Alla inlägg under mars 2010

Av Carina - 15 mars 2010 15:00

Nu har Signe ändrat sina mattider och då får vi också ändra våra sovtider. Er mamma tog 01.00 målet och pumpade även efteråt. Signe var inte så sugen på att sova, hon ammade lite med fick desto mer i sonden. Vill inte heller komma till ro sen utan låg och var lite gnällig och det är inte likt henne. Till slut somnade hon så er mamma kunde pumpa i fred. Det tog lite tid men till slut kom jag i säng. Nästan mål fixade er pappa själv och er mamma fick sova.


Signes nya mattider passar bättre i vår tillvaro, nu hann er mamma äta frukost innan hon skulle ha mat. Hon åt inte så mycket och sköterskorna tror att hon lägger tungan fel eftersom ibland äter hon mycket och ibland inget fast hon suger hela tiden. Vi värmer mat eftersom nu för rätt som det är börjar hon amma igen hur mycket som helst. Er pappa sondade och er mamma pumpade så idag fick Signe kroppsvarm mjölk direkt i sonden.


Doktorn var här och de var nöjda med henne. Ultraljud för hjärtat är beställt och det känns bra. Vi får ta det i hennes takt… så säger de hela tiden. Doktorn sa även att Signe längtar nog inte hem så mycket som sina föräldrar och det är nog så sant. Hon tror att detta är hemma, hon vet ju inget annat. Nu sa han även mellan raderna att det kunde bli ytterligare en vecka här om hon inte börjar äta. Det känns ju inte kul men vi gör ju allt för vår älskade Signes skull.


På eftermiddagen var vi ute och promenerade. Vi skulle lämna ett papper till banken så vi gick där förbi. Handlade bröd på kondiset och sen gick vi ner till vattnet och gick på promenadstråket där. Tog en fika i badhusparken och sen gick vi längs vattnet mot sjukhuset. Då vi kom fram till järnvägsövergången visade det sig att bommarna inte ville gå upp. Det var långa bilköer och nu började bilarna vända och då förstod vi att bommarna varit nere länge. Så vi vände också för er pappa ville inte att vi skulle köra barnvagn över då bommarna var nere. Då vi kommit en bit mot stan igen hörde er mamma bilar och då hade bommarna gått upp igen så vi vände igen. Kom in på avdelningen prick 16.00 då hon skulle ha mat.


Så fort hon hade ätit och jag hade pumpat körde er mamma hem. Jag behövde kläder och er pappa har svårt för att hitta min kläder. Satte igång en maskin tvätt och sen upptäckte jag att klockan gick så fort. Då jag hade packat ner det jag skulle ha med mig och kollat bland babyproffs sakerna som man fick då man var gravid så var det 35 minuter kvar på tvätten och då ringde er pappa och Signe började redan bli hungrig. Er mamma fick åka in till sjukhuset igen och efter middagen fick er pappa åka tillbaka och hänga tvätten. Idag var det första dagen som det inte fanns något i brevlådan till Signe. Vi har fått så otroligt mycket fint till henne och det är ju jätteroligt att hon är så uppskattad. Tack så mycket!!


Er pappa kom hem sent och gick ganska fort och la sig. Er mamma fikade lite och kollade på tv. Er mamma har klagat på svt om att de visar så lite av Paralympics så idag fick jag se till att kolla curlingen då de verkligen visade något. Det var spännande och Sverige vann och det var ju bra. Nu har vår lilla tjej gått upp i vikt igen. Nu har de ökat mat mängden till 65 ml, 8 gånger om dagen. Idag ammade hon ännu mindre… hoppas det vänder snart.

Av Carina - 14 mars 2010 21:51

För er som undrar så mår vi bra. Jag håller på att uppdatera bloggen här men kan ju meddela att vi är fortfarande kvar på neonatal. Det kommer vi att vara tills dess att Signe äter själv. Nu orkar hon inte det utan ammar och sondas om vartannat.

Fast hon var stor i storlek då hon kom så är hon ju fortfarande liten till ålder och idag blev hon två veckor men det är ju ändå fyra kvat tills dess att hon skulle kommit.


För er som vill ringa går det bra på min mobil mellan 09.00-21.00, vi måste ju sova de andra timmarna. Vi är ju uppe var tredje timme och matar...

Personalen är underbar här och nu får vi även gå ut med Signe så vi har tagit med hennes vagn och går ut varje dag.


    

Av Carina - 14 mars 2010 10:15

I natt fick er mamma sova över tre målet och er pappa sa att jag sov som en gris. Jag minns inte heller direkt att han var uppe men något vag finns där om att det var en sköterska här och pratade. Ammade dock som vanligt vid sex tiden och inte åt hon så mycket men hälften och då sondade vi inget. Då klockan ringde sen innan nio önskade er mamma att den var mitt i natten och jag skulle få sova många timmar till. Min morgontrötthet har kommit tillbaka som ett brev på posten. Tur att er pappa är morgonpigg!


Signe hade gått ner i vikt idag 10 g och hon som gått upp 50 g varje dag de sista dagarna. Igår ammade hon mycket och sondade lite. Doktorn kom och kollade men hon var inte orolig. Det var bättre att hon övar sig på att amma och hon kommer att gå upp igen. Vi ska sonda henne om hon sover så hon kan vara pigg då hon ammar. Fast hon ammar bara hälften så vaknar hon sällan och är hungrig. Det är konstigt i tanke på sin pappa… som nästan dör om han inte får mat i tid.


Er mamma har i alla fall mat så det räcker och nästan blir över till henne. Hade jag pumpat varje gång hon ätit så hade jag haft hur mycket mat som helst. Nu pumpar jag vartannat mål så det ska finnas mycket till henne då hon ammar. Er mamma har fått problem med toa besöken, det är ju som att föda en unge till… Det är med fasa man går dit, nu har jag ju börjat med laktulos och så äter jag katrinplommon så jag hoppas det går över snart. Det verkar ju som hela maskineriet har flyttat sig och så är det väl. Jag har i alla fall slutat med magkatarr pillerna så jag är bättre i den. Man får nöja sig med det lilla…


Idag har hon nya kläder igen, vi måste ju använda de vi har. Dessa kläder har hon fått av kusin, moster och morbror och det är jeans tights, ska vara modern från början. Er pappa sa igår att oj, detta barn kommer att ha mycket kläder. Dels har det ju vällt in paket från när och fjärran och så vill vi ju köpa eget. Det gäller att inte vara på stan hela tiden så kan man lättare hålla sig. Idag ska vi ut och gå på andra hållet, längs sjön och se på något annat.


Vi tänkte gå ut efter lunch men tänk att tiden går fast vi inte gör något. De skulle mäta henne, hon är ju två veckor idag men de kom aldrig och så hade vi lite mat diskussioner då de väl kom. Hon har växt en cm på längden och är nu 50 cm. Hon ammar för länge och blir trött så vi ska prova med att ge henne 20 ml mat i sonden och amma samtidigt och se om det hjälper. Då hon skulle ha mat kl 16 var hon så trött att de bestämde att hon inte skulle amma alls utan bara sondas så kunde hon vila upp sig lite. Det gick ju bra, er pappa gav henne mat och er mamma pumpade och sen gick vi äntligen ut.


Det var inget vidare väder idag, blåst och kallt och riktigt ruggigt. Vi gick lite längs sjön och sen gick vi och åt mat på restaurang. Vi firade att Signe blev två veckor idag. Hon var lite vaken under besöket men var tyst. Precis då vi körde ut därifrån började hon gråta lite men så fort vi kom ut och började köra blev hon tyst igen och somnade. Handlade lite på vägen hem och sen då vi kom tillbaka så badade Signe. Hon var hungrig så hon tyckte inte det var så roligt men hon behövde det. Hon hade bajsat ner sig helt…


Efteråt fick hon mat och åt halva mängden så det gjorde susen att bada och vara på stan. Hon låg sen och mös hos pappa och jag pumpade. Det är livet för oss. Fikade och sen är det dags att sova. Kvällarna är korta. Er mamma och pappa saknar närheten mellan oss men det är inte lika lätt här. Det kommer in personal hela tiden, vi har var sin säng och sitter i var sin fåtölj. Tänk då vi är hemma och kan ligga och mysa i soffan framför tv, det är lyx nu. Er mamma förstår de som kommer ifrån varandra då man får barn. Det gäller att vårda varandra, vi är trötta och så fokuserade på amma, sonda, pumpa, byta blöja, väga… så det är lätt att man kommer ifrån varandra. Hon ammade bara 148 idag men de säger att det är tröttvecka nu och då orkar hon inte. Hon är ju inte så gammal. Hon vill i alla fall amma och det känns ju bra.


Idag skulle jag ha gått in i vecka 36, alltså ha fyra veckor kvar… Ett vanligt symtom är stickande känslor eller tryck i bäckenet. Det beror på att barnet håller på att lägga sig tillrätta.

Er mage kan börja sjunka ner lite och det är lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning.

Kanske behöver du kissa oftare än vanligt, det beror på att livmodern trycker på urinblåsan.

Ta väl hand om dig när du är gravid och planera din graviditet så att du orkar! Lägg gärna in ledighet sista månaden så att du är utvilad inför förlossning och tiden efter.


Du kanske känner dig färdig att föda nu - du känner dig mogen för det. Andra kan ha blandade känslor inför själva förlossningen och det är helt normalt. Det är vanligt med en viss rädsla inför smärtan att föda eller för att tappa kontrollen. När oron övergår i rädsla kan man behöva hjälp att bli av med den. Prata med din barnmorska hon kan lotsa dig vidare. Har du fött barn tidigare kan du och din barnmorska gå igenom förlossningsjournalen tillsammans.

I vecka 36 är medelkroppslängden 48 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2800 gr. Huvudets omkrets är 33.5 cm.

Moderkakan börjar åldras och detta gör er mamma rädd. Jag ville inte att Signe skulle vara inne längre än tills vecka 37 för jag var rädd för att moderkakan skulle lossna igen. Troligen skulle inte henne moderkaka ha lossnat direkt denna gång… Alla inre organ är färdigbildade. Barnet gör sig färdigt att födas när som helst. Underhudsfettet tilltar snabbt i mängd, kinderna är runda och det skrynkliga utseendet är försvunnet.


Som blivande pappa kan du känna oro inför det okända. Följ med din sambo/fru på föräldrautbildningen! Du får betalt av försäkringskassan för att gå dit om du måste ta ledigt från jobbet.

Av Carina - 13 mars 2010 10:51

Nu har jag varit och ändrat igen i Gabriel & Valdemars minnes sida men nu hoppas jag verkligen att vi inte behöver ändra den mer...


http://www.evigaminnen.se/minnessida/gabriel-valdemar-dahl

Av Carina - 13 mars 2010 10:15

Er mamma fick gå upp i natt och amma vid tre målet, då brukar er mamma få sova men är Signe vaken så får er mamma offra sig. Er pappa sköter dock allt runt i kring så det är bara amningen som er mamma tar. Däremot fick jag sova över sex målet istället och det gjorde även Signe, hon fick bara sond mat då. De tog sen ut henne för hon skulle ta ett nytt gulsotsvärde och då behöll de henne tills det var dags att äta igen kl 09.00


Vi fick gå ut och hämta henne och väga, tempa och mata. Hon åt 26 ml från väster bröst och det är nytt rekord. Hon brukar knappt äta från det bara från det högra men sen orkade hon inte mer. Hur än jag försökte blev det inte mer. Er pappa får fortfarande serva er mamma med frukost, för jag kan ju inte båda amma och bre mackor. Då han var klar med frukosten åkte han hem, han ska hämta vagnen och skölja upp lite kläder.


Er mamma la Signe i sängen och pumpade. Idag tangerade jag mitt gamla rekord på 110 ml det är nästan två mål för Signe. Doktorn kom och hörde hur det var, nu kollar de inte henne så mycket längre utan frågar hur det går och är det då bra så är de nöjda. Er mamma sa att vi skulle få ett ultraljud på hjärtat innan vi åker hem och då sa hon att då får ni komma till mig. Det är tydligen hon som gör det men en annan doktor, han som hjälpte oss med HLR håller på att lära sig så han kanske gör det. Vi får ju se, huvudsaken är att vi får det gjort.


Er pappa kom tillbaka lagom till lunch, så vi åt alla tre och sen gav vi oss iväg på stan igen. Idag fick er mamma på sig mina gamla jeans, de jag köpte då du var född Gabriel. Provade förra veckan men då gick det inte lika bra. Det var inte så kallt ute och idag fick er mamma köra vagnen. Det är ju marknad på stan och det var mycket folk. Vi var först och bytte hennes overall som hon drunknade i och då träffade vi en från er mammas jobb. Det fanns inga mindre overaller så vi gick till nästa affär. Då vi kom in där började er mamma få så ont i magen.


Det var som riktigt mensvärk och er pappa sa att nu ska det inte komma fler bebisar. Lyckades handla overallen och sen fick jag sätta mig och försöka överleva. Tänkte att går det inte över får jag åka buss hem. Skickade er pappa att handla laktulos för jag har nära förstoppning och måste lösa det på något sätt. Så Signe och jag satt och väntade på honom och det kändes bättre då han kom och vi gick vidare. Vi handlade en napp till henne och sen gick vi på marknad. Det var mycket folk och vi träffade ytterligen en från Orrviken. Det är konstigt att vi inte träffade fler kändisar egentligen då det var mycket folk ute på stan.


Då vi kom hem köpte vi var sin korv innan vi gick upp. Signe ville ha mat och vi fikade, vi hade handla fikabröd på stan. Undrar om magen inte gillade de nya byxorna, de satt inte så löst om jag så säger.


Idag var det melodifestival och Signe var uppe stora delar av den. Hon åt varannan timme då vi kom hem för vi skulle bara amma henne och då blev hon lite hungrig mellan varven. Det var ju helt fel låt som vann och vi stängde av och idag gick era föräldrar och la sig samtidigt. Jag pumpade inte nio och utan väntade till tolv målet så jag hann sova lite innan det var dags att gå upp igen. Vi har kommit in i en bra rytm nu, er pappa klagar inte hela tiden på att han är trött och han sköter sitt på morgon sidan och er mamma kvälls skiften. Det ska bli skönt då hon bara ammar, nu tar allt så lång tid… amma, pumpa, amma, pumpa…


Idag vägde Signe 3048 gram och gjorde ett nytt amningsrekord 216 ml. Ändå sondas hon fortfarande mer än vad hon ammar.

Av Carina - 12 mars 2010 20:45

I natt nöjde sig inte Signe med att pappa matade henne kl 03.00 som i vanliga fall utan de fick väcka er mamma. Hon var hungrig på riktigt och en sömndrucken mamma fick sätta sig upp. Det är inte min tid på dygnet… men vad gör man inte för en liten primadonna. Er pappa tog i alla fall hand om allt runt i kring så jag behövde bara amma. Istället fick jag sova över 06.00 målet för då sondade er pappa Signe.


Vi vaknade vid åtta tiden igen och då började Signe göra sig hörd igen. Hon fick ju inte fullt med mat igår så hon blir väl hungrigare idag. Eftersom de vill att hon ska amma mer så sondade vi inte alla mål där hon ändå åt ganska bra men det kanske kommer nu. Efter hennes nio mål var hon så pigg. Men er pappa satt i telefon och er mamma ville äta frukost så jag drog fram hennes säng så nära oss som möjligt så hon kunde höra oss och så åt jag och pumpade ut mat. Det finns i alla fall mycket mat till henne då hon väl orkar suga ordentligt. Det känns skönt att det fungerar, det är ju inte självklart att man kan amma och inte heller då man får barnet tidigt. Men vi verkar ha tur i det i alla fall.


Doktorn var här, allt såg bra ut och vi ska få ett ultraljud innan vi åker hem av hjärtat då hon har ett blåsljud. Er mamma är orolig för det men doktorn sa att det är normalt men de tar ändå oss på allvar. Berättade också om Ian och att han hade högt blodtryck och att vi även var oroliga för det. Undrade om de hade tagit något på henne men det gör man inte. Enda anledningen till att man tar blodtryck är om barnet är sjukt och ofta är det lågt istället för högt. Han ska också komma in till oss senare idag och lära oss HLR i och med vi ska ha andningslarm till Signe då vi kommer hem.


Då doktorn varit där körde jag ut Signe och så tog de ett blodtryck på henne och det var 77/40 (54) och det var bra och doktorn nöjd. 54 var något medelvärde som också var bra. Er mamma fick också ett nässpray som gör att mjölken kommer fram snabbare, det kan underlätta för Signe. Hon är ju lite för trött för att orka suga ibland. Det motverkade också mjölkstockning och det kan ju inte skada.


Er mamma frågade om vi fick gå ut med henne, här på sjukhuset eller utanför. Det gick bra och de har vagnar och åkpåsar här som vi kan låna. Vi har ju vår vagn hemma. Nu måste vi ut och handla en overall till henne och en napp. Det är mycket vi inte har till henne men det går ju alltid att lösa. Er mamma hade ju tänkt att Signe skulle ha kommit idag. Då hade vi hunnit vara hemma på begravning och kommit tillbaka som igår. Nu känns det bättre att Signe kom innan och att hennes namn kunde stå på vår blomma för Knoll kunde det ju inte ha stått. Det hade nog inte andra tyckt var lika okej som er mamma.


Efter lunch kom doktorn och lärde er mamma och pappa hjärt- och lungräddning. Eftersom vi ha beställt ett andningslarm som vi hämtade igår ska man ha den utbildningen om något skulle hända. Det var en bra utbildning och vi fick lära oss lite annat också. Er mamma har varit lite orolig över att hon ligger på rygg och kan kvävas av kräkningar men det var så fiffigt gjort att då kan kräket ligga kvar i matstrupen utan att hon kvävs. Det var sämre att ligga på sidan. Vi fick prova på en docka hur man skulle göra och det var bra att få veta hur hårt man ska trycka. Det viktigaste var att larma 112 och det hade inte vi tänkt på. De svarade på alla våra frågor och tydligen har plötslig spädbarnsdöd minskat drastiskt nu när man ändrat råden. Att de ska ligga på rygg och att föräldrarna inte ska röka. Det känns bra. Men vi upplevde båda två att det inte är så säkert att man överlever plötslig spädbarnsdöd ändå fast man upptäcker det direkt. Ska nog kolla upp det lite mer.


Efter 15-målet gick vi ut. Vi fick låna en vagn här och en åkpåse och det var ont om plats för lilla Signe, men vi packade ner henne och gick mot stan. Er pappa var stolt som en tupp då han gick där med vagnen, er mamma hade inte en chans att få köra. Er mamma behöver inte mer träning än att äta, det känns ändå för mycket i de nedre regionerna men det är väl bra kan jag tro.


Vi gick för att kolla en overall, nu är vi i slutet av säsongen så det fanns inte så mycket. Vi kollade på tre olika ställen och handlade till slut en på KappAhl. På Cubus hittade vi också mycket barnkläder och där fick hon två pyjamasar. Vi köpte hjul till vaggan och så fikade vi på Törners. Vi var som en lite vanlig familj som går på stan. Handlade lite mat på vägen hem och återkom till sjukhuset lagom till att hon skulle äta.


Hon sov sig igenom hela promenaden och det var ju skönt. Vi tog lite kort på henne innan vi packade upp henne. Idag har Signe bara fått mat av mig, antingen via amning eller via sond som jag pumpat. Jag har mycket mat så nu är det bara att hon ska börja orka äta själv. Både er mamma och pappa kände sig piggare idag och vi var uppe ända tills 22.00 båda två. Det var en bra dag idag tycker er mamma och det känns som att vi kommer närmare målet att få åka hem. Hon vägde 3000 gram på pricken idag och har ammat 154 ml. Inte lika mycket som igår men ändå… och så passerade ju hon tre kilos strecket. Det bästa idag var ändå att vi fick komma ut. Nu måste vi ta hit vår egen vagn.

Av Carina - 11 mars 2010 20:15

Idag ska vi få besök igen, det är inte så ofta. Idag kommer Linda, hon ska hit i tjänsten och stannar kvar och säger hej till oss. Det är inget vidare väder idag, regn och snö och plus grader. Er pappa åkte hem efter lunchen för att laga taket på riktigt. Nu när det är så tråkigt väder är det lika bra att få det gjort.


Hon ammade så bra till lunch, hon åt då 40 ml, så då de bestämde att hon skulle ha fri amning idag. Om hon äter över 40 ml, hon ska ha 60 ml, per måltid ska vi inte ge henen någon sond. Hon blir ju mätt då och vet att hon kommer att få mat så då struntar hon i att amma. De är inte gamla då de fattar hur det ska göra. Det är ju lite jobb med att amma, att bli sondad tar inget på krafterna. Så jag ammade bara under eftermiddagen men klockan 18 fick hon även 30 i sonden.


Linda kom på eftermiddagen. Hon skulle ringa till er mamma så jag kunde möta henne men jag pratade med Anna så det var en sköterska som visade in henne. Hon fick tvätta sig och sprita händerna innan hon kom in till oss. Här är det hårda hygien krav och det är ju nödvändigt. Vårt lilla barn är ju stort men de finns ju jätte små barn här som kan dö om de får en infektion. Man får ju inte komma och gå som man vill. Det är bara mamma, pappa och syskon som får komma hit. De andra får man ansöka om att få hit. Det är ju för att det inte ska springa folk här hela tiden. Nu får ju inte vår familj så mycket besök så det gick ju bra att Linda fick komma. Farmor och farfar har ju också varit här.


Det var kul att se henne, hon hade ju med sig ett paket och även ett från Maggan med familj. Signe hade dagen till ära nya kläder på sig, eller egna kläder. Nu när hon inte solar hela tiden kan hon ju ha egna kläder på sig. Vi pratade en massa, er pappa var ju inte här då hon kom men kom senare. De två var nere och handlade mat, vi köpte två portioner och delade på dem. Linda hade även fika bröd med sig. Det ska vi sluta äta då vi kommer hem, nu äter vi bara skräp och vad ska man annars göra då man ligger här? Det var jättekul att få besök. Signe verkade trivas bra i faster Lindas knä. Hon har utsett sig själv till faster då Signe inte har någon. Eftersom vädret var så lynnigt och det inte var Lindas egen bil så åkte hon i god tid. Vi vill ju inte att hon ska hamna utanför vägen på väg tillbaka. Hon ska ändå åka över skogen och det är ju18 mil till Sveg. Vi hoppas hon kommer på besök fler gånger.


Idag vägde hon 2948 gram och har gått upp 52 gram. Ännu har hon inte nått matchvikten då hon föddes. Jag ammade 168 gram och det är rekord, och hon fick 346 ml av mig. Idag har hon inte fått full ranson men så blir det då de provar att ha fri amning. Denna vecka är ju trött veckan och då kan det vara så att hon inte orkar. För även om er syster är stor så är hon ju inte gammal.

Av Carina - 10 mars 2010 20:15

Vad är det för dag idag? Blir helt dag vill då vi är här instängda… onsdag, jaha! Idag var er pappa hemma och det var nog tur det. Det har nu blivit plusgrader och regn och då har snön tagit våra huvar med sig ner på marken. Vi har ju två huvar på ena sidan, en för fläkten och en för ventilationssystemet. Nu låg de på marken och så var det hål rakt in i huset. Vilken tur att det inte regnade idag men det var blött på insidan. Så er pappa fick laga detta provisoriskt så det inte kom in regn i huset. Huvarna var dessutom tillknycklade så de behöver göras lite snyggare igen. Vilken tur att vi inte hamnade i Sundsvall!


Han kom tillbaka igen lite försenad men med ännu mer paket till Signe. Tur att er mamma inte är så hungrig av sig. Ibland måste man vänta på er pappa. Det tar ju ändå lite tid att åka fram och tillbaka. Dessutom varje gång han är hemma tvättar han kläderna vi fått. Han vill inte att vi ska använda dem innan vi tvättar bort giftet.


Idag badade vi Signe, en av vår favorit sköterska hjälpte till. Det är första badet sen hon badade då hon kom ut. Då tvättade de väl mest håret på henne för hon var ju full med blod och hade mycket hår. Små bebisar ska ju inte bada så ofta. De ska ju visa oss hur det går till. Att bada gillade Signe och inte ville hon ha så kallt vatten heller. Vi har ju det bra med att ha eget bad till Signe, som dessutom är höj och sänkbart. Det är i samma bord som skötbordet och har en värme lampa ovanpå så hon inte fryser. Nu är vårt barn inte så kallt, hon håller ju värmen själv.


Varje dag tar vi hennes naken vikt och tempen på morgonen. De mäter henne då hon fyller hela veckor. De ska ju kolla så hon håller temperaturen själv och så om hon går upp i vikt som hon ska. Så ofta innan 9-målet så väger vi henne. Idag vägde hon 2894 gram, det var en ökning med 68 gram, det tar sig. Än så länge är hon inte uppe i födelsevikten men snart. Hon vägde ju 2910 då hon föddes. Nu ska hon äta 480 ml om dagen och idag slog hon nytt amningsrekord, 136 ml. Idag fick hon all mat från er mamma, genom amning och sond och det var häftigt. Det är kul att pumpa nu för det kommer så mycket mat, ibland måste jag ha det i två flaskor för det blir tungt att hålla upp de man pumpar, det tar ju ändå en kvart per bröst. Hoppas hon har solat färdigt nu, värdet hade gått ner till 188 och gränsen är 230 så kanske, kanske…

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards