Alla inlägg under december 2010

Av Carina - 23 december 2010 16:15

Jullov och Signe vaknar redan lite över sju, där rök den sovmorgonen. Vi låg kvar en stund innan er pappa gick och hämtade gumman. Hon hade sovit gott i sitt nya rum. Vi låg sen och myste lite till, Signe verkade trött men hon vill ju inte sova. Er pappa gick upp för att elda och Signe följde med. Er mamma gjorde frukost för ovanlighetens skull. Vi åt frukost och sen satte vi igång med dagens arbete. Då vi blev så sena igår hann vi ju inte göra något.


Er pappa tog in granen, den var inte alls fin men den blir bättre då vi klär den. Er mamma letade upp julsakerna, tog fram de alla. Hade redan letat upp ljus så vi kunde tända levande ljus till frukost. Köpte en ljusstake för fyra ljus i på rean förra året och den blev jättefin här. Jag tog även ner gardinerna för nu ska vi ha jul gardiner. Granen blev klädd, både på utsidan och på insidan. Granen på utsidan var ännu fulare men med lite ljus blev den fin. Julpyntet kom på plats och Signe tröttnade. Jag la henne och hon somnade direkt och det är skönt om det blir så nu igen. Hon har varit så gnällig med det den sista tiden. Det är ju enklare för både oss och henne om det går så här smärtfritt. Hon trivs väl i sitt rum. Er pappa satte upp elementet, eller frostvakten och en lampa till henne. Vi hade ju redan satt dit rullgardinen, den behövs ju inte nu då det är så mörkt men det är skönt att den är på plats. Hon har ju fått en grön insekt som lampa som vi köpte på Ikea. Jag visade henne lite olika alternativ men hon blev gladast då hon såg den. Nu är hennes rum ganska klart och det är trivsamt, hon har även fått en lite matta som ser ut som ett hjärta. Utsidan på väggen mot matbordet ska vi göra vid i sommar.


Då hon vaknade var det dags för lunch.  Då vi kom in till er farmor och farfar var Magnus där, han är så barnkär och blev så glad över att se Signe. Idag fyller er farmor år men vi ska fira henne och farfar som fyllde år innan i december till kaffet. Vi åt lunch och sen gick vi hem igen och fortsatte. Er mamma packade in kalendrarna och er pappa satte upp elementet i Signe rum. Hon fick även upp en lampa på väggen. Hon valde ju själv en grön insekt. Det blev jättefint. Er mamma plockade undan lite här och där. Er pappa hoppade in i duschen och sen var det kaffe. Då träffade vi Astrid och hon var lika glad över att se Signe. Hon tyckte hon hade blivit så söt och så stor. Signe satt och lekte med Magnus. Hon verkar trivas i hennes sällskap, han vill hela tiden leka och vara med henne då han har chansen. Er farmor och farfar fick var sin tröja med Signes fot avtryck på och så fick er farmor en amaryllis och er farfar ett kort på han och Signe. Då kaffet var över så gick vi hem till oss och Signe sov en stund innan det var middag.


Vi träffar på Astrid och Magnus nu lite hela tiden. De håller på att planera morgondagen. Nu är er farfar också mycket mer intresserad av er syster. Idag då vi skulle gå hem var han rädd att hon skulle trilla ner från soffan då jag tog på mig jackan så han stod och vaktade henne. Vi gick hem till oss och er pappa är inte iväg så mycket än så länge. Utan han är med oss och idag har han ju fixat mycket i Signes rum. Det är mysigt nu när vi är mer i stugan tillsammans. Signe gillar då vi eldar på kvällen och så får hon sitta i köksdelen och leka och då kan hon se elden. Det kommer att bli värre sen då hon kryper för den kaminen är mycket varmare än vad vår kakelugn är hemma. Signe somnade gott och vi kollade tv. Idag blev det lite glögg, Astrid var inom och hälsade på en sväng och även hon fick lite glögg. Hon var av med Magnus och trodde han var hos oss. Er mamma packade in de sista paketen och så letade vi upp de som vi ska få imorgon bitti.


Bondens mamma ringde idag och tackade så mycket för senast då de var här då er pappa fyllde år. Hon ville även tacka för det fina julkortet på Signe, hon tycker hon är så söt. Det känns kul att ge saker till dem som verkligen uppskattar det.

Av Carina - 22 december 2010 16:00

Idag ska er pappa bara jobba halva dagen för sen ska vi åka upp till stugan. Det verkar bli bra väder så det är bra. Er mamma packade på förmiddagen och förberedde så vi kunde åka så fort som möjligt. Er pappa ska äta lunch hemma. Signe sov gott och tog lite sovmorgon. Er mamma hoppas verkligen att julkorten och almanackorna kommer idag annars blir jag rejält sur. Jag har varit sur och tvär i flera dagar nu och det är Icas fel. Det blev en del gjort tills er pappa kom. Er mamma körde och kollade posten och jodå äntligen hade de kommit.


Jag packade in almanackorna, fixade påsar så jag kunde skicka iväg dem. Skrev julkort till dem som skulle få paket och skickade med lite vanliga kort på Signe. Vi åt lunch och er pappa packade bilen. Då det var klart skickade jag iväg han och Signe på en paket runda. Han skulle lämna en hon Mona, julkort hos bonden föräldrar och julkort och lite julgodis till grannarna. Under tiden packade er mamma färdig. Vi bestämde oss för att skita i att skriva julkorten utan istället skriver vi dem i stugan. De kommer ju ändå inte fram före jul.


Vi hade även fått en avi att er mormors paket fanns på Statoil för avhämtning. Vi hade tänkt äta lunch på vägen men nu var klockan tre då vi körde hemifrån. Då vi kom till Statoil visade det sig att paket var att hämta tidigast klockan 16. De sa att vi kunde komma senare, vi har ju öppet till 24 men det har ju inte er mamma och pappa tid med. Vi åkte och handlade på Ica och sen kom vi tillbaka igen. En kille ville hjälpa mig och undrade hur paketen såg ut. Jag ringde er mormor och hon berättade. De har jättemycket snö i Skåne. Jag berättade att jag skickat paket till dem idag och att det är till både er moster och morbror också. De hittade inte paketen och då de kollade upp den på datorn så var det inte helt säkert att den hade kommit, den hade stannat i Malmö i flera dagar och sen på ett annat ställe. Så då hade vi väntat i en timme och gav upp.


Så vi kom iväg fyra istället för innan lunch. Vi stannade i Strömsund och fikade på Ica. Er mamma och pappa tog en macka och Signe fick mat. Vi ska få mat då vi kommer till er farmor och farfar. Signe somnade då vi körde från Frösön och sen sov hon igen efter Strömsund. Hon är duktig vår unge. Då hon vaknade var hon ledsen, hon sov inte så länge efter Strömsund och skrek mesta delen till stugan. Er mamma och pappa försökte med nappen men hon var ledsen. I Dorotea kom er mamma på att hon kanske vill ha ljuset tänt och tände lampan där bak och då blev det bättre. Då vi hade svängt in på Granbergsvägen så hörde vi något konstigt ljud från Signe, sen kom ett lika konstigt ljud. Stanna bilen sa er mamma. Jag gick ut och visst Signe hade kräkts och det var inte lite heller… jag torkade bort det värsta. Hon var jätte ledsen men vi hade två km kvar och det är ju bättre att vi kommer dit och hon får ta av sig alla kläder. Hon har kräkts ner både sig och bilbarnstolen.


Då vi kom fram tog er mamma ur er syster och gick direkt till er farmor och farfar. Jag tog av henne och hon var blöt ända in på kroppen så mycket som hon hade kräkts. Farmor fick tvätta alla kläder, även overall och egentligen er mammas jacka men jag vill tvättad den med impregnering så jag vänta tills vi kommer hem. Signe fick också hoppa i badet direkt. Hon badade i er farmors köksho. Det gillade hon och plaskade rejält. Er pappa tog hand om bilbarnstolen och han fick ta av allt tyg för den var rejält ner kräkts. Jag hoppas verkligen inte det är åksjuka? För hon åkte ju faktiskt 25 mil innan hon blev dålig.


Då hon hade badat och er pappa fixat stolen fick er mamma och pappa äta. Det blev en sen middag, er syster kommer att få välling då hon ska lägga sig. Då vi ätit visade det sig att er farmor ville se på Bonde söker fru så då gjorde er mamma och syster henne sällskap. i en paus gick vi upp till oss och vi satte på Signe pyjamas. Er pappa hade tömt ganska mycket i bilen och nu flyttade han in Signe säng till hennes rum. Er mamma gjorde i ordning välling och gav er syster. Hon somnade sen gott i sitt egna rum. Vi göra finare där imorgon men det var lika bra att få in sängen. Hon har fått en frostvakt där så det inte blir så kallt. Det finns ju inget element i det rummet. Det finns det inte i vårt heller men det blir varmt av kaminen och er pappa går upp och eldar på morgonen.


Då hon somnat packade vi upp lite och sen satte vi oss och tog en fika vid tv. Det är skönt att komma hit, det är inget bygge och denna gång ska inte er pappa göra så mycket annat än mysa med sin familj. Vi var ganska trötta så tv fick inte sällskap så länge. Man sover så bra här för det är så tyst.

Av Carina - 21 december 2010 15:30

Idag var det ingen sovmorgon… Signe hade inte heller någon lust att ligga kvar och mysa själv så jag hämtade henne innan åtta. Det är kanske ändå sovmorgon för många småbarnsföräldrar. Vi gick upp och Signe satt och lekte på sitt rum då er mamma var på toa och fixade frukost. Signe var inte pigg och hon somnade efter frukost. För ovanlighetens skull somnade hon utan problem. Er mamma drack sitt te och sen satte jag igång diskmaskinen. Började packa ihop lite inför resan till stugan imorgon. Jag fick ett sms att jag hade fått ett paket på bussgods. Tänkte att det kunde vara från Ica foto, vi får se. Rätt som jag satt där såg jag att spisen var av igen. Nu har en propp gått igen. Er mamma blir sur på teknik som inte fungerar. Så då Signe vaknade fick er mamma plumsa ut och byta säkring. Jag sänkte även värmen i friggeboden och stängde diskmaskinen. Er pappa tror att den är den som är boven. Han ska lägga om lite på elen då han kommer hem och köpa fler säkringar. Strömmen kom tillbaka som tur var.


Signe vaknade och vi åkte till stan. Först var vi på bussgods och tyvärr var det inte från Ica. Det var från Britt-Marie och Svante, det kunde man ju tänkt ut själv om man tänkt efter. Därefter åkte vi till Lillänge. Vi var först och åt på Coop och sen handlade vi lite barnmat och blöjor där. Vidare till On-Off där vi skulle hämta en julklapp till er pappa. På Lindex skulle vi hitta strumpbyxor till Signe men stjärnor på men även här var de slut. Istället hittade jag en pyjamas med fötter som hon kan få av er pappa i julklapp. Köpte också två tröjor på rea, en med lussebullar och en med pepparkakor. Vi tankade sen innan vi åkte därifrån. Nästa och sista stop blev Ica. Vi handlade så vi slipper göra det imorgon.


Signe somnade direkt då jag satte henne i bilen. Inte hade vi fått någon post från Ica idag heller. Er mamma blev riktigt förbannad. Jag ångrar så att jag valde dem… det grämer mig hela tiden. Nu kan vi inte åka förrän vi fått posten imorgon. Får vi inte det imorgon då blir jag rysligt arg. Det är inte ofta er mamma blir riktigt förbannad. Jag gråter ofta men då är jag ledsen nu är jag förbannad. Så fort jag tänker på det går pulsen upp till 250 slag… Vi fikade då vi kom hem och sen tänkte jag att Signe skulle sova. Det tänkte inte hon. Linda ringde och hörde hur synd det var om henne. Till slut somnade hon och jag kunde prata med Linda i fred. Skrev lite i bloggen nu är jag mindre än en månad back och det känns bra. Skrev om Riga resan och jag minns ju hur sjuk jag var. Nu så här i efterhand förstår man varför det inte gick så bra.


Signe sov i två timmar och det behövde hon. Er pappa kom hem och det kom in lite ved. Vi åt då Signe vaknade, innan dess hade både er mamma och pappa slagit in de sista julklapparna. Er mamma gick igenom alla våra papper för att hitta el ritningen som er pappa gjort. Hittade den inte så jag tog ett bad istället. Er mamma trodde att er pappa skulle somna Signe idag men inte det. Så det fick er mamma gör idag igen… er mamma gör det jämt. Jag kollade på Ernst Jul vi fikade då hon äntligen somnade. Det blev inget packat idag. Så troligen förväntas det av er mamma att hon gör det imorgon. Jag ska även förhoppningsvis skriva julkort och packa in almanackor. Er pappa gick och la sig och er mamma packade ihop mina kläder, la in en maskin tvätt och skållade mandel. Det finns hur mycket som helst att göra om man bara vill…


Er pappa påminde mig under middagen att han hade namnsdag idag. Så vi gratulerade honom, Signe förstod att det var något med pappa men inte vad.

Av Carina - 20 december 2010 15:30

Idag sov Signe ända till halv nio, det var behövligt. Hon vaknade vid sju men er pappa gick och gav henne nappen och då somnade hon om. Hon somnade ju redan innan halv åtta igår. Idag ska vi ju få kompisar på besök så då gäller det att man är pigg. Vi gick upp och åt frukost och bara mös. Signe har börjat med att vinka, igår med en hand och idag med båda. Jag satte henne på golvet då hon ätit klart, hon slänger ju bara ner alla saker på golvet så det är lika bra hon sitter där. Då trillade hon och slog huvudet, hon blev så ledsen, är nog inte helt pigg. Så hon fick sitta hos er mamma en stund och sen gick det bra igen. Hon gillar alla ljud. Först åkte hon i bilen och där är olika sånger och hon dansar och trycker. Då hon fick sitta på golvet igen hittade hon en bok med ljud i och lekte länge med den. Vi är nog ovanligt förstående för ljud, det rör inte mig att hon har dem. Hon fick ju även en liten nyckelpiga av er moster med många olika sånger i och den är hon också så glad för.


Idag vinkade hon för fulla muggar. Redan igår vinkade hon första gången och idag kom hon på att man kunde vinka med två händer. Hon vinkar inte på kommando men då det passar henne och då blir hon extra glad om man vinkar tillbaka. Vi städade även idag, det blir så skitigt av veden och av Signe. Hon har ju hälften av maten på golvet, vi skulle ha haft en hund! Hon ville inte sova på förmiddagen, det kommer ju barn i eftermiddag så det hade varit bra om hon sov men inte. Hon fick mat så satte jag in pannkakor till mig i ugnen. Hade då redan gjort deg till vörtbröd och de jäste. Vips så svartnade ugnen… även ventilationen slocknade. Ringde er pappa, du får byta propp i skåpet ute. Det kunde ju inte jag göra då, Signe åt och jag kunde inte lämna henne. Hon var gnällig och skulle inte vilja vara inne själv. Så er pappa lovade att komma hem. Han visste inte riktigt vart säkringarna var heller…


Han kom och vi fick leta efter propparna. Er mamma blir så sur för i ett nytt hus ska väl inte proppar gå hela tiden. Jo, vi har elvärme på i garaget. Det visade sig dessutom att el-patronen gick inne så jag fick elda och er pappa fick hämta ved innan han åkte till jobbet igen. Det var tur att Mona var sen en timme, för nu blev bröden klara precis då de kom så vi fikade på det och lite lussekatter. Vi fick hemma gjorda tvål och en skrubb, ska ha med den till jul och städa oss ordentligt. Även Signe fick en julklapp. Få åka bort med deras då den kommer på posten. Barnen lekte lite i Signes rum och hon blir så glad då det kommer barn. Hon skiner som en sol. Då de åkte somnade hon som en stock och er mamma tog bilen och hämtade posten. Trodde att julkorten och kalendrarna var där men inte det… men det var lite roliga julkort och så scoutalmanackorna som jag beställt.


Signe sov i två timmar och det behövde hon. Er mamma fixade lite i köket, städade upp och tömde diskmaskinen. Tömde även sopstationen under vasken, att det blir så mycket plast och kartong. Så er pappa fick lite och göra då han kom hem. Idag har jag även lagt ut i bloggen till den 22 november och längre har jag inte skrivit. Jag ligger lite back igen. Er mamma lagade mat och idag blev det torsk med senapssås och Signe åt så det stod ur öronen. Kul att hon äter vår mat nu. Hon kan få det imorgon med. Dusch väggen kom upp idag men det blev ingen fogning. För er pappa hittade inte sakerna. Er mamma gick direkt in och hämtade delar av det, er pappa kan inte leta. Ibland måste man lyfta på saker.


Signe och er pappa lekte en stund men sen tog er mamma över. Grannen ringde och meddelade vad vi ska betala i skottning, det blir er mamma som får fixa det imorgon. Signe vill inte sova, hon kämpar så emot fast hon är så trött. Provade lägga henne flera gånger utan resultat. Er mamma hade tänkt baka pepparkakor och göra julgodis och så blev det men under längre tid än vad jag hade tänkt. Jag fick ut i garaget också och leta grejer som vi ska ha med till stugan. Jag var ju inte med då de bar ut allt från uterummet så nu stod de kartongerna längst in…

Er mamma var ledsen ikväll. Jag tycker det är så trist att er mamma och pappa har två separata liv. Det känns så. Er mamma är hemma hela dagarna, lagar mat och tvättar. Då er pappa kommer hem bygger han och er mamma gör något annat. Vi gör så sällan något tillsammans. Gör vi det är vi inte hemma. Jag är så jäkla trött på byggandet så jag skulle lätt kunna ringa någon som slutförde det till oss. Vill inte se något byggandes på länge efter att vi är klara här inne. Vi pratade om det och som vanligt har vi olika versioner men er pappa tycker också att vi gör för lite tillsammans. Han är inte heller van vid att vara med och julpynta men er mamma vill att vi gör det tillsammans. Nu är det snart över… vi åker på onsdag och imorgon ska vi packa. Då vi kommer tillbaka är det ju för sent med att pynta.


Er pappa gick och la sig och er mamma bakade klart pepparkakorna. Nu är degen nästan slut. Jag tänkte att då vi kommer hem igen ska vi göra som vi kan glasera. Tog mig en kopp te innan jag gick och la mig. Då var pepparkakorna i sina lådor och julgodiset i kylen. Det ska bli gott att mumsa på det i jul.

Av Carina - 19 december 2010 15:30

I dag sov vi ända tills kvart över åtta. Då var Signe fortfarande inte vaken ännu, hon sov en kvart till. Hon behövde verkligen den sömnen, hon sover ju inte så mycket på dagarna nu och det var ju sent i fredags. Så vi åt inte frukost förrän vid niotiden. Idag ska vi på utflykt. Er pappa var ute och skottade efter frukost, det har ju snöat nu i flera dagar. Han tog även in duschdörren till badrummet. Det händer ju lite där också fast vi jul myser. Ringde till Britt-Marie, vi har ringt om varandra några dagar nu. Berättade om Riga och att det inte blev något. Idag har äntligen er mammas gråtperiod tagit slut, det var på tiden. Innan har er mamma tyckte så synd om sig själv och fast jag inte velat så har tårarna runnit med jämna mellanrum. Det är precis som att det finns ett antal tårar och de ska ut oavsett.


Vi gjorde oss i ordning, grannen kom ner och han fick med sig lite pepparkakor och ett kort på Signe. Hans fru ligger ju på sjukan efter att hon brutit benet. Tänkte det kunde pigga upp henne. Vi åkte iväg. Signe är så nöjd med sin nya bilbarnstol. Hon kan se ut genom fönstret och kollar mer än gärna. Nu somnade hon efter en stund och det var bra för henne, och oss. Vi åkte till Mörsil, och åt lunch på Kretsloppshuset. Det var inte mycket till mat men ett mysigt ställe och ekologiskt. Er mamma att en macka med lax och er pappa en skinkstut, och så blev det en kaka till efterrätt. Signe var i sitt esse och kom på att kan släppa saker ur handen och då åker de ner på golvet, spännande. Vi handlade lite glögg och lite annat innan vi körde vidare.


Vi åkte till Lundhags i järpen, nu hade vi tur att er mammas tröja som inte fanns i somras fanns nu. Så jag köpte en ljusgrön fin fleece, som är som tyg på utsidan, kanske lite vindtätare. Hittade även underställ i ull till Signe. Det kan hon behöva då vi ska ut på skoter turer i vinter och vår. Vi stannade till hos Maria på vägen hem, hon bjöd på lite fika. Er mamma har inte varit där innan så det var ett glatt besök. Vi hämtade en julklapp till er pappa från sitt jobb på vägen hem och handlade julfrimärken. Hoppas nu julkorten kommer imorgon så vi kan skicka iväg dem.


Vi åt då vi kom hem och sen fick Signe bada. Försökte få henne i säng i tid idag och till slut somnade hon i sängen. Hon sov sen oroligt hela kvällen, undra vad det kan bero på. Er mamma och pappa tog ut lite till garaget. Vi kan inte ha hela ovanvåningen full med kartonger och påsar bara för vi inte kan ha det på vinden. Så nu ska det ut, lite idag och rester imorgon. Efter jul ska vi sätta tak i vindarna så vi slipper mössen. Det är nu förberett så vi kan sätta upp duschdörren imorgon. Det ska då även foga glasbetongen. Vi fikade då Signe somnat och sen kollade vi på Starke man och sen ett avsnitt av Maria Wärn. Er pappa gick och la sig först och sen kom er mamma efter. Det känns ändå ganska bra nu, det är skönt då gråtperioden tar slut.


Har kollat lite om när det är läge att åka till Riga igen. Kanske blir det i början av mars. Det känns som att gör vi inte det den gången vill vi vänta för länge, först blir det förlossning till jul och det vill man inte. Det kan krocka med Skåne och det vill vi inte… så det är väl lika bra att köra igång. Måste skaffa p-piller bara men det får jag väl göra via sjukhuset, ska kolla med barnmorskan igen om hon kan göra det till mig.

Av Carina - 18 december 2010 15:30

Det verkar inte vara slut på tårar ännu… så det kommer nog att fällas en del idag med känns det som. Signe sov som vanligt bra och idag ska er mamma åka till stan själv och handla de sista julklapparna. Vi åt frukost och sen körde er mamma. Jag kom in i ganska god tid så det inte var så mycket köer. Handlade de sista till er pappa och så te, jag har bara tråkigt te hemma. Jag kom hem till lunch och vi hade planerat att jag skulle handla färdig mat med mig men Spader Dam öppnade inte förrän tolv och jag var klar på Ica redan innan tolv så jag körde hem och det fick bli pannkaka istället.


Vi åt lunch, er mamma ringde till Ann-Catrin och jag pratade med henne. Er pappa hade på förmiddagen installerat vår tv. Som er pappa har längtat efter detta… nu var han så nöjd, men han skulle ställa in ljudet så Signe och jag gick ut. Hon bara älskar att åka pulka. Vi tog ett varv i rondellen och sen gick vi upp till brevlådan. Det var plogat idag och då går det mycket lättare att dra henne. Hon sitter där bak och tjoar och är så nöjd. Hela ansiktet lyser om henne. Er pappa ringde då vi var välkomna in igen. Det skulle vara absolut tyst då han ställde in det och då fick inte vi vara inne. Vi hann en tur till i rondellen innan vi gick in. Vi kollade upp vart vi ska hänga maten till fåglarna, men det får vi göra en annan dag.


Då vi kom in fortsatte er pappa i badrummet. Vi upptäckte ju att glasbetongen blev för lång. Det var meningen att det skulle vara en halv längst in men det glömde vi och gjorde en hel. Då blev den för lång så nu tog vi bort en rad. Den kan vi ha i toan på garaget. Er pappa sågade av den för det är plastskivor mellan glasblocken. Det blev mycket bättre då han sågat bort den. Satte sen på kanterna som ska vara i metall. Det blev riktigt snyggt, det är bubblor i glaset så det är inte som de vanliga brukar se ut.


Er mamma bakade lussekatter, kan undra om det blir lika bra som er farmors. Jag gjorde i alla fall precis som hon sa. Fick ringa till henne och fråga om sockervattnet som hon penslar dem med efteråt. Er pappa lagade mat samtidigt så det var fullt i köket. Signe satt i sin stol och var med oss båda. Hon gillar att få vara med och har då bra tålamod. Både maten och lussebullarna blev goda. Efter vi ätit fick Signe bada i vasken. Nu är det ju lite jobbigare att bada henne då vi måste koka hennes vatten så det blir inte lika ofta men hon blir så glad då hon får komma i badet. Hon saknar nog babysim, förhoppningsvis får vi börja i januari igen på ny kula.


Signe somnade som vanligt under dunder och brak. Kan inte förstå, ibland bara vi lägger henne i sängen och hon somnar av sig själv. Andra dagar skriker hon som om vi höll på att förgifta henne. Nu har det varit så några dagar och hon bara skriker och sliter sig ur greppet. Lägger man henne i sängen skriker hon som om det vore knivar i sängen. Nu har i alla fall er mammas hormoner landat och jag har bättre tålamod med henne och då går det lättare. Då hon somnat badade era föräldrar. Snart så kan vi bada tillsammans i stora badet i badrummet. Badkaret är på plats men inte inkopplat. Därefter tog vi en välbehövligt fika men lussekatterna. Er mamma har packat in alla paket, nu är det bara en kvar som vi ska hämta i veckan. Vi kollade på Maria Wärn som vi hade inspelat och sen gick vi och la oss.

Av Carina - 17 december 2010 15:30

Den jäkla gråten, att den aldrig ska ta slut denna gång. Visserligen tycker jag fortfarande synd om mig och om oss. Att ingen kommer hit och hälsar på. Nu kommer Helena så jag ska inte säga ingen men av alla de vi bjudit hit så kommer nästan ingen. Idag ska mammorna komma så vi har lite att stå i och jag kan ju inte se hur illa ut som helst. Jag gick upp innan Signe vaknade och tittade mig i spegeln… det skulle jag inte ha gjort. Jag fick ur linserna och in med glasögonen, det var skönt att slippa linserna. Det gillade inte Signe, hon kände inte igen er mamma med glasögon. Hon blev tom lite rädd och ledsen men hon hör ju att det är jag. Tar jag av dem blir det bättre.


Vi åt frukost och började städa. Det är konstigt att vi kan städa hur ofta som helst men ändå är det skitigt och framplockat. Signe vill inte sova… hon bara skriker så jag fick sitta med henne en stund också och det tog ju tid av städningen. Till lunch åt vi och så bakade er mamma pepparkaksbröd. Vi hann gå till brevlådan innan gästerna kom. Er pappa kom hem en sväng, men det vara bara för att leverera tv som han hade hämtat på lunchen.


Jennie och Lovali var först, därefter kom Frida och Tyra och vi började fika. Då kom även Therese och Georg så vi blev en liten skara i alla fall. Vi fikade och pratade, er mamma fick jul müsli och Åre choklad. Det är skönt att höra att vi har det ganska lika allihopa. Förutom att de andra börjar jobba så smått. Jennie har börjat på heltid, Frida ska börja på 75 % i februari och Therese har börjat gå in och jobba extra. Det verkar som Georg också ska gå i Orrviken. Det blir det väl för Signe om det inte kommer två nästa gång då får vi tänka en extra gång. Så småningom kommer hon ju dock att gå där. De började dra sig hemåt vid fyra tiden. Er pappa kom hem och er mamma hoppade i badet, vi ska ju på julfest på er pappas jobb idag.


Er mamma badade och sen snyggade vi till oss alla. Det har snöat mycket idag och er pappa fick skotta lite. Även Kjell kom och plogade, grannens kompis körde av vägen. Det hände mycket i vår lilla by idag. Vi packade in oss och er mamma hade extra kläder med till mig och er syster. Det var så stora drivor, då vi körde in i den ena kom snön upp över rutan. Den var nästan en meter hög men det var ju fluffig snö så det gick bra. Det är skönt i sådana lägen att vi har fyrhjulsdrift och att bilen är lite högre. Vi kom fram och vi var nästan först fast vi kom för sent. Signe blev uttittad hela kvällen och hon var så duktig. Hon log och skrattade och var allmänt nöjd. Hon fick mat lite innan oss för då var ju klockan sju och hon hade inte ätit middag. Hon tröttnade efter en stund och satt hos er pappa. Då er mamma också ätit upp fick jag henne att sova, inte första gången men andra.


Efter en halvtimme kom en och sa till er pappa att Signe var vaken. Hon fick sitta upp en stund till. De andra var så förvånade över att hon var så snäll fast klockan var så mycket. Då klockan var tio packade vi ihop och åkte hem. Hon somnade inte ens i bilen hem, det är en party pingla vi fått. Då vi väl kom hem och hon fick pyjamas på sig somnade hon gott i mammas famn, efter lite gnäll. Er mamma och pappa var också ganska trötta och gick och la sig då Signe somnat.

Av Carina - 16 december 2010 15:30

Idag skulle er pappa åka till Sundsvall över dagen, så han åkte iväg tidigt och kom hem sent. Er mamma och syster passade på att åka till lillänge och handlade julklappar. Det snöade rejält så vi åkte bara till Lillänge. Vi skulle handla julklappar till er pappa. Jag handlade några av dem idag. Vi åt lunch på McDonalds och sen somnade er syster under shoppingen. Det som är praktiskt i Lillänge är att man kan gå till bilen med sakerna efter hand. Det var bra då vi handlade lite stora grejer. Signe fick mer blöjor, det är bra blöjor på Coop för de är vita och då kan man ha dem under vita strumpbyxor. Annars har de flesta massa mönster och det är inte fint då rumpan syns.


Då vi kom hem fick jag veta att det bara är Helena som kommer till nyår. Det gjorde att er mamma blev så besviken och ledsen. Tårarna satte full fart. Er mamma blir så besviken då ingen vill komma hit, varken till nyår eller till jul. Det är alltid vi som ska komma till Skåne, Ljusdal eller Stockholm men det är inte lika naturligt att komma till oss. Er mamma blir så besviken och ledsen och jag tycker verkligen synd om mig själv. Signe tittade lite konstigt på er mamma då jag grät hela tiden. Jag var även förbannad men sen jag fick barn blir det inte som förr… blir automatiskt ledsen också.


Då jag fick annat att göra slutade tårarna men snabbt kom de tillbaka igen. Jag hoppas ingen kommer hit idag och att ingen ringer för er mamma hänger på en skör tråd idag. Det är faktiskt skönt att er pappa är i Sundsvall. Jag fick i alla fall upp gardiner i sovrummet och lite julpynt.


Er pappa var inom Brunflo och handlade barnmat. Då upptäckte han att det inte är gratis. Han undrar ibland vad vi gör av alla pengar som vi sätter in på Ica. Nu vet han bättre, det är skönt att er syster börjar äta vår mat mer och mer nu. Då er pappa kom hem försökte er mamma inte visa att jag var ledsen. Jag tvättade och hängde tvätt och grät då jag var där uppe. Till slut kunde jag inte låta blir och berätta. Även han tycker ju att det är konstigt men han bryr sig inte lika mycket som er mamma. Jag är i alla fall jätte glad över att Helena kommer, hon ska ha en medalj för det. Er mamma fick sitta uppe och kolla film innan jag kunde gå och lägga mig så jag inte skulle gråta mig till sömns och det verkade gå bra tills jag mig på kudden då kom tårarna igen. Till slut somnade jag och hoppades att dagen imorgon skulle bli mycket bättre.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards