Alla inlägg under juli 2010

Av Carina - 15 juli 2010 21:00

I natt var Signe uppe redan kl ett och er mamma fick gå upp och ge henne mat. Det är konstigt nu när det varit så varmt ute. Hon vaknade sen vid åtta och då gick vi upp hela familjen. Signe fick mat och sen började vi förbereda för resan till stugan. Vi skulle städa undan lite hemma, er pappa skulle städa upp i tvättstugan och flytta in Signes saker där igen. Då han gjort det badade vi Signe. Hon tycker inte att det är så kul längre, vet inte varför. Det var lite väl kallt vatten så vi fick hälla i mer. Ska köpa en ställning som hon kan ligga i badkaret. Hon borde ju börja spralla snart i vattnet för hon sprallar ju hela tiden i luften.


Vi skulle ha kört tidigare men det blir inte alltid så som man tänkt längre. Signe hann få lite mat innan vi åkte, er pappa oljade vårt köksbord igen. Nu blev det mycket olja på och kanske ska vi olja det en gång till på söndag. Vi har ju bordet kvar ute, det borde vi ha tagit in då det är ett inne bord och det har ju regnat rätt så bra… hoppas det inte är förstört. Nu tog vi inte in det för vi ska kanske sitta där nu när vi har gäster.


Fick ett sms av Anna och hon berättade att bebisen växer så de får komma upp. De har dessutom fått tider på specialist mödravården i Östersund så nu kan de vara här uppe i några veckor. Hon slapp ju bli inlagd och det var ju skönt. Er mamma längtar efter att träffa dem nu.


Till slut kom vi iväg men då vi hade passerat stan kom er mamma på att vi glömt babybjörn. Er pappa blev sur men det var bara att vända. Er mamma är förvirrad och det vet ju egentligen er pappa om men han litar för mycket på mig. Vi förlorade kanske tre kvart och det är ju lite surt men… nu hann vi handla järnviterol på Frösön. De hade lunchstängt då vi körde förbi första gången. Åter var vi på gång… vi bestämde oss för att köra till Strömsund för nu hade Signe somnat.


Vi åt lunch där och sen gick er syster och mamma till city. Vi träffade er pappa på Ica och handlade och sen fick vi gå till apoteket så vi kunde handla en ny nappflaska. Er mamma var ju så sugen på att han den som är lila och har hjärtan på. Den fanns inte där men jag frågade och de hade en på lagret. Köpte även fler nappflaskenappar och en bit ring. Bit ringen har ett snöre så man kan sätta fast den i kläderna som med nappar. Bra att man inte behöver hämta upp den från golvet hela tiden.


Signe fick mat då vi åt och sen sov hon resten av vägen hem. Hon satt först och pratade med gubben som hänger på bilbarnstolen. Det låter så gulligt då hon sitter och pratar med den eller för sig själv för den delen. Efter ett tag börjar hon bli arg på den och då får vi ta bort den och då brukar hon somna. Då vi kom upp gick vi direkt in till farmor och farfar. De blir då glada då vi kommer och de tycker hon blir större och större för varje gång och sötare. Vi fick middag och sen stannade vi kvar ett tag till. Astrid och Magnus kom och tittade på nytillkommet i familjen. Signe skulle få gröt men var för trött och ville inte ha. Vi fikade innan vi gick upp till oss.


Signe fick sova i vagnen, kom inte in med den i sovrummet så vi fick ta bara insatsen. Jag provade lägga henne i den rosa korgen men den var för liten, eller hon var för lång. Det känns bra att vara här, denna gång blir det inte så länge men det är så lugnt och skönt här. Dock är det otroligt mycket mygg…

Av Carina - 14 juli 2010 21:00

Idag vaknade Signe halv sex och er pappa gick upp och gav henne mat. Hon åt dåligt igår så det kan ju vara så att hon är hungrig. Er pappa skulle till sjukhuset idag så han gick sen upp och åkte iväg. Vi sov vidare till kvart i nio. Er mamma hann äta frukost och sen åt Signe igen, mycket mat, jag fick göra mer för det räckte inte.


Er pappa kom hem, han körde bil med ett öga. Han blundade med det andra och så fort han kom hem tog han på sig solglasögon. Han somnade gott i soffan och det gjorde Signe också till slut då hon ätit otroligt mycket. Vi fikade sen då er pappa vaknade och så packade er mamma upp lite lådor. Er pappa gick ut och kapade och målade tak bräder.


Signe griper tag i allt hon hittar och stoppar det gärna i munnen. Hon tappar också gärna det men griper tag igen om hon hittar något. Hon tar i alla fall inte tummen utan hela handen. Nappen kan hon fortfarande inte hålla i munnen själv. Man måste hålla henne mot sig för att den inte ska åka ut. Hon har inte den så ofta det är bara om hon somnar i famnen. Ibland hinner inte ens nappen komma in i munnen innan hon sover. Somnar hon på golvet på filten vilket är vanligt sover hon utan napp. Är hon riktigt ledsen går det bra att trösta med nappen men det är ingen napp unge, än så länge…


Hon börjar gilla gröten och hon gapar stort men det mesta åker ut igen. Hon fick i sig de mesta idag. Hon verkar hungrig… efter lunchen torkade vi av barnstolen och provade sätta Signe i den. Vi fick ha kuddar och filtar för att stödja upp henne. Hon satt där sen som en drottning. Hon satt rak i ryggen och vi flyttade bort den så hon kunde se oss. Er pappa rensade bland hans kläder som jag tagit hem från stationen. Jag sorterade upp tre stora säckar med kläder och så har jag packat in ytterligare porslin i bokhyllan. Jag hittade mina bestick som jag fick då jag var liten, det var kul.


Vi hade en liten diskussion om embryo idag. Er pappa pratar bara om bygge och hur allt ska blir och då sa er mamma att vet du vad jag funderar på hela dagarna? Det visste han ju inte, jo hur många embryon vi ska sätta tillbaka? Er mamma vill ju gärna sätta in två. Er pappa ser risker och er mamma chanser. Tänk om det blir två säger er pappa? Ja, det tror jag vi kommer att klara. Vår värsta pers var ett barn. Nu vet vi vad vi kommer att känna och tänka så alla dessa gråtnätter då jag inte förstått er pappa kommer vi inte att ha. Vi kommer visserligen att vara trötta men det går över, det vet vi ju nu. Vi kommer troligen inte ha samma tur nästa gång att vi inte behöver gå upp och mata mitt i natten. Er pappa verkar inte helt negativ till att sätta in två och det känns bra.


Er pappa hade problem med ögat mest hela dagen. Han gick omkring med solglasögon inne fram till middagen. Han satte upp tag och er mamma höll på med mitt med som vanligt måste jag även ta Signe hela tiden. Det gör att er mamma blir lite sur. Samtidigt klagar han på att jag aldrig blir klar… är det så konstigt då Signe behöver mig med jämna mellanrum. Han kan däremot alltid göra klart. Jag fick i alla fall i ordning på det mesta. Oj, vad många kuddar vi har! Nu ligger alla kuddar och täcken i stora Ikea påsar så de kan vi lägga upp på vinden. Vi har fått en otroligt stor tvätt hög. Det ska jag göra nästa vecka. Ändå har vi rensat ut mycket. Till slut hittade jag även kläder till mig bla pyjamasar som jag köpte i Australien. Tog på en av dem då jag badat för det är skönt att gå omkring i, linne och svala byxor.


Er pappa blev klar med taket idag och lamporna kom på plats igen och ventilationen blev också klar där. Er mamma städade lite i friggeboden och husvagnen, jag la dig täcken och kuddar så de har då de kommer. Nu börjar det likna något här hemma inför morgondagen. Vi ska ju till stugan och det verkade innan som att vi skulle behöva ha hela dagen imorgon för att bli klara. Nu kommer det nog att gå fortare. Jag har även packat en kartong vi ska ta med till stugan med saker jag hittat och som vi behöver där uppe. Ska handla ett sopkärls system på Jula imorgon och ta med upp.


Pratade med Anna idag. De hade provat hitta en barnstol till oss men de var slut även i Stockholm. Signe satt vid bordet idag då vi åt middag i sin barnstol. Hon såg stolt ut men koncentrerad, men log ibland då man pratade med henne. Anna berättade att hon ska bli moster igen i december. Det var kul att höra, ännu mer bebisar som blir jämngamla med Signe fast det nästan kommer att skilja ett år. Anna vet inte om de kommer för om deras lilla bebis inte växer på sig blir kanske Anna inlagd imorgon och då blir det inget Jämtland för dem. Er mamma hoppas verkligen att de kommer för vi har längtat länge efter dem nu.


Kvällen avslutades med att er pappa drack lite vin och er mamma te framför tv i vår soffa. Det känns underbart att ha ett vardagsrum. Vi har redan hittat våra platser. Signe somnade tidigt, efter massa gallskrik men hon vaknade en timme senare och fick mer mat och skrek ännu mer. Vet inte varför hon blir så skrikig på kvällen. Hon är nästan som otröstlig men till slut somnade hon och idag har hon ätit mycket. Så nu hoppas vi att hon sover länge imorgon. Er pappa ska fixa lite då för er mamma har varit så hård till han idag igen…


Idag fyller er moster år och Anneli och Helena. Har pratat med er moster och det hade gått bra för dem i Vansbro och resten av hemresan. De hade stannat i strömstad i två dagar och badat. Hon kom hem igår kväll och idag skulle familjen komma och gratulera henne.

Av Carina - 13 juli 2010 20:45

Er mamma sov dålig i natt. Jag var orolig för att jag inte skulle hinna allt idag. Det är mamma lunch här halv tolv, då ska jag ha lagat mat och fixat fika och dessutom städat undan. Sov oroligt sen sex tiden då även Signe vaken men både hon och jag somnade om.


Er mamma har fortfarande ont i benen. Glömmer ju ibland att ta tabletterna men jag borde inte ha ont. Jag funderar ibland på om det kan vara något annat än ett virus? Jag hoppas inte det och skulle det varit något reumatiskt borde det väl synas på händerna. Det är värre med fibromyalgi, de har det trott att er mamma hade för längesen men jag vill inte utreda det då. Blir ändå lite orolig över att det inte ger med sig. Jag är inte svullen längre, bara lite grann. Fötterna är ändå det smalaste jag har på kroppen. Så det märks fort då de är svullna.


Er mamma och pappa hjälpes åt. Er mamma tog ett bad direkt innan frukost och sen städade vi och plockade undan. Er pappa tog Signe mycket så er mamma kunde koncentrera sig på att förbereda maten och städa och vi hann. Jag var inte klar med maten då de första kom men efterrätten var i ugnen och jag hade börjat med maten. Er pappa höll till lite i tvättstugan och satte lite takpanel.


De kom en efter en och vi gick lite husesyn. De tyckte alla att vi bodde fint. Då alla kommit åt vi och så pratade vi. Er pappa var med och åt mat och sen plockade han undan allt och satte igång diskmaskinen. Det tror inte jag alla pappor hade gjort, då det är mamma lunch. Han tog även hand om Signe då jag lagade maten. Efter en stund åt vi efterrätt och den blev mycket uppskattad. Även nu plockade er pappa undan efter oss. Han var med i lite av snacket men sen gick han och jobbade igen. De åkte hem efter några timmar och det var trevliga timmar. Det är kul att vi kan åka hem och träffas hos varandra och se hur de har det. Er mamma och syster har missat allt för många och bara varit med på två av fyra luncher. Nästa gång ska vi träffas i stan.


Då de åkt hem tömde er mamma släpet och bilen. Er pappa hade tänkt göra det men er mamma behöver muskler och fettförbränning så jag gjorde det. Det tar bara lite längre tid för mig än för er pappa. Nu är det tömt och jag har lite att göra med att packa upp. Vi åt middag och bestämde att vi skulle äta lunch hemma imorgon innan vi åker till stugan. Er pappa ska till ögondoktorn imorgon och det var meningen att vi skulle följa med för ev kan han inte köra bil efteråt. Nu bestämde vi om, er pappa får åka själv och behöver han hämtas får han höra av sig. Det är ju inte kul att behöva väcka Signe för att köra in honom.


Er mamma funderar ofta på våra embryon i Riga. Er mamma vill gärna sätta in två och det vill inte er pappa. Det gör inget för er mamma om det blir två men huvudsaken är att det blir en. Jag tror att det är större chans om vi sätter in två. Hur ska jag övertala er pappa? Vi ska kanske ha en diskussion i helgen, eller på väg upp till stugan?


Signe börjar bli så rörlig. Hon gillar inte att ligga på magen men nu måste vi öva henne mer. De andra barnen ligger högt med huvudet men sena Signe gör det inte. Det märks tydligt i vissa delar att hon är sen och att hon är född förtidigt. Hon växer och frodas och har tagit igen det hon missade genom att komma förtidigt men hon ligger nog ändå sex veckor efter när det gäller utvecklingen. Hon sparkar i alla fall ner fjärrkontroller och det gäller att hålla i te koppen. Hon sparkar ofta i bordet och er mamma är lite rädd för att hon ska skada sig men så verkar det inte vara. Hon äter som en kratta, ofta och lite och sen innan hon lägger sig äter hon igen allt det hon missat. Idag har hon ätit gröt två gånger. Första gången förstod hon inte förrän maten var slut hur hon skulle göra. Andra gången gick det bättre och hon åt mer. Det var er pappa som gav henne gröt båda gångerna.


Vi har också dragit lite el kablar idag och efter att er pappa hade pratat med er farmor bestämde vi att vi inte åker upp förrän på torsdag. Då hinner vi sätta taket i tvättstugan imorgon. Er pappa har haft Signe mycket idag och det gillar er mamma och det gillar även Signe.

Av Carina - 12 juli 2010 20:45

Sovmorgon som vanligt och i natt har er mamma drömt hur mycket som helst. Fick för mig att er moster var här och hon hade tagit upp Signe. Var orolig för att hon skulle komma in och er pappa inte skulle ha kläder på sig… kollade upp det och då vaknade jag. Signe låg i sin säng och er moster är ju inte kvar. Det är ofta er mamma drömmer att er syster är i vår säng när hon sover i sin egen. Det var mycket rörigt i natt så jag kanske kommer att vara trött under dagen.


Idag kom mensen igen och undra om det inte var vid samma tid förra gången som jag kände mig konstig. Det gör jag nu också, börjar må lite illa och är yr och mår allmänt tjockt. Det kanske har samband med varandra. Mensen var i alla fall försenad en halv vecka och det brukar den inte vara. Er mamma är lite orolig för att bli gravid med mina egna ägg. Det skulle ju vara mycket billigare men mycket mer oroande. Skulle jag ha blivit gravid nu hade Signe bara varit ett år då hon fått syskon och det är ju lite tidigt.


Idag är det bättre väder men det blåser. Vi ska göra stan idag kan man säga och efter frukost gick er pappa ut och fyllde släpet. Er mamma gjorde i ordning i korgarna i klädkammaren. Vi måste få ordning på alla lakan och handdukar. Nu får vi lägga andra saker i lådor och förvara någon annanstans. Jag blev halvfärdig här och där då er pappa var klar. Jag hade med mat till er syster och så åkte vi.


Första stoppet var på hälsocentralen där er mamma skulle ta prover. Jag kom in direkt och hon fick blod direkt. De är duktiga att sticka på Frösön, de är mycket sämre på sjukhuset även på provtagningen där. Jag frågade om de skulle ta ett Hb och de skulle det. De skulle ta full blodstatus och vissa prov skulle skickas till Umeå för det var reumatiska prov. Så nu ska de kolla allt. När er mamma tänker efter så periodvis har jag ont i benen och fötterna på morgonen men det är långt ifrån alltid. Undrar just vad det kan vara, hoppas det inte är något allvarligt. Jag ska ta och beställa massage tid för det kan jag behöva. Skulle behöva promenera mer också men er syster har fått för sig att hon inte vill ligga i vagnen. Det är kanske dags att sätta på sittdelen men hon måste ju kunna sitta lite innan. Somnar man henne innan går det bra men annars bara hon gallskriker. Jag var även in på apoteket och hämtade ut astma medicin och handlade mer Ipren.


Er pappa försökte ge er syster mat men det vill inte hon. Så de hämtade mig och vi åkte till Max och åt. Vi tog dagens och så vatten till det, er mamma tog dessutom äpple istället för pommes. Lite nyttiga har vi blivit och nu när vi ser resultat känns det roligare. Vi åkte till tippen och vi var inte ensamma… alla semesterfirare var väl där. Precis då vi skulle börja lasta ur vaknade er syster och var hungrig. Hon åt all mat, 180 ml och sen satt hon snällt i bilbarnstolen igen. Då vi slängt allt åkte vi till stan, er mamma hämtade ut nya linser och en ny blöjhink. Den är verkligen bra och då den andra gick i sönder så fick vi en ny, men jag kunde inte ha den i vagnen så jag la undan den.


Vi var på Ica och handlade och er pappa var godis sugen. Det är din mamma jämt men vi handlade jordgubbar istället. Vi åt våfflor då vi kom hem och invigde vårt våffeljärn. Där gräddar man två per gång och det är ju bra och praktiskt. Signe var trött och gnällig, ville inte äta men till slut somnade hon och det gjorde även er pappa. Då de vaknat igen körde vi upp till gamla stationen. Vi hämtade våra bokhyllor, alla täcken och kuddar och så en massa kartonger. Vi letade efter nyckelskåpet men hittade inte det men mycket annat kul. Nu är det kul då vi kan ta hem och packa upp. Signe bajsade och vi fick leta upp ett ställe att ha som skötbord. Fram till dess satt hon tyst i bilbarnstolen men efter det fick jag ha henne i babybjörn för hon ville inte vara själv. Hon har börjat bli så ledsen, mungiporna är verkligen i botten och hon ser så söt ut men man blir så förtvivlad för man vet inte alltid varför hon blir ledsen.


Då hittade er mamma den gamla barnstolen. Den fick bli det sista vi packade in i bilen. Den ska vi sätta tassar på och ta in och se om Signe kan sitta i den men hjälp av kuddar. Då vi kom hem var klockan åtta och er pappa lagade mat och jag gav Signe mat. Vi åt och sen bytte vi på Signe och hon fick mer mat och somnade.


Er mamma började packa in vidare och kom en bit på vägen men tröttnade. Imorgon kommer mammorna hit och då måste det se fint ut men jag får väl gå upp tidigt imorgon istället eller slänger vi in allt i uterummet. Er pappa skruvade upp hängaren till centraldammsugaren så nu är den på plats och det var bra. Det ser riktigt bra ut i klädskrubben nu.


Det är så varmt här inne och fast vi vädrar blir det inte svalt. Dessutom har er mamma varit på dåligt humör idag. Jag har surat för allt men er pappa har inte märkt något… inte förrän nu ikväll då jag hade berättat att jag var på dåligt humör, men han bryr sig inte så mycket. Han tar inte illa upp och det känns bra.


Det känns som att vi slagit av på takten nu efter dopet. Det känns inte lika stressande längre. Nu har vi vårt vardagsrum och imorgon ska er pappa fortsätta i tvättstugan. Nästa vecka kommer ju byggarna och då blir det mycket gjort igen och det känns bra. Er mamma ska rymma några dagar för det blir för jobbigt annars med allt folk här men samtidigt är det bra att det blir mycket gjort. Jag har tagit ut sängkläderna från friggeboden, ska städa av den innan vi åker iväg, likaså med husvagnen.

Av Carina - 11 juli 2010 20:45

Idag vaknade Signe redan klockan åtta, annars brukar man kunna ställa klockan efter henne på halv nio. Hon har lite svårt för att komma till ro på kvällen nu och jag trodde hon skulle vakna i natt då hon åt dåligt igår kväll. Hon vaknade hungrig och hon fick mat innan vi åt frukost.


Efter frukost började er pappa med tvättstugan. Det kom upp en garderob och så kom stryk skåpet på plats. Vi har köpt en bänkskiva som vi kapade så nu är det en liten bit bänkskiva där också som vi kan ha Signes saker på. Nu sen vi tog bort korgen har vi inte haft plats för hennes kläder. Det ser dessutom så mycket bättre ut nu. Nu saknas bara handtag sen är den sidan av rummet klart. Nu ska det komma upp tak…


Er mamma packade upp lådor och satte sakerna i bokhyllan. Sparade vissa saker i en kartong som jag vill behålla men inte ha framme och en kartong som vi ska lämna in på kupan. Jag orkar inte ha egen loppis men andra kan ju sälja det och tjäna lite pengar. I en kartong hade jag massa plastburkar. Har parat ihop lock och burkar och diskade de som passade. En kastrull får vi försaka men de andra fungerade här på induktionshällen. Alla bakformar är också på plats. Vi diskade en del i maskin och en del för hand. Ska städa i skåpen i köket imorgon och se var jag ska ha vad?


Vi var inte ute en enda gång idag, mer än då jag hängde tvätt. Signe var inte ute, skam på oss… Det började regna ikväll och det var behövligt för gräsmattan, eller den blivande… för gräsfröna. Är det ändå mulet kan det lika bra regna. Det verkar ju varar riktigt varmt i Skåne. Pratade med både May Gull och Mia och de klagade lite på att det var över 30 grader i skuggan. Vi har 20 och regn, är det rättvisst.


Vi kollade på film ikväll och det var längesen. Vi såg en Wallander som vi spelat in. Den tog lagom slut då det var tio minuter kvar på VM finalen i fotboll. Så vi började se på den. Signe har en body med Spaniens Torres nr 9 så vi hejade på dem. Er pappa som är så anti idrottsintresserad såg på fotboll idag. Vi kom ju in bra, nästan hela matchen spelad så vi såg det gottigaste. Vi kollade efter nr 9 men han blev inbytt i förlängningen och då vände matchen och Spanien vann. Er pappa ville inte ens missa slutet. Det gjorde Signe men hon fick sova i Spanien dressen så de kunde hjälpa dem lite…


Signe hade även idag svårt för att komma till ro. Det måste vara för det är för varmt för henne. Vi har det varmt här inne och nu ikväll stod vi med henne i dörren ut. Så hon blev lite svalkad. Idag har hon ätit en liten portion gröt och hon verkar förstå vad hon ska göra med maten. Däremot gick det inte lika bra med broccoli och palsternacka, hon var väl för mätt. Ska försöka ge henne gröt varje dag, tror det är lite mer menlöst än grönsaker. Idag lekte vi Rida, rida ranka och som hon skrattade. Hon riktigt kiknade, och er pappa var tyvärr ute för vi skulle ha haft filmat det. Vi ska prova imorgon igen, för då han kom in ville hon inte skratta mer. Hon blir mer och mer med nu och följer oss och vill vara med. Hon sitter gärna upp och kan dra sig upp till stående om vi hjälper henne lite. Nu går det fort, snart kommer hon inte att ligga still längre.


Vi tog också kort på Signes doppresenter. Hon fick jätte fina saker, alla saker är bra och det trodde inte er mamma. Nu vet jag att det finns fler paket hon ska få men de hon fått är bara användbara. Hon fick en dop sked som hon ska få använda då hon fyller år och äta tårta med. En liten tradition som vi skapade idag. Vi packade upp allt utan gå vagnen och bilen, det ska vi göra då hon ska använda det. Det andra tog vi upp och kollade på och kläderna är tvättade och hänger på tvättlinan. Har även skickat iväg tackkort via posten.

Av Carina - 10 juli 2010 20:30

Vi hade lite sovmorgon idag, som alltid men nu fick även er pappa sovmorgon. Jag tog upp Signe och hon låg och myste hos oss en stund. Hon är så gullig nu när hon vaknar på morgonen. Hon ler och skrattar med hela ansiktet då hon ser oss. Sen pratar hon och verkar så himla glad. Det var skönt att ta det lite lugnt. Er mamma gav Signe mat och er pappa gjorde frukost till oss. Idag har vi bjudit hit grannarna på kaffe, lite inflyttningskaffe.


Er mamma tvättade och er pappa var ute i garaget och plockade undan lite. Vi måste ju förbereda lite inför våra byggare kommer nästa vecka igen. Det blev sämre väder och började regna sen. Det gjorde inget för tvätten för den torkar till imorgon.


Signe åt gröt igen och det tog lite tid förstå att hon ska svälja. Det är ju en vecka sen hon fick mat förra gången tror jag så hon hade glömt hur det gick till. nu ska vi bli bättre på att ge henne riktig mat. Er mamma har även gjort broccoli men vi börjar med gröt. Er mamma gjorde blåbärsmuffins som vi ska bjuda på. Vi åt lunch och sen plockade vi undan och dukade. Ena grann paret kom men den andra grannen var inte hemma. Er pappa ringde till honom flera gånger under dagen och var och ringde på hos honom men utan resultat men nu ringde han igen och då var han hemma och kom direkt. Vi tackade för Signes paket och hon fick en doppresent av de andra grannarna också som hon inte fick på dopet. Det var en elefant där man kan hänga kläder på snabeln. Den ska vi hänga i hallen så hon kan hänga sina kläder på den.


Vi fikade och då de gick hem gjorde vi middag. Det blev en soft dag och det var skönt. Vi är inte alls lika stressade nu som innan dopet. Nu kan vi sitta i soffan och njuta av att vårt hem är på gång att bli klart. Sitter man dessutom i soffan ser man bara det som är klart… er pappa har klippt ut i kartong hur stor vår blivande tv skulle bli, om vi har 40 eller 46 tum. Så vi ska kolla på den och se vilken vi ska ha. Er mamma tycker att 40 räcker men vi är inte överens.


Kollade på alla kort som Suss tog på Signe, la över dem på er mammas dator.

Av Carina - 9 juli 2010 20:30

Idag ska er moster och kusin åka hem. Vi sov som vanligt till halv nio och åt sen frukost. Er moster hade varit uppe tidigare och hon hade redan börjat packa ut. Då bilen var packad och vi var klara så körde vi. Er mamma och syster skulle följa med dem på färjan. Er mamma föreslog att de skulle åka via Norderön så kunde vi åka två bilfärjor och det skulle nog er kusin gilla. Vi kom lagom i tid för den första färjan och vi gick ut och kollade under tiden vi åkte. På nästa färja sa vi hejdå till er moster och kusin för vi åker tillbaka med samma färja igen.


Er moster ville inte släppa er syster. Hon har ju inte fått gulla så mycket med henne då er kusin blivit svartsjuk men det dröjer ju inte så länge innan vi kommer till Skåne igen. Er mamma fick lite tårar i ögonen de körde iväg. Nu är det bara vi igen. Det är roligt att ha gäster men visst är det skönt då de åker hem men det blir ju så tomt.


Vi åkte hem och vilade. Er pappa jobbar ju idag och vi ska ha denna dag till vila har vi bestämt. Jag tvättade en massa och det var fint väder så det torkar fort. Härligt att hänga ut tvätt, det luktar så gott! Er pappa kom hem i god tid så er mamma kunde åka iväg till doktorn. Behövde inte vänta så länge innan jag fick komma in. Han kollade lite på benen men nu är de inte svullna, bara lite, lite. Han sa att det kunde komma av de blåsorna jag har på knäet eller den förkylningen jag fick efter Skåne resan. Det brukar komma några veckor senare, vissa människor kan får svullnader av en förkylning. Virusen hittar på lite annat än vad de skulle ha gjort. Jag fick utskrivet astma medicin för jag börjar få lite sämre andnings förmåga nu. De skulle också ta en massa prover på er mamma. Vissa ska skickas till Umeå, full blodstatus. De ska utesluta alla konstigheter som reumatism. Jag ska fortsätta äta Ipren 3 gånger om dagen.


Jag kunde inte ta blodproven idag för det var för sent, det får jag komma dit och göra på måndag. Istället åkte jag och handlade och då jag kom hem fixade jag mat. Vi gjorde inte så mycket idag utan myste mest. Vi kollade på film på tv och upptäckte att nu äntligen kan vi sitta här i vår soffa och bara vara vanliga människor. Tänk då vi är klara och inte behöver bygga hela tiden… er mamma längtar dit mer och mer…

Av Carina - 8 juli 2010 20:30

Det är tur att både Signe och Ian är morgontrötta. Så vi behöver inte gå upp så tidigt, kommer visserligen i gång sent men det är ju skönt med sovmorgon. Igår tog inte er mamma några piller mer än på morgonen för jag tyckte jag mådde bra och glömmer då bort det. Idag då jag gick upp märkte jag att jag inte tagit piller, jag hade ont i den då jag skulle upp för trappen. Det är värst på morgonen. Hoppas det ger med sig snart. Idag ska vi på utflykt. De hade lovat jätte fint väder men det verkar inte bli så. Det är inte så kallt men det är mulet. Vi packade i alla fall in i bilen och körde till Anders ön. Där har inte er mamma varit och badat men jag har hört att det ska vara bra där. Där finns grillplatser och vi har ju korv med oss.


Vi stannade och det såg fint ut, vi packade ut allt och satte oss vid vattenkanten. Då anföll myggen er moster. Så vi packade in oss igen i bilen och nu visste vi inte vart vi skulle ta vägen. Detta var det ställe er mamma kände till, tänkte vi skulle prova och köra till Hara. Men vi kom bara till kyrkoruinen, där stannade vi på rastplasten. Där var det luftigt och inga mygg. Er mamma och Signe körde hem och hämtade grillen, för här fanns inget grillgaller.


Vi satt där en och bara njöt. Signe tyckte inte det var så mysigt, hon sov, åt och skrek om vartannat. Lite av varje… Ian lekte och hade det bra. Er moster och mamma försökte spela kort men då kom Ian som en spjut och ville vara med. Vi grillade korv och det smakade gott. Tänk att korv är så gott att grilla. Vi kladdade ner filtarna med ketchup och kräk men det gör ju inget. Ian badade innan vi åkte hem.


Då kom vi tillbaka fick er moster ta hand om er syster, jag tog er kusin Ian och gick upp till grannen. Han körde med sin gå vagn på deras uppfart, där är ju asfalt och plattor och fort gick det. Han trillar men är uppe lika fort igen och far vidare. Vi gick sen och hälsade på hönorna. Ian vill gärna krama dem men de är inte så kärvänliga… men han tyckte de var roliga. Er kusin vill inte att er moster ska mysa med er syster, han blir lite sotis. Nu hade hon dock chansen att mysa på. De åker ju hem imorgon och hon måste ju får mysa på lite idag, er mamma kan mysa vidare sen. Jag vill ju mysa med Ian också. Han säger moster nu, eller mister. Vi förstod inte från början att det var moster han sa. Han är så gullig…


Idag åt vi midsommar middag. Er moster var i London på midsommar och missade då midsommar maten. Nu åt vi sill, potatis, gräddfil och gräslök och till det drack vi öl och snaps. Er mamma tog bara en klunk snaps och sen gav jag resten till er pappa. Jag kan nog lika bra bli nykterist. Ian somnade som en stock redan halv åtta och er mamma, pappa och moster satt länge och åt. Vi åt midsommar tårta också, marängtårta med jordgubbar. Vi hann med lite Skippo då er pappa tog hand om Signe. Er pappa gillar inte att spela spel men det gör er mamma så det är bra att det kommer hit någon ibland som spelar spel med mig.


Det blev en tidig kväll, er moster ska köra långt imorgon och vi har varit ute varje dag och är slut i rutan. Man blir trött av att vara ute i den friska luften och då sover man dessutom extra bra.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards