Alla inlägg under september 2010

Av Carina - 7 september 2010 10:45

I natt vaknade er mamma och pappa kvart i fem av att er syster låg och jollrade i sängen. Glad som en lärka, efter en stund blev det lite gnälligare och er pappa provade med nappen. Det gick inte bra så er mamma gick upp och var beredd på att somna henne i famnen men såg att hon kasat ner och av kudden. Så jag lyfte upp henne på kudden och stoppade in nappen och så sov hon igen. Hon vaknade då er pappa gick upp men somnade om igen och vid åtta vaknade er mamma av att hon låg och jollrade.


Jag tog upp henne och vi låg där och myste. Klädde sen på oss och gick ner till frukosten. Fick en skål och göra gröt i till henne och nykokt vatten till termosen. Vi åt och Signe gillade utsikten från restaurangen över sjön. Då vi ätit gick vi upp och er mamma packade ihop. Tänkte att Signe nog ville sova så vi kom iväg snabbt. Gick ner till stan och hon somnade mycket riktigt. Jag handlade fyra tröjor till er syster. Hon växer ju så det knakar och har knappt några tröjor med lång ärm. Hon fick också ett par grå byxor och ett par tossar. Hon behöver ju något sko aktigt. Er mamma fick en tröja som jag ska ha idag på Lindas kalas.


Vi gick till stationen och upptäckte att jag kunde åka med ett tidigare tåg. Ett intercity tåg och det blev tom billigare. Fick hjälp upp med vagnen och sen fick Signe sitta i mitt knä. Jag åt åksjuke tuggummi och det gick bra att åka. Väl av satte vi oss utanför Statt och er mamma läste ut boken som vi ska prata om idag. Det var strålande väder så vi fick klä av oss lite. Tänk att det blev sommar igen, löven börjar bli gula men sommaren ger sig inte. Då jag läst klart gick vi in på Finess och satt och väntade på Marianne. Hon kom och allt var frid  och fröjd, Signe satt i barnstolen och åt mat. Då skrattade Marianne till och Signe blev så ledsen… det gick inte att trösta henne. Hon fick sitta hos mig och sen la jag henne i vagnen en stund. Så fort hon såg Marianne blev hon ledsen och ändå kunde hon inte låta bli och titta på henne. Till slut fick jag i henne all mat och hon började vekna. Hon log tom innan Marianne gick för att jobba igen. Vi gick in på Kardemumma och sen gick vi mot Lillhaga. Det blev inget fikabröd idag på fiket och det var duktigt av er mamma.


Äntligen börjar Signes hår komma tillbaka. Det börjar bli en fjunig litet unge och även där bak där hon varit helt kal kommer det hår nu. Hon blir mörkhårig men det ska bli kul och se om det ändrar sig nästa sommar i solen. Jag har upptäckt det nu så det kommer nog med en väldans fart. Hoppas hon får tjockare hår än vad er mamma har. Vi gick till Maggan och det var riktigt varmt och Signe sov en stund till. Då vi kom fram var det bara Fredrick hemma men sen åkte han och hämtade barnen. Då hade Signe fått lite mat och somnat i vagnen. Efter en stund vaknade hon och Maja lekte med henne. Hon övade henne med att sitta själv. Hon kan i några sekunder men inte längre. Men det är nog inte långt borta. Hon låg och sprallade på filten och så klappade hon katten. Maja valde kläder till henne och passade henne då er mamma gjorde sig i ordning.


Vi gick till Linda. Hon bjöd på kvälls mat i väntan på att de andra skulle komma. Vi åt och pratade och sen kom Maggan och sist Mia. Vi har ju börjat med bokcirkel och nu hade vi läst en bok av Brooke Shields om förlossnings depression. Vi diskuterade den och kom naturligtvis in på andra ämnen men det gick ändå ganska bra. Er mamma hade gjort lite anteckningar och det är nog bra annars skulle jag inte komma ihåg så mycket. Strök ju under i boken och det underlättar mycket. Vi fick nu en ny bok med oss hem, av Agneta Sjödin. Den ska vi läsa tills vi träffas nästa gång och när det blir vet vi inte. Troligen några veckor efter det att Maggans lilla bebis har kommit. Vi fikade gott och pratade, men sen var det några som skulle upp och jobba… som ville gå och lägga sig. Linda följde er mamma och Maggan hem, hon skulle ut med hunden. Då vi kom hem fick vi sätta upp sängen till Signe och bädda till er mamma. Vi gick sen och la oss ganska fort efter det var klart.


Det är trist ibland då verkligheten kommer ifatt människorna. Idag frågade er mamma Maggans barn vad det trodde det skulle bli för något barn, kille eller tjej. Då fick jag svaret, det kvittar bara allt går bra. Hade ni Gabriel och Valdemar överlevt hade inte svarat så. Då hade de sagt blir det en kille flyttar jag hemifrån eller tvärtom. Så som er mamma och morbror sa då er moster föddes. Skulle det bli en kille skulle jag ha flyttat hemifrån men nu blev det en tjej och Nicke var helt förälskad i lillasyster, som ville ha en lillebror. Er mamma brydde sig inte så mycket som borde ha blivit överlycklig så det kvittar nog vilken sort men man brukar ha bråk om det innan. Nu är dessa barn glada över om det är ett levande barn som kommer ut.


Idag fyller er morbror 30 år! Det firas i Barcelona, er mamma önskade att jag var där. Men var skulle Signe vara. Vi skulle bli så begränsade med henne där. Nu vet vi inte när vi kan fira honom för det dröjer ju tills vi kommer ner och han lär väl inte komma upp. Vi får se vad vi hittar på till honom och jag är helt säker på att han har det bra i alla fall. Hoppas han saknar sin syster lite…

Av Carina - 6 september 2010 10:00

God morgon världen… idag skulle vi ha varit på kyrkis men sov visst. Er pappa skulle ju upp och jobba för första gången på fem veckor. Er mamma vaknade då han gick upp men somnade om fort igen. Signe däremot var vaken lite nu och då i natt och har skrikit så er mamma trodde inte vi skulle sova så länge. Jag var beredd på att gå upp halv åtta men vips så vaknade jag nio och då sov er syster. Jag gick upp och då skulle vi ha varit på kyrkis… men strax efter vaknade er syster. Vi åt frukost och sen började vi packa så smått. Vi var lite lata och vilade oss i form kan man säga. Vi drog nog mest benen efter oss. Hade tänkt att Signe skulle sova i vagnen men hon somnade inne istället.


Er mamma fick fixa lunch till oss för er pappa kom hem senare än vad som var tänkt. Han har mycket att göra nu när han varit borta i fem veckor. Då han kom hem packade vi ut i bilen och denna gång glömde vi ingenting, helt otroligt. Vi körde och Signe somnade, vi stannade till i Ytterhogdal och köpte kaffe och macka. Det var synd att Signe sov, annars hade vi kunnat fika våfflor. Denna gång körde vi bara förbi Ljusdal och det kändes konstigt. Vi stannar alltid där antingen hos Maggan eller hos Linda. Vi checkade in på hotellet och gick sen direkt till Britt-Marie. Vi hade med oss bilbarnstolen för den ska hon ha tills vi behöver den på torsdag.


Där hade de dukat fint till oss alla, även till Signe. Där stod en barnstol, tallrik, mugg och sked till henne. Hon hade även lagt ut en duk under tallriken men den åt Signe genast upp direkt så den fick vi ta bort. Vi åt mat alla fem och de var lite förundrade över hur bra Signe åt. Hon äter ju allt och utan protester. Ibland kommer tungan ut istället för att ta in skeden men oftast äter hon hur bra som helst. Vi stannade och fikade också, till slut blir ju Signe så less och vill gå och lägga sig. Så vi gick till hotellet efter kaffet.


Idag låg där en lapp i Signes säng att om hon ville bada fanns det badbalja i receptionen. Nu är Signe nybadad så det behövdes inte. Det är bra att man kan beställa med spjälsäng. Vi har bara larmet med oss som vi lägger i sängen. Hon har egen kudde så er pappa kan ha Signes tänkta kudde. Er mamma var som vanligt vaken längst men somnade ändå ganska tidigt.

Av Carina - 5 september 2010 10:00

Tänk att man kan älska en unge så mycket som jag älskar er syster. Att det finns sådana känslor, er mamma älskar er pappa också mycket mer än vad jag trodde skulle kunna gå men det är ändå skillnad. Signe kommer jag att älska oavsett vad hon kommer att göra och bli. Det känns så otroligt att vi ska följa henne genom livet. Redan nu längtar både er mamma och pappa efter alla framsteg hon kommer att göra. Det blir roligare och roligare för varje dag. Man ser ju nästan dagligen nya upptåg hon gör. Just nu gillar hon att läsa reklamen. Flodhästen hon fick av faster Linda är favorit leksaken och hon gillar mat.


Hon somnade om idag igen… vår lilla gullunge är bra på att sova. Tänk att hon sover hela natten och sen somnar om då vi inte tar upp henne. Det är ju samtidigt skönt att hon somnar redan nio men jag vill att hon åtminstone sover till åtta. Vi gick upp och er pappa fortsatte i badrummet. Det var meningen att er mamma skulle isolera men jag väntar tills nästa helg då jag kan isolera och sätta skivor en hel dag. Istället tvättade jag och lekte med Signe. Det var inte så lång tid förrän vi skulle ge oss iväg så vi hann inte så mycket.


Vi skulle iväg med Världens barn. Vi gick dit, det var vid kyrkoruinen och det är 2,5 km dit, vi gick delvis på vägen men i början hittade vi småvägar att gå på istället. Det var ju underbart väder idag men och er mamma hade alldeles för mycket på mig. Er pappa tycker att jag ska köra vagnen för jag behöver gå ner mer i vikt… och på tal om vikt. Vi vägde oss idag och vi har gått ner igen. Det handlar ju bara om hg men ändå. Huvudsaken att vi går ner, er pappa har ju gått ner 8 kg. Er mamma hittade ett gammalt dokument från 2008 och där vägde er mamma 5 kg mer. Där hade vi dessutom en tävling och den som gick ner 3 kg skulle få 3 trisslotter av den andra. Så nu får er mamma gå och köpa 6 trisslotter till er pappa.


Då vi kom dit började vi med att gå tipspromenad. Det var en kulturrunda på 2 km och det var inte den bästa terrängen för barnvagn och då var det ju tur att vi har en fyrhjulsdriven… det gick ändå ganska bra, inte med tipsrundan men med vagn körningen. Vi träffade lite känt folk där och då vi kom tillbaka köpte vi lotter och kolbullar. Det blev vår lunch och så fick man kaffe/te och fyra sorters kakor till. Mona och familj kom så vi pratade lite. Vi vann ett bröd och lite potatis på lotteriet. Mona vann det jag vill ha… en blandning av grönsaker från något närodlat ställe. Då det var slut där gick vi hem igen så det blev 7 km för oss idag, det behövde vi.


Då vi kom hem så fick Signe mat och somnade sen en stund. Då fikade vi ute, vilket väder det har varit idag. Satt ju bara där och njöt. Vi läste, er pappa en tidning och er mamma en bok. Vi ska ju ha läst ut vår bokklubbs bok tills på tisdag då vi träffas. Vi läser Brooke Shields bok om förlossnings depression. Det är mycket i den boken som er mamma känner igen, hon kunde inte heller bli gravid naturligt utan gjorde IVF. Då vi kände oss manade, eller då Signe vaknade så gick vi in och började städa. Vi städade i vardagsrum och kök, det är roligare att komma hem om det är i ordning. Er mamma la in en massa kläder som var tvättade, och tvättade ännu mer. Er pappa dammsugade och sen började vi med middagen. Vi skulle grilla, så det fixade er pappa. Er syster var så hungrig så hon ville börja redan innan. Hon åt och er mamma pratade med Marianne, ska komma och hälsa på henne på fredag. Er syster fick efterrätt då er mamma och pappa åt. Det smakade bra och vi blev mätta och klockan var mycket.


Vi kollade på ett avsnitt av Morden i Midsommer och mitt i fick vi byta på Signe och ge henne mat och så somnade hon direkt. Innan hon tröttnade övade er pappa henne att sitta upp. Det går framåt, hon vill sitta så det tar kanske inte så lång tid förrän hon gör det. La henne i sängen och vi kollade klart. Er mamma låg i er pappas knä och det var mysigt. Igår låg vi tvärtom, annars blir det inte mycket mys nu för tiden. Då vi kollat klart gick er pappa och la sig, han ska ju upp tidigt imorgon och jobba. Er mamma tog ett bad och läste lite mer i boken.

Av Carina - 4 september 2010 10:00

Min dotter har lärt sig av sin mamma… idag vakande hon 07.21 och låg och pratade för fullt med Laban och Labolina. Er pappa kröp intill er mamma men jag orkade inte ens säga god morgon. Så er pappa gav upp och gick upp men er väluppfostrade systers somnade om. Så vi sov i en timme till medan er pappa var i badrummet och jobbade. Då vi vaknade ropade vi på er pappa så han kom och mös med oss.


Vi åt frukost och sen fortsatte er pappa i badrummet. Er mamma bakade och löste melodikrysset. Jag undrar om melodikrysset har blivit lättare eller jag äldre. Er morfar löste alltid det på lördagsförmiddagarna då er mamma var liten, ha hela hans liv. Då var man tvungen att vara tyst om det inte var så att man kunde en fråga och det kunde man aldrig. Det hände en gång per år att jag kunde en Ledin fråga eller någon annan pop fråga. Nu kan jag ju nästa allt. Det var en fråga jag inte kunde idag men det gjorde inget. Jag tvättade också, tänk att det aldrig tar slut med tvätt…


Det var helt underbart väder idag, så då er syster somnade satte vi oss och fikade ute. Er mamma flyttade fram det lilla bordet och stolarna framför köksfönstret och så satt vi där och fikade. Det var så varmt, kanske 12 grader men där kunde man lätt ha haft bikini. Jag hade linne och det var varmt. Det är ändå september… härligt. Då er pappa gick in hörde han Signe sjunga där inne och er mamma gick för att hämta er.


Då vi satt där ute sa er mamma, jaha, nu ska vi ha mat igen! Vad ska vi äta idag? Jag skulle gärna vilja leja bort matlagning. Inte bara själva lagningen utan även att hitta på vad vi ska äta. Er pappa sa att jag såg en burk med Sibylla korv i kylen, ta det och pulvermos. Det var ju enkelt och då Signe vaknade fick det ju lagas lunch. Hon håller tag i rutinerna som er mamma inte har. Hon ser till att vi äter mat flera gånger om dagen. Nu när hon äter samtidigt som vi så gäller det att vi äter då hon är hungrig. Idag satt vi ute på altanen och åt lunch. Det var faktiskt er pappas idé så vi gjorde i ordning så er syster skulle kunna sitta i skuggan. Vi måste fixa en parasoll fot så vi kan ta upp vår parasoll. Vi har ju en solig tomt och är det sol så är det på hela vår altan. Vi satt där och njöt, speciellt er mamma. Tänk att vi kan bo så här fint.


Pratade med Helena en stund och sen gick vi in. Satte i bröden i ugnen, undra hur det kommer att gå då de inte verkar vilja jäsa upp. Er syster sov en liten stund till men det var den lilla… er pappa var i badrummet och jag var i köket med er syster. Gav henne sen mat och efter det somnade hon igen. Vi satte oss på altanen och fikade, hon somnade inte direkt utan pratade för sig själv. Jag var inne en gång och gav henne nappen och till slut så somnade hon. Er mamma sa igen, vi bor så bra här. Det är så tyst och fint här, ljuvligt, jag är så glad över att vi bor här.


Er morbror fyller 30 nästa vecka och då har er moster fixat en resa till Barcelona till honom. Det är fullt med vänner till honom, er moster och mormor och Thomas som ska dit. Er mamma kände idag att vi borde ha varit där, men samtidigt vet jag att det kommer att bli mycket party och det är inte kul med en 6 månaders bebis. Ibland känns det som om jag har kommit en bit ifrån min familj, mer nu sen Signe föddes. Er pappa sa att han kände likadant, men det är väl för vi har vår egen familj nu. Så är det säkert men det har alltid varit er mamma, moster, morbror och mormor men så är det inte längre. Dels bor de så långt borta och sen är det väl att er mamma har bildat en egen familj. Det kändes konstig men det är väl så, att nu är det vår lilla familj som är centrum hos oss.


Då vi fikade fortsatte er pappa med sitt och er mamma pratade med Mia. Hängde tvätt och städade i tvättstugan samtidigt, man är ju kvinna… Er pappa fick order om att inte hamra så er syster kunde sova rejält. Innan har hon bara sovit en halvtimme eller så. Nu sov hon i över tre timmar, en gång trodde vi hon vaknade med då gick er pappa in men hon sov. Till slut gick er mamma in och väckte henne, även er pappa kom in. Vilket uppvaknade… er mamma hade tagit fram älg gryta från frysen och kokt potatis. Tog lite kött till er syster och en potatis och blandade med turkisk yoghurt och rapsolja. Då kom er mamma på att vi har kallpressad rapsolja och det smakar lite annorlunda. Vi måste nog köpa vanlig rapsolja för det kan vara därför hon inte gillar den hemma lagade maten. Hon åt lite i alla fall men fick en flaska tillägg efter maten.


Er pappa hade jobbat klart och er mamma skulle isolera men jag ska göra det imorgon istället. Vi satte oss i stället i soffan och kollade lite på inspelat. Annika Lantz var ju på gokväll igår och det är er mammas favorit. Kunde inte höra det igår då er syster sjöng… så jag spelade in det. Er mamma hoppade sen in i badet. Vi kollade sen på Här är ditt liv. Er syster låg där och var så sur. Er mamma tog av henne kläderna och hon fick ligga nakenfis och det var hon nöjd med. Kissade ganska fort men er mammas handduk fick agera underlägg. Så hon fick ligga där tills hon blev sur igen och då fixade er pappa mat till henne. Hon åt och somnade gott i er mammas famn. Vi kollade färdigt på tv och sen gick även vi och la oss. Först låg er pappa i er mammas knä… vi myser för lite…

Av Carina - 3 september 2010 09:45

Signe vaknar tidigt nu förtiden men är vi tysta så somnar hon om. Så idag fick vi sova lite till, eller vi slapp gå upp i alla fall. Idag är det mamma träff och det är första träffen vi är med på nu på länge. Er pappa kollade med Pelle igår om matjord och vi bestämde oss för att kolla med hans kompis. Så er pappa ringde och kollade men han hade slut på matjorden. Ringde då till ett annat företag och de hade. Så er pappa åkte iväg med lastbilen. Signe somnade så vi kom iväg lite sent.


Det blev inte mycket gjort innan vi åkte men vi hade släpet med oss för vi ska slänga skit på tippen. Hade tänkt gjort det innan lunchen men blev efter. Ibland undrar jag vad jag gör om dagarna… de bara går. Vad gjorde jag i förmiddags? Vi åkte i alla fall iväg och vi kom ganska i tid till lunchen. Er mamma åt sallad och då kunde man ju äta en kaka efteråt. Vi hade mycket att prata om som vanligt men er mamma vill helst inte vara på dessa träffar. Då ser man hur långt efter er syster är. De andra sitter men inte Signe. När vi är hemma själva så tror vi att hon är i rätt ålder men när vi träffar andra i samma ålder märks skillnader. Annars är det alltid trevligt att träffa de mammorna och barnen.


Efter 2,5 timme gick er mamma. Vi skulle handla lite för våra presentkort. Först blev det lite B vitamin för det sa massösen var bra. Er mamma hade ett presentkort där men de hade lite problem eftersom jag inte ville handla upp hela presentkortet. Vi gick sen till mammas favorit affär och handlade två kjolar på Flash. Där var det service, då jag var i provrummet fick jag hjälp dels med att hämta andra storlekar och dels med Signe. Hon gillar inte att gå i affärer så hon var lite gnällig. Då vaggade en av personalen vagnen, och hon var nöjd medan jag provade. Till sist fick även Signe kläder, jag köpte en overall till henne. I storlek 80, men hon behöver ju växa i den. Köper man inte nu så tar de slut, ifjol hade de tagit slut i oktober. Det blev en rosa Didikson, hon vill ha samma märke som mamma.


Då vi kom hem var er pappa och grannen och hämtade mer matjord. Det var er pappas tredje lass… av åtta. Men det blir nog inte mer än tre idag. De har ju även satt upp våra brevlådor. Er mamma bjöd in grannfrun på te och vi satt ute. Er syster låg på en filt på altangolvet. Hon vände sig nästan i köket innan. Hon fick sen lite mat men ville inte sova. Er pappa kom hem och då somnade er syster. Er mamma och pappa satt på altanen en stund och pratade i detta underbara väder. Vi gick sen och kollade hur långt ut vi ska ha matjord och gräsmatta. Då vi kom in var Signe vaken. Er pappa värmde maten och er mamma tog in mangolden. Rensade den där ute på plastbordet och förvällde den efter middagen.


Vi åt mat och Signe med, vi får flytta henne efter solen. Måste skaffa gardiner… efter maten förvällde jag mangolden och er pappa gullade med Signe. Hon gillar inte att leka själv på kvällen. Idag vi middagsbordet upptäckte hon papper, hon hittade reklam högen och den gillade hon. Hon prasslade med den och tuggade på kuverten. Det var riktigt roligt men då hon skulle äta tog vi bort det så hon inte lär sig att leka vid matbordet. Vi kollade tv och skiftades om att ha Signe. Er mamma vill att hon ska vara vaken åtminstone till klockan 21. Annars vaknar hon väl för tidigt.

Av Carina - 2 september 2010 09:30

Er mamma hade satt klockan och blev förvånad då den ringde. Vilket ljud? Jag har inte haft den på alarm innan. Jag ska ju på massage idag så jag vill ha badat innan jag åker dit, orkade inte igår kväll. Låg kvar en stund innan vi gick upp, Signe sov fortfarande. Jag badade och då hörde jag att hon vaknade. Er pappa hämtade henne och de hade lite mysigt innan er mamma kom hem. Då jag kom ner kom Margit och Lennart in. Vi åt frukost och så pratade vi om vart de skulle åka. Vi kom med lite tips om vart de skulle åka.


Er mamma fick skynda sig och äta och sa hejdå till dem och åkte till stan. Jag parkerade på gratis parkeringen och gick i rask takt till lokalen. Behövde inte vänta så länge innan jag fick komma in. Jag skulle inte få massage idag utan göra en balansering med kvantmedicin. De ska kolla upp olika frekvenser i kroppen och rätta till dem som är i olag. Det är lite flummig men man kan slå upp kvantmedicin om man är intresserad på google och läsa. Jag hade lite problem med lungorna, magen och rumpan och det stämde ju. Hon rättade till lite så vi får se hur det blir. Lite häftigt ändå att hon kunde berätta vad det var för fel på mig!


Då jag kom ut därifrån handlade jag en mugg till Signe och åkte hem. Er pappa hade då längtat efter mig! Han och Signe hade varit duktiga då jag var borta. De hade fyllt släpet, tömt och fyllt diskmaskinen och varit ute på en promenad. Er mamma myste med er syster och hon verkade hungrig så hon fick mat. Er pappa lagade då mat till oss. Det blev en farlig blandning av våra rester… men det var gott.


Signe var gnällig och hon somnade efter maten. Vi passade då på att tömma toan, det ska ju äntligen bli en riktig toalett där nu i höst. Oj, vad det fanns mycket skit där. Vi fyllde garaget… vi har satt dit plåtskåpet från Skåne och så en garderob som vi skulle ha haft i tvättstugan. Jag vet inte hur det ser ut för jag tömde i toan och satte på altanen och så forslade er pappa det till garaget. Då allt nästan var ute fikade vi på altanen. Det är så mysigt att sitta där i våra nya möbler. Vi hade lite god fika kvar sen igår. Er mamma bara njöt av att sitta där ute, Signe sov så det var bara vi två. Tänk att vår altan äntligen blev klar…


Signe vaknade och var gnällig, hon är ju förkyld och snuvig och idag har inget varit kul. Ingen mat har varit god och inte nu heller. Hon blev jätteledsen då jag satte henne i barnstolen, så hon fick sitta hos mig. Ville inte ha mellanmål så jag fick göra en flaska tillägg till henne som hon åt. Var även efter det gnällig. Till slut nöjde hon sig med att ligga på golvet. Hon vill så gärna vända sig, hon kämpar på bra men fixat inte det med armen som ligger i vägen. Er mamma började göra mat och er pappa var ute och kollade grävandet. De ska göra vid vägen här ute och kullen mitt i. Det visade sig att vi har sått gräs 5 meter utanför vår tomt… det gjorde inte bonden något men man vet inte hur det blir i framtiden. De har gjort fint där ute nu och det ska väl blir ännu finare. Jag fick kalla in er pappa för Signe var inte alls glad och jag höll på med maten. Han kom in och de satte sig i soffan. Hon var inte nöjd så han skulle ge henne mat. Det var då likadant då han satte henne i barnstolen, efter en stund började hon gråta och blev jätte ledsen. Han tog upp henne och försökte mata henne då hon satt i knäet med hon ville inte ha mat där heller.


Jag somnade henne och hon sov och vi åt. Då vi ätit gick vi upp på ovanvåningen och planerade för hur våra möbler skulle stå. Vi ska ju ta upp en säng som ska vara extra här. Vi ska ta ner en byrå till Signes rum och flytta en byrå där uppe. Därefter kan vi fylla dem med saker. Sekretären ska vi ha alla våra papper i, er mamma hittade nyckeln idag. Hade stoppat den i skötväskan. Signe vaknade och fick en flaska tillägg igen och var sen glad en stund. Hon bajsar för glatta livet och det är ju bra. Er pappa gick ut och fixade det sista och sen kom han in och vi satt alla tre i soffan. Signe var gnällig, satt en stund i babysittern men sen satt hon hos er pappa innan han gick och satte på henne pyjamas. Er mamma fixade mat till henne och sen stund senare sov hon. Hoppas hon är piggare imorgon.


Vi satt kvar och kollade en deckare och er mamma chattade med Maggan. Vi är båda trötta idag och kanske är er mamma extra trött idag då jag varit på kvantmedicin? Vet ju inte, har i alla fall druckit lite extra vatten idag.

Av Carina - 1 september 2010 09:30

Nu har er mamma vaknat 07.55 två dagar på rad. Det gör Signe också men idag somnade hon om och vaknade 45 minuter senare. Er mamma och pappa låg nära varandra men pratade inte. Annars hade inte Signe somnat om, då vi börjar prata så pratar hon också. Till slut gick vi upp och åt frukost. Er syster äter nu hela portionen gröt utan problem. Hon dricker ur pipmuggen men vi behöver köpa en dopp säker… och sen som man ser igenom. Nu vet vi inte då det kommer vatten i hennes mun eller inte.


Idag ska vi ju få gäster men de kommer först på eftermiddagen. Er pappa började med att lämna över ved till grannen. Er mamma städade lite i uterummet och ställde lite mer i ordning där ute. Jag lagade mat till i kväll och förberedde en hallonpaj. Efter lunchen gick vi ut, er pappa tog hand om veden och er mamma och Signe gick till brevlådan och hämtade posten och sen hjälpte er mamma er pappa. Då sov Signe i vagnen. Vi ska lära henne att somna själv i vagnen. Vi lägger ju henne i sängen och hon somnar själv och det vill vi att hon ska göra i vagnen också. Så nu smygbörjade vi med att köra henne till brevlådan.


Vi fick in veden och sen började er pappa fixa lite plats i garaget till det som är i badrummet nere. Er mamma började lägga kartong i släpet. Pratade med Inga-Britt, vi ska ju dit nästa vecka och behövde kolla av lite. Då Signe vaknade gick er mamma in och skulle göra fika, då ringde Margit och de var på gång. Så jag gjorde en paj och väntade in dem. Vi lovade kaffe men det hade tagit slut, så vi fick låna av grannen. Vi satt ute på altanen och fikade och det var varmt då solen var framme men blev kyligt då den gick i moln. Där satt vi och pratade länge. Er syster gick och la sig en stund, det är så enkelt. Vi bara lägger henne, ibland vill hon ha nappen och ibland inte…


Vi gick husesyn och sen gjorde er mamma mat. Jag hade ju förbett så det gick snabbt och vi åt. Maten var uppskattad och Signe åt sin mat. Det är skönt nu när hon äter då vi äter, slipper vi ett moment extra. Det är ju lättare att ge henne vanlig mat då vi äter än nappflaska. Efter maten gick vi ner till sjön. Signe låg och tittade på alla träd, hon gillar att vara ute i naturen. Det blåste otroligt mycket nere på bryggan. Det känns bra att vi inte bor då nära sjön för uppe hos oss var det inte så blåsigt. Så vi var inte där så länge. Margit och jag gick en tur i trädgården och er mamma visade upp mina odlingar. Det har ju dock hänt lite i vår trädgård. Det odlas lite här och där och er mamma måste sätta upp en band så rådjuren inte kommer in i trädgården. De har gått i trädgårdslandet… de har inte ätit så mycket men det var stora hål efter deras fötter. De har även ätit ännu mer på äppleträden. Jag vill inte ha dem inne i vår trädgård.


Vi fikade igen men denna gång inomhus. Det blir ju kallt på kvällen, det är solen som värmer. Det är otroliga dagar men det är inte mer än 10 grader så det blir bara varmt i solen. Våra solceller värmer vattnet bra i alla fall. Det är ju ändå september… Vi satt och pratade och kollade i kartboken och sen visade er pappa vår husblogg. Er mamma passade på att lägga er syster. Då de var klara gick de ut till friggeboden och vi gick och la oss. Det hade varit en jätte rolig dag idag, det var verkligen kul att bli överraskad med besök. Vi fick ju ändå lite gjort innan de kom.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards