Alla inlägg under juni 2010

Av Carina - 14 juni 2010 14:45

Vi har blivit så bortskämda med att Signe sover så mycket på nätterna. Vi vaknar före henne och det är ju otroligt. Er pappa gav henne mat innan vi åt frukost. Det är jobbigt nu med toa på garaget. Det är mörkt där inne så man måste pinka med öppen dörr. Vi ska sätta batteri i lampan sen men det får vänta tills efter vi kommit tillbaka hit igen i slutet av veckan. Det är ju dessutom så ruggigt ute och då känns det kallare. Vi får ju spola med hink och duschen är inte inkopplad då vi inte hittar blandaren.


Vi åt frukost och sen gick er pappa ut och la kantsten medan Signe sover. Hon sover mycket på förmiddagen men nu hör jag att hon börjar vakna. Jag såg på tv idag att kris betyder utveckling. Det kan jag faktiskt hålla med om. Det är lätt att tro att kris är något negativt men i slutändan blir det ju ofta något bra. Vår kris nu är ju verkligen utveckling för det är ju Signe och hon är väl utveckling om något.


Vi skulle ha mamma lunch idag men eftersom er pappa är föräldraledig på måndagar så har han ju Signe och då kan inte vi gå på mammafika. Det är synd att det blev en måndag denna gång men er mamma kan ju bara imorgon denna vecka. Er pappa kom in då Signe vaknade och han gav henne mat och er mamma gick ut och började plantera. Jag la mer jord över potatisen och sen skulle jag börja med annat. Då ringde Helena och jag satt ute i solen och pratade med henne istället. Gick sen in och åt lunch som er pappa hade gjort i ordning. Nu blir det enkel mat då vi bor i husvagnen. Makaroner och kokt korv stod på menyn idag. Signe somnade efter maten och er pappa gick ut och gjorde ett nytt land till er mamma så jag kan så lite mer grönsaker.


Signe och er pappa tog en lång promenad och er mamma planterade blommor och sådde grönsaker. Det blev riktigt bra men nu har det slutat regna. Det hade ju varit bra om det hade regnat mer nu när jag var klar. Istället har det regnat lite nu och då idag. Jag var uppe och kollade hos grannen och vi har bytt lite fröer med varandra. Idag fick jag lupin frö. Jag har sått en massa sommarblommor på infiltrationen. Hoppas det kommer upp något, men det har blåst mycket idag så de kanske har försvunnit och inte kom det regn på dem heller. Jag hoppas det regnar i natt annars få jag väl bära dit vattenkannor. Vattenslangen når inte dit ner så jag måste ha vattenkannor.


Vi åt gröt till middag och sen gick er pappa in för att vaxa golvet. Er mamma åkte till Mona och lånande duschen. Under tiden passade Mona Signe och jag vet inte hur hon gjorde för hon sov då jag kom ut igen i bilbarnstolen. Hon måste ha blivit chockad, hon var i alla fall mätt. Vi körde hem igen och det gick inte så bra för er pappa. Jag vattnade mina odlingar och så badade vi Signe. Vi ska till sjukhuset och lämna presentkort imorgon och då måste hon ju vara ren då vi ska visa upp henne. Er pappa vaxade sen till slut golvet och vi gick in och Signe fick mat. Hon hade lite svårt för att somna ikväll men till slut så sov hon. Hon fick byta om till vanliga kläder då hon kräktes ner hela ryggen på pyjamasen. Vi har ju inga nya här ute så det blev vanliga kläder.


Er mamma och pappa började titta på Sällskapsresan men eftersom er pappa ska jobba imorgon gick han och la sig i tid. Så han och Signe somnade och er mamma gick och borstade tänderna i huset och beundrade vårt fina golv igen. Det känns helt overkligt att vi äntligen har golv.


Just nu håller er mamma på att skriva om förlossningen och jag minns så mycket. Speciellt känslan då er syster hamnade på min mage. Vilken underbar känsla, men det känns som att det var i ett annat liv. Det känns så otroligt längesen. Er pappa hade skrivit så bra anteckningar under hela förlossningen som er mamma läste nu och det var bra. Man glömmer vissa saker fort. Vissa saker verkar ta mycket längre tid än vad de gjorde i verkligheten. Krystvärkarna var ju i verkligheten knappt en halvtimme men kändes för mig som flera timmar. Det är skönt att man glömmer den direkta smärtan så man kan göra om det.


Er mamma och pappa har ju olika åsikter då det gäller hur många embryon vi ska sätta tillbaka. Jag har börjat forska lite i vad de tycker på familjeliv. Där finns det fler som tänker som er mamma att det är mer chanser med två. Jag tror nästan att min idé om att tina upp två och se om ett eller två klara sig. Klarar sig två var det meningen… annars blir det bara ett. Vi får ju hoppas att något klara sig. 

Av Carina - 13 juni 2010 09:15

I natt sov Signe 11 timmar. Hon vaknade vid fem och jag tittade på klockan. Den var mycket så det var er pappa som skulle ge henne mat. Han gick och la sig halv två och är väl tröttast men han sa redan igår att han skulle ta morgonen. Han känner väl att han försummar henne nu när han bygger så mycket. Nu somnade hon om igen och vi gick upp vid halv nio och då sov hon fortfarande.


Så vi åt frukost men er mamma hade svårt för att inte gå och väcka henne. Jag har ju inte myst med henne på länge, inte sen hon somnade. Er mamma trodde faktiskt att både mammor och pappor kände likadant då det gällde barn. Nu har jag förstått att det inte är så. Er mamma vill ha och mysa med Signe mycket mer än er pappa. Han vill också ha henne men känner att hon har det så bra hos mig så det är inte lika viktigt för honom att vara med henne hela tiden. Nu är det inte bara så för er pappa utan jag hör att andra pappor är likadana. Jag undrar om det är genetiskt? Han älskar henne lika mycket men behöver inte vara med henne hela tiden. Jag saknar henne då jag inte är med henne. Ändå klara jag av att vara ifrån henne men blir extra glad över att se henne då jag varit iväg.


Imorgon är det mamma lunch men eftersom er pappa är pappaledig imorgon har jag bestämt mig för att bli hemma. Jag ska så gräs och göda den blivande gräsmattan. Jag ska också lägga mer jord på potatislandet och plantera lite blommor. Er pappa ska vaxa golvet på kvällen men det är hans enda uppdrag imorgon.


Er pappa fixade golvet och er mamma och syster var i husvagnen. Er syster sover ju på förmiddagen men idag väckte er pappa henne då han stängde ytterdörren. Det är ljudligt i husvagnen men Signe verkar trivas här. Vi sov lite trångt då vi hade hennes vagnsinsats i sängen. Det var hårt och er mamma fick ont i ryggen av att ligga där. Det ska inte bli så många nätter förhoppningsvis.


Vi åt lunch och sen gick vi till grannen. Det var visserligen ett pyssel att få ihop kläder till oss alla. Det är inte lätt att komma ihåg allt vad man behöver. Vi fick gå flera gånger och hämta innan vi hade allt. Det var invigning av deras hönshus och så visade det sig att han även fyllde år. Inte förrän på tisdag men han hade kalas idag. Vi hade i alla fall presenter, mat till hönorna. Det var fullt med folk där och bondens mamma tog genast hand om Signe. Hon satt där sen hur länge som helst, hon trivdes där och sov en stund i hennes famn. Det var ett band som spelade där, Musikkapellet, ett helt underbart band. De var så duktiga på alla instrument, de bytte hej vilt. Vi fick lite soppa och sen tårta. Er pappa var ute och gick tipspromenad och fixade mat till er mamma. Jag gav Signe mat. Hon är alltid lika poppis då vi kommer med henne. Vi hade klätt på henne de kläder som grannarna hade köpt till henne i Thailand. De var där då hon föddes.


Vi stannade ett bra tag och sen gick er pappa hem och slipade golvet. Det var meningen att er mamma skulle olja golvet men er syster är lite gnällig på kvällen och det är lättare för er mamma att få henne lugn. Så er pappa får olja, jag kan vaxa imorgon istället om Signe är på bättre humör. Vi ska hämta pizza idag.


Det smakade bra med pizza och det är konstigt att man äter så fort fast man inte behöver. Är det något som kommer med förlossningen? Jag slänger i mig maten jämt nu för tiden. Vi åt och sen så Signe. Hon hade lite svårt för att komma till ro i kväll. Er pappa lekte med datorn, vi skulle se på film men vi struntade i det. Signe somnade till slut och er mamma och pappa satt och myste i soffan. Er pappa blir så nostalgisk då vi är i husvagnen. Er mamma känner att det är mest är trångt…

Av Carina - 12 juni 2010 09:15

Vaknade vid två tiden av er syster som smågnällde. Jag trodde hon skulle vakna och vara hungrig. Gjorde mig beredd men somnade om igen och vaknade av er pappas väckarklocka kl åtta. Tydligen så somnade både Signe och jag om. Jag är så känslig för henne undra om jag ska börja med öronpropp jag med. Jag omges ju av två låtande typer, er pappa och syster. De två sover som stockar.


Er pappa var redan uppe och visste inte att jag satt hans klocka. Jag ställde den så vi skulle vara vakna då er farmor och farfar kom och skulle äta frukost. Så vi inte missade dem då de åker hem idag. Då hade Signe sovit sen nio igår och det är 11 timmar. Skönt för er mamma trodde att hon skulle sova sämre eftersom hon inte verkade så pigg igår. Hon låg där på tvären i vaggan med benen upp mot kanten… och såg så söt ut. Hon låg där och log mot mig… då smälter mammors hjärtan. Vi gick upp och då kom er farmor och farfar också så jag åt frukost med dem. Er pappa hade varit uppe sen tjugo i sex… och lagt golv. Nä, men han hade förberett golvläggning. Han hade lagt ut plats och lönnpapp.


Signe blev hungrig och fick mat. Hon låg sen i babysittern men jag såg att ögonen började då i kors så hon gick ut och sa hejdå till farmor och farfar sen la jag henne på filten. Den ligger nu mitt i gången i sovrummet. Det finns inte så många platser kvar för henne att vara på. Där somnade hon och er mamma satt och skrev i bloggen. Er farmor och farfar åkte hem och de kommer igen om en vecka, nästa lördag. De hade ju lovat upp till 70 mm regn idag men än så länge har det inte kommit en droppe. Men de hade redan bestämt sig för att åka hem. Det blir ju lite jobbigt nu när vi inte kan använda köket utan måste laga mat i husvagnen. De hade dessutom utomhus jobb och det är inte kul i regn, målning av staketbräder och altanbygge. Det blir nog skönt ändå, nu har vi ju startat med altanen. Det hade nog blivit jobbigt att vara fem i husvagnen.


Då Signe hade sovit färdigt och ätit lunch körde vi till stan. Vi åt på Max och sen var vi på ÖB och handlade en parasoll till Signe och lite annat. Köpte jordsäckar på Granngården och tog en sväng till handelsträdgården. Inget regn ännu i sikte… vilket lurendrejeri. Då vi kom hem fikade vi och sen fortsatte er pappa med golvet. Er mamma har prata med både Mia och Ann-Catrin idag och så rensade jag upp lite i uterummet. Packade inför husvagns boendet och sen misstrivdes Signe.


Er pappa skulle ge henne mat men då nös han och hon blev väl rädd och vägrade äta. Hon bara skrek. Er mamma försökte trösta henne och ge henne mat men det gick inte. Er pappa tog henne igen men det var bara skrik. Till slut fick er mamma henne lugn. Jag undrar vad som försiggår i hennes kropp då hon skriker så? Hon låg och sög på nappen och slumrade lite men sen åt hon upp maten. Hon låg länge hos mig och myste och gnällde lite nu och då. Till slut kunde jag lägga ut henne i babysittern. Vi måste öva bort att hon bara ska ha mat av er mamma. Er mamma och pappa hade ätit lite fil och macka innan så idag hoppar vi över middagen.


Jag packade ut till husvagnen. Den känns helt plötsligt mycket liten. Signe ska bo i vagnsinsatsen och den ska vara vid er mammas fötter. Så er mamma och pappa får ha fötterna nära varandra. Skötbordet är på bordet, har tagit in den vi har i tvättstugan. Vi har tagit in lite mat och köksgeråd. Det känns helt fullt nu men vi har i och för sig inte packat upp. Kläderna ligger i en back och så har vi massa kuddar. Er pappa kom med Signe och så gjorde han fika till oss och mat till henne. Det var trångt och sitta och mata här. Signe gillade inte alls husvagnen utan gallskrek. Till slut lugnade hon ner sig och somnade en stund. Då hon vaknade hade er pappa gått in igen och fortsatt lägga golv. Hon gillade att titta ut genom fönstret och sen satt hon fint sidan om er mamma. Jag var tvungen att ta kort. Hon åt upp maten och sen somnade hon. La sen ner henne i vagnen och jag satte mig vid datorn och så kollade jag tv.


Nu är det slut med amningen. Den 10 juni var den sista gången. Det känns inte så jobbigt med det beslutet. Det enda jag kan ångra var att jag inte fortsatte att pumpa då vi kom hem från neonatal. Hade jag fortsatt då hade jag kanske haft mer mjölk, men man vet ju inte. Hon kommer att bli lika frisk på tillägg. Det finns fördelar med det med eftersom er pappa kan ge henne. Saknar inte amningen direkt, hon hade ju amningsnapp och det var kladdigt. Hon ligger ju nära mig och myser ändå så det går lika bra med tillägg. Hon är dessutom inte så nog på det. Hon dricker den kall ibland och har vi färdigblandad behöver vi inte värma den. Det är ju skönt.


Däremot luktar jämt flaskorna illa. Vi sköljer ju inte alltid av dem direkt och de börjar lukta snabbt. Idag kokade jag två av flaskorna och lite nappar till flaskorna. Vi köpte ju en nr 3 men den gör ju bara att maten rinner utanför munnen. Idag var vi och handlade nr 2 men då bara hon skrek. Så nu har vi nr 1 igen men vi ska prova imorgon då hon är pigg och glad men nr 2 igen. Det kommer väl mer och hon är inte van vid det. Det är en hel vetenskap när det gäller nappar och nappflaskor. Vanliga nappar har vi i alla fall köpt ett gäng så hon inte ska bli van bara en.


Det kom inget regn idag med i Malung hade de fått över en meter… så det stannade längre söderut. Det är ju kul då det är fel på detta håll att man inte får regn men det var ju tur att vi inte sådde gräs igår. De fröerna hade blåst bort idag för idag har det blåst. Nu hoppas vi på regn imorgon istället om vi sår då. Jag ska i alla fall lägg ut mer jord på potatisen och jag får kanske vattna dem om det inte kommer något regn så jorden inte blåser bort. Jag har även lite mer jag ska plantera. Tomater ska planteras i jordsäckar och lite mer annat vill jag så. Får se hur det går med Signe imorgon.


Er pappa lägger fortfarande golv och klockan är snart halv ett. Nu ska jag i alla fall gå och lägga mig och idag får vi sova på fel sida i sängen. Han lägger sig sist och ska troligen upp först och ge Signe mat. Så han får bo ytterst. Vi ska ändå inte kela i natt så det går bra. Er pappa har något fel i näsan så han kan bara ligga på en sida om han vill ha luft och inte bli få nästäppa. Så nu kommer han att ligga med ryggen mot mig men det gör inget för en natt. Jag har inga öronproppar och det blåser ju bra ute så jag får se hur det går?

Av Carina - 11 juni 2010 09:15

Signe vaknade redan kvart i fem och er pappa gick upp för att ge henne mat. Han skulle ändå gå upp en timme senare så han förblev upp men vi andra somnade. Då Signe inte skriker somnar jag om ganska direkt. Så er mamma och Signe sov till över åtta. Er pappa hade då varit och handlat redan. Er farmor kunde inte fixa kaffe då vi hade gömt perkolatorn… så de kom in och ville ha kaffe.


Jag hade haft er pappas bankkort häromdagen då jag handlade och glömde ge det till honom igen. Så idag då han stod där på ByggMax kunde han inte betala. Han fick lämna namn, telefonnummer och så tog de hans person nummer. Han fick varorna med sig hem men lovade att komma och betala idag. Jag åt frukost då de andra drack kaffe, Signe var nöjd en stund men sen ville hon också ha mat. Vi gjorde oss i ordning för att åka. Det är ju mamma träff idag.


Er pappa och farfar började med altan och er farmor målade staket bräder. Signe och jag åkte och vi var först på ByggMax och löste ut er pappa. Handlade lite mer bygg grejor innan vi parkerade på stan. Det var varmt idag igen, lite klibbigt. Vi skulle träffas inne men det var synd att vi inte valde uteställe istället så man kunde njuta av solen. Men det gör väl alla andra så det blir väl lugnt för oss inne. Vi var fyra mammor och barn idag. Jag åt en jättegod bagel och drack te. Vi var på tehuset och de hade hur mycket te som helst att välja på, jag drack Frösö te men det var inget speciellt. Där satt vi sen i nästan 3 timmar. Samtalsämnena tar ju aldrig slut. Idag diskuterade vi hur stora snorkråkor små barn kan ha! Var finns de? Hur får de plats? Fick även lite tips på hur man lättare får ut dem.


Man kan säga att det blir en hel del barnsnack… men även mens, amning, sex, sömn mm. Vi har trevligt på våra träffar och det är ju tur att de andra också är fika typer. Annars hade det ju inte gått om de hade suttit och ätit sallad och vatten varje gång. Nu äter vi lunch och sen fikar vi på det. Idag blev det glass.


Då vi gick därifrån var jag inne på Guld Fynd. Min ring har kommit men jag måste ha ett försäkringsbevis som de skulle skicka efter. Vi var inne och kollade på Lindex, de har en ny affär, den andra brann ner. Till slut gick vi till babyproffsen för att kolla på en sjal. Jag skulle vilja ha en sjal där Signe sitter stadigare och där jag kan ha henne på ryggen. Jag är så låst vid henne nu. Jag skulle vilja kratta och odla men det går inte med henne i babybjörn. Ska kolla upp lite på nätet.


Då vi kom hem var jag tvungen att kolla om Signe hade feber. Hon hade varit så varm, speciellt i huvudet. Hon hade 37,8 men jag vet inte om det är feber eller inte då det gäller barn. Hon fick mat och idag hade jag köpt en ny napp till nappflaskan, nr 3 istället för nr 1. Nu provade vi den men det var nog lite väl stort hål. Hon är ju van vid att suga rejält. Vi får hoppas hon vänjer sig annars får vi väl köpa en nr 2 så länge. Hon är varm och gnällig. De sista dagarna har hon dessutom inte velat sova själv på dagarna utan i min famn. Hon är lite mer mammig.


Hon ville inte att er pappa skulle ge henne mat. Hon gallskrek och sen efter en stund så tog jag henne och då tystnade hon direkt och åt. Det känns som att hon är lite mammig och så kan vi inte ha det. Så fort golvet är inlagt ska er pappa ägna mer tid åt henne. Det går ju alltid bra för honom på morgonen men nu var det eftermiddag. Kanske måste jag gå ut ur rummet. Vi kan inte ha det så att bara jag kan ge henne mat…


Er pappa och farmor tog sedan hand om henne då er mamma gick ut för att plantera vinbärsbuskar och rabarber. Jag är så besviken på mig själv att jag inte var med då de la ut matjorden. Landet jag skulle ha är jätte litet, en fjärdedel av vad jag hade tänk. Var ska jag nu sätta potatis? Er pappa kom ut och vi kollade ut en plats. Längs vägen, det är det enda stället det är mer jord på. Nu satte jag potatis och det är ändå för lite jord så vi måste köpa lite säckar och hälla ut. Det ska ju regna upp till 70 mm imorgon så det är nog bra för grödorna. Vi skulle ha haft ut gräsfröerna men det är viktigare att vi får ut golvet.


Vi åt middag och sen var er mamma med er syster. Jag hann ut och sätta lite fler potatis. Pratade med grannen och de ska få lite av våra sättpotatisar för vi har så många. Er mamma trodde det var speciellt sättpotatisar man köpte. Men nu vet jag att vi har dem själv i kylen och friggeboden. Det blev mest mandelpotatis men även lite vanliga rund potatis.


Vi fikade då Signe åt mat och då hade er pappa lagt ut plast för att kunna lägga mer golv imorgon. Han skulle bara lägga lite till men då sa er mamma att du ska sova. Det märks då han är trött för då blir han gnällig. Han lydde direkt, tog sig ett bad och somnade. Er mamma fick vänta med att bada tills Signe sov. Efter badet gick jag ut och satte ner lite mer potatis men nu räcker det nog.


Jag fick lite tips dels av Mona och dels på Facebook om hur jag ska göra med Signe och febern. Den ska vara 38 för det ska räknas. Hon ska inte få vatten utan bara mat och se till att hon äter och kissar. Nu när jag la henne andra gången verkade hon inte alls så varm så det kan ju ha varit att det varit varmt idag. Men hon hade ju bara linne på sig och det är inte varmare inne nu än innan. Kanske är det bara något tillfälligt.


De sa på tv att det skulle kunna komma upp mot 70 mm regn imorgon så er farmor och farfar bestämde sig för att åka hem imorgon. Det är både bra och dåligt. Det är ändå skönt att vi kan ägna oss åt golvet inne. Vi slipper äta alla fem i husvagnen. De kommer igen nästa lördag och då kan er pappa kanske hjälpa till med altanen, eller kan er farfar hjälpa till med trappen.


Det är i alla fall så att vi har fått världens sötaste barn. Jag har sagt det förr men jag säger det igen. Jag kan inte se mig mätt på henne. Jag älskar henne så det nästan gör ont i kroppen. Idag ringde prästen och meddelade att Valdemar har kommit i jorden. Det känns bra, då vet man att han är där, eller er mamma tror inte att han är där. Jag tror han är i himmeln tillsammans med sin storebror, morfar och morbror. Hon meddelade också att prästen som ska döpa Signe kommer att ringa två veckor innan dopet.

Av Carina - 11 juni 2010 09:15

Signe vaknade redan kvart i fem och er pappa gick upp för att ge henne mat. Han skulle ändå gå upp en timme senare så han förblev upp men vi andra somnade. Då Signe inte skriker somnar jag om ganska direkt. Så er mamma och Signe sov till över åtta. Er pappa hade då varit och handlat redan. Er farmor kunde inte fixa kaffe då vi hade gömt perkolatorn… så de kom in och ville ha kaffe.


Jag hade haft er pappas bankkort häromdagen då jag handlade och glömde ge det till honom igen. Så idag då han stod där på ByggMax kunde han inte betala. Han fick lämna namn, telefonnummer och så tog de hans person nummer. Han fick varorna med sig hem men lovade att komma och betala idag. Jag åt frukost då de andra drack kaffe, Signe var nöjd en stund men sen ville hon också ha mat. Vi gjorde oss i ordning för att åka. Det är ju mamma träff idag.


Er pappa och farfar började med altan och er farmor målade staket bräder. Signe och jag åkte och vi var först på ByggMax och löste ut er pappa. Handlade lite mer bygg grejor innan vi parkerade på stan. Det var varmt idag igen, lite klibbigt. Vi skulle träffas inne men det var synd att vi inte valde uteställe istället så man kunde njuta av solen. Men det gör väl alla andra så det blir väl lugnt för oss inne. Vi var fyra mammor och barn idag. Jag åt en jättegod bagel och drack te. Vi var på tehuset och de hade hur mycket te som helst att välja på, jag drack Frösö te men det var inget speciellt. Där satt vi sen i nästan 3 timmar. Samtalsämnena tar ju aldrig slut. Idag diskuterade vi hur stora snorkråkor små barn kan ha! Var finns de? Hur får de plats? Fick även lite tips på hur man lättare får ut dem.


Man kan säga att det blir en hel del barnsnack… men även mens, amning, sex, sömn mm. Vi har trevligt på våra träffar och det är ju tur att de andra också är fika typer. Annars hade det ju inte gått om de hade suttit och ätit sallad och vatten varje gång. Nu äter vi lunch och sen fikar vi på det. Idag blev det glass.


Då vi gick därifrån var jag inne på Guld Fynd. Min ring har kommit men jag måste ha ett försäkringsbevis som de skulle skicka efter. Vi var inne och kollade på Lindex, de har en ny affär, den andra brann ner. Till slut gick vi till babyproffsen för att kolla på en sjal. Jag skulle vilja ha en sjal där Signe sitter stadigare och där jag kan ha henne på ryggen. Jag är så låst vid henne nu. Jag skulle vilja kratta och odla men det går inte med henne i babybjörn. Ska kolla upp lite på nätet.


Då vi kom hem var jag tvungen att kolla om Signe hade feber. Hon hade varit så varm, speciellt i huvudet. Hon hade 37,8 men jag vet inte om det är feber eller inte då det gäller barn. Hon fick mat och idag hade jag köpt en ny napp till nappflaskan, nr 3 istället för nr 1. Nu provade vi den men det var nog lite väl stort hål. Hon är ju van vid att suga rejält. Vi får hoppas hon vänjer sig annars får vi väl köpa en nr 2 så länge. Hon är varm och gnällig. De sista dagarna har hon dessutom inte velat sova själv på dagarna utan i min famn. Hon är lite mer mammig.


Hon ville inte att er pappa skulle ge henne mat. Hon gallskrek och sen efter en stund så tog jag henne och då tystnade hon direkt och åt. Det känns som att hon är lite mammig och så kan vi inte ha det. Så fort golvet är inlagt ska er pappa ägna mer tid åt henne. Det går ju alltid bra för honom på morgonen men nu var det eftermiddag. Kanske måste jag gå ut ur rummet. Vi kan inte ha det så att bara jag kan ge henne mat…


Er pappa och farmor tog sedan hand om henne då er mamma gick ut för att plantera vinbärsbuskar och rabarber. Jag är så besviken på mig själv att jag inte var med då de la ut matjorden. Landet jag skulle ha är jätte litet, en fjärdedel av vad jag hade tänk. Var ska jag nu sätta potatis? Er pappa kom ut och vi kollade ut en plats. Längs vägen, det är det enda stället det är mer jord på. Nu satte jag potatis och det är ändå för lite jord så vi måste köpa lite säckar och hälla ut. Det ska ju regna upp till 70 mm imorgon så det är nog bra för grödorna. Vi skulle ha haft ut gräsfröerna men det är viktigare att vi får ut golvet.


Vi åt middag och sen var er mamma med er syster. Jag hann ut och sätta lite fler potatis. Pratade med grannen och de ska få lite av våra sättpotatisar för vi har så många. Er mamma trodde det var speciellt sättpotatisar man köpte. Men nu vet jag att vi har dem själv i kylen och friggeboden. Det blev mest mandelpotatis men även lite vanliga rund potatis.


Vi fikade då Signe åt mat och då hade er pappa lagt ut plast för att kunna lägga mer golv imorgon. Han skulle bara lägga lite till men då sa er mamma att du ska sova. Det märks då han är trött för då blir han gnällig. Han lydde direkt, tog sig ett bad och somnade. Er mamma fick vänta med att bada tills Signe sov. Efter badet gick jag ut och satte ner lite mer potatis men nu räcker det nog.


Jag fick lite tips dels av Mona och dels på Facebook om hur jag ska göra med Signe och febern. Den ska vara 38 för det ska räknas. Hon ska inte få vatten utan bara mat och se till att hon äter och kissar. Nu när jag la henne andra gången verkade hon inte alls så varm så det kan ju ha varit att det varit varmt idag. Men hon hade ju bara linne på sig och det är inte varmare inne nu än innan. Kanske är det bara något tillfälligt.


De sa på tv att det skulle kunna komma upp mot 70 mm regn imorgon så er farmor och farfar bestämde sig för att åka hem imorgon. Det är både bra och dåligt. Det är ändå skönt att vi kan ägna oss åt golvet inne. Vi slipper äta alla fem i husvagnen. De kommer igen nästa lördag och då kan er pappa kanske hjälpa till med altanen, eller kan er farfar hjälpa till med trappen.


Det är i alla fall så att vi har fått världens sötaste barn. Jag har sagt det förr men jag säger det igen. Jag kan inte se mig mätt på henne. Jag älskar henne så det nästan gör ont i kroppen. Idag ringde prästen och meddelade att Valdemar har kommit i jorden. Det känns bra, då vet man att han är där, eller er mamma tror inte att han är där. Jag tror han är i himmeln tillsammans med sin storebror, morfar och morbror. Hon meddelade också att prästen som ska döpa Signe kommer att ringa två veckor innan dopet.

Av Carina - 10 juni 2010 09:15

Idag vaknade Signe sju men hon var redan vaken vid fyra. Er mamma önskar att hennes rum blir klart snart så hon kan flytta in där. Jag blir så störd av henne. Hon låter hela tiden och jag vaknar hela tiden. Nu gick er pappa upp och gav er syster mat och sen somnade hon och jag om och vaknade vid nio. Er pappa var då redan uppe och i full gång. Då jag kom upp var bonden och Pelle här och styrde ut matjorden. Solen strålade och det var helt underbart ute, inte ett moln… så långt ögat kan nå…


Jag åt frukost och sen vaknade Signe. Jag pratade med Hanna, Marika, Inga-Britt och Malin i telefon under förmiddagen. Det var kul att få vara lite social, satt ute och pratade det mesta. Vi bjöd Pelle på fika och vi satt ute, Signe satt i den lilla skugga som fanns. Vi måst handla ett parasoll till henne så hon kan vara ute, vi har ju bara sol på vår tomt!


Er mamma skulle cykla till minneslunden idag men det är viktigare att vi får in golvet så Signe och jag tog den lilla promenaden. Den är bara på 1,5 km men det är ju alltid något. Jag hade tagit linne och shorts på mig och hoppades på lite solbränna. Er farmor ringde och sa att de skulle köra nu men att de åt middag på vägen.


Er pappa hade blivit försinkad med golvet då han hjälpte till med jorden men nu var han i full gång. Vi åt lunch och sen ville er mamma så lite fröer men det ville inte Signe. Hon skrek så fort jag la henne i vagnen, försökte ha henne i babysittern men där ville hon inte heller vara. Det blåste nog på henne. Gick en tur upp till grannen och kollade deras ägor och då somnade hon började så men då vaknade hon. Gick en tur till och hon somnade, hann vattna och så vaknade hon. Vi gick in och Signe fick mat. Hon låg sen på filten och pratade med sin pappa och då passade jag på att så. Det blev morötter, rödbetor, kålrot, persilja, rädisor och ruccola sallad. Imorgon ska vi så gräs och sätta potatis. Det ska ju regna mellan 20-50 mm på lördag så det är ju bäst att göra det innan.


Er farmor och farfar kom. De la direkt märke till hur stor Signe har blivit men sist de såg henne var ju helgen innan valborg så det är ju längesen. Er farmor och jag var ute och kollade våra grödor. Vi ska flytta en del växter som jag tagit med från Ljusdal men inte visste var jag skulle ha. Vädret var så underbart att man inte ville gå in. Så jag hade Signe i babybjörn så jag kunde vara ute. Hon är ju så gnällig på kvällarna.


Er pappa är helt slut i kroppen, han är inte van vid hårt arbete men det är kanske bra för hans figur. Han la sig tidigt idag för han ska upp tidigt imorgon och handla på ByggMax. Det ska ju börjas med altanbygge imorgon.


Mensen kom idag… tror jag i alla fall. Då kan jag ju lika väl ge upp amningen. Jag ammar mest på ena brösten, eller mest… inte så ofta men minst en gång om dagen. Tror inte att där är så mycket för hon blir ilsk när hon är hungrig. Har tänkt att vi ska öka mat mängden till henne men det är bara sista målet på kvällen som hon vill ha mer. Jag har i alla fall ammat henne i 3½ månad. Ska inte sluta helt nu men det är ju princip inget hon får i sig, möjligtvis lite immunförsvar.

Av Carina - 9 juni 2010 09:15

Idag vaknade Signe redan klockan sju men då gick er pappa upp, gav henne mat och sen la han henne igen och hon somnade om, liksom hennes mamma. Er pappa gick upp och åt frukost och sen började han jobba. Er mamma sov vidare men gick upp vid nio. Då fikade er pappa med mig och sen vaknade Signe. Er pappa sätter upp väggen mellan vardagsrum och kök.


Då Signe fått mat läste vi lite bok tillsammans. Jag har köpt två muminböcker en med ord och en med siffror. Hon verkar intresserad, hon satt i babysittern och jag hade boken framför henne och jag såg att hon tittade på den. Vi har massor av böcker till henne men inte så många till denna ålder. Då hon ätit och klätt sig åkte vi iväg och handlade gräsfrön och blommor. Er pappa stannade hemma och byggde vidare. Vi var på granngården och där köpte vi gräsfrö, gödsel, blomfröer, svarta vinbär och rabarber. Jag letade även upp två hackor som vi kan ta bort det mesta ogräset här innan de lägger på matjorden. Får kanske användning av dem imorgon.


 Vi åkte vidare och handlade lite tomatplantor och fler blommor utan för Ica. Jag fick ta ut pengar först. Körde så nära automaten jag kunde, låste bildörren och sprang och tog ut pengar. Så behöver jag inte ta ut Signe som sov så gott. Gjorde likadant då jag handlade blommorna, parkerade nära och lät henne vara kvar i bilen. Packade in blommorna och körde till sista stället. Där tog jag med Signe in för där kunde jag inte ha uppsikt över bilen. Handlade vit färg till altanen. Ringde sen er pappa så han kunde sätta in pyttipanna i ugnen.


Vi åt och sen började er mamma plocka undan sakerna i köket och vardagsrummet. Vi ska ju lägga golv och börja med det imorgon och då ska det inte finnas något på golvet. Jag tog ut byrån i tvättstugan, den fick bo i friggeboden. Där ska istället vagnen stå. Vi kan ju inte köra in den sen då vi har fint golv utan får ha den i tvättstugan. Efter middagen tog jag Signe i babybjörn och så satte vi ut alla krukväxter. De får vara där nu när vi inte kan vattna dem då vi inte ska gå på golvet. Vi flyttade också de växterna vi köpt idag. Gräsfröerna hamnade i carporten så det inte regnar på dem. Det har regnat men nu var det en härlig kväll. Vi måste köpa en bärsjal så jag kan ha Signe på ryggen. Man är så handikappad då hon hänger på magen, armarna är ju inte hur långa som helst.


Er pappa blev klar med väggen ikväll och började med golvet. Vi lägger ut en länga som kan torka, som är helt rak. Sen ska han fortsätta med det imorgon. Han ringde er farfar och pratade med honom. Det skulle komma på fredag men det ska ösa ner på lördag och komma ca 20 mm. Så de ska kanske komma på söndag istället. Vi får se hur vädret blir. De ska ju hjälpa oss med altanen.


Signe är så skrikig på kvällarna. Ibland är hon otröstlig men då fungerar det ofta att dansa med henne. Så vi dansade lite till Så ska det låta idag. Så till slut åt hon och sen somnade hon redan strax över nio. Så vi får väl se då hon vaknar imorgon.

Av Carina - 8 juni 2010 09:00

Ännu en natt då Signe sov. Nu vaknar vi på nätterna då hon håller låda. Hon väsnas mycket på nätterna, innan var vi ju så trötta så vi sov som stockar och hörde bara om hon lät mycket nu hör vi det mesta. Vi skulle ha haft ställt klockan idag men det glömde vi men vi kom i alla fall upp lite tidigare än de sista dagarna. Er mamma gav Signe mat och er pappa gjorde frukost som vanligt. Idag blev det gröt för vi hade slut på filen. Bestämde att vi ska äta mer gröt till frukost.


Er pappa började med väggen vid kyl och frys. Nu känns det som att vi är på väg… förhoppningsvis börjar vi med golvet imorgon. Er mamma tog hand om tvätten. Vi har ju tvättat alla er mammas gamla barnkläder och nu la jag de stora kläderna i en trådback. Rensade ut det som hon inte kan han längre. Usch det var inte kul. Att hon växer så, och vissa av de kläderna vill jag inte att de ska vara för små. Samtidigt vill vi ju använda de nya kläderna som hon växer i. Idag ska hon få ha en klänning som er mamma hade då hon var liten.


Vi hade tagit hem en säck med galgar som jag rensade bland och hängde in i garderoben. Passade på att rensa i min garderob också, alla gravid kläder fick landa i en låda. Skor i en låda och även vinter kläder i en. Sorterade även ut sådant som är för litet som jag ska skänka till behövande. De blev lådor lediga som jag kunde lägga ner kläder i och nu är min garderob äntligen komplett.


Vi åt lunch och sen åkte er mamma till öppna förskolan. Det var några mammor där och er syster var lite kinkig. Fikade och sen var det sångstund. Det gillade dock Signe. Hon ville sitta i mammas knä, ville ha lite kärlek. Klockan tre var det föräldraträff, och det var bara er pappa och en till som kom. Det tycker er mamma är konstigt. De var med på alla träffar innan barnen föddes men nu när de är födda är ofta er pappa själv. Han var ju även med på en av babymassage träffen som enda pappa. Jag är stolt över att han vill vara med.


Vi pratade om hur det var att bli förälder och hur det gick. Alla har samma problem. Vi har olika behov och förväntningar och då vi inte pratar med varandra blir det krockar. Vem är tröttast? Det är nog er mamma och pappas mest diskuterade ämne sen er syster föddes. Nu fungerar det så mycket bättre mellan er mamma och pappa. Vi har gått halva vägen var. Det som många av oss mammor saknar är att papporna kommer hem och säger: idag tar jag vårt lilla barn, vad vill du göra? Istället är det alltid mammorna som får be om att de tar barnet.


De flesta mammor ska vara ledig mest, så även hos oss. Hade jag jobbat kvar på Hamrelund hade jag nog börjat tidigare men nu ska jag ha ett helt nytt jobb att gå tillbaka till. Dessutom skulle jag hellre vilja göra något annat rolig. Innan vi lämnade stället bestämde vi ny fika träff på fredag och sen ska vi till en av mammorna på tisdag. Er mamma åkte och handlade och er pappa och Signe åkte hem.


Vi åt och sen fortsatte er pappa med väggen. Er syster var trött och fick sitta i er mammas knä då jag åt. Sen sov hon i min famn vid tv, la jag henne i sängen skrek hon. Hon vill ha mycket kärlek i dag. Nu ligger hon i babysittern och är lite nöjd… men det varar nog inte så länge. Er pappa försökte ge henne mat men det gick inte, hon gallskrek. Ville inte ha mat, inte ha nappen utan bara skrek. Det slutade med att jag ammade henne. Idag har jag ammat henne flera gånger. Kan just undra om hon får i sig något men hon verkar ju ändå vilja. Det kommer mjölk för det rinner längs hennes kinder och min mage men om det är mest vatten vet jag inte. Då hon ammat lite lämnade jag över henne till er pappa igen och hon började gallskrika igen. Han provade och provade men hon bara gallskrek, då fick jag henne igen och hon åt. Det är inte rättvist. Jag gjorde inget alls speciellt… då hon ätit färdigt somnade hon i min famn utan skrik. Vi ska nog prova imorgon att jag går ut då hon ska äta så får vi se. Tänk om jag är borta en kväll, vad händer då? Det är så skönt att hon sover så mycket på natten nu. Hoppas det förblir så ett tag till… eller för alltid. Det märks att hon behöver sova mycket även på dagarna och gör hon inte det blir hon grinig och vill vara hos oss.


Er mamma satt uppe en stund extra ikväll. Det är skönt att ha lite egen tid och det är lättast nu när ingen stör mig. Jag har inte behövt vara själv sen er mamma och pappa träffades förrän vi fick barn. Nu känner jag att det är underbart och nödvändigt att vara själv men inte för långa stunder. Jag längtar jämt efter er syster men nu när mina två älsklingar ligger där inne och snarkar känns det bra att sitta här och skriva i bloggen.


Vi såg på programmet Ullared idag och det var ett roligt program. Det var tom så er mamma fick skämmas lite åt de människorna som var där, för de hade inte själv vett att skämmas. Jag har hört mycket om detta program men aldrig tidigare sett det men nu måste jag komma ihåg det nästa vecka.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards