Alla inlägg under januari 2011

Av Carina - 15 januari 2011 23:15

Äntligen lördag, er mamma har haft så tråkigt i veckan då vi mest varit hemma och idag är er pappa hemma hela dagen. Idag var det vägning och det hade ju gått så bra för er mamma förra veckan men det gjorde det inte denna. Jag har gått upp ett kg sen förra veckan, undra om det var en lyckovägning förra veckan? Vi tog det lugnt på morgonen och er mamma försökte lösa melodikrysset men det saknades två små ord. Under tiden det var så förberedde jag för morotssoppan vi skulle ha till lunch samtidigt som er pappa och syster var i badrummet och städade.  Efter melodikrysset åkte er mamma och handlade lite mat. Jag hade tänkt åkt och badat men jag har ont i halsen, den ena förkylningen efter den andra. Kan undra då det ska ta slut? Då er mamma åkte höll er pappa och syster på att städa i badrummet nere, nu är de äntligen färdigt där. Nu saknas bara taklister och dörrfoder men vi måste låta de bli varma inne i garaget innan vi kapar och målar dem så det dröjer lite. Vi har fått ett otroligt fint badrum nere nu. Det blev precis som vi tänkt oss och vi är riktigt nöjda.


Efter lunch gick hela familjen ut i garaget. Det var storm ute… det hade blåst upp drivor som vi fick plumsa i. Signe fick knappt luft som det blåste i ansiktet på henne fast er mamma försökte skydda henne. Er mamma skulle leta upp det som vi skulle ha med oss till stugan som vi hittat i våra gömmor. Er pappa skulle städa upp så han kunde få in sågen i garaget. Den står ju i den kalla delen nu. Signe satt i sin gå vagn och hittade lite roligheter hela tiden. Hon fick en docka och den tyckte hon var spännande. Vi gick sen in och fikade och er systers somnade.


Er pappa kopplade in badkaret i elcentralen. Så ikväll ska vi förhoppningsvis premiär bada? Er pappa provfyllde också det men med kallt vatten. Så vi kollade lampan i botten om den lyste och det gjorde den… men det finns bara en lampa. Vi kollade botten bubblorna… det är lite soft bubblor, de kan vi ha om Signe ska vara med och bada. I sidorna är det massage strålar, vi sitter ju sidan om varandra och den ena sidan är där mer jetstrålar än på den andra. Ni kan gissa var er mamma får sitta?


Till middag blev det grekisk fisk och det receptet kommer jag att delge till andra som vill ha för det var enkelt och gott. Efter maten kollade vi en Bondfilm, Åskbollen, eller vi började kolla i alla fall. Er syster utforskade vardagsrummet. Hon hittade tomten, det långa fönstret, alla spännande saker i tv bänken och kakelugnen. Eftersom er mamma och pappa ville se film märkte vi inte hur hon såg ut… hon liknade Skrållan. Hon var svart i ansiktet, på händerna och kläderna… dessutom var kakelugnen svart, duktig tjej! Så det blev stopp i filmen och tvättning av unge och kakelugn. Vi stoppade henne i säng och hoppades hon skulle sova. Det got tid, hon vill inte sova på kvällarna längre. På dagarna bara man lägger henne och hon somnar av sig själv men på kvällen är det strid som gäller. Till slut somnade hon och hon verkade sova bra så då hoppade vi i badet. Ett premiärbad i vårt underbara badrum, det var häftigt!! Vi hade ingen champagne som vi borde ha haft men lite färskpressad blodapelsin juice fick duga. Det var ett bra badkar och vi provade alla funktioner och bytte plats några gånger. Då vi var som russin gick vi upp och kollade lite till på Åskbollen men vi hade blivit så softade av badet att vi inte såg så mycket utan somnade istället.

Av Carina - 14 januari 2011 23:15

I natt sov er mamma som en kratta. Jag var så orolig över Signe och hennes kräkningar. Undra om jag vaknar av att hon kräks eller? Så jag vaknade hela tiden, hade dessutom ont i halsen och det var allmänt illa med er mamma. Ögonen värkte också, det är det värsta med gråtkvällar. Vi gick i alla fall upp i tid idag för vi ska till bvc. Så jag fick väcka Signe för hon sov som en stock även om jag öppnade dörren. Jag hann äta frukost innan henne.


Vi packade och åkte iväg, ändå kom vi lite sent. Nu har Signe passerat 10 kg och är 77 cm lång. Hon är fortfarande lång och tjock för sin ålder. Det är svårt att tänka sig på hennes storlek att hon är född 6 veckor för tidigt. Sköterskan tyckte hon hade utvecklats mycket bara sen vi sågs sist. Då förflyttade hon sig bara bakåt men nu går det framåt i en jäkla fart, dock ofta sittande. Hon sa att alla barn inte kryper. Hon undrade om hon stod, vet inte sa er mamma för vi fick order av doktorn att inte öva stående med henne. Nu fick vi det och hon stod då sköterskan ställde henne upp. Hon har ingen balans utan trillar direkt då man släpper henne. Er mamma berättade att hon var krasslig och hon lyssnade på hennes lungor men det lät bra så det sitter väl i näsan. Det var ingen fara och hon berättade att för att få upp immunförsvaret behöver man vara förkyld en 9-10 gånger per år och det var varar i en vecka per gång. Det betyder att man är sjuk nästan en gång i månaden… barnen bygger ju själv upp sitt immunförsvar. Det är väl det er mamma också gör för jag är sjuk varje gång Signe är sjuk om inte oftare. Då vi gick ut träffade vi lilla Hugo, Signes kompis och han hade blivit lång.


Vi åt lunch med er pappa och sen följde vi med honom att ta kort på Expert, han behövde till sitt skoterbevis. Vi gick sen till Nordea för er mamma har ju tappat bort koden till min dosa för postgirot och nu har vi ju bestämt att det bli dansbandsfest. Hon hjälpte mig och det kommer en ny kod hem i brevlådan. Nästa anhalt var Swedbank, vi ska betala sprutan till Riga. Det är ett utlandskonto och så ska det betalas i euro. Vi hade tänkt oss lite sällskap så vi kunde fika efteråt men ingen hade tid så vi åkte hem istället. Signe fick mellis och er mamma tog sen en kopp te då hon somnat till skidskytte.


Då er pappa kom hem satte han toaletten på plats så nu är den duglig igen, läckan är löst och nu är det lugnt. Nu är det mest städning kvar i toan. Er mamma hade tagit fram kyckling med då jag skulle gör vid den så var den helt vit och svartprickig så jag slängde den. Tog ett kort på den först för jag ska skicka in till kronfågel och visa. Tog sen telefonen och beställde pizza och lövbit. Det blev hämtmat idag och det var gott. Er pappa hade dukat och klart då jag kom hem. Han och Signe hade varit och jobbat i toan innan dess men sen var det nog med byggande idag. Vi kollade på tv, Signe somnade och sen somnade vi. Er mamma är trött idag… så är det om man inte sover på natten.

Av Carina - 13 januari 2011 23:00

Signe sov längre idag, tack och lov. Det är inte kul att gå upp då det är mörkt, då känns det verkligen som mitt i natten. Nu är det återställt och vi åt frukost vid nio tiden. Ännu en dag hemma… er mamma börjar tröttna på detta. Jag får inte så mycket gjort ändå här hemma. Er mamma vill inte städa ut julen ännu men jag börjat ta ner jul lådorna från ovanvåningen och så har jag smyg tagit bort lite av julsakerna. Julen är så kort så er mamma vill hålla lite på det. Jag tog i alla fall tag i dammsugaren för nu när Signe är så mycket på golvet märks det hur skitigt vi har det. Hon sitter och tuggar på saker och ting hela tiden. Hon gillar dessutom att vara med då det dammsugas. Så jag plockade upp allt och började dammsuga och då Signe somnade så torkade jag golvet i köket. Var så duktig så jag satte upp alla stolar på bordet och dränkte golvet med vatten. Oj, det var skitigt… vi måste torka golven oftare.


Efter lunchen gick vi ut. Hon fick åka i pulkan till brevlådan, hon älskar att vara ute. Hon fick göra en snö ängel och det gillade hon. Hon vill inte ligga själv men hjälper man henne med armar och ben tycker hon det är kul. Då vi kom in fick hon mellis och sen somnade hon som en stock. Vi får ofta väcka henne på eftermiddagen för hon skulle kunna sova hur länge som helst om hon fick. Så vi öppnar dörren så det kommer in lite mer ljud.


Då er pappa kom hem ville jag att han skulle ta Signe men han skulle bara… så är det ofta. Då fick er mamma ändå ta henne. Jag skulle göra pannbiff och det är inte så lätt att ha koll på henne nu när hon far iväg som en skottspole men kladdiga händer. Er pappa däremot behöver ofta bara göra… i fred men aldrig er mamma. Den enda gången jag är själv och utan ansvar är då jag badar. Jag mamma skulle vilja ringa lite kompisar men det kan jag inte om jag samtidigt måste ha Signe. Eftersom er mamma bor långt ifrån många av sina vänner så blir de samtalen längre. Så nu satt jag där efter maten och kunde inte ringa en kompis för att Signe vill helst att er mamma lägger henne. Hon har blivit lite krånglig att lägga och då kom tårarna. Er pappa tror ibland att det är hans fel men så är det ju inte. Vi måste bara komma på ett bra sätt att lösa det så det blir bra för oss alla. Er pappa har tid då han är med Signe men all övrig tid är er mamma huvudansvarig… och det har jag inte lust med. Så er mamma grät vid köksbordet och er pappa satt vid datorn i soffan. Vi kommer liksom inte längre i denna fråga… er mamma hade börjat elda innan er pappa kom hem så er mamma kunde få hoppa i badet efter middagen.


Det är så skönt att ligga där i badet och bara vara… er pappa sa senare på kvällen hur ska det bli om vi får fler barn? Det kommer att bli kämpigt naturligtvis men vi kommer inte att bygga. För det är mycket bygget som ställer till det. Samtidigt vill vi bli klara och nu är vi så nära målet. Vi har ju skickat in för att få ett färdigställande bevis från kommunen. Vid middagen kräktes Signe upp all mat och lite till. Hon är ju förkyld nu och deras ända sätt att kunna få upp slemmet är genom att kräkas. Tur man har haklapp… det var bara att torka av henne och sen fick hon sitta på golvet. Hon lider inte så mycket men hon luktar inte så gott.


Hon har så svårt för att somna men till slut gick det. Hon fick en flaska välling idag som hon åt upp, var väl hungrig då middagen kom upp. Det går ju inte bättre av att er mamma gråter samtidigt. Er mamma klagar ju också på att er pappa går och lägger sig så tidigt. Vi hinner ju inte träffas. Idag var Signe uppe till halv tio innan hon äntligen somnade. Er pappa stannade uppe en stund till för er mammas skull. Precis så han hade somnat började Signe hosta så hemskt i sängen. Efter en stund hördes det konstigt och er mamma gick in. Då hade hon kräkts ner hela sängen. Vi gick in och väckte er pappa och han fick assistera. Nu fick dockan åka ner i badet och vi fick byta sängkläderna. Hon fick tvätta håret för första gången med schampo.  Hon hade kräk överallt… till slut var hon ren och er pappa gick och la sig. Er syster somnade ganska fort i er mammas famn. Er mamma satt dock uppe en stund till. var livrädd av att hon skulle kvävas av sina egna kräkningar…

Av Carina - 12 januari 2011 23:00

Oj, idag blev det tidigt. Signe vaknade redan kvart över sju och då är ju knappt er mamma vaken. Hon hade tydligen legat och pratat då er pappa åkte men hon brukar ju somna om. Jag tog in henne till mig och tänkte att hon kanske ville somna om. Hon var trött men efter en stund så gav jag upp, jag satte henne upp och hon gav er mamma ett rejält leende och er mammas hjärta värmdes rejält. Vi gick upp och åt frukost. Idag snöar det, underbart, er mamma blir så glad då det snöar. Efter frukosten somnade er syster, hon vaknade ju så tidigt. Er mamma passade på att stryka handdukar och örngott. Lyssnade på min mp3 spelare, det är lite spännande nu, ändå är jag bara halvvägs in i boken. Det är Frälsaren med Jo Nesbö och han skriver mycket bra.


Då Signe vaknade hade även er pappa lagt lite julsaker i sovrummet som ska ut i uterummet och stoppat in mer i det bruna skåpet. Er mamma var hungrig och det verkade er syster också vara så vi åt lunch. Er mamma åt fil och macka och då er syster hade ätit klart sin mat fick hon också lite macka. Hon satt sen på golvet och lekte. May Gull ringde och jag pratade med henne. Fick flytta saker för nu flyttar Signe sig längre och längre bort. Hon pratade med May Gull och det var högljutt, hon tycker det är spännande med telefon. Då vi lagt på tog jag på Signe och vi gick till brevlådan. Det hade snöat så pass mycket att vi tog pulkan, måste göra ett längre snöre i den och ett som man kan ha runt midjan. Vi gick bara till brevlådan idag men då vi kom hem så skottade vi lite. Er mamma tog in ved och provade lägga er syster men det vill inte hon. Vi har letat fram klossarna hon fick av er morbror i doppresent och de gillade hon. Hon kastade omkring dem i rummet. Efter mellanmålet så somnade Signe, efter att ha legat och pratat en lång stund. Er mamma satte sig framför tv och kollade skidskytte.


Er mamma tror hela tiden att er syster ska dö. Jag är förvånad över föräldrar som inte har andningslarm till sina barn och ändå klarar av att låta dem ligga och sova i vagnen i flera timmar. Er mamma är orolig fast vi har andningslarm. Jag måste hela tiden kolla så det fungerar och ibland är jag inne och kollar henne. Vad skulle jag göra om hon inte fanns längre? Jag borde inte ens fundera på det med det gör jag ofta. Jag har ju även egen dödsångest, tror att jag har cancer varje dag. Skulle jag däremot dö nu så dör jag i alla fall lycklig och så får man ju hoppas man kan sitta på ett moln tillsammans med er grabbar och kolla ner. Jag tror inte heller att det blir bättre för jag söker för det. Jag kämpar på egen hand, jag är ju medveten om det och försöker låta bli att kolla henne hela tiden.


Grannen ringde och undrade om vi ville komma dit en sväng. Ja, sa er mamma jag tror att Signe håller på att vakna. Fick ringa och säga att vi inte kommer ännu för hon sover fortfarande men till slut fick jag väcka henne. Vi klädde på oss och så satte jag er syster i bärsäcken och gick dit. Det var enkelt att ha henne där, skulle kunna ha henne där även då vi går till brevlådan om det är mycket snö. Er mamma drack te med grannen och er syster var på golvet och lekte. Hon var lite försiktig men var snäll och satt där och lekte. Innan vi gick fick hon komma upp till er mamma och få lite vindruvor. Det gillade hon och hon åt med skal och allt.


Er pappa hade kommit hem då vi kom och han var igång i badrummet. Idag ska badkaret komma på plats. Vi ska ha en trä kant mot väggen för det behövs plats för vattenkopplingar, den kanske kan vi även ställa schampo på. Vi ska nog se om vi kan hitta något plåtbricka som de kan stå på. Er mamma lagade mat, er pappa hade beställt pannbiff med lök och det blev mycket gott. Signe åt med mycket god aptit och det är skönt, hon kan vara lite gnällig på hemlagad mat. efter maten tog er mamma tag i disken, jag rensade ut bland frukten. Kokade äpplemos till er syster, pressade apelsinjuice till er pappa. jag lyssnade på mp3 spelaren samtidigt. Nu har vi inte vår dotter där vi sätter henne längre. Vips är hon iväg någon annanstans, med något i munnen. Hon var med er pappa en stund men sen var hon i köket. Hon verkade inte så trött så vi fikade med henne mellan oss i soffan. Hon ville inte sova och till slut gav er mamma upp och satte henne på golvet. Då hittade hon massa böcker som er mamma hade på golvet och verkade inte alls så sugen på att somna.


Er mamma lämnade över henne till er pappa och så gick jag och tog ett bad. Er pappa ville sova men det får han vänta med annars kommer jag ju aldrig i säng. Tänkte ringa till Ingela idag men det hinner jag ju inte. Då jag låg i badet tänkte jag på att ibland är det som att man är ensamstående eller har ett plåster på sig, ett mycket sött och älskvärt plåster. Jag har ansvaret för Signe hela dagen, då er pappa kommer hem har jag ändå nästan hela ansvaret, han ska bara… fast han har koll på henne så måste ofta ändå ha ett öga på henne. Då han bygger är han så ofta inne i det så han missar Signe och då måste er mamma vara stand by. Jag vet att er pappa vill och behöver bygga då han kommer hem men er mamma skulle vilja lägga ansvarsmanteln på er pappa på kvällarna, ibland. Nu är det inte så utan jag tar väl på mig ansvaret själv också naturligtvis. Er pappa kan ju låta bli att svara i telefon på jobbet om han vill men er mamma kan inte stänga av Signe om det är mycket. Det är inte bara att vara hemma. Undra om er mamma är ovanligt bråkigt, är det för mycket röda strumpor hos er mamma? Vi pratade om det och er pappa förstår och han gör ju sitt bästa. Imorgon ska han nog få ta läggningen själv, då får er mamma hålla sig borta men jag får väl göra något i köket. Den enda tid er mamma får för sig själv är då jag ligger i badet. För då jag är själv då mina små älsklingar sover är jag ändå stand by om er syster vaknar.


Till slut fick er mamma er syster att sova, hon var ju helst slut. Nu kommer hon att sova länge imorgon bitti sa er pappa. Så är det inte, utan ofta precis tvärtom. Somnar hon sent så sover hon ofta oroligare. Er mamma kollade lite på tv innan jag gick och la mig. Antingen ska jag lägga mig samtidigt som er pappa eller då han somnat. Igår la jag mig precis så han hade släkt. Då kommer jag in och väsnas och tänker lampan och stökar på. Så idag får jag vänta tills han har somnat.

Av Carina - 11 januari 2011 23:00

Er syster sov hela natten, underbart. Jag var uppe tre gånger och gav henne nappen. Hon rosslar otroligt men somnade om alla gånger och vakade sen vid åtta och då hade hon ju sovit sen halv åtta så det får jag vara nöjd med. Vi gick upp och åt frukost och hon äter dåligt. När hon inte vill ha mer visar hon det mycket tydligt. Då är det bara att torka av henne och sätta ner henne på golvet. Där leker hon sen hur bra som helst så er mamma kan dricka sin kopp te i ganska lugn och ro. Ringde till Anna och pratade med henne. Signe ville inte sova men ändå… fick komma upp en sväng och sen somnade hon till slut. Näsan ringer konstant idag och det är inte populärt att torka näsan. Hon är ju ändå pigg fast hon är så snuvig och tur är väl det.


Då er syster sov passade er mamma på att tömma i det bruna skåpet. Jag gjorde lite i ordning där och det som var där ligger nu i en hög på golvet. Jag vet inte riktigt hur vi ska ha det i skåpet men vi ska ha sådant som man använder ganska ofta men inte dagligen. Så det är lätt att ta från köket. I bokhyllan vid tv har vi ju alla glas som jag tidigare hade i det bruna skåpet.


Signe är så kelsjuk nu när hon är krasslig, hon vill helst ha kroppskontakt hela tiden. Samtidigt är hon duktig mellan varven och sitter och leker själv. Det blir inte så mycket gjort då hon är vaken. Vi ska baka lite bröd och gå en runda till brevlådan.


Då er mamma får tid att tänka så tänker jag på nästa Riga besök. Vad jag ska tänka på för att det ska gå vägen, kommer det att gå vägen? Hade vi tur att få Signe och sen blir det inte mer eller var det bara otur förra gången. Det är mycket tankar som far omkring i huvudet. Er mamma är i grunden positiv men är mer tveksam till att det lyckas denna gång. Det är dessutom så dyrt så vi hoppas vi klara ekonomin. Hur många ägg kommer det att bli befruktade denna gång, er mamma hoppas på tio. Det är ju billigare att få frysta embryo än färska. Kanske passar färska bättre för er mamma för Knoll och Tott var ju färska. Jag känner total tilltro till Riga och att de gör sitt bästa för de verkar ändå köra en personlig plan inte bara på löpande band. Vi önskar oss så ett eller helst två syskon till er och er syster och vi hoppas att det löser sig. Nu äter er mamma p-piller och vitaminer. Jag ska boka tid för ultraljud men väntar först in sprutan. De ska skicka en från Riga, då jag inte lyckades hitta någon som skulle dit innan. Förra gången var det ju en tjej som tog hem en till mig och det blir ju 500 kr billigare. De skickar ju via DHL och det blir dyrare.


Efter lunchen tog vi vagnen och gick ut. Er mamma tog inte på er syster jättemycket för jag tänkte hon skulle vila lite, det tänkte inte hon. Så hon satt där och viftade med armarna och var hur glad som helst. Jag kände på henne men hon var varm på ryggen och hon verkar ju inte lida. Vi gick över till grannen på andra sidan vägen, de har hästar så vi gick upp och kollade på dem. Signe blir så glad då hon ser djur, så hon var nöjd med dagens utflykt. Vi fick ett kort från Kambodja och då tänkte er mamma genast tillbaka då er moster och morbror var där med er mamma. Då vi kom hem fikade Signe, tänkte ge henne fil och flingor men hon ville hellre ha gröt. Hon satte flingorna i halsen och sen ville hon inte ha mer. Hon är mycket piggare idag så efter maten satt hon på golvet och lekte. Er mamma hade chans att tvätta och baka. Vi satte en deg innan vi gick ut och så var det färdig jäst då vi kom hem och sen in i ugnen. Det luktar så gott. Jag har tagit fram fisk som vi ska äta idag och tog då även fram köttfärs till pannbiffarna imorgon. Det är bra med matsedel.


Då er pappa kom hem tog han Signe. Er mamma lagade mat och sen fick jag tid att göra lite nytta. Jag var uppe och dammsög upp alla mus skitarna så vi ska se om det kommer nya. Letade upp dosan till postgirokontot för nu blir det dansbandsfest. Tog ner jul lådorna och tog ut de i uterummet, jag måste väl ta bort julsakerna i helgen. Flyttade ut spriten i vardagsrummet men de får inte plats där vi hade tänkt. Flyttade istället om i Billy bokhyllan och vips var de där. Nu är det ännu mer saker på golvet som inte har någon plats, dels från det bruna skåpet och dels från Billy bokhyllan. Får ta tag i det imorgon…


Er pappa har kopplat in badkaret, vi ska kolla så alla slangar håller tills imorgon kväll. Han hade Signe med sig då han städade inne i badrummet och sen lekte han med henne, tog på pyjamas och plockade undan hennes saker. Er mamma rensade ut i hennes garderob och la det i bättre ordning i skåpet. Hon har mycket kläder och ändå köper er mamma mer… Hon får inte somna före halv åtta men det var på håret idag. Hon är så trött och vägrar ligga i er mammas famn men så gungar man henne lite och så somnar hon ändå på några minuter. Er mamma och pappa fikade till Bygglov och sen försökte vi fixa våra nya mail adresser. Vi har ju köpt en egen domän men vi fattar inte hur man gör. Vi får ringa supporten imorgon.

Av Carina - 10 januari 2011 09:30

Det blev en tuff natt. Signe somnade sent och vakande 2½ timme senare och var då vaken i nästan tre timmar. Hon somnade men så fort jag la ner henne vaknade hon och skrek. Er mamma var trött och tänkte att somnar hon inte innan fem så får er pappa ta över. Jag kan ju inte både vara vaken på dagen och på natten. Jag gav henne först näsdroppar och till slut gav jag henne en Alvedon supp, hon hade ingen feber men jag ville att hon skulle få sova. Tro inte att hon sov så länge på morgonen. Klockan åtta var hon vaken och det var knappast er mamma. Jag tog upp henne och in till mig och hoppades att hon skulle sova vidare hos mig. Hon gnuggade sig i ögonen och var trött men sova, nej!


Vi gick upp och åt frukost, hon är snuvig och rosslig men ändå glad. Efter frukosten lekte hon på golvet och er mamma drack en kopp te. Vi kom sen iväg till kyrkis. Trodde det var inställt för det fanns bara en bil med bilbarnstol i men det var tre mammor där och så kom en fjärde. Så det var bara åtta barn. Signe var glad över att se barnen och hon flyttar sig snyggt sittande även där. Vi sjöng, lekte och åt lunch, eller barnen åt lunch och mammorna fikar. De är trevligt att vara där och lära känna folk i byn.


Idag har det inte gått bra för oss… först fick er mamma inte sova, sen upptäckte jag att toan nere läckte och då jag kom hem var det blött sidan om soffan. Då kommer det kondens igen från taket som droppar ner och det var ganska mycket. Inte nog med det för varken telefon eller Internet fungerade. Skickade sms till er pappa och berättade, att han hade en sur trött fru, sjuk dotter och kraschar i huset… inte kul att komma hem till oss. Det är så lätt att säga men sov då Signe sover… jo, men när ska jag äta? Hon somnade direkt då vi kom hem och då var det min tur att äta lunch. Jag hann i alla fall sova en halvtimme innan hon vaknade igen. Hela eftermiddagen var hon gnällig. Hon lekte ibland lite själv men ville helst sitta i knäet med nappen i munnen och det är ovanligt för att vara er syster. Vi såg Kommissarie Frost i natt och idag såg vi Sportspegelns jubileum.


Vi längtade efter pappa och då han kom hem fick han ta er syster och så fixade jag mat. Vi som skulle vara duktiga nu men vår matsedel och det gick i stöpet redan idag. Nu blev det färdig pytt i panna från frysen. Vi åt mat och tur är att Signe äter, trodde hon ville ha välling i eftermiddag, tänkte det var bra att hon fick i sig vätska men hon vill bara hålla i flaskan. Efter maten tog er pappa disken och sen var han och Signe i badrummet och tog bort toastolen för att laga läckan. Vi kollade tillsammans vad som var fel. Er mamma tog ett bad och då hörde jag möss igen, så er pappa gick upp och kollade. Vi hittade inga men det kom ny ost i fällorna. Er pappa fixade sen i badrummet. Han kopplade el till badkaret och så satte dit mosaiken som gick sönder då han tog bort toan.


Signe fick inte somna före halv åtta, då kanske hon sover i natt? Men efter halv åtta somnade hon och klockan åtta var er pappa klar. Vi fikade och så kollade vi tv. Er pappa gick sen och la sig och vips hördes ett dån, då trillade toan som er pappa hade ställt upp så vattnet inte skulle rinna ut… den trillade på en metall grej och gick sönder. Det behövde inte vi idag… det är inte mycket att göra åt det, bara sorgligt. Så då gick även er mamma och la sig.

Av Carina - 9 januari 2011 09:30

Idag var er pappa uppe och gav Signe nappen utan att er mamma märkte något. Han låg sen där och kunde inte somna om. Det kan er mamma, och det kunde även er pappa till slut. Vi sov sen till nästan nio men er mamma var trött. Jag har blivit rejält morgontrött igen. Idag var det vägning… vi måste ju ändå fast vi lever osunt. På måndag är det slut med kakor och godis igen förutom på lördagar. Er mamma vägde sig först och trodde jag hade gått upp, er mamma vet inte riktigt vad jag har vägt. Er pappa däremot visste att han gått upp tre hg. Er mamma satte igång datorn för att lägga in vikten och då visade det sig att denna vägning var er mammas näst lägsta. Oj, hur kan man gå ner i vikt då vi lever på kakor och godis och rör oss lite? Det var ju roligt i alla fall och nu hoppas er mamma på att komma under mitt mål innan vi åker till Riga igen.


Vi åt frukost. Er pappa fortsatte i badrummet, har vi tur har vi toa ikväll men er pappa har ibland glädje tidsplaner. Efter frukosten lekte Signe själv och som vanligt lockar det stora skåpet. Hon flyttar sig ju sittande och idag såg er mamma hur det gick till. Hon drar sig fram med händerna. Det är ju lättare på golvet och svårare på mattan. Ändå lyckas hon flytta sig fort på mattan.


Er mamma lyckades idag skriva och göra klart hela bloggen. Så nu är jag i fas… hoppas bara jag inte blir så långt efter igen. Det tar ju lite tid att lägga ut dem men det blev klart strax efter middagen. Det var mycket skidor idag men er syster och jag hann ut en sväng emellan. Det var så fint väder men då vi kom ut var det inte så fint längre… det blåste. Signe verkade nöjd i vagnen och ännu mer nöjd då er mamma drog upp kapuschongen. Hon tyckte nog er mamma såg rolig ut. Vi tog lite nya kort med vår nya kamera, de ser bättre ut på kameran i alla fall. Under lunchen gjorde vi en matsedel för januari. Vi måste ju bli bättre på att planera vår mat. Idag blev det tomatsoppa, färdig på påse och pannkakor till efterrätt. Er mamma har redan tagit ut mat till ikväll, det är rekord. Jag fick tom ut bröd till imorgon bitti. Er mamma är usel på att planera mat…


Jo, vi fick toa idag som går att använda. Det tog ganska många svordomar men till slut satt den där. Locket som ska vara ovanpå ska behandlas fler gånger och träbänken sidan om badkaret är på plats. Även handfaten kan användas. Nu har er pappa invigt allt i toan, dusch, toa och handfat… er mamma får inviga badkaret. Det bli inkopplat i veckan och då det är klart blir det räcke vid trappen, det som fattas. Vi ska skicka in papperna till kommunen imorgon så vi kan få ett färdigställande bevis. Det ska bli så skönt att få lånen satta så vi kan leva som vanligt. Då räcket är klart ska vi få upp alla lister som är kvar att sätta upp.


Det blev ingen lugn kväll som vi tänkt. Er pappa jobbade längre än vad som var tänkt. Er syster håller på att bli rejält förkyld, det sprakar i bröstet på henne. Er mamma satt med henne i soffan. Det känns ibland så orättvisst då vi bygger. Er pappa bygger hela dagen och sen då han är klar är han trött och vill lägga sig. När ska jag kunna göra något? Jag blir avbruten hela tiden. Vi pratar om det hela tiden men det händer precis ingenting… vi pratade om hur vi ska göra då vi åker till Riga igen. Kanske ska er pappa åka själv till Riga och lämna sitt bidrag. Det är inte så kul att vara i Riga i februari. De två veckorna efter ska er pappa försöka hålla sig hemma så jag inte behöver bära och bubba hela tiden. Er pappa fick ha Signe en liten stund så er mamma åtminstone kunde dricka min kopp te i fred. Vi skulle ju fika då Signe somnade första gången. Nu vaknar hon igen efter en halvtimme och var pigg som en lärka.


Er pappa gick och la sig men Signe hade ingen större lust att sova. Hon satt och lekte och hon försökte sova och er mamma tittade på tv.  Halv elva somnade hon till slut och er mamma satt kvar en stund för att kolla så hon verkligen sov. Gick upp och borstade tänderna och då jag kom ner igen var hon vaken igen. Fick ta upp henne men hon somnade om fort och då kastade er mamma sig i säng. Det är inte så lätt att somna så där på beställning, det känns som att hon inte kommer att sova så bra. Mycket riktigt, vi var sen uppe mellan ett och fyra… hon fick näsdroppar och till slut fick hon Alvedon. Hon har ingen feber men hon behöver ju sova och er mamma med för den delen. Då hon till slut somnade var er mamma så slut och hungrig. Gjorde mig en macka och en kopp te och åt det medan jag väntade på att hon skulle vakna igen. Det gjorde hon inte och er mamma fick äntligen sova.

Av Carina - 8 januari 2011 17:30

Idag var Signe piggelin och hon kom in till oss innan åtta. Då hade hon ändå fått ligga och prata med sig själv ett tag. Det gör kanske inget för vi måste väl vänja oss vid att gå upp lite tidigare. Speciellt er pappa som börjar jobba på måndag. Vi gick upp och de på ovanvåningen sov fortfarande men de ska flyga vid tolv tiden så även de behöver ju komma upp och äta frukost. Anna kom ner och åt frukost och Ingrid sov vidare där uppe. Signe blev så glad då hon såg Anna, hon vill visa henne alla sina konster. Då vi har gäster är mamma och pappa inte så noga, de träffar hon alltid annars. Så hon kommer nog att bli en social tjej.


Efter frukost klädde vi på tjejerna och tog lite kort. Ingrid satt i Signes knä och hon var så duktig. Hon höll på Ingrids huvud men satt sen helt stilla och tittade duktigt in i kameran. Så det blev många fina bilder. Även Ingrid verkade trivas. Signe var trött och somnade, idag av sig själv för en gångs skull. Anna gick och packade och jag matade Ingrid. Hon åt och var så nöjd. Vi packade sen in allt och alla i bilen och er mamma körde iväg dem till flygplatsen. Er pappa fogade toa lådan och hoppades att Signe skulle sova en stund. Idag blåste det och var inte alls skönt väder. Det tog lite tid innan de hade fått iväg allt bagage men Ingrid låg och sov i er mammas famn hela tiden. Vi sa hejdå och er mamma åkte hem. Jag var inom Stocketitt och hämtade en av Signes leksaker. Den är en pingla som er pappa hade då han var liten så vi är rädd om den, vi glömde den då vi var där med Helena.


Då jag kom hem sov fortfarande Signe, då hon vakande hade hon sovit i över två timmar. Er pappa hade hittat mat i frysen och vi åt. Er mamma kollade skidor, Signe lekte och er pappa gick ut för att skotta av taket där vi har solpanelerna. De satt så dåligt förankrat i taket så fästena släppte förra vintern så nu ska vi sopa av dem några gånger i vinter. Vi följde efter och Signe fick åka lite pulka. Det var kallt för idag blåser det. Så vi var inte ute så länge. Då vi kom in fikade vi. Er syster gillar filmjölk, ibland får hon frukt i men nu äter hon med kanel och puffat ris. Hon är mer förtjust i fil än gröt. Vi blandar i lite av vår gröt i hennes nu på morgonen för hon tycker nog hennes gröt är för slät. Hon är inte så glad för den och de säger att antingen ska barn dricka välling eller äta deras gröt för att få tillräckligt med järn. Vad gör man om hon vill ha vanlig gröt? Vi ska till bvc nästa vecka och då ska vi fråga.


Er mamma hade tänkt att Signe inte skulle sova mer idag. Det hade inte hon tänkt. Jag satte henne så hon skulle leka men hon var så trött så till slut la jag henne och hon somnade direkt. Er mamma kollade på skidor på tv och er pappa var i badrummet. Jag eldade för fullt för nu hade el-patron gått och det är inte så bra. Då kakelugnen var rejält var gick jag upp och tog ett bad och bad er pappa öppna dörren till Signe så hon kunde vakna. Hon var inte så sugen på det utan sov som en stock. Han fick väcka henne till slut. Hon sover så mycket på dagen och sen somnar hon så sent på kvällen. Hon och er pappa lekte lite med klossar då er mamma lagade mat. vi åt och sen  fick Signe leka nakenfis på golvet. Då passade hon på att först kissa på täcket och sen bajsa. Vår älskade lilla unge bajsar hela tiden. Vi byter knappt på kiss blöjor, det är ju bra för då vet man att systemet fungerar. Så det blev ett bad för unga fröken istället. Det ska bli skönt då vattnet är som vanligt. Hon sitter nu i köks hon och det gillar hon det med. Hon gillar inte att få vatten på huvudet och det övar vi ju mycket på babysim. Nu övar vi i köket istället men det blir lite plaskigt.


Hon verkade trött men det var hon inte. Vi satt i soffan och hon tjoade och läste böcker. Hon verkade hur pigg som helst men ibland tar hon sig kring ögonen men hon vill så gärna vara vaken. Hon spänner upp ögonen så de inte ska se trötta ut. Jag försökte somna henne men jämna mellan rum utan resultat men till slut som somnade hon och jag la henne i sängen och hon somnade… trodde jag. Er pappa fixade fika och vi skulle precis fika då vi hörde henne ligga och prata med sig själv i sängen. Vi fick ta upp henne och sen låg hon här i soffan och bara myste. Där låg hon ganska länge men till slut var hos så avslappnad att jag kunde lägga henne i sängen och hon somnade bums. Att det ska vara så svårt att sova, att man vill vara uppe fast man är så trött.


Vi kollade tv, er pappa ville spela monopol men er mamma ville kolla tv. Efter Hipp Hipp så satte vi på monopol och tog en match. Denna gång spelade vi med en spelplan som såg ut som verkligheten med riktiga hus. Det var er pappa som önskade det men det gick inget bra för honom. Han köpte på sig hur mycket som helst, hamnade hela tiden i finkan och fick jämt betala skatt efter det att han passerat gå. Det gick desto bättre för er mamma jag byggde hus och hotell på mina gator. Dels på de första tre gatorna efter gå och sen de två sista innan gå. Det gick inget bra för er pappa då han hamnade där, som han jämt gjorde… så det slutade med att er pappa blev bankrutt och er mamma vann. Vilken lycka… er mamma somnade mycket nöjd. Samtidigt som er pappa låg och förklarade all hans otur under kvällen.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards