Alla inlägg under januari 2012

Av Carina - 2 januari 2012 11:08

Jag tror nästan att vi skulle kunna vara lediga jämt... nu har er pappa varit hemma hela julen och kommer att vara ledig till den 10 januari och vi trivs. Tar dagen som den kommer och sover länge på morgonen. Vi äter ibland frukost klockan elva! och får ibland hoppa över lunchen.

Vi har haft lite gäster nu och kommer att få nya imorgon. Då kommer er pappas kusin med familj och det ska blir jättekul. Er mamma gillar då det är folk hos oss, jag får lappsjuka annars... Förhoppningsvis kan vi laga mat ute imorgon då de kommer till lunch. Er mamma fick en murikka i födelsedagpresent och de ska vi premiäranvända. Det är kul att laga mat ute. Vi ska prova lite fler maträtter nu under våren. Det är perfekt med vår tomt. Vi har ju halva tomten som naturtomt. Vi har börjat planera vad vi ska göra med den tomtbiten. Nu när jag inte är gravid denna vår och sommar ska det blir lite gjort där. Vi ska röja bort lite mer sly och växter och så ska vi göra en grillplats. Det växer så otroligt mycket rallarroser som jag vill ha bort, lite är fint men vi har för mycket.

Idag ska vi en tur på stan, ska se om vår nya åkbräda passar till vår vagn. Brio säljer ståbräder till dubbelvagnar fast de inte passar... ska också tömma spargrisen och hämta vår nya assistent. Så jag har kollat bröd recept idag!

Här kommer en bild på våra nyårfina barn!!

 

Av Carina - 1 januari 2012 16:42

Vilken nyår... det är inte lätt att få ihop det med fyra vuxna och sex barn under två år!! De kom för sent men det passade oss för vi var inte heller klara då de skulle kommit. Vi gjorde en storstädning innan och det var en välbehövlig städning, kändes riktigt bra. Vi fick sen parera mat tider för små och stora och pausa lite här och där. Vi fick västerbottenostpaj till förätt och där var oliver på och Signe åt dem alla. Till slut fick vi ta bort skålen med dem i så hon kunde äta något annat. Tjälknölen var jättegod och vi servade den med potatisgratäng. Då åt Signe salladen med fetaost i. Efterrättten kom vi aldrig till...

Vi kom på att de stora tjejerna skulle behöva sova men det ville inte de. De har lekt så otroligt bra hela kvällen. SIgne tog henne i handen och sa, kom! så gick de in på rummet och lekte. Det var härligt att se dem tillsammans. Vår lilla tös skrek förtvivlat i en halvtimme innan hon till slut somnade. Deras tös ville inte sova alls utan pappan fick gå ut i friggeboden och somna henne och sig själv. Då behövde alla de fyra små barnen ha mat och vips var klockan nästan tolv. Det blev ett konstigt Tolvslag. Då hade Signe vaknat igen så alla våra tre barn var vakna och de andra hade gått in till sig. Vi drack lite bubbel från middagen och jagade lite raketer, vi orkade inte gå ut. Nu visade det sig att det var så mycket raketer ute i år men vi tittade i alla fall på tv och fick se lite fyrverkeri där.

Det dröjde till halv två innan våra barn sov igen och då sov nästan Thomas och jag redan...


Det blev lite sovmorgon idag, till nio och sen var det full rulle igen med 6 barn i huset. Efter frukosten packade de ihop och åkte hem, då var det nästan lunch och efter den åt vi efterrätten från igår. Det var bara att ta fram dammsugaren igen och förberda middagen igen. Vi tar samma middag idag, vi får ju nya gäster. Thomas moster och morbror kommer. Idag är det snöstorm och det kanske är lika bra att hålla sig inomhus idag...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards