Alla inlägg under juli 2010

Av Carina - 7 juli 2010 20:30

Vilket väder… det har varit fint länge nu och det verkar inte bli sämre i veckan. Idag ska vi till Jamtli och då är det ju kul med fint väder. Vi åkte iväg efter frukost och det blir ju närmare lunch för oss. Vi åkte med var sin bil för er mamma ska på föräldragrupp efter lunch.


Vi kom iväg och vi åt lunch direkt. Er mamma åt en renkötts stut med pepparrot, det var mycket gott. Även Signe fick mat, hon var jätte hungrig och arg. Hon ville inte ligga i vagnen då vi gick dit, skrek hela tiden. Er mamma betalade entrén till alla och sen åkte Signe och jag iväg till bvc.


Idag var det fler pappor där, men er pappa var i Sundsvall. Var ju tvungen att åka dit idag. Vi pratade om smakportioner idag och det var bara er mamma och en till som börjat med det. Den andra han äter hur mycket som helst. Signe är inte så förtjust och nu har det inte blivit mycket då vi haft gäster. Vi ska göra nya försök då vi blivit själv igen. Vi fick lära oss hur vi ska laga mat själv och att det inte är fel att ha barnmatsburkar men det blir dyrare. Vi fick också lära oss att vi kan ge Signe vattnet från kranen, vi har ju faktiskt gjort det då hon bara dricker vatten.


Er mamma skyndade iväg men först bokade vi en mamma lunch hemma hos oss nästa vecka. Vi hittade Ian och er moster och så följde vi med dem. Signe vill inte ligga i vagnen, så jag hade henne i babybjörn och då hon somnade jag la ner henne. Då hon vaknar blir hon arg igen för hon vill inte ligga där, upp i babybjörn igen. Hon fick mat med jämna mellanrum. Hon gillar inte då det är så varmt ute. Man kan ju inte ta av henne mer än kläderna.


Då vi var nöjda där och hade ätit glass åkte vi hem och satte den ena bilen och sen åkte vi in till stan igen. Er mamma skulle bjuda er moster på middag på Arctura då hon fyller år nästa vecka. Det var ju fint väder så det var häftigt att vara där. Vi beställde och vi åt, det var gott men Ian vill inte äta. Hoppas det blir bättre då han kommer hem. Vi satt kvar där tills våra barn inte ville vara kvar och då fick vi åka hem. Det är ett mysigt ställe och kul att bjuda dit folk hemifrån då man ser hela Östersund och Frösön där. Man kan även se Åreskutan.


Då vi kom hem fikade vi, er pappa kom hem lite före oss och hade fikat klart då vi kom hem. Det känns att vi är ute mycket för man blir lite solbränd och så blir man trött. Vi spelade lite Skippo även idag, er mamma vinner mest men även er moster vinner ibland. Er mamma har ju köpt pyjamasar till er syster som är som linnen och det är bra nu när det är så varmt. Det är svalare i sovrummet som tur är.

Av Carina - 6 juli 2010 20:30

Nu har svullnaden gått ner rejält, men jag har ont i benen och fötterna. Jag har svårt för att röra mig i sängen, har svårt att vända mig från mage till rygg och tvärtom. Jag hoppas det blir bra igen snart för jag vill inte bli passiv nu när jag kommit gång så bra. Doktorn sa ju att jag kunde vara aktiv utan att det skulle bli värre så det tänkte jag bli. Idag jobbar er pappa och vi andra ska till stan.


Vi kom iväg ganska bra, vi åkte med er moster. Vi parkerade i stan och sen gick vi direkt till Ica för er syster var hungrig och jag hade ingen mat. Så vi handlade mat till henne och jordgubbar till oss. Det bästa med norrland är att vi har en mycket längre jordgubbs säsong här än i Skåne. Först äter vi utländska och sen sydsvenska och sen då de tar slut börjar vår egen säsong. Så vi har jordgubbar länge här uppe… för vi exporterar inte våra till Skåne! Vi satt sen på torget och åt, Signe sin mat och vi jordgubbar. Det var ju härligt väder idag med.


Vi gick lite i affärer och tittade, er mamma handlade lite kläder till er syster och bytte det som var för litet som jag köpte förra veckan. Det var lunch dags och vi gick in på ett ställe. Det var nog stans dyraste… 99 kr för en pizza och 12 kr för ett glas krasvatten! Men vi var hungriga och det var bara att betala och se glad ut. Vi blev i alla fall mätta. Vi shoppade lite till. Var inne och frågade om man kunde köpa en blöjhink då vår gått sönder. Det kunde man inte men vi kunde få en ny, ville dock inte ta med den idag så vi får hämta den en annan dag. Vi gick sen ner och tog en fika i badhusparken. Ian har velat kolla på båtar länge, han ser ju vatten överallt men inga båtar.


Vi körde sen hem och idag grillade vi det vi inte grillade igår. Det blev jättegott och Ian var ute med er pappa och grillade. Er moster gjorde goda såser och det blev så gott. Det var fläskfilé från Jämtland, dyr men god. Vi får ju ha fina råvaror då vi har fina gäster. Er pappa var trött och gick och la sig tidigt. Er moster och mamma spelade Skippo då barnen hade somnat. Vi var uppe lite väl sent men vad gör det…

Av Carina - 5 juli 2010 19:45

Idag fick vi ställa klockan för att komma upp. Vi ska köra Malin med familj till tåget. De har ju sovit här i natt men vi måste vara två för att köra dit dem. Er mammas fötter är stora kolosser men det gick ändå bra att köra. Er moster är barnvakt, Signe kommer ändå inte att vakna men vi ville inte väcka henne bara för att följa med då det finns någon som kan ta henne. Vi lämnade av dem på stationen och det var jättekul att de kom. De verkar trivas här och de kommer nog tillbaka igen.


Då vi kom hem fikade vi lite med dem som var kvar innan er pappa körde Mia och Ebbe till flygplatsen. Er mamma har ju så ont i fötterna så då er pappa kommer hem igen ska vi åka in till sjukhuset. Vi kom in till akuten och fick veta där att vi skulle höra av oss till hälsocentralen. Då kommer man ju inte till på flera veckor sa jag. Jo, det gör du, så hon ringde dit. Du kan komma imorgon, nej! Jag måste komma idag för jag kan inte sköta min dotter själv. Kan ju inte hålla Signe i armarna och samtidigt resa mig upp. Så till slut sa hon att de skulle ringa mig om en tid i eftermiddag.


Vi stannade hemma och gjorde ingenting. Sköterskan ringde på eftermiddagen det visade sig att doktorn jag skulle till hade fått sjukt barn och gått hem så jag fick en tid på jourläkarcentralen halv sju. Er moster lagade god mat till oss, vi hade tänkt grilla men gav upp det då er mamma fick en tid hos doktorn. Vi skulle vara där halv sju och det var bra om vi kom i god tid så det gjorde vi. Er mamma kom in fort för jag var först i kön. Då doktorn kom började hon med att säga att detta var en akutmottagning och man skulle bara komma hit om man var akut sjuk. Tydligen räcker det inte med att man inte kan gå. Hon tittade på fötterna och blev mer intresserad av ett ”eksem” på knäet. Jag vet inte vad det är och har inte brytt mig så mycket. Hon sa att hon skulle fundera på om hon skulle ta prover eller inte, om de skulle få göra det på hälsocentralen eftersom jag inte var akut sjuk. Hon bestämde sig tydligen för att ta prov och jag fick komma in igen. under tiden jag väntade kom er pappa och Signe in. Signe var inte alls glad och skrek mest hela tiden. Då hade jag så ont i lederna att jag hade svårt att hålla henne. Hon är väl helt slut efter dopet och alla gäster.


Er pappa och syster kom och gick, det gick ju lättare då hon fick ligga i vagnen. Där brukar hon vara nöjd men inte idag. Till slut fick jag ta prov och träffa doktorn igen, de kunde inte göra något. Värktabletter kunde jag ta om jag ville, de tog olika infektionsprover. De skulle kunna gissa att jag hade borrelia? Jag som aldrig ens har fått en fästing. Vi hade då varit där i tre timmar… för lite värktabletter. Då vi satte oss i bilen blev Signe helt tyst. Hon hade nog varit lite orolig för er mamma utan att veta om det. Vi fikade mer er moster då vi kom hem, er kusin sov ju redan. Doktorn sa att jag kunde gå på benen utan att förvärra något och det var ju en anledning till att jag gick till doktorn. Så vi ska på utflykt imorgon.

Av Carina - 4 juli 2010 19:45

Signe sov bra även i natt, alltid lika skönt. Idag ska en del av våra gäster åka hem. Vi åt frukost och er morbror och Suss gav sig iväg först. De skulle ha haft åkt redan vid åtta men det blev inte så. Förstår att de hade det tufft att somna igår kväll då folket inte var så tysta inomhus. Signe och jag var nog inte uppe först… som vanligt.


Vi vinkade av er morbror och Suss och sen packade de andra som skulle åka idag. Vi skulle åka på lite utflykt innan de åker. Malin med familj och Mia och Ebbe ska åka och bada men Malin hämtar Mia här så vi andra åkte iväg. Först stannade vi på Frösö kyrka. Er mormor har pratat så mycket om Petterson Berger och han är begravd här. Det var Gudtjänst men då de var klara kunde vi gå in. Er syster ville ju naturligtvis ha mat precis då vi var där och jag gick till bilen och gav henne mat. Vi kom tillbaka igen och hittade statyn och då vi var klara där åkte vi till Sommar hagen. Där finns ett museum om honom men inget fika så vi åkte till Stocketitt istället.


Vi åt lunch på Stocketitt och det var varmt. Det fanns ingen skugga så vi fick skugga Signe så gott det gick. Jag matade henne bakom ena huset då jag hittade lite skugga. Eftersom det var så varmt så åkte vi till flygplatsen. Vi kom dit två timmar innan de skulle åka och det visade sig att de hade stängt kaféet under sommaren. Er moster och kusin åkte och handlade och skulle sen köra hem. Vi andra satt där i skugga och er mamma kom inte på vad vi skulle göra istället. Efter en stund kom er moster och kusin tillbaka igen, de hade kört åt fel håll…


Vi stannade och kollad då de gick på planet och att det lyfte, det tyckte Ian var jättekul. Signe brydde sig inte, men det kommer hon att göra då hon blir större. Då så ska vi hämta er pappa ibland. Då vi nästan var hemma ringde Malin, vi kunde hämta Mia och Ebbe. Så det gjorde vi och er moster och kusin åkte hem till oss. Vi åkte och hämtade dem och Malin och Jocke fixade mat. Det var skönt… och gott. Då de kom fick Jocke plats i köket och er mamma hjälpte till att hitta. Det var ju lika fint väder idag så vi kunde sitta ute och det är ju skönt. Nu var det inte så många kvar och vi kunde sitta och prata lite bättre med varandra. Signe var snäll som vanligt och hon verkar gilla att vi har gäster.


Malin och hennes familj har flyttat in i husvagnen. Där de bodde var så risigt så då det blev ledigt i husvagnen flyttade de in. Det var ju kul för så kan de ju vara här längre på kvällen. Killarna gick ju och la sig och tittade på tv innan föräldrarna. Det blev inte en sådan sen kväll idag som igår men man ville inte gå och lägga sig. Dels för att vi visste att sällskapet skulle åka imorgon, de flesta i alla fall och dels för det var så härligt väder. Till slut gick vi dock in och somnade gott. Vilken helg, helt underbart att han familj och vänner här hos oss.

Av Carina - 3 juli 2010 19:30

Idag är det den stora dagen, Signe ska döpas. Det blev gående bord till frukost och er mamma for mest runt tyckte jag. Er pappa hade stryket våra kläder igår och er mormor hade satt på de rosa rosetterna på dopklänningen så det var klart. Er pappa åkte och hämtade maten, både till dopet och till kvällen. Vi tog allt med oss till sockenstugan. Malins familj hade lånat vår A4 och sen hade vi ordnat så att Mia och Ebbe kunde åka med grannarna. Er moster och morbror behövde ju vara där tidigare.


Igår hade de delat upp läsningen som de ska göra imorgon. De satt här och övade på kvällen och ändrade hur de skulle dela upp. De skulle ju även de komma tidigare till kyrkan. Då er pappa kom tillbaka så åkte vi till kyrkan. Vi skulle ju träffa prästen och så skulle vi duka. Helena fick uppgiften att göra muffins och ta med. Då vi kom till kyrkan började vi med att duka och sätta in maten. Prästen kom och vi visade henne vad vi hade bestämt för läsningar. Hon skulle läsa allt, vi skulle bara säga att hon ska heta Signe Mari.


Er moster och morbror kom också och hälsade på prästen. De fick veta hur det skulle göra. Hon hade satt fyra stolar till oss så vi kunde sitta ner och det var ju skönt. Det visade sig att vi skulle läsa något ändå och det fick er mamma på sin lott. Maggan ringde och de hade fått fel på bilen och hon visste inte om de skulle komma i tid men jag sa att de kan smyga in i kyrkan då de kommer. Gästerna började komma och vi var klara i köket. Det var meningen att vi skulle gå till minneslunden innan dopet för det kändes bättre men det kändes stressigt så vi bestämde att vi tar det efteråt.


Då alla gått in i kyrkan gav vi er syster lite mat så hon skulle hålla sig glad hela akten. Vi förhalade det lite så Maggan skulle hinna. Alla satt i kyrkan då vi kom in, vi höll till mitt i kyrkan. Där är ett litet altare där och dopfunten. Vi hade bett Jocke filma dopet så han satt på andra sidan. Det var stolar framsatta där farmor, farfar, mormor, Thomas och Ian satt. Dock ville inte Ian sitta där så länge. Han kom fram till er moster så er morbror fick ta över Signe. Det var då vi satt där er mamma upptäckte att vi skulle läsa något, det fick er mamma göra. Er pappa började väl gråta redan då vi gick in, gulliga han. Även er mamma grät under ceremonin, det var så fint och så verkligt. Det är ingen begravning idag som är vanligare för våra barn utan äntligen fick vi ha ett dop.


Ian fick hjälpa till att hälla i dopvattnet och Signe var så snäll. Den enda gången hon pep till var då hon fick vatten på huvudet. Prästen sa till er morbror, du får inte tillbaka henne på länge! Hon gick sen runt bland gästerna och visade upp Signe, de fick pussa på henne eller klappa henne. Maggan med familj kom precis då hon blev döpt och fick vatten på huvudet. Så de stod i gången och tittade. Er pappa fick torka tårarna riktigt mycket. Er morbrors tjej fotograferade åt oss, vi hade inte kameran med oss. Det var en fin dopceremoni och i slutet gick Ian med på att sitta i er mammas knä så Signe kunde vara hos er moster.


Då vi kom ut gick vi till minneslunden. Er mamma hade ljus och tändstickor med sig, er mormor hade glömt blommorna så hon fick plocka nya. Malin hade också med sig blommor som de satte där. Det kändes bara bra att vara där, inte sorgligt och det kändes bra. Vi var där en stund och sen gick vi tillbaka till sockenstugan där vi skulle fika. Vi hade köpt smörgåstårta och det var två sorter. De åt upp allt men det var så det räckte. Helena hade bakat 24 muffins som jag hade beställt men då upptäckte vi att vi var 30! Er mamma hade inte tänkt utan sa att två satser räcker… nu räckte det ändå för alla tog inte… er mamma och pappa tänkte hoppa över men så var det två kvar till oss.


Under kaffet öppnade vi presenterna. Hon fick en bok av Malin som hon gjort om mitt dop och den öppnade vi redan innan så folk kunde börja skriva i den. Er mamma öppnade sen alla presenter och visade upp dem för alla. Vilka fina presenter hon fick, inga dubbletter och inga dåliga saker. Dock fick hon ingen sparbössa eller några bestick.


Då vi fikat klart tog vi kort. Signe var tålmodig, hon gillade inte dopklänningen ändå satt hon där i allas famnar. Vi tog kort med farmor och farfar, mormor och Thomas, mamma och pappa och alla på ett kort. Det var hur många kort som helst, alla möjliga kombinationer och hon var glad, eller inte ledsen i alla fall. Det var mycket mygg där vi tog korten och ändå fick Signe inte ett enda bett. Hon har nog inte samma blod som er mamma eller moster. För är där en mygg sätter det sig på er mamma men är er moster där sätter de sig hellre på henne.


Er pappa åkte hem med de andra och visade huset för dem som inte sett det. Er pappas morbror och Maggan och familj ska ju inte stanna. Maggan och Helena diskade och städade undan. Er pappa hade tagit bilen så jag förstår inte hur han tänkte sig att vi skulle komma hem? Han kom tillbaka och hämtade oss. Först tog han med sig alla presenter och mat och sen kom han igen och hämtade oss.


Då vi kom tillbaka höll de på att gräva för Signes plommonträd hon fick av er farmor och farfar. Då de grävt ner det hällde er morbror dopvattnet på det. Det ska vara heligt vatten och då ska det väl växa bättre, en fin tradition vi lärt oss av grannen. Vi tog sen kort på farmor, farfar, moster, morbror, Signe och trädet.


Det var ju så underbart väder att vi satt ute. Er farmor, farfar, Astrid, Ove och Maggan och familj åkte hem, de har ju långt. De andra stannade och lite senare åt vi mat. Vi hade beställt catering, kallskuret och potatissallad. Det var skönt att vi kunde sitta ute och det var nästan som om vi vore utomlands. Vi åt, drack och pratade, precis hur trevligt som helst. Efter middagen gick vi ner till sjön för att bada. Er mormor och morbror badade i den kalla Storsjön. Vi tog nya kort på Signe, först med er mormor, mamma och Signe innan vi gick ner och sen tog vi en massa kort på Signe med fjällen och Storsjön som bakgrund. Det är ett tåligt barn, men till slut tröttnade hon.


Er pappa kom ner och vi gick rundan om Kjell hem. Då ville Signe inte ligga i vagnen utan hon fick sitta i babybjörn då vi gick hem. Det var skönt att bara vara vi en liten stund. Då vi kom tillbaka satt vi kvar ute och mös i den härliga sommarkvällen med det härliga sällskapet. En efter en droppade de sedan av, till slut var det bara Helena, er moster och er mamma uppe. Vi satt på altanen och pratade men till slut gick även vi och la oss. Det har varit en helt underbar dag och er mamma är så nöjd. Det gick bra med dopet, vädret var på topp och likaså sällskapet. Det är så kul att alla ville komma. Det hade varit roligt om de kom en och en istället men samtidigt var det kul att de kom just till dopet. Detta kommer vara en dag vi minns länge…

Av Carina - 2 juli 2010 19:30

Vaknade upp till ytterligare en underbar dag, solen strålar och Signe också. Det är så härligt att titta ner i hennes korg och se henne le och skratta. Då smälter mammor och pappors hjärtan… Vi åt frukost och sen åkte vi in till stan. Vi körde till Jamtli där vi ska fördriva dela av dagen. Det är ett levande museum kan man säga. Folk som jobbar där är tidsenligt klädda och pratar som om de var kvar i sin tid. Vissa är från 1800-talet och sen är det fram till 50-talet. De har gamla byggnader och djur. Det är ett perfekt ställe för barn så vi ska köpa årskort nästa år.


Vi gick ett varv innan vi åt frukost. Er syster ville inte ligga i vagnen… bara då hon sov. Så er mamma fick bära runt på henne mest hela tiden. Det var varmt och hon ville inte ha kläder på och åt och drack dåligt. Det var otroligt varmt så er mamma klagade inte. Då vi skulle äta lunch ropade en tjej på mig. Det var en som vi gick på Bosön med i början på 90-talet. Jag som trodde jag blivit mycket snyggare sen dess… Hon flyttade hit efter vi slutat där och stannat kvar. Jag berättade att jag också flyttat hit så vi bestämde att vi skulle träffas någon dag, kul!


På eftermiddagen kände vi oss nöjda och åkte till stan. Vi skulle handla lite till inför dopet och sen körde vi hem. Er pappa var hemma och han hade börjat skruva ihop strykbräde skåpet. Det tyckte han var viktigt medan er mamma hade tyckt han skulle städa. Jag hade ju inte sagt något så skyll mig själv… er mamma blev sur men vi hann städa och laga mat innan de första gästerna anlände.


Malins tåg var försenat och det passade oss bra för vi hade andra att hämta på flyget. Er pappa åkte och hämtade er mormor, Thomas och Helena och er mamma lagade mat. Det skulle bli älg gryta. Er moster hade fått fel på bilen och var sen, er morbror var också sen men de ville han mat då de kom. Då de från flyget kom körde er pappa och Helena till stationen och hämtade de andra. Det visade sig att stugan de skulle bo i inte var av högsta klass och ingen tv. Det är ju fotbolls VM så de kom också hit på kvällen. Det blev fullt hus men maten räckte och det var ju skönt. Det enda var att jag inte gjort något till er syster för hon gillar inte älgkött. Jag hade en reservplan men den gillade inte hon och jag förstår henne. Det har varit så stressigt att få allt klart inför dopet. Inte bara mat och boende utan vi har slitit ganska bra på huset för att få in golv och göra i ordning över allt. Så er mamma missade det, jag ber om ursäkt men jag hade kunnat fixa något men då ville hon inte ha. Det var i alla fall härligt att ha dem här. Er pappa oroade sig för smuts och att golvet skulle bli slitet men det är ju för det var helt nytt.


Folk satt lite här och där och pratade. Det kändes lite snurrigt då man ville vara överallt. Signe var lite över allt hon med men sen slocknade hon. Kvällen är ju inte hennes bästa tid. Det blev ganska sent innan vi kom i säng. Er mamma tog ett bad innan jag gick och la mig för då har jag inte det att passa imorgon, det är mycket nog ändå.

Av Carina - 1 juli 2010 19:30

Er syster vaknade redan halv sju idag men er mamma vägrade gå upp så hon somnade om jag väckte henne strax innan nio. Det var mer passande tyckte er mamma. Vi gick upp och strax efter kom Mia och Ebbe in. De tog ett bad och sen dusch innan vi åt frukost. Det blev en lång och härlig frukost. Det gillar din mamma, att bara sitta där och äta och snacka massa skit.


Till slut klädde vi oss och gick runt vår lilla runda. Det var blåsigt och kallt nere vid sjön och då märker man vilken skillnad det är uppe hos oss. Där det är varmt och skönt. Vi gick förbi hönorna och Ebbe fick mata dem. Vi åt lunch och även den tog lite tid. Åkte sen upp till stationen och hämtade grejer. Vi hämtade sängen som er moster och kusin ska sova i. Hittade en lampa och en massa kartonger som vi tog hem. Tog även med sängkläder som vi saknade och så hittade jag ett diskställ, det bra att kunna ta upp vid vissa tillfällen. Signe var snäll hela tiden men Mia passade henne och hon och Ebbe dansade och sjöng för henne så hon var hur glad som helst. Annars gillar hon inte att vara där.


Vi tog en tur för förbi kyrkoruinen och lilla sjöodjuret. Ebbe har boken om Birger och han bor ju i Storsjön. Då vi kom hem packade vi in och så åt vi tacos. Det var otroligt gott… godare än vanligt för jag hade taco skal och det brukar vi inte ha. Vi drack hallon vin till men det skulle man nog ha haft innan som fördrink för det var lite väl sött till mat. Er pappa gjorde i ordning lilla rummet, er mamma tvättade och hade Signe. Vi fikade lite innan Mia och Ebbe gick in till sig. Då hade vi sjungit och läst sagor. Ebbe är så gullig till Signe och hon kollar honom hela tiden. Hon ser då han kommer i trappen och hon ser han hela tiden. Han pratar med henne och leker lite med henne och hon tycker det är så kul. Tänk då när Ian också kommer imorgon, då får hon det tufft.


Innan er pappa gick och la sig letade han upp alla avier från försäkringskassan, han ska ju få extra betalt från jobbet. Då måste de ha dem och det visste inte han. Vi pratade lite om hur många dagar vi ska ta ut i år. Er pappa ska ju jobba heltid från september men innan ska han ju ta ut föräldraledigt i fem veckor. Vi ska räkna lite på det en dag.


Er pappa går och lägger sig för han är trött och har fått mycket gjort, men jag då? Jag får göra det jag ska efter det att Signe somnat. Det är jämt så, vi bestämmer att jag ska få en stund på kvällen då jag kan göra det jag ska men inte… så imorgon får han städa då han kommer hem. Vi ska på stan och handla och sen ska vi baka då vi kommer hem. Jag fick så fina muffins formar av Mia med prinsessor på som vi ska göra kladdkakemuffins i till dopet. Er mamma blir så trött på att det jämt är så att jag ska behöva ta mig tid för att göra saker här i hemmet. Jag har bäddat alla sängar och lagt ut handdukar. Er moster och Ian har varit på Kolmården idag och sover de hos Anna.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards