Alla inlägg under mars 2011

Av Carina - 10 mars 2011 21:15

Oj vad er mamma sover. Vaknade av er pappas klocka som ringde och vi myste lite innan er pappa gick upp. Er mamma somnade om igen och vaknade av min klocka. Då var även er syster vaken. Så vi gick upp, åt piller och åt frukost. Det gäller att ta pillerna så fort klockan ringer annars glömmer jag det. Signe äter som en häst och jag hann inte äta förrän hon var klar med sig gröt för det ska gå undan. Kanske inte så konstigt då hon inte äter mer sen middagen kvällen innan. Efter frukosten chattade er mamma lite med en kompis från Bollnäs och er syster lekte på golvet. Hon blev gnällig och var trött men vill inte sova. Så hon fick vara uppe och leka en stund till. Hon fick kläder på sig och sen la jag henne och till slut somnade hon. Det varade dock inte så länge… jag hade börjat läsa några sidor i boken men det tog slut fort.


Vi åt lunch, hittade inte maten vi tänkte äta utan vi åt istället det vi tänkte äta ikväll. Då blir det köttfärssås a´la Ica ikväll. Efter lunchen gick vi ut och vi tog vagnen. Då vi kom till brevlådan kom grannen som också skulle hämta posten. Han är så gullig till er syster och hon tycker också om honom. Vi pratade lite magsjuk och väder och vind. Då vi stod och pratade med grannen undrade han om hon pratade, nej sa jag men då sa Signe oj till alla bilar som kom förbi och det var många. Oj, oj, oj… och så sa hon även så då det inte kom bilar men då hon förväntade sig att det skulle komma fler. Vi gick över vägen och gick och hälsade på hästarna. Signe är hur glad för djur som helst. Hon ser ju också djur hur lätt som helst. Det gäller ju även på tv. Hon kan vara hur ointresserad som helst och så dyker det upp ett djur i tv rutan och hon ser den direkt. Då vi hämtat posten och gick ner mot oss så såg er mamma två rådjur som passerade. Hoppades att de skulle stå så Signe kunde se dem men de gjorde de inte. De stod långt i skogen och då vi kom fram försvann dem. Det var synd för det hade hon gillat.


Då vi kom hem tänkte jag lägga henne men precis då jag gick in i hennes rum öppnades ytterdörren och er pappa kom hem. Det var tidigt och då tänkte jag att hon kommer ju aldrig att sova om hon hör er pappa. Så vi tog en fika i uterummet istället. Anna ringde precis och jag pratade med henne och er pappa sov en stund. Han gick sen ut och kapade påsadlingar till tvättstuga och klädskrubb. Er mamma provade lägga er syster igen men det gick bra en liten stund, er mamma gick ut och pratade mer er pappa och hämtade el sladdar. Då jag kom tillbaka låg och hon och pratade och ville inte sova. Vi har fått två lådor i klädskrubben, en med glödlampor och en med el sladdar. Er mamma provade läsa lite mer men utan resultat så jag lagade mat istället. Idag ska ju er mamma på sorgegrupp och ska inte glömma det. Vi åt och er mamma hann dricka en kopp te innan jag åkte. Idag fick Signe äta helt själv. Det var inte så lätt så vi fick hjälpa henne att lägga mat på skeden men hon åt upp det mesta. Efterrätten fick hon dock ha lite hjälp med. Hon måste ju får öva så hon kan till slut.


Idag fick jag prata igen för det jag missade de andra gångerna och det handlade om vem jag var arg på och om hur jag reagerade psykiskt och fysiskt. Det kändes konstigt att det bara var jag som pratade. Idag saknade vi ett annat par så vi var inte så många. Då vi väl vara klara med mig fick de andra ta fram kort, de hade glömt meddela mig att vi skulle ha haft kort med oss på våra barn. Så vi tittade på korten och pratade lite om vad vi kände då vi såg dem. Därefter pratade vi om var vi tror våra barn är nu? Kommer vi att träffa dem någon gång? Finns de med oss i vardagen? Det är ju lite svåra frågor och framförallt om man inte tänkt på det förut. Er mamma pratar ju ofta med Gabriel och Valdemar om inget annat här i bloggen. Tror, eller hoppas de sitter uppe i himmeln och kollar ner på oss och vägleder oss. Speciellt då jag väntade Knoll och Tott var Gabriel viktig. Jag trodde att du skulle kunna hjälpa oss på traven. Ibland var du Gabriel er mammas gud. Er mamma pratar ju även med Humle och Dumle och jag tycker det är naturligt. Däremot vet jag inte hur ni kommer att se ut då jag träffar er så småningom. Om vi träffas i det ögonblicket som ni försvann? Vi fikade och pratade om annat. Er mamma berättade ju att Humle och Dumle var på plats och idag var alla mammor gravida. April, juni och november är månaderna där det kommer bebisar i vår grupp. Det är lite kul.


Nästa gång ska er mamma ta med musik och jag måste leta upp skivan, det finns en risk att den är i stugan. Er mamma ringde er pappa då jag körde hem. Ville att han skulle vara vaken då jag kom. Det var han och han hade precis gett Signe nappen. Hon var inte glad efter det att er mamma åkte. Hon ville inget, bara gnällde hela tiden. Till slut kom han på att hon kanske var hungrig. Hon fick ju inte riktigt med mellis idag för hon skulle ju sova och sen få mat. Hon åt mat själv idag och då försvinner ju en del. Hon hann bada också innan hon fick mat men se blev hon mycket gladare. De hade haft det mysigt sen innan hon somnade.


Er mamma och pappa pratade lite innan han gick och la sig. Signe hade sen svårt att komma till ro. Er pappa stoppade nappen i munnen en gång innan han gick och la sig. Jag fick ta upp henne två gånger och låta henne somna om i min famn. Sista gången fick hon lite välling, ville inte ha så mycket men drack ändå lite och det kanske behövdes. Efter det sov hon. det blev sent i säng men så blir det ibland.

Av Carina - 9 mars 2011 21:15

 Er mamma hade ställt klockan på halv åtta och då var er pappa redan vaken. Han låg och läste, så efter en stund så la sig er mamma på hans arm och myste. Det är skönt att inte behöva stressa upp. Att bara ligga där och mysa gillar er mamma. Signe var vaken en gång i natt och då drömde hon nog. Får hon bara skrek fat hon fick nappen och verkade inte vilja ha mig där. Så hon skrek en stund och sen gick det över och hon somnade. Vi gick upp och nu hann vi äta frukost innan er syster vaknade. Då gick er pappa direkt dit och hämtade henne. De ska ju vara hemma och mysa idag då er mamma ska gå i skolan. Efter frukosten tog jag en dusch och sen gjorde jag mig i ordning och åkte till stan.


Då jag kom fram upptäckte jag att jag glömt plånboken hemma. Jag fick låna en tia av en tjej till en kopp te. Idag pratade vi mindfulness och det gillar er mamma. Vi gjorde många övningar och det är bra. Denna föreläsning var den bästa. Då kom er mamma att tänka på att vi alltid brukade prata om vad som varit bra med dagen då vi la oss förut. Nu lägger vi oss aldrig, nästan i alla fall, samtidigt och då blir det inte av. Så vi måste återuppta det igen för det är bra. Vad har jag gjort som är bra idag, eller vad är jag tacksam/nöjd över idag? Det stärker en och man sover säkert bättre. Vi är ibland i mindfulness och det känns bra, att man inte bara rusar iväg i livet utan att reflektera. Tiden gick fort men jag vet inte om jag antecknat något bra, för jag hann inte.


Under förmiddagen fixade jag med gamla chefen så jag kunde låna en hundralapp. Så då vi hade lunch sprang jag och hämtade den. Åt lunch men lite kamrater och nu känns det konstigt att vi inte ska ses igen. De flesta kommer att tenta hemma så det blir nog inte många kvar här i Östersund. Jag vet inte ens vad folket heter, så var det med den bekantskapen. Han slutade nästan i tid och er mamma åkte hem direkt. Er pappa hade börjat med maten och jag hjälpte honom. Det är underbart att komma hem till två leende älsklingar. Det som också är skönt är att jag bara kan åka hemifrån utan att fundera på om Signe har det bra. Jag bara åker och så får de sköta sig själv. Jag kanske tipsar om vad de kan äta och bokbussen men det var allt.


De hade inte varit på bokbussen men de hade varit ute en lång stund. Hon hade inte sovit något alls under dagen men verkade inte gnällig då jag kom hem. Efter maten så ringde vi till Mia för hon fyller år idag. Ebbe hade sjungit för henne i morse och nu sjöng han igen så jag hörde. Det var otroligt gullig, jag längtar tills Signe sjunger för mig då jag fyller år. Er pappa skruvade dit hyllorna i klädskrubben och målade dem en gång till. Det ska bli underbart att få förvaring. Er mamma hade hand om er syster hela kvällen, får ju abstinens då man inte är hemma på hela dagen.


Då Signe somnat kollade vi på Arga snickaren. Då det var slut diskuterade er mamma och pappa mindfulness och bestämde oss för att använda oss mer av det. Vi pratade också lite om hur vi har det och vad vi ska tänka på för att vi ska förstå varandra ännu bättre. Det var faktiskt riktigt trevligt att ha egen tid med sin man i en hel timme. Det tog slut då er mammas pillerklocka ringde. Då kom er pappa på vad klockan var och skyndade sig till sängs. Er mamma var uppe en stund till och sen la jag mig också. Pratade lite med Humle och Dumle men orkade inte skriva i bloggen. På kvällen då jag tar pillerna äter jag en macka och dricker ett glas proviva så då sover jag gott sen.

Av Carina - 8 mars 2011 21:15

Er mamma sover gott om nätterna, lägger mig kanske lite väl sent speciellt eftersom klockan ringde redan sju idag. Vi låg och kramades lite innan vi gick upp. Vi har ju fortfarande inte riktigt fattat att Humle och Dumle har flyttat in. Er syster vaknade också och er pappa tog upp henne. Han gjorde sen frukost till oss och vi gjorde oss i ordning för en hel dag på stan. Först åkte vi till bvc, idag ska Signe på 1 års kontroll. Idag är det internationella kvinnodagen och det har er mamma tipsat er pappa om. Han hade ju två presenter, den ena var att han tagit ledigt idag och den andra kom han men till frukosten. Er mamma var ganska säker att det var något bygg grej men det var det inte, utan det var skivan från Melodifestivalen 2011. Det gjorde er mamma otroligt glad och överraskad. Vi får ta med den i bilen då vi åker.


För en gångs skull var vi i god tid och dessutom fick vi komma in före vår tid. Er pappa tog av er syster kläderna och hon blev vägd och mätt. Nu väger hon 10650 gram och var 79,5 cm lång, hon är lång men nu är hon mindre tjock. Doktorn var nöjd med att hon vägde så pass mycket trots en magsjuka. Sköterskan var helt förvånad över att hon både åt som en häst och sov hela natten, och att hon var så söt. Hon sa flera gånger att hon var så söt så det är inte bara hennes föräldrar som tycker det. Doktorn lyssnade på henne och det var intressant tyckte Signe och ville gärna hjälpa till. Hon kollade i halsen och hon var betydligt smidigare än doktorn på hälsocentralen. Er pappa fick visa att hon kunde stå på benen och att hon även gick med honom. Det gör hon aldrig med er mamma. Doktorn sa att då hon är 18 månader ska hon gå och säga 7-10 ord om de ska vara nöjda så hon har sex månader på sig. Hon säger ju mamma, titta, titta där och oj. Så hon är ju halvvägs när det gäller orden. Besöket slutade med två vaccinationssprutor, en i varje ben. Hon skrek till lite men det gick bra. Så vi klädde på henne och gick till bilen.


Vi parkerade nära gångbron till stan från Frösön. Gick sen in till stan. Vi var så tidiga att vi fick gå och vandra runt tills klockan skulle bli tio. Vi tänkte vi kunde fika men då hade er syster somnat i vagnen och det var mer värt. Så vi gick i sakta mat gatan upp och ner. Fick låna ett nytt hjul till vagnen för det gick i sönder då vi var i Riga. Vi har beställt delar men de hade inte kommit ännu och det skulle ta ytterligare en vecka innan de kommer. Därför vi fick vi låna ett hjul av dem. Vi gick sen och köpte två lampor, en röd till vardagsrummet och en svart till köket. Nu är det likadana lampor men det gör ju inget för man ser de inte samtidigt. Det var problem med hennes betalmaskin så vi skulle komma tillbaka senare och hämta dem och betala dem. Vi gick till Clas Olson och handlade krokar till klädskrubben, hittade lådor som vi ska handla senare då vi inte kan bära omkring på dem hela dagen. Vi lämnade in vår kamera på Expert för den är inte riktigt frisk. De skulle skicka iväg den och det kunde ta 3 veckor innan vi får tillbaka den.


Lunchen åt vi på Plaza och då hade ju Signe vaknat. Det var inte mycket folk där det är bra att äta tidigt då man har barn med sig. Vi skulle vara på banken klockan ett så vi fick gå sakta igen, er pappa hade glömt handla några skruvar och då gick er mamma och Signe och handlade lite kläder till henne. Signe somnade igen och sen sov hon sig nästan i över en timme. Hon fortsatte sova även då vi träffade bankmannen. Vi kollade över våra pensioner och er mamma ändrade både summan på sparandet och fonder. Vi fick även en tid till en jurist som var gratis första gången och dit ska vi på måndag. Det tog kanske över en timme innan vi var klara. Då gick vi och köpte lådorna och lamporna och så gick vi för att fika. Tänkte fika i badhusparken men de hade inga semlor kvar och ändå var det fettisdagen. Så vi gick upp till Törners och fikade där. Er mamma åt en chokladsemla och er pappa en vanlig. Det var inte så mycket folk och det var skönt.


Vi körde hem och då hade vi varit på stan hela dagen. Ica hade varit där med varor och det var rätt så mycket att packa in. Dessutom blåste det storm hos oss. Det gjorde det inte i stan så vi blev förvånade. Dörrarna flög upp och det hade flugit omkring lite saker på gården. Er mamma och Signe gick in i värmen medan er pappa fick bära in allt. Det blåste så mycket så veden brann upp i rekord fart i kakelugnen. Man hann knappt lägga in ved förrän den var uppbrunnen.


Vi lagade mat och efter det så satte er pappa upp skenorna i klädskrubben. Äntligen är den skrubben snart klar och vi kan fylla den med saker. Er mamma skulle vilja göra det redan idag men jag får vänta. Ikväll hade er mamma en riktigt gravid mage. Det var redan så igår men idag var den otrolig, häftigt. 

Av Carina - 7 mars 2011 09:15

Oj, som er mamma har sovit i natt, som en stock. Jag vaknade då er pappa gick upp och sen somnade jag om igen och vaknade kvart över sju. Jag gör det ofta men somnade om igen med mitt marmorägg i handen. Vaknade sen av piller klockan. Signe var även då vaken, hann gå på toa och ta pillerna innan jag tog upp henne. Hon sitter upp i sängen och blir så glad då man kommer in. Vi åt frukost och er mamma skickade mail till forskaren och berättade och sitter och väntar på att barnmorskan ska ringa. Idag får hon gärna ringa, även om er mamma är orolig över att det inte blev ett plus. Jag förstår nu dem som tar flera tester. Man känner ju inte så mycket av de små liven. Nu börjar man också undra om de vill stanna båda två.


Er syster ville inte sova på förmiddagen så de er mamma druckit upp teet så klädde vi oss och åkte iväg. Idag var det kö för att komma in på provtagningen och det tog tid. Till slut var det vår tur och det var samma sköterska, hon kände igen oss. Nu ska du väl inte ta fler prov? Nej, det hoppas jag inte. Var inne på apoteket och kollade om jag skulle lämna in mina gamla Fragmin sprutor till dem. Det kunde jag men jag fick kapa loss nålen först. Så jag fick en avknipare av henne. Då vi satt och i bilen och börja köra ringde vi till Maggan och meddelade att vi var på väg. Ringde sen till Ann-Catrin och pratade med henne tills vi kom fram.


Idag är det fint väder men varmt… plusgrader. Det är inte kul, det är för tidigt men det ska visst bli kallare i helgen igen. Vi kom först och fick vänta på Maggan och Sigge lite. Gick direkt och åt lunch för er syster började bli lite hungrig. Er mamma hade kollat på nätet och hittat ett kafé i city så dit gick vi. Vagnarna fick inte plats utan vi fick sätta dem där ute. Barnen hamnade i var sin barnstol och vi beställde mat. Signe åt med god aptit och sen fick hon en bit bröd av Maggan. Vi satt kvar och tog en kaka också och då fick Signe banan. Det var ett mysigt ställe. Då vi kände oss klara gick vi till sportaffären, er mamma vill ju ha en jacka. De var slut och det kommer nya till hösten… köpte istället en pulka som vi ska ha till stugan.


Vi åkte till Dollar Store. Er mamma skulle handla en burk till vårt diskmaskinpulver. Hittade lite annat också naturligtvis och var nöjd med inköpen. Tackade sen för dagen och åkte hem. Er pappa ringde flera gånger och skulle planera en resa till Sundsvall. Det är bara över dagen så er mamma och syster kan inte följa med. Signe somnade till slut i bilen och då vi kom hem tänkte jag att hon skulle sova lite till men det vill inte hon. hon fick istället gröt och sen lekte hon på sitt rum. Er pappa kom hem och vi tog en macka innan vi hjälptes åt att laga mat. Er mamma fick en liten blödning idag igen och vill ta det lite lugn. Jag är trött och mår lite illa. Barnmorskan ringde och berättade den glada nyheten. Hon frågade om vi testat själv och det hade vi ju. I fredags var värdet 881 och idag 2825 så hon var nöjd med utvecklingen. Det lät bra och vi bokade in en tid nästa måndag för inskrivning. Er mamma frågade lite om blödningen men hon sa att det är så vanligt och det behöver inte alls betyda något. Hon frågade om jag åt piller hela dagarna och det gör jag ju. Jag undrade om man kunde ta ett prov nu och se om man hade havandeskapsförgiftning. Hon sa att var fortfarande på forskningsnivå och inte aktuellt för mig. Det var synd för jag blev ju inlagd ibland ifjol för de trodde att jag kunde ha havandeskapsförgiftning men det var ju alltid falskt alarm.  


Vi åt mat och sen satte er pappa upp lister i klädskrubben. Er mamma försökte somna er syster men utan resultat. Då er pappa var klar fick han ta över. Hon somnade till slut och vi kollade på Morden i Sandhamn som vi spelat in. Då det nästan var slut ringde Britt-Marie så er mamma pratade med henne. Er pappa kollade klart på programmet och sen gick han och la sig. Då jag pratat klart gick jag in och myste med er pappa innan jag gick ut och väntade in piller klockan. Jag satt sen och skrev lite i bloggen och kollade lite tv innan jag lycklig gick och la mig. Tänk att det är liv i er mammas mage… det är häftigt. Jag vet att det kanske inte går att veta men er mamma mailade till Riga för att fråga om man kan se om där är en eller två med hjälp av Hcg resultatet. Vi får så vad hon säger imorgon. Imorgon ska Signe till doktorn på ett års kontroll. Er pappa har tagit ledigt hela dagen. Vi ska ju till banken också så vi ska ha en heldag på stan, mysigt. Det är ju även fettisdagen så vi ska fika.

Av Carina - 6 mars 2011 09:15

Er mamma har sovit ganska bra men har drömt mycket. Jag blev påkörd i sidan i bilen av en bil som körde i 700 km/timmen och jag blev inte skadad, men det var inte mitt fel… min tanke verksamhet har gått i 700 så det är nog därför. Er mamma vakande vid sju, hade då vaknat lite till och från men somnat om men nu var det omöjligt. Jag låg och pratade med Humle och Dumle och nu känns det som att det är den stora domen vi får idag. Jag vet att jag inte kan påverka mycket men jag pratar och önskar hela tiden och hoppas så innerligt… till slut väckte jag er pappa. Då var klockan kvart i åtta och piller klockan skulle snart ringa. Vi kramades lite och er pappa sa att nu är det testet som ska göras… det är som tortyr.


Er mamma gick upp och hämtade en ny mugg att pinka i och gjorde mitt jobb. Er pappa tog upp Signe och bytte på henne. Jag doppade stickan med indikatorn ifrån mig så jag inte såg resultatet. La den sen på vasken och vi gick och la oss en stund. Usch, det är så fruktansvärt så man knappt kan bärga sig. Till slut gick er pappa på toa och frågade om han skulle ta testet med sig. Det gjorde han och kom och såg helt bedrövad ut,  och er mamma hann blir helt förtvivlad innan han visade mig testet och det var ett PLUS. Helt underbart, er mamma blev bara så fylld av värme i hela kroppen. Vilken otrolig lättnad det blev. Er mamma kollade på testet och det var plus. Er pappa hade redan kollat, han kunde inte hålla sig så vid kakelugnen kollade han men han försökte låtsas tvärtom och det lyckades han med. Vilket härligt uppvaknande… oj, så skönt… jag kan inte med ord säga hur jag känner.


Då vi väl repat oss från chocken åt vi frukost. Efter frukosten satt vi oss vid soffan och kollade tv. Idag är det en tuff tv dag, Vasaloppet och så både skid-VM och skidskytte-VM. Vi som ska ha gäster…  er mamma kollade skidor och er pappa satte upp taket i klädskrubben. Signe for omkring och lekte. Hon ville helst vara med och kolla vad er pappa gjorde. Hon fick sitta i gåstolen så hon inte kommer in i skrubben. Det är ett litet tak men det ska få plats med rätt så mycket, det är många dosor i taket. Så vi fick hjälpas åt ett tag. Er syster ville inte sova och familjen Sjöström skulle nog komma kring lunch. Så det hade varit bra. De blev sen och vi åt lätt lunch och sen somnade Signe och det var behövligt. Er pappa kapade taklister då han satt upp taket och sen gjorde han i ordning skotern men kälken.


Våra gästers bil dog och de fick ringa efter bärgare. Jag åkte och hämtade dem vid kyrkan och vi fick köra några gånger för att få med all packning och ungar. Det var lite mer ställtid och sen åkte vi iväg, några på skotern och några i bilen. Er morbror ringde och jag undrade om han hade kommit på att hans gudbarn, er syster fyllt år. Så var det inte, han ringde om festen. De kommer ett gäng och nu verkade det vara bra med Suss igen, det går undan. Han kan dock behålla henne, hon verkar så trevlig. Jag berättade om att vi fått plus och då hörde även Marika. Tänkte berätta men nu kom det naturligt, så han gratulerade och lovade att gottgöra Signe då vi kommer hem. Vi får väl se…


Vi parkerade och strax efter vi kom till grillplatsen kom skoter åkarna. Det var ingen skön åkning på skotern för det var hoppigt, då vi åkte var det som på en rya matta. Vi grillade korv och det smakade gott. Signe var så hungrig och åt en hel stor korv och lite bröd. Anja kollade sig runt lite i vinterparken och er pappa åkte iväg med Signe i pulkan. De gungade också och det gillar hon. Efter en stund blev det lite kallt och vi hade ätit klart. Så skotergänget åkte iväg, dock hade de bytt åkare. Calle åkte med mig till hyrbilsfirman och efter en stunds väntade körde er mamma hem. Det luktade inte så gott där bak och Signe gillade inte att sitta där bak och bara vänta. Då vi kom hem gjorde vi köttfärssås och åt då Calle kom tillbaka. Vi drack också bubbel för att fira. Det är alltid roligare att fira tillsammans med någon. Det var bara 2 dl i den så det blev inte så mycket. Efter maten åkte Calle och handlade och Marika hade redan börjat tvätta. Vi fikade och sen packade de ihop. De hade ju allt de haft i bilen inne hos oss. Signe fick pyjamas på sig och var trött men ville inte sova då kompisarna var här. De tre lekte hur bra som helst inne på Signes rum och man hörde henne kikna av skratt, underbart. Er syster gillar verkligen andra barn.


Då de åkte tog er mamma Signe och efter en stund gick er pappa och la sig. Signe blev så slö så jag kunde lägga henen och då var klockan 22 och det är ju lite sent för henne. Er mamma kokte då sig en kopp te och satt och skrev lite i bloggen men er mamma var så lycklig i huvudet så det gick inte så bra… gick sen och sov och somnade gott. Vilken dag? Nu kommer bara alla andra tankar om att det kanske inte var sant eller att det kommer att gå dåligt. Just nu njuter jag i alla fall av att få må lite illa. Har letat upp åksjuke armbanden som jag har haft på mig idag.


Er mamma sa att vårt problem är ju inte att få missfall så det är inte er mamma orolig för. Det ända är ju att jag är orolig över att kanske bara en överlever. Er pappa sa då att vi har väl visst problem med det. Vi har två pojkar som dog i magen. Jo, det är sant men vi har mer problem efter vecka 20 än innan. Därför vill er mamma göra kub test och se hur det ser ut.

Av Carina - 5 mars 2011 22:55

Er mamma vaknade innan klockan ringde. Jag och lyssnade på er pappa som sov och er syster som låg och pratade inne i hennes rum. Er mamma är så nervös inför testet imorgon, men skulle samtidigt vilja att det var idag så jag slapp det. Hade lite planer på att tjuvtesta redan idag, men jag tror inte er pappa skulle vilja det. Till slut vaknade er pappa så jag kunde ligga och kramas lite med honom, han är ju lika nervös som er mamma. Han är bara mer logisk. Er mamma har ibland ett svart eller vitt tänkande och nu är allt svart.


Jag gick upp på toa och sen vägde jag mig och då händer i alla fall en kul sak idag. ska jag inte bli gravid kan jag ju bli smal… jag har nått mitt mål som er mamma och pappa ställde upp i mars 2008. Så nu ska er pappa bjuda mig på en trerätters middag och er mamma kommer att välja Arctura. Hoppas er pappa också når sitt mål snart så vi kan fira tillsammans då blir det billigare än om vi ska gå iväg två gånger. Tänk att jag gått ner mer än tio kg sen jag blev gravid med dig Valdemar och er syster. Det skulle vara häftigt att väga in sig hos barnmorskan så här smal…


Vi åt frukost, det gick inte så bra för er pappa denna vägning, och sen vilade vi lite. Då började er pappa prata om hur vi skulle gå till väga i klädskrubben. Han tyckte vi skulle sätta upp taket först men det tyckte inte er mamma. Jag vill att vi kapar hyllplanen först så jag kan måla dem. Då jag föreslog det så protesterade er pappa. Då kom er mammas tårar och jag sa att jag aldrig får bestämma och jag ville också ha något att göra. Er pappa sa men vi håller ju på att diskutera, vi har ju inte kommit fram till en lösning ännu. Er mammas hormoner är utanför kroppen just nu. Jag är så på helspänn för testet imorgon. nu bestämde vi i alla fall att er pappa skulle börja med att kapa bräderna så jag kan måla dem.


Han gick ut och gjorde det. Er syster lekte en sväng på golvet, kryper ut och in i sitt rum hela tiden och är gärna i hallen. Har hon chansen så är toaletten och tvättstugan favoriter. Hon blir överlycklig då vi går på toa så hon kan krypa in där. Hon gillar bastudörren, den kan man spegla sig lite i. Efter en stund tröttnade hon och er mamma provade att lägga henne. Vi ska ju på utflykt till lunchen och då är det ju bra om hon är pigg. Hon somnade och er mamma ren skrev anteckningarna från förra föreläsningen och så kollade jag skidskytte. Kommer nog att missa damernas 3 mil i eftermiddag.


Då er pappa kom in var klockan så pass mycket så vi behövde göra oss i ordning. Er syster vaknade och er mamma gjorde varm choklad. Jag värmde mjölk till Signe i hennes egen termos, packad sen väskan med korv, bröd och alla tillbehör. Er pappa tog på er syster och gick ut. De hämtade eld korgen och började elda, det gick inte så bra så er pappa gick in för att hämta tändvätska. Det gör ont i er mamma att han eldar med tändvätska. Det gick inte så bra så er mamma började göra små stickor medan er pappa och syster var ute med pulkan. Då de kom tillbaka hämtade er pappa lite mer smått och näver och sen tände er mamma elden istället. Er pappa var så skeptisk och ville hela tiden ha tändvätska på men vips hade vi en fin eld… det kändes bra att jag lyckades. Er mamma hade även täljt några grillpinnar och så började vi grilla korv. Det är häftigt att vi kan sitta på vår tomt och grilla korv till lunch. Att vi verkligen bor i naturen. Vi ska göra en grillplats, typ lägereld till sommaren som vi kan skotta upp på vintern. Där satt vi och åt grillad korv och myste. Er syster tycker det är rolig att vara ute i naturen. Det är ju vårat mål och det är enkelt att bara kunna gå ut och redan vara i naturen. Eldkorgen var hur bra som helst för detta ändamål.


Er mamma mådde illa innan vi gick ut och även under lunchen så då jag kom in fick jag ta en kopp te. Det känns alltid, eller oftast bättre då. Kollade lite på damernas skidskytte innan jag gick ut och började måla hyllplanen. Er pappa var inne med Signe och drog elkablar i klädskrubben. Så nu är all el klar och det var ganska mycket kvar visade det sig. Er mamma hann måla båda sidorna på hyllorna. Er pappa och syster kom ut och gjorde mig sällskap under de sista målningarna. Er syster tyckte det var mysigt, så mysigt att hon somnade i er pappas famn. Han er stark så han höll henne i famnen under tiden er mamma målade klart. Då vi kom in isolerade er pappa taket i skrubben så nu är det klart för tak sättning där imorgon.


Vi lagade mat tillsammans idag, Ica kyckling. Er syster fick hemma lagad barnmat som vi hade i frysen. Vi åt och det smakade bra. Er pappa tog en öl till matlagningen och er mamma tog en päronsoda. Jag hoppas det dröjer tills jag får dricka alkohol igen. Efter maten tog er pappa hand om disken och er mamma badade er syster. Hon gillar att bada i badkar, sitter och plaskar och leker med leksakerna. Vi blev klara ungefär samtidigt. Satte oss sen hela familjen i soffan och kollade på tv och väntade in Melodifestivalen. Signe hade lite svårt för att somna men somnade även denna kväll i er pappas famn.


Det har känts ganska bra idag men nu börjar nervositeten komma tillbaka. Ibland är jag helt säker på att det kommer att bli plus och ibland helt säker på att det blir minus. I morse sa jag att idag känner jag inte mig gravid alls, i eftermiddag kände jag mig gravid… så är det hela tiden. Blödningen har börjat stanna av lite, den är inte borta helt men mycket mindre. Om några timmar ska vi ta testet, jag har tagit ner det från ovanvåningen och satt det på toa locket så jag inte missar det. Ni kan tro att jag kommer att vara pinknödig hela natten… VI kan inte styra livet, bara påverka delar av det, så klok är er pappa. Er mamma tänker absolut inte rationellt i dessa situationer. Undra just hur en KBT terapeut skulle säga om min diagnos. Jag har ett otroligt katastroftänkande, det är bara det värsta som kan hända. Blir det inget plus nu så blir det aldrig… det är jobbigt. Längtar tills imorgon så det blir klart, att vi får veta. Idag då jag var ute och målade tyckte jag att jag var lugn med att det kunde bli minus och ändå må bra men det är borta nu. Usch, vi får se hur det går…

Av Carina - 4 mars 2011 22:45

Idag sov vi länge… inte er pappa förstås. Er mamma vaknade och tittade på klockan och då var hon 07.59 så jag stängde av klockan och gick upp. Jag håller min låga vikt… så jag hoppas det är så även imorgon på vår vikt dag. Tog pillerna och gick sen och la mig igen då Signe fortfarande sov. Hon var upp mer er pappa i natt vid halv fem. Hon ville inte somna om så han bytte på henne och sen var hon nöjd och somnade om. Hon vaknade vid halv nio och då gick vi upp och åt frukost. Er mamma ringde och pratade med Anna och så chattade jag med Maggan. Vi ska kanske träffas och fika på måndag i Svenstavik. Då er mamma pratat klart och fikat klart åkte vi till Frösön.


Er mamma skulle ta blodprov idag, Hcg test och sen om jag är gravid. Sköterskan kände igen mig, vi var ju där förra veckan men Signe. Hon mindes också att hon tagit Hcg prov på mig i höstas. Jag berättade varför jag var här och hon önskade oss lycka till. Hon lyckades inte få blod av mig utan vi fick byta rum och en annan sköterska fixade det. De tyckte Signe var så söt och undrade om hon skulle på kalas då hon hade klänning. Er mamma sa att hon ofta hade klänning, ja, jag gillar då flickor är flickor sa hon. Vi åkte hem direkt och då vi kom hem åt vi lunch. Er syster lekte en stund innan jag la henne och nu lägger hons sig direkt och somnade. Det är skönt att hon sover ordentligt igen, det räcker ju med en omgång per dag.


Jag tycker att jag mår lite illa… är tröttare… känner på brösten hela tiden… usch. Jag kan inte minnas att det var så oroligt förra gången. Jag tänker hela tiden på att det måste gå, måste gå… och om det inte går? Kommer det då att gå. Blir det inget nu så kommer jag att föreslå att vi väntar till juli då Signe blev till. Drömde in att barnmorskan ringde och berättade att det inte var något på provet. Jag vill ju inte veta förrän på måndag och helst efter jag tagit nästa prov. Hon får gärna ringa om Hcg är högt och jag är gravid men annars vill jag hellre ta smällen hemma själv tillsammans med er pappa. Detta är som tortyr. Anna och jag pratade om det för de har ju också gått igenom detta. Det är så otroligt mycket som ska stämma för att det sak bli barn men nu är många hinder borttagna i och med att vi gör det på konstgjord väg. Nu känner också er mamma att det inte gör så mycket om det ”bara” blir ett. Förra gången skulle jag bli besviken om det inte blev två. Nu vill jag också ha två men blir det ett så är det högsta vinsten ändå.


Er mamma kollade skidor och er syster sov. Er pappa kom hem och Signe sov fortfarande. Hon sov i nästan tre timmar. Er pappa fixade fika till oss och till slut gick er mamma in till er syster för hon kan ju inte sov hur länge som helst. Då jag tittade in satt hon i sängen och flinade till mig och spottade ut nappen, gullungen. Så jag tog upp henne och hon följde med in till oss i uterummet. Er mamma ren skrev anteckningarna från föreläsningen och er pappa gav henne gröt. Då hon ätit packade vi ihop panten och satte på takräcket och åkte till stan. vi började med att beställa plats till lådorna i köket. Åkte vidare och pantade och handlade lite mat och därefter till ByggMax. Vi hittade tak, det räckte med ett paket, köpte konsoler och det blev furuhyllor istället för vita. Det kommer nog att bli bra, vi får lacka dem i vår vita lack som vi har till taket. Vi skulle även beställa en låda till, till vårt skafferi men de stängde redan 17.00… så det gick inte.


Då vi kom hem packade er pappa in allt från bilen. Er mamma tömde det sista i skrubben så vi kan börja där imorgon. Signe lekte länge på sitt rum och drog fram allt. Er mamma kollade lite på tv och sen satte vi oss där hela familjen. Er pappa hade satt på henne pyjamas och hon var trött, trodde vi. Det var hon inte. Det tog långt tid för henne att somna. Hon blev så trött att hon kiknade av skratt… allt var roligt. Hon ville inte sova hos er mamma och er pappa provade lägga henne några gånger. Till slut somnade hon i er pappas famn, hon somnar inte alltid hos er mamma längre utan även hos er pappa. Er mamma och pappa kollade sen på film vi spelat in och myste i soffan.


Er mamma känner sig inte lika gravid nu som innan idag. Nervositeten har helt försvunnit, nu kommer ju inte barnmorskan att ringa idag utan nu får vi vet då vi tar testet på söndag. Er mamma har mått lite illa hela eftermiddagen. Jag tror jag blir galen av denna ruvar perioden. Minns inte alls att det var så här tufft förra gången då jag blev gravid. Då trodde jag nog bara att det inte kunde gå fel nu vet jag bättre.

Av Carina - 3 mars 2011 22:45

Er mamma har tydligen börjat sparka er pappa på nätterna. Han tror då att han behöver gå upp och ta Signe men hon sover… vi har tydligen en för smal säng 1.80 Signe har nog börjat med nya rutiner. Hon vaknar kvart över sju. Er pappa tog upp henne bytte på henne och hon fick leka lite själv. Hon såg er mamma i sängen och er pappa var i köket, det verkade hon tycka var konstigt. Hon var inte så nöjd så er mamma fick gå upp. Vi vinkade till er pappa från uterummet och sen gjorde vi frukost. Sen hon var sjuk blir så ofta arg och skriker okontrollerat. Så blev det idag då frukosten inte kom på bordet då hon hade tänkt det. Då blir hon så arg och skriker så att hon inte kan äta. Så då måste man ta henne i famnen och lugna ner henne. Hon åt hälften av gröten och sen provade jag lägga henne men det gick inte. Hon kom sen upp och åt resten och en macka. Hon har i alla fall aptiten tillbaka. Skriken kom sen tillbaka då hon hamnade på golvet. Jag provade somna henne men det ville hon inte. Undra om det är bara vanligt trots eller om hon har ont. Vi har tid hos doktorn på tisdag så då ska jag fråga om detta.


Er mamma fick också lite frukost och sen hann jag skriva i bloggen innan vi skulle iväg till kyrkis. Er mamma blöder fortfarande lite… men ytterst lite idag. Jag har svårt för att äta, maten börjar växa i munnen, det är ett gott tecken. Fick i alla fall ner gröten till slut och då Signe tryckte gjorde det lite ont i bröstet. Tänk att jag ägnar så mycket tid att fundera ut tecken? Igår pratade er mamma och pappa om att er mamma tänker på detta varje timme, ibland flera gånge i timmen. Det är inte konstigt att jag inte minns något annat. Er pappa tänker också mycket på det men säger inte lika mycket. Han tycker att så länge det händer något är det positivt. Imorgon är det dags för provtagning. Er mamma ska få sen få provsvaret på måndag men har lekt med tanken på att hon skulle ringa redan på fredagen och meddela att det är högt… önsketänkande. Jag vill däremot inte att hon ska ringa och säga att det är noll.


Idag fyller Signes kompis år och vi får sen om vi ska dit på fika idag eller imorgon. Det beror lite på hur hon är och om hon sover idag. Det bästa hade varit att åka dit idag då han fyller år. Eftersom Signe inte ville sova så åkte vi iväg till kyrkis. Det var bara vi och en annan mamma och hennes dotter. I måndags hade det varit över tjugo barn. Vilken skillnad, men det var lugnt och skönt för oss. Vi hade en liten sång stund och idag valde Ulla alla sånger. Därefter åt vi, lite tidigt men Signe åt med god aptit, en burk mat och en macka. Flickorna lekte lite till innan vi åkte hem. Det är skidskytte efter lunch som er mamma vill se. Då vi kom hem somnade Signe direkt och det var skönt, helt utan protester och det var några dagar sen. Er mamma åt lunch och kollade skidskytte, det vore bra om Signe sov tills det var slut.


Blödningen har fortfarande inte slutat och nu känns det som att det kvittar. Det kommer nog att blöda ett tag hoppas bara Humle och Dumle har det gott inne i magen. Så fort er mamma inte har några andra tankar i huvudet kommer dessa tankar. Det verkar finnas hur mycket plats som helst för dem. Imorgon ska vi ta prov och er mamma både längtar och inte längtar till söndag. Vill ändå veta. Ibland då jag börja tänka i negativa tankar så tänker jag, varför skulle det inte gå bra?


Signe vaknade precis då skidskyttet tog slut… lägligt. Er mamma fick då även ett sms och vår kille vi skulle fira idag har blivit magsjuk. Så det blir inget kalas idag och troligen inget imorgon heller och det var synd. Den enda fördelen med detta är att er mamma även kan kolla på tjejerna i längd stafetten. Det var ju roligare att se på än skidskyttarna då dessa tog silver. Er pappa är i Sundsvall men ringde och sa att han var på väg hem och kommer troligen hem vid halv fem och är Signe pigg då ska de ta en pulka tur. Signe är gnällig nu för tiden, hon vill inte leka så mycket själv. Hon leker själv ett tag och sen gråter hon. Er mamma har lekt med er syster ovanligt mycket idag. Jag var inne i garaget och hämtade gåstolen. Doktorn var rädd att hon skulle gå före att krypa om hon gick i gåstolen. Er syster går fortfarande inte i gåstolen, bakåt men inte framåt. Hon är inte så intresserad av att gå över huvud taget. Hon gillar att stå upp men inte att röra på fötterna. Hon pratar inte heller så mycket, säger titta där och mamma men inte mer. Det kommer väl så småningom, er mamma tycker ju att er syster är lite sen men hon är nog inom normen.


Då er pappa kom gick de ut och er mamma värmde mat. Jag hackade korv för jag trodde det var något annat i matlådorna jag hittade i frysen. Nu var det kyckling så jag fick lägga in korven igen och det blev ännu lättare att fixa mat. Er syster fick lax och broccolimos som hon gillar så mycket. De var hungriga då de kom in och Signe åt allt med god aptit. Efter maten så tog er pappa hand om Signe, hon fick pyjamas och er mamma tog disken. Därefter så tömde vi skrubben. Trådbackarna vi haft där passade bra i tvättstugan och vi ska nog ha dem där även sen men vi ska bygga in dem. Vi mätte för imorgon ska vi handla tak, konsoler och hyllor dit. Er pappa mätte också så vi kan köpa plast att sätta i sidan vid våra lådor i köket för sakerna trillar alltid. Vi ska även beställa en låda till som vi ska i skafferiet. Nu börjar vi kanske få lite ordning med vår förvaring.


Signe var med er pappa och er mamma fick plugga lite i uterummet. Jag läste ett kapitel och nu har jag läst en tredjedel av den boken. Kanske läser jag lite till innan jag går och lägger mig. Det går lättare då man väl kommit en bit och ser målet. Jag tycker blödningen verkar minska nu ikväll men jag vet inte. Tycker också att brösten börjar ömmas mot armhålan men jag vet inte om det är inbillning.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards