Direktlänk till inlägg 28 mars 2010

Käre Gabriel och Valdemar 28 mars

Av Carina - 28 mars 2010 15:30

Oj, vad trött er mamma var i morse. Det gick bra tills strax innan lunch, då hade jag lätt kunnat sova flera timmar men vi ska iväg till gamla stationen och hämta saker och det är er mamma som tjatat om det så jag kan ju inte ge mig på den punkten. Vi behöver möbler, kläder, matberedare och förvaring. Ska även hämta symaskinen, så vi kan sy nytt tyg på babysittern och sy påslakan till Signe. Vi har massa lakan som er pappa hade men då hade man inte påslakan utan bara ovanlakan och nu ska vi göra påslakan av dem istället.


Idag blir er syster fyra veckor, en månad. Tänk vad tiden går fort. Visserligen har vi inte varit hemma så länge men det känns inte som att det är en månad sen hon föddes. Det känns mer som år. Att det alltid har varit så här. Fast det är jobbigt så är det värt det… vilket underbart litet barn vi har. Den sötaste av dem alla…


Eftersom vi sov länge blev det en sen frukost. Då er mamma vaknade sa jag till er pappa att blir du trött idag så är det för du sover för mycket. Det hade gått bra i natt och han hade inte behövt vara uppe något men gick och la sig tidigt. Er pappa frågade varför er mamma sa så och varför jag straffade honom då han sov. Då kom tårarna på er mamma igen. Jag missunnar inte er pappa sömn för han är trevligare då han är utsövd men det känns orättvist. Blir jag trött så måste jag sova annars blir jag sjuk säger dig pappa. Ja, det är precis likadant för mig men jag kan inte sova så mycket som jag vill. Jag måste upp och amma var tredje timme oavsett om jag är trött eller inte. Så när er pappa sover sju timmar och sen klagar på att han är trött och behöver sova en timme blir er mamma oresonlig. Det känns som ett slag i ansiktet eftersom att jag inte kan sova så mycket. Nu har jag valt att vi inte ska ge Signe mat med nappflaska för annars har er pappa erbjudit sig att ta ett mål men nappflaska. Det skulle inte vara något problem för er mamma att pumpa men jag vill att hon bara ska amma om det går. Detta gör ju att jag inte kan sova så mycket som jag vill. Jag vill inte heller klaga på er pappa men han förstod var er mamma menade och ska inte klaga mer. Han får däremot sova på dagen om han behöver bara han säger till innan så er mamma kan förbereda sig på det.


Er mamma har bättre simultan kapacitet det kan inte er pappa hjälpa. Då er pappa ska göra saker kan han bara göra en sak åt gången och er mamma måste hjälpa honom hela tiden medan er mamma klarar sig själv mycket lättare. Detta kommer er pappa att öva upp och är inte er mamma där så kan han mer. Han är inte heller lika säker som er mamma är, jag är ju mer van vid små barn än er pappa. Han har ju levt med barn med den minsta var då ett år.  


Er mammas tårar tog slut då vi prata om det och er pappa får ju så dåligt samvete då han gör er mamma ledsen. Hormonerna gör ju att jag gråter lätt och nu när jag dessutom är så trött så blir ju inte saken bättre. Det känns bra att vi i alla fall kan prata med varandra och att vi älskar varandra oavsett vad som händer.


Er pappa värmde mat då han satt in en dörr till klädkammaren. Vi åt och sen körde vi till gamla stationen. Vi kom på att vi inte hade någon kärra att ta möblerna på så det fick vi vänta med. Vi letade upp kläder, dels till er mamma och så alla barnkläderna. Signe ville inte vara här, hon gnällde hela tiden, hon ville inte sitta i bilbarnstolen så vi fick skiftas om att bära henne. Vi letade i alla kartonger, skulle hitta er pappas matberedare, min finns med knivarna är inte på samma ställe. Vi letade också er pappas lampor som vi ska ha i uterummet. Hittade inget av det men er mamma öppnade en kartong jag inte öppnat tidigare och där fanns knivarna till min matberedare, äntligen. Så den tog vi med och symaskinen. Då jag letade där hittade jag korten på dig Gabriel och då på det ena kortet tyckte jag att Signe liknade dig på munnen. Er pappa tyckte det var svårare att se för du var mer avlång i ansiktet medan Signe är mer tjock om kinderna. Hittade även ett kort på kusin Ian och där ser man att de är lika på munnen. Så er lillasyster är lik er mamma fast hon inte kommer från mig och det värmde verkligen er mamma långt i hjärtat. Det är ju ganska oväsentligt egentligen men är ju kul om hon liknar mig. Men jag älskar henne villkorslöst oavsett och hon känns som min och kommer alltid att göra. Jag tänker inte på att hon inte är att mitt kött och blod, hon är min ändå.


Då vi var nöjda så åkte vi hem. Er mamma sa att er pappa borde erbjuda någon på sitt jobb middag mot att de hjälper honom att bära möbler. Först måste han dock laga punkteringen på kärran. Det tyckte er pappa var en bra idé så han ska kolla efter påsk. Vi fikade då vi kom hem och så fick Signe mat. Er pappa skulle beställa rör men fick istället laga mat. Er mamma började men sen blev det amning och er pappa fick fortsätta. Vi är duktiga nu med maten. Vi ska även börja göra en mat lista, vi kan ju inte så många rätter… måste öva oss på att laga mat. Vi åt och sen badade er mamma och klockan rann iväg, jag trodde vi skulle kunna lägga oss tidigt idag. Er pappa somnade först, han ska till Sundsvall imorgon så han behöver sova.


Jag ringde till Maggan, hade ringt till Fredrick innan idag och fick då veta att de skulle flytta till Lillhaga. De ska hyra ett hus där och det har de velat göra länge så det känns ju bra att de äntligen bestämt sig. Dessutom får vår lilla familj bättre plats där än där de bor nu. Så huset är nu ute på försäljning. Då jag pratade med Maggan på kvällen berättade hon nästa nyhet, att hon ska på ultraljud imorgon… hon är gravid!


Det kom som en chock för er mamma. Jag hade svårt att fatta. Det är ju helt otroligt kul! Signe kommer att få en jämnårig kompis. Er pappa sa, hon som är så gammal? Gammal, hon är ju lika gammal som jag sa jag. Ja, men det var ju på naturlig väg! Ja, det vill du ju att det ska bli för oss också? Det är väl för att hon har äldre barn som det känns som att hon är äldre. Så är det, eftersom jag har en liten bebis måste jag ju vara mycket yngre än de som har tonåringar… eller hur?


Idag skulle jag ha varit i vecka 38, alltså haft två veckor kvar.  I vecka 38 är medelkroppslängden 50 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 3200 gr. Huvudets omkrets är 34,8 cm. Så Signe är ganska normal för sin ”ålder”. Ditt barn är nu redo för ett liv utanför livmodern. Visste du att det är barnet själv som bestämmer när det ska komma ut, graviditetslängden finns programmerad i barnets arvsanlag. Lungorna är fyllda med vätska fram till födelseögonblicket då vätskan pressas ut för att ersättas med luft. 


Få kvinnor föder på uträknat förlossningsdatum - det är inte lätt att veta när man skall lägga in om sin ledighet. En god ide kan vara att fråga din egen mamma och svärmor om de födde tidigt eller sent. För de flesta blivande pappor eller partners är det självklart att vara med vid förlossningen - få känna sig delaktig och dela upplevelsen. I slutet av graviditeten kommer barnmorskebesöken tätare. Man kontrollerar blodtryck och livmoderns storlek, försäkrar sig om att huvudet ligger neråt och lyssnar på barnets hjärtljud. 


  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 5 februari 2022 16:42

Undra om jag skulle ta och uppta mitt bloggande igen. Jag har varit på gång några gånger men har inte kommit till skott. Tror att jag skulle må bättre av att skriva av mig här. Nu har det gått några år och vi har fått stora barn. Signe blir snart 1...

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards