Direktlänk till inlägg 16 augusti 2010

Käre Gabriel och Valdemar 16 aug

Av Carina - 16 augusti 2010 19:15

Signe har börjat med nya vakningsrutiner, redan kl 8 och det gillar er pappa men kanske inte er mamma. Visserligen är det bättre att komma upp lite tidigare men vi har ju semester. Idag låg hon riktigt länge i vår säng och myste. Vi måste klippa hennes naglar för hon river sig i ansiktet, hon tycker ju inte riktigt om att klippa dem men… hon ska även få bada idag. I er mammas gamla badkar som er mormor har sparat. Idag blir en liten soft dag med surströmmingsparty ikväll.


Då vi åt frukost låg Signe på golvet under babygymet men inte ville hon ligga still där. Hon vill runt, men hon är ju dålig på att ligga på mage. Hon ligger som ett C med en riktig svank, gnäller och kämpar för att komma runt. Er pappa hjälpte henne lite och då kom hon runt lätt. Väl på mage kämpade hon för att komma någonstans. Vi får nog tvätta vår stora matta då vi kommer hem och lägga i vardagsrummet. Där kan hon krypa långt utan att komma utanför. Den lilla filten hon ligger på nu kommer hon lätt utanför och dunkar ansiktet i golvet.


Pratade med Ann-Catrin och Linda men Signe gillade inte det. Att hon redan ska pipa just då jag ska prata i telefon. Linda fyller år idag så jag ringde och gratulerade. Vi ska till Ann-Catrin på torsdag och jag ville kolla upp lite. Vi ska fira Elin som fyller tio sen till helgen. Glömde ändå att berätta för Ann-Catrin hur det gått med magen.


Er mormor kom för de skulle komma och göra en energi besiktning av huset nu när hon sålt det. Signe sov som en stock, er mamma skrev i bloggen och er pappa latade sig. Han fick sen städa soptunnorna och er mamma gjorde i ordning mat till er syster. Hon bara sov och sov. Till slut vaknade hon och då hade hon sovit i över 2 timmar. Hon åt morot och palsternacks pure och hon åt mycket och kladdade inte så mycket. Hon är nog mer mogen nu för smakportioner, men er mamma tänkte att hon kanske kunde vara först med något. Vi får nog köpa hem mer för det var sista burken och hon åt nästan upp hela den lilla burken. Då hon ätit åkte vi till Lund.


Vi började med att äta lunch och sen skulle vi hitta en paket till Elin. Det hittade vi inte men däremot lite kläder till er pappa, er mamma och syster fick var sitt plagg. Hittade familjerna Öhlin och träffade då även två nyfödda bebisar som bara var 5 dagar gamla. Det var kul, vi träffar inte så ofta folk vi känner på Nova fast det är många som är där. Vi gick ut för att kolla i de affärerna utanför. Det är som om man vore i utlandet, det är sådan hög luftfuktighet. Då vi kom ut från Nova var det som om vi vore utomlands, värmen eller mest fukten slog emot oss. Hittade inget där heller och gick istället in för att fika. Efter fikat åkte vi till Ica och sen systembolaget innan vi åkte hem.


Signe prutar med munnen och saglar. Hon har verkligen kommit på idén hur man gör och ser så nöjd ut. Hon verkar vara trött idag med, värmen och fukten tar nog på hennes krafter. Hon sov en sväng på Nova och sen somnade hon på vägen hem och då vi kom hem la vi henne i sängen och hon somnade om igen. Vi gjorde oss i ordning och sen fik vi väcka henne och ge henne mat.


Vi gick till Holmby, de har gjort en ny cykel och gång bana som vi gick på. Det var disigt i luften och man visste inte om det skulle bli regn eller inte. Det blev det inte. Vi var sist och då vi kom var det whiskey och cigarr som gällde. Alla tyckte lilla Signe var så söt och det vet vi ju sen innan. I år var nästan surströmmingen ovanligt god. Alla åt med god aptit utan er pappa och Jin, de åt bara en. Signe låg och pratade i vagnen den mesta av tiden då vi åt men i slutet fick vi hjälpas åt så er mamma fick i sig all mat. Hon satt både i Helenas, Lees och Jins knä. Vi åt sen marängssviss och den var god som vanligt. Er mamma tog det minsta snapsglaset som jag tror Kenneth brukar ha. Det går max 2 cl i det och det passade er mamma, så jag drack nog 3 snapsar och lite sherry. Sen blev det inte mer… har ju Signe att tänka på.


Det var en trevlig kväll och Jin föreslog att de skulle komma upp och åka forsränning. Det skulle vara jätte kul, Kenneth vill åka till Dorotea så vi får se när de kommer. Helena lovade också er pappa att hon ska komma, vi får väl se.


Vi gick hem och då var det mörkt. Då vi gick dit var Signe missnöjd ända tills hon fick se träd igen då tystande hon. Nu var det mörkt och hon somnade ganska fort. Vi gick fort och då vi kom hem åt er pappa. Han fick ju själv skylla sig att han inte blev mätt ikväll, för er mamma är fortfarande propp mätt.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 5 februari 2022 16:42

Undra om jag skulle ta och uppta mitt bloggande igen. Jag har varit på gång några gånger men har inte kommit till skott. Tror att jag skulle må bättre av att skriva av mig här. Nu har det gått några år och vi har fått stora barn. Signe blir snart 1...

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards