Alla inlägg under maj 2010

Av Carina - 8 maj 2010 09:30

Signe sov bra i natt och så även vi. Er mamma har fortfarande ont i ryggen efter bilkörningen. Signe fick mat först så vi kunde äta i lugn och ro. Fint med hotell frukost, er pappa väljer ungefär samma frukost hemma medan er mamma tar bara sådant som är gott. Ostfrallor och nutella…


Vi packade ut och kom iväg ganska exakt 10 så vi håller planen än så länge. Vi stannade i Mellerud, ytterligare ett bra ställe att kryssa i på kartan. Där åt vi våfflor och hon som serverade oss var så intresserad av Signe. Hon kollade mer på henne än på mig då jag beställde. Vi stannade där en stund och hon fick ligga och spralla lite hos pappa. Då vi körde därifrån ringde jag till Anna och sa att enligt gps skulle vi vara framme 14.00 Det kändes häftigt att vi skulle komma exakt.


Nu blev det inte så för vi kom inte alls långt innan vi fick stanna och vi fick ge henne mer mat. Hon gallskrek så vi var tvungna att stanna. Så när Emelie ringde var vi 11 minuter sen. Hon tyckte det var bra att lyckas ha den akademiska kvarten då man har små barn. Då vi kom till Göteborg körde vi enligt gps och det gick bra tills vi hamnade i en tunnel. Så försvann täckningen och vi tog fel väg efter tunneln. Gör om rutt! Det blev en lite omväg och nu har vi lärt oss att kolla efter varje sväng vad vi ska göra nästa gång så man är beredd på att den kan försvinna. Nu kom vi ännu senare…


Det var kul att träffas. Det var Anna och Emelie som er mamma var med på Irland 1999. Nu har vi fått barn inom 2 månader och alla är tjejer, Emilia, Sofie och Signe. Emilia ska döpas imorgon så därför är även Sofie och hennes föräldrar här. Vi började med att ta lite gruppfoton och sen åt vi lunch. Anna ska flytta till granntrappen så de har packat ner det mesta men sparade 6 tallrikar, bestick och glas så vi kunde äta. Vi beställde pizza och er pappa var med och hämtade dem i regnet. Vi åt och sen började den ena ungen efter den andra att föra liv. De andra barnen var ju snälla och låg och sov men Signe ville vara med och äta hon med. Så er pappa fick dela pizzan till er mamma och jag fick äta med fingrarna, men vi var ju på rätt ställe. Alla förstår ju hur det är.


Vi stannade där i några timmar. Vi pratade mycket barn och sen fick vi se deras nya lägenhet innan vi åkte vidare. Vi körde ett tag och sen stannade vi och tankade. Då ville inte Signe vara med längre… hon gallskrek och vi trodde vi skulle behöva stanna strax igen med hon somnade. Då vi kom till Laholm var vi dock tvungna att stanna och ge henne mat. Hon äter ju mycket på kvällen så det är ju dumt att köra bil då egentligen. Då hon ätit körde vi vidare. Vi stannade i Lund för att handla frukost och så ammade jag henne och då klarade vi oss till Flyinge.


Hon fick mat direkt då vi kom hem och er pappa packade ur bilen. Vi ska sova i er mormors sovrum nu så vi slipper bo i källaren. Signe ska bo i sin vagn och den får vi köra in i sovrummet. Då vi packat in oss och Signe var mätt gick vi och la oss. Det har ju varit en lång dag och imorgon ska vi ju på gille så vi behöver sova.

Av Carina - 7 maj 2010 09:15

Vi ställde klockan så vi kom upp i tid. Vi hade packad en del redan igår och jag hade skrivit en lapp med allt som skulle med så vi inte missade något. Den var väldigt detaljerad för att minska all form av missar. Vi åt frukost i omgångar så vi skulle tjäna tid. Er pappa skulle ha telefonmöte klockan nio så vi var tvungna att vara iväg då. Det var vi, kvart i nio körde vi söderut.


Vi körde längs 45:an och jag försökte nå Linda, vi passerade ju Sveg och ville hon fika kunde vi stanna. Nu var hon i Vemdalen så hon var inte där så vi nöjde oss med att stanna på Dollarstore. Vi kom på att vill vi att Signe ska ligga och spralla på golvet så måste vi köpa någon filt som vi kan lägga på golvet, vi vill inte lägga våra fina filtar på ett skitigt restaurang golv. Då er pappa var klar hade vi passerat Sveg och då fortsatte vi till Orsa. Signe började klaga lite innan men det fanns inget ställe att äta på där. Så vi körde in i centrala Orsa och där har er mamma aldrig varit förut. Vi åt alla tre men det var inget ställe där man lägger ner barn på golvet så vi stannade några mil söderut istället. Där har vi varit innan, det är en masugn och där kan man ha egen fika med sig.


Vi kom på att vi får nog köpa färdig fika under denna resa för vi vill ju sitta inne så Signe kan får röra lite på sig. Det är ju lämpligt med att få varmvatten till hennes mat och kunna byta på henne. Vi bockade för i kartan att här var ett bra fikaställe. Vi stannade här en bra stund och sen körde vi igen. Nästa gång vi stannade var i Torsby och där skulle vi sitta ute. Nu blåste det så, Signes mössa for iväg och det var inte alls skönt. Så det slutade med att vi satt i bilen och fikade.


Vi kom fram till Karlstad vid sex tiden och det hade gått jätte bra att köra och Signe klarade av det utmärkt. Vi gav föst henne mat och sen gick vi ner och åt. Det var god mat och det smakade med mat efter en hel dag i bilen. Trots vi var trötta tog vi oss en promenad efter maten. Det är nog inte fel för kroppen. Er mamma har fått så ont i ryggen, det märks då vi sitter i bilen länge. Jag har ju haft problem med ena benet sen jag fick ryggmärgsbedövningen då du föddes Gabriel och nu har de problemen återkommit. Speciellt då jag kör bil.


Vi somnade gott alla tre. Vi hade kollat upp hur lång tid det skulle ta att köra till Göteborg och det var tre timmar. Så vi tänkte att det då tar fyra. Vi ställde klockan och ska se till att vi kommer iväg senast 10.00 så vi får lite sovmorgon.

Av Carina - 6 maj 2010 14:00

Nu ligger hela mars ute för läsning...

Av Carina - 6 maj 2010 13:00

Nu lägger jag ut inlägg i datumordning och därmed ligger de längre ner så ni inte ser dem utan att skrolla. Så om ni vill kan ni gå ner och kolla i slutet av februari. Hittills har jag lagt ut tom 5 mars... jag har lite dagar kvar som inte skrivit men annars är det många månader som ligger och väntar på att komma ut i etern.


Tack för er som troget är inne och kolla, ni ska få en ny bild som tack!! Skriv gärna en rad så jag vet vem som läser...


  

Av Carina - 6 maj 2010 11:57

   Jag börjar lägga ut lite mer inlägg nu, jag hoppas få mer tid över till att skriva här nu när Signe sover lite bättre.

Men de kommer i datumordning så ni ser inte då det kommit nya utan ni får skrolla ner. Nån dag kommer jag väl i kapp...


Vi mår iaf prima och ska åka till Skåne imorgon och det ska bli underbart!!

Av Carina - 6 maj 2010 11:45

Er pappa åkte till Stockholm idag. Han hann dock mata er syster innan han åkte. Hon vaknade så lämpligt en halvtimme innan han skulle gå upp. Så han tog matningen men eftersom han hade en tid att passa fick jag ta över och somna henne. Så han åkte iväg och vi blev ensamma. Vi sov som vanligt till nio tio.


Vi åkte in till stan och fixade de sista innan vi ska iväg imorgon. Tog en promenad samtidigt, vädret var ju halvfint så det var härligt. Då vi kom hem packade jag vidare. Det är mycket som ska med och eftersom ingen av oss är så skärpt i hjärnan just nu har jag gjort en lista. Den är mycket detaljerad så nu ska vi inte glömma något. Vi ska ha den stora resväskan så alla våra tres kläder får plats i en. Det är lättare att packa in i bilen om vi har en stor än tre små.


La allt som ska packas ner på köksbordet så vi fick inte plats att äta där. Er mamma fick äta både lunch och middag själv. Då er pappa kom hem så packade han ut det som var färdigpackat i bilen. Er mamma tog ett bad för nu kommer det att dröja tills nästa gång. Signe var vaken hela kvällen. Så vi fick skifta om att ha henne och packa och bada. Hon skrek mycket, man blir orolig då hon skriker så mycket. Det hade ju varit bättre om hon hade kunna säga vad som är fel. Till slut somnade hela familjen. Vi ska ju upp tidigt imorgon så vi kommer iväg i tid.

Av Carina - 5 maj 2010 11:30

I natt blev det en gråt natt igen… er mamma tycker inte er pappa tar de ansvaret som jag tycker att han borde. Dessutom känner jag mig ensam. Det blev så tydligt igår då jag chattade med er moster. Jag kunde inte sova, tårarna kom direkt. Jag försöker gråta tyst fast jag egentligen vill  att er pappa ska höra mig. Till slut vaknade han, då hade er mamma varit ute och gjort lite nytta i köket emellan varven.


Jag berättade att jag tänkte låta han få be om att ha Signe hädanefter. Han tycker inte att jag är rättvis, han jobbar och vill bygga. Han vill samtidig ha Signe men han känner att han inte kan ta samma ansvar som er mamma. Nu har er farmor och farfar varit här och då är han ännu mer frånvarnade. Dessutom styr både de och han mycket då de är här på gott och ont. Vi pratade igen detta ytterligare en gång och vi kommer ju ingen vart för det blir likadant igen och er mamma gråter en ny natt. Jag vill ju inte vara så här tjatig. Kanske är det inte er pappa det är fel på utan er mamma. Kanske är det så att jag kräver för mycket av honom men jag hoppas han tackar mig då Signe är några år att han var en närvarande pappa då hon var nyfödd.


Till slut så orkar jag inte vara ledsen länge och vi kommer inte längre i våra diskussioner. Er mamma skulle också vilja vara hemma i Skåne mycket mer nu då jag fått Signe. Naturligtvis påverkar också er morfars död mig, hur mycket som helst. Det är något jag skulle vilja återkalla. Han behövs här nu, han behöver lära känna Signe eller tvärtom egentligen. Våra sömndiskussioner kommer vi säkert att ha många gånger till. Nu blir det ju lugnt ett tag då vi ska ha semester. Då er mamma haft sina gråtnätter slutar det ofta med att er pappa sjunger Trollmor för er mamma så jag ska sova. Det hjälper faktiskt, för oavsett hur jobbigt jag tycker det är så älskar jag er pappa.


Er farmor och farfar skulle åka hem idag. Er mamma såg förskräcklig ut i ansiktet så jag ville inte träffa dem men ville samtidigt säga hejdå. De hann dock åka innan vi hann gå upp. De ville inte väcka oss och det var ju snällt. Er mamma behöver all sömn jag kan få. Idag ska jag till både bvc och till mvc så de kommer få se mina hemska ögon. Jag försökte få er pappa att följa med men han hade inte möjlighet så jag fick åka själv. Han har i alla fall lovat att vara jour om jag skulle behöva hjälp hos barnmorskan.


Vi var först på bvc och Signe väger nu nästan 5 kg och är 58 cm lång. Hon växer som hon sk och allt verkar bara bra. Vi pratade om vaccination, för nästa gång vi kommer ska hon få två sprutor, stackars tjej. Då får er mamma tillbaka tankar på Syster Ulla och det var inte kul. Det var en sträng distriktssjuksköterska. Kanske var det för man var där mest då man skulle ta sprutor. Vi pratade igen om sömn och hur viktigt det är. Hon såg ju på mig att allt inte var bra. Jag sa också att jag längtar hem till Skåne och att jag hoppas det blir bättre efter det.


Efter det besöket gick vi till mvc och träffade barnmorskan. Hon gick igenom förlossningen igen. Er mamma sa att jag var hur nöjd som helst med Östersund. Det enda jag inte är nöjd med är Sundsvalls hantering av dig Valdemar. Hon sa att jag hade haft en bra barnmorska som var gammal i gamet. Vår barnmorska på mvc är så gullig och förstående och lätt att prata med. Vi pratade också om hur det var nu och då kom ju det med sömnen och att vi inte har samma åsikt om det. Hon frågar alltid även hur det är med er pappa. Hon undersökte mig och sa att det såg fint ut men att jag borde göra mer knipövningar. Då vi gick in och satte oss igen knackade det på dörren och där stod er pappa. Han hade kommit precis innan jag gick in. Typiskt för det hade varit bra om han också hade fått sagt sitt.


Vi körde hem och började packa, er pappa ska ju vara borta imorgon. Han ska till Stockholm och då åker han tidigt och kommer hem sent. Er pappa ser ofta problemen före möjligheterna och er mamma är precis tvärtom. Nu blev det ju så att han kunde komma ifrån fast han var så tvärsäker på att han inte kunde det igår. Det var i alla fall skönt att han kom hem, det uppskattade er mamma.

Av Carina - 4 maj 2010 11:30

Er mamma håller nu koll på hur mycket er syster äter. Det känns som om hon äter mindre tillägg och ammar mer. Så igår började vi med att skriva upp vilka tider hon äter, om hon ammar eller äter tillägg och hur mycket. Det blev inte så mycket tillägg igår, ibland äter hon igen sig på kvällen men inte igår. Nu får vi se hur det går idag.. Hon vaknade i alla fall strax efter tre och då var jag uppe och ammade henne.


Jag vaknade vid halv sju av att hon var ledsen och tittade efter er pappa men han var inte där. Såg att han hade skickat ett sms en halvtimme tidigare. Han hade åkt till jobbet och hon hade sovit så gott och även er mamma så han ville inte väcka henne. Så er mamma fick gå upp, gick på toa och då jag kom ner igen sov hon igen. Så jag la mig också men kom på att jag nog skulle göra frukost istället. Gjorde det och tillägg till henne och hon hade vaknat då jag kom tillbaka. Så vi åt och tittade på ett gammalt avsnitt av Morden i Midsomer. Hon somnade efter maten och vi gick och la oss. Hörde att er farmor och farfar kom in och åt frukost men vi stannade kvar inne hos oss.


Hon vaknade vid nio men innan dess hade jag skrivit i bloggen. Jag la mig aldrig utan satt istället i sängen och skrev. Lugnt och skönt i min egen värld, men sen vaknade loppan och hon fick mat. Eftersom er farmor och farfar är så aktiva då de är här så måste er mamma också vara det. Så jag började fixa lite, satte upp krokarna i toan uppe och sen började jag slå in paket. Vi ska ha vissa med oss ner och andra är till Helenas adventskalender.


Efter lunchen gjorde jag en blåbärspaj tills i kväll. Vi kommer ju hem lagom till middagen och sen kommer gästerna. Då vi fikade så kräktes er syster så mycket så hon var helt blöt i bak håret. Hon skrek som om hon blev stucken, vet inte varför men jag tröstade henne och så frågade jag om farmor ville hjälpa oss och bada henne. Det gjorde hon gärna, annars är hon ute och krattar och rensar på vår gård. Hon kan aldrig vara stilla. Signe gillar att bada men vi hittade inte hennes handduk, till slut hittade jag den där den inte borde vara. Så hon fick bada och bli ren och det är ju bra då vi ska till sköterskan imorgon. Jag vill inte bada henne själv om det skulle hända något.


Jag hann amma henne lite innan er pappa kom hem och vi åkte till stan. Han släppte av oss på Frösön och vi gick upp till öppna förskolan. De andra mammorna var redan där men eftersom farmor och farfar var här ville jag inte åka dit så tidigt. De hade gjort hand och fot avtryck i gips, det ska er mamma också göra, men inte idag.


Er pappa kom sen då han varit och handlat och var med på babymassagen. Han var den enda pappan som var med. Kanske er mamma hade tvingat dit honom men jag tycker att det är viktigt att han också kan massera och får instruktioner. Jag tror även att han blir stolt över att han var den enda pappan där. Men han kommer inte att vara med de andra gångerna för de är mitt på dagen. Vi kanske missar nästa träff, beroende på när vi kommer hem från vår tur söderut.


Vi åkte hem och åt middag. Signe var också hungrig och eftersom er mamma behöver bada så fick er pappa mata. Då blev det gnäll för han var så hungrig, vem var inte det? Då räddade farmor honom och då hon ätit tog hon över och matade färdigt. Er mamma gick upp och badade. Då jag var klar trodde jag att jag skulle kunna få duka och göra i ordning istället ville er pappa göra saker och jag fick ta Signe. Efter att jag blivit arg dukade han och fixade kaffe då jag ammade.


Vi blev bara tre idag på kafferepet, men det gjorde inget. Man får mer tid över att prata med varandra då. Dessutom var de nyfikna på både Signe och huset. Signe fick en ny body, en lila och det har hon inte någon tidigare. Den ena tjejen tog Signe och behöll henne tills hon blev för hungrig och jag fick ordna mat till henne. Men hon sov gott där en lång stund. Vi pratade länge och väl och innan de gick så kollade de huset. Er pappa spikade reglar i badrummet och jag vet inte varför, vi skulle ju vänta med toan.


Då de gick, gick även er pappa och la sig. Signe däremot ville inte sova, hon hann bajsa två gånger och både amma och äta lite till innan hon äntligen somnade. Jag pratade med er moster på chatten och grät. Jag känner att er pappa och jag inte har alls samma idéer om Signe. Vi bestämde att jag skulle väcka honom om jag blev ledsen men vad gör det när vi tycker så olika och det ändå inte hjälper. Er pappa vill hellre bygga och då får er mamma ta Signe hela tiden. Jag har kämpat emot det hela tiden men nu ska jag skita i det. Han får be om att ha Signe hädanefter. Det är kanske barnsligt av mig men jag orkar inte bli besviken hela tiden. Så nu sitter jag här och gråter och tänker inte säga något. Han kommer troligen att se det på mig imorgon men vi träffas ju inte förrän på kvällen. Han pussade inte ens mig god natt idag. Han var säkert också sur för att jag tvingade honom att hjälpa till med dukningen.


Nu ska jag i alla fall gå och lägga mig och se hur det går med gråten. Skönt att få skriva lite här idag i alla fall. Även om det blir tröttsamt imorgon då jag kanske får ta alla pass och ska dessutom både till bvc och till mvc.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards