Alla inlägg under juni 2010

Av Carina - 22 juni 2010 15:15

I natt sov Signe till halv nio, er mamma gick upp vid åtta då klockan ringde. Jag tog blodtrycket idag igen men det visar ju olika för varje gång man tar det. Det är i alla fall inte högt utan lagom lågt. Jag hann äta halva frukosten innan er syster vaknade. Hon satt i babysittern till jag ätit klart. Hon fick mat och sen tänkte jag måla väggen men fick inte upp burken och så var klockan lite väl mycket. Så jag klädde på er syster och så åkte vi iväg. Idag har vi ett tufft schema men bvc och fika.


Vi träffade er pappa utanför bvc. Vi gick upp tillsammans och Signe sov, vi pratade lite först om smakportioner. Det är dags nu för det och det tycker er mamma verkar spännande. Vi fick papper så vi kan läsa och där står vilka grönsaker och frukter som är bäst för vilken ålder. Nu ska vi börja prova till midsommar. Vi ska också vänja henne vid att dricka vatten, ingen saft här inte. Så nu får även er mamma lära sig att dricka vatten. Vi vägde och mätte henne och hon väger 6,5 kg och är 62 cm lång. Det märks att hon blivit längre. Sköterskan var nöjd med henne och hon lyssnade på hennes lungor. Er mamma tycker att hon är så rosslig, men det sitter bara i näsan. Pratade om feber och det räknas från 38 grader. Hon är snorig och vi fick en läkartid, det är fem månaders kontroll i slutet av juli och då ska vi ta upp om polyper. Er mamma är ju orolig för att hon andas så högt och rossligt. Då ska hon även få en ny vaccination.


Er mamma fick stanna kvar och göra en enkät så er syster och pappa gick ut. Jag fyllde i frågorna snabbt och det handlade om hur vardagen var om man kunde göra precis som vanligt och om man varit ledsen den sista veckan. Vi kan ju göra allt vi gjort innan förutom att hänga på krogen till sena natten men det är ju inte som vanligt. Jag kan ju inte gå ut bara utan att klä och mata Signe så som vanligt är det inte. Varit ledsen har jag ju men vi pratar ju alltid om varför och det är viktigt. Hon påpekade det igen att hur viktigt det är att prata men varandra. Då er mamma kom ut var inte er pappa där, fick ett sms om att de åkt och hämtat däcket. Så jag åkte dit och hämtade er syster.


Åkte till Björkbacka kafé och träffade Maria A. Vi har inte lyckats ses sen Signe föddes. Vi åt lunch och Maria hade Signe lite, hon trivdes bättre där än hon sin mamma… vi följde sen med henne upp på kontoret. Där träffade vi fler som ville känna på er syster. Hon var inte riktigt i form för det har inte varit mycket sovandes sen halv nio. Hon somnade till slut i min famn och efter lite fika gick vi tillbaka till bilen och körde mot stan. Dags för nästa träff, där träffade vi Lena och Carl. Vi gick på en promenad och det känns som vi känt varandra jämt fast vi bara träffats en gång. Vi pratade om allt möjligt och hur det är att vara förälder. Vi gick längre denna gång och sen gick vi och fikade. Signe sov hela tiden och även på fiket. Ringde hem till er pappa och sa att jag skulle bli sen. Vill inte väcka Signe nu, vi tog en tur på stan och sen började hon röra på sig och då åkte vi hem.


Åt mat och er pappa fick ta hand om er syster medan jag åt. Efter maten så målade jag väggen igen och sen beställde jag mat på Ica. De kommer ut med det imorgon. Er pappa hade så många planer men jag sa att du får ha Signe. Han var dessutom hur trött som helst. Hade tänkt gå och lägga sig vid halv nio men då protesterade er mamma. Du kan lägga dig hur tidigt som helst men du ska först vara social med din fru. Han bygger och sen kommer han på att han är trött och vill lägga sig. En av anledningarna till varför din mamma blir ledsen är för att vi inte umgås med varandra och det vill er mamma. Då kommer er pappa på sig och blir så gullig. Idag var det nära till tårarna igen då jag sa att jag vill att vi ska träffas. Så vi pratade och sen gick vi och provade dopklänningen på er syster.


Den går inte att knäppa i halsen, vår tjocka dotter har för många dubbelhakor. Er mamma ska köpa rosa band att sätta på den istället för er pappas blå.


Imorgon ska vi kolla på tapeter. Jag vill sätta upp tapeten på väggen mot vardagsrummet. Den under trappen struntar vi i nu. Er pappa tyckte inte den andra var viktig heller men jag sa att den sätter ju jag upp så det behöver du inte lägga någon kraft på. Er farmor och farfar ska åka hem imorgon men vi ska först åka och handla ett träd till Signe i doppresent. De tyckte att jag kunde åka och handla men jag vill att de bestämmer själv vilket som de vill ge. Altanens underrede är helt klart nu och de vita stolparna är målade. Kanske behöver de målas en gång till jag vet inte. De har lagt upp bräder vid entrén så vi kan gå där och det ser riktigt bra ut.


Er syster hade mycket ont i magen idag, hon fiser och skriker samtidigt. Till slut åt hon i alla fall upp maten och sen somnade hon i min famn. Det är så mysigt då hon gör det och hon sov som en stock då jag la ner henne. Jag har lagt två böcker under benen på framändan på vaggan så hon ska ligga högre med huvudet för snorets skull.

Av Carina - 21 juni 2010 15:15

Signe vaknade även tidigt idag. Er pappa var uppe med henne vid sex tiden och sen gick inte han och la sig igen. Jag sov till åtta och då var Signe också vaken. Jag tog blodtrycket och det var bra 117/74. Då jag gick upp så pratade jag lite med Signe men hon ville inte riktigt öppna ögonen så jag lät henne ligga och jag gick ut och åt frukost.


Idag ska prästen komma så jag fick klä mig ordentligt och se till att borta både tänder och hår. Jag väckte Signe halv tio och klädde henne fin i kläderna hon fått av May Gull. Hon verkade vara nöjd så vi får ge henne mat då prästen är här. Er pappa kom in och även han klädde om. Prästen kom och hon är 83 år och brukar vikariera. Hon var pigg och pratglad, väldigt pratglad. Jag försökte komma in på dop ämnet men hon hade så mycket annat att prata om. Efter en timme kom vi äntligen till dopet.


Vi gick igenom akten och vi fick välja lite verser och böner och så fick vi bestämma att Pernilla och Johan som ska vara gud föräldrar ska läsa lite här och där. Ian ska få hälla i dopvattnet. Vi bestämde också psalmer och jag tog de tre jag kan som handlar om sommaren. Vi ska bestämma oss till dop dagen, då berättar vi för henne vilka böner vi valt och vem som läser vad. Det kändes bra att vi har haft denna träff, för vi hade nog förträngt att det var dop redan. Det var ju så längesen vi bokade tiden och nu vips blev det nästan juli.


Vi åt lunch och sen åkte er pappa och Signe och lämnade in däcket som er mamma hade fått punktering på. Er pappa hade berättat igen för er farmor och farfar att han är föräldraledig på måndagar och han då inte bygger. De tycker det är konstigt och speciellt då jag är hemma. Jag vill ju också bygga. Så jag satte väv på väggen där kyl och frys är. Det tog lite tid att förbereda för nu måste vi ju skydda golvet. Det har vi inte behövt innan.


En i mamma gruppen ringde och frågade om de kunde komma förbi. De ska bygga ett likadant hus som vårt. Så de kom och det var trevligt. Vi fick ju även veta hur de hade tänkt. Signes kompis kom ju också och det var så roligt då de upptäckte varandra. De blängde på varandra och de tyckte nog det var skumt att de var en likadan där. Då de tittat överallt åkte de hem, hon berättade att vi skulle ha nästa träff hos henne. De hade valt en bättre dag denna gång, en onsdag men det är den dagen då Mia och Ebbe kommer. Jag hinner dock med både och, annars får väl er pappa hämta dem!


Vi åt middag och sen myste jag och Signe. Er pappa satte färdigt räckt på trappen. Vi saknar pinnar till den ena delen och han beställde nya idag men nu är nästan hela trappen på plats. Jag och er farmor badade Signe och hon gillade inte det så mycket idag. Hon är lite krasslig igen, rosslig och snorig. Vi ska kolla med sköterskan imorgon för er mamma tror hon har problem men polyper eller nåt. Hon andas så rossligt och högt. Då hon badat lekte hon lite med farmor till er pappa var klar med trappen. Er mamma målade väggen men grundfärg. Er pappa gav er syster mat och hon somnade men vaknade igen och er pappa var trött. Er mamma rapade henne och sen sov hon igen. Jag vill gärna att er pappa ska ha Signe men visst är det mysigt att somna henne. Jag kollade blodtrycker ikväll ingen och det var 129/89, 124/74 och 122/74. Det var ju i alla fall längre än igår. Då mina sötnosar sov gick jag upp och tog ett bad. Det har varit soligt idag så vattnet var riktigt hett.


Jag är rädd att jag ska dö. Fick riktig dödsångest idag, annars är jag mest rädd att er pappa ska dö ifrån mig. Jag är ju yr och det svartnar för ögonen varje gång jag reser mig upp. Nu har jag fått en svullnad på foten och det gör jätteont, det gör även ont på knäet. Tänk om det är något jag har i kroppen? Det har varit så mycket död kring er mamma men jag har aldrig funderat över min död mer än min begravning. Jag hade ju tänkt bli åtminstone 100 år.

Av Carina - 20 juni 2010 15:15

Signe vaknade tidigt idag, så er pappa gick upp innan sex och gav henne mat. Hon rosslade så er pappa fick ta näsdroppar och suga ut lite snor. Hoppas hon inte blir förkyld igen. Hon åt inte så mycket och så somnade hon om. Er pappa gick upp och åt frukost medan vi två sov vidare. Då hon vaknade igen tog jag upp henne och så sov hon vidare på min arm, och jag med. Då er farmor och farfar kom in och åt frukost gick vi också upp. Er pappa kom och hämtade Signe och så tog jag blodtrycket. Det var 107/73 och pulsen var 61, undra vad man ska ha i vilopuls. Blodtrycket är ju normalt för att vara mig. jag är ju så yr och svimfärdig varje dag. Kan inte resa mig upp utan att det svartnar för ögonen. Jag mår små illa, precis som om jag vore åksjuk.


Idag började er pappa med trappen. Er farfar var ute och började med altanen och er farmor tog hand om er syster. Vad er mamma gjorde vet jag inte? Jo, jag städade sovrummet, oj vad det är skitigt där. Jag flyttade ut allt till uterummet så nu är det tomt och fint i sovrummet. Ska ta uterummet en annan dag… tvättade lite kläder. Till slut såg det ut som att det skulle bli fint väder så jag hängde ut tvätten.


Mona ringde och påminde mig om att det var manifestation för en gång och cykelbana. Så er mamma skulle åka dit, men upptäckte efter några hundra meter att jag hade punktering på framhjulet. Ringde efter er pappa och han kom och la på ett vinterdäck till mig och så kunde jag åka iväg. Kom precis då de tog slut men köpte en bildekal för 100 kr. Utanför träffade jag bonden, hans fru och en annan kille som har små barn. Den yngsta är en månad äldre än Signe. Pratade med dem en stund sen kom Mona. Efter ett tag gick vi mot bilen. Träffade en från andra sidan vägen. Det är bra att gå på sådana träffar för då träffar man mycket folk i byn. Nu börjar man känna igen en del folk.


Vi åkte hem och er mamma kom precis då de andra fikat klart. Er mamma hängde ut tvätten och er pappa satte räcke till trappen. Vi åt middag och efterrätt, kakan som blev kvar efter damerna varit här. Signe åt mycket och kräktes lika mycket… hon lärde sig att göra ljud med munnen idag. Hon smackade och pruttar med munnen och det bubblar ur munnen. Jag vet inte om det är någon tand på gång eller om det för hon leker med munnen och tungan som gör att hon saglar så. Jag tror jag fick med ljudet på video.


Det visade sig att er pappa hade satt räckes pinnarna fel… han blev förtvivlad och det är bara till att göra om det imorgon. Få täcka hålen med något, vi får se med vad. Er pappa gav Signe mat men hon ville inte sova. Jag tog över henna och er pappa satt sig sidan om mig och där satt vi och myste tillsammans alla tre. Det är inte så ofta vi myser med varandra i soffan så det var mysigt. Er pappa gick in och la sig och jag tittade på sammandraget av bröllopet. Till slut somnade Signe och jag la henne i hennes säng.


Varje gång jag lägger mig och ser på er pappa (med några få undantag då jag är sur) tänker jag på hur mycket jag älskar den karl. Tänk att man kan älska någon så mycket – det är lycka!

Av Carina - 19 juni 2010 15:15

Er mamma vaknade redan 04.45 av att er syster var vaken. Trodde hon tänkte vakna på riktigt och vilja ha mat men hon somnade om igen. Er mamma var lite vaken då och just då vänder er pappa sig om i sömnen och då såg jag att han har samma rörelser som er syster. Precis likadant och det var häftigt att se! Jag vaknade igen två timmar senare igen av er syster men även då somnade vi om. Er pappa gick däremot upp vid halv åtta och gav henne mat. Jag sov till nio och då jag kom upp var damerna fortfarande kvar ute i friggeboden. Er mamma gick ut på toaletten, det hade slutat regna och det såg lite lovande ut för dagen.


Damerna kom och vi åt frukost. Signe satt hos Mia och hon fick även mat av henne. Vi fikade länge och väl. Er tappa tog fram trappen och började sätta ihop den. Vi klädde oss och åkte iväg till stan. Då började det regna igen men då vi kom in till stan slutade det. Vi började med att äta lunch på Törners. Gick sen en snabb tur på stan. Er mamma gick till bilen före de andra för Signe sov sig igenom hela turen i stan. Hon somnade redan i bilen och sov sen i vagnen. Nu vaknade hon då vi var på Indiskan och jag och hon gick ner till bilen. Vi hann precis komma in innan en rejäl skur kom. Hon fick lite mat och så damerna kom åkte vi till Lillänge.


Vi var på Rusta och din mamma hittade äntligen ett par gummistövlar, ett par turkosa med blommor på. Hittade även en fin sångbok till Signe, med alla de vanligaste barnvisorna. Var på sportaffären och då hittade jag ett par röda solglasögon till Signe. Det ösregnade nu igen så jag hämtade bilen. Nu körde vi hem. Då hade er farmor och farfar kommit och de höll på med trappen. Vi fikade samtidigt som vi såg på det kungliga bröllopet. Vi damer, farmor och Signe och vi missade jaet men vi såg då de var i kyrkan och då det gick ur kyrkan. Viktoria var jättefin, och hade en otroligt vacker klänning.


Damerna åkte hem och sen kom trappen upp, först lite provisoriskt och sen på riktigt. Än så länge är det bara trappen uppe inte räcken och staket. Vi åt middag och då skålade vi för bröllopsparet, vi hade lyxat till det med cider. Signe ömsom sov och ömsom åt. Farmor hade henne en stund. Det känns så otroligt häftigt att sitta där vid vårt köksbord och se hur vårt hem äntligen börjar likna ett hem. Er farmor och jag var inne och kollade lite på bröllopet med jämna mellanrum. Vi fikade då trappen var uppe, er mamma fick premiär gå i den. Passade då på att gå på toaletten, äntligen vattenklosett igen… er pappa gick sen upp och badade och vi såg på bröllop. Vi eldar lite så det ska bli varmvatten till oss båda.


Er mamma tog ett bad då Signe sov och det var på tiden… och skönt. Satt sen i uterummet och kollade bröllopet. Skönt att få sitta ensam en stund.


Oj, som det blåser ikväll. Undra om det ska blåsa upp till nytt regn i natt. De har lovat finare väder imorgon men det är ju bra om det torkar upp lite.

Av Carina - 18 juni 2010 15:15

Er mamma gick och la sig och tårarna kom. Er mamma börjar nog ändå pigga på sig för jag blev först arg och inte ledsen ikväll. Det är ett sundhets tecken. Jag blir så besviken på er pappa då han är så egoistisk ibland. Jag försökte sova och hade säkert somnat om det inte hade regnat så mycket. Jag var ju som sagt mer arg än ledsen så jag tror det hade gått bra. Nu regnade det så mycket och det hörs ju ganska bra i husvagnen. Till slut väckte jag er pappa och sa att jag får flytta in i huset för jag kan inte sova här.


Er pappa skulle ändå gå på toaletten och hämtade då en öronpropp till mig. Tårarna fortsatte att rinna, er pappa undrade om jag blivit ledsen men jag rev i att det hade jag varit sen Signe hade somnat. Jag sa att han lika gärna kunde jobba heltid för han hade ändå inte Signe så mycket. Då blev er pappa förbannad och sa att du sa att jag kunde gå ut och lägga kantsten då hon sov. Det kan vara sant, men er mamma tycker att han inte ens borde fråga om han kan göra något. Jag har Signe 85 % och han resten. Det är säkert inte helt sant om ni frågar honom och inte ovanligt i familjer men jag tycker vi skulle dela mer.


Vi har inte haft rådsmöten om vad som ska göras mer. Så nu planerar vi inte tillsammans längre utan var och en för sig. Er mamma blir säkert extra sur för vi bor i husvagnen. Er pappa tycker det är så nostalgiskt, då skulle han ha Signe själv där en dag. Efter det kan vi prata om nostalgi. Jag satt och tänkte att jag kan lika gärna bestämma själv hur många embryo vi ska sätta tillbaka för det är jag som får ta hand om dem. Hade han kommit upp och hälsat på oss och hjälpt mig och få in allt så jag slapp lämna en gallskrikande dotter i husvagnen. Då hade jag inte gråtit denna natt, men han var så trött…


Jag låg där och var sur och tvär och så regnade det. Till slut sa jag att kan vi inte flytta in, jag kan inte sova. Sagt och gjort, klockan två gick vi in och la oss i huset. Vi tog täcke med oss och så Signe. Hon fick ligga kvar i vagnen även då vi kom in. Där somnade även er mamma snabbt. Trodde mina ögon skulle bli helt svullna som de brukar men det var inte så. Er pappa gav Signe mat innan han åkte till jobbet och sen sov vi ett tag till.


Er mamma får alltid dåligt samvete efter gråtnätter, för ibland är det mer er mammas problem som kommer upp. Er pappa säger ofta att det är för att jag är trött men så enkelt är det inte. Jag är mer besviken. Tror att alla ska känna och tänka som jag.


Signe och jag åt frukost i husvagnen. Då vi ätit la jag Signe på golvet i huset och sen började jag packa in från husvagnen. Damerna är på väg upp men de dröjde så jag hann äta lite gröt innan de kom och Signe fick lunch. Det regnar idag med, utan uppehåll. Det är tråkigt då vi ska gå på stan. Då damerna kom åkte vi direkt till stan. Vi satte oss på Törners i stan och åt lunch, satt där länge. Gick sen och kollade lite i affärer och handlade lite. Då vi gick där bajsade Signe så hon och jag gick till andra Törners och jag fikade och bytte på henne. Mötte sen upp de andra på Åhléns och sen åkte vi hem.


Vi åkte hem och gick husesyn, lagade mat och efterrätt. Signe var snäll och låg mest i babysittern eller på golvet. Vi åt och sen började er pappa med trappen. Vi hade paketspel, det blev ju inget julklappsspel utan bara paketspel. Jag sa att vi kan ju börja med första omgången medan Signe var lugn. Men er pappa tog henne och la henne ikväll och då spelade vi klart. Det gick inte så bra för er mamma. Jag hade valt siffran två för februari men det var nog den siffra vi fick upp minst av. Maggan vann men er mamma kom på andra plats i alla fall. Jag får väl nöja mig med tur i kärlek. För fast er mamma är så sur och tvär och gråter jämt älskar er pappa mig, lika mycket som jag älskar honom.


Vi åt efterrätt och pratade då vi packat upp alla paket. Vi har mycket att prata om…

Det kändes så underbart att sitta där i vårt kök och förstå att nu är det på riktigt. Er pappa hade skruvat ihop bord och stolar medan vi var i stan. Nu satt vi där och jag vet att det inte kommer att bli en byggarbetsplats igen. Bocken är ute, det stora bordet är ute och frysboxen är ute. Nu kommer det att komma in en soffa och bokhyllor. Äntligen…


Då damerna gick och la sig kollade jag vattenmätaren, det hade kommit 65 ml på ett dygn… inte konstigt att man tyckte att det regnat mycket. Det var kul att jag fick upp den mätaren precis innan det började regna. Kröp ner mycket nära er pappa och somnade gott i hans famn.

Av Carina - 17 juni 2010 15:15

Er mamma vaknade av att Ronja skällde vid åtta men somnade om igen och vaknade inte förrän halv tio. Då sov fortfarande Signe, eller hon sov inte men hon väckte inte mig. Vi gick upp och åt frukost. Barnen tycker det är kul med Signe och jag hade lite barnvakter.


Anna och jag åkte ner på köpingen och fikade lite på Finess. Maggan kom dit då hon hade jobbat klart och vi satt där en stund. Vi gick sen och handlade en dopklänning till er mamma. Som jag ska ha på dopet. Även Maggan fick nya dop kläder. Nu ska vi bara köpa en ny skjorta till er pappa. Vi var lite runt i affärerna. Signe gillar inte att gå i affärer. Anna höll henne lite då jag provade men annars får man härja vilt med vagnen. Maggan lyckades få henne att somna i bokaffären.


Jag har fått två nya hjärtan av Linda till mitt mammahjärta. Jag var inne så de kunde hänga dit dem och putsa upp halsbandet och det blev jättefint. Maggan gick hem med Signe och Anna och jag körde bil. Vi satt ute på altanen och drack lite te då vi kom hem. Er mamma bokade nya flygbiljetter till er mormor för Östersunds flyg har slutat flyga. De la ner all sin verksamhet och flyger sista flygningen till midsommar. Så nu får de väl förhoppningsvis tillbaka pengarna. Det löste sig i alla fall. Signe var lite gnällig hela tiden. Er mamma fick massa myggbett och jag var rädd att Signe också skulle få men de verkade inte gilla henne.


Vi åt mat och då låg Signe på golvet på en filt. Det gillar hon, man kan undra om hon känner skillnad på golv och säng. Hon vill inte sova eller ligga mysa i vagnen eller korgen men på golvet går det bra. Det är precis som att hon vet att i vagnen och sängen sover man men på golvet kan man också bara ligga och mysa på. Nu låg hon där och var hur nöjd som helst. Det kändes bra att få vara i Ljusdal lite mer. De sista gångerna har vi bara åkt igenom och varit där i några timmar. Nu fick jag mysa med familjen och så var barnen hemma då det är sommarlov.


Jag hade köpt jordgubbar som vi åt, årets första. De var svenska, från Öland och jättefina och goda. Vi åt det som efterrätt och då åt även Signe. Det kändes lite trist att åka hem men vi ska ju ses imorgon igen. Vi packade ut och så åkte vi. Pratade lite med er pappa men han var trött och ville sova. Klockan var ju bar halv åtta… men så fick det ju bli. Det är trist att köra själv så långt så er mamma hade gärna velat prata med honom för vi har inte pratat så mycket sen vi sågs sist. Ringde istället till May Gull och pratade ganska länge med henne. Hann också med att pratat med er moster innan vi kom hem. Det ska bli kul att de kommer nu äntligen.


Då vi kom hem reste inte ens er pappa sig upp. Jag lastade in i husvagnen, var inte tyst. Till sist lastade jag in Signe. Hon blev ju väckt då hon sov i bilen så hon var inte så glad. Hon skrek och jag la ner henne hos er pappa. Han öppnade inte ens ögonen. Han var säkert trött men Signe var ledsen. Ibland är han så egoistisk, jag vet inte vad jag ska göra för att det ska bli bättre. Er mamma blir så sur. Jag var tvungen att gå in och hämta vatten för det fanns det inget. Till slut kunde jag ge henne mat och dricka mig en kopp te. Hon somnade ganska fort men er mamma satt uppe en stund till. Det började regna och jag vet inte om jag kan sova här eller om jag får gå in och sova. Jag har ingen öronpropp. Signe verkar i alla fall sova än så länge.

Av Carina - 16 juni 2010 15:00

Vi gick upp nästan samtidig idag. Er pappa gick upp först men sen kom er mamma efter. Så vi åt frukost tillsammans, Signe sov fortfarande. Er pappa väckte henne och tog upp och bytte på henne innan han åkte. Han vill hålla och mysa med henne innan han åkte. Han skulle åka motorcykel till Sundsvall, nu ska de byta det de inte kunde byta förra gången. Då han hade åkt gav jag er syster mat och sen packade vi ihop och åkte vi med.


Vi åkte mot Ljusdal. Er mormor ringde och vi pratade lite om sommaren, när vi ska komma hem. Er mamma berättade också att ett av flygbolagen här har lagt ner och det är kanske dem som er mormor och Thomas ska åka med. Hon skulle kolla upp det. Vi körde direkt hem till Maggan och deras nya hus. Vi gick på husesyn och det är stort. Sen fick jag te och Signe mat. Vi satt på altanen och Fredrick och barnen höll oss sällskap. Det tycker det är så kul när vi kommer på besök. Denna gång känns det mer som besök då vi stannar lite längre, inte bara inom som det brukar bli.


Vi gick sen in mot köpingen och kom lite sent till lunchen med Marianne. Dessutom fungerade inte hissen, men jag fick hjälp av en från en affär att sätta igång den igen. Den hade fastnat på ett plan. Jag beställde mat till oss och hon satt med Signe. Då jag ätit färdigt tog jag över, hon blev lite gnällig. Vi hade en trevlig lunch denna gång, förra gången var jag ju så åksjuk. Signe ville inte ha mat. Då vi lunchat klart gick jag lite i affärer men det var inte kul. Signe gallskrek, vi satte oss på Postplan men hon ville inte ha mat då heller. Gick till förvaltnings huset och gick in på deras kafé, där beställde jag fika och då äntligen åt Signe. Då hon ätit klart och jag fikat klart gick vi tillbaka till Maggan. Vi gick inom blomsteraffären och handlade en blomma till Mia.


Fikade lite med barnen och sen hämtade jag upp Linda och Maggan och så åkte vi till Mia. Hon fick blomman och så fick hennes barn en bok om Birger. Vi gick först på husesyn och sen åt vi. Hon har ett häftigt hus, det är en otroligt underbar utsikt. Allt behövs renoveras och de ska börja med köket. De hade ju precis renoverat köket i det huset de sålde. Vi satt sen och pratade och pratade, precis som vanligt. Er syster var skrikig men det var tydligen bara er mamma som tyckte det. Signe var intresserad av Mias yngsta son. Han är drygt ett, kanske en framtida friare…

Till slut bröt vi upp och körde hem. Vi ska ju ses i övermorgon igen. Då vi kom hem till Maggan bäddade vi till mig i kontoret. Signe fick mat och gick och la sig i vagnen. Er mamma kollade lite på nätet innan jag somnade.


Pratade inte så mycket mer er pappa idag. Han var och hälsade på gamla grannar på Hemmanet. Men vi pratade lite grann och så ska vi ju ses imorgon.

Av Carina - 15 juni 2010 15:00

Er pappa skulle på jobbet idag. Han klocka ringde tidigt och sen skulle han tyst ordna frukost och klä sig. Det är inte lätt i en husvagn. Hur än man försöker vara tyst låter det som att man hamrar… men han åt havregryn med mjölk för att slippa köra mikrovågsugnen. Stackars pappa, men det är bara idag. Imorgon ska er mamma och syster också upp ganska tidigt då vi ska vara i Ljusdal till lunch.


Vi sov vidare till tjugo över sju och då tog jag upp Signe och vi somnade om i sängen. Hon låg på min arm och det var så mysig. Vi gick upp strax över åtta och då hann er mamma äta sin gröt innan Signe fick mat. Vi väntar med att ta av pyjamasen, eller sovkläderna. Hon kräktes ner pyjamasen igår så hon sov i vanliga kläder. Vi ska hälsa på uppe på neonatal och ge dem ett presentkort och även ett till specialistmödravården. Så er syster ska få vara fin idag, och jag vill inte att hon ska kräkas ner sig.


Nu när hon dricker med napp 2 så rinner det hela tiden längs munnen. Så hon blir alltid blöt på tröjan. Det räcker inte att man har haklapp för det rinner sidan om. Vi gjorde oss i ordning. Det är inte så mysigt och nostalgiskt att bo i husvagn då man är ensam med en bebis. Idag gick jag på toa i husvagnen. Så sen måste jag hälla i vatten och medel. Jag vill inte lämna henne själv. Det var jag tvungen ändå då jag hämtade vagnsunderredet och vatten. Det går ju bra men det känns inte bra.


Vi mötte er pappa på sjukhuset och vi började med specialistmödravården. Där var ingen så vi åkte upp på neonatal. Det var bara två där som ofta var hos oss. Men hon den ena var där mycket så det var kul att träffa henne. De tyckte hon blivit så stor men de kände igen föräldrarna bättre… Signe log och uppförde sig väl. Det var fortfarande ingen på specialistmödravården då vi gick tillbaka så dit får vi gå en annan gång.


Vi åkte och åt lunch med er pappa. Han har blivit duktig nu med sin kost, inget bröd idag och så lovade han mig att han ska äta mer fisk på lunchen. Signe fick också mat och sen körde vi och handlade en fil, er pappa fixade det och la sen i vår bil och sen körde Signe och jag hem. Hon var så trött och vi gick en liten promenad så hon fick sova lite till. Det är härligt väder idag men Signe vill inte ligga i vagnen så det blir att bli inne.


Vi kände oss hemma på neonatal. Det kändes nästan som att vi bodde där igen. Stället ger i alla fall inte några negativa minnen. Vår lilla tös var det ju inget fel på egentligen, hon hade bara problem med maten. Hon var ju liten och det kunde ju ha varit mycket värre. Er mamma hade inte fattat att vi skulle hamna där och inte er pappa heller. Ändå sa doktorn och barnmorskan att de ville att hon skulle stanna inne till vecka 37 men jag lyssnade ju intet. Trodde bara vi hade passerat 30 gick det bra. Nu gick det ju bra för oss också men nästa gång kan den eller dem stanna lite längre.


Er syster har ju andningslarm som vi har i vagnen och i hennes säng. Nu sover hon ju rätt så ofta på golvet på en filt eller som här i husvagnen i vår säng. Då har vi inget larm och er mamma är nojig. Jag kolla henne ofta och hon verkar andas hur stilla som helst. Så rätt var det är så rycker hon till och jag kan andas ut. Det är ju ändå bra med lite träning att hon inte alltid har larmet. Däremot på natten är det underbart att ha, kollar bara upp lite och ser att det blinkar så sover jag gott igen. Nu sitter jag här och kollar med jämna mellanrum om hon andas. Jag har varit på väg bort och kollat några gånger men då har hon precis tagit ett djupt andetag och jag hör att hon andas. Detta är inte bra för er mamma hjärta.


Er pappa kom hem tidigt idag. Han ska ju bli borta i två dagar, han ska till Sundsvall. Er mamma är så less på att vara i husvagnen. Fint väder men här sitter vi… Signe är inte så glad över att vara ute men jag ser mer ut och kan ha öppet ut då vi är i huset. Vi får i alla fall fint golv och det är väl det värt det.


Er mamma städade upp i husvagnen. Er pappa fick ha Signe, jag tror att det är för hon är hos honom för lite som gör att hon är gnälligare hos honom. Han blir så intensiv med byggandet då han har tid att bygga. Er mamma får påminna honom ibland. Så nu var hon hos er pappa hela eftermiddagen. Er mamma packade inför morgondagen. Innan vi åt vaxade er pappa golvet. Det är sista lagret… målet är klart. Det trodde jag inte förra veckan. Nu åker vi bort alla tre och kommer hem och sover en natt till i husvagnen men på fredag ska vi sätta in köksbord, stolar och soffan – underbart.


Vi kollade färdigt på Sällskapsresan och Signe somnade hos mig. Det är så underbart och ha ett sovande barn i famnen. Det gör lite ont i armarna efter ett tag men vad gör väl det. Er pappa och Signe gick och la sig och er mamma gick ut och fixade lite. Sitter i en mörk husvagn och blir chockad då man kommer ut i solskenet fast kl är 22.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards