Alla inlägg under februari 2011

Av Carina - 4 februari 2011 23:30

Idag blir det en tidig dag för idag ska vi till banken och sätta våra lån, äntligen. Vi skulle vara där redan halv nio så vi gick upp strax efter er pappa åkte till jobbet. Han skulle lämna in bilen på service och sen får han promenerade lite i stan innan vi kommer. Vi gjorde oss i ordning och er pappa hade fixat parkeringsbiljett till oss då vi kom. Vi kom till banken precis i rätt tid. Er mamma trodde vi skulle bli sena för då vi skulle sätta oss i bilen kom vi inte in. Alla dörrar utan förardörren och bakluckan hade frusit fast. De hade också fryst fast men inte så hårt så de dörrarna fick jag komma upp. Så jag fick sätta tillbaka Signe i vagnen och krypa in genom skuffen och trycka upp dörren från insidan. Så jag fick upp Signes dörr och jag kunde sätta henne i stolen. De andra dörrarna fick jag inte upp och det var ointressant idag men jag fick trycka till dem för de var mellan öppen och stängd.


Vi fick komma in bakvägen för de hade inte öppnat banken ännu. Det tog tid men Signe var duktigt. Hon lekte med lite banksaker och sen fick hon lite majskrokar. Då vi varit där i 1,5 timme så kom det nya kunder och systemet låg ner så vi fick en ny tid halv fem idag. Det kändes lite konstigt att komma tillbaka igen då vi varit där så länge. Det var ju i alla fall skönt att det blir idag så vi blir av med det… er mamma hade tänkt att vi skulle fika men vi hoppade över det. Istället åt vi lunch med er pappa. Först åkte vi och hämtade hans bil som var på service. Åkte till Jula och handlade och även på systembolaget… lunchen blev på Max. Han åkte sen till jobbet och vi åkte hem.


Det hände inte så mycket mer idag. Vi hade tänkt promenera efter banken men det blev inget av det. Kommer vi dessutom hem med bil då posten kommit har vi ingen anledning till att gå upp dit heller. Vi plockade undan lite och på kvällen var det tv mys. Det blev också mycket ränteprat. Er mamma tycker att ni är det avklarat men då måste er pappa gå in och kolla andra banker. Vi har ju nästan hälften rörligt men vi är inte så räntekänsliga men det är klart två tre procent upp är ju inte bra. De andra band vi på tre och fyra år, er mamma har inte haft bundna lån förut medan er pappa bara haft bundna. Nu har vi gått halva vägen var.

Av Carina - 3 februari 2011 23:30

Signe vaknade redan halv åtta idag. Er mamma tog då pillan så larmet inte skulle ringa, men hon nöjde sig inte så vid åtta gick jag upp och tog upp henne. Hon var trött och ville inte sitta själv så vi satte oss i soffan och läste lite böcker. Vi åt sen frukost och hon piggnade till. Vi ska på kyrkis idag och i måndags var hon så trött på kyrkis så jag la henne en stund nu. Hon ville inte sova men låg där och myste en stund så hon fick lite vila i alla fall.


Vi körde iväg och det var inte många barn där idag och det är skönt. Det blir ju lite lugnare, de lekte och vi sjöng och fikade. Det är kul även för er mamma att åka dit, träffa trevliga mammor och se lite annat än vårt lilla hem. Vi åkte sen hem och er syster somnar så gott då hon varit där och härjat. Er mamma fixade lite hemma och så kom er pappa hem lite tidigare än vad som var bestämt. Så vi fikade och Signe blev hur glad som helst då er pappa gick och hämtade henne då hon vaknade. Hon har ju inte sett honom på flera dagar. Er mamma meddelade att jag inte kommer hem så tidigt idag. Jag ringde för att meddela att vi inte kommer att gå på sorgegruppen men då övertalade hon mig att gå ändå. Er pappa gå inte med för vi har ju problem med vart Signe ska vara och de erbjöd visserligen barnvakt men kan jag gå räcker det nog för oss för det är mest jag som är intresserad.


Er mamma lämnade er syster och pappa och åkte till stan. Idag är det mentor träff och idag ska vi prata om drivkrafter. Vi blir uppdelade idag så mentorer får en föreläsning och adepterna får en egen. Er mamma var lite misstänksam för det skulle från början handla om anställningsavtal och hur kul lär det. Adepterna skulle få en föreläsning om karriär coachning och det ville hellre er mamma gå på. Nu ändrade de vår så vår är liknande. Det blev hur bra som helst. Det handlade om våra olika sätt att se vår karriär på och vilka våra drivkrafter är för att nå vår karriär. Det var riktigt kul… er mamma gillar sådant. Blev helt eld och lågor. Efteråt berättade hon att vi som medlemmar kunde få en karriärcoachning gratis av henne. Ska maila henne då jag kommer hem… då föreläsningen var klar blev det mat. Även denna gång var det otroligt gott.


Er mamma hade ju lite bråttom för jag skulle ju på sorgegruppen. Den började redan klockan sex men jag kom en halvtimme för sent. De visste om att jag skulle komma sen så hon kom ut och hämtade mig så jag hittade. Det var tre par och en ensamstående mamma. De hade gått igenom allmänt varför vi träffades och då jag kom började vi med att presentera oss. Vi skulle berätta vem vi var och vad vi hette och vad vår familj hette och sen berätta om vad som hade hänt. En hade tagit livet av sig, en hade dött i en olycka, en hade dött i plötslig spädbarnsdöd och så var vi två som hade förlorat barn i magen. Det var mycket gråt och även er mamma blev mer berörd över att berätta om er grabbar än vad jag trodde. Jag trodde ändå att det skulle gå lättare, det hade det säkert gjort om jag var först. Nu var man berörd av de andras berättelser. Det tog sin lilla tid för alla fick prata så länge de ville och de som ledde gruppen gick in ibland och frågade. Er mamma kände igen sig ofta då de berättade om hur de kände. Efter att alla hade fått berätta så fikade vi. Det blev genast en mycket lättare stämning och då vi fikat klart gick vi in och lyssnade på en skiva i kyrkan. Det är meningen att vi ska ta med oss musik, en varje gång. Er mamma kommer att ta med Ledin då det är min tur. Då vi satt där i kyrkan fick vi sitta en och en och bara sitta tyst. Vi skulle även tända ett ljus. Er mamma kände att jag hade lite brått i min tanke och hade inte riktigt tid att sitta där. Ville hem och berätta för er pappa, både om denna träff och men även om mentor träffen.


Det kändes lite konstigt idag. Först har er pappa varit borta sen i måndags och så då han väl kommer hem så åker er mamma. Han kommer ju att sova då er mamma kommer hem. Det kändes i alla fall bra att jag gick på denna grupp. Jag ska försöka gå varje gång men det bli nog så att bara er mamma går. Det blir för mycket jobb att lösa det annars och jag tror inte er pappa är lite angelägen om att gå. Han och er syster kan istället ha lite egen tid tillsammans. Mycket riktigt sov er pappa då jag kom hem. Jag tog ett bad och lät tankarna flöda. Nu fick jag ju vatten på min kvarn då det gäller spädbarnsdöd. Deras barn var som Signe då den dog. Så nu kan er mamma vara rädd ännu längre. Jag tror inte jag blir räddare utan mer att där fick ni! Jag kommer att ha andningslarmet så länge det går och sen får jag väl hoppas att jag blir tryggare i mig själv. Jag kanske kan självhjälpa mig själv nu när jag går på KBT utbildning. Jag önskade att er pappa var vaken så jag kunde prata med honom. Jag hade ju så mycket att prata om. Det var en helt otrolig föreläsning och jag är så upprymd av dem samtidigt som jag är lite nedstämd av sorgegruppen.

Av Carina - 2 februari 2011 23:30

I natt har er mamma sovit som en stock. Då jag varit uppe och gett Signe nappen har jag somnat igen innan jag har lagt huvudet på kudden. Det brukar inte vara så på förnatten men jag var helt slut. Så då piller klockan ringde klockan åtta visste jag inte vart jag var. Jag svalde pillan och tänkte somna om men då vaknade tydligen lilla loppan också och ville inte ligga där ensam. Hon är säkert vaken mycket mer än vad vi tror men vi sover och märker inte av henne. Då hon upptäcker att vi är vakna så säger hon till att hon också vill vara med. Det var bara att hämta in henne och så fick hon sitta här och leka i sängen medan jag vaknade till.


Vi gick upp och åt frukost och sen tog vi det lite lugnt. Er mamma skickade ett sms till er pappa, jag har inte fått något idag och det gillar jag inte. Jag vill veta att han är vaken och vid liv och dessutom att han kommit fram. Han ska ju ändå köra 10 mil. Idag ska vi på föräldrar grupp men har inget innan. Signe lekte och er mamma lekte med datorn. Då Signe somnade gick jag ut i uterummet och rensade upp lite. Nu sätter jag ut allt där som ska omflyttas, alla påsar och annat som bli hela tiden. Nu ligger det massa saker i en resväska som jag vet har ställen att vara på det andra står i en hög. Jag ska hämta in någon kartong från garaget och lägga det i. Det kommer att bli många rensningar här innan vi är klara. Eftersom vi inte har all förvaring klar så måste vi förvara det i kartonger så länge. Jag rensade i alla fall ut allt som var där så nu är det lite bättre ordning där. Jag tömde även diskmaskinen då hon sov för det är bättre, hon är snabb som en vessla då hon hör att man öppnar luckan. Ringde till slut till er pappa och frågade om han levde? Det gjorde han och han bad om ursäkt att han inte hade skickat något sms. Då han fått mitt satt han i samtal men han levde och då var jag nöjd.


Vi åt middag och sen tänkte er mamma att vi skulle åka iväg tidigare och gå en promenad. Kom då på att vi hade lite att göra innan och så skulle vi äta mellis innan. Vi har ju provat citruspressen och den var bra idag provade vi mixern. Jag tyckte inte den var något vidare. Vet inte om det var för fruset ändå, hade blåbär och hallon men det blev bra till slut. Det var lite surt och det tyckte även er syster men hon åt. Vi packade in oss och på vägen ringde vi till Hanna som fyller år idag. Hon fick precis gäster så vi pratade inte så länge. Vi parkerade och er mamma såg att de hade plogat så vi packad ut vagn och unge men då vi kom runt hörnet med vagnen hade de inte plogat längre… provade att gå ändå men det gick dåligt så det var bara att packa in unge och vagn igen. Vi kom ändå precis till träffen. Det var kul för idag var alla barn där, det var bara två pappor som saknades. Typiskt för er pappa och en annan pappa brukar alltid vara där.


Vi pratade om barnsäkerhet och det är mycket att tänka på. Hur säkert ska man ha det? Vi måste tänka på ugnen och knivarna, det måste er mamma komma ihåg. Vi pratade även om livsfrågor och livsstil. Hur vill vi att våra barn ska bli, vilka vanor ska vi ge dem? Er mamma har datorn på för tok för mycket och även tv. Det är bättre att lyssna på radio eller Signes stereo. Hon skulle ju kunna få lyssna på sin musik i vår stereo. Vi får nog börja tänka på det redan nu. Vi är ute för lite men det kommer väl att bli bättre då hon går själv. Er mamma får nog ha datortid i vår familj. Det är er mamma som är mest på datorn. Jag ska nog bara använda den då Signe sover. Vi ska nog också lyssna mer på radio än på tv. Det är bra med de regionala nyheterna på morgonen men efter nio kan vi stänga av den. Vi fick också prova hur man gör om dem sätter i halsen. Det var en kul eftermiddag och barnen for omkring runt och runt. De är sugna på varandras leksaker och att ta på varandra. Ingen blev dock ledsen så det gick ju bra. Innan vi åkte hem satte vi alla barnen i ringen och så tog er mamma kort. Vi försökte också boka en tid för att fira att de bli ett men det gick inte så bra nu när vissa mammor börjat jobba. Vi får se hur det går.


Vi åkte hem för nu höll det på att bli mörkt och sen var vi kanske lite småhungriga. Er syster somnade i bilen och sov så gott då vi kom hem. Det var synd att väcka henne men jag var ju tvungen. Vi gick in och jag la henne en stund men hon ville inte sova. Så jag gjorde mat, idag blev det mos på broccoli och lax i ugn. Det gick hem hon fröken, hon åt som en häst och ville bara ha mer hela tiden. Till slut fick hon lite efterrätt för jag vill inte att hon äter så hon kräks. Det var bra GI mat och även er mamma gillade detta så det kan vi göra fler gånger. Signe var trött men vi hjälptes åt för att hålla henne på topp.


Vi eldade, packade in kläder i garderoben, plockade undan lite här och där och Signe var med. Hon följer efter och vill helst vara i hallen eller gå in i tvättstugan. Hon står också gärna upp men flyttar inte fötterna. Hon fick pyjamas och vi läste lite böcker. Signe föredrar att läsa böcker än att kolla på tv och det är skönt. Er mamma beställde böcker på nätet, dels till mina studier, en bok som er pappa ville ha och så fler böcker till Signe i födelsedagspresent. Även idag somnade Signe i sin säng, jag la henne först en gång men då gick det inte så hon fick sitta upp med mig en stund till och bli riktigt arg. Då gick det bättre och sen sov hon gott. Er mamma pratade med er pappa och vips är klockan så mycket…


Er mammas dödsångest är på topp nu. Inte bara min för den delen, jag är även orolig för er pappa och syster. Er mamma har en grej på kinden som har varit irriterat ett tag, kanske sen jag blev gravid. Hade plåster på under förlossningen… men sen blev det bättre men nu är den irriterad igen fast på ett annat sätt. Nu har er mamma fått helt klart för sig att det är hudcancer. Inte nog med det jag ska på mammografi nästa vecka och vet också att jag har bröstcancer. Det är jobbigt för jag kan ändå inte släppa det. Jag ska ringa och boka tid hos doktorn för det i ansiktet så jag kan stilla min oro eller få den bekräftad.

Av Carina - 1 februari 2011 13:00

Idag skulle er mamma iväg så det var till att ställa klockan, skickade också ett sms till er pappa att han kunde ringa då han gick upp. Min klocka ringde halv sju men snoozade och er pappa ringde en kvar senare. Jag fick ta mig i kragen och gå upp. Signe hade vaknat en timme innan men somnade om så jag kunde ta en dusch, äta frukost och dammsuga kök och vardagsrum innan jag öppnade dörren till henne. Efter en stund vaknade hon och jag gick in för att ta upp henne. Ingen bajsblöja idag, det luktade inte illa då jag öppnade dörren. Tog på henne kläder direkt och gav henne gröt. Jag satt och drack te och Signe fick en macka då grannarna kom. Jag var lite orolig för att de skulle bryta benen på väg hit men de tog sparken.


Er mamma lämnade henne med grannarna, de fick ge henne mackan som hon inte hade ätit upp. Jag kom i god tid och fick sitta och vänta på min tur. Jag träffade en ny doktor idag igen… en underläkare. Hon sa att slemhinnan var 7 mm och då blev jag lite orolig. Hon skulle kalla på en annan doktor och då hon kom visade det sig att slemhinnan var tunn förutom i ena ändan där en var tjock. Kanske är det den slemhinnan som ska ut med mensen. Jag får se hur det blir, hur jag förklarar det för Riga. Jag fick med mig tre bilder och då jag satt i bilen på väg hem kom jag på att jag hade glömt att meddela vart Signes nappar var om det skulle behövas. Er mamma känner att det enda jag är orolig för då det gäller er syster är hennes sömn. Jag litar helt på grannarna att de kommer att fixa detta.


Då jag kom hem var Signe lite ledsen, Dan hade nyst så taket höll på att lyfta och då blev hon rädd. Hon satt i Janitas knä och hulkade lite då jag kom. Hon kröp bort till er mamma och satt hos mig en stund och sen satt hon igen på golvet och lekte. Hon fick en tesked och då var hon så nöjd och flinade åt grannarna. Annars hade det gått bra och då hon blev ledsen så hittade de nappar. De hade satt på stereon och hon hade varit hur nöjd som helst. Det kändes bra för då kan vi kanske göra så här fler gånger. Det är ju lättare sen då det är sommar och sol. Er mamma fikade lite och skickade mail till Riga. Fick svar direkt om att det såg bra ut. Jag meddelade bara att den var 2 mm och brydde mig inte så mycket om svansen. Doktorn trodde att det kunde vara blod, ett koagel. Så nu börjar jag äta Estrofem, tre gånger om dagen. Så jag har ställt mobilen så den ringer 8, 15 och 22 varje dag. Tänk om jag kunde gå upp då vid åtta tiden varje dag…


Er syster var så trött och somnade, jag gjorde pyttipanna och åt innan hon vaknade för hon sov i över en timme. Jag öppnade till slut dörren men som i morse så ville hon inte vakna. Då hon väl kom upp så var hon inte så hungrig. Jag kan undra om hon åt hela mackan i morse? Vi packade och gjorde oss i ordning. Vi ska träffa er mammas adept idag och vi skulle ha promenerat men hon ringde och frågade om vi skulle planera om. Det regnade nu och det är ju inte så mysigt. Så vi bestämde att vi skulle träffas på Svenssons istället. Vi fikade och Signe fick lite majskrokar och kex. Hon satt i barnstolen och lekte en stund men hon var trött men ville inte sova. Då vi suttit där i över en timme och Signe började bli som en hal ål gick vi en tur på en halvtimme. Signe somnade precis lagom då vi gått färdigt så er mamma tog en tur på en halvtimme till innan vi gick tillbaka till bilen. Vi gick in på sportaffären och frågade lite om hjälm. Er mamma vill att hon ska ha hjälm då vi åker skoter och det fanns små skidhjälmar, ska dit igen och kolla imorgon. Ska kolla med er pappa vad han tycker.


Vi körde och handlade och er syster borde ha haft ätit mellis men vi hoppas det går bra. Vi handlade hur mycket som helst kändes det som… och till slut var vi klara och åkte hem. Då var klockan över fyra och loppan var hungrig. Hon var lite gnällig men nöjde sig med napp. Då vi kom hem packade er mamma först ut allt ur bilen och sen tog jag in er syster. Vi började elda och laga mat. Idag blev det stuvade snabbmakaroner och färdiga köttbullar. Signe åt med god aptit och ville ha mer så hon fick av min mat och sen fick hon efterrätt. Sköterskan ringde idag, er mamma hade ringt igår och frågat om diarréer och kräkningar. Hon sa att det gick bra att hon fick vanlig mat, borde inte ge henne så mycket fullkorn och inte lösande frukter som päron och katrinplommon. Annars tyckte hon att jag hade löst det bra. Jag kokte äpplemos idag och det fick hon tillsammans med fil. Filmjölk måste ju vara bra för magen. Hon har inte haft diarré idag och det är nog nästan två veckor sen sist.


Jag sa att jag hade tänkt över mitt föräldraskap och fast jag tror att hon ska dö i sömnen så är jag inte alls nojig med all det andra. Hon leker själv, äter lite vad som helst och jag lämnar över henne till grannen utan problem. Sköterskan sa att hon inte kommer att dö i sömnen. Sover hon fortfarande på rygg? Ja, det gör hon ju, kommer hon över på mage skriker hon och vi vänder på henne. Hon ligger i och för sig på sidan men ändå inte på mage. Nu kan hon däremot sova på mage utan problem men hon är inte så rörlig i sängen ännu. Hur ska det bli då vi inte kan ha andningslarmet?


Efter maten satte jag en bulldeg och Signe satt i sin stol sidan om er mamma då jag gjorde bullarna. Hon fick lite deg och den åt hon upp och tyckte den var god. Hon blev arg då hon inte fick mer. Vi har börjat bli bättre på att borsta hennes tänder. Nu när vi inte kan använda vattnet i kranen så är det så lätt att glömma bort. Nu har hon fått borsta tänderna flera dagar på rad och det behövs för nu har hon fått en tand till. Det kommer tänder var och varannan dag nu. Idag skulle hon inte få sova så tidigt som igår så jag höll henne vaken. Då bullarna var färdigbakade var klockan halv åtta och jag gjorde lite välling. Hon drack inget så då mättade väl maten ändå. Det verkade inte vara något stopp idag på henne under middagen. Hon bara skrek och slog sig omkring då jag provade att lägga henne i sängen. Hon gnällde ett tag men sen verkade hon trivas där. Hon låg och pratade och det dröjde nog en tjugo minuter innan hon somnade men hon somnade. Hoppas hon sover hela natten nu. Er mamma tog en fika men nybakade bullar och en kopp te. Er pappa är hos Britt-Marie och Svante och vi får se då han ringer. Han ringde efter bygglov men han var trött. Er mamma berättade om hur vår dag varit men jag vet inte om han hörde något…


Signe vakande en gång först men sen andra gången så fick jag ta upp henne. Hon hostade så och er mamma vill inte att hon hostar så hon kräks. Hon mest skrek i min famn så jag la ner henne igen, hon skrek så jag tänkte gå upp och hämta hennes lilla lejon men då somnade hon. Hämtade i alla fall ner tvätten, får dela ut den imorgon. Tänk att det redan är februari, tiden springer iväg och innan februari är slut har vi små knyten som flytta in hos mig…

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards