Alla inlägg under april 2010

Av Carina - 13 april 2010 12:28

På fredag den 16 april är det begravning för Valdemar. Det kommer bara att bli er mamma, pappa och Signe som deltar. Istället kommer vi att tända ljus för honom och Gabriel i samband med Signes dop i sommar.

Vi har bjudit in prästen och vaktmästaren på kaffe för annars känns det konstigt att det är bara vi två som sitter där. Prästen är underbar och även vaktmästaren om det är han som hjälpte till då vi begravde dig Gabriel.


Det är fullt upp här hemma och bloggen kommer i andra hand. Men jag känner att detta är ett viktigt forum för mig och mitt välmående så jag ska prioritera detta nu. Det blir kanske enklare då Signe och jag är hemma själv. Får inte lika mycket dåligt samvete för att jag sitter vid datorn då. Men jag vill lägga ut de i kronologisk ordning så ni får vänta... men då det kommer brukar det komma flera inlägg per gång!

Av Carina - 13 april 2010 11:00

Idag åkte er pappa till Sundsvall och ska vara borta i tre dagar. Från att vi har varit hemma tillsammans i sex veckor och man vant sig vid att vi tre håller ihop försvinner er pappa så länge. Han har ju jobbat någon dag här och där men nu ska även Signe och jag fixa två nätter själv. Synd att mina kompisar har jobb och inte kan vara här och underhålla oss. Så nu ska även er mamma få ge mat via flaska som jag inte gör i vanliga fall. Hoppas er syster ändå vill amma vidare.


Er pappa gick i alla fall upp lite tidigare idag så han kunde väcka Signe och ge henne lite mat innan han åkte så jag kunde få sova lite till. Er syster är duktig, hon sov i natt 7 timmar innan hon ville ha mat. Hon sover sen inte lika länge på bara amning men er mamma sov till halv nio innan hon ville ha mat igen. Så tack för att er pappa gav henne mat innan han åkte. Vi saknar honom redan…


Det gick bra att ge mat i nappflaskan och sen somnade hon gott. Vi ska till bvc idag och er mamma gjorde mig i ordning och var på väg då jag såg att vi skulle vara där 15.00 och inte 13.00 som jag trodde. Nu hinner jag äta lunch i lugn och ro hemma och ge Signe mer mat innan vi åker. Vi ska promenera på Frösön och beställa en liten blomma till Valdemars begravning på fredag. Jag har redan beställt en liten tårta.


Vi parkerade nere vid brofästet och gick upp till bvc. Hon väger nu nästan 4 kilo och är 54 cm lång. Hon växer en cm i veckan. Snart är hon uppe i sin mammas födelsevikt men då var jag bara 50 cm lång. Allt annat såg bra ut och det är ju skönt att hon äter som hon ska och går upp i vikt. Hon skulle ju precis ha varit född, varit 3 dagar gammal.


Då vi gick därifrån gick vi först till blomsteraffären. De trodde inte att de skulle hinna göra ett hjärta för de hade inte stommen. Hon skulle kolla upp det, men istället fick jag ett annat tips. De hade en vit kruka som var som ett hjärta som man kunde sätt blommor i. Då skulle det räcka med tre stora röda rosor och så lite hjärtan på tråd. Då kändes det mycket bättre, den var mindre och du Valdemar var ju liten. Så jag beställde den tills på fredag. Vi gick sen ända ner till konsum och gick sen längs vattnet tillbaka till bilen. Det var en lång tur, det måste jag mäta en dag. Det kändes som flera kilometer.


Då jag kom hem pratade jag med Emelie. Det är ju kul att prata med någon som är i samma sits. Vi vet precis hur det är nu. Deras dotter är ju 20 dagar äldre än Signe. Tänk att vi kunde få barn så samtidigt alla tre.

Det kändes konstigt att lägga sig utan er pappa. det blir tufft i natt, jag måste ta alla pass. Man kan ju bara hoppas hon sover ganska bra.

Av Carina - 12 april 2010 10:45

Det går bra oftast på nätterna nu, vi somnar tidigt, jag är uppe och ger er syster mat och sen tar er pappa nästan pass. Idag lärde jag er pappa ett nytt tips. Då Signe vaknar på morgonen går han upp och värmer mat och går på toa medan hon ligger och skriker i vaggan. Er mamma måste då ta upp henne och lägga henne hos mig. Er mamma tar med mig henne på nätterna och så lägger jag henne i vagnen då jag är uppe på toa. Ett tips som jag hoppas er pappa tar till sig av så jag kan sova vidare.


Din mamma var så hungrig så er syster fått mat gick jag ut och gjorde frukost, er pappa sov men vaknade då det var klart. Kuratorn ringde och jag kunde få komma idag kl 11.00 Din mamma tackade ja till det och fick boka om er pappas optiker tid. Han skulle också vara där kl 11 men han fick en ny tid kl 14.00 Så det var till att klä på sig och göra sig i ordning för avfärd. Detta kommer att bli bra med måndagar då er pappa kommer att vara hemma. Då kan jag boka saker och så tar han Signe. Jag var i god tid så jag parkerade gratis och gick dit och hann även handla Expressen och sagoboken innan jag anmälde mig.


Tårarna kom nog innan jag hade satt mig i stolen. De ligger så nära nu, de kommer hur lätt som helst. Hon frågade hur det var med Signe och jag berättade att hon mår bra och att hon var hemma hos pappa. Det är ju bra att hon inte är med då er mamma är där och just nu tror jag att det mest är jag som behöver prata. Ska vi dit båda två får vi kolla med grannarna om de kan ta er syster på en promenad då vi är där.


Er mamma berättade lite om hur det var. Att vi sover lite, speciellt din mamma. Att vi träter lite om det och att er mamma är trött, gnällig och sur. Jag reagerar för allt nu för tiden som jag inte gjort innan. Att all tid går att sköta Signe, att amma och sen är det snart mat igen. Att er mamma har huvudansvaret för henne och att jag inte vill ha det så. Vi har försökt ändra på det men din mamma är inte riktigt säker på om jag ställer för höga krav eller om det är bara jag som tycker att det är ojämlikt. Vi har försökt prata med varandra men det kommer alltid något mellan och vi är båda trötta och griniga.

Anledningen till att jag skaffade mig en akuttid idag var att jag känner mig elak. Trött och elak och att det går ut över er pappa. Jag ville inte att Signe skulle vara med för jag vill inte att hon ska tro att jag mår dåligt för hennes skull. Jag ville inte heller ha med er pappa för han behöver inte få dåligt samvete för allt er mamma klagar på.


Det känns så bra att få lasta av sig allt på någon. Bara det gör att det känns bättre. Er mamma har också funderingar på amningen. Jag trodde inte jag skulle bli så påverkad av att det inte fungerar så bra. Jag vet ju inte om jag har för lite mjölk, om den är av dålig kvalitet eller om hon suger för dåligt. Det tar i alla fall mer på mina känslor än vad jag trodde det skulle göra. Jag känner mig ändå lite som en dålig mamma fast jag vet att jag inte är det. Hon har ju fått mycket av min mjölk under dessa sex veckor. Jag kommer ju inte heller att sluta nu men kanske jag ska trappa ner lite. Framförallt nu när er pappa ska vara borta i tre dagar, jag kan inte båda amma och ge flaska vid alla måltider då gör jag ju inget annat. Det är skönt att jag har tid på bvc imorgon. Jag måste reda ut detta på riktigt.


Er morfar ligger ju också och lurar hos er mamma. Jag vågar inte riktigt sörja för jag tror att jag kommer att rasa. Jag orkar inte det, kuratorn sa att det kanske så att jag gör det värre än vad det är och så kan det vara. Jag pratar ju ofta om honom men då tårarna börjar rinna tänker jag på annat och gör annat så jag ska förvilla bort tankarna. Jag måste ju ta itu med det och kanske även lite innan vi åker till Skåne så jag inte får hela smällen då.


Er mamma känner sig också mer social nu. Jag vill träffa människor, bry mig om dem och visa att jag tycker om dem. Jag känner att jag varit i en bubbla ända sen du Gabriel föddes. Jag kommer inte ihåg folk, är egoistisk, har inte orkat med andra människor. Ändå har jag mina vänner kvar. Då vi pratade om det idag får man ju glädje tårar i ögonen, jag har bara tänkt på mig själv och ändå så står de där och troget väntar. Jag hade inte ens frågat Anna om de skulle försöka få syskon till din kusin Alice, kanske ville de inte dela med sig men det vet jag inte för jag har inte frågat. Jag har bara varit inne i mitt. Vi får paket till Signe var och varannan dag, eller har fått men skickar jag paket, nej… innan gjorde jag men de två sista åren har jag inte gjort mycket. Jag känner mig mer glad nu och förhoppningsvis blir jag mer mig själv som jag har varit.


Kanske jag är så konstig för jag är så lycklig över att vi äntligen fått ett levande barn. Att alla dessa underbara känslor spelar mig spratt och gör att jag gråter och är förtvivlad. Det kändes bra att få komma och prata av mig idag. Jag är så glad över att jag hann få en tid, jag har ju inte möjlighet senare i veckan. Hon tycker att det är bra att er mamma kommer och prata med henne istället för att gå och ha det inom mig. Så vi bokade en ny tid nästa måndag. Vi får se om er pappa vill komma med eller inte. Han mår ju också inte helt bra, får inte tillräckligt med sömn. Vårt bygge blir ju också lidande och det lider mest din pappa av. Din mamma förstår att vi kommer att göra ett bättre bygge om vi väntar tills vi är piggare.


Efter träffen som krävde ganska många näsdukar åkte jag och handlade. Det var första gången på länge som jag handlade själv. Upptäckte det då jag skulle bära ut kassen. Er pappa har varit med ända sen jag blev gravid och inte skulle lyfta. Åkte hem och idag blev det rester. Er pappa skulle till optikern och hade lite bråttom.


Han hade hittat en text jag skrivit och han undrade vad jag menade. Det var en fungering till mig men han trodde det var till honom. Ett klagomål men istället var det just det jag funderar mycket på, ställer jag för höga krav på er pappa? Är jag för mycket rödstrumpa? Jämlikhet framför allt… din mamma känner att det förväntas att jag ska ta huvudansvaret för Signe. Er pappa känner också likadant sa han nu när vi pratade om det. Vi kom fram till att vi har nog olika förväntningar på vad vi ska göra. Er pappa förväntar sig att jag vill vara mest med Signe och jag förväntar mig att han tar henne oftare. Vi får nog införa rådslag där vi bestämmer hur vi ska göra dag för dag. Idag då er mamma var borta fixade er pappa mycket trots han hade hand om Signe det är väl bara för oss att bestämma vem som ska ansvara för henne.


Idag kom bondens mamma hit på besök. Jag stod och bytte på Signe då det ringde på vår dörr… ja, ni hörde rätt. Vi har fått upp vår ringklocka och hon var den första som använde den. Hon hade varit här tre gånger innan men då hade vi inte varit hemma. Hon ville inspektera er syster. Signe fick mat och vi pratade. Det var kul att få lite besök och jag lovade att vi skulle titta in hos dem en dag då vi går förbi. Hon tipsade om små vägar som man kan gå här runtikring för det är inte så mycket till variation.


Lönekontoret ringde idag och er mamma ska betala tillbaka lönen som jag fått för mycket av och så får jag behålla mina semesterdagar. Ska ansöka om föräldraledigt och det var ju inte det lättaste för man kunde välja flera olika sorter. Trodde bara att man gjorde det hos försäkringskassan men tydligen inte. Ska fylla i de papperna och anställningsbeviset och skicka in det imorgon. Blir ju aldrig klar med något nu för tiden…


Er pappa kom med ett förslag om att vi väntar med toaletten nere och istället gör färdigt vardagsrum och kök. Det tyckte er mamma var en mycket bra idé. Han börjar längta efter soffa, bokhyllor och att köket med möbler och väggen med kyl och frys kommer på plats. Det har er mamma längtat efter länge… så det känns bra. Nu ska vi börja med taklisterna så vi kan ta ut bocken och lägga golv. Vi har ju faktiskt en bra lösning på toa, fast den är en våning upp och skötbordet fungerar bra i tvättstugan. Han var ju även och hämtade våra köksmöbler idag så det kliar väl lite i hans fingrar att få ställa upp dem.


Signe har inte bajsat på länge och så länge de bara ammar behöver de tydligen inte bajsa bara kissa. Men nu äter hon ju tillägg och då ska hon väl bajsa? Vi har varit oroliga för detta och tänkt ta upp det med bvc, nu behövde vi inte det. För idag bajsade hon ner hela sig själv och även lite på pappa. Så vi fick bada henne och vattnet blev helt gult så hon åkte på en dusch också. Hon såg genast mycket gladare ut och mer avspänd. Fiser gör hon den lilla loppan och det luktar riktigt illa… så hon passar in i denna lilla familj!


Din mamma kände sig gnällig hela dagen och gråtfärdig men så är det då jag väl börjat. Jag känner att jag blir elak på er pappa men han upplever det inte så och det är väl tur det. Egentligen skulle jag nog bara vilja vara själv en stund men det är inte lätt här då vi inte har så många rum. Dessutom är er pappa extra gullig då jag är nere och det gör inte saken bättre, det blir snarare sämre. Er mamma är bra konstig… men jag älskar er pappa er än han kan fatta.


Vi skulle se kommissarie Vinter och började men sen lockade sängen mer. Tog ett bad idag och får se om jag hinner med något mer då vi är hemma. Ska kolla med grannarna om de vill ta Signe på en promenad imorgon och då kan jag ju passa på.

Av Carina - 11 april 2010 10:45

Igår åt inte Signe sig helt mätt tydligen för hon vaknade redan kl 01.00 och er mamma gick upp för att mata henne. Det gick ovanligt lätt, hon åt inte så mycket tyckte jag men somnade snällt ganska fort. Dock vakande hon två timmar senare men då väckte jag er pappa. Han fick gå upp och han fick vara uppe länge… hon åt mycket men ville inte sova. Hon kräktes också rejält, både ner henne, er pappa och filten. Det blev till att byta på båda och din pappa var så stolt över att han hittade kläder till dem båda helt själv. Sen sov de till halv nio och då tycker er mamma att det är lagom att vakna.


Er pappa har börjat ha sovmorgon nu också så er mamma måste påminna honom om frukost. Jag är fortfarande hungrig då jag vaknar. Så han fick gå upp och fixa frukost, men då somnade Signe så lagom vi hann i alla fall äta lite av frukosten innan hon ville ha mer mat. Hon åt dock bara av mig och sen somnade hon gott även idag i klänning.


Er mamma målade då lite lister, det tänkte er pappa göra men då protesterade jag. Han tror fortfarande att det bara är han som bygger men nu är det annat. Så din mamma målade dem medan han satte i nya fläkten. Vilken skillnad, denna fläkt är samma som er mamma hade i Ljusdal. Jag ville ha en sådan hit men han på Fiskarhedenvillan sa att de som vi beställde av dem var lika bra och tyst. Pyttsan… den har ju väsnats så mycket och nu fick jag rätt. Den nya fläkten hörs knappt.


Vi hann äta lunch innan er syster vaknade. Det är som om hon känner av matosen och vaknar av den. Hon fick mat efter oss och sen skulle vi ju bada, det skulle hon ju redan i morse men då fick ju kläder på sig och då väntade vi tills efter lunch. Nu bestämde vi istället att vi skulle gå ut på promenad i det fina vädret och då ville vi inte att hon skulle bada först. Får se hur det blir med badet idag… Det är verkligen vår nu. Snön far för varje dag och det är varmt ute. Det blåser ju inte så mycket här så det blir ju varmare än vad termometern visar. Det har dock inte försvunnit snö överallt och inte torkat upp heller. Vi hamnade mitt på en översvämning där isen brast då vi kom gående där. Så vi vände för blöta skor vill vi inte ha.


Vi träffade bondens pappa på väg hem. Han har inte sett Signe ännu så han beundrade henne. Han frågade även om dig Valdemar så vi berättade. Han visste ju att det var tvillingar och att du var en liten Ängla bebis Valdemar. Vår ena granne kom också förbi och undrade hur det var med er syster. Då vi kom hem fixade er pappa lite mer med fläkten och er mamma bakade scones. Det var längesen och det ska vi sen fika på ute, er syster sover där ute i vagnen så gott. Vi har ju andningslarm till henne och nu har vi ett i vagnen så vi kan med gott samvete ha henne ute.


Amning, hur ska vi göra, hur lång tid, finns det näring, hade ingen tanke på det innan att det skulle kunna vara näringsfattig mat, jag äter bra, är hon långsam på att äta? Nu verkar ju hon stor och pigg, ska man ta bort några amningar om dagen och bara mata med nappflaska? Ska vi vara hemma själva hon och jag så fixar man inte att både amma och ge flaska på varje mål speciellt inte om natten.


Idag badade Signe, det gillar hon. Er mamma badar och er pappa tar upp henne och torkar henne. Hon ligger och sprallar och bara myser i badet och sen gallskriker hon då hon kommer upp. Hon är precis som mamma, varmt bad är det bästa som finns. Ja, nu fick hon bada i dag och det var ju skönt. Vi fick faktiskt lite gjort idag. Annars är det, det vi träter om. Er mamma tror att vi ska vänta tills Signe har mer rutiner och er pappa har mer stress över att det ska bli klart. Det har i alla fall varit en bra dag idag.



Idag skulle graviditeten ha varit slut och jag skulle ha gått in i vecka 40. Eftersom man räknar graviditeten i fullgångna veckor har du i början på denna vecka precis passerat det beräknade förlossningsdatumet. Så är det ju för igår skulle Signe kommit enligt beräkningarna. Barnmorskan har säkert sagt att naturen inte följer barnmorskans beräkning av förlossningsdatum. I verkligheten kan förlossningen starta någon gång mellan 14 dagar före och 14 dagar efter det beräknade datumet. Vår lilla skrutta kom ju hela 42 dagar före! Trots det är det många som i god tid börjat räkna dagarna fram till det beräknade förlossningsdatumet. För en del kan varje dag som går efter att man passerat detta datum bli en plåga - man ägnar sig enbart åt att vänta, vill inte göra någonting, tycker det blir långtråkigt och får än svårare att sova på nätterna - kan ha mardrömmar. Förvärkarna tilltar nu för många, ibland kan de vara kraftiga. De kan bli regelbundna några timmar för att därefter försvinna. Det kan gå flera dagar mellan dem. Livmoderhalsen mjukas upp och livmodermunnen öppnas ett par centimeter.


I vecka 40 är medelkroppslängden i medeltal 51 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 3600 gr. Huvudets omkrets är 35 cm. Idag föder vi allt större barn. Tänk om Signe hade väntat till nu, hur stor skulle inte hon ha varit? Om barnet föds nu kan det hända att det bara har lite fosterfett kvar i hudvecken. Fosterfett produceras under graviditetens tredje trimester och skyddar barnets hud från fostervatten. Vissa barn föds med mycket hår på huvudet, andra är nästan flintskalliga.

Av Carina - 10 april 2010 10:30

Det har blivit en fin vana att er pappa ger er syster mat på morgon kvisten. Då kan er mamma få sova lite mer… er pappa är morgon pigg. Det är en fördel med era föräldrar, vi är pigga på olika tider på dygnet. Er mamma är morgontrött, förutom då jag är gravid och din pappa kvällstrött. Men idag var han även morgontrött för så Signe vaknade vid halv nio tiden var er pappa som en död sill. Er mamma gick upp och Signe fick mat men sen började jag bli hungrig, så er pappa fick snällt kliva upp och fixa mat.


Er pappa gick upp på taket efter frukost och skulle fixa solpanelerna. Det släppte lite då snön for och det gick i sönder några takpannor. Signe och er mamma åkte till stan. Idag skulle du Valdemar och Signe ha kommit till världen enligt planerna. Nu blev det ju inte så, ni ville annat. Tänk vad härligt om vi fått två underbara små mirakel idag, vilken härlig dröm det skulle ha varit. Er mamma och pappa är lite oense om hur vi ska göra nästa gång vi åker till Riga. Er mamma vill sätta in två ägg igen och din pappa tycker att riskerna är för stora och vill att vi sätter in ett bara. Vi har ju tid på oss att fundera över det… men vi ska höra med Riga vad de föreslår. Din pappa vill inte att det ska bli som denna gången en  gång till, att en somnar in. Det vill inte er mamma heller men jag tror på att det skulle kunna gå vägen nästa gång, tredje gången gillt.


Det kom lite regn på vägen in men sen blev det klarblå himmel. Vi gick först och beställde en tårta till begravningen. Vi har ju bjudit in prästen och kyrkvaktmästaren så er mamma och pappa inte behöver dricka kaffe själv. Man kan köpa mini prinsesstårta på stan och nu beställde din mamma en gul sådan. Vi gick till KappAhl och handlade en klänning dagen till ära och några bodys. Er syster kräks hela tiden och byter tröjor varje dag och ibland flera gånger om dagen. Handlade sen dagens uppdrag, ett guldhjärta och en guldkedja. Eftersom Signe skulle ha varit född idag så ska hon få det som en liten present. Vi åkte sen hem och åt lunch. Det hade inte gått så bra för er pappa så han var lite gnällig. Han fick fixa lunch för Signe som alltid vill ha mat då vi ska äta.


Till slut somnade Signe och jag tog ner adventsljusstakarna. Kanske är det på tiden… tog även ner tomten som stod på balkongen. Nu ska vi se framemot sommar igen. Er mamma älskar vinter men det kommer en punkt då jag vill att det ska bli sommar, point of no return… det är likadant på hösten. Det finns en punkt då jag bara vill att det ska bli vinter.


Vi är skitiga numera i vår familj. Vi hinner aldrig ta något bad. Helst ska vi elda innan er mamma och pappa ska bada för att det skall finnas tillräckligt med varmvatten. Det glömmer vi och vips så är klockan mycket och då sover vi hellre en badar, allt handlar om prioritering… Signes bad hinns inte heller med, vips var det kväll igen. Dagarna far förbi som virvelvindar och vi hinner inget. Imorgon ska vi bada henne redan på morgonen så det är gjort. Det är ju tur att hon inte blir så skitig och hon tvättas ju i båda ändar ändå varje dag, ibland flera gånger om dagen.


Jag klädde Signe fin i klänning och så fick er pappa packa upp paketen. Hon hade fått den fin inslagen. Vilken överraskning… vi satte det på henne och hon blev jättefin. Det hänger visserligen mest bakom henne men det är lika bra att vänja henne nu. Er pappa fastnar i den hela tiden men Signe verkar inte bry sig.


Idag fyller Anna 40 år så jag ringde och gratulerade henne. Hon åker till Stockholm idag och vi har ju lite saker de skulle ha haft med sig men de åker från Krokom och dit orkar inte er mamma köra. Vi får skicka det istället med posten. Det var synd att det inte blev något kalas men så får det bli ibland. Pratade även med Ann-Catrin, hon kommer ju snart… bara en vecka kvar. Vi åt middag och gjorde kväll. Sitter mycket med Signe då, det är hennes vakentid.

Av Carina - 9 april 2010 10:00

Idag ska vi på 40-års kalas. Det är Signes första kalas och då ska hon äntligen få träffa kusin Alice och Anna och Pernilla. Er pappa jobbade och Signe och jag var ensamma hemma. På förmiddagen ringde Anna och berättade att det inte blev något kalas. Alice hade fortfarande hög feber och Pernilla var magsjuk. Er mamma som hade sett så framemot att få träffa dem. Det är ju inte så ofta där är här uppe och vi är ju inte i Stockholm så ofta. Nu dröjer det ända tills i sommar… men vad gör man. Vi vill ju inte åka dit då de är sjuka. Er pappa är så nojig på det. Vi kan ju inte hålla Signe hemma jämt för att hon inte ska få några baciller. Men nu vill inte er mamma heller åka dit.


Ringde och meddelade er pappa och han blev glad. Han tyckte inte att det kändes bra att åka dit då Alice var förkyld. Han tyckte ju att det var trist att missa kalaset men han hade oroat sig för bacillerna. Istället åkte vi och handlade då er pappa kom hem.


Vi handlade en betongblandare som vi fått av er farfar och en stor stege. Som vi kan nå upp till taket med sen då vi har lagt golv i vardagsrum och kök. Vi ska ju inte ha bocken kvar inne. Er mamma hade bakat både muffins och bröd idag då er pappa var på jobbet. Fick ett ryck och det gick bra. Muffinsen hade stått inne lite väl länge… men de gick och äta ändå.


Nu är det äntligen helg och det är mycket bättre då er pappa är hemma, nästa vecka kommer han att börja jobba på riktigt. Han kommer att vara pappaledig på måndagar enda fram till september. Det kommer att vara bra med en förlängd helg. Vi kommer även att tjäna på det ekonomiskt. Er pappa kommer att ta ut tre dagar i veckan lör-mån och er mamma kommer att vara hemma fru. Det blir ändå mer pengar i kassan än om jag skulle ta ut 5 dagar. Vi ska prova detta och se hur det fungerar. Det blir ju till att snåla lite men det ska väl gå bra. Förhoppningsvis kommer vi att laga mer mat själv och baka.

Av Carina - 8 april 2010 10:00

I natt var Signe vaken mycket och er mamma är helt slut. Så även er pappa… men han får sova mer än er mamma. Vi ska dessutom till bvc idag så vi måste ju åka iväg tidigt. Vi ska vara där redan 9.30 Vår lilla dotter sover ju gärna på morgonen och det känns inte bra att behöva väcka den björn som sover… men…


Vi åkte iväg och det såg bra ut. Hon har växt på sig rejält nu. Så det är bra att vi börjat med ersättning. Er mamma har hört att ofta vill inte bvc att man ska ge tillägg men det var ju de som tipsade oss. Det känns bra att hon inte ska behöva vara hungrig bara för principens skull. Visserligen är det bättre att hon hel ammar men man får ju betänka att hon fortfarande inte skulle var född ännu och att hon inte orkar amma.


Vi parkerade vid konsum och gick en runda vid Frösön hamn. Vi gick sen till Svenssons och åt lunch. Denna dag ska vi promenera och mingla. Er mamma ska till optikern kl 15 så då passar vi på att vara ute hela dagen. Det är ett mysigt fik, Svenssons och det är lämpligt med att ta med barnvagn. Då vi hade ätit gick vi mot stan, er mamma chansade och gick in och kollade efter en klipptid. Det fanns en om en timme så vi gick på stan en stund och sen fikade vi. Signe fick mat och sen gick jag och klippte mig och sen träffades vi hos optikern. Er pappa hade tittat ut lite glasögon till sig under tiden.


Då jag skulle göra ögonkontroll berättade jag att jag ammade. Då rekommenderade han inte att jag skulle göra någon koll för då kan ögonen spela spratt. Nej, jag vill göra det… det skulle jag inte ha gjort. Jag hade nämligen 1 mer i ögonfel än vad jag hade i januari. Så jag kunde ju inte köpa glasögon som troligen inte stämmer om några månader. Så det var bara att betala 250 kr för ingenting…


Då vi åkte hem sa er pappa, då Signe somnar tycker jag att du ska sova en stund. Er mamma tänkte efter och sa, jag tror istället att du ska ta och ge Signe mat imorgon bitti själv så jag kan få sova då istället. Er mamma är kvällspigg och skulle jag sova mellan sju och nio skulle jag inte sova igen sen vid tio. Så vi kom överens om att vaknar er syster efter fem och vill ha mat så tar er pappa det passet.


Det var tur det för det var er pappa som somnade då vi kom hem. Er mamma stod likväl där med Signe själv. Det är konstigt att pappor behöver mer sömn som ändå är uppe mindre. Det var skönt att få en dag då vi inte gjorde något speciellt, bara njöt av att vara föräldrar.

Av Carina - 7 april 2010 09:45

Det var lite si och så med maten i natt. När hon inte får tillägg sover hon kortare och i morse fick din pappa gå upp och ge henne mat för hon hade bara sovit i två timmar. Hon sov sen så vi åt frukost vid bordet och det var längesen. Er syster har en förmåga att vilja ha mat precis då vi ska äta.


Hon fick mat efter frukosten och sen skulle vi börja med projekt pappa ledig. Idag ska er pappa vara med er syster hela dagen. Din mamma ska bara amma och sen ska din pappa sköta resten. Så efter frukosten började din mamma städa toan uppe. Det finns fortfarande fog rester på väggarna, det gick ju lite fort då vi fick toan klart. Hela hösten har ju sen er mamma legat och inte orkat något men nu blev det gjort. Nu är toan som ny och imorgon ska vi köpa taklister så vi kan göra klart toan helt.


Din pappa fixade lunch och han var ute och började med veden. Han hade lagt ena larmet i vagnen så nu kunde vi slappna av då hon ligger där också. Så din mamma hade koll på henne från ovanvåningen och det fungerade ju bra. Hon sov ju som en stock… Efter maten fortsatte din pappa med veden men då hade han Signe med sig, hon sov i vagnen. För naturligtvis ville hon ju äta då vi åt så hon fick mat innan vi började jobba igen. Din mamma fortsatte på ovanvåningen, nu städade jag i vindsutrymmet. Där var det skitigt… men nu kan vi sätta in saker vi inte behöver.


Trådbackarna som vi hade som garderob flyttade vi ner till klädkammaren. Där kan vi nu äntligen få lite förvaring och det har er mamma längtat efter. Då er mamma var klar på ovanvåningen gick jag ut till de andra. Det var helt underbart väder så det var mysigare att vara ute. Jag hackade bort snö längs huset så vi kan få ut lite trädgårdsmöbler där. Flyttade in lite julsaker i garaget och sen hämtade jag kartongerna till adventsljusstakarna och tomten. Det är kanske på tiden att ta bort julen helt och hållet. Hämtade även lite saker i husvagnen som jag borde ha gjort för längesen.


Er pappa lagade även mat på kvällen, en god köttfärssås och spagetti. Vi orkade inte göra något efter maten. Signe höll sig precis så er mamma hann äta maten och sen ville hon ha mat. Hon tramsade sig mest och det var ingen reda med maten. Vet inte riktigt hur det kommer att bli med amningen. Ibland verkar det fungera bra med att amma men ibland blir det ingen reda med det. Vet inte riktigt hur det kommer att bli. Vi ska till bvc imorgon och då får vi se hur det har gått, undra om hon har gått upp som hon ska i vikt. Er mamma är lite sugen på att väga inför amningen, vi vet ju inte hur mycket hon får i sig. Er pappa hittade en våg tidigare men er mamma ville inte köpa en då men nu skulle jag ha velat att han hade köpt den.


Idag blev vi inbjudna till en minnesstund med spädbarnsfonden i Östersund den 17 april. Er mamma har redan anmält oss, vi har visserligen besök den helgen men hon får följa med. Er mamma vill ju engagera sig i spädbarnsfonden och detta är ett bra tillfälle till det.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards