Alla inlägg under maj 2010

Av Carina - 23 maj 2010 19:30

I natt gick er pappa upp och tog Signe, i natt var han så duktig att han även tog ut henne och la henne i vagnen då han gjorde mat. Så slapp er mamma ta upp henne, visserligen vaknar jag men det är mer vilsamt att bara behöva ligga och inte stiga upp. Efter en timme kom han in och då hade hon skrikit ett tag, hon ville ingenting. Så då fick er mamma gå upp och vi la oss i soffan och mös, hon behöver lite närhet. Problemet är att er pappa är så varm så de blir helt svettiga båda två, det går bättre att ligga på mamma. Till slut somnade hon, jag behövde bara ligga en halvtimma! Nästa gång hon vaknade var kl halv tio, underbart med sovmorgon.


Er pappa och syster verkar mer snoriga idag och även er mamma känner av lite förkylningar. Vi åt frukost i uterummet och sen började er mamma få myror i brallan. Jag satte igång en tvättmaskin och så torkade jag av mosaiken igen. Det känns inte bra, för de nya plattorna vi fick som vi har inne i hålet är blanka och fina. Precis som vi ville ha dem, men de som syns är matta. Er mamma tycker att vi ska klaga, de skulle kunna få ta ner det vi satt upp och vi skulle kunna sätta dit nya själv igen om vi fick nya av dem. Vi hade kommit över att det inte blev som vi tänkt men nu känns det fel igen. Vi hade rätt från början, det skulle inte vara så här matt.


Er pappa ska ta ett ryck nu på förmiddagen då han är som piggast och sen ska er mamma jobba. Nu sover er syster så nu ska även jag göra lite nytta. Jag mår illa idag med, ska nog prova med magpiller om det är något sådant. Tanken på att göra ett graviditetstest skrämmer mig lite… även fast jag inners inne inte tror på den teorin, den är mest skrämmande. Er pappa gjorde toan helt färdig idag, det sista silikonet kom på plats. Även de vita skivorna i öppningen på ovanvåningen är på plats. Han har även bankat till ett par tak brädor som har slagit sig och inte sitter ihop längre. Han försökte på många olika sätt men nu ser det bra ut äntligen. Vi trodde vi skulle behöva ta ner brädorna och göra om det men det slapp vi nu. Även uppe var det något med taket som han var tvungen att fixa. Nu ska han fundera ut med listorna, i vilken vinkel de ska geras i.


Er mamma tvättade, tvättade och tvättade. Alla våra semesterkläder, vinter kläder och så de kläder vi fick till Signe av kusin Ian. Jag rensade också i ”min” gamla kläd hög, kläder från då jag var liten. Jag stoppade vissa saker i en påse, de som är för litet eller ointressant. Ska slänga det som är dåligt sen men inte nu, har annat som är viktigare. Ska tvätta upp resten och göra en ny gallring efter det.


Det är ju alltid er mamma som tar kvällsläggningen av er syster. Er pappa byter blöja och sätter på pyjamas och sen går han och lägger sig. Då jag skulle göra något la jag er syster hos er pappa och han låg och läste ett reklamblad om Skoda. Det verkade intressera Signe och hon kollade på pappret. Det var svart och tydligen ser små bebisar svart bra, eller så var det för det handlade om bilar. Hon kanske är lik sin far? Ikväll somnade både er syster och mamma vid elva, jag var trött ikväll och la mig samtidigt som henne. I nybäddad säng, jag tog bort se gamla sängkläderna så er pappa fick lägga dit nya då han kom ner för då matade jag er syster. Ett smart drag av er mamma.

Av Carina - 22 maj 2010 19:30

I natt fick er pappa gå upp för er syster sov från tolv till nästan fyra. Hon vaknade redan vid halv fyra och jag var beredd på att gå upp men tydligen somnade hon om mer än en timme. Då hon ätit var hon klarvaken, er pappa kollade tv men till slut gav han med sig. Vi var alla tre vakna och klockan var sex. Vi åt frukost och till slut somnade Signe och vi kunde även sova vidare, somnade om till kvart i tio. Det var välbehövligt och skönt.


Er pappa gick upp och badade och jag gav er syster mat. Er pappa kom sen ner och gjorde en frukost nr två till oss. Då vi ätit klart åkte vi till stan. Vi har varit på väg att kopiera kort på Signe som vi ska ge till specialistmödravården och till neonatal men glömmer hela tiden bort det. Nu la jag över massa bilder på ett usb-minne och så ska jag framkalla så vi kan gå dit med det och ett presentkort som redan är inhandlat.


Routern er pappa köpte igår fungerade ju inte så han ska byta den medan vi är på stan. Var först på baby affären för att handla babygym till Signe hittade inget där men köpte en kudde till vagnen och ett örngott med Tummen på. Vi märkte ju nu att hon inte har någon kudde i vagnen och då far hon omkring där inne. Fixade korten, köpte två dvd filmer för tillgodokvittot vi fick då vi lämnade igen den film er mamma fick i födelsedagspresent som jag redan hade. Hittade även en fleecetröja som jag letat länge, det blev en röd som matchar Signes vagn. Ringde er pappa för att säga att vi var klara, ingen som svarade. Skickade sms och ringde ett antal gånger till innan jag förstod att han hade telefonen hemma. Kom på att vi skulle handla blommor till er morbror Nicke och sen hittade vi äntligen ett babygym på barnaffären. Gick sen dit där er pappa släppte av oss och där var han. Då hade han kommit på att han inte hade telefonen med sig och tänkte att vi sa ca en timme och så kom han dit där han släppte av oss.


Även idag har er mamma känt av åksjukan, mår lite illa lite nu och då och speciellt då jag åker bil. Även då jag var i affärerna, det var så kvavt idag och jag fick ta av mig jackan då jag kom inomhus. Det brukar aldrig jag göra, det duggregnade men var varmt ute. Hoppas det ger med sig snart.


Vi körde direkt till minneslunden. Er mamma tror ju inte att de döda befinner sig där man begraver dem. Så vi kan likaväl sätta blommor till er morbror Nicke här som hemma i Gårdstånga. Idag skulle er morbror ha blivit 40 år och er mamma undrar ofta hur livet skulle ha sett ut om han hade fått leva. Han dog då han var tio år, han fick aldrig chansen att visa upp sig för världen. Nu är det dessutom bara er mamma och Signe kvar på er morfars sida. Det känns också tungt. Hade han haft familj? Hade han presenterat någon trevlig kille för er mamma? Kanske hade mitt liv sett helt annorlunda ut? Det vet man ju inte man kan ju bara hoppas att det ändå hade blivit som det blev.


Signe börjar le nu mer och mer. Inte frekvent utan man måste ta tillvara på tillfällena. Er pappa satte ihop babygymet och hon lekte inte direkt med det men hon tittade på figurerna då hon låg i babysittern. Vi åt lunch och sen fick er pappa igång routern och sen har han lekt med Internet hela dagen. Härliga vår och sommar och insektsbett… jag har fått ett bett på benet som inte ser fint ut. Ska lägga om det efter badet ikväll. Jag förstår inte varför jag ska få sådana bumlingar på våren? Det gör riktigt ont i benet så jag hoppas det försvinner fort.


Jag städade undan i köket och fogade sen det som inte var fogat bakom spisen. Fick först rengöra det och sen foga och det var inte så lätt. Det är inte så stort men det var spacklen… men till slut så blev det bra. Fick rengöra det så gott det gick för sen hängde jag upp platsen så den skyddade då jag lagade mat. Er pappa och Signe var i uterummet och myste och åt och jag lagde mat. Vi åt och sen torkade jag av plattorna en gång till och det såg bra ut. Gick sen upp och tog ett bad.


Då er pappa fixade ihop fogen till er mamma upptäckte jag att Signe hade kissat ner sig den stackaren. Vi hade glömt byta på henne och hon var genomsur. Stackars unge… inte konstigt hon började bli gnällig. Vi fick även tvätta babysittern och sen fick vi charma henne extra mycket. Vår lilla älskling, hur kunde vi glömma, hoppas du förlåter oss. Hon och er pappa satt i alla fall och mös då jag kom ner från badet. Jag tog över och hon var lite gnällig, men sen bajsade hon och då blev livet bättre. Då jag gjorde mat till henne började hon skrika, er pappa sa vad ska jag göra? Hon bara skriker hur än jag gör så hon kan ju lika gärna ligga där. Men det måste ju vara något, hon skriker ju inte med vilje. Hon vill bara ha närhet, fast hon skriker. Hon ville först inte heller ha mat, hon bara skrek. Till slut ammade jag henne lite och sen efter det åt hon tillägg. Det tar lite tid att få henne till ro, hon vill inte sova, rädd för att missa något. Till slut somnade hon och då var filmen Sömlös i Seattle slut och er mamma fick äntligen göra sig en kopp te.


Det är så sällan jag får dricka en riktig god varm kopp te så nu njuter jag. Sitter nu vid datorn och skriver och dricker te medan mina älsklingar sover. Det känns bra att ha en liten stund för sig själv så här på kvällen. Idag sa er pappa att jag är sjukskriven från bygge idag igen. Han är krasslig och även han är hes. Signe börjar bli bättre och hostar inte lika mycket. Er mamma tvingade ut er pappa idag efter maten på en liten promenad. Det gjorde nog oss gott alla tre. Det har annars varit en bra dag idag och snart hoppas jag få sova gott.


Grattis Nicke på 40 års dagen, din syster har längtat efter dig i 30 år och jag hoppas jag får längta många år tills innan vi ses…

Av Carina - 21 maj 2010 19:15

Idag skulle vi till bvc och Signe sov inget vidare i natt heller. Hon ville inte somna, vi la henne tre gånger innan hon väl somnade i vaggan. Då hade hon somnat på er mammas mage då vi låg i soffan. Även er mamma somnade då så jag vaknade och då märkte jag att Signe sov och la henne och äntligen somnade hon. Då var klockan elva och hon vaknade igen redan halv fyra. Er pappa gick upp då men hon fick ligga hos mig då han gjorde maten klar. Hon gallskrek och det gjorde hon även sen då hon fick mat. Man kan undra om hon tror vi ger henne gift? Hon skrek så hjärtskärrande att er mamma var tvungen att gå upp och kolla. Inte för jag inte litar på er pappa men något med modersinstinkten gör att jag ville upp. Det känns mycket bättre om hon skriker hos mig än hon någon annan. För hon skriker lika mycket hos mig som hon er pappa.


Till slut lugnade hon sig men er pappa var uppe i två timmar. Vi hade ställt klockan på åtta och då den ringde vaknade även loppan. Er mamma försöker amma henne flera gånger per dag men hon verkar ha bestämt sig för att det är nog med det. Nu fungerade ändå ganska bra på morgonen. Vi åt i skift, er pappa åt frukost först och då matade jag er syster. Sen åt jag och så fick er pappa ta över och göra klar Signe. Vi var båda två helt slut. Er pappa är förkyld och vi vet ju alla hur män är då de är lite sjuka… jag har inte fått sova på länge känns det som. Då vi körde dit sa er pappa att er morfar fick i alla fall komma upp och se hur vi bodde. Visserligen var det under tråkiga omständigheter då du begravdes Gabriel. Han fick även träffa er farmor och farfar. Då er pappa sa det kom er mammas tårar direkt och jag fick torka tårarna för det kom ganska många. Det är jobbigt att Signe aldrig kommer att få lära känna honom, det är så otroligt jobbigt. Hon hade älskat honom precis som jag och hon skulle var så älskad tillbaka. Er morfar var en av de barnkäraste människor jag vet.


Vi kom i tid för en gång skull till bvc och fick tom vänta en stund på sköterskan. Vi berättade hur vi upplevde Signe nu. Att hon är mycket gnälligare, vill inte äta, kommer inte till ro att sova och så är hon lite krasslig och hes. Vi hade tur att doktorn var där så hon kom in och kollade henne. Först vägde vi och mätte henne och hon hade i alla fall gått upp i vikt som hon skulle. Det kändes bra då hon ätit lite dåligt enligt hennes föräldrar. Sen kom doktorn och kollade i munnen, i öronen och lyssnade på hjärta och lungor, tror jag. Hon hittade inget fel på henne och det kändes ju bra, hon var dock lite inne på vår linje att hon kanske har ont i halsen. Så hon ordinerade Alvedon om hon bara skriker istället för att äta. Vi pratade lite mer med sköterskan och hon sa till oss att helgens projekt var att sova… för oss vuxna. Vi ska ta alla tillfällen för vi är slut.


Man kan undra varför vi blir slut då vi kommer hem. Det fungerade så bra i Skåne. Visserligen har Signe skrikigt många kvällar nu och sovit dåligt men det gick ju så bra innan. Kan hennes krasslighet påverka så? Hon har ju ingen näsa som rinner, verkar mest vara i halsen. Även vi blir tröttare och gnälligare, det är väl bygget som ligger över oss. Då vi varit på bvc åkte vi och handlade och sen då vi kom hem la vi oss. Vi tog inte ur Signe ur bilbarnstolen, hon sover ju så gott i den. Det var sköterskans förslag, för hon vaknar ju alltid då vi lägger henne i sängen. Vi sov gott i en och en halv timme! Då vi vaknade var vi hungriga. Er pappa gav Signe mat och er mamma lagde mat till oss.


Idag kändes det som om mensen var på väg, kanske är det bara ägglossningen som börjar. Jag ammar ju inte så mycket så man får väl vara beredd på att den kommer snart. Tänk om jag skulle vara gravid? Jag har ömmande bröst, mår lite illa och idag hade jag lite svårt med tandborstningen. Skräcken tog tag i mig och jag har inte sagt något till er pappa… det är ju på tok för tidigt att bli gravid igen. Var tvungen att kolla upp och i så fall skulle det komma en bebis i slutet av januari och det är tidigt… vi får väl se hur det blir!


Vår router till vårt trådlösa nätverk fungerar bara då den själv vill och er pappa blev sur på den. Så vi åkte till stan och köpte en ny. Vi handlade även blommor och saker till Signe. Vi ville ha något som hon kunde titta på då hon ligger på golvet eller sitter i babysittern. Nu hittade vi inget sådant men köpte lite annat. Det är vägarbete i hela stan så vi tog motorvägen hem. Då vi kom hem fikade vi och egentligen skulle vi ha suttit ute och det var ju helt underbart väder. Det var 17 grader ute och inte ett moln. Istället satt vi inne och klagade över hur vart det var.


Idag har er mamma beställt biljetter till er mormor och Thomas så de kan komma upp till dopet. Fick krångla med banken så jag kunde betala via kortet. Det lyckades till slut. Idag har er pappa sjukskrivit sig från bygget… han orkar inget. Han skulle i alla fall sätta igång routern men det gick inte. Han ringde supporten men troligen är det fel på just detta exemplar! Han blev sur och ska lämna tillbaka den imorgon. Er mamma började tömma i köket för imorgon ska jag foga där i hörnet.


Det blev en sen middag och sen en lugn kväll. Er pappa frågade vad jag hade för planer på måndag. Jag sa att jag borde börja simma och han tyckte det var en bra idé, han kommer ju att ha huvudansvaret för Signe på måndagar och det kändes skönt att han frågade. Er pappa gick tidigt till sängs medan Signe och jag var vaknat och tittade på Så ska det låta. Er mamma fick tid att skriva lite i bloggen. Jag har också blivit glad idag, då jag upptäckte att jag kommer i ett par byxor som jag tänkte skänka. Har egentligen aldrig kommit i dessa byxor men önskat att jag gjorde det. Jag vägde mig hos sköterskan och hade gått upp ett kilo men det är väl inte så konstigt. Jag bara åt och rörde mig inget i Skåne. Nu ska vi ut och motioner Signe och jag och på måndag ska jag och simma. Jag har så ont i ryggen och jag vaknar av att jag har ont då jag sover så det är nog dags att röra på sig.


Er pappa gick och la sig halv nio och er mamma och Signe satt uppe. Hon fick pyjamas på sig och sen lite mat. Hon skrek inte så mycket idag men åt lite åt gången. Jag la ner henne mellan matningarna och då hon vaknade gav jag henne mer mat. Till slut somnade hon i min famn. Kan undra om hon blev skrämd av Alvedonen? För idag har hon varit mycket lugnare än på länge. Vi får väl se vad natten bjuder på…

Av Carina - 20 maj 2010 19:15

Undra om man får gnälla idag, om det kan uppväga en tuff dag på jobbet för en pappa? Signe somnade strax efter elva och det verkade ju lovade. Visserligen sov hon mycket igår men hon var ju vaken mycket dagen innan. Klockan halv ett vaknade hon nästa gång och var vaken en halvtimme. Halv tre var det dags igen och då väckte jag er pappa. Han gick motvilligt upp och var ju så trött men er mamma hjälpte till som vanligt och hade er syster hos mig då han fixade. Hon åt väl och så skrek hon så jag låg vaken en del av det passet också. Fyra var det dags igen… och då var hon uppe till sex och sen ringde er pappas väckarklocka kanske halv sju eller nåt. Han vaknade i alla fall inte själv utan jag fick väcka honom. Ville ju inte att Signe skulle vakna igen… men klockan sju vaknade den lilla gullungen och var så vaken till halv nio. Jag skulle kunna ha gått upp då och ätit frukost men orkade inte. Stängde istället av alla telefoner och somnade, vaknade elva då det ringde på dörren. Smög då upp och började äta frukost men oj, då vaknade lilla prinsessan och sen var det igång igen…


Hade jag varit er pappa hade han nog varit död vid detta lag. Han som måste sova vissa timmar och äta på bestämda tider. Skillnaden på honom och mig är att jag inte känner efter. Skulle jag göra det skulle jag också ha varit död. Jag säger det igen, tänk att man kan älska någon så mycket som gör en så illa.


Jag fick i alla fall i mig lite frukost innan Signe vaknade. Men det blev bara en macka och en kopp kallt te… de gånger jag dricker en hel kopp varmt te är räknade. Även hon var vaken och jag ordnade mat till henne. Jag hade innan idag skickat till föräldragruppen att vi hoppade över massagen idag. Er mamma orkar inte helt enkelt. Idag gjorde vi inget Signe och jag, jag tog fram mat som er pappa ska laga då han kommer hem. Vi gick upp till grannarna och kollade in deras höns. De har 5 hönor, en tupp och 6 kycklingar och de var jätte söta, stora och vita. Vi fick lite fika också, er syster sov i babybjörn och det var så varmt och underbart och sitta ute. Er mamma hade bara en luvtröja på mig det var likväl varmt.


Er pappa kom inte hem förrän halv sex och er mamma höll på att svälta ihjäl. Jag hade tagit en macka innan på dagen men skulle vilja äta mer men hann inte. Jag hade pratat med er pappa innan på dagen och berättat att jag var helt slut och att han fick laga mat då han kom hem. Det är faktiskt er pappa som är bäst på köttfärssås. Er mamma var också i behov av sömn vilket även er pappa tycker att han är. Nu sa jag att jag har förtur på sovandet idag. Så då han kom hem lagade han mat och sen fick er mamma vila en stund. Jag vaknade då han skulle mata Signe och hon skrek men det gjorde inte så mycket då han i alla fall hade låtit er mamma få vila en stund.


Jag hade eldat för det var ingen värme i tankarna och efter Signe fått mat badade vi henne. Det var på tiden, och hon gillar verkligen att bada. Hon lägger huvudet bakåt och liksom flyter omkring. Hon är lika glad för att bada som er mamma och varmt vatten ska det vara, är det för kallt (som det borde vara) klagar hon. Då hon var badad tog er pappa hand om henne och er mamma fick äntligen också bada. Det är det som er mamma längtar efter mest då jag är borta. Er pappa lyckades inte få er syster att sova och er mamma provade och tredje gången gillt gick det.


Er mamma lyckades också låta bli att bli barn-jaget då er pappa kom hem. Jag satte mig inte i sandlådan och gnällde utan jag var som vanligt och uppförde mig. Inga tårar idag och det kändes bra att jag lyckades med det. Det var nära och jag hade tårarna i ögonvrån hela dagen, men det hjälper ju inte vi bråkar hela tiden. Nu hoppas jag bara att Signe sover gott i natt.

Av Carina - 19 maj 2010 19:15

Er pappa gick upp och gav mat kl fem med viss protest… han skulle ju iväg och jobba men förra natten var ju er mamma ensam med henne. Då vi bor på hotell vill man inte att hon skriker så mycket och då gäller det att få mat i henne fort. Hon åt rejält och sen somnade er pappa en stund. Då han vaknade igen sa han att oj vad fort klockan hade gått. Nu visade det ju sig att han somnade bara en liten stund innan klockan ringde.


Han gick för att äta frukost och er mamma somnade om. Han kom upp med mat till mig och jag åt mackan direkt, kände att jag var hungrig. Er pappa åkte till jobbet och jag somnade om igen. vi ska åka med tåget till Ljusdal kl 11.10 så jag måste ställa klockan så vi inte missar tåget. Då jag låg där och väntade på att somna låg Signe och hostade. Vilka gulliga hostningar hon har… så sött.


Jag tog upp er syster och tänkte att hon skulle vakna och vilja ha lite mat, men icke. Hon bara låg där och somnade om igen. Jag försökte ge henne mat men gav upp och klädde på mig och tog med henne ner till frukost matsalen. Jag hann äta frukost utan att hon vaknade och vi gick upp och jag packade och gjorde allt jag kunde förbereda. Kollade lite på nätet men fick sen väcka henne. Hon var helt slut, stackars ungen, inte så konstigt då hon var vaken nästan hela dagen igår. Klädde henne och gav henne lite mat. Kände att vi borde gå så jag la ner henne i vagnen och fast hon inte fått så mycket mat somnade hon direkt. Vi gick till stationen och hon sov fortfarande. Hon sov hela tågresan också, jag provade att ta upp henne i Vallsta om hon vill ha mat men icke. 


Er mamma hade bestämt lunch träff med Marianne på Finess och vi gick dit direkt för att ta bord. Men oj vad er mamma blev åksjuk på tåget. Jag mådde så illa att jag halv låg i fåtöljen hela lunchen. Jag gav Signe mat och Marianne köpte mat till mig men jag petade mest i det och drack mest. Kände mig urusel. Tänk att jag blir så urusel nu igen då jag åker tåg. Vi ska hädanefter alltid åka eller köra bil. Vi fick fina muggar och Signe en fin haklapp. Då lunchen var slut gick vi hem till Maggan. Fredrick tog hand om oss och passade upp oss. Er mamma låg mest i soffan. Maggan kom hem en sväng från jobbet för att hälsa på oss.


Er pappa kom sen och hämtade oss. Han fick sig lite kaffe innan vi åkte. Er mamma körde eftersom jag mådde så illa. Båda mina älsklingar somnade så vi körde till Åsarna och åt där. Fortfarande mådde jag illa efter tågresan men det kändes bättre att köra. Var inom i Svenstavik och handlade och så fick Signe mer mat. Hon somnade bara då vi gav henne i Åsarna.


Äntligen kom vi hem. Jag stod och kollade ut över fjällen och trädgården och tänkte, så tyst… det var underbart att komma hem. Din mamma har alltid varit rotlös nu kanske har jag äntligen hittat hem. Anna har alltid sagt till mig att du borde skaffa dig en norrlänning. Nu har jag gjort det och dessutom flyttat till norrland och så bra det blev. Fast vi bor som vi gör i ett icke färdigt hus känns det underbart och skönt att komma hem. Vi har ju ändå varit på vift i nästan två veckor. Vi packade in och somnade gott då alla var mätta.

Av Carina - 18 maj 2010 17:30

Signe sov hela natten, vaknade vid tre och fick mat och sen sov hon igen till nio. Jag la henne på toa golvet och hon var så nöjd så jag gick och gjorde frukost. Jag hann även äta den under tiden jag ammade henne och sen fick hon tillägg. Hon var så nöjd och jag kunde packa ihop då hon låg på sängen och pratade med sig själv. Vi kom iväg innan elva och jag ringde till Inga-Britt och berättade att natten varit lugn. Hon hade skrivit en lapp där hon undrade om det hade varit tyst i natt? Er mamma var lite orolig för er syster skrek mest då hon var hos mig, gick Inga-Britt omkring med henne var hon lugn. Men hon blev väl för trött för då hon väl somnat sov hon gott.


Så fort vi började köra somnade Signe i bilen. Det tar bara en kvart in till Bollnäs och naturligtvis vaknade hon då jag la henne i vagnen. Hon skulle behöva somna så jag tog henne på en liten runda men det gjorde ingen nytta. Hon får väl vara vaken då. Vi kom inte så långt förrän det kom folk och ville titta på vårt lilla under. Hon var inte så glad men skrek i alla fall inte. Till slut stoppade jag henne i baby björn och där somnade hon. Vi åt lunch tillsammans med mina gamla kollegor och en hade till och med kommit bara för Signes skull. Nu fick hon fler paket, jätte fina kläder som hon snart kan ha.


Vi var sen uppe på våningarna och hon låg i vagnen. Då jag var på trean somnade hon i min famn men så fort man lägger ner henne vaknar hon. En av tanterna blev så glad för hon heter Signe för det hon också och hon hade varit så nöjd med sitt namn hela livet. Det var kul att träffa så många, det var ovanligt många ordinarie personal som vi träffade. Vi hittade lite böcker på loppisen de har på rehab så jag köpte ett gäng, eller alla barnböcker de hade. Fikade lite innan vi åkte vidare. Hon hade ju varit vaken i princip hela dagen så jag bokade in mig med Britt-Marie för en promenad så hon kan somna.


Ute på parkeringen träffade jag mer folk så det tog lite tid innan vi kom iväg. Vi mötte Britt-Marie utanför Scandic och så gick vi en runda. Vatten nivån var så hög så vi kunde inte gå runt sjön för den vägen var under vatten. Vi gick istället en sväng i stan och så kollade jag upp tågtider till imorgon då vi ska åka till Ljusdal. Det var varmt, 20 grader och jag gick i bara tröjan och det var ändå varmt. Så vi satte oss och tog en glass på stan, årets första och nu kändes det som sommar. Vi gick till bilen och hämtade lite saker och sen gick vi hem till Britt-Marie. Svante åkte och hämtade er pappa så jag slapp. Er syster började lagom skrika då vi skulle äta så hon fick sitta i baby björnen. Sen skrek hon mer eller mindre hela kvällen. Tur vi är hos folk som klara av sådant. De verkade helt lugna och konstaterade bara att hon har nog ont i magen.


Efter en trevlig kväll gick vi till hotellet och packade in oss där. Till slut somnade hon vid elva tiden och då började er mamma leka med Internet. Vi har knappt haft det under hela semestern så vi har lite abstinens även er pappa. För första gången som vi bott på hotell ställde vi inte ihop sängarna. Vi somnar ju ändå direkt och så är det lättare att gå upp på natten. Vi har blivit som ett gammalt pensionärspar… er pappa säger alltid att det är pensionärssängar då det är två sängar med ett bord emellan.

Av Carina - 17 maj 2010 17:15

Amningen fungerar inte lika bra längre. Signe var trött då hon blev hes och orkade inte suga och så blev det lite si och så i Skåne. Men vi försöker lite till, har förhoppning om att amma henne tills hon är tre månader i alla fall och det är hon nästa fredag så vi får se


Vi hade lite sovmorgon och Signe fick mat innan vi gick ner och åt frukost. Vi kollade lite på Internet medan er syster låg nakenfis på golvet och sprallade med benen. Er pappa åkte till jobbet och vi började packa ihop. Er pappa hade burit ut det mesta så jag kunde ta allt på en gång.


Körde iväg och hittade en Jet mack längs vägen. Körde sen norrut, vi stannade vid Gävlebro och åt. Då skrek Signe nästan hela tiden, hon var inte alls nöjd. Er mamma gillar inte att hon skriker så mycket då vi är på allmänna platser. Folk som köper mat och vill sitta i lugn och ro och så kommer vi med ett gråtandes barn. Folk tar ofta inte illa upp men ändå. Jag tänkte mata henne först men jag gav upp och köpte mig en macka. Det var sen jag gjorde den makabra upptäckten. Det var ju jätte varmt och vi hade tydligen inte rengjort hennes nappflaska så bra. Nu var det en illaluktande flaska som jag försökte mata min dotter med. Jag förstod att hon skrek… men hon åt lite i alla fall. Så vi körde vidare norrut.


Då vi kom fram till Inga-Britt hade hon ställt fram lite fika till mig så jag fikade och Signe fick mat. Hon var inte så glad för maten nu heller, jag hade ju bytt flaska så den var ju ren. Hon skrek så fort jag kom när med flaskan. Hon låg istället på altanen och mös, det var varmt solen stod på och den är inglasad. Så hon låg i bara blöja och verkade nöjd med det.


Jag tog in babysittern så hon satt där då vi åt. Sen började operan… hon skrek hur mycket som helst denna kväll. Vi skiftades om att bära runt på henne. Hon ville inte äta och inte ligga själv. Helst ville hon vara hos Inga-Britt och vara nära ett fönster. Jag gick ut med henne en runda. Störde er pappa på middagen och berättade vad som hände. Kollade med Anna hur de mår då de har öroninflammation. För efter ett tag fick er mamma för sig att hon hade ont någonstans. Hon bara skrek och skrek. Hon skrek så hon blev varm så vi visste ju inte om hon hade feber eller inte. Hon var ute på balkongen en kvart i bara blöja utan att frysa. Det var visserligen 16 grader ute men ändå.


Till slut sa Inga-Britt, vi går och lägger oss om vi behöver ta ett pass senare i natt. Så de gick ner och jag la ner Signe på sängen och hon tog nappen och tystnade. Jag var i chock men låg där sidan om och höll tummarna. Efter ett tag la jag ner henne i vagnen men hon ville inte sova. Gjorde då mat och då svepte hon den och sen somnade hon gott, hon var väl helt utmattad!

Av Carina - 16 maj 2010 13:30

Vi fick skynda oss idag med för att hinna. Nu sover inte Signe lika bra på nätterna längre, hon är inte så pigg. Så nu är vi uppe flera gånger, det är synd för det passade oss att hon sov 5-7 timmar per natt. Vi packade i ordning lite mat som vi inte skulle ha och fika bröd och så fick vi köra bil till Malin. Regnet öste ner ute och då är det inte så kul att promenera. Malin hade bakat scones och det gillar er mamma.


Nu fick träffa Julius och det var en söt liten kille som likar Lucas, de ser precis likadana ut. Han hade kläderna på sig han fick av oss igår. Det var trevligt att träffas och vi gick lite husesyn. Er mamma hade glömt hur de såg ut på ovanvåningen och så var vi nere i källaren och kollade. Vi får väl göra ett nytt besök i sommar då de nog gjort lite mer i källaren.


Vi åkte hem och packade om och sen åkte vi till Löderup. Vi skulle ju dit till husvagnen och grilla men nu när det regnar så är det ju inte så kul. Vi ska i alla fall handla grillkol på vägen. Vi skulle träffas hela familjen men vi kom först. Er pappa och Thomas trotsade vädret och satt i förtältet men er mamma, Signe och er mormor var inomhus.


Då de andra kom åt vi. Då fick vi träffa din morbrors nya tjej, hon var trevlig och hade också med sig ett paket till Signe. Hon verkade barnkär och verkade ha massa syskonbarn. Vi åt mat och er moster fick passa Signe. Det är hon som är mest intresserad av henne. Så därför tycker jag det är synd att vi inte träffat henne så mycket. Signe är ju mer gnällig på kvällen och då passar inte så mycket. Vi var ute en sväng och gick i skitvädret. Vi kollade hur långt upp stranden har gått, havet äter upp mycket av landet varje år. Snart finns det ingen camping kvar.


Vi drack kaffe innan vi åkte hem. Vi skulle ju packa klart inför morgondagen. Då vi väl kom hem matade er pappa Signe och jag packade. Men jag var så trött så jag orkade inte allt. Så vi gick och la oss då Signe somnade. Då vi la oss ner kom er mammas tårar. Jag blev så ledsen. Det kändes jobbigt att vi varit här en hel vecka utan jag har träffat er morfar, min pappa. Det gick ju bra då vi var hos May Gull men nu kom det. Tårarna bara rann och det kändes som att jag inte ville åka hem ännu. Det känns jobbigare att åka hem nu när vi har Signe. Er moster sa idag att jag inte att ni åker hem, och det vill inte er mamma heller. Er pappa kan bli ledsen då vi åker från stugan, han tycker det är lite jobbigt men er mamma har aldrig förut blivit ledsen då jag ska lämna Skåne. Det gick ändå över ganska fort och vi kunde somna.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards