Alla inlägg under augusti 2010

Av Carina - 23 augusti 2010 22:00

Skönt att sova i sin egen säng men hade så ont i halsen och vaknade tidigt. Signe skrek redan vid ett-tiden men somnade som tur var om. Hon har inte ätit så mycket nu i helgen men hon har också mest suttit och sovit så hon har inte gjort av med så mycket energi. Så först trodde jag hon var hungrig men hon somnade ju om. Det gjorde inte er mamma efter jag varit på toa, för sen gick er pappa på toa och sen vaknade Signe. Då var klockan kvart över sju… kunde ju ha sovit lite längre men… hon låg där och pratade. Hon pratade en rejäl stund innan er mamma tog upp henne. Hon låg sen hos oss en stund innan vi gick upp.


Hon fick mat, orkade inte göra gröt till henne utan hon fick nappflaska. Imorgon blir det kanske bättre. Er mamma var så trött igår och känner sig inte helt pigg idag heller. Efter frukosten vilade vi oss… låg framför tv och slöade. Signe somnade om och er pappa likaså, er mamma åkte och handlade. Det var ju ganska tomt i kylskåpet igår då vi kom hem. Nu fyllde jag på rejält. Glömde handla jäst och kryddor så jag fick åka in på Ica nr två på vägen hem.


Vi åt lunch och sen var det er mammas tur att få vila. Er pappa och syster gick ut en runda med vagnen och jag somnade. Har nog ingen feber men det känns som om jag hade det. Tog två Alvedon till lunchen och hoppas på bättring. Då jag vaknade och de andra kom hem fikade vi. Signe fick lasagne men var inte på hugget. Hon fick istället lite tillägg innan hon somnade igen. Skåne resan tog nog på hennes krafter. Det är väl skönt även för henne att komma hem. Under tiden hon sov, fick vi mycket gjort. Er pappa klippte gräset, för första gången… det hade växt riktigt mycket på vissa ställen. Er mamma tog in alla kartonger och väskor och satte de i vardagsrummet, det blir till att packa upp en annan dag. Er pappa lyfte in lite i garaget och tog in fåtöljen som vi ska bära upp på ovanvåningen.


Idag har Signe namnsdag. Hon har fått ett sms av Mia som gratulerade och då grannen tittade in idag gratulerade han henne. Han visade hur vår skylt ser ut. Vi ska ha en skylt ute vid vägen så folket hittar hit. De har också gjort en brevlådevägg. Där vi ska ha våra brevlådor ut vid vägen, nu är det en mycket provisorisk som lätt skulle kunna trilla. Vi har inte heller rätt brevlåda där. Vi ska ha en stor så vi inte behöver tömma den varje dag om vi är borta. Det kommer att bli bra med brevlådorna, det var en fin ram de gjort. Er pappa gillade den inte men er mamma tycker att den ser modern ut. Inte som alla andras och det är bra.


Vi fick upp fåtöljen och byrån på ovanvåningen, nedanvåningen är ett kaos. Båda våningarna för den delen… vi bara ställer in saker. Idag har vi tagit det lugnt så vi ska jobba på bättre imorgon. Er mamma cyklade iväg och hämtade posten, praktiskt att cykla dit. Då kom er mamma på att det är ett år sen, över det, sen jag cyklade sist. Cyklar ju inte nu när Signe är här, hon är ju för liten för att sitta bakom ännu. Kom i alla fall ihåg hur man cyklade. Det har varit fint väder idag och det passade bra då vi skulle bära in saker.


Vi åt middag och Signe fick gröt med fruktpuré och hon åt med god aptit. Er mamma och pappa badade och gissa hur mycket er mamma har längtat efter det? Det är det bästa som finns och nu var det riktigt hett vatten och det gillar jag ännu bättre. Signe somnade i babysittern, hon är fortfarande trött. Vi vill inte att hon ska somna för tidigt för då vaknar hon tidigt. Inte före åtta hade varit bra. Er mormor ringde och gratulerade Signe på namnsdagen, hon hade tänkt skicka kort men det får bli till nästa år. Ann-Catrin och Anna har också gratulerat. Trodde er farmor skulle göra det då hon ringde men har väl inte kollat på almanackan idag. Vi bestämde att vi åker upp till stugan på torsdag och åker hem på söndag.


Det har varit en lugn dag idag. Vi har inte tagit ut oss men ändå har vi fått mycket gjort. Imorgon måste vi ta tag i städningen, det är kaos både uppe och nere och det finns saker precis över allt. Vi hittar knappt till köksbordet. Jag var ute och kollade i landet idag, det växer men inte tillräckligt, det är små morötter och rödbetor. Får se hur länge det kan vara där innan frosten tar det. Ska kolla frukten imorgon.

ANNONS
Av Carina - 22 augusti 2010 22:00

Signe vaknade tidigt, men det är inte så konstigt för hon somnar tidigt. Ändå sov hon hela vägen då vi körde bil igår. Vi låg och myste med henne och er pappa var helt slut så det var svårt att få liv i honom. Vi åt frukost och packade ut, trots att vi gick upp tidigt så kom vi inte iväg förrän halv tio. Vi blev osams med gps en, den ville köra via Filipstad men det ville inte vi. Så vi tog en genväg till E45 som vi tänkte köra på. Då vi kollade på kartan sen hade det kanske inte varit fel att kört via Filipstad. Det får vi göra nästa gång. Då kör vi också igenom Vansbro där Suss kommer ifrån.


Er pappa började köra och vi körde på. Vi stannade utanför Sunne för Signe verkade hungrig och vi fika sugna. Det var för tidigt för lunch. Vi gick av och började ta fram fikat då vi upptäckte getingarna. De var så slöa och satte sig på oss och speciellt på Signe. Er pappa tycker om getingar men nu sa han stop. Så vi fikade som hastigast i bilen och sen körde vi vidare. Vi tänkte sen köra tills Signe vaknade igen, hon somnade då vi satte oss i bilen. Så vi körde och körde… till slut sa vi att i Mora måste vi äta för vi började ju bli ganska hungriga. Signe vaknade precis då vi körde in i Mora så det var ju perfekt.


Vi letade lite efter ett matställe och vi tog en pizzeria. Där fanns barnstolar och en mikro som vi kunde värma maten till Signe. Hon fick mat och vi fick mat. Det var första gången er mamma fick en pizza som inte var klar. Osten var inte helt smält och den var inte varm, fast den såg gräddad ut. Orkade inte klaga så jag åt det som var gräddat i kanterna, åt en calzone, dubbelvikt. Då vi ätit gick vi en runda i Mora. Det är bra att vi stannar och tar en rejäl lunch så Signe kommer ut och kan spralla lite och få frisk luft. Vi gick till vasaloppshuset, tog lite kort på målgången och sen gick vi till Siljans strand. Där fanns en glass båt som er mamma ville gå till. Er pappa fick hämta bilen, för vi hade glömt termosen. Signe och jag tog plats och er mamma kollade upp vilka glass sorter jag ville ha. Då er pappa kom fick Signe mat och vi glass. 


Då vi fikat klart körde vi vidare igen. Vi tänker alltid att vi kör tills Signe inte vill längre och även denna gång kom vi långt. Vi kom ända hem… hade tänkt handla i Svenstavik men då sov hon så vi körde hem. Hon vaknade då vi närmade oss hemmet så vi höll ut. Då hon vaknar så blir hon ledsen men efter en stund sitter hon och pratar med Knut och då går det bättre. Det var skönt att komma hem. Vi gav Signe mat och sen tömde vi släpet. Vi ställde det mesta i carporten och så tog vi in lite. Signe satt i vagnen och pratade då vi bar.


Det var skönt att få det tömt dag idag, då vi måste lämna det innan kl åtta imorgon bitti. Nu körde er pappa och lämnade det och handlade lite mjölk. Då han kom hem åt vi gröt och sen var vi helt slut så det blev en tidig kväll för oss alla… Skåne resan har tagit hårt på oss alla tre.

ANNONS
Av Carina - 21 augusti 2010 19:45

Borde er mamma känna mer sorg över att inte får komma till Körsbärsvägen 3 mer? Er mamma lever i nuet, jag har upptäckt det och tittar sällan varken bakåt eller framåt utan är här och nu. Jag tog i alla fall många kort i alla vinklar och vrår innan jag åt frukost, tog sen lite fler innan vi åkte. Det känns som att vissa saker kommer man att minnas mer än andra, dessutom ser det inte ut nu som det brukar men man kan tänka sig in i hur det såg ut. Tog en bild på kaklet i badrummet som är original sen 1969, tänk då hade vi kakel i badrummet, när kom plastmattorna??


Vi gick upp ganska tidigt, eller er pappa, er mamma gick och la sig igen. Vilade lite till men kunde inte sova, har väl lite resfeber. Signe sov i alla fall och det var ju bra. Er pappa kom tillbaka och vi började fylla släpet, oj vad med saker vi hade. Till slut fick allt plats och vi behövde inte takboxen till det vi hade tänkt, det fick plats på släpet. Istället la vi våra ryggsäckar och kassar där uppe som vi behöver på hotellet så behöver vi inte ha så mycket inne i bilen.


Vi åt frukost med er mormor och Thomas. Er mormor hade gett Signe gröt som hon åt med god aptit. Det känns lite vemodigt nu när allt är det sista i Flyinge. Er pappa är nog mer nostalgisk än er mamma men det kommer väl en dag då jag inser att det är slut med Körsbärsvägen. Vi åt och sen packade vi ut det sista i bilen. Er mamma hade tagit lite mer bilder och er mormor ville att vi skulle ta kort på henne och Signe innan vi åkte. Vi vinkade av dem och huset, sa som Ian brukar säga, hejdå huset. Signe hade somnat redan innan vi startade så hon var trött. Det tar på krafterna att vara i Skåne.


Er mamma började köra och vi hoppades kunna köra hela vägen till Göteborg. Skulle träffa Anna där på Ikea. Vi har ju släp så det är enklare och så har de lunch. Vi kom iväg en timme senare än vad jag hade tänkt, så det blir nästan eftermiddags fika på Ikea. Vi har ju ätit så vi klara oss. Det var lätt att hitta dit och vi träffades i restaurangen. Deras lilla tjej har också blivit stor, hon satt där verkade så stor på något sätt. Det märks att det är två månader mellan dem och att Signe är lite senare, men nu går det fort. Det händer saker hela tiden. Det märker vi ju också, Signe har utvecklats mycket i Skåne. Vi åt lunch och fikade och pratade. Då vi var klara gick vi mot utgången. Er mamma köpte ett bord till Signes mat stol och ett set med tallrik, mugg och haklapp. Vi är dåliga på att ge henne dricka då hon äter och därför vill hon ha tillägg efter maten.


Vi sa hejdå till dem och körde vidare. Signe somnade igen och vi körde hela vägen till Karlstad. Hon vaknade precis innan så vi underhöll henne tills vi kom fram. Signe och jag gick direkt till matsalen och er pappa checkade in. Jag trodde hon var hungrig men det var hon inte. Jag hittade en barnstol som hon fick sitta i medan vi åt. Jag fick ha henne i knäet i slutet så er pappa fick dela maten till mig. Vi hämtade de sista i bilen och gick till hotellrummet. Vi var alla trötta och det blev en tidig kväll. De bäddar så fint till barnen på Scandic men Signe vill inte ha något täcke och vi har egen kudde. Däremot får vi lägga det mot spjälorna så hon inte åker ut där.

Av Carina - 20 augusti 2010 19:30

Sista dagen i Flyinge… idag är det Lund som gäller. Vi hade sovmorgon och det är alltid skönt. Vi ska ju köra långt imorgon så det gäller att vi är pigga. Vi tog det lugnt och plockade ihop. Idag kommer er mormor och Thomas hit och då gäller det att vi har städat undan. Vi ska ju ändå städa tills imorgon. Er mamma dammsugade och det var skitigt och er pappa var ute och kollade på allt som ska med på släpet.


Signe somnade om efter frukosten och då hon vaknade körde vi till stan. Det var skönt att det äntligen var fint väder. Det var bra väder igår med men innan dess har det inte varit något sommar väder direkt. Det har inte varit kallt men regnigt och molnigt, inte något strandväder direkt. Vi parkerade en bit ifrån stan och tog en promenad in, gratis parkering. Vi strosade lite och idag hade vi bara tehuset Java och Flash på schemat. Vi var inom sko affären och träffade Jeanette, det var längesen och hon har inte träffat Signe. Hon visste nog om dig Gabriel och kanske även dig Valdemar för hon kollade på er mammas halsband men sa inget. Jag var ju dessutom gravid med dig Gabriel sist vi träffades. Signe började bli hungrig så vi satte oss på Espresso House och tog en fika. Er pappa köpte en scones för han kan inte vänta med mat tills lunchen som blir lite senare. Er mamma handlade te men inga kläder, kände oss sen nöjda och gick mot bilen.


Vi åkte till Helena och där var även Anneli. Vi var ditbjudna på lunch och det blev grillat. Er mamma fick bilder som jag la över från dopet. Vi åt och det var gott, pratade, det är ju inte så ofta vi träffas. Vi fikade sen innan vi åkte vidare. Vädret var ju fint så vi satt ute. Er mamma hade sista julklappen med till Helena, kunde inte skicka den för då skulle den nog ha gått sönder.


Vi åkte inom och handlade, vi ska stå för middagen idag. Det blev korv och potatisgratäng. Då vi kom hem hade er moster, morbror och Suss kommit. Ian var hos sin pappa och var inte med idag, så er moster har chans att mysa med er moster. Vi började med att spela krocket. Det skulle vi ha gjort i lördags men då regnade det hela dagen. Er mamma och moster var i ett lag och vi kom tvåa efter er morbror. Det var kul att spela för det var jätte längesen er mamma spelade det och jag gillar ju att spela spel. Vi spelade en omgång till men då skulle Suss ta kort på Signes fötter och händer och då fick er pappa spela istället. Han slog dem alla, kom från bakhållet och slog dem utan att de hade fattat att han var så långt framme. Det var kul, men er pappa jublade bara lite grann. Han har inte samma tävlings instinkt som resten av er mammas familj.


Efter vi tagit kort åkte er moster, morbror och Suss hem. De skulle in på Malmö festivalen och käka. Vi grillade korv och åt mat. Det smakade bra och vi satt ute i hammocken och åt. Vi pratade lite om huset och hur det känns för er mormor att flytta här ifrån. Då vi ätit gick er mamma in och började packa, jag vill inte gå upp mitt i natten imorgon utan gör hellre klart idag. De andra satt kvar ute och Signe sov. Hon vaknade och er mamma gick in men hon var inte vaken. Efter en stund skrek hon igen nu mer och er mamma gick och tog upp henne. Hon var i min famn men efter fem minuter hade hon fortfarande inte vaknat men gnällde hela tiden. La ner henne i sängen igen och hon somnade som en stock. Hon har inte ätit som hon skulle men var tydligen trött.


Er mamma packade klart det mesta och vi gick och la oss hyfsat tidigt ändå. Signe sov och vi gjorde henne sällskap. Er pappa tänkte mer på att nu är det sista natten vi sover i detta huset. Er mamma förstår nog inte riktigt att det är sista gången.

Av Carina - 19 augusti 2010 19:15

Vaknade kl fyra av att Signe skrek för fullt… men troligen drömde hon för vi somnade om igen. Hann i alla fall tänka att det är er pappa som ska upp om hon vill ha mat. Vi hade ställt klockan men vår verkliga lilla klocka vaknade tre kvart tidigare. Idag var hon pratglad, hon låg i 20 minuter och tjoade och pratade. Hon hade mycket att prata om men till slut tog er mamma upp henne men hon fortsatte att prata hela tiden. Det är bra att hon får upp oss på morgonen.


Hon ville inte äta utan vi la henne på golvet. Idag vände hon sig men hon får inte med sig armen så hon kommer tillbaka på ryggen igen. Det är inte långt kvar nu… hon låg där och pratade med babygymet och ligger på sidan. Er pappa la henne sen på mage och hon ligger där och kämpar för att komma fram. Hon snurrar i alla fall runt men blir arg efter en stund. Nu övar vi i alla fall med att hon ska ligga på mage.


Vi åkte till Ikea och träffade Emelie. Vi hann med en fika där då Ann-Catrin skulle till tandläkaren. Vi åt frukost och det var kul att träffa dem. Deras dotter är mindre än Signe men har kommit längre i utvecklingen. Men hon sa att det har hänt jätte mycket den sista veckan, så det händer då de fyller sex månader. Hon är ju tre veckor äldre än Signe. Hon hade mycket kläder på sig, vår lilla dotter vill helst bara ha en body på sig. Har hon byxor gnäller hon tills vi tagit av dem. Signe fick riktigt mat idag, vi måste bli bättre på det. Hon äter nästan bara tillägg och det är ju enklast. Idag handlade vi inget här och sen körde vi till Ann-Catrin.


Vi åt lunch, hon hade tänkt på er pappa så han fick en matlåda. Vi andra åt gott hembakt bröd med gott pålägg. Det åt även er pappa efter maten. Det smakade mycket gott. Vi gick sen på en promenad, i det nybyggda området och då somnade Signe. Då vi kom hem fikade vi, Elin hade gjort goda muffins men god citron kräm. Hon fyller ju år på söndag och vi kom ju på lite förtidig fika. Elin och Ann-Catrin tog bra hand om Signe, som är så snäll. Att hon kan vara så snäll fast hon får åka hit och dit och bara anpassa sig hela tiden. Hon somnade hos Ann-Catrin några gånger och sov lite i vagnen. Rickard kom hem och vi åt middag. Er pappa var ute och kollade på hans motorcykel och bygget i badrummet och Ann-Catrin och jag pratade skit.


Vi hann med att fika en gång till innan vi åkte hem. De skulle ju jobba och Signe behöver hem och sova på riktigt. Det blev till att gå och lägga sig direkt då vi kom hem, det är lika bra att få sova medan man kan.

Av Carina - 18 augusti 2010 19:15

Då vi var hos Calle och Marika hade vi en diskussion om att få pojkar eller flickor. De har ju en av var och nu när lille Valdemar föddes sa alla, vad kul att ni har en av var. De tyckte inte det var så viktig utan det viktiga var att få ett barn. Det har er mamma funderat över för när vi pratade om det så sa er mamma att för vår del är det viktigast att de lever. Nu när jag tänkt lite mer på det så gör det ju faktiskt inget om det blir en pojke eller flicka. Men likväl säger jag själv att vad bra att ni fått en av var. Varför säger man så? Det är ju faktiskt då man tänker efter helt ointressant. Den enda gången det skulle vara bra om det kom en av var är ju då det blir tvillingar. Annars blir det bara tvillingarna eller att man inte ser vem som är vem. Får vi fler barn kvittar det om det är pojkar eller flickor. Er mamma och pappa har inga önskemål, bara de eller den lever.


Idag är det regn igen… hela tiden regn. Idag ska vi hämta hem sakerna från Stefans vind och från May Gull. Vi hade lite hemma tid på förmiddagen och det var bra för er syster vaknade i natt och fick mat. Så vi är trötta… och behöver lite vila. Vi ska äta lunch hos May Gull men det blir bara mackor så vi skickar er pappa till att hämta saker istället. Vi handlade fika bröd och en blomma till er morfar och sen lämnade er mamma och syster hos May Gull. Han åkte sen och åt på Burger King och lånade ett släp. Därefter åkte han till Stefan för att lasta grejer. Vi kom till May Gull och hon blev så glad över att vi kom. Det viktigaste var ju att Signe kom.


Vi fikade och Signe var med men hon var gnällig. Det är kanske inte så konstigt i tanken på hur mycket hon varit med om de sista veckorna, först alla våra gäster hemma och sen Skåne resan. Hon ville inte ligga på golvet utan vi tog in vagnen i köket och så låg hon där. Då vi fikat fick hon sin doppresent. May Gull har tagit er morfars guldhalsband som han fick av sina föräldrar och även lite av hans vigselring och så har hon gjort ett hjärta till henne. Det var jättefint och det stod Signe på framsidan och hennes födelsedatum på baksidan. Det kommer ju vara ett extra minne för henne och även för er mamma.


Vi satt där och pratade, er syster sov en stund men kom inte riktigt till ro. Vi gick runt och kollade vad er mamma vill ha för något av er morfar. May Gull berättade om vissa saker som jag inte visste om så det var kul. Vi ska ju ta med sekretären idag och några figurer men annars väntar vi med det andra. Vi kanske tar lite var gång vi kommer ner. Er pappa och Stefan kom och hämtade sekretären och lilla Leia var med. Hon fick stanna hos oss medan de bar i regnet. De körde sen till Flyinge med sakerna.


Jessica kom också och åt middag. Innan dess hade May Gull och jag tittat på bilderna sen dopet. Er pappa kom och vi åt. Er mamma och Jessica gick igenom vad jag ville ha för något. En tavla vill hon också ha men hon har en nästan likadan själv. Vi stannade tills efter middagen och sen åkte vi vidare. De har inte varit på minneslunden ännu men kunde berätta ungefär vart den låg så vi åkte dit. Det öste ner och er syster var inte glad så er mamma gick in dit själv. Det var ruggigt och det kändes inte bra att er morfar ligger där då det var sådant väder, vått och mörkt, fuktigt och inte alls mysigt. Däremot tror jag det är en fin minneslund då det är soligt och fint. Den var stor, och i ena ändan var det en fontän där man kunde sätta blommor och det var mycket blommor där. Er mamma sa till er morfar att han inte skulle ligga här. Han skulle vara uppe med Signe och oss andra. Det är inte rättvisst att han inte fick leva, varför tar döden aldrig slut för oss?


Vi får åka dit igen sen då det är finare väder och då får hela familjen följa med. Det bästa med minneslund är att vi lika gärna kan gå till vår minneslund som till denna. I september skulle er morfar fyllt 70 år och då kommer vi gå till vår minneslund och lägga blommor.


Vi körde till Ingegärd, er mamma hoppades det var rätt dag vi bestämt. För jag är lite förvirrad och bokade med Emelie imorgon fast jag menade idag. Det var rätt dag och vi var så välkomna. Hon hade bullat upp med fika, inte riktigt sju sorter men nästan. Hon blev så glad då vi kom. Vi gick lite husesyn, er pappa har inte varit där förut. Vi fikade och det gjorde även Signe, hon var även nu gnällig men blev mycket gladare då hon hamnade hos Ingegärd. Det var synd att er mamma inte hade kameran med sig och kunde ta kort. För en gång skull hade jag glömt den hemma.


Vi stannade någon timme innan vi åkte hem. Signe var inte nöjd och jag sa att er pappa fick bestämma om vi skulle stanna nu annars är nästa avfart Lund. Det fick vi så vi stannade på en liten grusväg och skulle ge henne mat. Det ville hon inte ha men hon ville mysa lite och komma till ro. Hon somnade nästan och då gick det att sätta henne i stolen och köra vidare. Hon längtar nog hem till norrland.

Av Carina - 17 augusti 2010 19:15

Idag sov vi till kl 10 och då blev vi väckta av telefonen, men vi la oss inte förrän närmare två så därför är vi lite trötta. Er pappa är fylle hungrig… inte enligt honom själv. Han åt inte så mycket igår, bara en surströmmingsklämma. Så han får skylla sig själv! Vi åt frukost och gjorde oss i ordning.


Signe vill inte ligga under babygymet och leka. Hon vill vända på sig… hon kan inte men vill. Istället är hon nu nöjd med att ligga på mage. Hon vill framåt och idag har hon kämpat på bra utan att bli arg. I vanliga fall blir hon sur om det inte händer något, just nu ligger hon och suger på tummen och vilar sig inför nästa attack. Det är precis som att det är i skov hon utvecklas. Hon gör inget heller före hon är mogen för det. Vi övar och övar med henne och inget händer och sen helt plötslig kan hon bara det.


Oj, vad det regnade då vi åkte. Vi sprang ut och kastade oss och Signe i bilen. Vi var på Max drive in och där regnade det in då jag beställde och när vi kom fram till kusin Stefan fick vi ta sats igen. Oj, vilket regnade… vi kom till slut in i torra huset. Leia kom där i sin gåstol och er mamma såg direkt att Signe och hon är lika. Ändå är hon lik sin mamma. Stefan tyckte också de var lika precis då vi kom. Det kom sen in en granne och han tyckte också de var lika så det är nog så. Då har er mammas gener trängt ut… en helt oberoende man säger att de är lika. Det känns bra för er mamma. Inte för det är så viktigt, jag älskar ju henne gränslöst ändå.


Efter vi fikat gick er mamma upp på vinden. Där upptäckte jag mer än vad jag trodde fanns där. Hittade en gungstol jag hade då jag var liten, en vagn och en barnstol, båda för barn. Det fanns lådor och resväskor. Bordet och stolarna för barn tog jag fram och skickade ner stolarna till er pappa. Kom sen på att vi inte ska ha med det idag utan imorgon. Er pappa gick upp sen för att kolla hur mycket det var. Han kollade naturligtvis även isolering och annat byggnads intressanta saker där uppe.


Det regnade lite mindre då vi åkte, och då vi kom till er moster var hon inte hemma. Så vi körde till mobila och handlade present till Elin. Skönt att ha det gjort. Er moster ringde och vi körde hem till dem. Då vi kom in sa Ian: Hej moster! Och det värmde ett mosters hjärta… det är första gången som han på eget initiativ säger moster. Sen sa han det flera gånger och det känns bra. Vi fikade först och sen åt vi middag. Signe somnade i er mosters säng och blev sen väckt men somnade om igen. Det är en duktig tjej.


Er mamma vet inte om det är för han är min systerson eller inte, men han är bland de sötaste i världen. Han är så söt i sin pannlugg och så tittar han så gullig på en. Er mamma hoppas verkligen att det kommer att gå bra för den lille killen. Han är inte så glad för Signe men jag berättar hela tiden för honom att Signe gillar honom. Vi fikade igen och pratade, er mamma och moster hann spela lite Skippo. Snart kan ju inte er mamma spela spel längre då vi kommer hem igen. Er pappa gillar inte att spela spel. Ian gick och la sig och nu kunde äntligen er moster gulla med Signe men då var hon så trött och var inte alls glad. Vi ses förhoppningsvis på fredag och då kan hon ju mysa med henne.


Vi åkte hem och det regnade lite… det har regnat många dagar vi har varit i Skåne. De som hade då fint väder innan. Vi gick och la oss direkt då vi kom hem. Vi märker på Signe då hon somnar för natten. Det gjorde hon inne hos er moster, hon blir helt lealös och sen kan vi byta på henne då vi kommer hem utan problem. Hon bara somnar om så fort vi lägger ner henne igen. Lite lyxigt men det gäller att njuta innan hon kommer på massa andra idéer som att vakna mitt i natten och gnälla…

Av Carina - 16 augusti 2010 19:15

Signe har börjat med nya vakningsrutiner, redan kl 8 och det gillar er pappa men kanske inte er mamma. Visserligen är det bättre att komma upp lite tidigare men vi har ju semester. Idag låg hon riktigt länge i vår säng och myste. Vi måste klippa hennes naglar för hon river sig i ansiktet, hon tycker ju inte riktigt om att klippa dem men… hon ska även få bada idag. I er mammas gamla badkar som er mormor har sparat. Idag blir en liten soft dag med surströmmingsparty ikväll.


Då vi åt frukost låg Signe på golvet under babygymet men inte ville hon ligga still där. Hon vill runt, men hon är ju dålig på att ligga på mage. Hon ligger som ett C med en riktig svank, gnäller och kämpar för att komma runt. Er pappa hjälpte henne lite och då kom hon runt lätt. Väl på mage kämpade hon för att komma någonstans. Vi får nog tvätta vår stora matta då vi kommer hem och lägga i vardagsrummet. Där kan hon krypa långt utan att komma utanför. Den lilla filten hon ligger på nu kommer hon lätt utanför och dunkar ansiktet i golvet.


Pratade med Ann-Catrin och Linda men Signe gillade inte det. Att hon redan ska pipa just då jag ska prata i telefon. Linda fyller år idag så jag ringde och gratulerade. Vi ska till Ann-Catrin på torsdag och jag ville kolla upp lite. Vi ska fira Elin som fyller tio sen till helgen. Glömde ändå att berätta för Ann-Catrin hur det gått med magen.


Er mormor kom för de skulle komma och göra en energi besiktning av huset nu när hon sålt det. Signe sov som en stock, er mamma skrev i bloggen och er pappa latade sig. Han fick sen städa soptunnorna och er mamma gjorde i ordning mat till er syster. Hon bara sov och sov. Till slut vaknade hon och då hade hon sovit i över 2 timmar. Hon åt morot och palsternacks pure och hon åt mycket och kladdade inte så mycket. Hon är nog mer mogen nu för smakportioner, men er mamma tänkte att hon kanske kunde vara först med något. Vi får nog köpa hem mer för det var sista burken och hon åt nästan upp hela den lilla burken. Då hon ätit åkte vi till Lund.


Vi började med att äta lunch och sen skulle vi hitta en paket till Elin. Det hittade vi inte men däremot lite kläder till er pappa, er mamma och syster fick var sitt plagg. Hittade familjerna Öhlin och träffade då även två nyfödda bebisar som bara var 5 dagar gamla. Det var kul, vi träffar inte så ofta folk vi känner på Nova fast det är många som är där. Vi gick ut för att kolla i de affärerna utanför. Det är som om man vore i utlandet, det är sådan hög luftfuktighet. Då vi kom ut från Nova var det som om vi vore utomlands, värmen eller mest fukten slog emot oss. Hittade inget där heller och gick istället in för att fika. Efter fikat åkte vi till Ica och sen systembolaget innan vi åkte hem.


Signe prutar med munnen och saglar. Hon har verkligen kommit på idén hur man gör och ser så nöjd ut. Hon verkar vara trött idag med, värmen och fukten tar nog på hennes krafter. Hon sov en sväng på Nova och sen somnade hon på vägen hem och då vi kom hem la vi henne i sängen och hon somnade om igen. Vi gjorde oss i ordning och sen fik vi väcka henne och ge henne mat.


Vi gick till Holmby, de har gjort en ny cykel och gång bana som vi gick på. Det var disigt i luften och man visste inte om det skulle bli regn eller inte. Det blev det inte. Vi var sist och då vi kom var det whiskey och cigarr som gällde. Alla tyckte lilla Signe var så söt och det vet vi ju sen innan. I år var nästan surströmmingen ovanligt god. Alla åt med god aptit utan er pappa och Jin, de åt bara en. Signe låg och pratade i vagnen den mesta av tiden då vi åt men i slutet fick vi hjälpas åt så er mamma fick i sig all mat. Hon satt både i Helenas, Lees och Jins knä. Vi åt sen marängssviss och den var god som vanligt. Er mamma tog det minsta snapsglaset som jag tror Kenneth brukar ha. Det går max 2 cl i det och det passade er mamma, så jag drack nog 3 snapsar och lite sherry. Sen blev det inte mer… har ju Signe att tänka på.


Det var en trevlig kväll och Jin föreslog att de skulle komma upp och åka forsränning. Det skulle vara jätte kul, Kenneth vill åka till Dorotea så vi får se när de kommer. Helena lovade också er pappa att hon ska komma, vi får väl se.


Vi gick hem och då var det mörkt. Då vi gick dit var Signe missnöjd ända tills hon fick se träd igen då tystande hon. Nu var det mörkt och hon somnade ganska fort. Vi gick fort och då vi kom hem åt er pappa. Han fick ju själv skylla sig att han inte blev mätt ikväll, för er mamma är fortfarande propp mätt.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Kära Gabriel med Blogkeen
Följ Kära Gabriel med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se