Direktlänk till inlägg 27 september 2010

Käre Gabriel och Valdemar 27 sept

Av Carina - 27 september 2010 20:45

Lön, äntligen lön… idag får er mamma lön. Jag har ju haft lite semester och sen kommer jag få ännu mer lön nästa månad då jag har jobbat. Det är skönt med lite pengar. Jag får inga pengar från försäkringskassan denna månad men förhoppningsvis är det igång till nästa månad. Tur att er pappa finns… fast han fick inte mycket pengar nu heller… vi får väl leva på havregrynsgröt. Det viktigaste är ju att vi kan vara hemma med er syster länge.


På tal om er syster var hon vaken tidigt även idag. Er mamma gav upp kvart i åtta, vi ska ju ändå upp och gå på kyrkis idag. Ringde till er pappa men han hade inte landat. Han ringde då han var framme men han var hungrig och hittade ingenstans att handla fika på. Så hans kollega skulle hämta upp honom och se till så han fick mat. Vi diskuterade vart vi hade ett kvitto, er pappa är jämt så säker på vart han lägger saker men det finns inte där. Nu hittade er mamma det naturligtvis. Vi ska skicka in till banken.


Åt frukost och tänkte gå till kyrkis, det har varit frost i natt men det var en härlig höstdag. Då kom dimman och då vill inte er mamma gå på stora vägen. Signe var dessutom trött, hon är uppe för tidigt. Så hon somnade så då hann er mamma ta en kopp te och njuta i sin ensamhet. Vi ska istället åka till min dialog kompis och lämna papper efter kyrkis tror jag. Hoppas p-pillerna kommer med posten idag. Jag ska börja med dem dag två då jag fått mens.


Då Signe vakande var dimman borta och vädret var så underbart att jag inte kunde låta bli att ta vagnen. så vi klädde på oss och packade vagnen och gick iväg. Er mamma blir lika förvånad varje gång över hur vackert vi bor. Det var några plusgrader då vi gick och jag fick ta av mig jackan redan då vi kom upp på vägen. Signe premiär hade sin nya overall. Jag skulle kunna tänka mig att bara sitta där och njuta av utsikten. Vi får nog göra ett vindskydd uppe vid brevlådorna där vi kan sitta och fundera över livet. Jag tog lite foto längs vägen men skulle ju ha haft er morbrors kamera istället. Den lilla vi ha tar inte så bra kort på långt håll. Tog även en del bilder på Signe och naturen.


Vi kom sent till kyrkis och de flesta åt redan, men det var lite barn på golvet. Signe blir så glad då hon ser alla barnen, hon försökte ta tag i dem som gick förbi. Det var mycket folk idag, mycket mer än vad det brukar. Pratade men några mammor och det blir roligare och roligare ju fler man lär känna. Nästa vecka ska det komma en ny bebis till gänget. Signe lär nog få många kompisar. Signe fick mat där och var lika glad då vi hade sångstund. Det är hennes absoluta favorit. Pratade med grannen på andra sidan vägen som också har småbarn. Vi ska försöka träffas innan hon börjar jobba igen. Signe var så trött och somnade direkt då jag la henne i vagnen. Gick sen hem och hörde på mp3 spelaren och njöt av vädret. Då vi kom hem visade det sig att jag fått p-pillerna på posten. Nu kan mensen komma när som helst.


Då vi kom hem vaknade Signe och er mamma planterade blommorna som jag köpte i Bollnäs. Vi skulle ju ha lagt ut all matjord men det blir nog inte förrän till våren. Grävaren har haft mycket att göra då det regnat så mycket och han inte kunde jobba. Därefter hämtade vi in våra 8 äpplen, 4 från varje träd. Det var fler ifjol men rådjuren har ju ätit upp många av grenarna. Så jag ska senare dra blå snören så de inte kommer in i vår trädgård och äter upp mer. Ifjol åt de upp alla mina kärleksörtsblommor. Snart då löven är borta kommer de närmare.


Vi gick in igen och åt middag. Er mammas mat blev aldrig varm, trolige var mikron inställd fel. Signe var gnällig så hon fick gå och lägga sig. Det ville hon inte så jag höll väl på att värma mat, äta, värma mat, äta, värma… i säkert 45 minuter. Då hann Signe också äta lite mat och sen sov hon en stund. Er mamma tycker att jag fått så mycket gjort idag. Kanske beror det på att jag fick eftermiddagen ledig som jag hade planerat annat på från början.


Signe vaknade igen och var trött och gnällig, hon ville ju sova men klockan var ju bara sex och hon skulle kunna få sova klockan sju eftersom vi ska upp tidigt imorgon men inte före det. Jag började packa ihop kläder till oss imorgon, Signe satt i babysittern och lekte med babygymet. Hon var så arg på det och skrek på grejorna och slog med dem. Där satt hon bra så er mamma han packa resten också. Klockan hann bli åtta innan vi satte oss i soffan. Hon fick välling men ville inte ha allt och sen ville hon inte sova. Er pappa kom hem, han glömde att skicka sms då han landade. Så Signe fick mysa lite med pappa innan hon åt upp alla välling och somnade.


Vi packade i ordning och så la er pappa sig, han har varit uppe sen 04.50 och har haft samtal med chefen. Er mamma såg på sommarpratarna som jag spelat in och sen gick även jag och la mig.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 5 februari 2022 16:42

Undra om jag skulle ta och uppta mitt bloggande igen. Jag har varit på gång några gånger men har inte kommit till skott. Tror att jag skulle må bättre av att skriva av mig här. Nu har det gått några år och vi har fått stora barn. Signe blir snart 1...

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards