Direktlänk till inlägg 23 november 2009

Käre Gabriel, Knoll och Totta 23 nov

Av Carina - 23 november 2009 15:30

Denna vecka ska din pappa vara ledig, din farmor och farfar kommer ner idag och de ska vara här i veckan och så blir det mycket gjort. Din mamma ska jobba idag och eftersom din pappa har mycket att göra så satte vi klockan som en vanlig måndag.


Din mamma måste ju vila sig då jag ska orka jobba. Dessutom är det ett helt nytt jobb för din mamma och det tar ju extra på mina krafter. Så jag vilade hela förmiddagen och mådde illa hela tiden. Hulkade på morgonen med det kommer tack och lov inget kräk innan jag ätit frukost. Gick sen ner och åt lunch med din pappa. Din farmor och farfar brukar komma ner till lunch, men äter den på stan och kommer sen men idag var de inne snöade. Det hade snöat mycket och din pappas morbror brukar ju sköta snöröjningen men nu gick hans traktor i sönder och de kom ingenstans. Förhoppningsvis kommer de i kväll.


På förmiddagen så kom de och satte in fiber noden. Så nu kan vi koppla in bredband och telefon, det har vi längtat efter! Att vi båda kan vara på Internet samtidigt och att man kan prata i telefon överallt utan att det bryts!


Din mamma åkte till jobbet och jobbade. Då jag kom hem hade precis din farmor och farfar kommit, de parkerade precis innan din mamma kom. Så vi åt middag tillsammans, de packade upp allt de hade med till oss och all mat. De hade även ett släp med ved men det tar vi en annan dag.


Din pappa har fixat elen idag och även satt upp tv i friggeboden. Nu är det mycket trevligare att sova där än innan. Det är både isolerat och så är det ju två rum och tv, tom mikrovågsugn. Vi satt och pratade länge, din pappa gjorde färdigt det han hade och göra med din farmor och farfar gjorde inget idag, de hade haft nog i dag. Din mamma har haft ont i magen idag, jag har ont i höger sida nerevid höftbenet. Jag hade ont där då du låg i magen med Gabriel men tydligen går där en massa nerver och det är vanligt att man känner så.


På kvällen beställde vi bredband och i och med att vi beställt kunde vi kunde vi använda det. Vi hade dock inte tagit fram routern så vi gör det imorgon. Telefon var det värre med för det ska komma saker hit som vi ska koppla in telefonen med. Nu blir det en vanlig telefon med vanligt jack och det är ju bra så slipper vi köpa en ny telefon direkt.


Din mamma har funderat mycket på åldern. Din mamma är ju ”gammal” i alla fall över 40 och det skrivs och tycks rätt så mycket om att få barn efter 40 men din mammas ålder måste ha stannat. Jag känner inte själv av att jag är över 40 och inte heller har jag fått några kommentarer om att jag väntar barn och är över 40. Har förstått att det inte är så överallt, så din mamma har tänkt en del på det. Det enda som är nackdel är ju att det är jobbigare att vara gravid, man får ofta högre blodtryck och det är ju vanligare med havandeskapsförgiftning och att moderkakan lossnar. Därför har man ju i många landsting mer koll på dem som är över 35 men så var det inte för din mamma då du låg i magen.


En annan sak är ju att man inte lever hur länge som helst. Skulle våra barn vänta lika länge med att få barn så kanske man inte få uppleva barnbarn. Men man vet ju inte hur länge man lever, man kan ju bli 50 men lika gärna 100 och då hinner man ju med mer. Det finns ju de som fått barn tidigt som ändå inte får uppleva sina barn bli vuxna. Dessutom hade jag ju inte hittat din pappa innan. Din mammas biologiska klocka stannade nog redan vid 25 och startade inte ingen förrän jag träffade din pappa och var 39 år.


Har ni läst boken ”Grabben i graven bredvid” förstår ni hur min äggklocka gick igång igen… det märks inte i filmen bara i boken. Då hoppar hennes ägg för fullt då de ser bonden och skriker, ta honom, ta honom… så var det då din mamma träffade din pappa. Då satte din mammas klocka igång och det var som kyrkklockor… Att det sen inte gått som vi hade tänkt med dig Gabriel var ju inget vi hade trott var möjligt egentligen. Inte ens för din mamma innerst inne. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 5 februari 2022 16:42

Undra om jag skulle ta och uppta mitt bloggande igen. Jag har varit på gång några gånger men har inte kommit till skott. Tror att jag skulle må bättre av att skriva av mig här. Nu har det gått några år och vi har fått stora barn. Signe blir snart 1...

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards