starkt och säkert område men eftersom det var kärnis ser man igen dem. Men jag kan fortfarande känna skräcken då jag körde över där.

De stängde sen isvägen på onsdag förmiddag men öppnade den igen på fredagen så jag skulle hämta Signe igen och trodde jag skulle få åka färja. Nu ska det bli blidväder igen till helgen och det kommer att vara plusgrader dygnet runt några dagar så då stänger de väl igen. Det gör faktiskt mig inget i år. Skräcken sitter kvar fortfarande.

Av Carina - 6 mars 2012 21:48

Nu blir vår prinsessa två år och hon är en otroligt söt och gullig unge. Det bästa hon vet är att vara ute. Ut, ut ropar hon ofta och tar på sig skor och jacka. Hon kan ta på sig många kläder själv och har kunnat dra upp dragkedjan själv ett tag nu. Hon kan själv och vi får inte alltid hjälpa henne. Hon vill gärna bli jagad speciellt då vi ska ta på henne kläder. Hon vill inte ta av sig till pyjamas och sen vill hon inte heller ta på sig pyjamasen. Hon tycker alla sina kläder är fina men gillar att ha klänning och lingon och blåbärs pyjamasen. Hon säger ofta mina, om alla saker eller att hon
ska låna. Hon tror allt är hennes. Då vi var på IKEA ville hon låna allt… Har hon kompisar här vill hon helst inte att de ska få ha henne saker. Säger man till henne att kompisen också får låna så delar hon ofta med sig. Hon tar ofta sina kompisar i hand och vill att de ska följa med i henne på rummet och så kramas hon gärna.


Hon har fått en ny säng nu till 2 årsdagen. Hon soverfortfarande hos oss som hon gjort sen hon fick syskon.  Innan dess la vi bara henne i sängen på kvällen och hon somnade själv. Då vi var på BB fick hon bo hos Nils och Stina och sen kom farmor och farfar och bodde här med henne. Efter det vill hon inte sova själv så nu sover hela familjen i mamma och pappas sovrum. Hon sover ofta hos oss för hon har nattskräck och mardrömmar. Hon är expert på att sparkas och ibland får hon hamna i sin egen säng igen för hon sparkas så. Det är inte många nätter hon sover helt i sin egen säng. Hon somnar ofta i mammas famn, hennes egen tid med mamma och då läser vi saga, sjunger och berättar om vad som har hänt idag. Efter hon fyllt två har vi börjat med att hon somnar själv i sin nya säng. Vi läser saga för henne och sjunger och är kvar tills hon somnar.


Hon går på dagis på Norderön och trivs jättebra och det går jättebra. Det är bara 17 barn där och det är ett föräldrar kooperativ. Så nu i mars ska vi komma dit och jobba två dagar. Hon har fyra kompisar som är lika gamla som henne själv och Nils och Gottfrid är favoriterna. Hillevi är en annan favorit, hon är 3-4 år och tar mycket väl hand om Signe. Nils är fästmannen och han är också lika glad för Signe. Hon är en liten tuffing på dagis och säg till då hon inte vill och är modig. Hon går lite sin egen väg. Hon sover gott i vagnen i 1½ timme där och äter bra. Hon vill helst vara ute på dagis, blir sur då de ska in och äta lunch.


Hon pratar och sjunger mest hela tiden. Kan prata med 2-4 ord i meningarna. Hon kan delar av texter i vissa sånger som Midnatt råder och Bä bär vita lamm. Ordet napp har gått från ma, till matt och nu sist blev det napp. Alla långa ord förkortar hon och tar bara början eller slutet som dammsuger är sug. Hon kallar båda syskonen för Irma med kan säga Vira. Hon härmar allt man säger. Vi läser mycket sagor och favoriterna är Halvan men gillar alla böcker. Har böcker med ljud och de gillar hon. Hon kan många rörelser till sånger. Vi upptäcker då de sjunger nya sånger på dagis. Hon har mycket böcker och vissa läser hon själv. Några nya roliga ord är sök=glasögon, sjupp=ketchup, skot=skoter,. Hennes sätt att berätta att hon tycker om någon är klama=krama och om. Hennes favoriter nu är Nils, Stina och Sigge.


Hon har varit hemma från dagis för att hon hostat så hon kräkts och då hon var förkyld och hade feber i en vecka. Då var vi även hos doktorn för hon åt och drack knappt något men till slut vände det. Då det var dop för småsystrarna blev hon magsjuk som alla andra.


Hon tycker mycket om sina syskon. Hon vill hela tiden krama dem och den enda gången hon blir arg på dem är då hon inte får som hon vill. Hon hjälper gärna till att bära och skaka nappflaskor, hämta nappar, matar och leker med dem. Är gärna med då vi byter på dem och de har badat med henne och mamma i bubbelbadet. Hon kallar dem mest för Irma men nu säger hon även Vira.


Hon gillar att bada bubbelbad men helt vill hon inte ha några badbubblor men bottenbubblor går bra. Hos kissade på pottan för första gången då hon badade med mormor strax innan hon fyllde två. Sitter gärna på pottan men det kommer inte något. En gång kom det men då blev hon så rädd och reste sig och gick iväg så hon kissade längs vägen.


Hon leker gärna med det nya köket och innan matade hon allt och alla. Hon leker med tågbanan, men vill helst bygga och inte köra. Hon tar gärna i sönder saker för att se hur det ser ut på insidan. Då hon skulle gå lucia så dissekerade hon ljuset i småbitar. Hon är gärna med oss då vi gör saker, bakar, snickrar, vattnar blommor, skottar snö mm. Hon är med pappa i snickarboden och det gillar hon. Hon kommer att få verktyg i födelsedagspresent om hon ska kunna ha där ute. Hon är helst ute och så är det även på dagis. Hon åker skidor som om hon inte gjort något annat i livet. Vi äter ofta lunch ute och hon gillar att grilla. Hon äter fortfarande mycket och det mesta. Favorit mat är spagetti och köttfärsås och fläskpannkaka men även oliver, fetaost, gurka, ärtor och all frukt. Äter gröt med blåbär i till frukost med pappa och vill ha mjölk. Dricker gärna mjölk men mest vatten och ibland saft eller sugrörs dricka. Kakor är toppen och glass!


Vi har gjort mycket utflykter och det gillar Signe. Ut, ut säger hon så fort hon kommer upp, hon vill helst vara ute hela tiden. Nu i slutet har vi åkt skoter och då gillar hon, hjälm, hjälm säger hon. För hon har lärt sig att man har hjälm då man åker skoter.  Hon tycker om grillad korv och varm choklad. Hon har ju en egen liten röd termos. Hon åkte lilla Vasaloppet på dagis. Kom absolut sist men var den enda tvååringen som fullföljde!!

Av Carina - 4 mars 2012 21:08

Vilken helg!! Vi hade tänkt bygga lite några dagar då er pappa är hemma till onsdag men vädret vill annorlunda. Det var nu äntligen minusgrader och solsken. Vi har ju en liten kafferepsgrupp och vi hade prata lite om att åka till Kulltjärn på lördagen och så blev det. Vi hittade ju inte så bra så vi fick sällskap av grannen på andra sidan vägen. Vi hämtade upp Nils och hans familj på vägen.

Vi hade spänt fast småtjejerna i sina bilbarnstolar längst fram på kälken och så hade jag SIgne i knät. Vi hade åkpåsarna i bilbarnstolarna så tjejerna inte skulle frysa. De satt så bra där och sov hela lördagsturen. Vi åkte ut vid elva och kom hem vid tre. Då hade vi grillat och firat Nils som fyllde två år. Vi hade med paket dit och vi firade honom där. Det var trevlig och vi träffade mycket folk från byn och det var ju extra kul.

Vi fikade ute på bron då vi kom hem för att hinna njuta lite till av vädret. Kvällen blev lugn och vi åt god mat för ovanlighetens skull. Egentligen skulle man äta enklast på helgen då man inte orkar laga mat efter en hel dag ute.


Så då det var fint väder idag igen så tog vi en ny skotertur. Denna gången åkte vi längre och vi fick sällskap efter ett tag i vindskyddet. De hade satt in en kamin i vindskyddet så vi satt där inne och åt. Det var tur för det blåste kallt idag fast det var strålande solsken. Jag hade glömt korvarna, hade bara senap och ketchup med... vi brände en av de varma mackorna så det var ju tur att vi hade banan med choklad i. Då några från byn kom så bjöd de på några korvar, tur det så dotter och man blev nöjda. De följde med oss hem sen och fikade. Vi tog en ny väg hem, men de flesta är ju nya för oss men det var inte den vägen vi tog dit.


Det blev tacopaj till middag och så gjorde jag och SIgne chokladmuffins. Hon fick hjälpa till och hälla i allt och det gillade hon. Hon hade sitt nya förkläde på sig och det var tur det för det blev fullt med smet. Hon gillar ju också att slicka skålen. Efter maten så fikade vi och de smakade utmärkt.

Nu äntlligen har vi fått tillbaka telefon och internet. Vi hade tydligen åkt ur systemet. Så idag ringde vi både till farmor och till Lotta. Härligt att vara på banan igen...

Vi ska ha lite lov nu iaf, Signe ska bli ledig på tisdag men hon ska vara på dagis en stund imorgon.

Av Carina - 3 mars 2012 21:42

Jag undrar hur jag ska få mina små flickor att sova på nätterna och morgonen. Vi har varit uppe tidigt flera mornar nu för de är pigga vid sex sju... det tycker er mamma är för tidigt. I fredags var vi upp och åt frukost med er pappa och satt sen och väntade på att morgon programmet ska börja 06.30 Jag vill åtminstone att de ska sova till åtta. Signe har jag bättre pli på...

Vi var på bvc och mätte småflickorna i onsdags och Irma har växt. Så mycket att sköterskan fick mäta om henne! Så nu är hon både längre och tyngre än sin syster. Elvira kräks mer och äter mindre nu än innan och Irma äter mycket mer. Det är ju roligt att de är olika. Pratade lite med henne om att vi inte har synkat dem och de tyckte hon var bra, så de får bli sina egna. De är ju redan så olika så jag förstår inte hur vi skulle gjort för att synka dem. Det är kanske jobbigare för oss men det ger ju individer av våra flickor.

Jag pratade också med henne om Signe att hon skriker så mycket på nätterna. Hon sa att somnar hon i vår famn vill hon också vakna i den men somnar hon i sängen kan hon vakna i sängen. Så vi ska prova med att hon somnar i sin säng.

Vi pratade också sömn för då jag innan bvc var hos grannen på lunch tuppade jag nästan av. Jag blev så yr och riktigt rädd att jag skulle tappa Elvira som jag höll i famnen. Mådde inget vidare och sen somnade jag på en pinnstol i bvc väntrum då jag hade missat på tiden och var där en halvtimme tidigare. Jag måste få mer sömn. Signe sov hela nätterna men nu är vi uppe flera gånger var per natt. Så då jag åkte därifrån ringde jag er pappa så han kom hem och tog vår bil och hämtade Signe. Små tjejerna fick följa med och eftersom det är färja nu fick jag nästan en och en halvtimme och jag sov varenda minut. Därefter blev jag piggare.

Vi har provat med att Signe har somnat i sin säng och det har gått bra. Första natten fick jag gå upp några gånger och det orkade jag inte så hon fick sova hos oss. Nästa natt somnade hon igen i sin säng och sen fick er pappa bära över henne i spjälsängen och då sov hon hela natten där. Nu i natt sov jag på en madrass nedanför hennes säng och jag vinkade till henne några gånger då hon vaknade. I natt ska jag sova inne i min vanliga säng men blir hon orolig så lägger jag mig på golvet. Er pappa fick ju ta båda tjejerna i natt och var uppe 7 gånger! men han tyckte ändå det var en bra natt för han var mest uppe i början.

Vad vi ska göra med de små gnällfisarna vet jag inte. De sover, ler lite och gnäller mycket! De rör sig mycket och då de ligger i sängen i köket sticker de ut armar och ben genom spjälorna. Ligger de på golvet så snurrar de runt och av mattan. Irma vänder sig från rygg till mage och Elvira tvärtom från mage till rygg. Ibland krockar dem och de slåss och sparkas ofta...

I fredags fick de sova ute i vagnen själv så jag var inne. Det har inte hänt förut och jag vet inte om Signe fick göra det någongång. Er mamma är så rädd för plötslig spädbarnsdöd. De hade bara sina vanliga kläder, mössa och vantar så de var inte så varma. De sov nog en timme innan jag tog in dem. De mådde bra och jag kände mig stolt efteråt. Jag fick städat inne och sen åkte vi och hämtade stora syster. De hade då öppnat isvägen igen och jag höll på att sätta i halsen men det gick bra. Det svarta området var inte så svart denna gång och tur var väl det. Signe och jag bakade sen Stompa då vi kom hem och det blev vår middag med nyponsoppa. Ingen orkade och ville laga mat...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards