Direktlänk till inlägg 21 februari 2010

Käre Gabriel, Knoll och Totta 21 feb

Av Carina - 21 februari 2010 11:45

Din mamma sov ända tills sex idag tror jag, somnade om lite till men sen gick det inte mer. Har ont i magen och det är svårt att hitta ett sätt att sova på. Dessutom har jag sådan halsbränna, tycker att jag haft det hela tiden men det var då inget mot det jag har nu. Inget vill ner i magen och det ligger i svalget och väntar på att få komma upp. Än så länge har jag inte spytt men det är inte långt ifrån. Vågar i alla fall inte rapa utan en spann under.


Vi var uppe först idag med och din pappa gick ner och fixade frukost till oss. Jag åt uppe och han nere. Då våra gäster kom in fixade han frukost till dem med, ordnade te i kulan och satte på vatten. Här får man full service av din pappa då det gäller frukost. Din mamma åt filen upp och låg en stund och sen vågade jag mig ner och åt mackan och drack te tillsammans med de andra. De ska åka hem efter frukost så det känns bra att gå ner.


Din pappa tog Kjell med sig ut i garaget och visade upp det. Inga-Britt och jag behövde inte kolla på det så vi blev kvar inne. De packade sen ihop och körde hem. Det hade börjat snöa i natt och det snöade fortfarande. Inte så mycket men tillräckligt för att det inte ska vara så kul att köra bil i det. Det blir ju mycket snörök och det är inte kul.


De tackade för sig och vi tackade för att de kommit. Det var riktigt kul med besök, vi är dåliga på att vara sociala när vi bara bygger. Kommer det då gäster så är vi det desto mer. Dessutom är det lätt med självgående gäster. Det är värre med dem som tror de har kommit på hotell och ska ha service hela tiden.


Då de kört hem gick din mamma ut i uterummet och vilade en stund. Vi har inte riktigt vant oss vid att det är ett vardagsrum nu. Man vill ju gärna vara där det är OS. Så din mamma såg på skidtriumfen en gång till och det var nästan lika spännande denna gång. Då det var slut åt vi lunch, din pappa kom med det på brickan så vi åt i uterummet. Det känns så bra att ha detta rum och ännu mer nu när vi har tv där. Allt är klart och det känns verkligen som hemma.


Din pappa hade satt upp golvsocklarna i sovrummet men vi kan inte sätta upp taklister förrän vi har det klart med sidorna på garderoben. Så efter lunch började han med termostaterna. Ska vi flytta ner så måste vi ha termostater i sovrummet. Stänger vi dörren blir det så iskallt både där och i uterummet och man vill ju kunna stänga skiten ute från sovrummet. Han hittade inte lådan med sakerna i och din mamma fick hjälpa till att leta. Han hade kollat överallt, både inne, i garage och i boden. Inne fanns den inte, för där kollade även din mamma. Jag ville gå ut i boden men din pappa gick ut en gång till och hittade den där.


Din mamma låg i uterummet hela dagen och kollade tv, då det var hockey kollade din mamma på tv4, hockey är bara kul om det är Sverige som spelar. Jag började bli fika sugen och tänkte att då detta program är slut ska jag fixa fika, precis då kom din pappa med fika. Han är då helt underbar din pappa. Så vi fikade och sen somnade din pappa en stund i soffan. Din pappa byggde vidare och din mamma latade sig. Innan middagen gick vi upp och la oss och sov middag, och det var behövligt och skönt. Din mamma sover ju så illa på natten så jag behöver sova på dagen.


Vi åt middag och sen eldade vi i kakelugnen och så jobbade din pappa vidare och din mamma kollade på mer OS. May Gull ringde och jag pratade med henne en stund. Det är inte klokt vad de kan ta betalt för tjänster då det gäller begravningar. Helt fräckt, när folk är i sorg och inte orkar fixa på egenhand då ruinerar de en. Då jag pratat färdigt fixade jag fika och så tittade vi på herrarnas skidskytte. Njöt igen över vårt nya vardagsrum. Vi har ju inte kunnat fika uppe i sängen då vi kollat på tv utan vi har fått gjort det innan. Efter skidskyttet hoppade din mamma i badet, och det var härligt! Din mamma skulle nog kunna bada tre gånger om dagen…


Din mamma gick ner till OS igen och din pappa tog ett bad, han kom dock inte ner sen utan ropade på din mamma hela tiden. Han ville ha pengar… försökte hitta min dosa med utan resultat. Till slut somnade han nog för det blev tyst och din mamma kollade på damernas skidskytte.


Då det var klart packade jag ihop och packade lite kläder och sen gick jag upp och väckte din pappa och berättade om resultaten. La fram en del saker jag skulle ha med mig innan jag kröp i säng, läste en stund innan jag släckte och somnade.


Nu går din mamma in i vecka 34 och då blir bröstvårtorna större och brösten tyngre. Kolostrum, eller råmjölk, kan läcka ur dina bröst fast ditt barn ännu inte är fött. Det är kanske dags att köpa en stödjande amningsbehå. En del kvinnor kan känna sig stora, klumpiga, oviga och rent av oattraktiva. Du kan känna dig trött, otålig och gnällig. Kanske märker du att dina ringar börjar klämma åt om fingrarna, eller att händer och fötter är svullna. Det beror på att vätska samlas i kroppen.

Sex behöver inte alltid innebära samlag, graviditeten är ett utmärkt tillfälle att utforska andra former av njutning. Du kan ha stort behov av att bli hållen i en öm och trygg kroppskontakt. En del kvinnor njuter av sin sexualitet som aldrig förr, samlag kan aldrig skada barnet!

I vecka 34 är medelkroppslängden 46 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2350 gr. Huvudets omkrets är 32 cm. Barnets hud blir mer rosafärgad. Om det är en pojke så har testiklarna vandrat ner i pungen. Tarmen är full av en grönsvart massa, en slags bajs som består av hud avlagringar, som barnet får i sig när det svalt fostervatten, galla och tarmsaft.

Många pappor tänker mer och mer på den kommande förlossningen. Fundera över hur ni vill åka till sjukhuset. Behövs en alternativ färdväg om ni behöver åka mitt i rusningstrafik. Om ni redan har barn måste ni ha en barnvakt. Finns BB-väskan packad för dig och din partner? Ja, vi har packat väskan… det gjorde vi redan i januari efter det att din mamma blev inlagd.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 5 februari 2022 16:42

Undra om jag skulle ta och uppta mitt bloggande igen. Jag har varit på gång några gånger men har inte kommit till skott. Tror att jag skulle må bättre av att skriva av mig här. Nu har det gått några år och vi har fått stora barn. Signe blir snart 1...

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards