Direktlänk till inlägg 29 november 2009

Käre Gabriel, Knoll och Totta 29 nov

Av Carina - 29 november 2009 15:30

Vi hade lite sovmorgon idag igen för din farmor kom inte in förrän vid halv nio. Hon berättade då att det hade börjat snöa. Din pappa gick ner och hämtade frukost till din mamma innan han själv åt. Din mamma var hungrig. Efter frukosten gick de ut och packade och din mamma gick ner för att dricka en kopp te och för att vara nere så jag kunde säga hejdå. Innan de gick fick din pappa en födelsedagspresent och så fick vi lite julklappar. Det var lite oväntat för vi tänkte ta med paketen upp till fjället efter nyår. De åkte sen iväg och din mamma gick upp och la sig igen en stund. Din pappa fortsatte sätta panel.


Hoppade i badet och vilade lite till. Till lunch slutade din pappa jobba och vi åt lunch. Därefter började advent på riktigt. Det hade snöat hela förmiddagen så nu är det även adventsstämning utomhus. Visserligen har vi inte någon adventsljusstake ännu med fyra ljus i men det kommer i veckan. Vi åkte på Kruskalas, det kostade 50 kr/person och där var över 40 olika sorters kakor, kaffe/te och glögg. Synd att vi precis ätit lunch… men vi lyckades trycka ner några sorter var ändå. De sålde även lotter och då vann din mamma ölkorvar som din morfar ska få i julklapp. På vägen ut handlade din mamma lite till, nybakt tunnbröd, en lingonsalsa (som också din morfar ska få i julklapp) och ett mini pepparkakshus.


Vi åkte sen vidare till stan, de skulle tända julgranen utanför Rådhuset halv tre och då var vi där. De tände inte granen då, det var några som sjöng men just då vi kom hade de paus. I år hade de en jurgran… det hängde stora djur gjorda i trä. Istället gick vi ner på stan. Hittade en liten julmarknad för hantverkare som vi var och tittade på sen gick vi och kollade mest i skylt fönstren, vi gick in i vissa. Var på nästa julmarknad som Lions hade och där tog vi fler lotter, vi vann en Nobless på chokladhjulet. När din mamma räknade ihop så hade vi vunnit igen de pengar vi satsat fast det var dyra lottor. Handlade en julklapp till din kusin Ian. Gick sen upp och hämtade bilen.


Din pappa tyckte att jag vankade riktigt idag. Han blir så nöjd över alla gravidkrämpor din mamma får… och jag vaknar då jag är för trött i ryggen. Nu fick jag dessutom ont i den ena ljumsken, det har jag inte fått tidigare. Vi körde mot Brunflo, skulle äta där, vi var fortfarande mätta sen alla kakorna. Körde till centrum och letade efter en pizzeria för idag fick din mamma bestämma mat. Hittade ingen men då kom vi ihåg att det fanns en längre bort och körde dit. Vi beställde och åt och det visade sig att vi var i god tid men det gör ju inget.


Vi körde mot Gällö men hittade en annan väg i Pilgrimsstad och tog den istället. Hamnade ute på en riktigt liten mysig väg. Säkert en grusväg i vanliga fall men nu när det var snö där så var det en fin väg. Vi kom till Revsund redan kvart i sex och insläppet började sex och konserten sju. Vi gick ut och kollade om vi kunde gå in redan nu men det fick vi inte så vi gick tillbaka till bilen och kollade kartan för hemvägen. Då klockan närmade sig sex gick vi dit och kom då in. Mötte herr Carlsson själv som var på väg ut och säkert göra sig snygg.


Tänk att Magnus Carlsson hittar ut till dessa landsortskyrkor. De måste ju gå efter storleken på kyrkorna, detta var en stor kyrka som efter en timme var full med råge. Där satt vi på hårda kyrkbänkar, att man inte tänkt på det innan och tog med något att sitta på. Speciellt i ryggen var det inte bar då din mamma har en knapp där för mamma byxorna och den gjorde ont.


Till slut blev klockan sju och han kom. Han hade Roosarna med sig och så tre lokala körer. Det tyckte din mamma var häftigt att han bjudit in lokala körer. De var uppe på vissa sånger och sjöng med eller utan honom. Det kändes så nära men vi satt kanske på rad 10 och din mamma satt naturligtvis ytterst. Knoll och Totta gillade detta och sparkade i takt med musiken hela tiden. Han höll på i en timme och 45 minuter och det var full action hela tiden. Då han avslutade sa han att han skulle sälja skivor och skriva autografer vid utgången. Nu var det ju så att din mamma och pappa inte hade fler kontanter kvar efter alla andra aktiviteter idag. Dessutom slogs medelålders damer om att komma först så din mamma orkade ändå inte. Jag körde dock hem mycket nöjd med dagen.


Hemvägen gick lite i omväg. Vi körde och körde och det kändes som om vi borde ha svängt men vi hade inte sett någon skylt. Vi hamnade dessutom på en vägarbetsväg och det var skumpig… det lyste fint på andra sidan sjön och din pappa sa att där bor det nog fler människor. Till slut kom vi till en skylt och där stod det Över Turingen och det är ju halvvägs till Ljusdal så vi körde åt andra hållet. Nu förstod vi att vi var lite fel. Tittade på kartan och vi var nog på tok för långt ner men till slut kom vi på rätt köl igen. Vi skulle aldrig ha passerat sjön utan svängt innan, men de hade väl flyttat skylten nu där de fixade vägen…


Det snöade hela vägen och det var ändå mysigt att köra där. Både din mamma och pappa gillar att åka ut och köra utan mål och detta var ett bra tillfälle. Till slut kände vi igen oss och till slut kom vi hem.


Din mamma är så nöjd med denna dag och det är din pappa med. Han tyckte nog också att det var skönt att ha bygg fritt en dag efter en hård vecka. Din mamma somnade med ett leende på läpparna.


Nu är din mamma i vecka 22 och då känner de flesta förstföderskor fosterrörelser och graviditeten blir mer verklig. Din mamma har ju känt av Knoll och Totta länge nu.

Du har fått kontakt med ditt barn. Fortfarande kan sparkarna komma med flera dagars mellanrum - så oroa dig inte!

De flesta gravida kvinnor har också "vuxit in i graviditeten" - släppt oron och anpassat sin vardag efter graviditeten. För din mamma kommer oron inte att släppa förrän de är ute levande. Du kan fortfarande böja dig och sitta obehindrat. Tänk på din kroppshållning, så att du inte får besvär med ryggen längre fram. Be din man hjälpa till med att hitta en bra hållning åt dig!

I vecka 22 är kroppslängden omkring 22 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 510g. Skelettet syns på röntgen. Navelsträngen fäster fortfarande långt ner på buken och fett inlagras under huden. Hudens talgkörtlar fortsätter att producera fett som tillsammans med avstötta celler och hår blir vernix caseosa (fosterfett) som täcker huden. Fosterfett är viktigt för hudens fortsatta utveckling, annars skulle fostervattnet påverka huden

Det syns nu ordentligt att ni väntar barn. Ibland kommer det kommentarer som "Oj vilken stor mage"

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 5 februari 2022 16:42

Undra om jag skulle ta och uppta mitt bloggande igen. Jag har varit på gång några gånger men har inte kommit till skott. Tror att jag skulle må bättre av att skriva av mig här. Nu har det gått några år och vi har fått stora barn. Signe blir snart 1...

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards