Alla inlägg under december 2011

Av Carina - 15 december 2011 10:28

Vi är helt slut nu, båda två vuxnai familjen för barnen verkar pigga! Signe är lite krasslig men ändå pigg och småtjejerna är pigga på kvällerna. Er mamma och pappa tävlar nästan om att vara tröttast. I tisdags då det var Lucia skulle er mamma och småflickorna åka till dagis på Lucia fika, er pappa jobbade. Jag började må illa redan innan jag åkte till dagis men sen blev det bara värre och värre. Då jag väl kom till dagis mådde jag verkligen illa och fick lägga mig på golvet. Där låg jag... så jag fick ringa efter er pappa. Han kom och hämtade oss, vi fick ställa hans bil på dagis och så åkte vi hem med vår. Då vi kom hem la jag mig direkt och fick sova i 1½ timme. Jag mådde fortfarande illa men om jag låg i soffan gick det bra.

Igår mådde jag bättre men det är inget vidare att äta. Så jag undrar om det inte det är magkatarren som också spökar. Jag har ätit omaprazol under hela graviditen men nu börjar jag glömma både dem och vitamintabletten. Ska börja med dem igen... Jag är lite yr och känner mig inte helt pigg.

Idag är jag fortfarande yr men mår inte lika illa.


Vi har haft besök av farmor och farfar i helgen. De skulle hämta snöslungan som de köpt till traktorn. De passade på att köra hit den helgen det var det sämsta vädret... det snöade då de körde ner var uppehåll den dagen de var här och så snöade det igen då de körde hem. Signe var jätteglad över att de kom, hon busade med dem hela tiden. Er farfar fyllde år på lördagen så vi gjorde god mat, älgskav. Det blev även god mat på söndagen med söndagsstek. Vi satte också ihop vårt pepparkakshus. Farmor och farfar kom med massa mat... älgkött, potatis, gele, vinbär, hjortronsylt, drottningssylt, lussebullar, kanelbullar och sockerkaka.


Imorgon är det julfest på dagis och vi ska göra gröt. Så igår gjorde jag 20 portioner risgrynsgröt. Det ska bli kul att se vad de ska hitta på då. Er syster sjunger mycket nu och jag undar om de inte övar in lite julsånger. Igår då vi åkte och handlade sjöng vi för full hals och då jag tystnade sa hon, sung, sung...

Det har snöat otroligt mycket säkert 3-4 dm men nu är det slut med det. Nu är det plusgrader och lite regn. Imorgon ska det dock bli -10 grader... och sen hoppas jag på mer snö.

Av Carina - 8 december 2011 20:56

Idag fick vi trevligt besök. Vi hann ju gå på en tvillingföräldrarträff innan våra små tjejer tittade ut. Där träffade vi ett annat par, det var bara vi två par som skulle få tvilingar i höst. Det kändes direkt som att vi hade massa gemensamt. De är nästa i vår ålder, en dotter sen tidigare som var några månader äldre än Signe, byggde hus, hade sina föräldrar långt bort och idag upptäckte vi ännu mer likheter. Så då vi gick från den träffen sa vi det skulle vara kul att träffa dem igen och de hade sagt precis likadant... de har också träffats på nätet och flyttat till en ny ort ganska snabbt - Häftigt!! De kom iaf och hälsade på idag. De fick två pojkar en månad efter oss. VI hade så mycket att prata om så vi drog bara lite av varje och då de åkte tänkte jag att oj så mycket mer jag ville veta. Men vi bestämde oss för att träffas snart igen, i mellandagarna. Vi fick två påsar med flickkläder och det tackar man inte nej till.


Signe var ju hemma idag för hon kräktes igår på dagis. Hon hostar tills hon kräks men ingen såg eller hörde det för det var då de kom ut när hon sov i vagnen som de upptäckte det. Då får man inte gå på dagis på 48 timmar och vi som skulle ha insats på dagis på fredag. Vi ringde doktorn idag och ska få en telefontid imorgon, vi är lite krassliga hela familjen. Elvira hostar också så hon kräks. Bestämde oss för att ta insatsen imorgon iaf. Er mamma ska vara hemma på förmiddagen och sen efter lunch har karensen tagit slut och då kan vi sluta upp på dagis och hjälpa er pappa. Men de ringde sen från dagis och sa att de hade löst det och vi får istället ta igen den dagen nästa år. Det kändes bra. Nu kan vi fira er pappas födelsedag i lugn och ro imorgon. På lördag kommer farmor och farfar, om de inte snöar inne, och då ska vi fira farfar som fyller år. Kanske kan er pappa foga på toan i garaget så den blir klar för användning och att vi kan koppla ihop värmesystemet.


Nu sover två av tre flickor och det är ovanligt. De sista kvällarna har småflickorna tjoat från 17.00 till midnatt. Visserligen sover de sen några timmar men det var skönt ikväll så de varit betydligt lugnare. Däremot fungerar det bra med Signe nu. Hon somnar med oss, oftast er mamma i gungstolen efter att vi har läst Emmas verkstad och Totte går till doktorn somnar hon. Hon sover sen i sin säng hela natten till klockan åtta. Sängen är ju fortfarande i vårt rum men den får vara där tills vi flyttar in alla tre i deras rum. Så vi hoppas de kommer att hålla sig lugna fler kvällar!!


Av Carina - 6 december 2011 20:01

Idag jobbar er pappa och er mamma skulle till bvc med småtjejerna. Det var skönt att de sov gott i natt då de väl somnade. De tjoade hela kvällen från sex till tolv innan de väl somnade. Men sen sov de ända till sex och det är iaf ett rekord för Irma. Tur det för annars hade inte er pappa orkat jobba idag. Men han åkte till jobbet och SIgne till dagis och vi sov lite till. Då vi kom till bvc kom även er pappa, han hade hunnit och det känns bra. Det är enklare att vara där då man är två som ska mätas och vägas.

De växer fortfarande bra och nu hade Irma gått upp mer än Elvira och det gör ju inget. Elvira närmar sig 5 kg strecket. Inte konstigt man tycker att de är tunga. Vi tittade på kurvorna och dessa tjejer ligger under på alla men börjar ta sig upp på normalkurvan. Däremot har de små huvud medans Signe har ovanligt stort...

Sköterskan sa att efter nyår blir det nog bättre... man kan ju undra?


Er pappa åkte och åt och vi åkte till stan. Vi skulle träffa Maria och äta lunch med henne. Hon fick direkt ta hand om Elvira som var hungrig. Jag köpte mat och hann äta upp innan Irma ville ha mat. Det var ändå en lugn lunch. Träffade en från föräldrargruppen och vi sa att vi borde ha en träff någon gång... undra just när men det skulle varit kul. Handlade lite julklappar innan vi åkte hem. Kom då på att jag glömt handla mjölk och saffran och fick stanna på Konsum. Det är lite spännande att handla där själv... med två småflickor. Det är inte lätt att få plats med två bilbarnstolar i en kundvagn. Tog en som man kan lägga bebis i och satte den ena där och den andra hängde lite i kundvagnen. Vart ska man ha varorna?? Kunde inte handla så mycket.


Då er pappa och syster kom hem meddelades det att SIgne var tvungen att ha vinterskor. Vi har ju inte köpt några för det har ju inte varit vinter. Trodde dessutom att hon kunde klara sig på fodrade gummistövlar med socka i men tydligen inte. Hon hade jättekalla fötter idag. Så då vi ätit åkte hon och er pappa till Coop och handlade skor. Jag hade sett att de hade Pax skor där och just nu hade de visst dessutom 50 % rea på vissa och där fanns ett par till Signe. Hon var så stolt över dem då hon kom hem,


Nu sitter vi med var sin pigg tjej. Det var likadant igår att de inte ville sova och nu är de pigga igen. Det är inte deras föräldrar... men som sagt det kanske blir bättre efter jul!! Signe ville inte heller sova men fick somna i sin säng idag igen och det gick ganska fort.

Av Carina - 4 december 2011 22:24

Den snö som kom första advent är borta men idag helt oväntat kom det mer. Jag och Signe var och handlade och då vi åkte från stan kom det lite ensaka snöflingor men då vi kom ut från Ica på Frösön var det helt vitt. Underbart  

Det har varit en härlig helg. Mina Ljusdals damer har varit här. Vi har vår årliga sammankomst just denna helg hos mig. De kommer på fredagen, ofta tidigare så vi hinner göra stan. På kvällen äter vi lite julmat och sen är det julklappsspel. Denna gång kom de direkt hem till oss. Julklapps spelet har utvecklats lite. Från början var det fem paket för 70 kr, vi hade Linda som pluggade och var pank. Nu är det 8-9 paket och ingen räknar nog kronorna längre utan det är sakerna som är viktigare än pengen. Er mamma brukar vinna men det började dåligt denna kväll. Jag hade minst paket effte första omgången men lyckades ta mig en andra plats till slut. Mia fick väl vinna för en gångs skull, det var hennes första. Men jag fick bra paket bla grillpinnar i metall som vi använder så mycket av och så en snöborste till bilen. Den är rosa och passar perfekt till er mamma.  

Natten var ganska bra men vi var uppe tidigt. Maggan och Sigge sov i SIgnes rum på en madrass och de var uppe ännu lite tidigare. Efter frukosten gav sig damerna iväg till Lillänge men er mamma fixade klart hemma och gjorde småtjejerna klara innan jag åkte direkt till Jamtli.

Er pappa och syster skulle på kalas. Er mamma hade packat in paketet och lagt fram kläderna. Hon fick ha sin nya nyårsklänning.

Det var inget skönt väder. Det började snöa och det blåste rejält, halv storm. Förra året var det -25 grader men i år var det nollgradigt men mist lika kallt. Vi började med att fika och precis då vi satt oss kom en kör in och sjöng julsånger, perfekt. Er mamma handlade lite mat men det är inte kul att gå på ett sådant ställe med vagn. Nästa år får er pappa vara hemma med alla barnen. Till slut var det så otrevligt att vi gav upp. De andra åkte hem till Ljusdal och er mamma åkte till kalaset där er mamma och pappa var. Fick lite godfika innan vi åkte hem. Körde in om och hämtade hem pizza, ingen orkade laga middag efter allt besök.

Idag har julgardinerna kommit upp och våra lister mellan klinker och trägolv är på plats. Det blev mycket bättre... att så lite kan göra så mycket. Hittade ju igår våra vinterkläder så jag har hängt ut sommar jackorna och tagit in det vintriga vi ska. Det andra har jag ockås hängt upp där ute. Har rensat bland mössor och vantar och bytt ut sommar skor mot vinterskor. Imorgon ska vi ha en städdag. Kan vi hjälpas åt tillsammans går det fortare och lättare.

Av Carina - 4 december 2011 20:00

Vi har haft några jobbiga nätter. Men det är nog den sammalagda bristen på sömn som fick mig att tappa tålamodet i torsdags. Grät halva dagen. Er pappa har börjat jobba mer nu och han jobbade torsdag och fredag. Då är jag dessutom snällare mot er pappa på natten. Vi har delat upp så vi tar var sitt barn på natten. Irma är min för hon ammar ju gärna. Jag får ofta gå upp fler gånger än er pappa men det går fortare att somna henne. Elvira har varit omöjlig att somna. Hon äter och är pigg och lägger man henne så skriker hon. Nu har er mamma fått somna henne då er pappa är trött och grinig på kvällen. Sen ska jag upp först igen då Irma ofta vaknar först. Det tycker jag inte riktigt är rättvisst och jag känner en viss stress inför det.

Natten mellan torsdag och fredag var mycket bättre. Jag var då bara uppe och ammade en gång. Hade redan på torsdagen bestämt att jag och småtjejerna skulle åka till stan på fredagen. Vi kom upp i god tid och åkte in till stan. Handlade lite julklappar, en födelsedagspresent till er pappa och Maja och adventspresenter till oss.

Det gick bra för oss förutom att tjejerna inte var så intresserad av att äta då jag serverade dem mat. Så jag kan ta mig ut på stan fler gånger. Då vi kom hem var de vrålhungriga så jag fick skynda mig att göra mat. De satt kvar i sina bilbarnstolar och fick var sin flaska som jag bullade upp med hjälp av en kudde. Var sen beredd för Ljusdalsbesök!

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards