Alla inlägg under oktober 2009

Av Carina - 2 oktober 2009 20:00

Idag blev vi båda väckta att väckarklockan, det är inte vanligt. Din pappa är alltid vaken innan men inte idag. Din pappa är så trött så även han längtar till imorgon så han kan sova hur länge han vill (han kommer ändå att vakna förtidigt…)


Din pappa åkte till jobbet och din mamma satte på min bästa vän tv:n. Har full koll på alla program nu förtiden. Din mamma låg där uppe och mådde illa mest hela tiden. Spydde en gång men det blev inte bättre. Hade lasagne kvar och gick ner och åt den. Hade datorn med mig och satt där nere en stund till förlossningskliniken började.


Det är konstigt med USA, de lägger inte upp barnen på mamman då det är fött utan de väger, mäter, tvättar, sätter på mössa och virar in dem i filtar så man bara ser lite av ansiktet. En doktor från Nya Zeeland sa att hon lägger upp barnen till mamma om de vill men ofta vill de inte. Inte heller är det så vanligt att pappan klipper navelsträngen… konstiga där.


Din mamma hade kontakt med Riga idag. Din mamma vill inte äta kortison så länge till. Varför ska jag äta de piller en vecka till, Knoll och Totta sitter väl fast där redan? Jag har ju redan trappat ner så mycket. Så hon sa att jag kunde ta den sista halvan jag hade och sen sluta. Då idag tar jag den sista kortison pillan och därmed hoppas jag att jag kommer att må bättre. Ska till barnmorskan på måndag och då ska vi diskutera hur det går för din mamma. Jag har ju fortfarande inte mycket krafter och är trött och mår illa men det ska väl vända någon gång.


Din pappa ringde och vi bestämde oss för att han skulle komma hem och hämta mig och så skulle vi åka till gamla stationen tillsammans. Det har ju varit folk inne där och druckit upp delar av vår sprit men det var mycket de hade lämnat. De hade även packat upp lite bla vårt ena snapsglas i kristall låg bara där helt öppet. Tur att din mamma såg det så jag kunde packa ner det igen. Vi tog med oss lite saker, lite till köket och så hittade din mamma de gamla mammakläderna och vinterkläderna. Nu är det snart vinter, det har inte varit frost ännu men de har ju lovat snö i helgen.


Vi åkte sen till Jula och handlade el och lampor till friggeboden. Åt på Max och din mamma beställde en Maxbox. Vilken tur att de pga av miljön tagit bort boxen men jag fick en cd. Det är lagom för din mamma och ändå fick din pappa lite av min pommes. Vi åkte vidare till Ica Maxi som är nyöppnat här i Östersund. Vi handlade lite mat och nu ska vi äta lite gott i helgen.


Körde hem och din pappa var helt slut. Tog bara in maten och din pappa la sig direkt men efter en timme gick vi ner för att fika fransbröd som din mamma köpt och te och kaffe. Därefter var det tv, först Doobidoo och sen Skavlan. Din pappa somnade naturligtvis innan det var slut. Din mamma somnade gott sen efteråt, det ska bli kul imorgon och packa upp lite kartonger…

Av Carina - 1 oktober 2009 20:00

Din pappa var uppe tidigt idag för han ska till Sundsvall. Han fixade mat till din mamma och åkte iväg, han kommer inte att komma hem förrän sent ikväll. Din mamma hann nästan somna lite innan din farmor kom in. De ska åka hem nu efter frukost. De åt frukost, städade ur husvagnen och packade bilen och släpet. Din farmor kom upp till din mamma och sa hejdå och sa att jag skulle ta väl hand om mig. Hon längtade så efter katterna, man kan undra om vi får ta tillbaka dem. Din pappas morbror har passat dem nu och det har gått bra.


Så nu blev din mamma ensam. Sov lite och sen kollade jag på tv. Idag mår jag illa, det är som om kräket sitter i halsen och bara vill komma upp hela tiden. Spydde en gång men det hjälte inte utan mådde illa ändå.


Idag har jag varit apatisk, nu är jag själv, har ingen anledning till att gå upp. Till slut började jag mår ännu mer illa, så jag kom på att jag nog var hungrig. Så jag gick ner och gjorde mackor. Din pappa har varit så snäll så han har kokt två ägg till mig imorse. Gjorde två ägg och avokado mackor och de var mycket goda. Var dessutom hungrig men sen kom illamåendet tillbaka igen.


Till slut tog jag mig i kragen och klädde på mig och gick till brevlådan. Idag tog jag din pappas dunjacka för det var så kallt igår men nu var det varmt istället. Din mamma svettas lätt nu för tiden. Hämtade posten och pratade med Knoll och Totta under tiden. Då jag kom hem höll jag på att svettas ihjäl då jag kom in… oj vad varmt det var där. Det tycker jag ju inte i vanliga fall men när man kommer varm utifrån är det så. Gick in och hämtade kameran och nyckeln till friggeboden. Fotograferade det din farfar hade gjort, nu är både väggar och tak isolerade och har färdig målad panel på väggarna. La mig på sängen och bara njöt av den fina friggeboden och att det var svalt och skönt där. Nu har vi fått in den ena 120 sängen där och så bäddsoffan. Nu ska det till en vägg till i mitten bara.


Idag är det sista dagen som jag äter någon pilla kl 16, så nu kan din mamma stänga av det larmet som ringt varje dag sen den 23 juni… det är härligt. Nu är det bara 4 dagar kvar med piller.


Din mamma kom på då jag kom in att jag inte har någon mat… din farmor har ju fixat det hela veckan men nu får vi sköta oss själva. Din pappa kommer ju hem sent så din mamma måste fixa själv. Tog fram en lasagne så den hinner tina lite innan jag ska värma den. Gick upp och kollade på Damernas detektivbyrå och låg och mådde illa.


Åt och låg och väntade på din pappa. Satt faktiskt nere och åt och det gick riktigt bra. Åt inte upp allt men ändå. Tog ett bad innan din pappa kom hem för sen är det ju Superstars, sista programmet. Din mamma hejar på Patrik Andersson, det har jag gjort hela tiden. Var lite velig mellan Stenmarks lag och Forsbergs men då Patrik var med i Forsberg blev det, det blå laget jag hejade på hela tiden.


Din pappa kom hem precis innan Superstar började och din mamma blev så glad. Det är så ensamt då han är borta hela dagen. Din mamma fick rätt då det gällde Patrik Andersson och grattis till dig. Det är så konstigt för då din mamma ser på tv ska jämt din pappa prata eller så pratar han bara högt för sig själv. Då det väl blir reklam och din mamma har tid att prata har han inget att säga men så fort programmet börjar kommer han på något.


Din mamma och pappa hade en rejäl diskussion om väggen i friggeboden. Din mamma sa att det räckte med en 140 vägg som mellanvägg, men din mamma har ju inte alla hemma. Så nu har din pappa kapat el rören så de bara är 140 långa och då blir det problem men att förlänga väggen. Din mamma sa till din pappa att han måste ju förstå att jag inte kan tänka klart. Ibland tar faktiskt din mamma ton mot din pappa men inte så att han blir orolig. Vi ska gå ut i friggeboden i helgen och diskutera vidare. Din pappa kan tänka sig allt i huvudet och din mamma vill mäta på riktigt. Det var faktiskt inte förrän nu som din mamma insåg att sängen är 2 meter och väggen bara skulle vara 1,40!!


Vi såg på Lyxfällan innan vi somnade. Så din pappa var vaken riktigt länge idag… Nu har din mamma bara 6 piller kvar av Utrogesten och imorgon ska jag kontakta Riga och kolla om jag verkligen behöver äta kortisonet längre.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards