Alla inlägg under december 2009

Av Carina - 16 december 2009 18:45

I natt har din mamma sovit som en stock. Vaknade av att din pappa ringde och var då långt inne i en dröm så det tog lite tid att fatta att det ringde. Hade tvingat honom igår att ställa klockan fem minuter tidigare så han hann ringa till mig. Annars är han så stressad och måste vara där då och kan inte prata då det är någon annan i hans omgivning… ibland är han hopplös. Men nu fick din mamma i alla fall 6 minuter och det får jag ju nöja mig med.


Din mamma satte på tv och spelade in julkalendern fall i fall jag skulle somna om. Din mamma sover så gott till tv ljudet och adventljusstakarna. Jag gick ner och fixade frukost och kollade på julkalendern men sen sov jag. Då jag somnar om så där sover jag som en stock och kan knappt vakna. Fick till slut sätta mig upp så jag skulle pigga på mig. Åt resten av frukosten och kollade tv.


Tänkte bada och din pappa hade eldat upp i tankarna så det var fullt med varmvatten igår och nu gick jag ner för att kolla hur det stod till.

Men nu var det inget varmvatten i tanken, vi eldar för kråkorna så länge vi inte har termostater. Vi har ju å andra sidan inga dörrar så det kan ju kvitta. Vi får nog bara elda då vi ska bada. Det var meningen att din mamma skulle hoppa i det igår men pratade i telefon och kollade på tv så det blev inte. Nu fick jag tända upp en ny brasa och samtidigt tog jag en fika och gick upp och skrev i bloggen. Det var längesen sist. Din mamma är så tom i bollen nu för tiden. Lägger all min kraft på att jobba 25 % och hoppas jag blir sjukskriven helt nu då jag ska till doktorn imorgon.


Tog tag i dammsugaren och började dammsuga där uppe. Det var längesen men nu när jag har fixat med kläderna kom man in med dammsugaren och det var skönt att få rent där. Det är så tomt här uppe nu och det känns så bra. Ska dammsuga resten ikväll men jag måste först flytta lite saker och det var jag inte sugen på nu.


Hoppade i badet och jag hoppas barnen gillar att bara varmt för det gör deras mamma. Då jag badat klart masserar jag alltid magen med duschen, jag tror att de mår bra av det och så sjunger jag Kumba ya för dem. Hoppas de kommer ihåg det sen då de kommer ut. Idag har det inte varit så mycket liv på dem och det oroar alltid din mamma. Imorgon ska dessutom jag själv gå på ultraljud och det gillar varken jag eller din pappa. Din pappa skulle vilja vara med och din mamma är så orolig över om det skulle vara något fel att jag är själv. Ska nog kolla upp flygtider redan idag så jag vet om det finns något plan din pappa ska kunna ta om det mot förmodan händer något imorgon.


Skrev lite i bloggen då jag åt lunch, bakade pepparkaksbröd i mina nya fina formar. Har fått en snögubbs- och en granform och de blev jättefina där i. Gick sen upp och vilade mig lite innan det var dags att åka. Kom iväg lite väl sent och de klagar jämt på att skåningar inte kan köra bil då det bli snö men det gäller norrlänningar också… de kör jämt i 30 då det är snö på vägen. Hamnade bakom en sådan nu och det är inte första gången. Hittade en parkeringsplats inne i stan, jag skulle handla lite mat till julfesten och en paket. Hittade ett fint rött fat som passade i pris och så handlade jag te att ta med till Skåne. På konsum var det sölkorvar igen… men till slut kom jag därifrån med maten och körde till gamla jobbet.


De var julfina redan då jag kom och så var de i full fart på att fixa all mat till julbordet. Din mamma känner sig hemma här och det var skönt att träffa alla igen. Vi åt god mat och din mamma fick i sig mycket mat men blev proppmätt. Då efterrätten kom fick jag tvinga ner lite av det och satte mig sen i soffan och vilade mig. Då kom tomten och din mamma fick en senapsburk. Maria fick mitt fina fat och var jättenöjd och det var ju kul, funderar på att köpa ett till mig själv också.


Din mamma stannade kvar en stund till men då klockan var över tio åkte jag hem. Var helt slut, då jag kom hem pratade jag med din pappa. Han hade också precis kommit hem. Hade glömt att gjort mackor men jag orkade inte gå ner och göra det så jag får fixa det imorgon bitti. Sa god natt till din pappa och läste lite innan jag somnade.

Av Carina - 15 december 2009 18:45

Idag vaknade din mamma vid femtiden och hade något i halsen. Var tvungen att gå upp på toa och snyta mig, var helt täppt i näsan. Hulkade och väckte din pappa. Så vi tände lampan och låg och läste en stund. Till slut släckte vi och somnade om igen, så din mamma sov som en stock då klockan ringde. Vi var båda helt slut och somnade om igen och sov nästan en timme till. Det skulle komma en kille och titta på fläkten idag så därför skulle din pappa jobba hemifrån.


Till slut lyckades din pappa komma upp och göra frukost. Din mamma sov som en stock under tiden han åt frukost och blev helt förvånad då han stod där vid sänggaveln och hade frukost brickan i handen. Nu fick även din mamma vakna och resa mig upp. Åt frukosten och så ringde Anna. Pratade med henne och så kom fläkt killen. Det var inget fel på fläkten men det burrar om den och vi har valt en extra tyst. Nu får vi fundera på hur vi ska göra med den.


Din pappa jobbade lite och din mamma latade sig och sen gick han ner och fixade lunch och vi åt tillsammans. Din mamma fick sen åka till jobbet och din pappa skulle åka till Stockholm. Din mamma borde ha haft jobbat igår istället så vi kunde vara hemma tillsammans idag men nu kom vi på det för sent. Nu ska vi inte ses förrän på torsdag och det är länge… vi som ses jämt annars.


Det gick bra på jobbet och idag hade jag att göra hela tiden. Din mamma känner sig välkommen på det nya stället och de frågar alltid hur jag mår och de ser mig och det känns bra. Gamla chefen ringde och meddelade att jag skulle ha kalvsylta med mig imorgon på julfesten men din mamma ska även baka pepparkaksbröd och ta med. Då jag jobbat klart åkte jag och handlade den första julklappen till din pappa. Åkte sen hem och åt middag. Idag har jag varit hungrig mest hela dagen. Nu fick jag tom ta om för jag åt mer än vad jag förväntade mig, men det är på tiden att din mamma börjar äta lite mer. Jag äter ju mindre nu än då jag inte är gravid. På morgonen mår jag illa då jag äter och på kvällen vill inte maten komma ner utan jag rapar den hela tiden. Så det är aldrig riktigt gott att äta.


Din mamma var lite orolig för att din pappa aldrig skickade något sms att han kommit fram. Så jag skickade ett till honom och till slut fick jag svar. De hade varit mycket försenade och din mamma hann tänka hemska tankar på att det skulle ha hänt din pappa något. Vad skulle din mamma ha gjort då? Fy för den tanken, vill inte tänka så men gör det ändå, mina hjärnspöken har vaknat till igen.


Ringde och pratade med Ann-Catrin och Ingela. Det är skönt att ha en vanlig telefon nu, man kan prata var som helst i huset och inte bara på ovanvåningen. Bokade träff med familjen Svensson i jul och en vecka semester i sommar då Ingela och gänget troligen ska komma hit. Det hade varit jättekul. De har varit och hälsat på din mamma i Ljusdal några gånger. Fixade lite fika och gick upp och kollade på Sommarpratarna, det är ett mysigt program. Att bara sätta ihop människor så där och de har hur mycket som helst att prata om.


Din pappa ringde då det var slut, han hade fått ett kallt rum och låg och frös och hade tittat på äntligen hemma. Din mamma visste inte om han skulle vara på hotellet då så jag spelade in det till honom. Din mamma började titta på Bridget Jones dagbok och i pausen gick jag ner och bredde mackor till imorgon och släckte över allt. Gick sen upp och sa god natt till din pappa och tittade färdigt på filmen. Läste lite innan jag sen släckte och somnade gott.

Av Carina - 14 december 2009 18:45

Klockan ringde tidigt idag, nu är det vardag igen men det är sista veckan vi jobbar innan jullovet. Din pappa åkte till jobbet och din mamma låg kvar i sängen. Han ropade då han gick att nu snöar det! Det är segt på morgonen men det som är mysigt att ofta är dina syskon vakna då och sparkar och har sig då din mamma ligger där och spelar spel på datorn. Det gillar din mamma verkligen!


Det fortsatte att snöa hela dagen men det blåste så. Så, så länge det var ljust var det bara drivor, mycket snö på vissa ställen och barmark på andra. Det gillar inte din mamma, jag vill ha minst en meter på en gång…


Din mamma fortsatte och städa på ovanvåningen och fast det tar tid så händer det saker. Det rensas och slängs och flyttas undan men till slut så blir det bra. Idag tog jag tag i kläd högarna. Det är konstigt att det ska vara svårt att få in kläderna i garderoben… våra grannar har ett annat bra tips. De tänkte till då de byggde huset. Deras sovrum gränsar till tvättstugan och den väggen som delar dessa rum är garderoben. De kan öppna den från båda håll. Så då de torkat tvätten lägger de direkt in den i garderoben från tvättstugan och sen hämtar de sina kläder från andra sidan då de ska använda dem. Nu har vi tvättstugan i ena ändan av huset och sovrummet i andra… nu bor vi dessutom uppe så då blir det ännu svårare.


Men din mamma tog allt som tillhör sängkläder och handdukar i en stor plastpåse som kan stänga igen och så sorterade vi upp det som ska till friggeboden i en påse. Nu fick vi plats med alla kläderna i de 12 backarna, vi fick sex var. Din pappa hjälpte till lite då han kom hem. Han hade en jobbarkompis från Sundsvall med hit som skulle kolla bygget. Så din mamma vara nere och hälsade på. Då han gick satte äntligen din pappa upp spegeln på toa dörren. Vi hjälptes att få ner den och sen limmade din pappa dit den och nu får den ligga där och torka till sig.


Vi åkte sen och åt på Tages, din mamma hade skrivit alla julkort klara igår så vi postade dem. I väntan på maten satte jag på frimärken. Vi åkte sen och handlade lite och sen åkte vi hem. Efter att det blivit mörkt och jag inte såg snön hade det kommit mycket, kanske 1½-2 dm, det är svårt att se då det är i drivor. Det hade drivit igen på vägen men på bron var det helt snöfritt, så mycket blåste det. Din mamma älskar verkligen detta väder och bara njöt av snöstormen utanför.


Vi tände en brasa och låg och mös i soffan. Det är underbart med ett ”vardagsrum” och att få kunna ligga där och njuta istället för i sängen. Vi låg där och beundrade vårt fina hem och tänkte på hur det ska bli då vi är klara. Din mamma har lite ont i korsryggen och har svårt för att komma upp ur soffan då den är så låg och man hamnar djupt.


Den började din mamma köra med din pappa. Vi tog hand om tvätten, flyttade saker upp och ner och det får din pappa göra i vår farliga trapp. Vi la alla kläderna på rätt plast och flyttade runt band backarna. Din mamma hade skruvat fast ovansidorna idag så nu ska inte kläderna bli lika dammiga och lådorna inte lika mycket fyllda med allt annat. De kläder som skulle hänga hängdes upp. Vi städade runt vår säng och din mamma for omkring med dammvippan.


Dörren kom på plats och äntligen kan vi se hur snygga vi är! Men man ser inte magen så bra i den ändå men man får ställa sig lite längre bort. Din pappa tog lite nya bilder på din mamma och magen som vi ska ha på fotokalendern till din morfar. Din pappa har tyckt att jag har kört lite väl mycket med honom idag och jag har känt mig lite elak och snar stycken. Kan undra vad det betyder. Inte såg vi någon  film heller som vi tänkt… men vi somnade gott i alla fall.

Av Carina - 13 december 2009 18:45

Lucia och inte blev det någon Lucia. Ifjol var din mamma på Lucia med jobbet men idag blir det nog inget. En tanke var att åka till kyrkan men vi får väl se hur det går idag. Det är i alla fall mysigt att din pappa inte springer upp så fort han vaknar och börjar jobba utan ligger kvar och myser med din mamma. Vi kollade julkalendern innan din pappa gick ner för att fixa frukost och idag kom han upp med frukost till oss båda och det var mysigt.


Idag ska din pappa börja med taklisterna med det var ingen lätt uppgift. Hur ska de geras? Han provade hur många olika vinklar som helst utan något bra resultat. Din mamma vill att det ska vara snyggt och han har gjort allt för att lyckas med vårt tak har alla möjliga olika vinklar som inte går att passa ihop med varandra.


Det blev många svordomar denna dag… Din mamma var ovanligt pigg och for omkring här. Det var ju mycket skidor på tv så jag var mest uppe. Det är så fullt med skit där uppe och nu är det snart borta. Har ju hållit på några dagar men idag blev det riktigt tomt på golvet.


Jag bakade även vörtbröd med mix och det blev riktigt gott. Ena limpan med russin och andra utan för din pappa ville inta ha det. Så nu har vi ett bröd var. Din mamma hade gjort risgrynsgröt men det blev inte god men vi åt av den i alla fall till lunch. På kvällen blev det korv.


Då din pappa är så sur och svär så mycket blir din mamma lite mer aktiv. Så idag höll din mamma på med mycket, städade, tvättade och fixade i köket. Vi fick även flytta köksbordet för din pappa skulle kunna komma upp med bocken och mäta i taket. Dessvärre blir jag också sur och tvär och det vill jag inte men det blir så i alla fall. Din moster ringde och det var kul att höra ifrån henne. Hon verkade må bra och även din lille kusin Ian. Din mamma längtar så till Skåne och få träffa dem. Till slut var din pappa så pipig att jag fick lägga på och hjälpa honom. Men han hade för sig att din mamma skulle kunna se på tumstocken vad där stod på 5,5 meters avstånd och blev ännu grinigare när det inte gick. Din mamma gav han då lite tips på hur han kunde göra istället och det blev mycket bättre. Din pappa fick inte mycket gjort idag om man räknar bort svordomarna. Men vi har ett vägguttag till och tre taklister som är färdig kapade.


Eftersom att din mamma var igång så bra så blev det ingen Lucia och din pappa som är så sur kan vi inte ta med ut med andra människor. Han blev lite gladare på kvällen i alla fall och det kändes mycket bättre. Vi hjälptes åt att fixa med julkorten, jag skrev den och din pappa letade upp adresserna på nätet.


Nu är din mamma i vecka 24 och då vill de att man ska börja träna… Om du inte redan har börjat träna musklerna i bäckenbotten så är det dags att göra detta nu.

Din livmoder har växt så att den når över naveln, det var längesen… Det är inte ovanligt med halsbränna och ryggont, ryggontet har kommit till din mamma nu. Jag har svårt för att stå på ett ben utan att jag trillar.

På grund av att blodmängden i kroppen ökar och att kroppstemperaturen stiger något får många kvinnor en rosig hy under graviditeten. Huden sväller och tar upp mer fukt, den kan också bli fet och finnig. Den ökande blodmängden innebär också att du svettas mer. Ringen har jag runt halsen och det var jätte längesen jag fick ta av den för jag är svullen om fingrarna.


Om detta är din andra graviditet är du kanske orolig för att du inte ska kunna älska det nya barnet lika mycket som det första. Ska kärleken räcka för två eller fler? Så snart det nya barnet är fött kommer du att upptäcka att du kan älska det nya barnet lika mycket som de äldre. Förbered det äldre barnet på att det kommer ett syskon genom att låta det känna, lyssna och vara med i magens växande. Låt det äldre barnet få hjälpa till med planeringen inför den babyn, få vara med och bestämma då nya saker ska inköpas. Kanske kan det vara roligt att träna blöjbyte och amning på en babydocka. Det är ju inte så lätt för oss… men jag är däremot inte ett dugg orolig för varken att vi inte ska älska dessa barn eller att vi ska glömma bort dig Gabriel. Det finns plats för många barn i våra hjärtan. Din mamma har ju även andra små barn och stora för den delen som får plats i mitt hjärta.


I vecka 24 är medelkroppslängden 32 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 700 gr. Huvudets omkrets är 22,5 cm.

Foster som utsätts för ljudstress reagerar genom att hjärtat slår fortare - men de vänjer sig. Om ett foster utsätts för upprepad ljudstress reagerar det allt mindre på ljudet. Det kallas tillvänjning, habituering, vilket är en form av inlärning.


Tänk vad tiden går fort och nu mår ju din mamma faktiskt mycket bättre fast att orken inte är på topp. Kan verkligen njuta av de små i magen och ser ljust på framtiden. Vi läser alltid på söndagar vad som händer med dina små syskon i magen och förundras över hur det kan gå så bra.


Det blev ingen film idag heller men vi låg i alla fall och mös i sängen med var sin dator i knäet och kollade på tv. Det är inte fy skam det heller.

Av Carina - 12 december 2009 18:45

Tänk vad mysigt det är då det är helg. Visserligen är det mycket som ska göras då men man behöver inte ha en klocka som ringer på morgonen. Vi vaknar rätt så ofta lite halv tidigt ändå men det gör inget för vi behöver inte kliva upp. Efter frukosten drog din pappa lite el medan din mamma vilade sig. Pratade med Helena och det är så underbart att kunna prata utan att det bryts hela tiden men det gjorde det nu. Din pappa kopplade visst fel och hela huset slocknade så även telefonen. Men han fick igång det och trodde sig hitta felet.


Idag ska vi till stan. Din mamma bestämde det, att jag skulle få en dag på stan i adventspresent och din pappa ska få fika av din mamma. Det tyckte din pappa var en bra deal. Han är inte helt återställd från sin sjuka ännu och behövde nog också en mys dag. Din mamma skulle byta lite kläder och så hittade jag två blusar, inga mammakläder utan på den stora avdelningen. Det finns ju bara svarta kläder på mamma avdelningen men din mamma vill ha något rött till jul så det blev en röd och en vinter vit.


Vi fick stå i kö till fikat men sen satt vi där en bra stund och bara satt. Din mamma fick knappt i sig någon lunch, det bara växte i munnen så din mamma lät bli att äta. Nu beställde jag en leverpastejmacka först som din pappa fick en bit av. Din mamma köpte en saffrans muffins med maräng ovanpå och en mini liten lussekatt och din pappa fick ett wienerbröd.


Vi gick en tur på Clas Olson och Akademi bokhandeln också innan vi åkte hem. Vi fick gjort det vi skulle och det var ändå kul att komma ut lite i julstämningen. Visserligen var det mycket folk men det är ju mysigt tycker din mamma. Nu orkar jag ju inte lika mycket längre men att ändå få känna på atmosfären.


Vi var inom konsum och så handlade vi lite färdig mat. Då vi kom hem var hela huset mörkt som natten. Vi fick ta ficklampan för att få igång strömmen igen. Nu fick din pappa något att tänka på. Till slut hittade han felet, det var en sladd som fastnat och bränts lite och det är ju tur att vi har jordfelsbrytare som löser ut så det inte blir något värre. Din pappa värmde maten då han fixat det och din mamma vilade sig. Vi åt och sen mös vi framför kakelugnen i våra soffor, som en helt vanlig lördag kväll. När vi var klara där, din mamma skrev julkort för fulla muggar så gick vi upp och såg en film och somnade gott!

Av Carina - 11 december 2009 18:30

Idag åkte din pappa till jobbet som vanligt, han var lite piggare men inte pigg. Din mamma ska jobba förmiddag och då är det bra att komma upp tidigt så jag kan vila lite innan jag åker iväg. Kom iväg tidigt och det är lika bra att passa på då man mår bra. Vi hade möte som vanligt och det bjöds på lussebulle och pepparkaka.


Vi såg en film om Barda teatern här i Östersund, som är för funktionshindrade. Den var bra och sen skulle vi ha diskussioner men först kom säkerhets ansvarig och skulle prata sånt. Då satt din mamma där och funderade, vi är 10 i rummet och tre är skåningar… lite häftigt. Vi gick igenom brandmodulen i programmet och din mamma berättade om mina erfarenheter i Bollnäs kommun och hur bra det var för oss sen vi gjort den första jobbiga ronden.


Efter han gått hade vi diskussioner och då fick din mamma sig en riktig tankeställare. Vi pratade om att personalen inom omsorgen är lite dålig ibland på att ta till vara brukarnas intressen och gör istället sådant de gillar själv. Det var en kille som ville gå på bowling och då hade personalen sagt men du kan ju ändå inte spela bowling så då gör vi något annat istället. Ja, så har din mamma också tänkt, men varför måste man spela bowling? Det är ju faktiskt kul att titta på då andra gör det. Det kände som att det kom en kägla mot huvudet på mig i hög fart, vad inskränkt du är Carina. Ja, vi behöver nog alla börjar tänka i andra banor, ändå tycker jag att jag är ganska öppen i sinnet  men tydligen inte tillräckligt.


Dagen gick fort då vi hade möten hela dagen. Din mamma la också in om semester då jag äntligen är i rätt organisation. Ska även ta flex ledigt nästa fredag, sista arbetsdagen. Åkte sen hem och då jag kom in såg jag att det kommit dit soffor. Din pappa hade fått hjälp av en på jobbet så nu har vi var sin soffa att ligga på. Det är din pappas gamla skinnsoffor i vinrött skinn, de ska inte vara här sen men nu duger de. Det är ju bra med skinn då det dammar så.


Efter middagen satte din pappa el och din mamma började städa på ovanvåningen. Hjälp vad vi har saker men ingenstans att förvara dem. Dessutom är det så otroligt skitigt då vi aldrig städar men innan jul ska det väl blir fint på ovanvåningen i alla fall. Då vi kände oss nöjda med det tog vi fikat och fikade i soffan. Låg där sen och kollade på elden i kakelugnen och det kändes som sådan lyx, vilken fredags kväll. Nu är det inte bara pinnstolar på nedanvåningen längre och det känns bra. Nu kan man ta hit gäster igen… Somnade gott den kvällen!

Av Carina - 10 december 2009 18:30

Idag hade vi sovmorgon och det var inte för vi hade partajat så mycket på din pappas födelsedag utan för din pappa var slut. Din mamma har ju aldrig problem att ta sovmorgon men din pappa brukar inte vilja göra det mitt i veckan. Men så blev det idag. Det passade din mamma extra bra eftersom jag ska jobba i eftermiddag. Idag är din pappa nästan sämre än din mamma och det känns konstigt. Han som alltid är så pigg och jobbar och hårt. Men det kommer ju någon gång och din mamma har varnat för detta.


Din pappa jobbade hemifrån idag och låg i sängen och jobbade. Det är praktiskt då man bara behöver jobba i datorn för då kan man lika gärna ligga. Det är ju också bra att kunna jobba hemifrån för att bara slippa klä sig ordentligt och ta sig någonstans tar ju på krafterna. Ska men dessutom vara social blir det ännu värre.


Din mamma jobbade eftermiddag och det gick bra och då jag kom hem fixade jag mat. De dagar jag jobbar får vi färdig lagat eller rester för då orkar jag inte mer. De andra dagarna försöker jag laga riktig mat och har då hela dagen på mig. Det är ju även bra att jag kan ha med matlåda på jobbet om jag inte fixat att äta innan jag åker dit.


Din farfar fyller år idag så din pappa ringde och gratulerade honom. Idag blev det en tidig kväll, i alla fall för din pappa. Han somnade som en stock efter middagen och vaknade igen klockan tio. Din mamma kollade vi lite på Nobelfesten och det gjorde din pappa också då han vaknade. Men det tog inte så lång tid innan vi somnade igen.

Av Carina - 9 december 2009 18:30

Idag fyller din pappa år, hipp, hipp, hurra! Din mamma sov oroligt för jag skulle ju vakna först och helst precis innan klockan ringde. Till slut ringde klockan och din mamma smög upp och ner. Tog fram och fixade frukost brickan. Bar först upp paketen och sen brickan. Det är inte så lätt att gå i vår trapp. Tände ljuset då jag kom upp. Harklade mig lite och sjöng sen Vi gratulerar för din pappa.


Han vaknade, sov naturligtvis som en stock… och tittade nyvaket upp. Din mamma satte först ner brickan och sen fick han sina paket. Han gissade nästan vad det var i den stora men han fick även två tröjor och en choklad ask av sina föräldrar. Vi åt lite frukost och din pappa blev så glad att det kom lite tårar. Han är inte van vid sådana födelsedags firande, så det är extra kul att göra det för honom. Han fick sen gå ner och äta resten av frukosten nere och komma upp med lite till, till mamma.


Han åkte till jobbet och din mamma låg i princip hela dagen. Trött och jag ska ju jobba imorgon igen och då gäller det att vara utvilad. Det enda jag gjorde var pepparkaksdeg. Då din pappa kom hem så var han också helt slut. Undrar hur länge han ska hålla sig utan rasa, det kan man undra. Vi sov en stund innan vi svidade om och körde mot stan. Det var ju faktiskt skönt att grannarna inte kunde komma så vi kunde gå ut istället och din mamma slapp laga mat.


Vi var på loftet i Östersund, ett ställe jag bara har hört talas om. De hade en bra kvällsmeny för jag var ute på Internet och kollade upp vad det var för mat och här var bäst. Din pappa visste inte vart vi skulle och hade inte heller varit där. Det är högt upp och man ser till Frösön och vi satt vid fönstret och hade jätte bra utsikt. Maten var jätte god och din mamma drack alkoholfritt vin och din pappa drack öl. Vi åt bara mat för vi skulle fika hemma. Detta var ett ställe att rekommendera.


Först hade jag tänk att vi skulle gå på Arctura men de hade bara julbord och det ville jag inte äta. Ingen av oss är så förtjusta i det och nu äter ju din mamma så lite… Väl hemma fikade vi och sen gick vi och la oss. Vi var ju båda helt slut. Din pappa var nöjd med dagen och det var ju huvudsaken.  

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards