Alla inlägg under november 2010

Av Carina - 14 november 2010 11:00

Igår kväll innan vi somnade gick vi igenom vilka dagar vi har att bygga på kvar innan jul. Det var inget många… vi ska till Riga och så har vi gäster och är borta. Er pappa ska vara borta mycket i jobbet. Det känns inte bra för er mamma vill ha en riktig jul i år. Det lovade er pappa att vi ska ha, vi ska baka pepparkakor och pynta så får vi bygga klart efter jul. Vi har ju byggkreditivet till sista januari. Signe sov inte så bra i natt och vid två tiden var er mamma uppe och fick sitta i soffan men henne. Undra om hon hade drömt något? Efter det sov hon ganska bra. Er pappa var uppe en gång till innan det var morgon. Vi sov ända tills er mammas pillerklocka ringde.


Då gick jag upp och bakade scones till frukost till er far. Det är ju fars dag idag och då får er mamma fixa frukost. Signe vaknade och hon fick komma in till sin far. Då letade vi upp paketet till er pappa. Signe ville gärna hjälpa till och packa upp. Vi hade gjort en liten tavla till er pappa men Signes fot och hand avtryck. Det var inte så bra avtryck men det var inte så lätt att göra det själv. Er pappa fick i alla fall tårar i ögonen och vill rama in tavlan. Er mamma tänkte vi skulle äta frukost i sängen men ångrade mig. Vi gick upp och åt men er mamma gjorde frukost för ovanlighetens skull.


Efter frukosten åkte er mamma och simmade. Även idag simmade jag 750 meter och det känns lättare att simma bröst 25 meter och rygg 25 meter. Det går så fort så nästa gång blir det nog 1000 meter. Jag har ju så många entréer kvar som kommer att brinna inne. Då jag simmade där kom jag på att er mamma och pappa hade glömt bort en hel helg då vi planerade bygge. Då kom er mamma på att jag hinner simma några gånger till innan Riga. Signe och er pappa var ute och bytte däck på A4 där det var punktering. De åkte även lite pulka, det kunde jag se då jag kom tillbaka. Signe fick lunch då jag kom hem. Vi gjorde oss i ordning och klädde oss fint och åkte iväg. Idag ska vi äta Farsdags lunch på Persåsen.


Er pappa fick köra idag, han vill ju också köra ny bil. Vi var ute i god tid och det var bra för då körde vi en extra sväng och så kunde Signe sova lite längre. Hon vaknade då vi kom fram. Det var tre rätters, löksoppa, fläskfilé och potatisgratäng och kladdkaka till efterrätt. Det var ett riktigt mysigt ställe och otroligt god mat. Signe fick en macka och hon trycker ihop mackan och kämpar för fullt med att äta. Hon fick ibland av riktigt stora bitar som vi fick ta ut. Hon fick sen leka med leksaker istället. Hon har hittat på ett nytt ljud idag, så hon satt och tjoade där på restaurangen. Då vi ätit och satt och drack kaffe och te gjorde er mamma gröt till er syster. Hon satt sidan om pappa dagen till ära och han gav henne den. Då vi var klara gick vi ner till utställningen och kollade. Det fanns hur mycket som helst som var gjort i trä, och så var där en shop. Er mamma ville gärna handla något men hittade inte något speciellt. Er pappa träffade en gammal personal som gick i pension då er pappa började jobba som chef.


Vi körde en extra runda då vi skulle hem och Signe somnade. Det var synd bara att hon hann vakna innan vi kom hem och var så ledsen. Hon blir ledsen då hon vaknar för sen gick det bra igen. Men det är jobbigt med nappen och att hon tar ut den hela tiden. Till slut kom vi hem och då blev hon mycket gladare. Er pappa körde till jobbet och hämtade lite grejer, han ska ju åka till Bollnäs imorgon. Vi åt då han kom tillbaka och sen fick Signe och pappa mysa för de kommer ju inte att träffas på några dar nu. Er mamma hämtade in ved så vi har då vi ska elda imorgon. Det verkar som huset håller värmen bättre nu sen snön kom. Det är en härlig känsla att få gå ut och hämta ved då det är snö ute. Känns som att var i adventskalendern… mysigt. Känner en sån glädje då man får gå ut i snön.


Vi gjorde en matsedel idag för resten av november. Nu ska vi bli duktigare på det. Vi handlar hem massa mat fast vi har i frysen. Så nu måste vi bli bättre på det. Upptäckte att vi handlade så mycket på Ica, det blir dyra räkningar då vi ändå har mat i frysen. Det är ju lättare att ta det som är i kylen än i frysen. Signe sov orolig men hoppas det blir en bra natt ändå och hoppas det blir bra nätter framöver. Er mamma tycker att Signe har ändrats lite utseendemässigt, men hon är lika söt som innan. Tänk att vi fick en sådan otroligt söt och snäll unge!


Er mamma har funderat mycket på hur det kommer att bli om hon får ett syskon eller två? Nu är det så lätt att bara ta med henne. Hon är ju så lättsam, ska man då ha fler barn så är det inte lika enkelt. Skulle det bli två till så blir det tom svårt men spännande. Er pappa var nöjd med sin Farsdag  och det känns bra.

Av Carina - 13 november 2010 11:00

Signe sover så bra på natten nu, det är skönt när vi slipper gå upp så många gånger på natten och ge henne nappen. Däremot så vaknar både hon och er pappa tidigt på morgonen. Då klockan var åtta ringde er mammas pillerklocka och då gick er pappa upp och hämtade pillan och Signe. Vi låg sen lite i vår säng och myste. Efter frukosten började er pappa och Signe bygga i badrummet. Idag är det tak som gäller. Er mamma började i uterummet, det ska fixas med lådor och ställa i ordning. Då vi fått in badkaret kan vi ta ut det som är färdig packat i uterummet.


Jag pratade med Anna och beställde biljetter till Stockholm. Bestämde också att vi kan ta med kläder till Ingrid. Vi kan handla något annat till henne för vi har ju massor av kläder som inte hon heller kan slita ut. Anna och Pernilla har upptäckt att våra barn har äpple namn, Alice, Signe och Ingrid. Får ni en tjej till måste det också ha ett äpple namn sa Anna! Det är ju lite lustigt men Signe har ju två äpplenamn…


Efter lunch så gick vi till brevlådan. Signe fick åka pulka och er mamma och pappa skiftades om att dra henne. Hon sitter där bak och tjoar. Hon verkar tycka att det är jättekul att åka där bak. Jag la henne i snön så hon fick känna på det, men hon tyckte det var kallt. Så vi gick in och fikade och Signe fick lite fil. Hon somnade sen och det gjorde hon rejält. Hon sov i över två timmar. Er pappa blev klar så det är bara att isolera kvar. Er mamma fick uppröjt i uterummet och jag hann oroa mig otroligt mycket för att hon inte lever då hon sover så gott och länge. Tur att vi har föräldrar enheten så jag kan kolla upp larmet.


Er syster fick mat, potatismos och köttbullar, och det gillade hon. er pappa isolerade så vi fick äta mat sen. Då er pappa isolerat skulle han ta ett bad, och det var ingen värme i tanken så er mamma fick elda. Jag fick även hämta ved och låsa i garaget. Er mamma började laga mat och er pappa tog hand om Signe. Hon var inte så hungrig och ville inte ha så mycket välling. Inte ville hon sova heller, hon ville vara med på party. Vi åt mat och sen kollade vi dansbandskampen. Då satt Signe och kollade på tv och dansade i soffan. Hon älskar musik, hon blir hur glad som helst då vi sjunger för henne. Då de sjungit bidragen fick hon gå och lägga sig och er mamma och pappa kunde ta fram lördagsgodiset. Vi vägde oss idag igen och vi hade båda gått ner. Er pappa är värst som vanligt…


Idag har Signe fått tand nr två, sidan om den första i underkäken. Den bara var där den också. Hon verkar inte ha problem att få tänder och det är ju skönt. Er pappa kollar på bil hela tiden… och er mamma blir så trött på att er pappa pratar bil hela tiden. Idag skulle er moster och morbrors pappa ha fyllt år, så vi får tända ett ljus för honom idag.

Av Carina - 12 november 2010 11:00

I natt var vi inte uppe en enda gång och gav Signe nappen… så hon sov ända tills halv sju. Ända till… er mamma fick gå och hämta henne strax efter sju. Det är tidigt för er mamma. Efter frukosten var hon ju trött och ville sova igen. Däremot fick er mamma vara kvar uppe. Jag chattade med Maggan och åt frukost i lugn och ro. Sen sov Signe hur länge som helst… jag fick gå in och kolla så hon andades. Hon sov i över en och en halv timme. Då hon vaknade så gjorde vi oss i ordning er mamma skulle ju på ultraljud på sjukhuset.


Då vi packat in oss i bilen visade det sig att den inte startade. Jag provade flera gånger utan resultat. Vi har punktering på den andra bilen och er pappa satt i telefon möte. Skickade ett sms till honom och han kom direkt. Vi bytte kvickt bil och det var ju tur att vi var ute i god tid för er mamma kom i tid till sjukhuset. Er pappa och syster kom in till väntrummet innan jag hade fått komma in. Då jag väl kom in fick jag komma till en underläkare som var så noga. Förra gången fick jag gå direkt in och göra ett ultraljud och sen ut igen. Nu satt vi och pratade en stund och sen gjorde hon en vanlig undersökning först för att kolla så allt stod rätt till. Till slut gjorde hon ultraljudet. Denna gång var slemhinnan 11,7 mm mot förra gången 10 mm.


Vi åt lunch på sjukhuset och sen åkte vi till bil affären. Vi skulle kolla på bilen som er pappa vill att vi ska köpa. Er mamma var mest intresserad av bagaget då det är för litet i vår bil. vi får precis plats med Signes vagn och ska vi ha en syskonvagn så kan vi inte välja bland så många, en typ. Vi berättade då att vår bil inte startade, vi hade in den på service igår. Eller de skulle byta någon programvara och det har väl det som havererat. Så vi fick en lånebil en A4 och den var helt ny, den hade gått 75 mil. Vi kollade bilen och bagaget men er mamma kände sig stressad för jag ville hem och maila Riga. Vi får åka och kolla sen igen men det ser ju större ut och är större men är det högre. Er mamma och syster tog den nya bilen och körde hem.


Ibland får man inte svar så snabbt som man vill från Riga. Er mamma kollade mailen hela tiden och ändå kom det inte några svar. Jag försökte koncentrera mig på att göra annat men det gick dåligt. Till slut fick vi svar och vi ska dit den 24 november och det passade ju inte så bra för er pappa då han ska på chefs konferens den 24-25 november. Er pappa kom hem precis då och er mamma hade frågat om vi kunde byta dag men det kunde vi inte. Så er pappa får hoppa över den. Vi bokade biljetter till och från Riga. Vi bokade även hotell, vi ska bo via Coop och det kostar 120 euro för två nätter men frukost. Det är billigare än att bo i Sverige. Er mamma ringde till er morbror och undrade om han är i Stockholm den veckan. Det är han inte men kanske skulle han kunna vara där på fredagen.


Vi åt middag och er pappa fick fars dags present. Vi hade köpt ett års kort på Jamtli till honom, så han fick det idag så vi kunde använda det. För efter middagen åkte vi till Jamtli för det var Jamtlinatt där. Det var en massa roliga aktiviteter där men mest för barn och inte så små barn som Signe. men vi promenerade runt där, det är ett stort område. Er pappa hade inte varit där förut, det var som att vara i adventskalendern. Det snöade och det var vitt överallt. Vi gick in på ett fik och fikade. Det var mysigt och Signe fick också lite fika. Hon låg nerbäddad i vagnen då vi gick runt och ögonen var uppspända, hon gillar att titta på snöflingorna. Innan vi åkte hem så fick Signe välling. Det var ju inte aktuellt att kolla inomhus då vi ändå inte kunde vara med i aktiviteterna. Vi var ändå nöjda då vi åkte hem.


Då vi kom hem somnade Signe i sin säng, nöjd över dagen verkade det som. Er mamma och pappa började på en budget. Vi ska göra en budget för 2011, dels för fasta utgifter men även för faktiska. Vi handlar så mycket mat och det vore kul att se hur mycket vi handlar för. När vi väl kan sätta lånen så vet vi vad vi har för kostnader. Det kommer inte heller läcka så mycket pengar på bygge som det gör nu.

Av Carina - 11 november 2010 11:00

Er pappa eldade idag då han gick upp och så kom han in och sa att det snöade lite smått innan han gick. Er mamma sa till honom att jag vill veta om det snöar. Vår lilla dotter har varit lite vaken i natt och riktigt ledsen, men har somnat om igen då hon fått nappen. Nu är jag lite orolig för henne för hon sover ännu snart halv nio. Er pappa kom hem igen, kom på att A3 skulle på service och då var Signe vaken. Han gav henne nappen och sen somnade hon om igen… men har varit inne och kollat att hon andas. Till slut vaknade hon halv tio.


Hon åt frukost och jag drack en kopp te. Det snöade lite ute och då Signe fick se det blev hon jätte glad. Så efter frukost tog vi på oss kläder och gick ut. Hon fick ha sin nya större overall för den är vatten avstötande. Jag hittade bara en vante… har vi redan tappat en? De var de dyra vantarna. Så jag fick leta upp ett par andra och det var tur att overallen har långa armar. Jag satte henne i pulkan och hon såg hur lycklig ut som helst. Er mamma fyllde på ved och la ut dynorna i garaget. Vi behöver nog inte ute dynorna nu längre! Då det var gjort gick vi till brevlådan. Det var tungt att gå dit och dra henne, de har ju inte plogat vägen och det har ju kommit en dm eller så. Dessutom är det så stora stenar på vägen som tittade fram nu. Så jag fick lite motion… hon bara njöt där bak.


Då vi kom in lekte vi en stund, vi eldade i kakelugnen och gjorde ingenting. Då vi skulle äta lunch visade det sig att er pappa hade tagit all riset. Så jag gav er syster mat och sen fick jag äta då hon sov. Jag hann med lite idag, Signe lekte då hon sovit. Då kunde jag fixa lite. Satte en hel hög med saker innanför dörren som er pappa ska få ta ut då han kommer hem. Er mamma fikade samtidigt som Signe fick gröt. Hon fick även lite macka, hon är mack galen. Vi röjde lite till och lekte lite till innan er pappa kom hem. Då han kom hem så tog han över och er mamma åkte till stan. Jag åkte först och simmade och idag simmade jag 750 meter. Det kändes bra, lika smal och lätt som förra gången. Efter det åkte jag till Växtvaruhuset, de hade tjejkväll. Det var otroligt mycket folk, så man kunde inte röra sig nästan. Det var inte så kul så jag åt lite, köpte ett bröd, en amaryllis och två krukor.


Det är så häftigt att det var tidig höst i början av veckan och vinter idag. Att det gick så fort, hoppas nu att detta stannar men det verkar som det ska bli kallt minst en vecka nu. Er mamma blir så mycket lyckligare när det är snö ute. Jag kan nog inte få för mycket snö, några meter hade ju varit häftigt.


Er pappa ringde hem i eftermiddag, då han hämtat bilen hade han pratat med säljaren på Audi. Vi skulle få bra för vår bil om vi säljer den och då kan vi köpa en större bil. Vi har ju svårt att få in vagn i vår, speciellt om vi ska ha syskonvagn. Så idag har er pappa pratat oavbrutet om bilar… har kollat med banken och nu ska vi bara bestämma oss.

Av Carina - 10 november 2010 11:00

Idag vaknade er mamma av pillerklockan och Signe sov fortfarande. Hon vaknade strax efter åtta och vi gick upp och åt frukost. Det hade snöat i natt, äntligen! Er syster verkade gilla snö hon med… hon såg hur lycklig ut som helst då hon tittade ut. Hon var så blöt i blöjan att jag fick byta innan frukost, det är ovanligt. Hon måste ha druckit mycket badvatten igår, det var mycket kallsupar. Signe vill inte sova idag heller… inte leka heller… ingenting mer än att gnälla.


Idag är det Mårtens afton och er mamma tänkte gör gåsamiddag men gör nog det i helgen istället. Vi fick ju mat från Ica igår och vi kan göra av det nu först. Jag försökte med alla saker men hon ville inget så vi åkte till stan. Vi skulle till granngården och köpa fågelfrön och till Jamtli. Då vi väl kom in på granngården, fick ta hela bilbarnstolen med för det finns inga vagnar där barn kan sitta! Då visade det sig att de inte kunde ta något annat är kontanter… så det var bara att vända och packa in Signe igen. Kunde de inte skrivit det ute vid vägen så vi inte behövde krångla? Körde till Jamtli istället. Då vi kom dit trodde jag att även de hade stängt men de hade bara en extra dörr att gå igenom. Vi fixade årskortet och så handlade jag ett adopterat spik till Signe i julklapp. De ska bygga eller bygga om en kyrka. De behöver 1400 spik, eller en massa pengar och då kan man adoptera ett spik för 100 kronor. Hon fick även ett intyg på detta, en kul grej för henne i framtiden. Hennes namn kommer att finnas i kyrkan.


Vi körde sen till Frösön då vi skulle träffa några mammor och barn. De var redan där då vi kom. Signe var hungrig och jag beställde en macka till mig och fick värmt mat till henne. Hon åt glupskt upp en burk och lite efterrätt. Vi pratade på och tiden gick. Vi åt lunch och drack kaffe och te. Er mamma och syster ville till stan och pumpa vagnshjulet. Dessutom vill er mamma vara ute i snöyran. Vi gick alla tre till stan. Er mamma har ett presentkort som jag fick då jag fyllde 40. Så jag köpte glöggmuggar för de pengarna. Kollade sen ut julklappar, måste ju ta kort på dem och meddela er pappa i exakt vilken affär han kan hitta det.


Vi gick sen på var sitt håll och er syster hade vaknat och var hungrig igen. Så vi gick till Törners och fikade. Er mamma köpte en äggmacka, duktig tjej som inte köpte fika bröd. Vi satte oss och er syster kastar hela tiden ner sakerna på vänster sida och er mamma satt på höger. Så där var en pappa som hjälpte mig med att ta upp leksakerna. Deras dotter vaknade och då såg Signe henne och ville hälsa. Vi kom att prata med varandra och det verkar som vi hade mycket gemensamt. Hennes dotter träffade inte så mycket barn för hon vill inte gå på föräldragrupp för det var så unga mammor. Hon hade också tydligen rätta åldern… jag vet inte vad som for i mig men jag undrade om vi inte kunde ta en fika en dag. Det tyckte hon var en bra idé. Hon var också på familjeliv så vi bestämde oss för att träffas där.


Vi gick ut på stan igen, pumpen där vi skulle pumpa däcken hade blivit förstörd. Så vi kunde inte pumpa. Vi gick längs gatan, vi skulle träffa er pappa en timme senare. Er mamma trodde han skulle kunna sluta tidigare men det gjorde han inte. Er mamma hade funderat på glöggmuggarna och bestämde mig för att byta fyra muggar mot en kanna. Signe somnade till slut, hon låg och kollade på snön som föll och ögonen var hur stora som helst. Vi gick upp och ner och väntade på er pappa som aldrig kom. Till slut kom han och vi gick och bytte glöggmuggarna och gick sen på Clas Olson. Oj, det blir jämt dyrt då vi är och handlar. Er mamma har även handlat böcker innan idag, en födelsedags present till Leia och en bok till Ingrid, naturligtvis även böcker till Signe. Köpte även en ljudbok som adventskalender, häftigt!


Signe och jag plumsade oss till Frösön. Hon låg där och spände upp ögonen. Jag är så nöjd med vår åkpåse, där ligger hon varmt och gott. Det var lite tungt att köra vagnen i snön men det var det värt. Er mamma är helt lyrisk över vädret.


Då vi kom hem ringde Linda så er mamma pratade med henne och er pappa lagade mat. Signe fick gröt för klockan var ju nästan halv sju innan vi kom hem och hon var vrålhungrig. Er pappa var trött och gnällig och då blir även er mamma gnällig. Maten var i alla fall god, köttfärsgryta med rotfrukter. Det var kul med ett nytt köttfärs recept och jag har sparat lite till Signe, får se om hon gillar det. Vi kollade på tv Bonde söker fru och er syster somnade som en stock. Vi kollade tv och åt blåbärspaj som vi inte åt upp i helgen.

Av Carina - 9 november 2010 11:00

Er mamma är så trött och sover hur gott som helst på natten även om det är 10 timmar. Somnar om så gott då er pappa gått upp. Jag lägger mig ju tidigare nu för jag är trött. Er syster däremot har fått för sig att hon inte ska sova på förmiddagen. Idag ska vi på babysim och då är det viktigt att barnen är utsövda, det kommer inte Signe att vara. Hon var gnällig efter frukost, ville inte leka själv, inte sitta i stolen ingenting förutom att vara med mamma. Hon tar sig åt öronen så jag undrar om hon har öroninflammation? Så jag bestämde att vi åker väl in till stan tidigare och så får hon sova i vagnen.


Jag packade ihop och så ringde Ann-Catrin. Det var längesen så jag pratade på med henne, vips somnade faktisk Signe och det var frid och fröjd. Vi fick lite bråttom sen då hon vaknade för vi skulle ju äta lunch med Maria. Er mamma undrade om hon kunde passa Signe en stund då jag ska få massage nästa vecka. Det kunde hon och det känns bra. Vi skyndade oss till badhuset. Er mamma hittade inte våra badkläder så jag trodde vi hade glömt dem men det hade vi tydligen inte. Så nu måste vi leta vidare hemma och nu fick jag köpa en bad blöja till henne som hon fick ha idag.


Vi stressade in, precis som man inte ska göra. Signe fick duscha med mig innan vi gick in, hon tyckte det var lite mysigt tror jag. Hon kollade på alla barnen som väntade på att få gå i vattnet men så såg hon vattnet och då började kroppen spralla. Hon blev ju jätte glad så fort hon kom i vattnet. Idag gick det bättre med att ligga på rygg och hon flyter nästan själv. Fick lära oss lite nya trick som vi ska prova även hemma. Det var en ny fröken idag, vikarie men hon verkade nästan bättre. Vi pratade med lite av mammorna och barnen idag. Efter babysim gick vi och åt lite i fiket. Signe fick lite frukt och dinkel och sen gick vi ner i barnbassängen. Hon gillar verkligen att bada, det var kallare där men det gjorde inget. Er pappa skulle komma och hämta henne och det tog lite väl lång tid. Efter badet fick hon äta upp resten av maten. Fick på sig en torr blöja och sen väntade vi på er pappa. Jag klädde på henne och fick gå ut i foajén och lämna över henne. Naturligtvis hade jag glömt bilnycklarna och fick gå ett varv till. Vi byter om allra längst bort och det är långt…


Er mamma simmade 500 meter och träffade där en tjej som jag anställde på mitt jobb. Hon jobbade fortfarande kvar och trodde att jag skulle komma tillbaka? Undra om det är fler som tror det? Hon sa också att någon hade läst min blogg och blivit berörd. Hon sa det att det var starkt att gå igenom allt det. Er mamma undrar nu vem det är som har läst den? Jag körde direkt hem då jag simmat och kände mig både lättare och smalare. Jag lagade fisk, enligt Ica och det blev riktigt gott. Däremot hade jag väl blivit skengravid. Jag kunde inte få ner fisken… tuggade bara och det växte i munnen. Däremot var det gott så vi kan göra det igen.


Er pappa och Signe var i badrummet och satte fönsterfoder, er mamma gjorde sig i ordning. Ska ju på Tupperware party ikväll. Fick ha Signe lite då er pappa var ute och kapade. Hon är lite gnällig men gillar att vara med pappa då han jobbar. Mona kom och hämtade mig och kollade på badrummet. Vi var hos grannen på andra sidan stora vägen. Vilket hus? Det gillade er mamma, det var stort, mycket att städa. Vi kollade på grejorna först och då berättade Mona om alla farligheter i plast. Det är inte det i dessa produkter. Er mamma hade hälften av alla grejorna redan… jag handlade ändå ännu mer. Signe ska få giftfria bestick, mugg och tallrik. Hittade en lök hackare som er farmor vill ha så den ska hon få i julklapp. Köpte även en degbunke med lock som verkade fiffig. Fick god fika och trevligt sällskap. Bjöd in till fika hos mig nästa vecka.


Jag gick hem sen, det var mörkt… nu längtar man efter snö. Er mamma kom hem precis då piller klockan ringde. Er pappa och Signe sov gott och er mamma var trött och gick och la mig direkt då jag kom hem. Låg och läste lite istället. Det kan er mamma göra nu när er syster sover i eget rum.

Av Carina - 8 november 2010 10:45

Er mamma sov som en stock i natt. Er pappa vaknade vid ett då er syster vaknade, det hörde inte ens er mamma. Jag märke att er pappa kom tillbaka och la sig. Annars brukar alltid er mamma vakna på tidiga natten och er pappa på sena. Det var skönt att jag fick sova rejält, hoppa jag mår bättre imorgon. Signe vaknade vid halv åtta och låg och pratade tills jag gick upp åtta då min pillerklocka ringde.


Då vi satt och åt frukost såg er mamma att det kommit en tand! En liten vit tand kommer upp på höger sida i underkäken. Vi ringde genast er pappa och meddelade. Hon ville inte att vi skulle titta på den… efter frukost lekte er syster på rummet en stund. Trodde hon ville sova lite innan vi gick på kyrkis. Er mamma var inte hungrig idag heller men åt lite filmjölk. Vågade inte dricka te, det kan göra det värre om det är magkatarr. Vi körde till kyrkis och det var -7 grader så det fick bli overall. Vi måste köpa ny bilbarnstol.


Det var inte så mycket folk där idag men minst två nya som jag inte kände igen. Signe satt och dansade då vi hade sångstund och njöt i fulla drag. Hon kivades lite med några barn om leksakerna men det gick bra. Hon fick en liten smäll men reagerade inte, blev väl snopen. Hon åt lunch och sen lekte vi lite till innan vi gick hem. Hon var så trött och behövde komma hem och sova. Ska se om vi ska åka dit på torsdag också, vi brukar inte var där då. Vi skulle ha haft gått idag, vilket väder. Helt underbart med strålande solsken och minusgrader, men er mamma var rädd för att jag skulle bli dålig igen. Det ska komma snö på onsdag och er mamma längtar redan!!


Vi var sen hemma på eftermiddagen. Er mamma hade först tänkt hitta på något men vi behöver vara hemma. Signe sov då vi kom hem men inte så länge. Vi skulle ta en promenad men vi har ju ingen luft i ena hjulet, eller det är lite luft i det. Så vi gick bara till brevlådan. Innan vi kom iväg tappade er mamma sin vante i en vattenhink som stod i tvättstugan. Det är er pappas påhitt att inte skölja av saker utan istället sätta det i vatten. Detta retar er mamma och nu blev jag förbannad. Satte ut alla dessa hinkar i minusgraderna ute… så jag skulle ha behövt en lång promenad.


Det blev en lugn kväll och det behövs det med. Er mamma höll på med sina kartonger och det verkar aldrig ta slut…

Av Carina - 7 november 2010 10:45

Nu är det inga sovmornar enligt er mammas mått längre. Signe vaknar ungefär halv åtta varje dag och ligger ibland kvar till åtta. Idag var vi alla uppe halv åtta och då blir ju dagen lång. Vi hinner mycket… fast många småbarnsföräldrar tycker väl att halv åtta är sovmorgon. Vi tog ändå det lite lugnt på förmiddagen. Då Signe somnade kollade vi på Äntligen hemma innan vi satte igång. Er pappa städade igen på golvet i badrummet. Er mamma var i vardagsrummet och röjde och Signe satt mitt i mellan.


Idag kom fönster påsadlingarna upp i badrummet. Det ser så mycket trevligare ut då allt det svarta försvinner. Det är lite jobb men det går bra. Det var ju en del bankande och då hämtade er pappa Signes hörselskydd och de gillade hon att ha på sig. Er mamma röjde i vardagsrummet och rätt som det var efter lunch blev jag så kallsvettig och började må illa. Provade att sätta mig i köket men jag var tvungen att lägga mig ner. Efter en stund trodde jag att jag var bättre men fick springa och hämta hinken. Det var som om jag var åksjuk. Jag spydde aldrig men jag åt inget mer efter lunch. Så er pappa och Signe fick roa sig själva. De åt middag och badade och er mamma låg i soffan. Undra om det är spriten igår? Kanske östrogen pillerna är boven… kollade upp och mådde inte så här illa förra året förrän efter Riga besöket.


Signe är så glad för att vara med pappa och jobba. Hon sitter där med hörselkåpor och är lika nöjd då han går ut i garaget och kapar bräder. Hon sitter i er pappas gamla barnstol som vi fällt ner, då blir där ett bord till henne som hon kan ha saker på. Hon pratar så mycket nu, det bara väller ur henne. Ibland kommer det mamma eller dadda men frågar man var mamma är så vet hon inte. Men hon vet vem pappa är!

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards