Direktlänk till inlägg 28 augusti 2010

Käre Gabriel och Valdemar 28 aug

Av Carina - 28 augusti 2010 09:15

  

Vi vaknar tidigare nu för tiden. Er pappa var uppe och er mamma vaknade och då var klockan inte mer än åtta och då hade vi ändå inte lagt oss så tidigt igår. Vi låg och pratade en bra stund innan vi somnade. Signe sov fortfarande då vi gick upp för att äta frukost. Hon vaknade inte förre vi ätit så hon fick äta själv. Nu äter hon ju gröt till frukost och mat till lunch och middag. Hon ville inte ha så mycket gröt idag och inte heller någon tillägg. Hon är dålig på att äta på morgonen.


Idag fyller Signe 6 månader <3 den lilla söta ungen. Vart tog dessa sex månader vägen? Att tiden går så fort. Vi är glada över att er pappa varit hemma så pass mycket nu när hon är så liten. Det är inte så vanligt, vi har fått leva snålt men det har det varit värt. Häromdagen fick ju er pappa vara först med att se henne vända sig själv. Det är sådant som pappor missar då de jobbar. På kvällen då de kommer hem är barnen för trötta och visar inte då upp sin utveckling. Det händer på dagarna då mamman är hemma.


Vi kollade på tv, gjorde i ordning i den bärbara hårddisken och löste melodikrysset. Löste nästan hela krysset och sen ville inte Signe vara hos mig längre. Vi har ett självständigt barn, ibland blir hon gnällig då hon ligger hos er mamma men lägger man ner henne på golvet så blir hon glad och pigg igen. Hon vill gärna mysa en stund men sen vill hon ligga för sig själv och upptäcka världen. Idag upptäckte hon att hon kunde sparka på babygymet. Hon leker ju bara med händerna men idag upptäckte hon fötterna. Er pappa var ute och fixade något och er mamma tog en dusch, Signe låg ju och lekte under tiden.


Vi åt lunch och så även Signe. Er farmor har lärt sig av er mamma att värma pyttipannan i ugnen. Hon har malt köttfärs till oss och dem så vi ska ha massa kött med oss hem imorgon. Vi får se om vi får lite bär också med oss, hoppas på det. Efter lunchen hade er mamma tänkt plocka hallon igen men det öste ner. Tänk om allt detta regn hade varit snö… underbart. Så Signe och jag gick in, fick låna ett paraply och det gillade Signe. Hon fnittrade hela vägen hem. Jag la henne i sängen då jag kom in och hon somnade inom någon minut. Hon höll på att somna i babysittern innan.


Jag fick väcka henne sen då det var kaffe för er pappa bjudit in Ove så han kunde träffa Signe. Hon hade sovit i nästan två timmar. Hon blir inte ledsen då man väcker henne men hon var svårväckt. Hon var glad och gullig då vi kom in på kaffet. Idag var det tårta, Signe fyller ju 6 månader. Vi fikade och sen gick er mamma och pappa ut och promenerade. Signe låg i vagnen och var inte alls nöjd. Då vi gått 2 km tog er mamma upp henne för det lugnar henne ibland och så kan man lägga ner henne igen. Då visade det sig att hon var varm som ett eldklot. Vår unge är varm i vanliga fall och nu var hon het. Så vi tog av lite kläder och hon blev mycket nöjdare. Hon låg och sparkade med bara ben trots det bara var 10 grader ute. Ett vinter barn kan man säga.


Vi gick tre km och då vi kom tillbaka hjälpte er pappa er farfar att fylla släpet med ved. Er farfar hade nästan fyllt det så det var inte mycket kvar. Er mamma och syster gick upp och sen då er pappa kom tillbaka gick er mamma ut för att plocka hallon. Hade hittat lite vid ladugården då vi var ute och gick. Det var inte så mycket men alla bäckar små. Då jag kom tillbaka var det middag. Signe fick lite mat, den gillade hon inte men hon äter ändå. Efter ett tag har hon vant sig och äter med god aptit. Värre är det med efterrätten. Man ska inte ge små barn frukt för då vill de inte vanlig mat. Vår lilla dotter vill hellre ha mat än frukt. Idag fick hon nyplockade hallon, blåbär och jordgubbar och fräste åt det. Hon åt men inte med förtjusning, hon nästan kräktes ibland. Så er mamma fick äta upp det. Vi åt sådant till efterrätt och det känns rätt så lyxigt att kunna ha naturen så nära inpå.


Efter middagen fick er pappa göra en liten grej sen var det hallonplockning som gällde igen. Det regnade ju så på eftermiddagen så vi kunde inte gå ut då. Nu hittade vi ett jättebra ställe och det var mycket bär på ett och samma ställe. Er mamma berättade igår för er farmor att vi ska åka till Riga igen. Hon undrade genast om vi skulle sätta in ett eller två embryo? Idag undrade hon vad det kostade. Hon skulle så gärna vilja ha ett syskon till Signe, jag tror hon vill ha en liten pojke… det ville hon redan då er pappa låg i magen.


Det blev till att rensa bär då vi kom hem. Er pappa tycker det är så roligt att er farmor och mamma kommer så bra överens. Vi bestämde att nästa gång vi kommer upp nu i september ska vi baka i bakstugan och så ska vi plocka lingon. I vanliga fall är det er pappa som håller på med så mycket då vi är här men då får han vara pappa på heltid så er mamma kan vara aktiv. Signe och han hade myst här hemma då er mamma var borta. De behöver lite egen tid med varandra. Vi gör ju så mycket tillsammans alla tre.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Av Carina - 8 februari 2017 21:24

Lite mer reflektioner! I maj/juni är det tre år sen jag blev sjuk, eller sen jag fick min dom.  Jag var ju troligen sjuk länge innan jag fick domen, åtminstone drygt ett halvår innan. Fast det är ganska lång tid sen så har jag fortfarande inte förl...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Kära Gabriel med Blogkeen
Följ Kära Gabriel med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se