Direktlänk till inlägg 24 november 2010

Käre Gabriel och Valdemar 24 nov

Av Carina - 24 november 2010 10:15

Vi behöver ju inte ställa klockan nu egentligen för Signe vaknar ofta strax innan åtta. Idag fick vi göra det i alla fall så vi inte missar frukosten. Vi ska ju inte vara på kliniken förrän kl 15.00 så det är ju lugnt idag. Vi gick ner och åt frukost och det smakade bra. Det var lika tråkigt väder idag, de hade lovat snö från början men nu är det regn och säkert inte så varmt. Efter frukosten duschade er mamma, måste ju vara fräsch då vi kommer till kliniken. Klädde sen och oss och gick ut. Vi kollade med receptionen om det fanns någon galleria i närheten. Det fanns en nybyggt inte alls långt därifrån så vi gick dit.


Vi ska ju döpa dem till Piff och Puff och nu ville er mamma handla något till dem. Vi hittade en barnklädes affär och där hittade vi två body till dem. En rosa och en grön, de kunde ingen engelska alls i affären. Det verkade bara finns en tröja i varje storlek och färg. Hittade även en väst till Ian och en kjol och tröja till Signe. Hon fick även en lite hårklämma. Det verkade vara billigt med bilbarnstolar, vi var även i en sådan affär och tänkte att vi kanske skulle ha köpt en här? Hade det funnits rätt storlek bara. Kollade även på selar som vi kan ha Signe i men det fanns bara babybjörn. Hittade inte mycket men lite julsaker som jag handlade och ett pussel till Signe. Vi skulle kolla barnmat för er mamma packade tydligen inte er frukten. Det visade sig att det var som hemma i Sverige. Det var svensk barnmat och så hade de satt en lettisk etikett på baksidan. Så det var inga problem att handlade det här, det är bra att veta till en annan gång.


Vi gick vidare till gamla stan. Det måste ha varit någon speciell dag för det var fullt med blommor vid den stora statyn. Det var otroligt mycket blommor och det var fint utlagt. Vi handlade ett nytt snapsglas som vi inte ska diska i maskinen. Vi köpte också en trä bil till Signe. vi åt lunch på Dubbel Coffe och där visste vi att de hade god mat. De hade även barnstol och Signe fick också lite lunch. Hon sov lite i vagnen men det var det lilla. Hon gillar inte att sova i vagnen. Vi gick tillbaka till hotellet innan vi gick till kliniken. Vi gick sen i god tid, kollade om det låg på samma ställe och sen gick vi in och fikade. Då sov Signe och det var bra, så hon är pigg då vi kommer dit.


Vi kom dit i god tid och fick vänta i väntrummet. De tyckte att Signe var söt. Vi satt där och väntade en stund och som vanligt fick vi komma in för sent. Doktorn sa att Signe var en kopia av er pappa och det är hon ju. Sen sa hon att hon hade dåliga nyheter. Inga av våra eskimåer, frysta embryo hade överlevt. Det blev en chock för både er mamma och pappa. Er mamma hade inte ens tänkt den tanken, jag har istället undrat vad de skulle göra med det som blev över? Er pappa blev också chockad fast han hade tänkt tanken. 80 % av de frysta embryona överlever och nu hade 100 % av våra dött. Ett av dem var helt dött, ett hade börjat dela sig men sen slutat och det tredje hade delat sig fint. Då de hade tittat i mikroskåpet så visade det sig att där var en kärna för mycket i en cell. Då är det 25 % risk att det inte blir något barn eller ett skadat barn. Därför sätter de inte tillbaka dem. Så där satt vi med skägget i brevlådan. Inga embryo, och vi som ändå hade åkt hela vägen dit och ingenting.


Då kom doktorn med ett förslag. Vi kunde få donerade embryo. Vi var tvungna att bestämma oss idag innan de stängde så de kunde tina dem. Er mamma berättade att vi flyger ju hem imorgon men i så fall skulle de göra det direkt på morgonen klockan nio. Doktorn skulle gå iväg och kolla något och vi fick tid att prata om det. Er mamma är redan klar med den tanken. Det gör mig inget att det är donerade embryo så jag lät er pappa bestämma. Signe är ju ändå hans på det sättet. Det tog inte så lång tid för honom att bestämma sig. Har vi nu åkt hela vägen hit, du har ätit alla piller och är förberedd. Vi kör! Så vi meddelade doktorn att vi gärna tog de donerade. Det som är bra är att det kostar inte mer än om vi skulle ha satt tillbaka våra egna. 1250 euro, vilket är mycket billigare än förra gången då det kostade 6450 euro. Till det kommer ju alla mediciner, på kanske 1000 euro och resa och logi.


Vi fick träffa koordinatorn igen och hon visade oss donatorerna, hur de såg ut. Det var en blond pappa men annars stämde det mesta utan vikten. Man kan säga att det var lite smärtare än vad vi är trots att vi blivit så smala men det gör ju inget. Vi skrev på lite papper och så fick vi komma tillbaka imorgon igen.


Vi gick ut därifrån fortfarande i chock tror jag. Vi tog en rejäl promenad, mest för Signe behövde sova. Hon är ju för social för att sova då det händer saker. Vi gick förbi svenska ambassaden och sen fortsatte vi gatan fram. Vi hamnade nästan ända bort vid stationen och er mamma var inne och handlade lite sprit till nyår. 1,5 liters öl flaska och lite bubbel, och så Rigas egen sprit som vi provade förra gången. Vi hittade även ett par jeans till er pappa, de hade även ett par svarta manchesterjeans som var så snygga men tyvärr inte i hans storlek. Då vi kom tillbaka till hotellet var det mat dags. Idag var det någon form av stekt kött, sås och potatismos. Efter maten gick vi upp och vilade oss. Vi pratade mycket om vad som hade hänt idag. Det kändes konstigt och oväntat. Er mamma började dessutom blir dålig i magen. Kan det vara maten idag, den var ganska fet eller är det oro?


Signe somnade gott och vi låg och läste. Vi hade köpt massa tidningar på Arlanda och så åt vi godis. Er mamma vaknade sen och magen var verkligen risig. Jag satt på dass i princip resten av natten. Även er pappa hade varit lite orolig i magen men inte alls som er mamma.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 5 februari 2022 16:42

Undra om jag skulle ta och uppta mitt bloggande igen. Jag har varit på gång några gånger men har inte kommit till skott. Tror att jag skulle må bättre av att skriva av mig här. Nu har det gått några år och vi har fått stora barn. Signe blir snart 1...

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards