Alla inlägg under februari 2011

Av Carina - 12 februari 2011 11:45

Lördag och alltid lika mysigt att hela familjen har sovmorgon och är hemma. Er mammas klocka ringer visserligen men har jag tur sover Signe då den ringer. Ofta är det ju er pappa som vaknar först… idag ska vi åka till Bydalen så det gör ju inget om vi kommer upp lite tidigare. Vi vägde oss och er pappa är snart under 100 kg och har gått ner 15 kg, det är inte illa. Det är mer illa för er mamma, jag har stannat nu men jag har gått ner mer än 8 kg så det är inte heller illa. Jag satte på datorn direkt, skulle ju få besked av Riga på morgonen. Hade inte fått något men vi åt frukost och sen kom det.


Det blev rejält framflyttat, 5 dagar. Så nu ska er pappa vara i Riga redan på onsdag istället för måndagen efter. Det blev till att beställa biljetter och blev av med 15000 kr. Han åker över dagen till Riga på onsdag och sen åker hela familjen fredag - söndag. Vi åker sen hem hit direkt på söndagen. Vi kommer att vara hos Anna de dagar vi är i Stockholm eller vi kommer i alla fall att umgås med dem. Vi vet inte ännu om er pappa ska bo på hotell eller inte. I så fall bor vi med honom. Nu blev det så verkligt… redan om några dagar bara. Nu gäller det att sjunga Kusin Vitamin hela tiden och ladda med den. Vi valde att åka hela vägen med SAS, det är dyrare men skulle vi åka med Ryanair skulle man ju betala för precis allt så det kanske blev dyrare i slutändan. Det känns säkert och bra med SAS.


Då vi bokat så började vi göra oss i ordning. Det blir ju sent, dels har vi inte bråttom på morgonen och sen tog det ju kanske upp mot en timme extra med Riga. Er mamma kommer ju ändå inte orka åka hela dagen så de gör inget att vi bara är där på eftermiddagen. Er mamma fixade lite fika och Signe och er pappa packade bilen. Vi kom iväg så vi kom fram lagom till lunch, Signe somnade i bilen och det var skönt. Hon har fått för sig att hon ska sova två gånger om dagen igen och nu när vi ska vara ute är det bra om hon är pigg. Det var ju helt otroligt väder och solen sken. Det var inte så kallt heller utan det var väl en -7 grader. Vi hittade en parkeringsplats, det var mycket folk… och packade ut oss. Det var så kallt vid bilen att er mamma klädde sig lite väl varmt. Gick upp till värdshuset och åt lunch, det var gott och vi blev mätta. Därefter åkte er mamma och letade upp liftkortsaffären och köpte en kort. Kände mig som Bambi på hal is och det kändes som att benen redan började värka. Jag kom på att jag hade fel långkalsonger på mig och att jag hade för mycket innan för pjäxorna men det får ju vara så nu.


Tog mig till liften och åkte en kort stund och sen gled jag av liften… hade skoterbyxorna på mig och de är väl halare. Det var snopet, där stod jag mitt i liften med över en meter snö på ena sidan och sen ett staket. Där skulle jag ju aldrig kunna ta mig till backen via det. Fick kasa mig ner i liften och till slut hittade jag ett hål i staketet där någon åkt tidigare. Det var rejält med lössnö och det är ju inte min gren… blev lite väl försiktig och vips löste skidan ut. Fick inte på mig den igen utan fick åka på en skida tills jag kom till backen. Fick då inte heller rätt på skidan men jag kunde ta mig ner. Ringde där till Calle och de var på plats så jag kunde åka med dem. Vi har ju Flyinge folk i Bydalen nu och det är ju trevligt att de är så nära nu. Så vi tog oss en tur och sen lämnade vi dottern hos er pappa och syster och så åkte vi lite till. därefter var det dags för fika, er mammas ben var redan möra… er pappa och syster hade åkt pulka långt och med mycket snö. Då vi kom ner ena gången bytte han till vagn och då vi skulle fika sov hon gott där. Efter fika tog er mamma ett åk till sen åkte vi hem.


Det var ändå skönt att ha varit ute och fått åka lite slalom. Det var lite väl mycket lössnö i backen för det blev ännu tyngre att köra. Känner det i benen men det är ju bara tecken på lite nya muskler. Vi stannade i Hallen och handlade mat. Det får bli tacos ikväll. Vi åkte de andra is vägarna hem, via Norderön. Det är nog kortare men krångligare men det gjorde ju inget. Signe tröttnade på bilåkning strax innan vi kom hem men hon är en duktig unge som åker så mycket bil utan att klaga. Hon hade bajsat på vägen hem och hela hon var full så hon och er pappa tog sig en dusch. Det var lättare, synd att hennes underställ fick en ny färg, tvättade de direkt i maskin och ändå blev det inte färg fritt. Undra vad det är för färger i barnmaten, de bajs- och kräkfläckarna går inte bort i tvätten.


Då vi kom hem gick er pappa ut till garaget och gjorde klar en grej till kälken. Han kom så fort in igen att er mamma trodde han hade glömt något men han var klar. Det hade gått fortare än vad han hade trott. Så vi började med maten. Anna ringde och jag berättade om våra stockholmsplaner. Idag blev det tacos men er syster fick köttfärs med banan, avokado, ost och grädde och det slank ner. Då det var slut fick hon taco bröd och mer banan och avokado. Det sistnämnda gillade hon inte så hon spottade ut det men det gick bra i maten. Vi åt sent så er mamma var tvungen att hoppa i badet men vattnet var inte varmt ännu, nackdel med att elda själv. Så det får vänta tills imorgon för idag är det ju Melodifestival.


Istället blev det till att städa i köket och er pappa satte på Signe pyjamas. Även hon gillade Melodifestivalen, hon satt och dansade hela tiden i soffan. Till slut tog hon filten och myste med och er pappa la henne i sängen. Hon somnade direkt och vi kunde fika. Er mamma hade handlat chokladhjärtan som vi åt. Efter Melodifestivalen såg vi Hipphipp, ett avsnitt vi missat. Vi var båda två trötta och er mamma orkade knappt förflytta mig till sängen. Då vi väl lagt oss så pratade vi om Riga. Om en vecka har Krakel och Spektakel förhoppningsvis flyttat in. Att det gick så fort, det är kanske bra så man inte hinner fundera så mycket. Det ska bli spännande och men er mamma har en farhåga över att er pappas springare inte ska duga. Doktorn sa förra gången då våra frysta embryon inte överlevde att det kanske kunde var fel hos er pappa. Det har er mamma funderat mycket på, så är det kanske. Därför är det bra med ett färskförsök för det gick ju bra förra gången då er syster föddes.

Av Carina - 11 februari 2011 11:45

Idag skulle er mamma på ultraljud och istället för elva blev det halv nio så även idag fick jag gå upp med er pappa och fick komma sent idag igen. Jag tog en dusch innan jag åkte iväg och åkte precis då Signe vaknade. Jag var där i god tid och fick vänta en liten stund. För ovanlighetens skull så fick jag samma doktor som förra gången. Så nu visste hon varför jag var där, däremot var hon lite osäker på om hon gjorde rätt. Nu är er mamma så duktig att se så nu kunde jag själv se med blotta ögat att slemhinnan såg bra ut. Jag frågade också om den var treskiktad och det trodde hon. Då hon undersökt hämtade hon en annan doktor, hon får inte ta besluten själv. Han sa att den var 9,4 mm och det är bra och att den var treskiktad. Han visade mig så nu kan jag det också. Han kollade även lite annat. Han sa att jag skulle ha ägglossning om två dagar men jag sa att det tror jag inte. Jag äter p-piller och så har jag högt hormonvärde. Okej sa han då blir det nog inget med det. Jag fick bilder och var nöjd och åkte hem. Hon i receptionen kände igen mig… jag har nog hängt här lite väl mycket.


Då jag kom hem åkte er pappa till jobbet. Er mamma hade tänkt sig lunch med er pappa på stan och sen kanske lite fika men så blev det inte. Istället fick Signe jag hitta på egen mat hemma och vara ute på eftermiddagen. Vi vet ju inte när vi ska åka till Riga ännu. Imorgon ska donatorn på sitt sista ultraljud och nu hade hon ca 10 ägg. Så jag pratade med Anna och sa att vi kanske kommer några dagar tidigare. Kanske behöver er pappa åka dit redan på lördag istället för på måndagen. Vi fick frågan om er pappa kunde komma tidigare och det kan han ju. Han kan ju omprioritera i sitt jobb men vi skulle vilja beställa flygbiljetterna. De blir ju så dyra när man väntar så länge. Hotell är lättare då vi bokar med Coop, hoppas vi kan bo på samma hotell igen.


Er mamma vill ha många embryon i frysen. För er pappa tycker inte vi ska göra fler färskförsök, dels har vi er syster och så blir vi inte yngre. Det är ju inte heller gratis. Er mamma vill så gärna ha syskon till er och er syster. Så jag skulle nog kunna tänka mig kämpa lite längre men vi får ju sen. Det bästa vore ju att det lyckades denna gång.


Er pappa kom hem och det är så härligt då det är fredag. Då äter vi gott och så kollar vi på Let´s Dance och så är er pappa uppe lite längre. Er syster gillar dansen på tv men det är lite sent för henne så hon orkar inte vara uppe. Utan hon somnar i soffan men det är mysigt det med. Er mamma spelar sen in På Spåret och Skavlan så jag kan se det på helgen.

Av Carina - 10 februari 2011 11:45

Även idag gick er mamma och pappa upp tillsammans. Er mamma hade ställt klockan så tidigt att jag kunde ligga nästan en halvtimme innan vi gick upp. Er mamma gillar inte att gå upp direkt då klockan ringer. Er pappa gjorde frukost och vi hann äta innan er syster vaknade. Hon började pratade lite för sig själv men er mamma åkte iväg innan hon kom upp. Idag var det mammografi på schemat. Det började snöa då jag körde in och det tog i rejält så det la sig innan jag kom till stan. Hittade lätt parkering för jag var ju tidig, det var gratis till nio men jag la i till tjugo över fall i fall.


Jag hade hört att det var som på löpande band och det var det. Man blev inkallad eftersom man kom. Vem var nästa? Det visade sig att er mamma var i god tid för på listan stod det kanske åtta namn innan mitt. Blev för inskriven och fick betala. Fick sen ta av mig på ovankroppen och lyfta upp armarna och kolla om jag hade något som syntes, kollade även leverfläckar. Han frågade om jag hade känt något och det har jag ju men var vad de? Det mindes inte er mamma men de skrev upp det i alla fall. Därefter fick jag komma in till nästa som gjorde själva röntgen. De skulle ta fyra plåtar och er mamma spände sig lite för jag har hört att det gör så ont men det gjorde det inte. Hon sa att ju äldre man blir ju mindre ont gör det och då konstaterade jag att jag var gammal redan. Man fick gå ut genom en annan dörr. Jag skulle vara där halv nio och var ute på gatan igen fyra minuter över… så jag var väl lite tidig också. Så där rök två kronor i parkering!


Nu var det riktigt mycket snö, det snöar för fullt – härligt! Då jag kom hem hade Signe precis ätit och fick kläder på sig. Er pappa åkte till jobbet och Signe och jag gjorde ingenting ett tag. Er mamma ringde Marika och efter en stund somnade Signe. Ringde då till May Gull och pratade ganska länge med henne. Imorgon är det ett år sen er morfar dog. Kan inte fatta det ännu tror jag. Vi ska åka till minneslunden och tända ett ljus för er alla. Signe vaknade och vi åt lunch. Hon bara skrek så jag tag maten i en bättre tallrik och en bättre sked och så fick hon äta själv. Duktiga unge åt hur duktigt som helst. Hon åt säkert 90 % av maten. Hon fick visserligen lite hjälp men hon var duktig. Efterrätten ville hon dock ha hjälp med för den ska in fort. Fick ta av henne kläderna efter maten, hade ju fel haklapp. Satte henne med en ny blöja på golvet, skulle ta på henne kläder men skulle bara dricka upp teet först. Upptäckte efter en stund att det var bajs på golvet… jodå, det hade runnit ut ur båda sidorna. Fick byta på henne och sen kollade jag golvet. Det såg bra ut men vips trampade jag i det och Signe satte sig i det med sin nya blöja. Det var bara till att gå till skötbordet igen, bajs smälter in fint i ekgolv… fick lägga mig ner och kolla hela golvet. Tog våta servetter och torkade bort, ska torka hela golvet sen men vi borde gå ut en sväng först. Det är inte så lätt att torka då Signe är ute och kryper.


Vi tog på oss och gick ut med vagnen. Det har kommit nästan en dm snö idag men den är fluffig och det gick bra att köra vagn. Er mamma älskar snö och jag tror inte det kan komma för mycket för mig. Det har aldrig gjort det i alla fall. Hämtade posten och sen gick vi hem och fikade. Er pappa kom hem senare än vanligt och er mamma skulle iväg till sorgegruppen. Dessutom hade paket från bokus kommit som jag ville hämta. Maten tog längre tid än vad jag tänkt så jag slängde i mig maten och lämnade familjen vid bordet. Hann inte hämta paketet innan för det hade kommit så mycket snö att folk körde som fisar. Det var visserligen moddigt men ändå. Er mamma har ju både en fyrhjulsdriven bil och en som är högre på hjulen, och har antisladd och det känns tryggt och bra.


Idag var det lite lättare på gruppen. Vi pratade om begravning och minnesdagar. Alla har sten utan vi men det känns jättebra för er mamma. För oss som inte har haft barn som levt känns det inte samma sak vid jul och födelsedagar men vi firar också vårt barns födelse den dagen de föddes. Vi har ju inga minnen utan vi har bara tanken på hur det skulle ha blivit. Hon sa att det kunde vara en svårare sorg än om man har minnen kvar. Man känner så igen sig i allas berättelser. Kuratorn hade sagt till dem som har en större dotter att man inte ska tvinga med dem till kyrkogården och det tycker jag var bar. För det är därför jag blivit så negativ till kyrkogårdar. Denna gång ville man ställa mer frågor så innan vi gick och fikade började vi prata fritt och vi pratade också mer avslappnat under fikat. Det känns som man kan säga vad som helst och att vi har så otroligt mycket gemensamt. Det var kortare idag så er mamma åkte därifrån redan vid nio. Åkte inom om Frösön och hämtade paketet.


Er pappa sov inte då jag kom hem. Det känns som att han borde har varit med här men jag frågade honom och han tycker ändå att det är bättre att han är hemma med Signe. Däremot kände han ju att det var svårt att hänga med då man inte varit där och träffat dem. Det kommer ju upp mycket under dessa träffar men inget som känns obehagligt. Man blir ju lite ledsen men ofta är det också för de andras skull. Så nog är detta bra för er mamma synd bara vi inte kan gå båda två.

Av Carina - 9 februari 2011 11:45

Idag skulle er mamma gå upp med er pappa och det var ju tur att han tog lite sovmorgon. Då klockan ringde sju var er mamma borta men vaknade sakta upp. Efter en kvart gick er pappa upp och hämtade då lilla donnan till er mamma. Hon var ju vaken och låg och pratade. Vi blev serverade frukost och sen började er pappa jobba. Han ska ju vara hemma och jobba idag då er mamma ska plugga. Han sa att det är nästan som att vara hemma för vård av sjukt barn. Hallå där sa er mamma, du är bara hemma och är pappa för mamman gör annat.


Er mamma åkte till skolan och det var helt underbart väder. Strålande solsken och 11 minusgrader. Kom i lagom tid, kände igen några så jag tog en kopp te tillsammans med dem. Träffade nya människor idag som inte var på första tillfället. Det verkade vara mer folk idag. Föreläsaren idag jobbade på psyk och jobbade även med barn. Er mamma gillar då det är folk från verkligheten men han var lite väl flummig. Jag var inte ensam om att tycka det. Det var bra ändå. Däremot blir man ju lite skrämd över att de är så oense inom psykologin, man får ha tur om man hittar på rätt man eller kvinna som kan hjälpa en på rätt sätt. Det är hur intressant som helst och er mamma bara suger in allt som sägs.


Vi hade en trevlig lunch och idag pratade er mamma med andra människor än förra gången men vi är några som varit på alla föreläsningar. Er mamma trodde det skulle sluta 15 men det hade stått fel så det slutade 16. Det gjorde inget för er mamma tycker det är så intressant. Då det var slut åkte er mamma hem och er pappa lagade mat. Er mamma myste med Signe och det kändes så skönt att bara komma hem och inte göra något. Er pappa ville göra lite mer på kälken och er mamma skulle på klädparty så då vi ätit klart så gick de ut i garaget. Han hade med gåstolen och så satt Signe i den och er mamma åkte iväg.


Jag köpte en jätte fin sommar klänning till Signe och ett par strumpor till mig. Vill inte köpa vardagskläder här ännu för hon växer ur dem så fort. Vid fikat kom det fram lite rea kläder och då var er mamma med, så nu fick hon ytterligare två klänningar, en kjol och ett par strumpbyxor för 200 kr… mindre än vad klänningen kostade. Vi fikade och pratade, det blev en del prat om Riga, de är ju snart dags igen. Det är trevligt med lite sociala träffar, synd bara att de inträffar samtidigt. Er mamma stannade tills tio och då jag kom hem sov resten av mina små hjärtan. Jag satt uppe en stund innan jag gick och la mig och sov.

Av Carina - 8 februari 2011 23:45

Er mamma gick ändå och la sig tio igår och är helt slut. Undra om det är östrogen pillerna som gör mig trött. Vaknade av pillerklockan och en kvart senare tog jag upp Signe och satte henne på golvet i sitt rum. Jag låg en kvart till men då jag kom ut kom hon mot mig och då förstod jag. Att jag skulle ha haft bytt på henne direkt… det blev ett halvt bad innan vi var klara. Nu åt hon likadan frukost som jag och hon verkar gilla havregrynsgröt. Efter en macka var hon nöjd och jag provade lägga henne. Hon gillar nog ändå att få vila en stund även om hon inte somnar. Er mamma har sen gått igenom tidningarna och er syster har varit på upptäcksfärd och hittat både det ena och det andra. Då er mamma druckit färdigt sitt te ska vi ut och prova skidorna. Er mamma ska skida och er syster får åka pulka bakefter.


Vi gav oss ut. Signe fick sitta i pulkan då er mamma letade reda på skidor och pjäxor. Er pappa hade tejpat in skidorna rejält. Det är strålande solsken och några minusgrader men det blåste kallt. Vi träffade Elsa och hennes barnbarn på vägen och vi hade följe med dem i början. Er mamma var lite vinglig på benen i början men sen gick det bättre. Det var lite väl isigt men det gick bra. Vi körde 1,5 km och det är ju uppför i slutet. Nedför gick bra och då åkte pulkan lite för sig själv. Fick saxa lite i uppförsbacken för det var isigt men annars gick det bra. Jag var själv nöjd över att jag gjorde det. Er mamma brukar vilja mer än vad jag gör. Signe somnade i slutet av turen. Tittade in hos grannen och han tog ett kort på oss så jag har bevis. Vi fick även Signes födelsedagspresent.


Då vi kom in ville hon genast öppna den, tog tag i snörena. Då hon väl fått av pappret var hon bara intresserad av kartongen. Hon brydde sig inte om att det var något i lådan bara hon fick lådan. Det var hemstickade sockar, vantar och en fin halsduk. Sockarna och vantarna var i rosa så det passar till overallen. Vi åt lunch och sen somnade er syster gott och er mamma kollade lite på tv. Tog sen tag i papper högen som ligger där. Det blev mycket papper och nu ska de in i pärmarna. Signe sov i över två timmar och till slut var jag tvungen att kolla med föräldrar enheten att jag inte glömt larmet. Det hade jag inte så klart, hon vaknade strax efter.


Hon fick mellanmål och sen körde vi till tippen. Just den kvarten vi var där snöade det, det gjorde det varken innan eller efter. Signe satt och flinade i bilen och er mamma slängde skräp. Då vi kom hem hade Ica precis varit här. så er mamma packade in maten och så började jag laga mat. Idag blev det köttfärssås med curry, det lät gott och eftersom jag var själv så kunde jag bestämma. Er pappa får välja vad han vill göra imorgon. Er pappa kom hem strax innan maten var klar. Han lekte med Signe innan vi åt och efteråt gick han ut i garaget. Denna gång hade han satt larmet på telefonen och kom hem kvart över sex. Då tog han Signe så er mamma kunde fortsätta med papperna. De var jag dock inte klar med förrän jag gick och la mig…


Vi satte in kartonger på vindarna på ovan våningen så nu är det gjort. Det har er mamma velat göra länge men inte blivit klar med. Idag har troligen våra solpaneler värmt huset, och det är ju häftigt. Tom fem timmar och det är inte illa.

Av Carina - 7 februari 2011 23:45

Signe verkar ha ändrat sina vakningstider. Nu hör jag henne då jag tar pillan oavsett om det har ringt i telefonen eller inte. Så nu kommer vi väl att få gå upp vid den tiden och det är ju inte helt fel egentligen men vi får väl vänja oss, eller er mamma får vänja sig. Idag var det kyrkis och fast vi var uppe i god tid kom vi iväg sent. Er mamma trodde att er syster ville sova lite till, det borde hon men ville inte.


Idag var det mycket folk på kyrkis och två pappor. Signe kröp in direkt och började leka med barnen. Hon bryr sig inte så mycket om sin mamma och det är ju skönt. Hon sitter inte heller still under sångstunden längre, hon vill leka med sakerna istället. Nu hjälper jag henne att göra alla rörelser och äntligen kan hon klappa händerna utan att ha dem knutna. Hon gör det inte av sig själv men hon öppnar händerna då man klappar med hennes tänder. Idag åt hon inte upp all mat, då blir man nästan orolig. Hon åt inte heller så mycket macka och clementin. Hon är ju inte så mager så hon klara sig nog. Hon ville ner och leka istället. Det var full rulle tills klockan var tolv och då åkte vi hem. Hon somnade och er mamma fick lite lugn och ro att äta lunch. Det var annat i morse, då jag fick äta kall gröt till slut. Signe skulle äta, sen tröttnade hon och jag klädde henne och sen kom jag på att jag behövde elda. Då jag kom tillbaka var gröten kall… bättre lycka imorgon. Lunchen blev dock varm och det blev varma mackor.


Jag hade två punkter på min göra lista idag och jag började med att ringa optikern. Så nu har jag en tid nästa fredag, ringde sen till hälsocentralen. Jag måste ha en tid för min fläck på kinden. Nu fanns det inte fler fläck tider kvar denna månad men jag skulle ringa om en vecka eller två igen och hoppas få en tid. Signe vakande och hon fick gröt. Pratade med en pappa idag och han sa att deras kille åt havregrynsgröt som de nu så idag provade vi det. Hon fick lite paltbröd i så hon får järn och så lite frukt på det. Det gick ner och hon åt en halv portion som er mamma äter till frukost. Hon är lite gnällig om dagarna och har varit det några dagar. Hon vill inte sova och framförallt sover hon bara en gång per dag. Hon skulle nog behöva sova en stund till men det är inte så lätt att få henne till det då hon inte vill.


Jag hann dammsuga vardagsrummet och Signe är skeptiskt till dammsugaren. Ibland darrar hon då hon tittar på den och ibland vill hon ta den. Hon gillar dock den mest då den är tyst och avstängd. Jag sätter henne på rummet och sätter på musik och hon blir så glad, efter fem minuter kommer hon utkrypandes. Hon leker med ett pussel som där är knoppar på som varit Elins. Hon har också fattat hur det går till med att stoppa klossar i en  låda med hål i. Att man måste ha rätt kloss i rätt hål. Hon vet att man ska stoppa dem där i och vill gärna ta upp den igen från det lilla hålet. Hon är duktig er syster. Hon jagar er mamma hela dagarna nu för tiden.  Så blir hon ledsen och så tar jag upp henne i tron om att hon vill sova men då blir hon så glad och säger titta, titta. Hon är som sin kusin, han sa också titta hela tiden då han var liten. Er mamma började längta efter er pappa för jag höll på att laga mat och Signe ville helst vara i mitt knä hela tiden. Till slut kom han men då var maten redan klar och vi åt. Signe åt med god aptit korvstroganoff och ris. Hon skrek då det tog slut så jag fick göra mer till henne. Det är kul att hon äntligen äter vår mat. Er mamma har kommit på att hon vill ha krämig mat och efter det äter hon allt.


Efter maten så sov er pappa en stund och sen lekte han med er syster och jag hörde hur hon kiknade av skratt. Hon har fått ett sådant härligt flin nu och då hon flinar det flinet blir man så extra glad. Tänderna syns och nu ser man tydligt att det kommer två till i ovan käken inom kort. Er mamma dammsög hela golvet och även idag somnade Signe snabbt och då torkade er pappa alla golv. Det blev även städning av köksbordet och tvätt hängning innan vi var klara. Då satte vi oss på ovan våningen och pratade en stund medan golven torkade. Det känns otroligt skönt att ha gjort detta, och det borde vi göra mycket oftare. Nu när vi inte bygger kommer det att vara mer naturligt. Vi kollade lite på tv och sen gick vi och la oss. Er mamma försökte läsa men det gick inget vidare så jag sov istället.

Av Carina - 6 februari 2011 23:45

Idag vaknade er mamma en halvtimme innan pillerklocka, funderade en stund och sen tog jag pillan och stängde av klockan. Tänkte att då behöver inte Signe vakna men det tog inte många minuter förrän jag hörde henne prata. Er mamma ignorerade henne och hoppades hon skulle somna om men inte… så er pappa gick och hämtade henne strax efter åtta så jag hade inget för att jag tog pillan lite tidigare. Jag läste ut boken idag, orkade inte igår kväll. Signe och er pappa gick upp, hon fick ny blöja och så började de med frukosten. Er mamma kom ut då jag läst färdigt boken.


Idag ska vi till stan och Vinterparken. Vi ska äta lunch där så er pappa kan fixa lite i garaget innan. Han gick ut efter han ätit klart och skulle måla kälken till skotern. Er mamma började med att rensa upp papper. Vi har hur mycket papper som helst, vi har inte stoppat in ett enda i någon pärm sen vi började bygga. Det blir mycket papper. Så jag tog hål i dem och la dem i en hög. Signe ville inte sova, det hade annars varit bra eftersom vi ska iväg i eftermiddag. Vi packade ihop oss och åkte iväg innan lunch. Vi fick en bland de sista parkeringsplatserna. Då visade det sig att er pappa hade tagit med er mammas täckkjol istället för sina täckbyxor… det var lite roligt. Han blev lite nojig men han hade ju långkalsonger så det gick ju bra. Vi gick iväg och köpte lunch, det blev korv och mos och så fick Signe en kall burk mat. Hon var inte helt förtjust men åt nästan allt men hon var trött. Så då vi ätit packade vi ner henne i vagnen, fick ta ut åkpåsen så hon inte skulle flyta bort. Hon somnade direkt och vi gick till stan för att handla. Er mamma fick en mössa och er pappa ett par vantar. Hon hade inga som det inte var hål på. Vi handlade också liggunderlag, det kom vi på igår att vi inte hade några här. Vi fick då sitta på stols dynor.


Er mamma hittade också en bra ihopfällbar fäll som vi kan ha i vagnen då vi ska på utflykt med vagnen. Vi kanske åker in till Vinterparken i veckan och då är det bra att ha något och sitta på. Det hade vi inte nu till lunchen och det var blött och snöigt på bänken. Signe vaknade då vi kom ut från affären men ville ligga kvar och mysa. Då vi kom till bilen hämtade vi pulkan och så gick vi ut på isen. De plogar så man kan köra långfärdsskridskor där. Signe var fortfarande så trött så hon höll på att somna i pulkan så hon sa inget då vi la henne i vagnen igen. Vi gick bort till vallsundsbron och det är 1,5 km dit. Där vände vi och då fick Signe komma ner i pulkan och nu var hon mycket piggare och satt där bak och tjoade. Det var strålade solsken och hur varmt som helst. Vi hade det mysigt där vi gick, vi pratade bland annat om förlossningar. Hur er mamma reagerar då jag föder barn. Vi har bara pratat innan om hur er mamma och pappa kände och upplevde det men inte hur er mamma verkligen var. Tydligen var jag mycket fokuserad och målmedveten, klagade inte mycket men sa till då det gjorde för ont. Er pappa tycker det ska bli jobbigt nu när vi ska vara gravida igen… Alla undersökningar, han gillar dessutom inte att vara på sjukhus och hur ska er mamma må. Jag hoppas ju jag ska må bättre nu är förra gången. Vi vet ju inte alls hur det kommer att bli. Vi planerar i alla fall för att det ska komma två. Nu diskuterade vi även om hur vi ska få plats på skoterkälken nästa vinter. För om de föds under hösten så kan de vara med ute i vår på isen. Vi bestämde även lite hur vad vi skulle prioritera hemma i bygget. Vi har redan prioriterat ugn, diskmaskin och el i kök. Det är inte gjort men det ska göras först.


Då vi kom iland igen så gick vi till fiket. Där åt vi en macka och en kaka. Signe fick lite fruktsallad och lite macka av er mamma. Då vi gick därifrån passerade vi lekparken och gick in där och Signe fick gunga. Det var nog det roligaste på hela dagen. Hon kiknade då hon åkte där. Först gungade hon i en handikapps gunga som hon satt som i ett babyskydd. Den vanliga gungan blev ledig och hon hängde bakåt och bara njöt. Nu kunde vi ta henne därifrån men det kan vi nog inte i framtiden utan skrik. Det har varit en mysig dag, vi skulle ha varit här sen vi flyttade hit… men idag har vi äntligen kommit hit. Vi körde hem glada och pigga av den friska luften, samtidigt lite trötta… då vi kom hem packade vi in. Er pappa tog hand om er syster som hade bajsat lite väl mycket. Er mamma började packa upp det vi hade haft med oss. Jag fortsatte sen men papperna. Er pappa och syster kom och satte sig i soffan en stund. Men efter en liten stund la jag Signe och hon somnade direkt, er pappa gick då ut i garaget och målade klart. Signe somnade aldrig utan ville upp igen och lekte sen själv på golvet då er mamma rensade bland papperna. Då er pappa kom in ringde han till er farmor och farfar och sen lagade han mat. Signe började bli rejält hungrig.


Efter maten blev er mamma äntligen färdig med papperna. Nu ligger de i högar så nu ska de bara in i pärmar. Vi har så otroligt skitigt hemma hos oss, det syns på Signes kläder… tänkte städa men vi väntar tills imorgon. Ute dagen tog på oss alla och vi är trötta. Signe fick komma i badet och för första gången fick hon tvätta håret med schampo. Det var hannes pappa som tyckte det skulle behövas. Han somnade även henne idag och det gick så enkelt så vi trodde inte våra ögon. De läste lite sagor och sen la han henne i sängen och hon somnade direkt. Er mamma var tvungen att gå in och kolla så allt stod rätt till. Det gjorde det och vi kunde fika. Hon vaknade inte en gång på hela kvällen. Det bruka hon ju annars göra några gånger innan vi går och lägger oss.


Då vi fikade pratade vi namn på embryona och fastnade nog för laban och Labolina eller krakel spektakel… denna gång. Vi vill ha ett pojkaktigt och flickaktigt namn så man kan tro att det är en av varje. Vi hittar inte så många bra namn om det inte ska vara riktiga namn utan typ sagofigurnamn. Har ni några tips, så vill jag gärna veta dem! Vi kollade lite på tv men vi var trötta vi med, er mamma hade ont i Gabriel nerven. Den jag fick problem med efter det att du föddes Gabriel, det var väl för att jag gick i skoterstövlarna på isen. Det kommer nog att vara borta idag.

Av Carina - 5 februari 2011 23:45

Idag hade er mamma bestämt att vi skulle på utflykt. Er mamma vill hitta på så mycket som möjligt nu innan vi åker till Riga och jag vill utnyttja alla möjligheter. Så idag hade jag tänkt att vi skulle åka skidor på Svartsjöarna och ha med oss fika. Jag hade köpt korv med bröd. Nu blev det inte alls så… er pappa hade ingen valla till sina skidor. Han ville fixa kälken till skotern och så var det dåligt väder. Vi gick i alla fall upp och åt frukost. Er pappa gick sen ut och fixade med skoterkälken och Signe och jag var inne.


Er mamma grämde sig så men då bestämde jag mig för att vi skulle äta lunch ute i alla fall. Så jag fixade i ordning lunch och meddelade er pappa. Er pappa körde några varv med skotern och sen klädde jag Signe och mig och så åkte vi med honom en tur. Signe ser lite brydd ut och man vet inte riktigt om hon tycker om det eller inte. Hon är i alla fall tyst och göra inga miner då skotern startar. Det var som sagt dåligt väder. Det snöade och blåste men hade vi bestämt så hade vi… så vi åkte lite runt. Därefter tog vi dynor och satte oss på altanen och åt lunch. För er mamma var det en lite ”dålig” utflykt men för Signe var det ju som att komma till något helt nytt ställe. Så vi åt varmkorv med bröd och drack varm choklad. Det blåste inte så mycket där så det var rätt så skönt. Er pappa tog henen och ställde henne upp. Hon har ju fått nya stövlar och hade hon bara kunnat gå hade det varit bra. Nu satte han ner henne i snön så hon stod av sig själv. Då vi var nöjda med vår utflykt så gick vi in. Er syster somnade och er mamma gjorde så lite som möjligt.


Er pappa var ute och fixade vidare med skoterkälken. Det blev inte mer utflykt idag, er mamma fick ge sig. Det är i alla fall skönt att lånen är satta och att vi ska ta det lite lugnt med byggandet. Det är visserligen vissa saker som är viktigt att vi fixar till men vi ska bara njuta av vårt hus nu. Er mamma tycker att nu har vi satt lånen och nu är det klart. Det tycker inte er pappa så funderar han hela tiden på våra rörliga lån.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards