Alla inlägg under januari 2012

Av Carina - 18 januari 2012 14:11

Nu är man "hemma fru" igen, eller det har jag ju varit länge men nu ensam. Tänk, dagarna går hur fort som helst och man hinner inte mycket. Idag tänkte jag koka sylt men kom på då jag mätt upp bären att jag hade tagit slut på sockret då jag gjorde saft. Så det får vänta tills imorgon. Det skulle dessutom stå över natten och sylta till sig!

Jag har så ont i mitt ryggslut och höfterna att jag är lite handikappad. Har lite svårt att röra mig men idag tog jag till slut ändan ur vagnen och ringde sjukgymnastiken och bokade en tid. Ringde först till hälsocentralen men de hade väntetid så då ringde jag ett rehabcenter, det lät bra och fick en tid den 30 januari. Tyvärr hade hon bara morgontider innan men har jag väntat i flera månader kan jag ju vänta 1½ vecka! Har gravidbältet på mig om det nu ger någon nytta.

Tjejerna sover nu i sin säng på förmiddagen och det verkar fungera bra. De var vakna tidigt idag, redan innan sju men somnade om då de fått mat vid åtta. Då passade jag också på att sova, jag tror att jag blir så trött av att ha ont. Nu har de mest sovit och ätit idag men nu är Irma less. Tänkte vi skulle gå ut och gå idag men vi struntar i det. Det är tjuvkallt och så ska jag och SIgne åka iväg efter maten. De har ännu mer rea på Polarn och Pyret och så behöver vi både socker och mat till småtjejerna.

Jag har klagat på NAN för i varje förpackning är det två små påsar och en skopa och ett sånt paket gör vi av med på några dagar. Det blir mycket till återvinningen. Men de sa att modermjölksersättning skulle handskas varsam. Men det går ju som smör i solsken här hemma... De blir snart 4 månader och fast de ligge sex veckor efter så ska vi prova smakportioner i alla fall. Sigen gillade det inte i början men Irma verkar ju pigg på allt så kanske...

Idag är det dags för ny veckoplanering. Vi valde att ha den träffen på onsdagar istället för då hinner man planera ev handling inför helgen. Men vårt städschema kraschar redan första veckan. Det var ju meningen att jag ska plocka undan och städa toalett och kök på torsdagen och sen hämta Signe. Under tiden ska er pappa dammsuga och torka golven samt börja med middagen. Nu är jag borta hela dagen imorgon då vi ska luncha med tvillingarna och sen ska vi på utvecklingssamtal med SIgne på dagis och kommer hem samtidigt.

Nu ligger tjejerna på golvet och Elvira vill gärna vända på sig. Hon vänder sig från mage till rygg men övar sig för att göra tvärt om. Irma snurrar runt sig som en klocka och vips är hon upp och ner. Det ska bli så kul att se vad det blir får typer. Vi har ju haft tur med er syster som har varit så snäll. Hon sover, sov... hela nätterna tidigt, hon har inte klättrat och har precis lärt sig klättra upp på stolarna och då är hon snart två år. Det är inte att hon är sen tror jag utan hon har inte haft intresse. Nu har vi flyttat på alla knivar och saxar till ett förhoppningsvis säkrare ställe i fönstret framför vasken i köket. Än så länge flyttar hon inte stolarna dit hon vill. Hon har kanske bra leksaker. Hon får ju också vara med mycket med oss och göra "obarnsaker". Hon gillar ju att vara med ute och skotta, i garaget och fixa och då vi bakar och lagar mat sitter hon ofta med och tittar. Hon är ju även hjälpreda med de små.

Tänkte ta bort lite julsaker idag men ångrade mig, det kändes så jobbigt... får se om jag tar ett tag då teet är uppdrucket.

Jag måste leta upp bebisleksakerna, la dem i en korg efter jul men de har Signe lagt beslag på. Så jag får leta upp dem igen och se om de vill använda dem. Ska också leta upp Vi Föräldrar där de har haft reportage om varje månad. Undra just hur långt efter de ligger?

Jag har ju satt upp lite mål som jag ska hinna med då jag är hemma om dagarna. Jag kan stryka saft nu, för det är gjort. Skulle även baka bröd för nu ska vi inte köpa bröd då vi har köpt assistenten. Då jag var ute i frysen för att leta bär idag hittade jag mer bröd så det blir till att äta upp allt gammalt bröd först, tyvärr... Inte äter vi kakor heller och det har vi också gott om i frysen så jag får väl hitta på något annat att använda den till.

Billiga vecka i Ica har gett oss nya goda recept. Vi gjorde 3 av recepten förra veckan och 1 från denna vecka. Det behövs verkligen nya recept hos oss, är det dessutom billigt gör det ju inget...

Av Carina - 17 januari 2012 12:13

Igår skulle varit iväg på kafferep. Vi hade delat upp familjen för man kan inte ha med alla barn och er pappa skulle å månadsmöte på dagis så han skulle inte vara hemma. Han fick ta med sig Irma på mötet och jag hade de andra två. Er pappa var hemma hela dagen och Signe var på dagis. Det blev en hel del gjort fast det inte syns men vi fick plocka i ordning lite bland kartongerna och er pappa hann städa upp lite i toan på garaget innan jag hämtade Signe.

Hon är så glad de dagarna hon har varit på dagis och de säger att det går jättebra för henne. Det fungerade bra innan jul men efter har det blivit ännu bättre. Vi ska på utvecklingssamtal på torsdag och det ska bli spännande. Hon pratar jättemycket och bra och hon kan mycket nu...

Hon öppnar dörrarna och det är inte alltid så bra... hon kan själv tvätta händerna, hon når lyckligtvis inte tvålen ännu. Så det tvättas händer och borstas tänder ofta. Hänner, hänner ropar hon för hon är rädd för att bli skitig om händerna. Då hon kommer hem ropar hon Hej och sen då hon fått av sig kläderna kommer hon Klama (krama) och vill krama alla i familjen. Gärna systrarna som vi precis fick att somna... Signe är en riktigt kramgo tjej som kramas ofta och gärna och det gillar era föräldrar. Mat, mat... hon är fortfarande matglad fast hon inte alltid äter så mycket men säger ofta mer, mer... speciellt då det gäller sylt och ketchup. Vi får gömma de burkarna då hon fått vad hon ska ha. Käk, med hårt K, och så springer hon och hämtar en handduk och torkar kräk som småtjejerna kräks upp som om det vore det mest naturliga i världen.

En timme innan kafferepet fick jag ett samtal av henne som vi skulle vara hos att hon var på väg in till BB. Det var just en dum dag att komma ut på... men hon fick åka dit och jag bjöd hit damerna till mig istället. De tog med sig kakor så vi hade gott om dem. Jag sa till dem att ni får komma som det är och ni behöver inte städa. Varför sa du så sa Thomas... ja, varför. De kunde ju städat då de ändå var här... Så vips var det fyra mammor här och sju barn. Fyra av dem blev hämtade efter en timme eller så. De lekte fint och vi kunde sitta mycket kvar vid bordet. Ena barnet är 10 veckor äldre än våra små tjejer men var större... han vägde 4,8 då han föddes och det är ju mer än dubbelt så mycket som Irma. Er mamma gillar kafferepen och det gick ju bra trots den hastiga oplaneringen.

Signe somnade sent då hon ville vara upp då vi hade kalas. Hon somnade dock fort i min famn då hon väl fick på sig pyjamas. Elvira fick vara i Kristins knä mest hela kvällen.

Idag har jag fått tjejerna att sova förmiddag. Det tog lite tid för först somnade Irma men inte Elvira, då Elvira väl somnat vaknade Irma men nu sover de båda gott. Jag har fått lite gjort. Nu kan man se lite av golvet på ovanvåningen (det ligger nu på golvet nere...) men det har blivit lite mer ordning. Jag måste nog ta ner julsakerna också så jag får ordning på de lådorna också. Men jag vet inte om jag får in de på vinden då jag har annat skräp för hålet. Har även hunnit med lunch.

Jag har ju fortfarande problem med mina foglossningar och det märks så fort jag har varit extra aktiv. Så idag är det inte kul. Det var mycket böjningar igår. Undra just om det kommer att gå över! I natt hade jag problem då Elvira vaknade tidigt och jag var uppe med henne. Hade sen svårt att somna om. Hon sover ju annars hela nätterna och det har Irma också gjort en gång! Det kanske vänder för henne också. Hoppas snart SIgne också sover bättre. Det hade varit bra om hon sov hela nätterna i sin säng både för oss och för henne. Hon är ju inte vaken men gnäller och då finns det ju risk att hon väcker de andra.

Idag ska vi gå ut i det fina vädret och hämta posten. Det har ju varit plusgrader nu i två dagar men det verkar vara minus idag. Det är ju bra för skoterföret men det blir halt. Nu skiner i alla fall solen och jag hoppas på att det ska komma lite snö nu som fryser fast så det inte blir så halt längre.

Man slutar aldrig förvåna sig över skillnade på snö i norr och söder. Snöar det en hel dag i Skåne kommer det ofta en dm eller två (som sen töar bort) men här kan det snöa i flera dagar hela tiden och det kommer en cm eller två. I skåne smälter snön så fort solen kommer fram men det gör det inte här. Inte ens om det regnar och är plusgrader. Det packar ihop snön men den försvinner inte. Här kan man sopa bort snön och det är lätt skottat (inte tung snö) men i Skåne är det jämt betongsnö. Den kommer dessutom ofta sidledes och här ofta uppifrån. Det är stor skillnad på vinter här och i söder. Här är det inte slask (så ofta), ofta bra bilvägar och helt underbart. Så även om man inte gillar snö som Skåning kan man gilla snö i norrland. Jag flyttade ju hit delvis för att få riktig vinter och jag skulle ju kunna tänka mig en meter eller två till. Vi har väl ca 60 cm nu om det inte sjunkit mer.

Av Carina - 16 januari 2012 15:00

Oj, vad tiden går... nyss var det måndag och nu är det måndag igen! Förra veckan gick bra och det gick även bra på nätterna för både er mamma och er pappa. Det passar er pappa att gå upp en gång och ge Irma mat för hon äter och sen somnar hon. Jag gillar då Elvira är uppe lite längre och sover längre. Igår somnade Elivra först men vaknade ändå inte på natten, perfekt!

Signe har mardrömmar så hon är mer vaken på nätterna än småflickorna. Det är väl mycket i huvudet nu när hon börjat dagis igen. Det fungerar fortfarande bra och hon vill inte åka hem på kvällarna och hon är inte så ledsen då er pappa lämnar henne heller.

Vårt nya projekt med veckoplanering har fungerat bra. Det vi inte hann i helgen har vi gjort idag. Dessutom har vi gjort ännu mer än planerat. Vi har köpt två dynlådor som vi har på ovanvåningen där jag och Thomas har var sin med saker som vi vill spara men inte ha framme. De har vi nästan fyllt idag så det har blivit lite tomma kartonger. VI har också satt några kartonger på rätt plats. Hittade även en video från 1985!! Den ska våra barn se på filmer på, det finns många billiga videofilmer på loppis och bra dessutom. Jag har tömt 5 pärmar med studiepapper som nu är i en kartong. Ska nu börja stopppa saker i till tjejerna. Kort, kläder, saker från neonatal mm som jag vill spara till dem. Lika bra att de får en flyttkartong direkt. Det känns sorgligt att sortera ut de små kläderna då man vet att de inte kommer att användas mer igen... vissa kläder vill man ju inte att de växer ur...

I lördags var vi på kaffekalas hos grannen. Det är vi och alla pensionärer här i byn... men lite kakor är ju aldrig fel. Lärde känna ett annat par som bor i ett häftigt hus nere vid vattnet så dit ska vi gå och hälsa på en dag. Tog sen en tur med bilen så SIgne fick sova en 45 minuter och på vägen hem hämtade vi pizza.

Så nu har vi flyttat vedspisen så det inte trillar ner saker mellan den och skåpet, kakelugnen har fått fog, det som ramlat av innan, vi har tagit ut saker från uterummet som skulle till garaget eller upp på ovanvåningen, julgranen har åkt ut och så har det kommit upp en lampa i garaget. Vi har även varit ute och åkt skidor och pulka och det är skönt att er pappa är ledig på måndag så vi hinner göra lite mer. Helgen blir ju även lite längre.

Nu ska jag och hämta vår stora prinsessa

Av Carina - 12 januari 2012 09:39

Undra just om det är en vändning då det gäller nätter nu? Elvira har sovit från 23-09 och 23-08 två nätter, den emellan var hon uppe och åt men då bajsade hon så det kanske var därför hon vaknade. Det hade ju varit helt underbart om åtminstone ett barn sov hela natten då kan vi ju ta Irma varannan natt. I natt var dock stora tösen i farten. Hon har mardrömmar och fick ligga hos oss och var vild och skriker. Hon sover men drömmer nog.

Idag gör jag en ny test. När småtjejerna fått mat och fått kläder så jag har jag lagt dem i sina sängar. Jag tror att Irma har somnat men det har inte Elvira. Men de är ganska tysta, de skriker ju inte. De skriker inte så mycket, det är då de är hungriga och blöta i blöjan.

Igår var det bubbelbad för alla tjejer. Jag höll den ena och er pappa den andra och så satt Signe själv. Hon tyckte det var kul och hon plaskade rejält. De små är tåliga och klagade inte över att få vatten i ansiktet då Signe plaskade och hällde vatten. Signe och jag badade vidare sen i hett vatten. Er pappa blev äntligen korthårig ikväll. Jag har skullat klippa honom sen innan jul men nu blev det äntligen av.

Innan nyår på tjejernas 3 månadersdag var vi på Bvc och de fick sin första vaccination. Då skrek de förstås och det var ju två sprutor men de blev inte heller sjuka. Signe har aldrig blivit dålig av någon vaccination spruta och hoppas det blir lika för småflickorna. Vi köpte till så de även fick hepatit B vaccination. Här har ju varit ett utbrott på en förskola här i stan av hepatit B så det känns bra att de fått det. Vi ska även fixa det till Signe och då kan hon även får hepatit A, det kan man inte få då man är så liten. De är nästan uppe på normalkurvan på längd och vikt men inte på huvudstorlek, de har små huvud. Nu dröjer det till de är 4 månader innan vi ska dit igen. Då Signe var liten skulle jag vilja vara där varje dag och väga och kolla så hon mådde bra.

Det är stor skillnad på min oro denna gång och med Signe. Signe fick aldrig ligga på golvet själv eller i babysittern. utan henne ville jag ha liggades i sängen med andningslarmet på. Dessa små flickor ligger aldrig i sängen mer än på natten. Jag kollar säker mer än vanliga mammor hur ofta de andas men är otroligt mycket lugnare. Det känns jättebra att inte behöva lägga ner så mycket tid på att oroa mig.

Jag har skrivit upp en liten lista på vad jag ska försöka göra nu när jag är hemma på dagarna. De dagarna jag åker iväg hinner jag inte så mycket men igår gjorde jag aprikosmarmelad. Vi var och åt lunch med en kompis och det tar mycket tid att åka iväg men det är skönt att komma ut lite. Er pappa kom hem tidigare och fick sova 40 minuter innan jag åkte och hämtade Signe.

På listan står det göra saft, storstäda toan uppe, städa toan nere rejält, tömma i uterummet, baka bröd, flytta porslin i skåpen och rensa ut, rensa ut bland kläder. Vi har sen en annan gemensam lista på vad vi ska göra tillsammans. Vi har i alla fall bestämt oss för att prova en städningsstrategi. Jag tar toa, tvättstuga, plockar undan överallt och städar i köket så dammsugar och torkar er pappa golvet. Jag vill ju inte städa själv hela tiden bara för jag är hemma. Nu när det är mer ordning på småtjejerna kan vi få gjort lite mer. Vi ska kanske slänga skit på tippen imorgon. Idag då vi ska gå ut ska jag se om jag kan fylla släpet men skräp. Vi är duktiga på att sopsortera och det blir otroligt mycket plast och kartong och det fyller vi lätt en släp med...

Av Carina - 10 januari 2012 16:04

Jaha, då började det vanliga livet igen och idag har det gått riktigt bra. Det började redan bra igårkväll. Irma somnade 22.00 och därmed även er pappa. Elivra var inte mycket senare och sov kl 23.00 och jag en halvtimme senare. Er pappa var uppe i natt vid 02 och gav Irma mat och sen vaknade jag 07 då hon var hungrig igen. Elvira däremot sov från 23-09 och det gillar er mamma. Irma äter inte lika mycket per gång utan blir hungrigare oftare. Elvira äter mer på dagen medan Irma äter mer regelbundet så även på natten. Vi får se hur det blir om vi ska ta varannan natt istället eller... det kan ju vara en engångsföreteelse. Så Irma och jag gick och la oss i stora sängen 08 och vaknade en timme senare och då ammade jag Elvira. Får se hur länge jag ammar om det fungerar då jag är själv eller inte.

Vi åt frukost och sen somnade tjejerna och jag satt och kollade lite tv i soffan. Fick sen lite gjort och efter vi ätit lunch gick vi ut. Det var inte så härligt ute som det såg ut att vara... det blåste kallt. Så vi gick bara till brevlådan och vände. Fick skotta lite innan vi gick iväg. Jag måste få en uppdatering på snöslungan så kan jag ju fixa det på dagen då det är ljust.

Tjejerna sov så gott i sina insatser och jag fick lite mer gjort. Man får passa på då det är lugnt och nu ligger de och vilar igen efter lite mat. Jag har förberett maten och om 20 minuter kommer er pappa och syster och då kommer maten att vara klar.

Försöker komma ifatt i våra 10-årsdagböcker. Vi har en alla, en för familjen och sen en till varje barn. Det måste ju vara kul att kunna läsa sen då de är stora men jag skriver inte varje dag. Jag skriver i perioder och då blir det många dagar i följd.

Idag har ju också det nya livet börjat. Inga kakor, godis och läsk mitt i veckan. Läsken kommer vi inte dricka så mycket av men julmusten måste man ju dricka upp... det är den enda läsken vi dricker egentligen förutom då man är ute och äter. Nu när jag inte är gravid kanske mitt läskbehov upphör. Så nu får vi se vem som når målet först, jag har ju gått upp lite sen töserna kom men er pappa har många fler kilo att gå ner. Hans kilo försvann ju inte vid förlossningen...

Av Carina - 9 januari 2012 09:53

Imorgon börjar vår vardag igen, en ny vardag. Er pappa ska jobba tisdag-fredag och Signe ska då våra på dagis. Hon kommer även att vara där ibland på måndagar för att vi ska hinna med de små lite extra, eller er pappa. Han är ju bara hemma med alla tre barnen samtidigt. Jag får kommer ju vara själv med småtjejerna jämt.

Det har varit helt underbart att vara hemma så mycket tillsammans. Vi har inte fått mycket gjort men det har varit skönt att bara ta dagen som den kommer. Lite har vi hunnit ändå. Rensat upp lite bland papper och lagt in massa bebiskläder i garderoben. Borde rensa ut de små kläderna nu men vill inte... vill inte att de ska bli stora. Vissa kläder vill man inte att de växer ur, dessutom vet jag ju att inga fler barn i vår familj kommer att använda dem. Ska göra tre lådor till dem där jag samlar en del i och sen ska er moster ha tillbaka lite av Ians kläder vi lånat. Irma och Elvira växer som det knakar, allt för fort. De är inte så små längre utan riktiga stora bebisar med hull. Det är mycet veck på låren nu och de är rejäla att ta i.

Vi har startat året med att vara mycket sociala med andra människor och det gillar er mamma. Vi har ju haft gäster och så har vi varit i Bydalen och hälsat på kompisar och så var vi hos grannarna över vägen på middag igår. Då vi var uppe i fjället åt vi våfflor och sen åkte vi snowracer och det gillade Signe. Hon log med hela ansiketet då hon åkte ner för backen. Er mamma och pappa blev helt slut av att gå upp och ner i backen... men det behöver vi väl! Det var riktigt kul att åka nerför med henne för det gick fort. Tjejerna fick åka i vagnen men de var ju nöjda med de.

Igår var först Signe och jag på julgransplundring och familjegudtjänst. Det var mycket barn och föräldrar där och det var lite föräldrar från Orrviken som jag inte träffat på länge. Det var trevligt att prata lite med dem men hann inte med så mycket. SIgne och Nils dansade kring granen, SIgne ville inte släppa Nils hand.

Då vi kom hem hade er pappa förberett och vi stekte pannkakor ute på grillen. Det var -12 grader och strålande solsken men vi stekte pannkakorna i solnedgången. Vi är ju alltid lite sena...

Vi gick sen upp till grannarna på andra sidan vägen. De har flickor som är 4 och 2 och bra lekkamrater till våra. Trots vi har bott här så länge har vi inte blivit färdiga med att träffas. Det var trevligt och framför allt fick vi god mat. SIgne och tjejerna lekte och efter en del skrik blev även småtjejerna lugna. Innan vi skulle åka hem försvann Signe, jag trodde hon var i lekrummet men inte det... hon hade gått upp på ovanvåningen. Då jag kom upp kom hon mot mig och såg rädd och ledsen ut. Hon visste nog inte riktgit hur hon skulle komma därifrån och såg verkligen vilsen ut. Hon blev glad över att se mig. Det var månsken då vi gick hem och Signe somnade aldrig i pulkan och det underlättar läggningen då vi kom hem.

Det har varit ett härligt lov och det känns som att det har varit långt. Undra hur det ska gå nu när man är själv hemma med Irma och Elvira. Det ska bli lite skönt ändå att kunna göra lite som man vill. Jag har förhoppningar om att få dem att sova middag i sina sängar och att jag ska få lite gjort. Vi får väl se hur det går. Jag ska också åka och fika lite här och där!

Rea

Av Carina - 5 januari 2012 23:47

Idag fick er pappa själv välja om han ville följa med på stan eller stanna hemma med småtjejerna. Efter visst övervägande följde han med. Han hade först bestämt sig för att stanna hemma men då kan var ute och skottade ångrade han sig. Det har kommit otroligt mycket snö på ett dygn. Vi har mycket snö nu, minst en halv meter - underbart 

Jag hittade mycket bra på rean. Jag gillar verkligen då de har 50 % rea och mycket som på Polarn och Pyret. På KappAhl hade de knappt något alls. Nu har jag kommit på att jag köper två av sakerna även till Signe så det blir till småtjejerna. Vi köpte en sommarjacka på Polarn och Pyret häromdagen och nu köpte jag en till i en annan färg. Det blev även lite andra tröjor och jeans till Signe. Småtjejerna har så mycket kläder, de har fått ärva dels av storasyster men även av två andra familjer så de har kläder. Men jag hittade röda jeans som jag köpte till dem. Hittade även födelsdagpresent till Signe och Alice. Lämpligt att fylla år efter jul. SIgne fick en skidhjälm som hon kan ha nu när hon ska köra skidor och även då vi ska åka skoter. Till mig själv köpte jag en lamineringsmaskin, eller till mig och SIgne. Jag ska laminera in foto till henne som hon kan leka med. Jag var nöjd men det var inte er pappa. Han fick ta hand om alla barn. Signe hade vi på ståbrädan, som äntligen fungerar och hon somnade hängandes på den... Hade vi haft en egen vagn till henne kunde hon sovit där och så kunde vi tagit en fika och gett Irma och Elvira mat men det gick ju inte. Då er pappa kom till bilen och packade i flickorna sov alla men efter två minuter var de små vakna och gallskrek efter mat. Er pappa fick parkera och mata dem. Jag ringde och undrade vart han var och han kunde inte svara så jag hann in i en affär till... och det blev en nappskål, ett förkläde och fler bakformar.

Då jag hittat dem åkte vi till Ica. Jag skulle handla sex varor och vips hade jag kommit upp i 1000 kr... men med 4 paket blöjor och två paket tillägg blir det lätt fort pengar.


Er pappa var inte så glad då jag kom ut... tjejerna hade skriktigt nästan hela tiden och då vi kom hem var de hungriga igen. Er mamma tog hand om dem och er pappa packade in, det var mycket i bilen nu igen. Vi hade tänkt baka Signe och jag med klockan gick och det får vi göra imorgon istället. Vi kollade istället på skidskytte och så gjorde jag ett nytt försök med lakridskolor. Den satsen jag gjorde häromdagen blev misslyckad.


Vi försöker vända dygnet på småtjejerna och Irma somnade vid halv elva diag men Elvira ligger nu och pratar inne i sängen. Jag måste nog hämta ut henne igen. Hon sov hur gott som helst i min famn i soffan men så fort jag la henne i sin vagga vaknade hon. Jag vet inte hur vi ska göra men det räcker med att ett barn lägger sig tidigt. Imorgon hoppas jag vi kan laga lunch ute. Det snöade ju i förmiddags så därför blev de stan istället. VI kunde ju inte äta ute då vi hade gäster för det blåste så.

Av Carina - 4 januari 2012 23:19

Det känns ibland som om vi hade ett barn men som ändå är två... personligheterna ändras hela tiden. Elvira har haft mycket problem med magen och skrikigt mycket på kvällarna. Nu när hon slutat med det har Irma börjat... Så är det hela tiden. Ena veckan är den ena på ena viset och sen är den andra det nästa vecka. Jag undrar just då vi kommer att få se deras riktiga sida.

Visserligen har de redan egenheter som bara är deras men mycket byter de om med. Irma är mer ettrig och Elvira är mer soft och så har det varit sedan de föddes. Ändå ville jag att Elvira skulle heta Elvira just för hon var den busiga av dem men det visade sig att det var tvärtom men det gör inget. Irma är den av flickorna som jag tycker passar bäst i sitt namn.

Det är också lustigt att vi har olika tro på hur tjejerna kommer att bli er pappa och jag. Er pappa tror att Irma kommer att bli en liten prinsessa som alltid ska ha rosa medan jag tror att hon kommer att bli en pojkflicka. Jag vill hellre att Elvira har rosa men han tycker att hon passar bättre i grönt... vi får väl se vem som får rätt. Då det gäller SIgne har hon fått alla sidor. Hon leker med dockor ena stunden och plockar isär maskiner nästa. Nu har hon lärt sig säga dumpers så nu gäller maskiner.

Hur får man de små flickorna att ändra dygnsrytm? Då er pappa ska börja igen vill han inte sitta uppe till halv två och sen gå upp innan sex! Vi försöker ha de vakna mer på dagen men de sover ju när de vill och inte då vi vill. Igår var de vakna mycket då vi hade gäster men de somnade ändå inte förrän ett och halvtvå. De sov då gästerna gick ut i friggeboden vid tio men en kvart senare var det hur pigga som helst!!


Vi har har gäster nu sen nyårsafton och det gillar er mamma. Nu var det er pappas kusin, hennes man och dotter som var här. Signe gillade dottern... som är 12 år. Hon körde hårt med henne och hon somnade på fem minuter både igår och idag. Vi har fått mycket hjälp med alla flickorna och det känns bra. Idag har det snöat hela tiden. Var ute och mätte och det har iaf kommit 35 cm idag och det är ju underbart. Nu ska jag också gå och sova då hela familjen sover och klcokan är inte halv tolv ännu... Godnatt!

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards