Alla inlägg under november 2009

Av Carina - 14 november 2009 21:30

Vi sover alltid så bra i stugan. Det är så tyst och härligt där men det var lite kallt då vi vaknade. Vi eldade ju inte igår kväll då din farfar hade eldat på så mycket dagen innan. Nu ångrade din mamma det, vi kunde satt igång lite direkt då vi skulle sova. Eller kunde din pappa ha gått upp vid femtiden och tänt…


Din pappa fixade med våra extra ljus till bilen idag och din mamma la pussel. Vi är inne och äter lunch, fikar och äter middag hos din farmor och farfar. Det händer inte så mycket och det är skönt. Din mamma stannade kvar efter lunchen men gick hem mellan fikat och middagen. Din pappa läser bil tidningar och pratar teknik med din farfar. Din farmor är mer intresserad av dina syskon Knoll och Totta.


På kvällen tittade vi på Körslaget. Ditt lag Gabriel, Lycksele är utslaget, de kom trea. Nu hejar din mamma på Lund och Ola. Naturligtvis vann han och han hade en manskör och det var häftigt. Det kändes bra att gå och lägga sig med en vinst i kroppen. Fast man inte gör mycket så kan man sova hur gott som helst.

Av Carina - 13 november 2009 21:30

Din pappa åkte till jobbet som vanligt. Vi ska åka till stugan idag och vi packade redan igår så det är klart. Vi har ju inte så mycket med oss nu längre för vi har allt där, men din mamma har specialkläder nu för tiden. Vi ska ju också ha mat, det handlar vi på vägen men vi ska ha kylväskan med oss. Din mamma vilade i form hela förmiddagen och gick inte upp förrän din pappa kom hem. Idag har jag tänkt en del på din moster och morbrors pappa John. Han skulle ha fyllt 75 år idag men han dog alldeles för tidigt, redan 2003.


Han packade in i bilen och så åkte vi. Vi stannade i Strömsund är vi åt på Sibylla. Eftersom vi åkte till lunch hade de lunch på matsedeln också. Så din mamma åt kassler med ananas och inte ris som din mamma tänkt sig, utan pommes. Det ska vara en hamburgerkedja för sådant. Vi åkte vidare och stannade i Hoting och handlade på Ica. Idag skulle vi faktiskt kunna handla i alla affärer längs vägen, vi brukar inte köra upp så tidigt. Även lilla affären i Ormsjön kunde vi ha handlat i men de har inte fullt sortiment.


Vi fikade lite i Avaträsk och sen kom vi upp lagom till middag. Efter middagen gick din pappa till stugan och satte igång vattnet och packade in våra saker. Det var kallt och fullt med snö. Det är det ju inte hemma hos oss. Katterna blev glada över att se din mamma. Vi fikade lite till innan vi gick hem till oss.


Din farfar hade verkligen eldat… det var tom så din mamma tyckte det var varmt. Vi kollade på tv och drack julmust, årets första. Idag har vi köpt choklad kalender till varandra som första adventspresent. Det känns skönt att vara här, lugnt och skönt och så slipper man laga mat och diska. Din pappa ska fixa lite men han får myror i kroppen då han kommer hit.

Av Carina - 12 november 2009 21:30

Idag skulle din mamma jobba förmiddag så jag fick vila ändå tills jag skulle åka. Din pappa åkte till jobbet och din mamma la sig i sängen igen. Det är ju bara andra dagen på jobbet och det tar på krafterna och dessutom jobbade jag igår. Blödde näsblod på förmiddagen, det gör din mamma med jämna mellanrum. Jag tror att det har med ventilationen att göra men det tror inte din pappa. Jag har ju varit täppt och snorig sen jag blev gravid nästan.


Körde till jobbet och var där till kl tio får då hade vi chefsmöte. Brukar ha det på fredagar men det är flyttat denna gången. Din mamma var så trött och jag hade dessutom spytt precis innan jag åkte hemifrån. Det var i alla fall kul att vara tillbaka på banan och höra hur de haft det på Oden då din mamma varit borta. Kunde i alla fall tillföra lite trots jag var borta så länge. Vi pratade även om din mamma, det finns ju risk att jag inte kommer att vara här så länge. Din mamma hoppas jag får vara det den lilla tid jag har kvar. Min ena kollega kommer ju att bli fast anställd den 1 december och då får han ju den tjänsten jag har vikarierat på. Så din mamma har inget jobb.


De hade i alla fall bestämt att jag inte ska bli varslad så troligen får din mamma en tjänst som blir poolplacerad. Jag kommer alltså att ligga i luften och får söka ledig jobb då det är dags att komma tillbaka. Det finns lediga jobb på omsorgen där de ska anställa två biträdande enhetschefer och så på ett annat ställe. Där skulle den chefen som är där behöva stöd men din mamma känner inte att jag är färdig för att ge stöd. Det är jag som behöver stöd istället.


Då jag kom hem fikade jag hos grannen hon var ensam hemma då gubben var utomlands. Din pappa kom dit då han kom hem också för han slutade ganska tidigt. Hon följde med oss hem och kollade på bygget. Hon hade klagat hos din pappa att det var så mörkt hos oss och vi tänker inte på det för vi ser ju inte det. Vi kör in så nära huset och där har vi en ytterlampa, visserligen är det mörkt men inte på värsta viset. Nu när vi gick där med henne var det mörkt… oj, så mörkt. Vi måste köpa lampor och sätta upp.


Vi åt mat och din mamma var helt slut. Halvlåg hos grannen och fick vila där och det var välbehövligt. Din pappa spikade mera spikreglar i taket medan din mamma låg och vilade, skönt att vara ledig nu i fyra dagar, speciellt då vi ska åka till stugan.

Av Carina - 11 november 2009 22:00

Din mamma sov en stund efter det att din pappa hade åkt till jobbet och frukosten var klar. Jag behöver verkligen vila mig i form. Åt lite lunch innan jag åkte iväg. Då jag kom till jobbet så gick jag först in i lunchrummet och träffade lite folk där. De verkade glada över att se din mamma. Letade upp chefen och meddelade att jag var där och sen gick jag in till Maria som jag ska dela rum med.


Vi har mycket gemensamt Maria och jag, hon har också förlorat en son, dock var han 19 men det är samma känslor som kommer. Vi förstår varandra och vet att man inte är konstig som känner som vi gör utan det är ganska normalt.

Din mamma jobbade också och fick fixa alla lösenord igen, det var ju ganska längesen jag var inne.


Pratade med chefen om arbetstider och annat. Jag hjälpte henne att lägga in mitt schema och vi bestämde att jag ska jobba tisdag, torsdag och fredag. Eftermiddag de första två dagarna och förmiddag på fredagar för då är det chefsmöte. Din mamma är sen flexibel och kan byta dagar om det skulle behövas.


De 3,5 timmarna jag var där gick ändå ganska fort och din mamma fick lite gjort i alla fall. De tyckte jag såg så pigg ut på jobbet men jag ägnar hela dagens pigghet åt att vara på jobbet så jag är inte alls så pigg då jag kommer hem. Nu kommer det att bli färdiglagat eller rester till middag de kvällar jag jobbar. Idag åt vi på Max, för din pappa får följa med då vi handlar eftersom din mamma inte ska bära så tungt. Oj, vad trött jag var då jag kom hem.


Din pappa bytte snabbt om och spikade tak reglar, han har ju fått bygga lite väl lite den sista tiden då han varit borta mycket i jobbet. Din mamma latade sig som vanligt och efter kvälls fikat gick vi och la oss.

Av Carina - 10 november 2009 22:00

Idag är det Mårtens afton och din mamma har funderat länge på att göra en riktigt Mårten gås middag. Det blev inte i år heller men kanske nästa år… Idag ska vi på ultraljud och det är det tredje, vi har ju varit i vecka 6 och 9 så det är ju länge sen vi var där sist. Din mamma fick frukost som vanligt på sängen och din pappa åkte till jobbet.


Din mamma är alltid så orolig då vi ska på ultraljud. Jag vill se två hjärtan picka direkt så jag sen kan vara lugn. De är ju ändå ganska lugna i magen nu så man känner ju inte alltid av dem. Din mamma vill ändå gå på många ultraljud för det är säkert bra och det känns ju otroligt skönt att de dem simma omkring där i magen. Jag var orolig hela förmiddagen då jag låg här hemma själv med mina hjärnspöken och de ställer till det mycket för din mamma.


Åt lite lunch innan din pappa kom hem och hämtade mig. Han är inte alls lika orolig som din mamma men han är mycket mer orolig nu än förra gången. Vi vet ju vad som kan hända, för oss är det inte självklart att det ska komma ut levande barn. Vi kom i tid men man får alltid vänta här.


Vi träffade samma doktor som förra gången, hon som är specialist på ultraljud. Din mamma bad henne kolla att deras hjärtan först så din mamma kan vara lugn resten av tiden. Vi har ju lite erfarenhet av ultraljud nu och vi kan också se hjärtan slå ganska fort. Än så länge kan man se båda på samma bild. Hon mätte och mätte och de var precis lika stora och de var normalt stora. Hon sa att de hon kunde se såg bra ut men det kan finnas fel ändå som de inte ser. Din mamma är ju så glad över att de bara lever. Hon sa efteråt att eftersom vi har den bakgrund vi har så skulle vi komma tillbaka om tre veckor och göra ett nytt ultraljud och det känns skönt. De bryr sig verkligen om din mamma och pappa.


Din mamma läser på familjeliv om de som inte får så mycket stöd eftersom de dels är gamla och dels att de gjort äggdonation. Vi märker inget av det utan bara intresse från dem angående äggdonationen och annars behandlas vi nog som alla andra. Vi fick en ny tid den 1 december och sen gick vi ut och fikade, enligt traditionen. Vi kollade på bilderna vi fått. På den ena är både Knoll och Totta med på samma bild. Man ser skiljeväggen som skiljer dem år och det trodde din mamma var navelsträngen. Det känns riktigt kul att det finns två barn i magen. Deras beräknade födelsedatum ändrades tillbaka till den 10 april, på Annas 40-års dag.


Visserligen är det mycket som ska ordnas och som vi måste trixa med. Får vi plats med någon bra vagn i bilen? Vi måste skaffa en ny takbox som är kortare och högre, lite knubbigare. Vi måste köpa tyg till vagga nr två som inte har hjul och inte heller har sufflett. Vi ska kolla på det då vi åker upp till stugan i helgen.


Vi åkte hem och mös över de söta barnen vi har i magen. Din mamma ska jobba första dagen imorgon så jag är lite nervös för hur det ska gå. Jag måste verkligen vila mig i form men samtidigt känns det bra att få komma igång.

Av Carina - 9 november 2009 21:15

Måndag igen… din pappa gick upp tidigt idag. Han skulle ha en intervju idag och så hade han lite att fixa innan han gick hemifrån. Din mamma var helt slut i rutan, orkade knappt hålla ögonen öppna. Vaknade i natt av att jag hade sån halsbränna att jag nästan kräktes. Fick upp lite och var tvungen att dricka och hosta och fick ont i halsen. Men somnade om till slut, men din pappa sa att jag hade sovit oroligt i natt. Men sov i alla fall som en stock då klockan ringde.


Din pappa tömde diskmaskinen, och fixade frukost till din mamma innan han gick till jobbet. Din mamma åt frukosten och sen somnade jag som en stock. Kunde inte hålla ögonen öppna, men ställde klockan så jag inte skulle försova mig. Idag kommer ju din mammas kollegor på lunch och jag måste komma upp i tid.


Då klockan ringde vaknade jag likväl inte. Ringde till Mona och berättade att vi inte kan träffas i eftermiddag då jag är så trött. Det gjorde att jag piggade på mig lite. Åt en clementin och sa till Mona undra om jag får behålla den… det fick jag inte. Nu är det faktiskt längesen jag spydde på riktigt men idag var en sådan dag.


Gick sen ner och fyllde diskmaskinen och tog mig en kopp te. Hade hämtat in maten och slängt skit, din pappa tog visst en påse i morse, gulliga han. Idag ska min kusin ha barn… eller hon är planerad idag man kan just undra om hon kommer på rätt dag?


Dukade och gjorde lite sallad, sen väntade jag på mina gäster. Gick upp och la mig lite då jag var trött och inte på bästa humör. Då jag låg där hörde jag bildörrarna och förstod att de kommit. De han komma in innan jag kom ner, hälsade på alla och sen var det lite husesyn. De verkar gilla det de såg. Vissa hade mer frågor än andra. Vi åt och de var även nöjda med maten och det var trevligt att ha dem här. Din mammas chef sa att jag var tvungen att söka jobben som är ute och hon har meddelat att jag har företrädesrätt. Så nu hoppas din mamma att jag får jobb och har något att komma tillbaka till då jag är färdig med att vara hemma.


Då de åkte hem gick din mamma upp och la mig och kollade på tv. Jag var trött och mådde illa men det var skönt att ha haft lite gäster. Låg där och kollade mina vanliga program på tv, det var längesen nu. Efter sista programmet så gick jag ut. Idag har det varit dimma hela dagen, ja ändå sen igår kväll. Jag gick till brevlådan och då pratar jag alltid lite extra med dina syskon, är ju så ensam där på vägen. Tror att de märker skillnad då vi är ute. Det var mycket reklam men i princip ingen post.


Skyndade mig in igen för det var inte mysigt ute. Satte på te och tände ljus, det var så mörkt inne. Tände i kakelugnen, vill man bada varmt får man elda. Blev lite osäker på hur jag skulle göra med spjället så jag skickade ett sms till din pappa men jag hade gjort rätt. Eldade på lite och det var mysigt att sitta där i halvmörkret och just då kom din pappa in. Din mamma hade börjat förbereda lite för maten. Vi åt och det blev även stek idag… måndags stek.


Efter maten började din mamma tömma diskmaskinen men så ringde Ann-Catrin och din mamma fick skynda upp på ovanvåningen. Vi pratade ganska länge men det var ett tag sen. Vi bestämde träff i jul, de ska ju vara borta nästan hela tiden då vi är i Skåne så vi fick passa på den dagen det fungerade. Då jag pratat färdigt gick jag ner och då hade din pappa varit så duktig. Han hade röjt undan under loftet så nu ska det bara städas och bäras ut. Din mamma fick några lådor att reda upp också förstås.


Vi fikade och så satt vi och pratade om vårt kakel i köket, vi är faktiskt inte överens om hur vi vill ha det och det är vi alltid annars. Vi diskuterade också badkar och gick och kollade hur väggarna skulle stå i rummen. Din mamma diskade upp allt och fyllde en ny maskin. Nu ser det riktigt trevlig ut i köket. Vi ska vända bordet imorgon så jag kan ta kort på hur fint vi har det. Gick upp och tog ett bad och sen var jag helt slut…

Av Carina - 8 november 2009 21:15

TRÖTT! Det är namnet på din mamma nu för tiden. Somnar klockan tio och vaknar klockan nio och ändå är jag inte färdig sövd. Din pappa sa, att du kommer att vara så trött i helgen efter att du varit i Ljusdal och Bollnäs och han fick ju så rätt. Har varit trött hela helgen men det känns ändå som det är värt det. Nu var jag inte så pigg och alert då jag var borta heller. Jag vilade mycket och tog det lugnt. Men att få känna sig piggare och lite som vanligt är bra för din mamma, och blir man trött efteråt känns det ändå bra.


Din pappa kom upp med frukost och det är mysigt att ligga där och äta. Din pappa hade inte heller jätte bråttom upp och det är bra för honom. Till slut gick han upp men din mamma låg kvar. Gick dock ner och drack lite välling då din pappa åt frukost nr 2 men gick sen upp igen. Kände på steken jag tagit upp och tänkte varför tog jag upp den? Undra om jag orkar laga söndag stek idag. Jag ska ju även göra lasagne till mina kollegor imorgon.


Så din mamma låg mycket på förmiddagen och in på eftermiddagen. Vi åt lunch vid 14 tiden och efter det piggade din mamma på sig lite. Vilade lite till efter maten men satte sen igång med att laga mat. Både stek och lasagne på en gång. Din mamma hittade till slut receptet på steken som jag hade letat efter. Där är ansjovis i den och det hade alltid mormor och det var så himla gott. Din pappa var lite mer skeptiskt till sillen men han får äta ändå.


Idag är det fars dag och din pappa fick en paket av din mamma, jag fixar det till dig Gabriel. Han fick en ljusstake för värmeljus, sådan som man kan ha olika mönster på varje manschett som är i keramik. Det finns jul och påskmotiv, samt hur många andra färger och blandningar som helst. Man kan även sätta dit manschetter så man kan ha vanliga ljus där. Din mamma har redan en svart men det är lite sönder i hörnen och vi vet inte vart vi har den nu… din pappa fick en fin röd istället och han blev jätteglad över den. Han tycker också om att mysa med levande ljus.


Din pappa satte upp fönsterfoder och det blir så fint så fort de kommer upp. Din mamma ville att han skulle sätta upp det närmast köket först fall i fall han inte hann med båda, eftersom din mamma får gäster imorgon. Vi fick flytta bordet och nu har vi chans att städa undan där. Din mamma städade undan i köket och lagade mat för fulla muggar. Klockan gick bara så fort… så vi inte åt inte förrän klockan var nästan åtta.


Din mamma hade också gjort ättiksgurka på slanggurka som också mormor gjorde, men hade tyvärr ingen persilja. Men så gott det var och enkelt att göra, så det kommer din mamma också att göra många gånger igen. Där satt vi och åt en riktig söndagsmiddag med stek, sås, potatis, gelé och gurkan och med alla fönsterfoder på plats. Det var riktigt mysigt, vi hade tänt din pappas ljusstake och bordet var tomt förutom på det vi använde oss av och lite ljus och blommor. Tänk om vi kunde ha det så här fint på bordet varje dag och så god mat.


Vi var nöjda båda två med dagen. Din pappa hann också sätta upp foderna på toa dörren uppe som vi inte hann innan vi började med garaget så det är snart 5 månader sen dörren kom upp! Vi gick upp och kollade lite på tv. Din mamma ringde din morfar och gratulerade på fars dag och din pappa ringde till din farfar i samma ärende.


Din mamma var så trött att jag knappt kunde hålla ögonen uppe men din pappa verkade hur pigg som helst. Han låg och lästa om badkar och nu är vi inne på att ha ett runt! Men vi vet inte om vi får plats eller om vi vill betala så mycket, de är säkert dyra, det fanns ingen prislista!

Av Carina - 7 november 2009 21:15

Idag var en sådan dag då det inte hände mycket. Vi sov länge då vi kom i säng sent och sen gjorde din mamma inte mycket knop. Efter lunch åkte vi och handlade. Det var din mammas ansträning idag. Jag var verkligen trött efter Hälsningslands turen. Det visste jag ju innan men då man är där glömmer man lätt bort det… Din pappa byggde och var duktig, det är skönt att en i familjen är pigg!

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards