Direktlänk till inlägg 31 augusti 2010

Käre Gabriel och Valdemar 31 aug

Av Carina - 31 augusti 2010 09:30

Idag var både er mamma och pappa nerstämda. Er pappa kände sig så påhoppad igår men sa inget då utan jag dra det ur honom idag. Vi sov till åtta, det är er systers nya vakna tid. Hon låg där och pratade för fullt och tjoade till Laban och Labolina. Jag tog upp henne men då tystande hon. Hon är inte lika glad för att mysa med oss som vi är att mysa med henne. Så vi gick upp för att äta frukost istället.


Vi åt under tystnad och det händer aldrig… och det kändes tryckt. Till slut så kom det och vi blev båda ledsna och grät. Er pappa kände sig på hoppad igår och er mamma känner sig instängd. Nu kom det upp igen att vi kanske inte skulle ha tagit hit allt från stationen. Då brast det för er mamma och jag skrek, vad ska jag då göra? Ska jag bara vara här i köket och ha Signe. Inget annat rolig för mig? Jag kan väl göra saker som du gör ute? Skulle du bära allt jag bar igår? Ja, varför inte, i alla fall mycket av det men du bara gör utan att tänka dig för. Vi kommer att få skörbjugg om det bara är jag som ska intressera mig för matlagningen. Jag är ointresserad och har bara några favoriträtter jag kör mellan. Visserligen har jag kommit på några till men det är inte många. Vi pratar om detta hur ofta som helst och ändå händer inget, eller vissa saker blir bättre men långt ifrån alla. Mitt i allt gråt sa er pappa, jag älskar dig. Det är väl tur det att vi älskar varandra för annars hade det gått åt pipsvängen.


Er mamma tog sig ett välbehövligt bad, er syster kräktes ner mig igår och det luktade inte gott. Vi delade sen upp vår dag. Er pappa skulle åka och besiktiga lastbilen och hämta våra trädgårdsmöbler. Er mamma tvättade och städade lite här och där. Vi åt lunch och då sov Signe så då hon vaknade fick hon tillägg. Vi tänkte ge oss ut på en promenad, det regnade innan men nu var det uppehåll. Kom då på att Ica ska komma och leverera varor och då måste vi vara hemma mellan 14-16, vi är visserligen sist på turen men man vet ju inte hur det är idag. Så vi började beställa foto, vi började innan Skåne turen men nu blev jag klar och skickade efter foton. När man kollar tillbaka på Signe så det första som slår en är så mycket hår hon hade. Hon hade faktiskt mycket här ända till midsommar och sen for det. Nu börjar hon få mer hår igen och det är ju tur det. Det växer även där bak där hon har skavt av mycket.


Er pappa kom hem och hade Signe precis vaknat. Vi hjälptes åt med att få ner möblerna från lastbilen. Han hade även bytt postlåda som vi köpte igår, den var trasig. Så nu kan granngubbarna sätta upp dem imorgon. Vi fikade och sen vaknade lilla loppan. Er pappa satte upp utemöblerna och er mamma gav Signe lite mellanmål. Jag har fyllt upp i vindsförrådet ovanför sovrummet. Vi ska ju planera för hur vi ska ha det där uppe på loftet så vi kan sätta sängen på rätt ställe. Vi ska byta säng i friggeboden och den andra sängen stod i Signe rum, numera i vardagsrummet. Då vi möblerat rätt där uppe kan vi lägga in saker i skåpen.


Efter middagen satte er pappa ihop Billy bokhyllorna och er mamma gjorde i ordning i uterummet så vi kan sätta dit alla kartonger. Signe var med er pappa nästan hela tiden. Han pratar med henne hela tiden om vad han gör. Han är mycket mer pedagogisk än vad er mamma är. Fick mail idag om utbildningen på högskolan jag ville gå. Tänkte chansa om man kunde få en plats redan nu men… den var full och det var 200 reserver… så jag får söka i oktober.


En gammal granne från Flyinge ringde, jag blev så förvånad. De var i Vilhelmina och hade varit och fjällvandrat. Nu var det på väg hem och hon undrade om de fick komma förbi och se hur vi bodde. Det var ju jätte häftigt. Jag sa att de var välkomna och att de kunde bo i vår friggebod om de ville. Det ville de gärna för de ska till Torpshammar dagen efter och det är ju bara någon timme härifrån, det ligger ju innan Sundsvall. Så då bestämde vi att de kommer någon gång på eftermiddagen igår. Det var riktigt roligt, sådant gillar er mamma då man blir så överraskad.


Nu är det tömt på kartonger i vardagsrummet. Väggen vi ska ha tapet på är fri att börja på när som. Vi har delat upp en kartong av er pappas saker till, spara, loppis och så har jag satt in lite i skåpet och i diskmaskinen. Hittade litet av er pappas barnsaker, bestick och en mugg och det är ju kul. Er mamma bara längtar efter att börja packa in det jag har i kartongerna, eller i alla fall se vad där är i dem.


Idag har varit en bra dag, både för er mamma och pappa. Vi avslutade med att fika på altanen i våra nya möbler. Det är mysigt att sitta där ute, ingen mygg, lugnt och tyst. Vi planerade lite för morgondagen och för trädgården. Det dröjer ju med trädgården i alla fall den nedre delen men ändå. Er mamma hade aldrig tänkt mig att bo så här. Jag skulle ha en lägenhet i Lund och sen ett sommarhus i Böste. Er pappa tyckte att Sundsvall var ett billigt boende men tråkigt så han hade en dröm om att bygga så här lite på landet. Nu trivs vi ypperligt här och det verkar som er mamma till slut har hittat hem. Pratade med Anna och Signe ville inte somna hos pappa. Vi övar henne på det men hon bara skriker. Hon är för trött för att äta och sova, men vi måste göra så försök varje dag. Efter en stund så tog er mamma över och hon var inte helt nöjd hos mig heller. Somnade till slut men var troligen inte hungrig för hon åt inte mycket. Fast hon sov i min famn började hon gråta. Hon drömmer väl även då hon sover i min famn. Er pappa planerar lite efter Ikea katalogen… nu ska vi sova.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 5 februari 2022 16:42

Undra om jag skulle ta och uppta mitt bloggande igen. Jag har varit på gång några gånger men har inte kommit till skott. Tror att jag skulle må bättre av att skriva av mig här. Nu har det gått några år och vi har fått stora barn. Signe blir snart 1...

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards