Alla inlägg under oktober 2010

Av Carina - 24 oktober 2010 20:45

Oj, nu har vi sovit bra igen och lika så er syster. Det blev tydligen bättre då vi minskade ner på hennes portioner. Ändå fick hon så mycket mat igår. Hon var ju hur hungrig som helst hela tiden. Frukost däremot är hon inte lika förtjust i, hon äter aldrig upp gröten. Idag fick hon lite macka och det gillar hon, men leverpastej på. Efter frukosten kollade er pappa på Äntligen hemma och er mamma lekte med datorn och drack te. Jag smorde också in Signes hår med olja och försökte kamma bort skorven hon har i hårbotten. Hon gillar då man kammar och borstar henne, hoppas det förbli så.


Er pappa skulle ”bara” skära de kakelplattor som skulle skäras och sen skulle vi sätta det. Det dröjde… det var många hål. Så er mamma tog tag i Signes rum. Alla barnkläder är där inne och lite annat smått och gått. Nu blev det 4 stora flyttkartonger men kläder och barnleksaker och så två små lådor. Jag har flyttat in alla henne leksaker i hennes rum och så flyttade vi in hennes säng. Det blev jättefint i hennes rum. Hon har ju en matta som ser ut som en stad men vägar och sånt som hon kan köra bilar på sen. Hon somnade gott även här då hon skulle sova innan lunch. Efter lunch satt hon på sin matta och lekte. Hon är så gullig!


Efter lunch gick vi ut en sväng i det fina vädret. Vi pratade om det igår att vi borde gå en runda varje helg dag så vi får lite frisk luft. Då vi kom tillbaka fikade vi och sen satte vi lite plattor. Signe satt där inne och tjoade. Bonden pappa kom och inspekterade lite. Det var längesen han var här sist. Vi satte plattor tills smeten tog slut. Det var lite retligt att den tog slut då vi har 11 hela plattor att sätta och ett gäng delade. Er pappa ska handla mer imorgon så sätter vi dem då. Er pappa hade hand om Signe medan jag satte plattorna och då jag var klar körde han och hämtade pizza. Då vi ätit rengjorde er mamma alla plattor vi satt upp och städade på golvet. Er pappa badade Signe och gav henne välling. Hon var sen pigg som en lärka.


Vi kollade på Starke man men rätt som det var bara sov hon, mitt i en spark… trötta tjejen. Så jag lade henne i sängen. Det är så tomt i vårt sovrum och jag vet inte om er mamma kommer att klara detta. Jag får flytta undan så jag lätt kan gå upp i natt om hon blir ledsen. Jag har ju föräldrar vakten och jag ska väl lita på den. Vi får se hur det går. Annars flyttar vi in henne igen. Er pappa kommer ju att vara borta i veckan så det var kanske dumt att flytta henne idag men det är alltid fel tidpunkt… Vi badade, hade eldat så det var riktigt hett vatten. Er mamma fixade fika till mig och er pappa kollade på tv.

Av Carina - 23 oktober 2010 20:30

Oj så gott vi sov i natt, bara två nappsvängar i natt. Vi vaknade vid åtta och då låg Signe och tjoade i sängen. Er pappa tog upp henne och vi låg där och myste hela familjen. Signe är inte så förtjust i det så det blir inte så länge. Idag vägde vi oss, men er pappa vill att vi ska väga oss imorgon istället för vi åt så sen igår. Er pappa hade inte gått upp eller ner men er mamma hade gått upp 0,4 men det är ju en pinkning… så vi ska prova imorgon och se vilket resultat som är bäst.


Er pappa håll på att trixa med Signes gåstol, den är för hög i lägsta läget eller så har vår dotter för korta ben. Er mamma drack te och njöt av att inte göra något. Signe och jag ska iväg på tippen, det blev ju inte igår. Vi tog ett lass, det som var lastat och det gick hur bra som helst tills det var fem minuter kvar. Då blev hon jätte ledsen och grät förtvivlat då jag kom in och vi körde iväg. Hon fick nappen och somnade på två sekunder… så sen körde jag ovanligt sakta hem så hon skulle få sova.


La henne i sängen då vi kom hem och hon sov en liten stund till. Er mamma lastade ett nytt släp och nu är allt borta i carporten som ska slängas. Er syster stannade hemma med er pappa och er mamma åkte till tippen ett varv till. Jag har lyssnat på många sommarpratare idag. Er syster fick mat och då er mamma kom hem stod maten på bordet. Er mamma var extra nöjd med min in backning av släpet. Efter maten fortsatte er pappa att kapa kakelplattor. Sen började er mamma kakla… men innan dess då Signe sov städade jag undan i vardagsrummet. Har som mål att dammsuga där idag. Er pappa gjorde smet och er mamma började kakla. Det gick bra men er pappa är så omständlig ibland att jag blir rädd. Han satte smeten och jag satte dit kaklet. Efter ett litet tag visade det sig att han glömt kapa en kakelplatta och då fick er mamma både kleta smet och kakla. Äntligen…


Vi hann klart ganska mycket. Efter vi fikat tog mamma er syster och så kaklade er pappa färdigt. Hon ville inte sitta där inne längre. Hon hade suttit i er pappas gamla barnstol och lekt i badrummet och hållit koll på oss men så tröttnade hon. Er mamma gav henne mat och sen fick hon titta på då er mamma plockade undan färdigt och dammsugade. Då er pappa hade gjort upp smeten lagade han mat. Idag blev det tomt i vårt hus. All kakel är inne i badrummet, snart på alla väggarna. Er mamma har stoppat allt i lådor eller är det i Signes rum. Nu är det i princip helt blåst på golvet och det är rent också. Signe fick mat och sen somnade hon en stund.


Då åt er mamma och pappa, pyttipanna en lördag kväll. Precis då vi ätit klart vaknade Signe och er mamma tog upp henne. Hon satt hos mig och myste en stund. Er pappa fixade lite annat. Då han var klar så tog han Signe och tog på henne pyjamas och gav henne välling. Hon var hur trött som helst men hon somnade inte. Jag gav henne välling och sen låg hon hos mig men inte somnade hon. Hon fick då ligga hos er pappa en stund men ville inte sova där heller. Till slut somnade hon i er mammas famn. Efter det gjorde er mamma irish coffee till er mamma och pappa. Efter en halv sådan var er mamma berusad. Jag tål inget nu för tiden. Vi kollade på tv och sen gick vi och la oss. Vi är nöjda med dagen idag, vi har hunnit mer än vad vi trodde.


Signe äter kex för glatta livet. Hon får hela smörgåsrån och äter kanske en femtedel och resten ligger på golvet eller i barnstolen. Hon gillar i alla fall det och det är väl huvudsaken. Hon gillar också majskrokar, men hon äter bara det som är utanför handen. Hon fattar inte ännu att hon ska flytta kroken. Idag har hon varit ovanligt hungrig så hon har fått bra med mat. vi är ju lite rädda för att hon ska börja kräkas igen och vara uppe på nätterna.

Av Carina - 22 oktober 2010 19:15

I natt sov vi som små grisar… fast er mamma vaknar några gånger varje natt men då är det bara jag som är vaken. Signe fick nappen en gång men sen efter halv sju då er pappa gått upp låg hon och jollrade. Er mamma stoppade in nappen och så somnade hon om igen. Vi sov sen till nästan nio… det är mer lagom. Vi åt frukost, men först eldade er mamma och hämtade ved. Det är kallt nu och det är -10 grader ute men sol.


Vi skulle slänga skärp men det var ingen krok på bilen så vi åkte och åt lunch med er pappa istället. Vi hade precis svalt frukosten då vi åkte iväg på lunch. Vi skulle träffas på Max, det var det ända stället vi kom på som var enkelt och som de har barnstolar på. Er mamma och syster kom först och det var bra för då kunde Signe få mat innan oss. Hon var mer intresserad av flaggorna som vajade där ute och alla barnen inne. Er pappa kom och vi åt och sen for han igen. Han ville jobba klart så han kunde åka hem tidigt.


Signe och jag åkte till Barnens hus. Vi handlade en pulka till henne, en barnstol som man kan ta med och hänga på bord och så födelsedagspresenter till Ian. Han fyller snart år och vi ska hinna skicka det i tid. Vi åkte sen till Ica och handlade mat, där somnade Signe i vagnen. Hon sitter ju nu som vanliga barn och rätt som det var hängde huvudet över handtaget. Stackars unge, så jag skyndade mig att handla klart och sen åkte vi hem. Tror ni hon sov i bilen? Tror ni hon somnade då vi kom hem? Svaret är nej på båda frågorna… hon var hur trött som helst men skulle inte sova. Till slut somnade hon en halvtimma. Pratade med Anna och Ingrid och Alice har det bara bra. Alice hade blivit så glad över kortet hon fick av Signe, eller som familjen fick. Det är roligt att skicka personliga kort till folk.


Er pappa kom hem och vi fikade frallebullar. Signe fick också mellis och sen började er pappa i badrummet. Han satte alla plattor som man inte behövde kapa, men till sist fick han kapa några då han hade smet över. Er syster sov en stund till och er mamma plockade undan i köket. Jag hittade en bänkskiva till som vi inte sett sen i somras. Får se hur länge vi ser den nu? Jag satte också ihop Signes gåstol som er pappa handlade i Sundsvall. En röd jättefin så när hon vaknade satte jag henne i den och verkade nöjd. Dock når hon inte ner med fötterna. Så er pappa får titta på den sen.


Er syster fick lite mat och sen städade vi vidare. Då er pappa var klar tog han och nattade Signe. Han håll på länge, fick bara hålla på till sju men klockan blev mer. Då hon sov gjorde vi varma mackor och det var hur gott som helst. Jag åt så jag var proppmätt. Vi kollade lite på tv innan vi gick och la oss. Er mamma var helt slut. Men var nöjd efter att ha badat riktigt hett men fullt med skum. Hade ju eldat upp hela tanken och det gillar jag då det är riktigt hett i badet.

Av Carina - 21 oktober 2010 18:45

Signe vaknade några gånger under natten men fick hon nappen var hon nöjd. Hon vaknade igen vid halv åtta och då låg hon och pratade en stund men somnade om igen men bara till åtta. Vi låg sen hos mig och myste en stund innan vi gick upp. Er mamma åt frukost, det var bara Fredrick uppe, och sen fick Signe mat. Hon satt och lekte på golvet men blev trött och jag la henne. Hon ville inte sova där så hon fick somna i mitt knä, inte det heller hjälpte. Hon har så vassa naglar att hon river både mig och sig själv. Hon fick sätta sig på golvet igen och var nöjd med det. Konstig unge den där, men otroligt söt.


Maggan och Sigge kom upp och då vi ätit frukost gjorde vi oss redo för en tur på köpingen. Det var fint väder idag men och inte så kallt, igår blåste det så kallt. Vi åt lunch med Linda, eller Maggan och Linda åt lunch och er mamma tog en macka. Det var lite väl mycket hälsokost för att vara sunt för er mamma. Signe fick också mat och hon var nöjd. Vi gick sen till Finess och där åt er mamma lunch. Signe fick lite mat igen… så hon förhoppningsvis sover då vi går hem. Hon sov en stund på vägen till köpingen men hon är inte så förtjust i att sova i vagnen. Vi handlade lite på Coop och lite te på Wahlin´s men sen gick vi hem igen.


Då vi kom hem tog vi kort på Sigge och Signe, de hade likadana tröjor men kanelbullar på. Signe ser ut som en jätte! Hon fick mat så hon skulle kunna sova då vi kör bil för hon sov inte i vagnen. Hon satt uppe och kollade på omgivningen. Nils skulle hjälpa mig att bära ut lite, men då sa han: nej, jag vill inte att ni åker hem redan. Med facit i hand skulle vi ha stannat en natt till. Det gjorde vi inte utan vi åkte iväg men det blev lite väl sent halv fem.


Signe sov till Överhogdal men sen skrek hon. Vi stannade i Rätan och där satt vi i bilen länge så hon lugnade ner sig. Hon var glad då hon satt i mitt knä. Vi gick in och handlade lite så vi kunde låna toaletten. Er mamma var i akut behov. Vi körde sen vidare och innan vi var uppe på E45, 20 m, gallskrek er syster igen. Vi stannade i Åsarna och där fick hon en flaska välling och verkade nöjd. Men så fort vi kom ur Åsarna så började hon igen. Er mamma ville inte ringa er pappa för han sov men jag kände mig värdelös. Jag hade önskat att er pappa hade kunnat komma med buss och sen hållit Signe sällskap i baksätet. Till slut ringde jag och då var det bara upptaget. Fick tag på honom och då tänkte han lägga sig och då var vi bara en kvart hemifrån. Jag sa att han var tvungen att ta Signe så fort vi kom hem. Er mamma var sur och tvär, för han tyckte att vi skulle åka hem på torsdagen och sen vet jag hur det blir. Han är trött efter att ha varit i väg och vill lägga sig tidigt. Vi skulle ha gjort som Nils sa och stannat tills nästa dag. Jag undrar varför Signe inte vill sova i bilen längre?


Er pappa tog hand om Signe och satte på henne pyjamas och gav henne välling. Er mamma tömde bilen och sen åt jag kvällsmat. Jag var sur och satt där för mig själv tills jag surat klart. Då satte jag mig i soffan med de andra. Er syster ville inte sova så er mamma fick till slut somna henne i famnen. Er pappa förstod att han inte skulle gå och lägga sig direkt utan han var uppe och var trevlig…

Av Carina - 20 oktober 2010 18:30

Vi sov bra i natt både Signe och jag. Då hon vaknar så sparkar hon åt höger och vänster och dunkar då i väggen så jag ska lägga en filt där så hon inte vaknar av det. Fick lägga en filt mellan oss också annars vänder hon sig och ligger på mage på min säng. Vi åt frukost, eller först åt er mamma och sen Signe. Hon sitter så fint och leker på golvet och hunden Ronja är inte så glad för barn så hon kommer inte fram men är mycket nyfiken. Så då Signe sitter i er mammas knä så kommer hon och hälsar på.


Maggan och Sigge sov men kom upp då vi var i slutet av frukosten. De fick träffas lite och Signe är lite nyfiken men vet nog inte riktigt vad det är för något. Vi packade ihop och åkte till Bollnäs. Vi ska äta lunch med Britt-Marie och vara med henne hela eftermiddagen. Då vi kom fram till Mobacke´s så visade jag henne sprutan och undrade om hon ville ge mig den. Det ville hon inte, vilken tjock nål… så v i åkte till Hamrelund. Nils var där så han fick ge mig den. Han hade gett många sådana men bara till män med prostatacancer. Tänk att de kan upptäcka att det passar även för nedreglering av blivande mammor. Signe följde med Britt-Marie men jag hörde att hon var ledsen. De hade gått till personalrummet och då blev hon rädd för alla konstiga tanter. Det var en tjock nål och så har jag fått in en stav där det ska pumpas ut lite hormoner då och då. Det gjorde mer ont med denna spruta än med den andra jag fick förra gången i rumpan. Den måste var dyr sa Nils, han kollade upp och den kostade en hundralapp mindre i Sverige än i Riga.


Vi tackade så mycket för oss och så åkte vi och åt. Det är många som får obehag av sprutan men jag märke inget förra gången och hoppas på att det blir samma nu. Vi åt och drack lite te innan vi åkte till stan. Signe och Britt-Marie gick så Signe kunde sova lite. Er mamma skulle tanka men hade plånboken i skötväskan i vagnen. Parkerade och lagom då kom damerna. Vi kollade lite i en skoaffär och jag hittade söta skor till Signe men hon sov och jag kunde inte mäta fötterna. Istället handlade jag en massa kläder. Det var rea på Kapp-Ahl och det var bra. Precis då vi köpt hennes jacka hittade jag en mycket billigare och färggladare men kunde inte köpa den också. Nu köpte jag den för halva reapriset och en storlek större i storlek 80. Då kan hon ha den till våren och sommaren. Hittade lite pyjamasar, strumpor och en jeansklänning. Hittade även ett par fina långkalsonger till er mamma och jag kom i storlek M, hurra.


Då vi shoppat, eller er mamma shoppat klart gick vi till Krokanen och fikade. Signe fick gröt och er mamma en god onyttig kaka. Där satt vi och pratade och då vi var klara skjutsade vi hem Britt-Marie och körde norrut. Naturligtvis glömde er mamma att tanka så det får vi göra i Ljusdal. Jag letade en stol som man kan hänga på bordet som man kan ha med sig. Hittade ingen i Bollnäs och det fanns ingen i Ljusdal heller. Då vi kom hem åt vi och sen kom det gäster. Mia och Linda skulle komma och sen kom Svante och Ingrid också. Det var kul, Signe sov då de kom men sen vaknade hon och roade dem en stund. Hon satt både hos Linda och Ingrid och verkade trivas i deras sällskap.


Er mamma berättade för Mia och Linda att jag hade varit i Bollnäs och tagit sprutan. Då blev Mia också ännu mer sugen på ett syskon… de blev lite förvånade. Jag trodde att i alla fall Linda visste att det var nära. Vi fick ju ingen tid att sitta och prata för oss själva idag. Vi bestämde träff hos mig nästa gång då det är julmarknad här. Då ska vi shoppa, gå på julmarknad och spela julklappsspel, vilken helg.


Fredrick hade fått jobb idag och det firade vi då alla åkt hem. Maggan hade köpt ”champagne” som vi drack, faktiskt var den ovanligt god. Er pappa ringde då vi satt där och skålade och blev lite sur för er mamma dricker aldrig alkohol hemma. Så jag får väl köpa en sådan flaska och fira med honom en dag, eller kväll. Vi pratade skit en stund och sen gick vi och la oss och Signe och jag sov så gott där sidan om varandra.

Av Carina - 19 oktober 2010 15:45

Vi fick ställa klockan idag. Er pappa är ju inte hemma och vi har en tidig tid att passa. Ska ju vara på sjukhuset redan klockan nio och det är otroligt tidigt för oss. Jag vaknade mitt i natten, skulle kolla klockan men då var mobilen död. Ändå hade jag laddat den fullt dagen innan. Fick stätta på den igen och ställde även väckarklockan. Jag sov som en kratta, gör ofta det då jag har en tidig tid att passa och jag inte är van vid det. Klockan ringde i alla fall sju, på två ställen. Er mamma gick upp men Signe sov så hon fick göra det ett tag till.


Jag åt frukost och sen väckte jag Signe. Hon fick också frukost och vi gjorde oss i ordning och kom för en gång skull i tid. Mona var redan där. Vi gick in och er mamma fick betala vanlig avgift… det gör ju inget. Väntade inte så länge innan det var min tur. Träffade en doktor och en kandidat, hon visste inte så mycket om äggdonation. Er mamma fick berätta vad hon skulle kolla på och hon sa okej. Hon undrade varför er mamma skulle göra äggdonation, du är ju så ung? er mamma berättade om dig Gabriel och att vi varit på Sophia hemmet och de föreslog detta. Hon undersökte mig och livmoderslemhinnan var 9 mm och det verkar vara mycket i er mammas värld. Jag hade också en äggblåsa på 11 mm men så kan det ju vara då man bara ätit p-piller en månad.


Hon ringde efter sin man. De var stafett läkare båda två och han var bättre på fertilitet och hon på förlossningar. Han visste mycket mer och tyckte nog inte att Rigas sätt att medicinera var lika bra som hans. Däremot så visste han vad det var för någon spruta jag ska ta men tyckte det var skumt med p-piller. Jag fick i alla fall bilder på måtten och hon skrev ner dem så jag kunde meddela Riga. Vi åkte hem direkt och jag skickade svaret till Riga men fick inget tillbaka.


Er mamma bryr sig faktiskt inte ett enda dugg om Signe kommer från mitt ägg eller inte. Jag fick lite tankar då jag varit på ultraljudet då de verkade tycka att jag kunde ha fått annan hjälp och fått barn med mina egna ägg. Ointressant tycker er mamma. Nu gick det så fort, vi behövde inte oroa oss och lägga ner så mycket tid på om i fall. Nu kom hon och du Valdemar på första försöket och sen var det avklarat. Det enda som är trist är ju kostnaden men den hade vi åkt på i alla fall om vi skulle ha provat hemma för vi var ju ändå för gamla. Signe är min unge, punkt slut. Jag älskar henne mer än vad man kan uttrycka i ord. Skulle aldrig byta bort henne för vad som helst i världen. Äggdonation är bra och er mamma hoppas ju att det kommer två till på det sättet.


Vi skulle på babysim så er mamma ville gärna få svar från Riga. Vi hann äta lunch innan svaret kom. Då kom det med en motfråga om när jag skulle ta sista p-pillan. Så jag hann inte få något svar innan vi var tvungna att åka. Men den träffen kunde vi vara utan, vi sprang mer eller mindre in där och dessutom hade Signe bajsat så jag var tvungen att byta på henne. Det enda som hände var att vi fick se en film om babysim och så fick vi fylla i ett papper. Jag såg att Georg också ska gå på samma kurs som oss och det ska bli kul.


Vi körde hem och hade fått svar från Riga. Det var okej att ta spruta imorgon och det kändes bra. Er mamma har varit lite orolig för att jag inte skulle kunna ta sprutan nu. Att jag skulle behöva börja om igen, så det var så skönt att veta att vi kan köra. Hoppas bara det inte ställer till något utan det gå lika bra som förra gången. Det är många som mår dåligt att sprutan men förra gången märkte jag inget.


Vi hade packat allt så vi bara kollade på datorn och sen åkte vi mot Ljusdal. Det regnade hela vägen och vi stannade i Överhogdal så Signe kunde få gröt och er mamma en kopp te. Jag hade med mig en termos med varmt vatten. Hon sov bara i tjugo minuter på hela resan. Hon som alltid brukar sova hela resan. Vi kom fram före er pappa, jag pratade med honom längs vägen. Han skulle till Sundsvall men tog svängen om Ljusdal för att träffa oss och Maggan. Hela familjen hälsade oss välkomne då vi kom. Barnen tog hand om Signe direkt och då passade er mamma på att ta in packningen. Då jag kom in igen så storgrät er syster. Hon var helt hysterisk så jag fick ta henne. Då lugnade hon sig och sen kunde jag gå ut igen och hämta det sista.


Lilla Sigge var hur söt som helst men oj vad liten. Kan inte minnas att Signe var så liten, hon hade i alla fall tjockare kinder. Er pappa kom en stund efter men han var så hungrig så han gick direkt och åt. Det är lite hopplöst att de inte har en barnstol. Det är jobbigt att ha Signe i knäet då hon får mat. Man kan dessutom inte äta själv samtidigt. Vi blev lite sura på varandra er mamma och pappa om vem som skulle äta och mata. Maggan och hela familjen skulle iväg en sväng så er mamma och pappa blev ensamma en stund. Vi fixade kaffe och te och tog oss en liten kaka som Anna hade bakat. Er pappa är trött och stressad och då är han inte kul, tänkte att han lika väl kunde ha åkt direkt till Sundsvall. Han tar så mycket energi av er mamma också då han är så trött. Då han skulle åka kom hans tårar, han tyckte det var så jobbigt att åka ifrån oss. Er mamma fick också tårar i ögonen men mest för att er pappa är så frånvarnade.


Det gick lättare för er pappa att åka igår än idag. Så han stannade en stund till. Vi pratade om det, hur vi kände båda två. Han stannade så han tog på Signe pyjamas och så gav jag henne mat då han körde. Han grät igen då han gick men han var ju tvungen men det kändes bättre för er mamma nu sen vi pratat om det. Det dröjde inte så länge innan familjen kom hem igen och det blev full rulle. Signe gillar hunden Ronja men tycker nog att Sigge är lite väl liten. Hon sätter ner handen så hon kan slicka på henne och det gillar hon. Hon tycker också hon är så mjuk och det är ju bra att hon övar på en snäll hund.


Vi satt uppe och pratade en stund. Signe sov redan då de kom hem. Jag har bara lagt en liten madrass sidan om min så behövde de inte hämta sängen. Fick ju under larmet där och då är det lätt om jag ska ge henne nappen.

Av Carina - 18 oktober 2010 14:45

Signe sov hela natten igen… underbart. Hon vaknade en gång efter det att er pappa gått upp men somnade om igen då hon fick nappen. Klockan åtta ringde min klocka och då vaknade även Signe. Vi låg kvar i våra sängar tills er mamma orkade gå upp och hämtade henne. Vi myste lite till innan vi gick upp. Vi ska ju få besök av Therese och Georg idag halv tio och då gäller det att vi är uppe och klara.


Vi hade ätit frukost och Signe hade tom hunnit somna om innan de kom. Hon fick sova en liten stund till och er mamma blev helt klar innan jag väckte henne. Vi gav oss iväg, det var ganska fint väder och härligt ute. Det var varmt då man gick men man kunde inte lätta på kläderna för då blev det kallt. Konstigt väder… det är höst på riktigt och man känner att vintern är på gång. Vi kom fram till kyrkis och det var mycket folk men inte lika mycket som det var förra måndagen. Mona var också här idag och Sara och Simone kände igen Signe. Vi åt lunch och sen var det sång stund. Vi stannade kvar bland de sista för det var för trångt i hallen.


Vi promenerade hem igen och det var väl tur att de annars kom hade vi kört bil… nu fick vi frisk luft. Vi gick en liten extra tur för så vi kunde gå sidan om varandra. Så vi gick nog 6 km idag och det gjorde inte ont i er mammas kropp. De stannade på lunch, eller vi mammor åt lunch. Vi drack te och sen kom er pappa hem. Georg hade vaknat och han och Signe satt sidan om varandra och åt gröt. Det är så roligt när de ser varandra och vill ta på varandra. De verkar gilla varandra. De åkte hem och er mamma bestämde att vi struntade i tippen idag. Så er pappa tog av kroken och släpet innan han åkte. Han skulle åka till Bollnäs idag, det var meningen att vi skulle följa med men nu blev det ju simskola istället.


Han packade och körde och jag tror att han fick lite tårar i ögonen. Signe blir lite svartsjuk då er mamma och pappa kramas men från hon vara med i en gruppkram så blir hon så glad. Nu tittade hon så storögd då er pappa pussade mig. Pussar han på någon annan än mig tänkte hon väl? Då han kört gick vi upp till grannarna. Jag behövde en underskrift och vi stannade på te. Jag hade varit i kontakt med Riga angående att jag blöder lite. Hon ville att jag skulle göra ett extra ultraljud innan jag tog sprutan. Trodde de bara hade telefontid på förmiddagen men upptäckte att de hade även på eftermiddagen. Då var det för sent men jag ringde dit och pratade in på telefonsvararen. Så då jag var hos grannen ringde hon och jag fick en tid imorgon bitti klocka nio. Pratade med er pappa för han tänkte komma till Maggan imorgon då vi är där. Meddelade nu honom att det gick bra och vi fick tid på sjukhuset imorgon.


Då vi kom hem somnade Signe direkt. Er mamma fixade lite och Signe sov länge. Banken ringde och vi ska skriva papper nästa vecka. Pratade mer med er pappa och sen vaknade till slut lilla loppan. Hon var jätte hungrig och hon fick mat och er mamma fick mat. Fick ett tips på familjeliv om en drink med mycket nyttigheter i. En banan, ett rått ägg och lite mjölk, idag tog jag även lite socker men det blev lite väl sött. Det är i alla fall mättande. Efter maten fick Signe bada, hon blir så glad och blötte ner sin mamma rejält. Hon var dock nöjd för hon var inte så sur då jag tog upp henne. Pratade med Maggan medan jag gjorde välling och matade Signe. Hon satt sen och lekte i soffan innan hon till slut somnade i er mammas famn. Det är så mysigt att ha henne somnade hos mig.


Kollade lite tv, badade och lekte lite med Internet. Pratade lite mer med er pappa innan han gick och la sig. Tänkte packa lite men blev trött av badet. Vi ska ju upp tidigt imorgon så det får väl bli en ganska tidig kväll… idag fyller ju er mamma halvår och ingen har uppmärksammat det… inte ens Inga-Britt.

Av Carina - 17 oktober 2010 14:45

Hurra, i natt sov Signe hela natten och när hände det senast? Var bara uppe en gång och gav henne nappen, hon hade då redan somnat om. Härligt att sova en hel natt, det behövde er mamma. Er pappa sover ju ändå… vi låg kvar ganska länge och mös hela familjen. Signe leker med väckarklockan och roar sig med den rätt så länge. Till slut gick vi upp, er pappa vägde sig idag igen, han var inte nöjd med gårdagens vägning. Det var er mamma men vägde mig ändå men det var inte bra…


Vi åt frukost och sen satt Signe och er pappa och myste i soffan och er mamma skrev i bloggen. Vi kollade på lite bilder då Signe låg i magen och sen då hon föddes. Det känns som om det vore år sen men ändå så nära. Hon var ju så söt redan från start den ungen. Er mamma och pappa såg så lyckliga ut och det var vi och är fortfarande. Då man ser på er syster värms hjärtat så otroligt, trodde inte sådana känslor fanns.


Hon somnade och er pappa gick ut. Idag ska det komma vinterdäck på bilarna. Igår snöade det för första gången, det var så lite så det la sig inte men ändå. Er mamma fick skriva lite i bloggen och det känns bra. Då Signe vaknade lekte hon lite medan er mamma fixade i köket. Jag gjorde ju buljong igår och den ska frysas in, diskmaskinen är jämt full med ren disk. Jag värmde mat till oss och Signe och er pappa kom in och vi åt lunch. Efter lunchen vilade er pappa lite och sen gick er mamma ut. Jag planterade lite höstblommor, började plocka undan saker som låg ute som slangar. Er pappa kom ut då han vaknade och hade med sig Signes larm ut så vi kan höra henne då hon vaknar.


Er mamma röjde i carporten och er pappa tog in alla utemöblerna. Grannen kom och pratade lite, Signe vaknade och kom ut. Jag frågade om de ville hjälpa oss lite med henne om jag blir gravid. Det skulle nog gå bra, hon var lite orolig vad som skulle hända om Signe blir ledsen. Men mat kan alltid göra henne glad och nu för tiden är hon glad då hon sitter i vagnen om den rullar. Nu när hon satt där ute i vagnen och hon bara får sitta är hon inte lika nöjd. Vi hann i alla fall fylla släpet och ställa i ordning lite i kallförrådet. Signe och er pappa gick in och hon fick mat och er mamma fortsatte lite till. Vi fikade sen då jag kom in och då det var klart gick er pappa ut igen och fortsatte. Vi har lite kvar sen är det vinter klart ute, underbart.


Vi fikade och sen gick er pappa ut igen. Då han kom in hoppade er mamma i badet för det skulle vara skönt att få bada innan middag. Annars gör jag jämt det innan jag gå och lägger mig med blött hår. Vi lagade sen mat tillsammans, kycklingwok från Ica. Det kom en kille och sålde jultidningar och vi handlade lite. Vi åt sent så Signe fick äta innan. Vi kollade på Starke man och sen gjorde er mamma Signe klar för natten. Hon var pigg som en lärka, åt välling men sen satt hon och lekte i soffan. Så hon somnade inte förrän närmare tio. Då gick hon och er pappa och la sig. Er mamma skrev i bloggen och sen gick jag också till kojs.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards