Direktlänk till inlägg 19 februari 2011

Käre Gabriel och Valdemar 19 feb - Riga

Av Carina - 19 februari 2011 12:00

Er mamma vaknade en gång i natt då er syster behövde nappen men annars sov jag bra. De har konstiga kuddar och så var det ju så kallt men det är ju värst då man ska gå upp på morgonen. Vi låg och mös en stund och Signe bara sov till slut fick vi väcka henne. Vi gick ner och åt frukost, det var lite mer folk idag men det var inte många. Februari är inte Rigas bästa månad om man så säger. Vi klagade lite mer på värmen och de skulle skicka dit en tekniker som skulle fixa elementet. Vi klädde oss och gjorde oss i ordning för att gå till kliniken. Nu hittar vi bra här och behövde ingen karta. Efter halva vägen kom er mamma på att jag inte hade fört över pengar och inte hade jag någon bankdosa med mig heller. Er pappa fick vända om och hämta den. Jag visste inte ens vart jag hade den men det visste er pappa. Er mamma är hur förvirrad som helst. Jag kommer inte ihåg något, hittar inte saker och är mycket förvirrad.


Vi kom precis i lagom tid till kliniken. Er mamma och syster kom först och fick hjälp med vagnen upp. Signe hade somnat kanske en kvart innan vi kom dit men vaknade då och ville inte sova mer. Er pappa kom och vi fick gå in i Lenas rum och där kom häxdoktorn som skulle ge mig akupunktur. Hon var ledig förra gången så jag var glad över att hon var tillbaka igen. Det gjorde lite ont då hon stack i nålarna i ländryggen men sen var det bara skönt. Jag blev helt avslappnad. Vi fick komma in till doktorn och hon sa att hon hade mycket bra nyheter. Det hade blivit 19 befruktade embryo, ett ägg hade inte blivit befruktade. Av dessa hade 13 överlevt men idag hade de sållat ut så det blev två till oss idag och fem till frysen. Det tyckte er mamma var lite dålig utdelning. Det är mindre än hälften som blev kvar… doktorn tyckte det var bra och även er pappa. Det var lite dåligt med er pappas springare men de piggade på dem och det gick ju bra. Nu hade de valt ut ett 10-celligt 3 top embryo och ett 8-celligt embryo klass 2. Så nu är det bara till att hoppas på dem. Vi pratade medicin och hon tyckte att det var duktigt av er mamma att ta egna initiativ då det gäller medicinen. Hon sa att jag skulle ta 10 stycken piller om dagen av den ena sorten men er mamma erkände att jag redan tog 12, väldigt bra sa hon. Vilka bra patienter jag har som har så bra koll själv. Jag ska även ta trombyl denna gång. Vi ska ta Hcg test den 4 och 7 mars och så ett ultraljud kring den 25 mars om jag blir gravid, vilket jag kommer att bli… Er mamma kanske tycker att det är lite tidigt och framförallt tycker doktorerna det i Sverige. Men tydligen behöver jag bara göra ett ultraljud denna gång så efter det ultraljudet får jag en nedtrappning. Er mamma kommer att säga att jag inte kunde få en tid då utan vänta lite till så vi är säkra på få se ett pickande hjärta. Tar man ultraljud för tidigt är det inte alltid man ser det. Er mamma frågade lite om lyft men hon sa att det är klart att du ska lyfta din dotter. Det är svårt att säga vad man får lyfta och inte lyfta men man ska vara försiktig och så ska man inte lyfta mer än vad man brukar.


Vi gick sen in till rummet där de gör insättningen. Signe var inte pigg och var lite gnällig men det gick ändå bra att ha henne där inne. Er mamma ville ju att de skulle vara med. Jag bad om att få bilder på de små liven och det skulle jag få. Det gick bra med insättningen och allt såg bra ut. Jag fick sen ligga kvar en 10 minuter och under tiden fick jag även akupunktur. Denna gång på magen, fyra nålar kring naveln, en under varje knä och en i varje hand. När jag legat där tiden ut och nålarna var borta fick vi komma in till Lena. Där fick vi ändringar i medicinen. Då doktorn kollade innan insättningen frågade hon om jag kunde tänka mig att ta sprutor på mig själv varje dag. Er mamma sa att det kan jag nog om jag måste. Då ändrade hon medicineringen. Så jag ska ta en Fragmin spruta varje dag i alla fall fram till första ultraljudet. Det som att ta en insulin spruta, så det ska inte göra så ont. Jag köpte 20 sådana och sen ska jag se om jag kan få en doktor att skriva ut sådana till mig. Nu behöver jag inte ta trombyl. Hade räknat ut hur många andra piller jag behövde. Vi kunde inte låna datorn så vi ska få en räkning på mailen på måndag. Innan vi gick visade hon hur man tog sprutan och så gav hon den till mig.


Signe var inte så glad under besöket på kliniken idag. Hon ser så varm ut men det var varmt speciellt i sista rummet hos Lena. Hon somnade direkt då vi kom ut. Vi gick till Double Coffee, vårt speciella fik. Där åt vi lunch och er syster sov så gott i vagnen. Det kändes helt annorlunda mot förra gången men mycket mer som första gången. Jag fick akupunktur, det är ett färskförsök, Lena var koordinator och vi fikade på Double Coffee och allt är så lugnt. Det var mycket som var sig likt som första gången. Er mamma är inte skrockfull men nu känns det viktigt att man kan hitta samband. Förra gången fick vi dels ett tråkigt besked, fick ta donerade embryo, jag blev sjuk och sen direkt till flygplatsen. Nu gick vi med småsteg försiktigt till kaféet och det kändes mycket bättre.


Vi hade tänkt döpa dem till Krakel och Spektakel men vi har ändrat oss till Humle och Dumle. De får heta Krakel och Spektakel i efternamn, det var för långt och krångligt namn, dessutom är det en och samma person. Så nu blev det Humle och Dumle och det känns bra. Så er mamma pratade med dem direkt och hoppades att det skulle komma lite bebiskänningar då Signe vaknade och satt i mitt knä. Jag satt och skrev upp lite hur vi tänkte nu men det var mycket som det var då Knoll och Tott flyttade in och det känns bra. Nu måste det ju bara gå bra. Nästa gång vi åker till Riga ska vi hit på semester!


Er pappa pratar bilar hela tiden. Det är många dyra och fina bilar här och er pappa är helt fascinerad. Nu är vi nog i de finare kvarteren för det är här alla ambassaderna ligger så det är kanske inte så konstigt men ändå. Han kan inte koncentrera sig på så mycket annat för det kommer fina, stora och dyra bilar hela tiden. Då vi ätit klart, det blev även efterrätt och Signe fick också mat gick vi till hotellet. Er mamma var så avslappnad av akupunkturen så jag orkade knappt vara vaken. Er mamma tänkte skriva i bloggen hur det hade gått idag men jag orkade inte. Istället sov jag i 1½ timme och Signe sov mellan oss lika länge, det var bara er pappa som sov lite mindre. Det visade sig att Signe hade feber då vi kom hem, 39,1 grader så hon fick en Alvedon supp innan vi gick ut igen. Hon var ju ändå pigg. Vi gick genom gamla stan och till ett köpcentrum. Er mamma ville hitta något till er syster, vi har ju redan köpt till de små liven i magen. Vi hittade en leksak till henne som hon ska få i födelsedagspresent och så handlade er mamma en blus och lite mer trosor. Det var på Lindex och då kunde man se att det var billigare, kanske inte blusen men den var slut i den färgen hemma för jag har kollat in den tidigare.


Rätt som det var bara kräktes Signe, inte bara en gång utan två gånger. Så vi letade upp ett skötbord, det var en speciellt rum och man var tvungen att ringa på någon som öppnade den dörren. Vi fick plats hela familjen och det var bra, för vi behövde hjälpas åt. Det var kräk överallt, er pappa fick tvätta bort på vissa saker för även vagnen var ner kräkts. Signe var ledsen och hon hade ju även bajsat rejält. Tur att vi hade med extra kläder men det är ju inte kul att ta på en ner kräkts overall men vad hade vi för val. Signe åt inte lunch idag, för första gången nekade hon en barnmatsburk. Så hon fick frukt istället, vi tänkte att det var problemet så vi gick ner för att äta. Vi tänkte ju inte äta på hotellet idag eftersom det var så dyrt. Vi gick in och fick ett bord och redan efter någon tugga kräktes Signe igen, så vi tackade för oss. Vi fick byta lite kläder igen men denna gång var det mest på byxorna för hon hade haklapp på sig. Er mamma sprang in och handlade, vi behövde välling. Så jag handlade det och lite annat men det var inte lätt att hitta välling. Förra gången var allt på svenska men inte denna gång… jag fick kolla baksidan. Där var bilder på hur man gjorde och en bild på en nappflaska. Vi gick raka vägen hem. Hon somnade i vagnen och er mamma ska inte gå så fort, vår egen idé samtidigt som man vill hem fort.


Då vi kom hem fick Signe välling och åt bara några klunkar men sen åt hon nästan allt. Hon släppte inte flaskan sen, höll i den som ett gosedjur. Hon piggnade till igen och hon hade bajsat ännu mer och fick pyjamas på sig tidigt idag. Hon satt och lekte på golvet, er pappa hade beställt roomservice så de kom upp. Vi åt samma mat idag som igår, den var otroligt gott med den Club Sandwich de gjorde här. Signe satt och kollade på oss och ville också ha mat, så hon fick lite bröd. Hon var så trött men ville inte sova, provade lägga henne i sängen utan resultat och inte ville hon ligga hos er mamma heller. Vi provade dessa två några gånger och då er pappa släckte ljuset så somnade hon på två sekunder… vi blev helt snopna.


Er mamma kom på att vi kunde se Melodifestivalen på svt play. Så vi satte igång er pappas dator som har större skärm och kollade. Det var bra bidrag denna gång tyckte er mamma. Precis då andra chansen skulle börja så dog datorn och det var inte så många vägguttag så vi fick nöja oss med att få veta att Saade gick vidare direkt. Er mamma försökte skriva i bloggen men jag var trött och så ville jag prata med er pappa. Vi hade inte haft tid till det idag efter kaféet då Signe blev sjuk. Vi hoppas så att detta kommer att lyckas. Vi pratade om hur vi hade upplevt det idag och vi tycker och tänker ganska lika. Båda känner att det känns mycket bättre denna gång. Er pappa tyckte inte vi hade tid förra försöket. Det var så mycket runt om oss då och vi var inte i fas i livet. Er pappa somnade före er mamma och innan jag somnade så pratade jag ganska länge med Humle och Dumle och det kändes bra. Förra gången glömde jag helt bort Piff och Puff då  jag var så sjuk.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 5 februari 2022 16:42

Undra om jag skulle ta och uppta mitt bloggande igen. Jag har varit på gång några gånger men har inte kommit till skott. Tror att jag skulle må bättre av att skriva av mig här. Nu har det gått några år och vi har fått stora barn. Signe blir snart 1...

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards