Alla inlägg under september 2010

Av Carina - 23 september 2010 20:30

Sista tidiga morgonen för er mamma nu… och tur är väl det. Er syster sover som en kratta på nätterna och skriker mycket. Er mamma blir stressad då jag vet att jag måste upp och vara utvilad. Vi är uppe lite väl tidigt tycker er mamma men det är väl bra att vakna till riktigt ordentligt innan jag ger mig av. Även idag verkade Signe vilja vara med oss så jag gick och hämtade henne innan jag åkte. Hon sken som en solstråle… er pappa kan inte jobba som han vill då hon har blivit morgonpigg.


Er mamma körde iväg och gjorde ännu en dag på jobbet. Sista utbildningsdagen och den är lite lugnare för oss handledare. Vi provade ett nytt koncept idag och det gick bra. Det har gått bra hela tiden och det är konstigt att man kan göra ett bra jobb med en medarbetare som man bara träffat någon timme innan. Deltagarna var mycket nöjda men hade gärna haft en dag till. Det hade kanske också er mamma.velat ha. Nu känns det däremot bra att få åka hem och vara ledig imorgon. Dagen gick fort, pratade med Inga-Britt en sväng och fick lite mer tips.


På lunchen handlade jag nya D droppar till Signe och en ny mugg. Snart har vi provat hela registret men pipmuggar av olika slag. Antingen rinner allt vatten ut eller får hon inget vatten i sig. Får nu se hur det blir med denna? Ringde till Emelie och gratulerade henne på födelsedagen några dagar för sent. Hon berättade att Sofie som är tre veckor äldre än Signe, redan reser sig upp och går om hon håller i något. Signe som inte ens vände sig… vi får skylla på att hon är förtidigt född. Vi kan ju inte ens skryta med att hon sover länge på morgonen längre. Ska komma tillbaka till gamla ordningen imorgon igen hade er mamma tänkt.


Då dagen var slut åkte jag direkt hem och fick fika av er pappa. Signe var vaken och myste lite med sin mamma. Hon har sovit mycket idag och det var nog bra, för det gjorde hon inte igår och hon var så sur igår kväll. Hoppas det blir bättre idag. Då vi fikat klart gick er pappa ut och lastade det vi ska ha med till stugan, både i bilen och på lastbilen. Den ska åka upp till fjällen på vinterförvaring. Er mamma och syster åker upp redan på förmiddagen och er pappa kommer på kvällen men lastbilen.


Signe somnade och jag fortsatte att packa in i hennes rum. Satte dit hyllplanen i bokhyllan och satte in böckerna. Vi ska köpa korgar till hennes leksaker på Ikea. Nu fattas mest sängen den får vänta tills nästa vecka. Er mamma hade väl inte sovit något alls om vi skulle ha flyttat ut henne denna vecka. Er mamma fick laga mat idag och vilken tur att det var den lättaste rätten. Detta med matkasse har varit en succé hittills. Er pappa kom in och Signe vaknade. Maten blev aldrig klar, skulle stå 15-20 minuter i ugnen och nu stod den 45 innan det var klart. Det var kyckling och vi är lite extra noga då. Det är bra och veta till en annan gång. Alla dessa tre middagarna har varit hur goda som helst, de andra två kör vi nästa vecka.


Det var lite väl starkt idag och det gillade nog inte Signe. Hon äter ju alltid vår mat nu men gillade inte det. Hon äter med glädje barnmaten men inte vår. Så då hon väl provat så får hon annan mat så hon inte svälter. Tänk att hon känner skillnad innan det kommer in i munnen. Hon fick även lite efterrätt, hon höll mig i armen så jag inte skulle försvinna med maten! Vi plockade undan och fikade. Idag hade vi vägning och vi hade gått ner båda två. Jag har mått mitt första delmål och det firade vi med choklad idag… vi fick ju choklad häromdagen då de glömde lämna våra bananer i tid. Vi ska till stugan och äta upp oss nu så det är kanske inte lika kul att väga oss nästa vecka.


Signe har varit piggare idag och gladare nu på kvällen. Hon blir extra glad då vi sjunger för henne. Vi lägger henne på golvet för hon ska vända på sig men icke. Lägger henne då på magen och vill att hon ska krypa men inte det heller. Det kommer väl då det kommer. Hon fick pyjamas och sen fick hon sitta i barnstolen och då hon tröttnade på det fick hon sitta hos er pappa och mysa. Hon fick sen mat och det var lika segt, kanske inte riktigt, som igår. Förut så somnade hon då hon ätit ur flaskan men inte nu. Nu ligger hon vaken och sen får jag försöka somna henne i famnen. Kanske hade det gått bra om jag lagt henne i sängen men jag vet inte. Er mamma kollade igenom lite på hårddisken som jag spelat in innan vi gick och la oss.

Av Carina - 22 september 2010 20:30

Usch att behöva gå upp så tidigt… och Signe har fört mycket liv i natt. Både er mamma och pappa har varit uppe och gett henne nappen. Undra om det kan vara brysselkålen? Vi ska fråga sköterskan, en dag fick hon ju kålrot och det kan också vara så att hon hade magknip på natten. I natt hörde jag hur det smällde i brallan… vi har dessutom glömt ge henne magdroppar. Det kanske hjälper, vi får sen.


Nu vaknade Signe innan er mamma gick så er pappa tog upp henne då jag åkte. Hon vaknar väl då vi pratar med varandra så där låg hon och jollrade för sig själv. Er pappa ska ju jobba så vi får hoppas att hon somnar om rejält på förmiddagen. Er mamma kom i god tid och vi hann förbereda oss för dagen. Konstigt att man är så cool då man inte kört någon utbildning på länge. Bara man har några minuter innan vi startar så är det ju bra.  Vi börjar med reflektion och sen har vi lite tid på oss att förbereda dagen.


God mat och bra utbildnings dag, vad kan man mer begära. Det känns inte så farligt att vara ifrån Signe hela dagen. Det kan ju bero på att jag gör något jag verkligen gillar. Hade jag suttit som chef på kontoret hade jag nog längtat hem mest hela dagen. Nu hann jag bara längta då vi hade väntetid. Vi slutade lite tidigare idag och jag skjutsade hem min kollega. Ringde sen er pappa så han kunde börja med maten.


Då jag kom hem så tog jag Signe och er pappa började laga mat. Idag blir det gulaschgryta med ris. Vi hjälptes åt med vissa saker, er mamma skar löken. Er pappa bara gråter om han ska skära den. Det smakade gott även idag men Signe gillade det inte… vi saltar ju inte för hon ska kunna äta maten. Än så länge har vi klarat oss utan salt men idag smakade det inte mycket så vi fick salta.


Signe gick ju upp tidigt idag och hon har varit gnällig mest hela dagen sa er pappa. Så var det också då jag kom hem, hon gnällde hela tiden. Inte alls kul att komma hem till en sådan unge, jag är så van vid att hon alltid är glad. Efter maten somnade hon och sov som en stock. Er mamma passade på att ta ett bad och sen ringde jag till Inga-Britt. Behövde reda ut lite mer om grupparbetet imorgon. Fick väcka Signe, hon hade nog tänkt sova för natten nu. Hon fick mat och sen var det inte lätt att få henne att somna. Er pappa däremot somnade tidigt men jag provade allt möjligt men fick till slut ge henne mer mat och sen somnade hon. Då kunde även er mamma gå och lägga sig. Jag måste ju upp tidigt imorgon med…

Av Carina - 21 september 2010 12:00

Uppe innan tuppen idag, er mamma ska hålla utbildning idag. Klockan ringde 05.55 och det är okristligt tidigt. Er pappa gick också upp men mig och gjorde frukost. Då vi åt sa er mamma, tänk att många småbarns föräldrar redan hade varit uppe vid detta laget. Vi har sådan tur att vår lilla prinsessa sover länge. Er mamma satt och pluggade lite innan jag åkte iväg. Kom iväg i mycket god tid men det gjorde ju inget. Det öste ner och jag hittade en gratis parkering vid kyrkan. Gick till ABF lokalen och jag var först. Fick sitta där och vänta tills min kollega kom och öppnade.


Han hade redan förberett med att ställa stolarna i en ring och lagt ut böcker till alla. Vi förberedde bara fikat och så pratade vi ihop oss. Vi startade klockan åtta och det gick hur bra som helst. Trodde ett tag att jag kunde det utan att läsa innantill men det gick inte. Det gick bättre och bättre ju längre dagen gick. Vi åt lunch på Gamla teatern så vi fick lite frisk luft på väg dit och hem. Det gick lika bra efter lunch och vi gick med ett avsnitt mer än vad vi tänkt. Er mamma har lärt sig mycket genom dialog och det märks nu. Er mamma är lugn och det behöver inte bli som planerat utan då planerar man bara om. Kontrollbehovet är som bortblåst och det är skönt.


Dagen gick fort. Er mamma kollade med jämna mellanrum om er pappa skulle ha skickat något sms. Där kom inga… på lunch pratade jag med honom och Signe hade vaknat halv nio, sovit en stund på förmiddagen och nu var de på väg ut en sväng. Er mamma ringde igen då jag var på väg hem och då hade våra matvaror från Ica kommit som han hade packat in. Vi har beställt matkasse och det är fem middagar. Idag ska er pappa premiär laga den ena middagen.


Då jag kom hem vaknade precis Signe, hon hade sovit en stund. Hon såg verkligen glad över att se er mamma. Det värmde gott i er mammas hjärta. Satt och mös med henne en stund medan er pappa lagade färsbiffar med timjan sås och brysselkål. Det följde med recept så vi hjälptes åt lite så allt blev rätt men det var er pappa som lagde maten er mamma var bara en liten hantlangare. Det blev mycket gott, hur gott som helst faktiskt. Gjorde även en portion till Signe och hon åt med god aptit. Hon var så trött och hungrig då vi började äta, gnällde hela tiden. Efter hälften av maten var det en helt annan unge. Glad och go, och satt och pratade och var så söt.


Efter maten så plockade er pappa undan, eftersom er mamma skulle ha Signe hela kvällen. Han är så snäll er pappa. Det hade gått bra för er pappa och Signe idag och er mamma hade inte trott något annat. Han fick lite tips igår men jag kände inte alls någon oro över att lämna dem hemma själv idag. Så det var kul att det gått så bra. Er pappa hade hunnit med och jobba en del också idag som var planerat. Signe var nog lite trött för det gick bra att lägga henne idag. Det var superstars på tv som er mamma tittade på och er pappa satt hela tiden och tjatade om badrum. Er mammas hjärna är full med dialog och kan inte ta in mer… så han får vänta till i helgen och prata badrum.


Fick en planeringsplan från Riga idag. Om det är så att min mens kommer som beräknat på tisdag. Då blir det FET den 23 november. Det ska bli spännande… jag ska få en p-pillerkarta från en tjej från familjeliv. Hon som ska hämta sprutan kommer hem för sent för att även köpa en p-piller karta till mig. Jag ska börja med att äta p-piller en karta för att de ska veta vilken som är min 21 dag i menscykeln. Oj, nu är det nära…


Kollade på superstar och hade tänkt att lägga mig efter det men då kom det ju från Glada Hudik teatern och då kunde jag inte lägga mig. Vilka duktiga människor, och tänk att de får chansen. Sverige har ju bättrat sig otrolig mycket på den fronten i alla fall. Blev tårögd lite hela tiden.

Av Carina - 20 september 2010 11:45

Er pappa gick upp tidigt för att åka till jobbet. Signe och jag ska också på jobb idag… till kyrkis. Vi kom upp ganska i god tid men ändå hinner vi inte i tid. Hade tänkt gå dit men vädret ville annat. Då vi väl skulle ha gått var det fint väder men då hade vi missat hela träffen. Signe gick upp så tidigt idag så hon hann sova en stund innan vi åkte.


Då vi kom dit var det ju fullt med barn. Signe satte sig (ja, ni läste rätt) på golvet och bara tittade. Hon är en riktig observatör. Hon satt så i kanske tjugo minuter men sen började hon leka. Hon hittade en boll och den gillade hon, Zlatan nästa? Hon lekte med alla leksaker hon hitta. En kille kröp omkring och jag la Signe på mage och hon kröp inte men hon försökte röra på sig i alla fall. De kom nära varandra och ville ta på varandra. Det är så häftigt att se. Jo, hon satt idag, hur bra som helst. Hon är ju inte helt säker på sin sak men hon sitter jätte fint.


Efter ett tag blev hon hungrig och vi åt, er mamma fikade och Signe fick lunch. Då vi ätit var det sångstund och det älskar Signe. Alla barn får önska en sång och idag önskade Signe Herr Gurka. De blev förvånade för det var längesen men vi sjöng och Signe var glad. Hon blev besviken då sångstunden var slut men då var det dags för oss att gå hem. Det var kul idag men och det känns som att vi kommer att hänga här på måndagar och ibland på torsdagar. Det känns roligare än på Frösön men vi ska väl dit där också och kolla vad de gör där. Ska kolla programmet nästa vecka då vi ska till bvc.


Då vi kom hem sov Signe en stund och er mamma åt lunch. Då Signe vaknade och jag ätit åkte vi till stan. Vi skulle kolla på möbler till stugan. Vi hittade men kanske inte riktigt vad vi ville ha men vi får kolla med er pappa. Vi hittade en rosa låda men lock som vi ska ha Signes saker i som vi ska ta fram och tillbaka till stugan. Den kan vi sen ha under hennes skötbord som vi ska sätta upp nu när vi kommer upp. Vi var sen på Barnens hus för att leta leksaker till Signe. Hittade inte så mycket men hon fick en bit ring, en mugg och en haklapp. Hon somnade gott sen i bilen då vi körde hem och sov tills vi kom hem.


Jag tänkte börja med maten innan er pappa kom hem men er syster var gnällig. Jag satte mig sidan om henne och trädde rönnbär på en tråd, köpte björntråd idag. Hon satt så fint, tänk att hon är så duktig. Inte vill hon krypa och vända sig men sitta det duger. Er pappa kom hem och fick hjälpa till med Signe medan jag lagade mat. Jag gjorde morotstuvning på våra egna morötter. Jag slängde även ner de få smala palsternackorna vi fick. Det blev hur gott som helst…


Er pappa och grannen bar in vårt badkar som er pappa hämtat idag. De får stå i garaget så länge. På kvällen tog er pappa Signe och er mamma kunde förbereda mig inför morgondagen. Er pappa höll på med disk och er mamma läste, er syster låg på rygg på filten. Hon började gnälla och er mamma väntade på att er pappa skulle ta upp henne. Då han inte gjorde det gick jag dit och då låg hon på mage. Vår älskade lilla dotter hade vänt sig och vi brydde oss inte. Det tänkte jag på hela kvällen, stackars unge… men vi älskar ju henne hur mycket som helst och vill vara med på allt hon gör. Vi var så stolta över henne. Hon har även hittat sina fötter… hon ligger på rygg och tar tag i fötterna. Det ser så gullig ut. Hon utvecklas vårt lilla gryn.


Er mamma ringde till Inga-Britt för att bli lite peppad inför morgondagen. Jag fick lite nya tips och det kändes mycket bättre. Hon påminde mig om att det var superstar på tv ikväll så det ska jag se. Er pappa gav er syster mat och hon somnade nästan i hans famn. Då ändrade han grepp och hon vaknade och var pigg. Det tog lång tid tills jag fick henne att sova. Vi provade båda och tills slut somnade hon vid halv nio.

Av Carina - 19 september 2010 11:45

Vår älskade dotter väckte oss vid halv nio… det är ju ganska okej. Sen låg vi där hela familjen och myste i storsängen. Signe låg och pratade, man kan undra vad hon har och säga? Vi åt frukost och sen började er pappa med Signes rum. Han hade Signe med sig och ser mamma gick ut för att ta upp potatisen och de andra grönsakerna. Det var otroligt vackert väder, njöt i fulla drag av att vara ute.


Det är riktigt kul att se hur det växer i trädgården. Er mamma har nog blivit påverkad av er mormor som älskar trädgårds arbete. Då jag var liten gillade jag det inte alls men då jag blivit vuxen har det ändrats. Att gräva upp och äta sina egna potatisar är hur häftigt som helst. Rödbetorna var inte så stora men det en ganska bra morots skörd. I tanke på att vi sådde så sent så var det en bra skörd. Vi fick också några kålrötter och palsternacka, men det var verkligen det lilla.


Ja, Signe vet hur hon gör med pappa. Hon ville inte sova, er mamma lägger bara henne i sängen och så somnar hon. Ibland måste jag gå in och ge henne nappen igen men hon brukar somna. Det ville hon inte nu utan hon somnade tillsammans med er pappa i stora sängen… han la sen över henne i sin säng. Vi får se hur det går nästa vecka?


Då jag kom in rensade jag dill. Kronorna var det inte mycket med men det blev en bytta dill i alla fall. Nu måste vi äta dillstuvad potatis någon dag. Er syster var så himla hungrig och er pappa skulle bara… men det blev inte så. Han fick värma mat till henne och ge henne då jag rensade dill. Då jag var klar hade er pappa gjort lunch till oss också. Vi åt och sen klädde vi oss och åkte och röstade. Er mamma och syster hade klänning och kjol, dagen till ära. Det var ju så fint väder. Er syster hade en klänning som var er mammas gamla, som jag hade som bebis. Tror tom att det finns en bild på det.


Vi åkte till röstlokalen och det var ingen kö så vi kunde rösta direkt. Då vi gick därifrån var det lång kö… vi åkte och tittade på hur det går för ett par av föräldrarna i föräldragruppen. De bygger ett likadant hus som vi och det ska bli kul att se hur långt de har kommit. De var hemma och vi fick fika. Detta var ju inte meningen och er syster var trött vi hade ingen napp. Hon var lite förtvivlad men det gick ändå ganska bra. Er pappa pratade bygge och er mamma barn… fick lite tips på att ge Signe gröt på eftermiddagen istället för tillägg.


Vi körde hem och er syster somnade nog inom några minuter. Jag la över henne i sängen då vi kom hem och hon somnade om. Er mamma fikade en kopp te till och er pappa började i badrummet. Er mamma letade upp tyget som vi ska sy gardiner till Signe med, men hittar inte hållarna till gardinstången. Vet att de var i friggeboden men var är de nu?


Vi åt mat och sen tog vi ner byrån till Signe och satte in bokhyllan. Hon får inte flytta in idag det blir i veckan. Bara er mamma kan klara det… vi ska lära oss föräldravakten. Er syster låg naken fis i köket och kissade direkt. Bytte under henne och sen låg hon där och lekte med sina fötter. Er syster var trött och jag tänkte det gör inget för vi måste upp tidigt imorgon men då hon väl fått pyjamas och en liten slurk välling blev hon pigg som en lärka. Låg där och kollade valvakan med sina föräldrar. Till slut åt hon upp all mat och somnade. Er mamma och pappa låg och kollade valvakan. Det blev ju lite spännande men det känns för j-vligt att vi fick in SD. Det hade vi inte önskat, dessutom är det skåningarna som röstar på dem. Det kommer väl in en här i Östersund men det är ju inget emot i Skåne.


Er mamma hade velat se mer men jag somnade i er pappas knä så vi gick och la oss vid halv tolv. Då såg man ändå ungefär hur det skulle bli. Kollade på nätet om Östersund och där får ju Mona fortsätta regera.

Av Carina - 18 september 2010 11:45

Lördag, härligt, då är er pappa hemma hela dagen och ingen klocka behövs ställa. Vi har ju en liten klocka i en säng sidan om men den är inte uppe med tuppen. På tal om tupp har vi en sådan som granne men den hör vi aldrig. Vi har alldeles för bra isolerat hus… men är vi ute hörs han ju. Vi tog det lite soft och då vi ätit frukost började er pappa i Signes rum. Det var inget vidare väder men er mamma cyklade upp och hämtade tidningen. Har vi nu morgon tidning så få man ju hämta den på morgonen. Er mamma och pappa har ju inte heller bestämt oss för hur vi ska rösta och vi får kanske lite tips i tidningen.


För er mamma och pappa är det viktigast att vi får gång och cykelbana här och det står det inte mycket om i deras partiprogram. Det står en skylt då man åker in till stan att vill ni ha cykelbana rösta på alliansen men sen står det inget i partiernas reklam. Man vet ju faktiskt inte riktigt vad de vill.


Då Signe sovit åkte vi till stan och handlade ett badkar.  Det var inte meningen utan vi skulle höra oss för lite, vi hade lite frågor. Nu visade det sig att de hade 50 % rabatt på just det badkaret som vi hade tittat på. Så vi slog till… det var inte mycket att fundera på. Så vi bokade oss för det och så kollade vi på kakel. Vi har ju en vägg i badrummet som vi inte har kakel till utan som vi vill ha någon form av fondvägg. Er mamma vill ha rött men er pappa är lite mer skeptisk. Så vi ska hem och fundera på det. Nu har vi ju ett badkar som vi kan tänka på. Då skivorna är uppe i badrummet ska vi se hur vi ska ha det i duschen, er mamma vill ha en fastvägg så det blir som ett hörn att duscha i. Vi får se hur det blir då man ser hela badrummet i sin helhet.


Vi handlade också vägg skivor så vi kan göra en vägg och ett rum till Signe i stugan. Vi har ju det lite trångt då vi inte kan använda garderoberna då hennes säng är i vårt sovrum.  Får hon eget rum hemma kan hon ju ha det även i stugan. Det ska bli ett barn rum och förhoppningsvis ska det komma in en vånings säng så småningom. Innan vi åkte hem handlade vi lite äpple och barnmat så vi kan göra mer äpplemos. Vi fikade då vi kom hem. Er mamma gjorde ju så många och goda kanelbullar igår…


Signes rum skulle ha blivit klart idag men er pappa missade på en list och måste kapa en ny och måla om den. Annars är det klart där inne nu. Vi gjorde en ganska tidig kväll och er mamma gjorde som vanligt en hets badning… kommer jämt på att jag ska bada precis innan Här är ditt liv börjar. Som tur är kan vi fördröja via boxen men det behövde vi inte idag. Jag är snabbare än vinden… kollade på tv och sen somnade vi gott.

Av Carina - 17 september 2010 11:45

Nu sov Signe länge idag igen… härligt. Er mamma vaknade först halv åtta men då sov hon och sen vaknade jag halv nio och då sov hon fortfarande. Då jag var på toa där uppe hörde jag att hon vaknade och låg och pratade. Vi låg sen och kramades i sängen. Hon är så go vår unge och man kan knappt klarar av att låta bli henne. Vi gick till slut upp och åt frukost. Hon har börjat med en ny idé om att trycka ut tungan så man inte får in skeden. Nu var hon hungrig och tjoade så fort jag inte matade henne tillräckligt fort.


Det fungerar bra nu då er pappa är borta. Nu sover ju Signe bra och vi klara oss själva bra förutom att vi saknar er pappa. Det känns inte så oroligt. Vår vardag fungerar bra och er mamma har ju Signe mycket även i vanliga fall. Nu när jag ska vara borta några dagar nästa vecka får jag väl ge lite tips till er pappa. Det fungerar ju bra för oss men då er pappa ska göra det är det inte säkert att Signe godkänner det. Hon känner säkert att hon kan linda sin pappa bättre kring fingret.


Efter maten gick vi upp till brevlådan och hämtade tidningen och gårdagens post. Nu har vi ju dagstidning och då får vi ju hämta den i tid. Det är regnigt idag så vi fick gå mellan skurarna. Hon somnade inte där men väl då vi kom hem. Er mamma hade en lista på vad jag skulle göra dessa dagar och jag har hunnit en del men inte så mycket. Har gjort annat istället. Vi åt lunch och nu använde er syster tungan för fullt. Det gick inte att stoppa in skeden utan tungan var i vägen hela tiden. Då vi ätit satte er mamma en kanelbulle deg. Då den var klar gick vi ut en sväng. Först tänkte er mamma fuska men det slutade med att jag i alla fall gick hela rundan på 3 km.


Då vi kom tillbaka bakade vi ut bullar. Nu sätter jag Signe nära mig så hon får vara med. Hon satt där och gnällde och till slut kom jag på att hon nog var hungrig. Tog fram lite frukt till henne och hon slukade det. Så jag fick pausa i bullbaket och ge henne en flaska tillägg. Därefter kunde vi fortsätta baka. Många bullar blev det… 122 stycken. Vissa hade jag bara kanel i och i vissa hade jag även äpplemos. Det ska bli spännande att smaka!


Signe åt bättre på kvällen och då åt er mamma rotmos, oj, vad det är gott. Pratade med Linda samtidigt. Jag tycker hon borde komma upp snart och hälsa på oss. Det gick inte att skölja av all disk med varmvatten för det var slut… så er mamma fick börja elda. Jag fick gå ut och hämta mer och Signe låg snällt på golvet. Sen var hon med i köket igen, hon sitter i stolen och leker med sina leksaker. All disk hamnade i diskmaskinen och jag plockade undan allt utom bullarna. Ville att er pappa skulle se dem…


Er pappa kom hem och gullade med Signe. Vi fikade och sen tog han på er syster pyjamas och så skulle han ge henne välling. Det gick bra till en början men sen gnällde hon för mycket och er mamma tog över. Så er pappa fick fortsätta stoppa bullar i påsar. Signe drack upp vällingen och somnade så gott i er mammas famn. Jag la henne och hjälpte er pappa. Han tog ut bullarna till frysboxen för det er fullt i frysen. Vi kollade sen på valdebatten innan vi gick och la oss.

Av Carina - 16 september 2010 10:45

Idag åkte er pappa till Stockholm och det var tidigt. Myste lite med honom innan han åkte och sen somnade jag om igen. Er syster vaknade kl sju men då vägrade er mamma gå upp så vi somnade om och vaknade igen kvart över åtta och det är ju mer lagom. Då er mamma tänkte efter gick jag faktiskt och la mig redan halv tio igår för jag var så trött så jag har sovit länge i natt. Då jag sover så länge får jag ont i höfterna. Så upp mer dig…


Vi gick upp och åt frukost. Pratade med er pappa och det visar sig att han har satt fel alla skivorna i badrummet. Upptäckte det imorse men då man tittar in syns det på alla skivor… this side back! Så er mamma kan om hon vill skruva ner dem. Er syster kommer nog snart att vända sig. Hon har inte varit så intresserad nu några veckor men nu ligger hon som en ostbåge och gör sitt bästa. Hennes arm ligger i vägen, hon är väl för stor. För så är det, hon är stor för sin ålder. Det är konstigt att hon växt ifatt och förbi sig så. Hon vägde ju mycket då hon föddes men ändå är ju 2,9 inte så mycket då man är normalt född. Hon har ju växt förbi alla sina kompisar. Nu ska hon bara lära sig att sitta och rulla runt.


Vi klädde på oss för att gå ut efter då er syster vaknat. Då ringde grannen och hade upptäckt att alla bilar var hemma och undrade om vi ville komma på 11 kaffe. Nu var det ju bara Signe och jag men det gick lika bra. Så vi gick dit istället för att ta upp potatis. Då vi var där låg Signe på golvet, då höll hon på med sina fingrar som om hon sjöng Imse vimse spindel. Hon har hittat sina fingrar och även sina fötter. Då man byter på henne tar hon ofta tag i fötterna. Det är dock bara då hon ligger på skötbordet som hon hittar fötterna och tårna. Hade hon hittat dem då hon låg på golvet kanske hon hade vänt sig lättare. Hon kan sitta i barnstolen och ta på sina fingrar precis som om hon just hittat dem, hon är gullig vår lilla unge.


Vi hjälpte grannen med att beställa mat på nätet, vi skapade ett konto och sen får vi väl hjälpa vidare då de väl ska beställa. Er mamma har beställt tidning idag, vi ska få en gratis månad. Två veckor med länstidningen och en med Östersundsposten, vet ju inte vilken vi vill ha. Vi gick hem och då vi kom innan för dörren ville Signe haft mat för en halvtimme sen. Då maten väl var varm skulle hon inte ha… försökte med allt men intresset var noll. Då jag ätit fick hon en flaska tillägg, åt inte så mycket men då hon ätit la jag henne och sen sov hon i två timmar. Då hann er mamma skruva ner ganska många skruvar, minst hälften är urskruvade. Jag har tagit fram timern som jag ska sätta i uterummet och på ovanvåningen, spacklat väggen, det lilla som behövdes. Får slipa det imorgon då det är ljust ute och jag har letat upp sandpapper. Det känns som att jag har fått gjort lite idag, har även röjt i tvättstugan, det är en vanlig förekommande syssla.  Jag undrar varför allt vill slängas in där?


Då Signe vaknade fick hon lite efterrätt och så tog vi på oss och gick ut. Nu började vi ta upp potatis. Det är konstigt att det finns potatis under plantor som knappt syns. Vi skulle förstås haft en grep det hade varit lättare. Dessutom har er pappa sått gräs i er mammas potatisland så det gjorde det inte lättare att få upp dem. Signe gillade inte att sitta still i vagnen så nu har vi i alla fall tagit upp hälften av alla potatis. Vi gick in och myste en stund. Vi satte oss en och åt middag. Inte heller nu ville Signe ha mat. Hon tryckte ut tungan och jag fick inte in någon mat. Öppnade en färdig burkmat till henne och fick i henne några skedar men inte mer. Däremot ville hon gärna ha av mitt äpple. Jag undrar om det är tänder på gång eller vad? Här är gnällig och vill inte äta.


Vi gick och satte oss vid tv, inte i soffan utan på golvet. Idag har hon suttit i stolen utan att ha kudde runt ryggen och nu när vi satt där satt Signe själv. Hon lutar ju ibland hit och dit men däremellan satt hon själv. Jag vågar ju inte lämna henne där men jag försökte ta kort på henne. Då vi tränat klart gick vi till köket och gjorde rotmos. Signe fick sitta i barnstolen sidan om diskbänken och vara med då er mamma skalade rotfrukterna. Hon var inte så glad men hon pratade ljudligt. Medan de kokte myste vi igen. Vi får ju passa på då pappa inte är hemma, vi myser hela tiden.


Signe ville sova men hon måste vara uppe till åtta. Så då rotmoset var färdigkokt hamnade Signe igen i barnstolen vid spisen då jag mosade det. Nu var hon inte alls lika intresserad av att titta men jag lyckades hålla henne ganska lugn tills jag var färdig. Därefter fick hon pyjamas och ny blöja på sig, det brukar vara er pappas jobb men idag då han inte var hemma så fick er mamma även denna uppgift. Vi gjorde sen mat till henne men då var det klippt… hon bara skrek. Det tog säkert en kvart innan jag fick henne lugn och ytterligare en kvart innan hon ville äta. Då åt hon åt hela flaskan och sen somnade hon gott. Hon fick ligga hos mig länge och er mamma bara njöt över att ha min lilla dotter hos mig.


Hon somnade och er mamma städade undan i köket och frös in mat. Skrev i bloggen och väntade på att er pappa skulle ringa. Han ringde till slut och vi pratade en stund. Telefonen pep hela tiden för det inte var något batteri kvar. Så vi pratade inte så länge, men er pappa var trött och er mamma ville också komma i säng.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards